Header

Rico, Ridskolan, skolan, tävling

Hej!

Det var ett bra tag sen och jag har inte alls haft motivationen till att skriva under terminens gång. De säger att åttan är det tuffaste året i grundskolan och det är jag beredd att hålla med om än så länge. Allt har varit som vanligt, jag har såklart fortsatt rida Rico och jag njuter av varje sekund. Han är den mest fantastiska ponnyn jag någonsin suttit på och det blir bara bättre och bättre.

Jag hade som mål att rida alla deltävlingar i RM på Rico, vi red de första tre med bra resultat men tyvärr blev han halt när jag red mot första hindret i sista tävlingen. Jag blev väldigt besviken men det är sånt som händer när man håller på med djur, det kan hända saker som man inte räknar med.

Jag har inte jättemycket mer att säga, jag ska försöka komma igång och uppdatera mer och mer.

<3


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

truppen, Rico, Ridskolan

Hej!

Idag hade vi våran andra truppenträning för terminen och våra hästar inför hösten fastställdes, alla fortsätter på samma som förra terminen.

Vi red ut i skogen och klättrade, det gick väldigt bra, vi började med att trava och skritta fram till skogen, Rico kändes väldigt fin redan från början. Sedan red vi över vägen och in i skogen. Vi tog en galopp när vi kom in i skogen, vi galopperade fram till backarna, Rico blev väldigt fin när vi hade galopperat.
Väl vid backarna klättrade vi i två grupper och Rico var förvånansvärt lugn så det var skönt. Sedan galopperade vi fram till vägen och Rico var lugn och fin precis som innan, han fick en fantastisk energi som han jobbade igenom, han har nästan aldrig varit så fin, iaf inte på väldigt länge. Sedan travade vi lite på fälten och skrittade tillbaka till stallet, hästarna var väldigt taggade🐴
På vägen hem diskuterade vi vilken häst vi absolut inte skulle vilja rida i truppen, vi kom fram till att jag rider allt😂

Det var ett härligt ridpass och Rico var väldigt fin och lugn, ser fram emot resten av terminen, hoppas att han håller den fina formen som han är i nu😍

Nu ska jag kolla vidare på OS i dressyr.
Heja Sverige!🇸🇪🐴

Likes

Comments

Mitt liv, Rico, Ridskolan, vänner

​Hej!

Idag red vi vårt första pass med lördagsgruppen idag. 
Rico var okej idag så jag fick honom, vi red ut och han var jättetaggad eftersom han hade stått i några dagar dock var det ingen fara och det gick att jobba bort spändheten i honom. Efter som att han var så taggad så hade han mycket energi och jobbade verkligen fram till handen vilket resulterade i att jag helt plötsligt kom på hur jag ska hålla min hand på rätt sätt, något som jag inte riktigt lyckats med utan jag har haft alldeles för låg hand. Jag hoppas att jag lyckas få till det även nästa vecka. Men som sagt han blev jättefin dock lite kinkig för höbalarna men han är ju som han är och det var ingen större fara. I galoppen var han superfin, Carro sa åt mig att vara lite beredd utfall han skulle göra något i galoppen så det var jag men han gjorde verkligen ingenting och han var hur fin som helst. Ett väldigt roligt och rätt så givande pass med andra ord. <3 

Efter uteritten var jag och en kompis i ridgruppen kvar i stallet och snackade en stund innan hon blev hämtad, det var härligt att vara tillbaka, stämningen på lördagar är fantastisk. 

När jag kom hem var jag helt slut så jag la mig och kollade på OS i fälttävlan, dressyrmomentet, börjat tycka det är rätt kul att kolla på hästsport, det tyckte jag verkligen inte förut. 

Aja, nu ska jag snart sova, helt slut. God natt! <3

Likes

Comments

Lilly, Ridskolan, truppen

Hej!

Idag hade vi vår första truppen-träning för terminen, Rico hade trampat på något i hagen så han var lite ön i foten och därför fick jag istället rida Lilly.
Vi red ut hela passet, först skrittade och travade vi en bra bit, tanken var att vi skulle ta oss runt till ett ställe att galoppera på men det gick inte jättebra så vi galopperade på en yta med gräs.
Vi fördelade oss på två volter och galopperade lite i båda varven, det gick bra och hästarna höll sig lugna hela tiden.
Sedan travade och skrittade vi tillbaka till stallet och satt av.
Ritten var väldigt härlig och det var den första galoppen på ridskoleponnyerna i år för min del.

Efter passet kollade jag Lillys hovar och det satt en jättestor sten i en av dem, jag pillade loss den och den hade inte skadat något, dock märkte jag att hon gick lite konstigt en bit in i galoppen så det var förmodligen då den fastnade men hon verkade inte irritera sig på den sen så det var ingen fara. 😌🐴

Det var inte ett så speciellt ridpass men det var härligt.

Vi fick innan passet önska hästar inför hösten men jag tror inte det kommer ske en så jättestor förändring.

Aja, nu ska jag sova, god natt🐴❤️

Likes

Comments

Mamma, Rico, storhäst, Ridläger

Hej!

Jag skrev om att jag och mamma skulle åka på ridläger för en månad sen men jag glömde bort att skriva om hur det gick så jag tänkte göra det nu.

Jag fick rida Maja precis som jag hade hoppats på och hon var ännu häftigare än jag hade väntat mig. Första passet gick förvånansvärt bra för att vara en provridning, jag hittade knapparna rätt så fort och hon var väldigt fin när man väl hittade dem.
På eftermiddagen skulle vi rida ett till pass på banan men det regnade så pass mycket att vi valde att ta igen det en annan dag istället.

Passen på tisdagen var iaf en uteritt, en ganska rörig uteritt faktiskt, allt började rätt så lugnt, dock lite mycket bromsar men det var inget som störde hästarna. Efter ett tag kom vi till ett getingbo och på något sätt lyckades vi reta upp dem så hästarna blev förmodligen stuckna och helt galna, Emma, en av ledarna blev även stucken bakom örat, det första som hände var att Komplett reagerade och bockade till lite, sen reagerade Maja. Emma, jag på Maja och hon på Komplett red iväg en bit får att komma bort från getingarna medan de andra var kvar där bak och försökte få sina hästar lugna. Ebba som är en av tjejerna som var med på ridlägret och som var närmast mig i ålder samt riskunskaps häst backade ner på ängen som var bredvid vägen och galopperade i full galopp, han har nämligen gått som galoppponny när han var yngre. Vi hoppade av våra hästar och ledde dem en bit tills vi kom upp i skogen sedan satt vi upp och trevade en bit för att bli av med alla flygfän. Allt gick bra fram tills vi kom till en bro som pga regnet var väldigt hal. De flesta tog sig över den utan problem men hästarna var rätt så taggade. En av hästarna som bar på den mest oerfarna av oss på lägret gick omkull på bron, killen som satt på hade inte ridit innan lägret så det var alltså hans första uteritt. Lite ironiskt att han åkte av faktiskt, det var dock ingen fara, han skadade sig inte och hästen fick inte mer än ett litet sår. Resten av ritten gick bra, hästarna blev bara lite rädda för några får i slutet men det var ingen fara.
På eftermiddagen red vi ett pass på banan med fokus på att lära känna våra ponnyer lite mer, vi jobbade ställning och vändande hjälper, Maja var så fin dock lite stel i vänstervarvet men det var bara att jobba på.

På onsdagen red vi ett pass på banan på förmiddagen, tema skänkelvikningar. Det gick väl sådär, jag fick inte riktigt till det men hon var superfin utöver skänkelvikningarna.
Vi red ett markarbetspass på eftermiddagen. Vi fokuserade främst på lydnad. Vi jobbade först på travbommar och sedan upphöjda travbommar, det gick bra och hon tog dem väldigt bra, Efter det gick vi över till ett relaterat avstånd där vi skulle träna på att länga och samla, det gick bra dock lyckades jag inte samla henne så mycket som jag kanske skulle önskat men hon var superfin i ökningarna, det var en väldigt häftig känsla att bara länga ut galoppen till max. Hon har rött häftig galopp Maja, den är dock väldigt svår att sitta i när man har ridit en rund galopp som Ricos så pass länge

Torsdagen var den mest minnesvärda dagen, vi red ut på förmiddagen med även galopp, vilket vi inte hade kunnat innan då det var vissa som inte var tillräckligt erfarna, det var ju trots allt ett familjeläger. Under den uteritten red jag längst fram bakom Emma, det var rätt så mysigt faktiskt. Galoppen var fantastisk, till en början släppte jag väl inte riktigt kontrollen så mycket men sista galoppen så fick hon springa så fort hon kan i princip.
På eftermiddagen red vi sedan ett hoppass, det var fantastiskt. Vi började med att hoppa fram lite och sedan red vi en bana på ca 40-50 cm för att bara fokusera på tempo och rytm, det gick väldigt bra. Vi hoppade även det relaterade avståndet som vi jobbade när vi hade markarbete. Sedan höjde Anna, som har hand om lägret och har alla pass på banan banan till Ebba så att den låg på 60-70cm om jag gissar. Sen var det min tur, och Anna höjde ännu mer. Jag tycker att hinder ser olika höga ut beroende på vart man är och vilken häst man sitter på, då menar jag inte storleken utan kapaciteten. Jag tycket banan såg rätt hög ut men inte mycket högre än vad en 70-klass på Rico känns. Jag hoppade banan med ett stopp pga att jag började plocka i munnen och helt glömde bort benen. Jag tog dock det relaterade avståndet på fem galoppsprång när jag skulle tagit det på fyra så jag fick rida det igen. Jag kom på någon mellandistans där jag hade kunnat ligga på med lite mer ben och hon skulle tagit det på fyra språng men istället höll jag in henne och hon kom jättenära så vi helikoptrade över oxern. Jag fick ta bara det en gång till för att avsluta bra.
Sedan var det alla över 18s tur att rida, det gick bra, jag och Ebba var fotografer, de hoppade ungefär som Ebba 50-70cm. Efter de hade ridit klart frågade mamma hur högt jag hade hoppat. Anna svarade att oxen låg på ungefär 85cm, detta är inga jättehöjder egentligen och det kände jag ju själv att det inte var heller men jag slog höjdrekord, för jag har inte hoppat så jättehögt då jag varit lite hopprädd och enbart ridit ridskoleponnyer och ridskolehästar. Jag hoppade alltså Lc med tanke på att Maja är en C-ponny, jag menar, jag har hoppat 80 med Rico men inte en bana, för jag har inte haft det självförtroendet. Det passet motiverade mig, nu vill jag faktiskt börja utmana med Rico också och jag har som mål att om jag rider honom om ett år så ska vi ha hoppat 90cm, en bana på 90 cm.

På fredagen var alla lite ledsna, det var ju sista dagen, vi red på förmiddagen ner till vattnat och tänkte att vi skulle bada med hästarna men ingen av dem vill gå i så det var lite förgäves, Vi red upp på banan sen och jag slängde av sadeln för att testa Maja barbacka, det var inte mitt smartaste beslut dock för hon var väldigt känslig och jag är inte den bästa på att inte få stödet av sadeln, man lär sig ju iaf hur mycket den faktiskt hjälper. Sen fick vi byta hästar, jag satt först upp på en av största hästarna, Céasara, han är fantastisk, lite skumt att sitta på storhäst efter sisådär ett halvår men det var rätt så magsikt, galoppen var mäktig som tusan, jag njöt av varje steg. Jag kände mig även lite stolt över att jag kom upp utan pall på den höga hästen. XD Efter den ritten "klev" jag upp på lille Cupido, en shettiskorsning som är hur söt och hur bestämd som helst, första gången sen jag var typ sju som jag satt på en A-ponny, det är inte illa, dessutom barbacka. Det var riktigt roligt faktiskt.
på eftermiddagen var det dags för sista passet, släkt fick komma och titta och därför hade vi en läskig publik med regnkläder och alla färger jag känner till. Hästarna tyckte det var jätteläskigt och det var inte precis det roligaste sättet att avsluta på, dock var Maja riktigt fin när vi inte var vid det läskigaste.
Man kan väl säga att fredagen blev ganska misslyckad.

Liksom förra året tar jag med mig massa härliga minnen tillsammans med de fyra andra barnen, de vuxna och de som hjälpte till på lägret. Jag tar med mig grymma ridpass, ett kortspelande som aldrig tog slut och alla barbackaritter till och från hagen.

Nästa år åker förmodligen jag och Ebba på ridläger utan våra föräldrar, Ebbas familj har faktiskt köpt en av hästarna så honom ska hon isf ta med sig.

Jag längtar redan <3

Likes

Comments

Mitt liv, Rico, Ridskolan, storhäst, vänner

Hej!

I förrgår satt jag där igen, på Ricos rygg.
Jag har saknat det otroligt mycket, han kändes finare än han gjort på länge pga att han var lite öm i ryggen i början av sommaren, detta har såklart försvunnit under sommaren och nu känns han som han gjorde i mars/april, fantastisk.

Det var igångsättningen av hästarna jag var med på, tyvärr kunde jag inte vara med pga att min pappa gifte sig i lördags och vi var tvungna att fixa inför det men jag kunde vara med i tisdags, onsdags och i förrgår, i tisdags red vi hem storhästarna från hagen, jag fick rida hem Matilda och allt gick som det skulle, alla satt kvar och ingen större incident skedde.

I onsdags fick jag rida Plexus men hans sko hade lossnat på ena sidan så det låg och tryckte i hoven så han haltade ganska rejält, jag och en i personalen gick in och tog loss den så att han ändå kunde gå ut på natten, hovslagaren skulle komma under onsdagen så då skulle det fixas till ordentligt. Jag fick istället gå ut och beta Rico då han skulle stå inne under natten, det var rätt så mysigt att bara stå där med honom i andra änden av grimskaftet, saknat bara småsaker som det otroligt mycket.

I förrgår skulle jag egentligen få rida Breeze men eftersom tjejen som skulle rida Rico hellre ville ha Breeze så bytte vi, klart att jag hellre red Rico, dock inget som helst fel på Breeze men jag har saknat min lille fjant.

Det gick otroligt bra, vi började med att skritta samt trava ut en sväng. Han var lite seg i början men när Breeze (som vi skrittade bredvid) blev rädd för lite plast så vaknade han till lite och efter det blev han lite mer lyhörd för hjälperna. Efter vi hade travat ut red vi upp på ”snuset” och travjobbade hästarna i båda varven för att sedan känna på galoppen. Precis innan galoppen blev Rico rädd för något i busken och brallade iväg lite, Breeze och Mini hängde på men vi fick stopp på alla tre efter max 20 meter så det var ingen fara. Sen galopperade vi, i högervarvet vågade jag inte driva för mycket efter som han var lite spänd men jag kände ändå att han var väldigt framme för skänkeln. I vänstervarvet sen var han jättefin, jag valde att samla honom på kortsidorna och öka på långsidorna och han lyssnade fantastiskt bra, i ökningarna verkligen längde han på stegen. En otrolig känsla. Med andra ord ett väldigt lyckat pass. Vi skrittade sedan ner till stallet, hängde undan utrustning, jag hjälpte till att frisera Breeze och duscha Paddy, sedan putsade jag tränset lite snabbt innan vi släppte ut hästarna.

Efter det hade vi en liten avslutningsfika

Hejdå!❤

Likes

Comments

Mamma, Mitt liv

Hej!

För ett år sedan var jag och mamma på ridläger en bit utanför Norrtälje tillsammans med 8 st andra personer 4 vuxna och 4 barn, vi hade det fantastiskt roligt och nästan alla ville komma tillbaka.

Så i år åker vi igen iväg på en vecka med en massa häst och fantastiskt sällskap.

Något jag minns väl var de fina miljöerna, stora hagar, ett ganska litet och slitet men väl fungerande stall och en paddock att rida i.

Jag red hästen Nadja, vi klickade faktiskt inte alls till en början så jag fick testa två andra hästar men jag kom fram till att jag ville ha en utmaning och det är ett beslut jag inte ångrar.

Nadja är en C-ponny med mycket krut men hon blev faktiskt riktigt fin mot slutet av lägret och hon är den mysigaste och snällaste någonsin. Jag hade dock inte suttit på en så taggad ponny innan så det blev en rejäl utmaning för mig, men vi både hoppade och jobbade okej dressyr.

Jag ser verkligen fram emot årets läger och att få rida en annan häst än Rico för en gångs skull😂  Det ska bli intressant att se hur det kommer gå men jag tror nog att det blir bra.

Men som sagt SÅÅÅ TAGGAD!🐴🐴

Önska mig lycka till!🦄

 

Likes

Comments

Mitt liv, Rico

Hej!

Förlåt, skriver aldrig, tappade lusten ganska direkt när jag väl började, är kanske inte den person som borde ha en blogg.

Hur som, jag kände att jag behöver skriva av mig lite. Terminen börjar lida mot sitt slut och det betyder att jag inte kommer vara i stallet. Detta innebär att jag inte kommer träffa Rico. Jag vet inte hur det riktigt gick till men Rico är bland det bästa som hänt mig och jag kunde inte vara mer tacksam över att jag får rida min lilla filur.

Vi har självklart stött på hinder, det gör väl alla ekipage. Men vi hoppade en Pay and jump i söndags och det var som att allt bara föll på plats. Han var precis där jag ville ha honom, jag red kanske inte på topp men hästen va i toppskick. Vi nollade 60- och 70-klassen.

Vi avslutar med andra ord på topp och jag kan inte önska mig mer. Hoppas verkligen att jag får möjlighet att utvecklas vidare på min drömponny och en dag ta plats på de riktiga tävlingsbanorna.

Han är bäst.❤️

image

 

Likes

Comments

Mitt liv, Basket, Rico

Hej!

Kan jag kalla mig själv världes sämsta på att blogga? Haha, det är ju typ så.

Men iaf, jag var i Skövde och spelade Basketcup, det gick inte så bra men vi hade jättekul.

Utvecklingen på Rico har verkligen gått uppåt, vi hoppade i helgen två klasser, nollade första och två stopp i andra (enbart pga mig). Vi tränade idag dressyr, det gick fantastiskt, aldrig haft en så fin ponny.

Hinner inte skriva så mycket mer då jag har lite inlämningar och prov så jag måste nu duscha och sätta mig att plugga, var sjuk igår så då tappade jag en del.

Hejdå❣

Likes

Comments

Mitt liv, Rico, tävling

Hej!

Idag har vi haft både tävling och träning.

jag tävlade såklart Rico, han var jättetaggad från start, första hindret red vi typ på sidan av för att han var lite slingrig och jag inte ramade in honom tillräckligt, på andra hindret rev vi även, enbart för att det gick så fort och han fick då inte riktigt med benen för att avståndet blev så konstigt. Resten av clear rounden gick bra och han var superfin, kom dock lite snett mot fyran pga dålig blick men jag räddade upp det och han kom på det bra ändå.

Andra klassen gick lite sämre, jag var ganska spänd och Rico kände nog det plus att han blev nojig när han blev ensam. Vi tog oss över de första två språnget, pga dåliga ben från min sida vägrade vi två ggr på tredje hindret och när vi väl tog oss över det så ville han inte vara ensam och jag la ett volt, därmed uteslutning. Jag valde att hoppa andra språnget igen och då var han sjukt fin. Trots att det var lite fel här och där så är jag nöjd med känslan och att vi ens klarade första klassen utan allt för mycket spänning var fantastiskt.

Efter tävlingen gick jag och Ebba upp i caféet och åt lunch och sen fjantade vi runt i typ två timmar😂

Sen hade vi hoppträning och Carro satte oss på hästar vi inte ridit i hoppningen innan. Jag fick Prins, det gick förvånansvärt bra, han trycker in jättemycket i vänster varv så jag känner inte riktigt att jag fick en så bra känsla. Men det gick okej iaf.

Jag är riktigt nöjd över dagen. Det gick bra, trots min förkylning.

God natt!❤️🐴

Likes

Comments