Jag vet att alla har vi känt någon gång i livet att vi vill göra annat än det vi redan gör bra! Vi är människor och det är mänskligt att känna att man vill breda sina flygande vingar. Det är inte enkelt att kunna uppfylla sina drömmar som breder vingarna, därav flertal olika perspektiv. Allt i dagens samhälle skall väga in och bli ett av det man vill göra i livet.

Jag är ung, men ack vad mitt liv ser olikt ut vart jag än är i världen. MEN; mitt största misstag i livet hittills var att åka hem till Sverige efter ett mycket välbefinnande halvår i drömmarnas land Australien.

Kära vännen, åk dit!?!. Vore det så enkelt hade jag inte spenderat månader i Sverige. Perspektiven som får mig att stanna kvar i Sverige ett tag till väger tungt och drömmar går inte i uppfyllelse utan kämparglöd. Eller hur?

Jag kom tillbaks till Sverige i januari 2017, tanken var att jag skulle stanna här för att studera gratis i på svenskt universitet. Under två månader tappade jag tre kilogram. När man pratar om vikt på min kropp har det en stor betydelse. Jag är genetiskt lagd som smal, jag försöker får i mig några extra kilos, men är inte välbefinnande på toppnivå är det inte ovanligt att vikten försvinner. Märkbart att det givande välbefinnande inte var givande utan kämparbart. När man vakande upp varje morgon i sin säng i Sverige och vaknade av ett ångestmoln, visste jag att jag måste själv få dagen att bli positiv. I Australien, behövde jag inte kämpa för en positiv dag, den kom av sig självt. Sol, värme, äventyr och omringad av ofantligt go kultur. Sverige har sin skönhet absolut och sina fördelar.

Summan av kardemumman; jag är inte den enda människa som känner såhär. Det finns dem människorna som förlorat älskvärda människor som jag vet mår mycket sämre än mig och dess problem är inte lika lösbart som mitt- min längtan bort från Sverige till äventyr. Jag beundrar de människor som är starka och måste genomgå en sådan period. Det finns flertal av tuffa perioder i livet och alla genomgår vi någon/några ensamma/tillsammans. Klart livet är tufft och särskilt om du väljer att gå svängiga vägar än de vägar som är raka.

Hur skall man då komma över denna sträcka? Finna ett välbefinnande med sin samvaro?

Positiv energi, gör det du blir glad över i livet. Få fram de guldkorn som livet skänker som kan ge dig utbyte av livets kraft. Något jag vet är viktigt är också att känna att man själv kan ge någon lika mycket som man själv får. Man lär, man får ta och man får ge, tack och varsågod. Man känner sig viktig som människa särskilt i andras ögon.

Att göra saker man får energi av behöver inte vara stora saker. Jag har lärt mig tänka smått och gott. Fler små ting blir stora tillsammans.

Likes

Comments