Hej, nu har det blivit dax att redovisa och skriva lite mer om mina 3 projekt som jag har arbetat med i bilden under vårterminen:)

Till mitt första projekt som var identitet valde jag att göra en sminkprodukt eftersom jag tycker att det är kul att sminka sig och man kan utrycka sig och sminka sig på så många olika sätt.

Jag valde att göra sminkprodukten mascara då jag använder mascara nästan varje dag, sedan så var mascara den enda sminkprodukten som jag hade en aning om hur jag ville göra den och då blev det den.

Det tog ett litet tag innan jag kom på att det var en mascaratub jag ville göra, då det finns så mycket som beskriver min identitet. Från början hade jag tänkt att göra en drillstav, men det hade inte blivit bra, då den är rätt svår att måla av, så jag bestämde mig för att göra en mascaratub istället. När jag hade bestämt mig för vad jag vill göra hade jag hela tiden en plan på hur jag ville att den skulle se ut och jag lyckades hålla mig till den planen.

Jag använde mig utav vattenfärg då vi hade fått i uppgift att arbeta med vattenfärger till detta projekt. Jag ville få mascaratuben att se så äkta ut som möjligt och valde därför att skugga färgen lite på locket och använda vit färg på flaskan för att det skulle se ut som det glänser.

Jag tycker att detta projektet flöt på mycket bra och jag körde faktiskt aldrig fast, det var dock jobbigt att försöka få till det vita på flaskan så bra som möjligt, det behövde inte se helt perfekt ut så det ser mer verklighetstroget ut om det inte är perfekt.

Om jag hade fått göra om det här projektet så vet jag faktiskt inte vad jag hade gjort annorlunda. Jag kanske hade arbetat lite fortare så att jag kunde börja på det andra projektet tidigare, men jag tycker att det här projektet blev bra och jag hade inte kunnat göra det så mycket annorlunda för att få det bättre.

Till mitt andra projekt som hade tema natur valde jag att att arbeta med årstiderna genom att färglägga en bild på Marilyn Monroe till varje årstid.

Till det här temat så hade jag faktiskt fler än en idé, men jag visste att jag ville göra något med årstiderna då det är väldigt mycket natur enligt mig.

Det första jag behövde göra var att kalkera av en bild som jag skrivit ut och det rätt lång tid, så för att jag skulle ha en chans att hinna klart så kalkerade jag bara av bilden 1 gång och sedan så kopierade jag. Men efter att jag gjort det så tyckte jag att arbetet flöt på bra.

Även i det här projektet så använde jag mig utav vattenfärger då det var lättast när jag skulle ha massa olika färger och nyanser. Att jag använde mig utav vattenfärger var även bra då jag tog hem arbetet för att hinna klart och kunna börja på nästa projekt och vattenfärger är det enda vi har hemma att måla med, förutom färgpennor då.

Det tog lång tid att göra den första bilden, men när jag tog hem resten så gick det rätt snabbt, men det beror nog på att då visste jag vart det skulle vara svart och vart det skulle vara någon annan färg.

Om jag hade fått göra om det här projektet så skulle jag nog försökt att jobbat lite effektivare, men det hade kanske varit svårt då det finns många detaljer som man inte vill missa.

Mitt tredje projekt hade tema känslor och där valde jag att göra ett pussel i form utav ett hjärta, och där den ena pusselbiten saknas. Jag vill att hjärtat ska symbolisera livet och kärleken och som många säkert videt så är inget utav det helt perfekt.

Den här idéen fick jag rätt snabbt och jag tycker att det var en bra idé, så jag valde alltså att skapa det.

Det här projektet gjorde jag i princip på en lektion och om jag ska vara ärlig så trodde jag faktiskt inte att jag skulle hinna klart, men det gjorde jag och är sjukt glad över det.

Tekniken som jag använde till detta projektet var graffiti och jag gjorde min graffiti på en vägg i en korridor här på skolan, som även många andra elever har gjort graffiti på.

Varför jag valde att göra graffiti var för att jag aldrig har gjort det innan och ville testa på den tekniken, sedan så tänkte jag att mitt projekt skulle passa bra som graffiti.

Under hela lektion som jag arbetade med detta projektet så arbetade jag mycket effektivt och jag tycker att allt flöt på bra.

Dagen efter att jag sprayat på väggen så tog jag bort pappret runt om och insåg att färgen hade runnit lite längst ner eftersom det förmodligen kom för mycket färg där. Först så tänkte jag att det inte var så bra att färgen hade runnit eftersom att det inte var tanken från början, men eftersom jag ville att mitt projekt skulle symbolisera livet och kärleken som inte alltid blir som man tänkt sig, så tycker jag faktiskt att det blev bra att även mitt projekt inte blev helt som jag tänk mig, för det visar ju verkligen att allt kan gå hur som helst och det behöver ju inte vara till det sämre hela tiden.

Om jag hade fått göra om det här projektet en gång så skulle jag nog sprayat lite mindre längst ner så att det inte hade runnit, men det var liksom svårt att veta hur mycket man skulle spraya och jag tycker faktiskt att det som rann medför mycket till mitt projekt.

Ha det bra:)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag arbetat med graffiti hela lektionen, jag målade av bilden från förra lektionen på ett större papper, skärde ut det som skulle färgas och sedan klottrade jag med röd färg.

Jag blev faktiskt mycket nöjd, men pappret runt om tar vi bort imorgon så att färgen hinner torka ordentligt.


Jag vill att mitt projekt om känslor ska visa att livet är som ett pussel och att ibland så kan det saknas vissa saker i livet.

Ha det bra :)

Likes

Comments

Idag gjorde jag klart mitt arbete om natur och jag blev faktiskt riktigt nöjd, det var svårt att komma på hur jag skulle skilja på våren och sommaren så de enligt mig innehåller liknande färger, men jag tycker att jag löste det på ett bra sätt.

Jag började även lite på tema känslor, där jag bestämde mig för att använda mig utav tekniken graffiti. Jag ska klottra ett pussel i form utav ett hjärta och där den ena pusselbiten ska saknas.

​Ha det bra :)

Likes

Comments

Heej!


Idag hade vi våran första lektion efter lovet och under lovet så tog jag hem mitt arbeta för att hinna klart i tid så att jag får ett betyg. Jag gjorde 2/3 bilder hemma, men den 3 ska jag gör klart hemma tills nästa vecka.

Nästa vecka ska jag även börja med tema känslor och jag har ingen aning om hur jag ska arbeta med det temat, men jag ska försöka ha tänkt ut det tills nästa vecka.

Ha det bra(:

Likes

Comments

Hej!

Idag har vi jobbat med konsthistoria och jag håller på att jobba med Sandro Botticelli men exempel på en annan konstnär är Edvard Munch som har målat många kända verk som t.ex skriet.


Jag har jobbat med konsthistorian en del hemma så idag kände jag att jag kunde fortsätta med projekt nummer 2 vilket är natur för mig. Jag tog tyvärr inget kort på hur långt jag hann med min popart idag, men jag ska försöka ta kort på det nästa vecka.

Ha det bra :)

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag påbörjat mitt arbete med konsthistoria och det vi ska göra är att leta reda på fakta om en konstnär som vi sedan ska redovisa framför klassen om 2 veckor.

Jag valde att arbeta med konstnären Sandro Botticelli som var en Italiensk konstnär under renässansen.


Likes

Comments

Hej igen!

Den här lektionen började med att jag fortsatte på min skiss och läraren tyckte att det var en bra skiss, Men sa att andra elever försökt att göra liknande projekt och misslyckats, så hon kom med ett annat förslag.

Det förslaget var att jag istället skulle kalkera av en bild på en människa fyra gånger och sedan rita smink på henne som beskriver de fyra årstiderna. Jag tyckte att det lät som en rolig och spännande idé, så det är det jag kommer att köra på.

Jag hann bara kalkera av bilden en gång idag så nästa vecka måste jag kalkera den tre gånger igen.

Nästa lektion ska vi även redovisa tema 2 (vilket jag håller på med nu), men som tur är så behöver man inte vara helt klar med arbetet.


Ha det bra :)

Likes

Comments

Hej igen alla!


Den här bildlektionen har inte gått så bra för mig, detta har varit den tråkigaste bildlektionen utav alla hittills. Varför vet jag faktiskt inte, men min idé från förra veckan fick jag tyvärr inte göra då den tydligen var för enkel.

Min lärare kom med idén att jag skulle fota ca 5 elev där dem ler och håller i en glass och ballonger och det är väl även det jag ska göra, men jag orkade inte planera klart det projektet idag, så det börjar jag med efter tema natur istället.

En lång stund idag gick åt till att tänka på vad jag skulle göra till temat natur, men jag bestämde mig tillslut för att göra en jordglob där min tanke är att det ska växa träd ifrån, vissa utav träden ska ha blad, vissa inte.

Jag han inte så jättelångt på min skiss och nästa lektion ska jag helst hinna klart med den stora bilden också, så vi får hoppas att jag hinner 😅


Ha det bra :)

Likes

Comments

Hej igen!

Idag gjorde jag klart mitt tema om identitet, jag målade bakgrunden gul och klistrade på mascaraburken som jag gjorde klart förra veckan.


Jag började även med att skissa inför nästa tema som jag ska jobba med: känslor. Tekniken som jag hade tänkt att använda mig utav är blyerts och färgpennor och jag hoppas verkligen att det blir bra.

Jag hann inte klart med skissen som ni nog ser, men än så länge är jag faktiskt nöjd med den. :)


​Ha det bra :))

Likes

Comments

Hej igen!

Idag har jag haft bild och det var superkul.

Jag har jobbat med tema identitet som är 1/3 teman. Jag valde att göra en maskaraburk med mitt namn på, vilket vi skulle ha för det här är framsidan till våran bildmapp. 

Jag har använt mig utav vattenfärger och är mycket nöjd med resultatet. Nästa lektion ska jag bara klistra på maskaraburken på en färgad bakgrund och sedan kan jag börja med tema 2/3 som är natur eller känslor.


Ha det bra!


Likes

Comments