Egentligen trodde jag inte att det skulle fungera.

Ja, du vet - Få en människa att lyssna, tänka till och reflektera. Jag vet egentligen inte om jag har lyckats med det jag tror att jag faktiskt gjort någon gång, och nu har jag antagligen redan tappat bort dig genom att jag inte tror att jag trodde.

Vi börjar om.

Tankar och funderingar gör mig förvirrad. Oftast leder dem till ångest, men ibland leder dem till uttryck. Jag har svårt för att förstå att du och jag inte talar samma språk. Ibland känns det som att jag är från en annan planet, och allt du skulle vilja göra är att köpa en enkelbiljett och be mig åka hem. Förut hade jag blivit frustrerad över att du inte höll med mig, för allt som jag sa var ju rätt och allt du sa var ju fel. Idag blir jag mest glad över att du inte håller med, för du utmanar mig och mina tankebanor varje dag. Dina ogenomtänka ord ger mig motivation, hur drygt det än låter.

Jag tror att mitt största problem är att inte förstå hur du kan leva med att vara trångsynt. Ditt handlande passar inte in på din självbild, och det gör mig frustrerad. Att säga att du är omtänksam, god och "för snäll för mitt egna bästa", skär sig med dina åsikter och dina yttranden. Jag menar inte att du är en ond människa, jag upplever bara att du inte bryr dig alla på ett likvärdigt sätt. Du uttrycker dig rasistiskt, men du säger att du "älskar alla oavsett bakgrund". Du säger att "alla får se ut hur de vill, utseendet har ingen betydelse", men har inga problem att yttra dig om att "hur fan kan hon ha en sån klänning när hon är så tjock" och "vad i helvete har han på sig". Jag bryr mig inte om hur hen ser ut eller handlar för klädesplagg, sålänge själen är hat-fri och älskar gränslöst.

Jag syftar inte på dig. Eller dig. Men kanske på dig. Jag har för många exempel för att minnas vem i min omgivning som har sagt vad. Och det gör mig ledsen, uppgiven men ger mig även kraft. Kraften att fortsätta kämpa för ett samhälle där hatet minskar och där en människas bakgrund eller utseénde inte sätts före hens värderingar och hjärta.

All kärlek, och tack för att du läser.

/S

Likes

Comments