Häromdagen skrev jag ner mina 25 mål och så läste Nickas igenom dem och frågade varför jag inte tagit "vara en bra mamma" som mål. Då svarade jag att jag tycker att jag är en bra mamma och därför behöver de inte finnas med bland mina 25 mål att uppnå i livet.

Men de ger än såklart en tankeställare, men slutligen så tror jag att i många fall så är man är den bästa mamman man kan vara till sitt barn.

Man kanske har olika sätt att se det på och olika bilder därmed i sitt huvud på hur man ska sköta sitt "jobb" som mamma. Jag har valt den vägen som jag tycker är bäst för mig, för om jag inte mår bra på vägen så mår i slutändan nog inte James bra. Därför tycker jag det är viktigt att man inte glömmer bort sig själv bara för att man är mamma, och heller inte glömmer bort kärleken mellan oss föräldrar. För om jag och Nicklas inte är starka var för sig och även tillsammans så finns det ingen grund för James att stå på.

Så därav har jag valt och även Nicklas att ingen av oss har det första året med James varit hemma på heltid t.ex. Utan tack vare våra jobb och några fantastiska personer i vår närhet som ställt upp varje vecka på att vara barnvakt så har vi skapat vår vardag som har funkat för vår familj.

Sedan har vi därefter haft en underbar tid tillsammans hela familjen då vår lösning har gjort att vi verkligen fått den tiden som vi har skapat oss för att kunna vara alla 3 tillsammans så mycket som möjligt.

Vi har därmed heller inte förlorat så mycket inkomst som annars kan vara en bidragande faktor i föräldraledigheten.

Genom att man ser till att må bra , få egen tid och gemensam tid så blir man starka tillsammans <3 Tar man de besluten som är bäst för sin familj så mår alla så bra som möjligt och det är en underbar känsla.

Det är i slutändan bara jag och Nicklas som vet vad som är bäst för James.

Och med dem orden så tycker jag att jag är en bra mamma :)

och Nicklas är en fantastisk bra pappa med såklart <3

//Tess


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Huset

Handdukar ifrån boligheter

Börjar med att kunna slänga ut alla våra handdukar och få köpa nya fina och matchande både bad/ dusch och handdukar.

Mina jag hade med mig när Nicklas och jag flyttade ihop i tvåan inne i stan har lite för många år på nacken och Nicklas handdukar är nog inte nyare.

Då vi hyr vårt hus så har vi i dagsläget ingen möjlighet till renovering men några saker för att göra badrummet lite trevligare kan man ju alltid göra.

Så dags att göra de vi kan i badrummet känner jag nu.

Lite grejer som vi skulle behöva fixa i vårt badrum:

1. Toalocket då de faktiskt saknas!

2. Ny och bättre anpassad förvaring, då vår tidigare lösning inte längre fungerar pga. att James når allt och vill leka med allt.

3. och slutligen dessa handdukar, de måste slängas (ev användas som garagetrasor) och nya måste införskaffas.

Bonus: Få till lite mysstämmning med lite ljus kanske?

//Tess


Likes

Comments

Min vardag, Personlig utveckling

Just nu ser vår vardag ut som så att Nicklas jobbar heltid på sitt jobb med 4 veckors schema, han jobbar alltså 4 olika veckor och så går de runt, mitt i det så har han även var 9:onde vecka jour. Samtidigt ska även jag jobba heltid och arbetar då efter hans schema (plus alla kvälls danspass de 10/12 veckor som gäller varje vår / höst)så gott som de går. Där emellan så har vi vår underbara son som nu går på förskola både på vanlig dagavdelning och nattis så vi får ihop våra tider.

Det är inte det lättaste att få ihop en vardag och trots att James varit inskolad i över en månad snart så har vi inte riktigt landat i det än. Men hoppas nu att det kan rulla på bättre.

För de som händer, så fort som något skakar till vardagen och något ändras är att mitt jobb i första hand blir lidande då Nicklas är anställd och jag driver enskild firma där jag kan anpassa mina tider och heller inte har några arbetskollegor att tänka på. Så har senaste tiden känt mig väldigt stressad då snart hela hösten har gått och ingen rutin har riktigt lagt sig.

Det är där någonstans frågan dyker upp går de att satsa samtidigt? Hur skulle de bli om vi skaffade ett till barn? Just nu är målet att få denna skuta att rulla utan för många hinder i vägen.

Men man blir väldigt glad när man får en riktig pang bra arbetsdag, sådär bra att de pirrar i magen och man kommer ihåg varför man startade eget.

Nästa steg nu är att jag måste därmed hitta en fungerande väg och vardag i mitt arbete. Få den mer effektiv och hitta vad jag ska rikta in mig på för kunder och projekt.

Jag tror slutligen iaf att jag hade inte mått bättre av att vara hemma med James på heltid. Men de är så jag känner, andra tycker de är de bästa dem vet att få all den tiden med sina barn hemma. Men jag älskar min familj mest av allt i hela världen och vi kommer lyckas uppnå våra mål och drömmar en dag.

// Tess

Likes

Comments

Min vardag, Bloggen

Vad vill ni som sagt läsa om i min blogg? varför tittar ni in här?

Mitt liv består just nu av att utveckla och förbättra mitt företagande , vara en bra mamma och att vi som familj behöver hitta en rutin i vår vardag som passar oss alla och sedan har jag mitt stora ideella engagemang i Korpen.

Men där emellan försöker man umgås med vänner och familj, ibland blir det mycket och ibland mindre. Men ingen i min närhet är speciellt insatt i bloggandet och bloggar framförallt inte själva så det är rätt obekvämt då att slänga fram kameran vid dessa tillfällen. Och en blogg utan bilder är inte så kul att läsa enligt mig, vad tycker ni ?

Vad är bra / mindre bra i bloggen?

Vi har valt att inte visa vår sons ansikte utan han syns mestadels bakifrån eller i profil här i bloggen, blir det ändå roligt att läsa de inläggen då ?

Vill ni se mer bilder på mig ? än bilder utifrån vad jag ser? så som de blir om jag är bakom kameran.

Hoppas ni kan hjälpa mig bli bättre på att få mathärliga inlägg här på bloggen som inte är helt innehållslösa :)

// Tess

Likes

Comments

Livet som egen företagare, Min vardag, Personlig utveckling

Måste bara tipsa om detta , följer Josefin Dahlbergs blogg där hon skrev om detta för kanske en vecka sen?

Klickar ni på länken på hennes namn så kommer ni kunna läsa mer om detta och följa även hennes resa med hennes mål hon satt upp.

Jag har bara inte haft tid först idag att sätta mig med detta, och att gå ut med målen såhär offentligt är skrämmande men några av dem kanske man på de sättet kan nå ? !

Första steget är att skriva 25 mål då och sedan går de vidare i att man ska ringa in 5 av dessa för att sedan uppnå 1 av dem inom 1 månad.

Så jag har valt följande:

  • Hitta en träningsform som passar mig (och är hållbar, de får heller inte bara vara de vanliga promenaderna)
  • Bli bättre på att laga mat (har tappat allt sedan jag blev mamma känner jag)
  • Bli en stor bloggerska men där målet framförallt är BLOGGA BÄTTRE!
  • Jobba mer effektivt - Dagarna behöver faktiskt vara strukturerade och varje uppgift måste vara ett delmål mot ett större mål.
  • Sitta mindre vid surfplatta & mobil om dagarna (framförallt när man då har familj eller vänner i sin närhet)


Vad har ni för mål i livet ? skulle ni kunna göra samma sak och få fram 25 mål ? 

Nu är mitt nästa mål att bestämma vilket av dessa 5 jag ringat in som jag faktiskt ska försöka nå och göra delmål för att i slutändan nå det.

//Tess​

Likes

Comments

Korpen, Min vardag, Resor, Event

​I helgen har jag varit på Ronneby brunn tillsammans med Korpen Småland, Blekinge och Skåne samt en del av dessa föreningar som kanske har aktiviteter i just din stad? 

Igår så föreläste jag tillsammans med Camilla Waltin som är kommunikatör på korpen riks om just Kommunikation och sociala medier, där jag ansvarade för just sociala medier biten i största drag. 

Det var väldigt roligt att föreläsa för en så blandad samling människor där åldern sträckte sig mellan 23 - 70 år. Där de fanns aktiva och inte aktiva deltagare på de olika sociala medierna. De var även roligt att höra hur just de använder sociala medier för där börjar grunden i hur man ser på det och hur man ska ta de vidare till sin förening för att föreningen ska börja använda dem.

Det jag tycker är viktigt och som jag lärt mig under mina utbildningar jag gått inom sociala medier är framförallt följande:

Bygga upp!
Skapa kännedom och stimulera nyfikenheten, just nyfikenheten var en stor del av vad vi pratade om denna gången. och så handlar det ju om att bygga ett intresse.

Underhålla!
Skapa engagemang och öka förväntan som gör att man stimulerar fram en reaktion ifrån sina följare då vi vill ha en tvåvägskommunikation och de är ju samma som här på bloggen, skulle fler kommentera så vore de ju såklart roligare att blogga, men för att kommentera måste JAG skriva bättre och mer stimulerande inlägg som gör att ni reagerar på dem så pass att ni känner att ni kan kommentera.

Fördjupa!
och så slutligen behövs ett känslomässigt engagemang, att man lyssnar av och reagerar tillbaka så man svarar sina följare om de har frågor t.e.x. och Så behöver man alltid utveckla och belöna både sina följare men även de som gör att de sociala kanalerna fungerar.

Så detta var lite av det vi pratade om på våra två föreläsningspass igår. och sedan gick vi igenom deras hemsidor och så diskuterade vi en del VAR finns just era kunder / medlemmar? 

Avslutade dagen med ett case där de skulle ta fram en Facebook tävling, och de var mycket roligt att höra deras olika tankar kring det.

Hoppas ni gillade detta inlägg.

//Tess

Likes

Comments

Korpen, Min vardag, Resor

Jag posande i mitt nyaste korpen linne..
...efter helgen i Ronneby så är jag nu hemma hos familjen igen. åkte hem vid lunch och var hemma 3 timmar senare.

Idag har jag tillsammans med Camilla föreläst om kommunikation och sociala medier men kommer lite mer om det imorgon då jag tänkt göra ett ordentligt inlägg om det och lite om vad vi pratade om.

Nu ska de sovas här och så väntar en jobbvecka med massor kontorstid och kvällspass med mina danselever 😀

// Tess

Likes

Comments

Korpen, Min vardag, Resor

Vi lyssnade igår på en lång föreläsning. Med lite övningar i grönt och skönt ledarskap och så fikades det såklart och sen blev det träning där jag är så stolt över att jag fixade det .

Gårdagen slutade med god 3 rätters middag (missade dock att fota förrätten) och trevligt sällskap av alla härliga korpen profiler 😀

Nu väntas hotell frukost och sedan ska jag större delen av denna dag hålla i föreläsning tillsammans med en annan tjej om kommunikation där jag ska prata om just sociala medier så de ska bli kul.

// Tess

Likes

Comments

Min vardag, Resor, Event, Korpen

Detta springandes i dessa korridorer mellan hotellrum och konferens platsen samt restaurangen.

Såhär ser iaf mitt hotellrum ut denna vistelse här på Ronneby brunn.

Skönt med ett eget rum iaf. Sängarna känns dock i första sittningen som att de är dags att byta ut men vem vet snart dags att krypa ner och sover kanske ändå som en stock då jag får sova ensam i sängen utan att då armbågar och fötter i huvudet 😂

Nu blir de ringa älsklingen ❤

// Tess

Likes

Comments