God morgon! Nu är jag supertaggad på att få igång bloggen å dela med mig till er; av det jag önskar men också av det ni önskar. I facebook gruppen (HÄR ) så får ni önska vad ni vill jag ska ta upp, men även i kommentarsfältet såklart! Och idag var önskan den challengen jag håller på med för tillfället. Jag har kört denna sedan förra fredagen på min dator och denna familjen, och är uppe i tre generationer. Jag har köpt flera olika hus men inte gillat hur dem varit - men tror på riktigt jag hittat ett favorit hus nu! Håller tummarna.

Utmaningen går ut på att man ska gå från noll till en miljon kr i ett hushåll. Du bestämmer själv hur gammal simmen ska vara i början men jag rekommenderar ungdom. Själv har jag skaffat barn så fort som möjligt, men har kommit fram till att det blir dumt? Försök vänta tills simmen är vuxen, detta är dock ingen regel men något som kan vara värt att tänka på.

När du börjar får du göra simmen exakt som du önskar, vilka "traits" du vill. Jag rekommenderar kleptoman då simmarna kan sno saker å du kan sälja de för att få mer pengar. Du får flytta till vilken tomt du vill UTAN hus. När du valt tomten gör du så fuskrutan kommer upp med "ctrl + shift + c" och sen skriver du in "money 0" för att du inte ska ha pengar när du börjar. Det enda som ska finnas på tomten är en brevlåda.

Vissa regler som jag googlat säger att man får flytta in personer i hushållet, jag säger nej. Däremot om du får en son, så har jag flyttat in mamman å sen dragit bort summan hon tog med in i huset för sen att döda mamman (haha) så det tycker jag är okej. Annars ska du bo själv, men du kan ha pojkvän! Du sover på bänkar, duschar i gymmet, äter när andra gjort mat i parken i början, men sedan kommer du ju ha pengar till att köpa hus eller till och med bygga ett om du gillar det. Du får adoptera eller få fram med hjälp av en kille hur många barn du vill; men ju mindre barn/simmar du har i hushållet ju svårare blir det. I skrivande stund har jag tre simmar i hushållet; andra generationens mamma samt två barn i tredje generationen.

Regler

* Livspannet ska vara på normalt.
* Du får inte gifta dig eller be någon flytta in i hushållet för att få mer pengar
* Inget fusk (du får använda fusk för att flytta möbler, låsa upp alla möbler - men inget fusk med pengar, behov eller annat som kan förenkla ditt spelande för att uppnå dessa pengar.
* När du fått tillräckligt med pengar så får du antingen köpa ett färdigt hus eller bygga ett.
* Inga erfarenheter, så som logik. Allt ska stå på 0
* Du får ladda ner mods & CC såklart, även mods som gör det lättare att få nivåer i trädgården eller annat du gör för att få pengar.

Tjäna pengar 

* Du får ha en trädgård.
* Samla föremål & sälj dem.
* Spela för dricks när du nått tillräckligt med hög nivå.
* Inget jobb.
* Du får sno saker (knycka)
* Fiska
* Sälja tavlor
* Sälja böcker man skriver

Mina tankar och åsikter kring utmaningen;

Jag har sedan början tyckt det varit jätteroligt - såklart blir det roligare när man får mer pengar och kan inreda husen som man önskar, men att börja från noll är det jag gillat mest. Jag är nu uppe i 200k (jag räknar med vad huset är värt också när jag räknar hur mycket pengar jag är uppe i, för att inte tröttna ut mig själv med ett tråkigt hus - förstår ni hur jag menar?). Jag har engång använt ungdomselixiret (på min generation två mamma) för att jag önskar ha kvar henne lite mer, vet inte riktigt om det går emot mina egna regler haha - men då får det va. Ska nog inte göra det mer, då det blir lite konstigt - det ska ju vara en utmaning liksom.

Ni som tröttnar på att spela sims ett tag borde köra såna här challenges för det blir ju då en utmaning. Jag har spelet i över 1,5 vecka och inte tröttnat än, dock vill jag inte spela hela dagarna som jag ville innan (tur det, för jag har plugg.. har en tenta på torsdag liksom, haha) Medan jag skriver detta inlägg samt spelar har jag på kurslitteraturen i öronen. Det är engelska så får ju inte med mig allt, men det gör nog inget. Något går in! Får sitta å nöta från och med imorgon tror jag.

Vad gör ni idag? Har ni någon annan challenge ni önskar att jag ska ta upp eller testa på? Vill ni ha en sorts "story" på mina challenges, där jag uppdaterar ibland med hur det går å vad jag gjort sedan förra uppdateringen på bloggen? Berätta gärna vad ni önskar läsa så det blir bra för båda er och mig!

#thesims #thesims4 #sims4 #thesims4challenge #fromragstoricheschalleng #fattigtilrik

Likes

Comments

Vad är MOD/CC?

Mods är saker du kan ändra i spelet, tex att det snöar eller att simmen kan göra andra saker typ som "wohoo" som inte finns i alla spel. Medan CC är Costume Content, alltså personer som gjort egna grejer som tex hår, möbler, kläder mm för oss att använda oss ut av!

Hur laddar man ner? Att leta upp mods/cc är inte speciellt svårt, utan du googlar eller använder länkar i detta inlägg (länk kommer) eller egna länkar du hittat eller sett andra ställen; sedan brukar det oftast stå instruktioner - men det är oftast bara att trycka på "download". Efter det kommer du se att det finns en flik längst ner på skärmen där alla dina nedladdningar står. Ibland behöver filerna packas upp och då behövs program som Zip opener; winrar; eller liknande. Efter det letar du upp din mapp som heter "MODS". Den hittar du under MINA DOKUMENT > ELECTRONIC ARTS > THE SIMS 4 > MODS och kopierar in alla dina upp packade filer samt de som inte behövdes packas upp.
NOTERA!!! När du laddar ner HELA hus så ska dessa in i TRAY filen, du hittar den på samma sätt som MODS men istället för MODS trycker du på TRAY! (även här är det bra med undergrupper då alla filer heter ungefär samma!)
Vissa skapare har även i sina upp packade filer undergrupper där det står "MODS" och "TRAY" då ska de in i var sin mapp alltså mods i mods och tray i tray!
Om du har spelet igång är det dags att starta om det, men INNAN du gör det så trycker du på de tre prickarna (...) där du trycker när du ska spara ner spelet; och sedan väljer du spelalternativ > övrigt > och markerar både eget innehåll och scriptmoduler för att det ska fungera.

Vad är MESH? Som ni kanske sett i denna grupp och andra grupper så behövs det ibland MESH och det är väldigt många som inte förstår vad man menar med det. Låt oss säga att du laddat ner ett hår, men missat att du behöver ett MESH - då kan förklara att du laddat ner "färgen" på håret men inte själva "kroppen" (alltså hårstråna typ); oftast står det i titeln för filen innan du laddar ner "Mesh needed" och på THESIMSRESOURCE så står det om du scrollar lite längre ner "NEW ITEM" eller RECOLOR" är det "RECOLOR" behövs meshen, och den finns också oftast länkat!

PROGRAMMET ÄR LÄNKAT FÖR SIMS 4 (!!!)
Ibland kan det uppstå att mods/cc inte funkar och då behöver man leta igenom alla tusen filer man laddat ner (det blir oftast så när man först lärt sig konceptet att man vill ha ALLT; jag har så mycket filer att det är sjukt!) Jag har därför sett i någon grupp (kanske denna, hittade inte tbx till inlägget haha) att man kan använda sig ut av en sorts mods conflict detector som ska hitta alla filer i din mods mapp - om du har dubletter, om du har något från en annan version av sims (jag tex, hade några filer jag laddat ner från SIMS 3, vilket inte fungerar i fyran!) Länken till det programmet hittar ni HÄR -
Denna fil ska packas upp på samma sätt som med vanliga mods/cc och läggas in i mods mappen!

Som jag nämnt tidigare så är det smart att organisera i undermappar i era mods, så det lättare går att hitta problemet om det skulle uppstå något. Dock har jag läst att vissa mods slutar fungera i undermappar, men det är inget jag märkt av! Sen när ni ska lägga in ett gäng nya mods kan det va bra att göra en helt egen mapp för dem tex "Nya ej testade". Jag upplevde idag att mina simmar slutade göra kommandon jag bad dem göra; så då hade jag som tur va lagt in alla nya mods i den mappen, och då var det bara att ta ut dem och sen funkade det. SÅ tacksam för att jag faktiskt gjorde det, annars hade jag fått gå igenom alla mappar igen.. Så lyssna verkligen på detta tips, GÖR MAPPAR!

#thesims #thesims4 #mods #ccthesim4 #cc #modsthesims4 #vadärmods #vadärcc

Likes

Comments

Hallå vänner! Nu har jag äntligen startat denna bloggen så jag slipper spamma min egna personliga blogg, samt att det är ju bättre att bara ha allt på ett ställe ju. Här kommer ni få kunna ta del av massor roligt som tips och tricks, olika fusk, olika mods & CC samt att ni också kan få möjligheten att få era simmar/hus visade på bloggen - och också få en länk till antingen instagram, facebook, blogg eller något annat du själv väljer. För att kunna ta del av detta behöver du gå med i vår tjejgrupp som handlar om SIMS, den hittar du HÄR. Gruppen är bara för tjejer och det finns andra grupper du kan gå med i som kille. Vi kanske ändrar detta i framtiden, men just nu så är den bara öppen för tjejer.

Kort om mig är att jag är en tjej som snart fyller 23 år, född och uppväxt i Norge men bott i Sverige sedan hösten 2009. Jag pluggar psykologi på Karlstad universitet just nu och trivs superbra, även om det är rätt så häftig kurs. På fritiden har jag nu börjat spela SIMS igen; och har fokuserat på The SIMS 4. Det är också det min blogg kommer handla mest om, men om du önskar kan jag även försöka ta reda på lite kring SIMS 3, 2, 1 ja vad nu du spelar.

Så, här har ni den första posten - kommentera gärna vad just DU önskar se; så ska jag göra mitt bästa för att uppfylla era önskningar. Jag har också en annan blogg där jag bloggar om personliga livet; den hittar ni HÄR

#thesims #thesims4 #sims

Likes

Comments