"Jag vill vara ensam" kan betyda flera saker.

Hur ska man inleda ett så pass viktigt ämne som skolan ? Varje år mobbas flera tusen elever i Sveriges skolor, på vissa skolor är frånvaron högre än andra skolor på grund av mobbning innanför eller utanför skolan. Mobbning är ett stort problem i dagens samhälle, mobbning förekommer oftast på skolan och förs sedan med eleverna hem via sociala medier. Elever/personer som mobbas behöver hjälp för att inte må dåligt och få ett självskadebeteende. På alla skolor i Sverige försöker man förespråka om mobbning och ha ordningsregler för att ge elever en tryggare arbetsmiljö, Jag instämmer med att denna metoden är rätt och jag som elev gör så gott jag kan för att följa skolans lika behandling plan.

Jag har själv blivit mobbad under min skolgång, mobbningen har påverkat min vardag mycket negativt under flera års period, jag har haft självskadebeteende, jag har sökt upp uppmärksamhet på helt fel ställen och utsatt mig själv för fara. Jag när jag bytte till en bättre skola som följe varje detalj av lika behandlingsplanen fick jag hjälp och mobbningen upphörde omedelbart, men min hälsa gick dom aldrig djupare in på och mitt sökande efter uppmärksamhet var ett beroende satt kvar och jag fortsatte utsätta mig för faror. Jag tog mig igenom många år av traumatiska händelser själv utan hjälp från föräldrar eller annan vuxen. Efter ett år hos Västra Götalands bästa psykolog står jag här i dag på egna ben starkare än förr. Varje dag ger mig nya erfarenheter och en större syn över livet.

Jag är 18 år, jag går mitt 12 skolår på gymnasiet. Jag går i åk 1 på mitt 3:e gymnasium, jag har alltid haft svårt att passa in i skolan. Men på denna skolan behöver jag inte passa in i, denna skolan är mitt hem i 3 år. Här kan jag studera utan att behöva bry mig om andra, för jag vet att jag är trygg här. Jag struntar fullt ut i fall mina 2 år yngre klasskompisar inte vill umgås med mig. Jag är här för att studera, inte leka. Jag vill lära mig om det jag kommer jobba med i framtiden, mina vänner och hobby har jag utanför skolan. Jag är bara här för att läsa kurser och gå ut med en examen. Bara för att jag väljer att vara ensam nu så är jag inte mobbad eller mår dåligt över något som har med skolan att göra. Jag känner mig så pass trygg här jag inte känner behovet av att vara med vänner hela tiden. I bland är det riktigt skönt att vara ensam och göra sitt och inte höra en massa drama och skit snack, Im to old for that shit.


För mig är det inget konstigt med att vilja vara ensam. för mig är det riktigt skönt och avkopplande att vara "vuxen" några timmar om dagen


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag heter Emma och är född 6 februari 1997. Jag är född i Hjo som ligger vid Vätterns västra strand (söder om Tibro). Jag bodde i Hjo i ca 11 år innan jag flyttade till min nuvarande hemort Borås. Jag flyttade till Borås med min familj som innehåller två föräldrar (far och mor), tre småsyskon och vår dåvarande hund.

Att flytta till en ny stad som 11-åring är inget jag rekommenderar. Jag har alltid vart busig som barn vad jag kan minnas, jag hittade alltid på bus och var glad. Men flytten tog starkt på mig, trots att jag försökte så kom jag aldrig riktigt in i det sociala här omkring. Jag kände mig som en ovälkommen gäst och blev lite av ett problem barn. Det hela gick som det gick därefter, allt i från att gå om ett år i skolan, mobbning och misshandel på skolan, utsatt för sexuella övergrepp osv.

För snart 3 år sedan var jag med om något så hemskt och oförklarligt övergrepp att jag inte visste hur min framtid skulle se ut, men efter många polisförhör, psykologsamtal och en rättegång så tog jag mig igenom något dom flesta aldrig kunnat ana.

Idag går jag i gymnasiet fösta året, jag valde att gå byta gymnasieskola på grund av fel linje val. Jag läser hästhållning på Realgymnasiet Borås. Mitt största intresse som alltid vart vid min sida sedan barnsben är hästar, jag har vart med hästar så länge jag kan minnas och jag har inga planer på att sluta med hantering och ridning av hästar. Jag är djur älskare överlag och gillar alla pälsdjur samt reptiler, Ha ha. När jag inte går i skolan eller är i stallet så tillbringar jag dom sista timmarna på gymmet med min kille eller med de få vänner jag har.

Jag har valt att börja blogga för att jag tycker att andra kan få ta del av min vardag som ungvuxen och mina tankar och åsikter. Jag är en väldigt upptagen person så jag får ursäkta om bloggandet går lite dåligt, men ska ladda ner appen på mobilen så jag kan skriva även när jag inte har datorn 😉Likes

Comments