Header

Vi har fått testat skedar från #icanspoon och de är över förväntan, de är fantastiska! Sonen vill bara ha "anka-sked" när han äter och dottern har lärt sig äta jättefint med sked, det går så bra även med yoghurten nu 👍🏻

De är mycket bättre än vanliga skedar och jag kan varmt rekommendera dessa!


Kolla in deras hemsida www.icanspoon.com för att läsa mer om dessa!

Pincett, precisions, tum och transvoralt grepp är ett många mer användbart grepp än det ”hela handen grepp” som en mängd barnskedar inbjuder till. Barnet tränar fingrarna istället för armen och ger en intuitiv övergång från att äta med händerna. Hålet i skeden ger kontakt mellan tumme och pekfinger för ökad stabilitet och om barnet vill, kan det sticka igenom tumme eller pekfinger för säkert grepp.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Yngsta skolgrabben var minst sagt orolig och ledsen innan gårdagens utvecklingssamtal och det förstår jag då det varit mycket turbulens i klassen och han bidragit till en del..

Men oj vilka ord han fick, han är så duktig i alla ämnen och läraren var så imponerad av att han kunde läsa och skriva så bra!
Det har även lugnat ner sig runt honom, han hänger inte med på "dumheter" som han gjorde förut och säger även ifrån numera. Det är fortfarande lite att jobba på, men det går åt rätt håll och det märks att han anstränger sig nu för att skolgången ska bli så bra som möjligt.

Han var glad efteråt att han följde med, att han fick den positiva feedbacken han fick och vi lämnade skolan med en leende grabb och en stolt mamma!
Han är en sån duktig och fin kille min älskade Hampus! ❤

Likes

Comments

Det kommer ju hela tiden nya "klicka på den här länken", "var med i den här tävlingen" osv, mitt tips är klicka aldrig på en länk som verkar misstänksam, gå aldrig på att företaget ger ut såhär mycket pengar, ger bort friggebodar eller vad det än må vara, är det för bra för att vara sant så är det oftast så..

Det senaste verkar vara att man får ett personligt meddelande från någon i vänlistan på fb, en youtube-länk som någon skickar, klicka inte på den!
Jag har fått tre sådana meddelanden idag av folk oberoende av varann, jag har inte gått på det då jag tyckte det verkade skumt..

Men om ni skulle få något från mig, gå inte in på det, jag skulle aldrig skicka något sådant!

Likes

Comments

Igår åt vi en supergod söndagsmiddag! Rotfrukter i ugn (igen), men det är ju såå gott! Jag blandade i det mesta som går ihop som morötter, potatis, palsternacka, paprika, gul lök, röd lök och zucchini, ringlade över olja och hade på salt 👌🏻

Men något som är supergott, det är rödbetor och fetaost, olja och salt på och in i ugnen, jag skulle kunna äta endast det!
Kött i rödvinssås och en god sallad till det, perfekt söndagsmiddag!

Vi hann även med lite Uno spelande innan det var dags för sängen, det har blivit barnens favorit och jag tycker det är så viktigt att umgås och ex spela vanliga spel ihop hela familjen, att umgås utan teve, tevespel och mobiler 👍🏻

Idag måndag och vardagen är igång igen, de stora är i skolan och de små sover, så lite kaffe och slöande i soffan innan man sätter igång med dagen låter toppen! Ledig i två dagar till nu, så ska väl hinna med lite är det tänkt.
Godmorgon!

Likes

Comments

Jag har ju tagit upp det här ämnet om att använda hjälm när man cyklar tidigare, härhemma gäller ingen hjälm, ingen cykling.. Barnen är införstådda med det och förstår fullt ut varför de ska ha hjälmen på, att man ska skydda det viktigaste man har, olyckor sker så lätt..

Efter jag pratade med äldsta igår kväll kom det till min vetskap att han cyklade utan hjälm både i fredags och igår kväll.. Jag blev ju inte arg utan vi pratade genom det och jag informerade honom om att det är jätteviktigt att använda den..
Der skulle ju vara lättare om kompisar i hans ålder också använde hjälm, jag förstår honom till viss del, att han inte vill ha den om ingen annan har men alla har ju olika regler och vi tycker att hjälmen är viktig i den här familjen och att man inte ska bry sig om vad andra gör, tycker, tänker men det är svårt, jättesvårt..

Jag hoppas han förstår hur vi tänker och att han tänker en extra gång nu när han är ute med kompisar, hjälmen är en billig livförsäkring! ❤

Likes

Comments

Det spelar ingen roll hur stressigt det än kan vara på jobbet, jag känner mig mer stressad hemma, av en treåring som river i allt och vägrar lyssna och av en ettåring som är efter mig som en igel, drar mig i byxbenen när jag står stilla, helt plötsligt är hon och plaskar i hundens vattenskål eller uppe och springer i soffan, ska tilläggas att hon har ingen koll på soffkanten än mindre förstår att man faktiskt kan ramla ner.. Puh!

Jag har hunnit röja, dammsuga, skura, en disk, en tvätt och städat toaletten!
Nu ge kidsen lunch sen drar vi till affären och vidare till skolan och hämta de stora..
Ikväll ska iallafall jag sitta i soffan, med fötterna i högläge och glo på Idol! 👍🏻

Likes

Comments

Idag var det en riktigt hektisk dag på jobbet och jag och min kollega körde på, ingen rast, hann väl sitta ner fem minuter allt som allt, men det är ju så det är ibland, vi jobbar ju med människor, att tillgodose deras behov och att få det så bra som möjligt för dem ❤

Nu har jag insulindelegering, det är inte ett dugg nervöst att ge, men att ge när en sköterska iakttar var nervöst, men det gick jättebra, jag har haft det förr så visste ju hur det gick till.
Någon som har bra tips på stegräknare till mobilen? Skulle vara kul att se hur mycket man kommer upp i om dagarna 😊

Känslan att komma hem, sätta sig i soffan, vila benen, det var underbart, oslagbart!
Att efter fyra års föräldraledighet gå all in i två veckor, det känns kan jag lova! Man kan ju inte komma hem och vila, sova, nej, arbetet fortsätter ju hemma, att tillgodose ens barns behov, så det ska bli skönt med lite ledighet nu, hinna med lite hemma, det man inte hinner eller orkar när man jobbar.

Nu ska jag krypa i säng efter lite ensamtid på kvällen så man orkar med morgondagen, godnatt alla ❤

Vi fick leverans från Forsbergs gris &grönt nu på eftermiddagen, så härligt med närproducerade, ekologiska grönsaker! Frågan är hur jag håller det fräscht längre, funkar det att ställa ut en del i förrådet nu eller blir det för kallt?
Kan man laga ordning något och frysa in? Alla tips är välkomna då jag inte vill att något ska gå till spillo! Det är både grönsaker och rotfrukter i alla dess former..

Likes

Comments

Att ha så många barn, så tätt, det är stundtals tufft och tålamodskrävande, men den kärleken man får tillbaka, den lyckan man känner över sina barn, att man fått så många, underbara, unika barn, det väger upp och får en att kämpa på, att orka då det är oense bland syskonen, föräldrar, ja det är då man inser att man valt rätt i livet, att det är med dem man vill leva sitt liv med!

Vi föräldrar, vi är vuxna, vi är barnens stabila grund, deras trygghet i livet, det är vi som ska lära våra barn rätt och fel, det är vi som ska utgöra deras grund till att vara trygga barn för att bli trygga vuxna, barn gör oftast inte som vi säger, de gör som vi gör, de är en spegelbild av oss vuxna, så vi måste uppträda som vi vill att de ska göra..

Självklart har alla det tufft stundtals oavsett antal barn, oavsett livssituation men det är upp till oss, vuxna att leda in våra barn på rätt spår..
En sak som jag tycker är så viktig är att om man blivit ovänner, är att prata ut om det, komma överens om en lösning som funkar och inte minst, att aldrig lägga sig eller skiljas åt som ovänner oavsett vad, att alltid visa sin ovillkorliga kärlek, att säga förlåt, att visa sin ånger, utan att alltid reda ut det och sen inte älta det ❤

Ta hand om er och kärlek till er alla!

Likes

Comments

Barn är ju för härliga, eller hur 😊
Vi hade treårs-kontroll idag på morgonen, Oliwer är ingen morgonmänniska, han sover gärna länge, idag kom han upp tidigt men var trött och det var nog delvis därför besöket blev som det blev..
De försökte allt men han ville inte gå med på nånting, sa bara "nej", "vill inte" när de frågade om han ville göra saker 🤣

Till slut bestämde vi oss för att boka om tiden till han var tre och ett halvt, en senare tid på dagen, för jag år ju inte orolig för nånting när det gäller honom och han ser ju välmående ut så 👍🏻
Tvinga, muta eller nåt liknande tänker jag inte göra så!

Fler som har viljestarka barn? 😊

Likes

Comments

Syskonkärleken är stor härhemma ibland är den större vissa dagar, Liam och Hampus är ofta i luven på varann, Hampus är en liten retsticka och vet hur han ska få Liam att tända på alla fyra och det sker rätt ofta.. Jag försöker få Liam att strunta i vad han säger men ibland funkar det inte..

Elias är inte inblandad i bråk så ofta, han har ett lugnare temperament så när han väl blir arg då är han riktigt arg..
Som idag, Liam och Elias tjafsade och till slut ledsnade han och hoppade på Liam, stolar flög i köket och klockan ramlade ner från väggen när Liam stormade in i sitt rum och smällde igen dörren..

Det utdelades antal knytnävsslag innan jag och Fredrik kunde sära på dom, det är inte lika enkelt numera när de är större och starkare.. Dessutom är ju risken större att de verkligen skadar varandra..

Tur att bråken inte håller i sig vidare länge, nu är de vänner igen och skrattar och leker 😅 Syskonkärlek är väl underbart!

Likes

Comments