Den senaste veckan har bestått av att knyta ihop säcken. Vi har blivit nostalgiska och tänkt tillbaka på vår resa och förbereder med blandade känslor oss på att åka hem. Vi är kluvna mellan att det ska bli väldigt kul att komma hem och träffa alla därhemma samtidigt som vi kommer sakna USA mycket. Vi på Lamont har verkligen blivit en familj nu vilket innebär både många skratt och en del bråk, men som att bråka med ett syskon, det ligger kärlek bakom det. Vi har lärt känna varandra utan och innan vilket är jättekul. <3

I lördags knöt vi ihop säcken på ett sätt genom att ha en avlsutningsmiddag på restaurangen där vi åt vår allra första middag ihop i augusti.

Nu har vi börjat packa ihop och först ut var Nattis som blev hämtad av sina päron igår. Nu är det inte lång tid kvar och därmed inte många inlägg mer på bloggen, men några till kommer ni att få!

Bilden från december

​Bilden från augusti

Puss och kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Där var sista lektionen avklarad, endast några få dagar kvar med tentor, sen är termin slut.. Sorgligt men sant. Vi är inte såna som hänger läpp för det, nej vi NJJJUUTER in i det sista. Senaste dagarna har det blivit en heldel sol och bad vid poolen på skolan under håltimmarna. Vi har även passat på att äta härliga luncher ut för att fånga de sista strålarna och den underbara värmen. I helgen har flera festligheter planerats in, Lamont Family barskåpstömmning går av stapeln på lördag bland annat. Vi ska såklart även sola, och shoppa. Här är några vardagsbilder från skolan.


Nattis och Erkan steker vid skolans pool

"Våra" platser

Poolområdet

En liten paus efter marketing tentan

Morgon-dimman över ett nyvaket campus

Farmers market på campus

Vår absoluta favvomat under terminen, afrikanskt.

Svenska hunkarna njuter av soliga lunchrasten

Sista lektionen på SDSU, Putte är nöjd.

Razz och Hammers också

Sista lektionen gjord, firas såklart med en Starbucks-kaffe

Likes

Comments

Idag var det dags för vår första basketmatch nånsin, och det var inte vilka som helst som spelade, utan vårt egna GRYMMA Aztecs-team. Top-rankade i USA, så vad kunde gå fel?? Såklart vann de matchen, 73-53. Den lilla arenan de spelar i ligger på skolan sväljer 13 000, det var inte riktigt fullsatt, men bra tryck ändå.

Likes

Comments

När vi töser tänkte lägga oss o sussa tidigt en söndagkväll som denna, fick vi oss en liten spontan kvällsunderhållning av våra boys. Efter mycket skratt och några underbara toner ska vi återigen försöka sova.

Likes

Comments

Den mest kända sevärdheten i San Fransisco, är inte den kända soppan, eller ens Alcatraz utan den gigantiska röda bron. Efter fotosession vid bron, packade vi in oss i bilarna för att rulla mot Napa. Väl i Napa var tanken att vi skulle gå på vinprovning, men det var fullt, så vi fick tänka om. Kosan styrde mot Napa village där vi bara tänkt ta en kaffe, men vi drogs rakt in i en oväntad julparad. Mycket trevligt. När vi tröttnat på paraden kurrade våra magar och en eftermiddags fika var på sin plats. 

Likes

Comments

På fredag morgon vaknade vi tidigt för att ta båten ut till Alcatraz. Alcatraz överträffade våra förväntningar och vi fick känna på känslan de fångarna upplevde när de satt inne.

Därefter åt vi en Chowder, vilket är soppa i en stor rund macka. Vi strosade sen runt i nya områden i staden och avslutade sedan fredagen med en utgång.

Likes

Comments

För ändra vår bild av San Fransisco och bota bakisheten så tog vi tunnelbanan upp till de lite finare distrikten. Slutdestination var Noe Valley där vi bland annat intog en fantastiskt god lunch. Vi strosade runt bland de branta backarna och traskade sedan tillbaka till Downtown. När klockan slog 6 började Macy's stora Black Friday-rea och vi passade på att fynda.

Eftersom det var Thanksgiving och vi inte ville vara sämre än alla amerikanare så tog vi oss an projektet att göra en egen Thanksgiving-middag. Med en knaper köksutrustning gällde det att använda fantasin och visa att vi är ingenjörer. Med varken plåtar, elvisp eller stora skålar lyckades vi till slut servera hemmagjort potatismos, stekta kalkonklubbor med stuffing och gravy. Som sig bör efter en mastig Thankgiving-middag klev vi alla in i den största matkoman någonsin och vi gick och la oss.

Likes

Comments

På femte dagen av vår resa vaknade vi upp till snö utanför fönstret. Jättemysigt tyckte vi men hur skulle det gå med våra små bilar? Vi tog oss till receptionen och insåg att ju längre vi väntar ju mer risk att ännu mer snö kommer. Efter att ha rådfrågat en del bestämde vi oss för att ge oss iväg till San Fran direkt för att ha mycket tid till att tackla snön. Men 100 meter efter nationalparken var snön som bortblåst och vi kunde andas ut.

Vi rullade in i San Fran och fick uppleva många olika typer av människor. Varannan människa kunde inte gå rakt och vi har aldrig varit så rädda att trampa på mänsklig avföring eller en kanyl. Det var en del av områdena i staden, i nästa inlägg berättar vi om en annan del!

Vi började helgen i San FranDisco med att åka och handla alla förnödenheter inför helgen, mat och alkohol. Efter handlingen var det dags för tacos och Coronas. Tagget var på topp, och vi intog San Fransiscos barer och träffade många spännande människor. 

Likes

Comments

Dag fyra på vår semester bjöd på en väldigt bra dag i Yosemite Nationalpark som ligger i höjd med San Fransisco. Vi började dagen med en härlig donken frulle i Merced efter en natt på Budget inn... Väderprognosen varnade för snö och det blev till ett stor orosmoment, skulle lilla versan klara snöstormen... Vi klarade oss ifrån snön under tisdagen och med möra och frusna kroppar kröp vi under täcket.

Likes

Comments

Hej på er! Idag har vi vart på upptäcksfärd i San Fransisco och tittat runt på olika sevärdheter. Men eftersom vi ligger efter med uppdateringen från tidigare dagar fortsätter vi här med dag 3 på Highway 1.

Dag tre på Highwauy 1 var en mycket händelserik dag där även många timmar i bil spenderades.Vi vaknade upp tidigt på måndagmorgon och åkte tillbaka några mil till Big Sur och Pfeiffer State Park för att vandra runt i fina redwoodskogar, sedan fortsatte vi förbi den kända Bixby Bridge och fotade säkert 100 kort och ungefär två blev bra. Nästa stopp blev återigen Monterey där vi gick på Monterey Aquarium. Fascinerade av alla färgglada fiskar och små hajar gick vi runt och filosoferade och funderade över livets stora frågor: Hur mycket vatten behövs för att fylla det största akvariumet? Eller hur mycket beräkningar behövs för att bestämma tjockleken på glaset till de olika akvariumen? ja ni förstår ju själva.... Efter Monterey åkte vi vidare till Santa Cruz där vi strosade omkring på gatorna och hamnade tillslut på ett litet glasscafé. Där åt vi i särklass den godaste glassen vi ätit. Med glassen i handen gick vi senare ner till piren och tittade på några livfulla sjölejon. Tillslut styrde vi kosan mot Merced där vi spenderade natten på ett mycket spartanskt hotell. Här kommer en liten bildbomb från dagen.

Puss och Kram från oss!

Likes

Comments