Header

A student once asked his teacher - what is enlightenment?

The teacher replied - When you are hungry – eat, when you are tired – sleep.

----

Att lyssna på sin kropp. Äta när man är hungrig och sova när man är trött, lyssna på sinmagkänsla. Inte säga ja när hela kroppen skriker NEJ.

Att lyssna på sin kropp är en av de viktigaste förmågorna för att må bra och leva gott. Trots att det kanske låter självklart så lär vi oss allt om att vara i vårt huvud, att tänka oss fram till beslut istället för att känna oss fram. Att gå upp och gå till jobbet fast att det är värre än döden att ta sig ur sängen. Att ta lunch kl 12 fast att magen har skrikit sedan halv 11.

Jag minns enperiod i mitt liv när det verkligen var värre än döden att gå upp på morgonen. Varje dag vaknade jag av väckarklockan och önskade att någon kunde atombomba hela världen så att jag kunde fortsätta sova, sen somnade jag om igen och drömde att jag gick upp och gjorde mig reda för att åka till jobbet. För att sedan vakna igen och vilja kväva mig själv med kudden för att få sova för alltid. Men det gick ju inte, det var bara att halka ur sängen och kräla in i badrummet och sakta vakna till liv. Typ. Och sen ta mig till jobbet och i smyg låsa in mig på toan och ta powernaps så länge jag vågade.

Det är klart att vi tappar förmågan att lyssna till vår magkänsla när vi från att vi är små lär oss att dämpa kroppens signaler tills en mer lämplig tidpunkt. Det är klart att vi jobbar på tills vi bränner ut oss när samhället ber oss om mer , mer, mer istället för att ´ta hand om dig´.

Det är svårt att lyssna innåt när alla utifrån drar i din uppmärksamhet. Det är tillslut svårt att höra att kroppen skriker nej när vi lärt oss säga ja i alla fall.

Ett sätt som yoga har radikalt förändrat mitt liv är just detta. Genom att gå på yogaklass en gång i veckan, att bli instruerad en gång i veckan att lyssna på min kropp, började kroppen signaler växa sig starkare i mitt medvetande igen. Jag blev bättre på att uppmärksamma dem och att lyssna och respektera dem. Och jag gillade det. Tvärtemot vad man kan tro hjälpte det mig att bli av med min ryggsmärta från 5 år tillbaka. Jag hade svårt att sitta i mer än kanske 10 minuter, jag fick mjölksyra i ryggen som obviously gjorde det obekvämt att sitta. Istället för att tänka bort signalerna började jag lyssna till dem och förändrade något med hur jag satt eller stod tills smärtan försvann. Till slut försvann den helt.

Så jag ville ha mer. Jag började utöva yoga oftare och det blev lättare att följa signaler. Och jag började våga lita på min magkänsla och nu sitter jag här med världens bästa liv.

Så ta en liten stund att bara känna efter hur din kropp känns just nu. Är du hungrig? Är dutrött eller pigg? Har du ont? Känner du dig tight eller spänd nånstans? Känner du dig fri och öppen någonstans?

Det spelar ingenroll vad svaren blir, bara observera.

That is all.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Kolla vilka söta små körvar!! Hjärtat ba gör en liten volt. Livet som liten mini-sklödpadda kan vara mycket tufft, allt är så stort och faror som plast och fiske hotar kring varje hörn. Trots att namnetpå denna fantastiska lilla ö jag bor på är sköldpaddsön på thailändska finns dettyvärr inte särskilt många skölpaddor här. Det händer att man ser dom då och dånär man dyker eller snorklar, men hör ändå till ovanligheterna. När vi ser enpå ett dyk blir alla alltid exalterade. Därför jobbar Koh Tao med att skydda som så gott det går, låta de små pluttarna växa sig starka i en skyddad miljö innan de släpps ut i havet. Och vi får komma och titta på dom! Yay!

Likes

Comments

​En dag i livet. Det jag så länge har väntat på är plötsligt verkligt. Så länge som att det aldrig var möjligt att det skulle bli verkligt. All väntan. Allt tålamod, alla tårar, allt arbete. Nu är jag här. Jag lever ett fantastiskt liv, så fantastiskt att det nästan är löjligt. Och jag har skapat det själv, jag har tagit mig hit på egen hand. Ett liv utanför den svenska standarden och det har krävts mycket arbete att ta mig hit. Men här är jag. Det går. Det finns många argument för att inte förändra, att följa strömmen. Om du vill ha förändring, så vet att det går. Jag har gjort det, du kan du med.

Likes

Comments

Jag och steve var uppe i ottan idag för att se soluppgången. Det misslyckades lite eftersom solen inte gick upp i den vik vi åkte till, haha fail! Men himlen var fin i alla fall och vi plumsade i i vanlig ordning! Det var alldeles för tidigt och för kallt, men sen var man vaken i alla fall. Sen åkte vi båda till jobbet, jag hade bara morgonklassen idag så har eftermiddagen ledig. Tror jag ska göra dadelbollar och bara chilla. Kanske gå på kvällens yinklass, vem vet?

// Me and steve got up early, early today to watch the sunrise. Unfortunately it kind of failed since the sun didn't rise in the bay we went to, haha! But the sky was pretty either way and we went for a swim as usual. Way too early and too cold, but at least it woke us up. Then we both went to work, I only had the morning class today so i got the afternoon off. Think i might make some blissballs and relax. Maybe take tonights yin class, who knows?

Likes

Comments

Tog en liten simtur med resten av firrarna! Det är ta mig tusan svårt att få till bra bilder under vattnet, haha, men lyckades få till ett par stycken. Nu ska jag ta en promenad i solnedgången. Ja, jag är en lyckost!

// Went for a swim with the other fishies! It's hard to get good photos underwater haha, but managed a few. Now i'm gonna go for a walk in the sunset. Ohyes, blessed life!

Likes

Comments

Vissa människor jag pratar med har nån slags idé om att DETTA inte är på riktigt jämfört med att bo och jobba i sverige, att jag lever nått slags låtsasliv. Mitt liv har inte pausats medan jag bor och jobbar här. Sekunder, dagar och år av mitt liv passerar precis som de gjort om jag var i sverige. Dagar och år av mitt liv som jag aldrig kommer få tillbaka och dagar och år som jag är tacksam och glad över att få ha spenderat på det här sättet. Jag har kämpat hårt för att ta mig hit. Och jag förtjänar att ha det så här bra. Inte mer än nån annan, jag önskar att alla som önskar att de kunde spendera sina dagar så här kunde göra det. Att inte förtjäna att vara för lycklig, att livet är hårt och att man måste strida sig fram behöver inte vara sant, du väljer hela tiden själv vad du gör med ditt liv. Många är rädda för att gå sin egna väg, för ja, att gå sin egna väg är svårt och det är läskigt när ingen gått den innan, så man vet precis vart man ska svänga. Men fan vad det är värt det! Kolla hur jag spenderar min lediga dag liksom! Jag har det sjukt gött och jag tänker njuta av varje sekund! Det var allt.

// Some people i talk to have some sort of idea that THIS isn't real compared to living and working in sweden, that my life here is make-believe. My life is not on hold while i live and work here. Seconds, days and years of my life is passing here, just like they would if i was in sweden. Days and years of my life that i will never get back and days and years that i'm so grateful for and happy to have spent this way. I've worked hard to get here. And i deserve this. Not more than anyone else, i wish everyone who wished to live this way could. To not deserve to be too happy, that life is hard and that you have to fight your way through doesn't have to be true, you choose yourself all the time what you do with your life. A lot of people are scared to go their own way, cause yes, it is hard and it is scary when no one have walked it before you, when you don't know exactly where to turn. But it's fucking worth it! I mean, look at how i spend my days off! I'm so spoiled and i'm gonna enjoy every second! That's all.

Likes

Comments

LIVETS dag! Fast att jag och steve har bott här rätt länge nu finns det fortfarande många ställen på denna lilla ö vi aldrig varit. Så när vi är lediga tycker vi om att utforska nya platser och efter min klass imorse förde ödet oss till denna lilla oas! Denna strand tillhör en resort som fram tills nu endast tillåtit sina gäster att vara här. Glada över denna upptäckt avnjöt vi dagen med bad och lek, sand är ett utmanande element att yoga i. Så trötta och nöjda avslutade vi eftermiddagen med öl och drömmar om framtiden.

// GREAT day! Even though me and steve have lived here for a fairly long time now there's still lots of places on this little island we've never been. So when we have days off we like to explore new spots and after my class this morning fate brought us to this little oasis. This beach belongs to a resort that until now has only allowed their own guests here. Happy about this lovely discovery we enjoyed our day playing around, sand is a challenging element to practice yoga in. So tired and happy we finished the afternoon off with beers and dreams of the future.

Likes

Comments

Goooood morgon världen! Efter att hållit en tidig yogaklass tog jag en lååång promenad, passar bra när det inte är stekande sol. Jag älskar när det regnar här, det känns som att man bor i jurassic park typ, det är så vackert. Men man svettas även om det inte är sol här, haha, så efter promix tog jag en lång varm dusch och nu väntar lite restorative yoga, mina stackars ben behöver det efter träning, yoga och promenader. Livet, va eller vad säger ni??

// Goooood morning world! After teaching an early yoga class i went for a loong walk, it suits when the sun isn't out. I love it when it rains here, feels like i live in jurassic park, it's so beautiful. But you sweat wether the sun is out or not haha, so had a long hot shower after my walk and now restorative yoga awaits! My poor legs need it after hard workouts, yoga and walks. Life, huh??

Likes

Comments

The search@danijerv