R.E.M 2011: 

R.E.M är en rockgrupp som bildades under 80-talet och var ett av världens mest inflytelserika, respekterade och populäraste band då. År 2007 blev bandet invalt till Rock and Roll Hall Of Fame, som är ett museum beläget i USA. De som får en plats där, anses ha haft stort inflytande på just rock musiken. Nya grupper och artister väljs in varje år av olika musikexperter runt världen (kravet för att vara med, du måste ha släppt din första skiva för minst 25 år sedan). Bandet ger ett varierat utbud på musik och texter, då man får fundera kring budskap och njuta till väl komponerade melodier. För mig klassas bandets musik, som en lugn variant på rock, i deras låt Shiny Happy People finns slingor som påminner om country, de använder inte bara instrument från genren rock, utan fyller ut musiken med fler experimentella strofer. Lyssna till Losing my religion och Everybody Hurts nedan. Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jultider handlar mycket om gemenskap och kärlek. Det är då många ger bort gåvor till nära och kära.  År 1984 släppte det brittiska bandet Band Aids ut en välgörenhetsjulsingel Do The Know It's Christmas? för att samla in pengar till svältande barn i Etiopien. Året därpå (1985) hade Michael Jackson och Lionel Richie fortsatt på den underbara idèn. De skrev låten We are the world tillsammans. År 1984 tog de kontakt med några av de största artisterna på den tiden. De gav dem material att öva på låten och bestämde sedan ett datum då alla artisterna skulle vara på plats. Redan första inspelningen blev oväntat bra och det är den ni kan se längre ner. Singeln sålde 800 000 exemplar första veckan och totalt 9,5 miljoner exemplar. Det har gjorts moderna versioner på låten, då Jordbävningen på Haiti skakade om världen. Några artister som medverkade (1985) var: Stevie Wonder, Paul Simon, Bruce Springsteen, Diana Ross, Tina Turner, Bob Dylan, Ray Charles, Cyndi Lauper, Kenny Rogers och många fler.  Likes

Comments

Metric är ett Indierock - band från Kanada. Bandet har inte gjort sig speciellt kända i Sverige än. Jag fann några akustiska versioner av låtarna från deras nya album på Rollingstones tidning. Jag tycker att Metric håller en bättre musikalisk nivå en många andra moderna band. Lyssna och njut av deras nya låtar längre ner: 
Likes

Comments

Igår gästade Marie Fredriksson programmet Tack för musiken. Idag är hon fyllda 56 år och har upplevt både framgång och en hel del motvind i sitt liv. Hon började sin karriär som soloartist och spelade vispop och rock. Vid den tiden blev hon känd med hennes låt Ännu doftar kärlek (-84) och även den vackra låten Sparvöga (- 89). Hon är och var en självständig kvinna som gärna skriver sina egna texter, tonsätter, sköter arrangemang och producering. Runt -86 bildade hon den svenska popduon Roxette tillsammans med Per Gessle. De blev kända över nästan hela världen. De populäraste låtarna var The Look, It must have been love, Listen to your heart och Milk and Toast and Honey.  I mitten av sin karriär (2002) fick hon en hjärntumör, efter operationen som hon klarade blev hon helt stum. De senaste åren har hon kämpat sig tillbaka och idag kan hon sjunga för oss igen. År 2004 gjorde hon ett nytt album där hon beskriver känslorna under sjukdomen. När jag såg henne igår kunde jag se att hon hade mindre ork att sjunga sina låtar, ont att sätta sig ner och ibland kom en ton fel.  Att hon kämpar än idag är det inga tvivel om och det får mig att beundras en mer. År 1996 skrev hon en låten Tro, vilket är det viktigaste man kan ha när man mår som sämst. Ta del av låtarna längre ner: 

Likes

Comments

Jag tycker alltid det är lika spännande att jämföra stora musikers barn som också valt musikens väg, med deras föräldrar. Sean Lennon som är son till John Lennon och Yoko Ono, är en av de barn som är intressant att studera närmre på. Förutom hans tydliga ansiktsdrag från John och utan vetenskapen om att Sean tillhör familjen Lennon, skulle jag inte kunna höra några likheter. Då skulle Sean framställas som ännu en smörsångare. Då jag lyssnar noga hör jag en stämma som jag känner igen väl, jo det är delar av John's röst som hörs och vore det inte sorgligt om fallet vart annorlunda? Vad jag förstår är Sean Lennon en musiker som inte slagit igenom. Jag gillar att han gått sin egen väg och spelar den musik han gillar. Själv tycker jag att han är duktig och äger en viss talang. Den första videon visar Sean's låt "Dead Meat" och den andra "Parachute" som har sina likheter med några av John's låtar. Jag skulle gärna vilja läsa er åsikt, så kommentera.
Likes

Comments

Att The Doors var stora runt 60 och 70- talet är inte så konstigt enligt mig. De hade skapat en ny gren från rock musiken, Psykedelisk musik och som förtrollade en hel del människor. Deras låtar var poetiska och kreativa. Den första låten ni får ta del av är "The End" som är hela elva minuter lång. Den är behaglig, långsam och oförutsägbar. Känslan att man dör inombords är svår att förtränga. Är du nyfiken? då tycker jag att du ska lyssna till låtarna. Den andra låten heter "People Are Strange" och är också en bra låt:

Likes

Comments

Idag är det första advent och jag får äntligen lov att spela någon enstaka jullåt hemma. Eftersom att jag redan börjat sjunga jullåtar i olika körer redan i mitten på November vill jag helst inte spela allt för mycket innan de sista dagarna intill jul. Idag är det mycket på gång i den lilla staden Alingsås. Det många nog ska göra är att gå och kolla på vår stora artist Moa Lignell, gå och frossa på julmarknaden och se den årliga tomteparaden. Längre ner sjunger Carola, "Himlen I Min Famn" som jag tycker passar alldeles utmärkt idag. I kören sjunger vi som vanligt denna låt och även under min privata sång lektion på skolan. Jag önskar er en underbar 1:a advent, lyssna och njut:


Likes

Comments

Jag fick ögonen på en Irländsk musiker som spelade för tidningen RollingStone. Han framför "Love Don't Leave Me Waiting" med endast sin sång och gitarr. Jag föredrar denna akustiska version framför hans singel. Eftersom att Glen Hansard kommer från Irland kan man ibland höra ett Irländskt påbrå i hans stämma, vilket får mig att smälta än mer. Lyssna och njut:

 


Likes

Comments

Jag satt igår kväll och ville spela in något litet, för att visa er ungefär hur jag låter. Det kommer ta tid att spela in en riktig Demo skiva och jag orkar inte vänta tills den blir klar. Först ville jag endast spela in musiken på mobilen och ladda upp den på bloggen, då jag inte gillar att se mig själv på film. Som vanligt gick det inte att fullfölja min första idè och då fick det bli en video istället. Jag ska börja filma mig själv mer framöver eftersom att jag blir så löjligt nervös när det ställs en kamera mot mig. Så till er som vill få lite mer skinn på näsan, filma med kamera, då blir du medveten på hur du agerar och vad du kan jobba på för att se proffsigare ut. Här är min cover på I Wonder, jag uppskattar om du kommenterar och skriver din åsikt.


Likes

Comments

Det börjar dra sig mot vinter och mörka tider. Det är grått ute och kallt. Trötthet hänger i luften ofta, känner ni igen er? Det kan då vara svårt att finna motivation och glädje till att orka skolan och för min del även ha glädje att sparka igång musik hjulet. Jag har ett projekt jag tänkt att slutföra under ett år. Det är att skriva egna låtar och spela in dem på en Demo skiva. För att orka slutföra projektet tänkte jag proppa mig full på härlig energi. Hur gör jag det? jo jag unnar mig lyx. Det första du ska göra är att ställa in ditt sinne på glädje och sol. Gör det som du tycker är roligt, vifta bort det gråa regnet och ryck upp dig själv. Att slappna av innan du ska sova och se till att du är varm, hjälper dig att spara energi. Att äta varierad mat och att ha en vattenflaska till hands under vardagen är ett bra mål. Videon där nedan är något som gör mig glad! hoppas att ni instämmer, njut:


Likes

Comments