I söndags var det formula one här i Melbourne. Det håller på i fyra dagar och vi valde att gå på finaldagen som var på söndagen. Som jag förstått det så kör de i flera länder men Australien var det första. Är inte så insatt i hur det fungerar men det var absolut en upplevelse! Något jag aldrig trodde jag skulle gå på. Runt 100 000 personer på plats så det var ju en del. Det var lite svårt att hitta en bra plats att stå på då vi inte hade en läktarplats. Men vi ställde oss så vi såg lite av banan men även storbildsteven också.
Vi spenderade hela dagen där, och efter så tog vi oss in till CBD och gick till en bar och träffade några andra svenskar. En lång men en rolig dag.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I brist på något att blogga om så lägger jag upp en gammal video från lägenheten. 


Likes

Comments


Jaa som rubriken lyder.. Eller vi befinner oss i Drouin 1,5 timme utanför Melbourne faktiskt. Men det betyder ändå att vi lämnade farmen efter några dagar. Har inte haft någon vidare tur där och jag tror inte att farmlivet är något för mig trots allt. De tre bilderna ovan var de jag tog under den korta vistelsen där. Har valt att inte fortsätta söka efter någon ny utan bestämde oss för att ta tåget hit till Victoria i måndags. Har blivit mycket resande nu på kort tid och alldeles för mycket utgifter på flyg och tåg, så här satsar jag på att stanna nu ett tag framöver!
Bor hos Kate med hennes man, två barn och två hundar. Dom bor jättefint, ganska nybyggt och stort. Vi har ett eget rum här också så det är skönt. Pool, gym och tennisbana i närheten är också härligt.
Här hoppas jag nu på att hitta ett jobb igen, antingen här i området eller inne i city. Så nu startar jobbjakten om på nytt! 


Likes

Comments

På dessa tre dagar har vi mest gått runt i stan och tagit det lugnt. Vi visste inte riktigt vad man kunde besöka här i staden men fick tipset om att besöka Streets beach. En konstgjord lagoon som ligger inne i city. Var väldigt fint med en pool och en strand! Brisbane verkar vara en ganska rik stad. Mycket nybyggda höghus och man ser många människor gå runt i kostym och finkläder. Så nu kan man checka av denna stad på listan!

Likes

Comments

Ja, vistelsen i Bundaberg blev inte långvarig. Som jag skrev inlägget nedan så trivdes jag ju inte så bra där. Hostelet var väldigt dyrt för en sån standard som de hade och det kostade 30-35$/natten för ett åttabäddsrum.. jag jobbade också en dag på farmen och plockade körsbärstomater. Vi fick jobba två och en halv timme och jag lyckades plocka tre "bins" på den tiden. Det tog ca 40-50 min att plocka en hink och jag fick ihop totalt för tre hinkar 14$ = 100 kr.. det är ju verkligen värdelöst.
Så vi kontaktade Kate som bor nere i Melbourne och frågade om hon hade något tips på en annan farm. Någon dag senare så skrev hon att vi hade fått jobb om vi ville nere i en liten by utanför Mildura! En vindruvefarm som ska bara ganska bra betalt och även billigt boende. Ca 80-90$ i veckan, istället för de 210 dollarna vi betalade för en vecka i Bundaberg.
Vi bestämde oss sent på måndagskvällen att ta ett 6 timmars tåg tillbaka till Brisbane igen och spendera några dagar där tills vi får börja jobba på farmen som vi tar flyget till nu på fredag. Hittade ett riktigt kap på ett hotellrum här också. Billigt och fick ett av de större rummen. Jacuzzi och pool på taket. Var riktigt fin utsikt!

Likes

Comments

Ja här inne har man inte varit på länge! Skriver en uppdatering på en gång.

Har alltså lämnat Sydney nu då kontraket på lägenheten gick ut. Det var lite tråkigt att lämna alla man bott tillsammans med under tre månaders tid men var ändå spännande att det var dags att fara ut på nya äventyr. Min och Andreas plan var att hitta en farm där vi kan spara ihop pengar och även jobba ihop dagar till ett andraårs visa. För att få det måste man jobba 88 dagar totalt på en farm..

Vi hittade ett Working hostel i Bundaberg, Queensland, ca 130 mil från Sydney. Vi tog flyget hit men fick mellanlanda i Brisbane i 15 timmar.. landade sent på kvällen och det var första gången jag fick sova i en obekväm soffa på flygplatsen haha. Planet hit till Bundaberg var även det mista jag åkt med. Ett plan med propeller och det var så mycket turbulens! Jag är inte den som brukar bli flygrädd men denna gången blev jag det.
När vi väl landat så hämtade en trevlig kille upp oss på flygplatsen och körde oss till hostelet. Allt gick bra och vi checkade in. Men nej.. här vill jag inte bo. Väldigt gammalt och ofräscht här. Rummet vi fick är ett åttabäddsrum, men just nu bor vi bara tre personer här så det funkar. Bor ca 80 personer på hostelet och köket är så smutsigt och det kryper myror på bänkarna. Toaletterna vill man knappt gå på heller då det är så ofräscha. Kostar också typ 220 kr/natten och det är det verkligen inte värt.
Innan vi kom sa dem även att hitta ett jobb till oss inte skulle vara några problem, de sa även att jobben var timbetalda. När vi väl kommer hit sa hon att de inte har jobb och vi blev placerade på väntelista. Hörde från några andra personer på hostelet att de jobbat på en tomatfarm och tjänat 35 dollar totalt på två dagar (245 kr).....

Nej nu blev det mycket klagande här men så är läget just nu. Andreas hade dock turen att få ett annat farmjobb nu på kvällen som tydligen skulle vara bra betalt så det var ju positivt iallafall!
Så här sitter jag i skivande stund själv på McDonalds och försöker hitta någon annan farm i närheten haha. Dåligt med wi-fi på hostelet så då är donken the place to be.


Likes

Comments

En film från när vi var i Gordons Bay. Andreas brukar ofta ta med kameran och GoPro'n när vi är iväg någonstans och den här videon fixade han häromdagen. Den blev bra tycker jag!

Häääär är även en film från när han cyklade runt i stan.


Likes

Comments

Just nu så pågår Sydney Festival här nere. En festival som håller på hela januari månad och har massor av olika event. Mest är det nog konst och teater så det är inte något som intresserar mig jättemycket.. Men det finns olika saker man kan göra! Typ som "The beach" som vi var till här om dagen. Ett enormt bollhav med över 1 miljon återvunna plastbollar. Detta bollhav var alltså ett konstverk. För mig såg det mest ut vara rena drömmen för alla barnen som var där! Men kul var det ändå, även för dom vuxna ;)

Likes

Comments

Förra söndagen så blev det en utflykt till Blue Mountains igen. Andreas hade inte varit där så då passade vi på att åka på en söndag då det är billigare med tåg. Tar ca 2 timmar att åka dit så det är ju en bit ändå.
Vi åkte till Three sisters och sedan tog vi oss där ifrån och försökte ta oss fram till olika vattenfall som var vår plan för dagen. Vilket gick sådär.. började med att gå ner för Giant Stairway, typ längsta trappen ner från en av de tre systrarna, tog en hel timme att gå ner. En brant och stenig trappa ner i 30 graders sol. Vi visste inte heller vad som fanns där nere utan chansade mest. Insåg att det inte var det bästa beslutet då det inte fanns något speciellt utan en två timmars stig tillbaka till en linbanestation. Mina ben var redan skakiga efter trapporna så att gå i två timmar till gjorde att mitt tålamod inte var på topp haha. Men det var ändå en mysig väg att gå. Väl framme vid linbanan så kostade den 20 dollar (140 kr) var att åka upp till toppen. Väldigt dyrt då det tog typ två minuter att åka upp.
Sedan åt vi lite mat och bestämde att vi skulle ta oss till Gordons Fall. Så vi tog tåget bort en station och även där fick vi gå en timme. Vi testade lifta mest för skoj och se om någon skulle stanna. Faktiskt så stannade en bil och vi åkte de sista 5 minuterna med en trevlig fransk tjej haha! Vi kom fram till Gordons Reserve, vilket vi inte trodde var själva vattenfallet egentligen, då de såg jättestort ut på bilderna vi hade på kartan.. en liten kille som var där berättade att man kunde se hela vattenfallet om man gick 20 minuter bort. Men vi struntade i det och stannade vid det lilla istället.
Efter att ha gått bland bergen hela dagen så var det skönt att sätta sig på tåget hem sen!


Likes

Comments

I måndags så mötte jag upp Andreas på stan efter jobbet och vi tog oss till Gordon´s Bay. En mysig liten strand med massor av klippor runtom. Den ligger ungefär 10 min från Coogee Beach och 30 min från city. Det var soligt hela dagen men när vi väl kom fram blev det molnigt.. Dock fortfarande ca 30 grader i luften så det gjorde inte så mycket ändå. Vi hoppade i och badade från en av stenarna nedanför där vi satt, men det var ganska så kallt och det var djupt och man såg inte botten.. Me don´t like. Så simmade fort fram till den lilla strandkanten haha. Men gillar det stället. Andra gången jag var där och åker gärna dit fler gånger. La även märke till att det var många som snorklade där så det kanske är något man borde testa nästa gång!


Likes

Comments