Instagram@thereserandow

2018

God Morgon världen ☀️
Att vakna av världens sötaste leende plus att solen sipprar in genom gardinerna, det är fredagsfeeling på hög nivå det.

Jag har aldrig riktigt förstått det här med att folk inte har koll på dagarna eller att man inte har en full plan för veckan. Men nu Gud vad jag förstår, eller förstår var kanske att ta i. Men jag lär mig varje dag.
Från att haft fullspäckat schema och tusen bollar i luften, oftast 2 heltidsjobb och tusen andra saker i huvudet. Till att få vara hemma och mysa med världens vackraste dotter och min nästa sak i kalendern är ett BVC besök nästa vecka. Det är lite läskigt för mig att dagarna bara springer iväg. Man kommer på sig själv med att man bara suttit och myst med sin dotter i famnen i flera timmar och man är nöjd med det. För några år sen så var jag inte nöjd fören jag jobbat minst 16 timmar, gått promenad, städat lägenheten osv, men nu allt jag behöver är den kärleken jag får av er. Min fina familj. Kärleken och energin dom ger mig, hur funkar det? Trots brist på sömn och aktivitet så ger dom mig en energi som jag aldrig upplevt.

Jag känner mig så levande och samtidigt så sårbar. Vi är tre nu, tre personer som älskar varandra mer än något annat. Jag gör allt för er och kommer verkligen aldrig sluta kämpa för oss. En dag så är vi tillsammans på samma plats på riktigt och oj vad vi ska fira, jag drömmer ofta om den dagen. Hoppas att den är närmre än mitt hjärta vågar hoppas på, vi tre mot världen.

Så tacksam för vårat egna team Randow samt mina fina vänner här i Sverige som är världens bästa support, ni är guld värda och jag vet inte hur jag ska kunna tacka er.
Ni är en del av denna tuffa resa vi genomgår och ni gör det lättare för oss att få fokusera på det viktiga..... att få vara tillsammans som en familj
💕

Nu väntas mys med lillen som snart kommer vakna, ska testa på en promenad igen. Hon tyckte det var lite halvläskigt igår. Haha var nog det afrikanska i henne som reagerade på kylan.

Ha en fantastisk fredag
☀️
Ciao
💋

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 2018

Likes

Comments

2018

Ja herregud ballongerna är större än någonsin och ibland när jag andas djupt så känns det precis som när man tagit en vicks blå och halsen typ känns ilande, fräsch och kylig. Fast det är genom pupperna, sjukt märklig känsla.. Typ som att man har lufthål i dom haha!

Någon annan som känt så?

Idag vaknade vi pigga igen, peppar peppar men lillen är som en ängel på natten hoppas det kommer hålla i sig.
Hunnit med både familjerätten (faderskapsintyg
) och första besöket på BVC idag, plus massa annat pappersgrejer.

Vart snöstorm i två dagar och vi har bara längtat efter frisk luft, men idag så var det perfekt väder när vi skulle iväg. Så skönt!

Är det någon som har tips på moderna barnsånger man kan sjunga för lillen (gärna på engelska också ). Jag känner mig sjukt löjlig när jag sjunger: När trollmor har lagt de elva små trollen..... Så istället går jag och sjunger: Vad heter landet där man böjer bananerna
🍌🍌 eller så hamnar jag in på någon gammalt Lotta Engberg dänga haha! Ja som ni förstår så behöver jag tips..

Nu väntas mer mys och lite mat..
Ha det magiskt och ta hand om varandra
💕

Ciao
💋

  • 2018

Likes

Comments

2018

En sån dag....

Idag är vi trötta och lite slitna, lille älsklingen var väldigt vaken inatt. Inte skrikig utan nyfiken och mer busig, mitt hjärta smälter när man ser hur hon utvecklas varje dag..

Så dagen har hittills inneburit sömn för lillen och pappersdjungel för mig. Så mycket som behöver tas tag i, men känner att jag varit sjukt effektiv idag och vi moving forward som B säger.

Förhoppningsvis så kan vi få lite positiva besked nästa vecka
💕
Vill inget annat än att allt ska gå smidigt och att pappa B kan få komma hit snart och vara med sin familj
💕

Ta hand om varandra och njut av dagen.
Ciao
💋

  • 2018

Likes

Comments

Gravid

Idag är vår dotter en vecka gammal, en overklig kärleksfylld känsla.

Vattnet gick mellan fredag och lördag förra veckan, jag kände på mig tidigare under kvällen att något var annorlunda. Så jag gick och la mig vid 21 och somnade, vilket jag var så glad för sen.
00,30 gick vattnet och jag la mig och vilade en stund men snabbt inpå så kom värkarna igång och vi bestämde oss för att åka upp.

Väl uppe så var jag bara öppen 1 cm så vi fick gå och lägga oss i övernattningsrummet. Min grymma fantastiska mamma var med och hon kunde somna, medan för mig var det omöjligt. Jag vankade fram och tillbaka i 2 timmar innan jag gav upp. Vi gick upp för frukost men väl uppe på förlossningen så var värkarna så starka så jag sprang in på toan för att hälla kallt vatten i ansiktet. Där och då var jag rädd att känslorna skulle ta över och jag ville bara ge upp.

07,30 fick vi ett förlossningsrum och jag och sköterskan gjorde en plan med smärtlindring under dagen och den kändes bra. Var skönt att ha en plan så jag kunde fokusera på något sätt.
Började med TNS plattor på ryggen, vilket fungerade till ca 10.00. Sen kom bästa kompisen lustgasen fram.

Under hela dagen så hade jag full kontakt med B, via samtal, video och röstmemos. Kändes som att han var med oss hela tiden trots att han är på andra sidan jorden
💕
Hade även med mig superduon S och K på WhatsApp där jag fick ett grymt peppande och de kunde skratta åt mina roliga små röstmeddelanden och videos.
Har varit sjukt underhållande att kolla på allt detta i efterhand. Förstår inte hur jag hade tid för allt detta mellan värkarna. Men där på toan när jag ville ge upp på morgonen gav jag mig f*n på att detta skulle bli mina bästa dag i livet, och vet ni vad? Så blev det.

Justin Bieber spelades på lagom volym under dagen och bästa mor kunde inte ha gjort ett bättre jobb. I all smärta för det gör faktiskt ont så hade vi så sjukt roligt. Coca cola zero burkar poppades och dubbelnougat och bananer tuggades.

Lustgasen är ju verkligen ett halleluja moment en sån här dag, men vid 13-tiden räckte det inte riktigt till och epiduralen planerades in. Först var de osäkra om jag kunde ta den pga av att jag går på blodförtunnande, men som tur var så hade det gått så pass långt sen jag tog sprutan så det gick ändå. Den bedövningen satte sig perfekt så där fick jag massa ny energi, kommer ihåg att det kändes som att dom gjorde allt bak och fram vänt som att de började från slutet ja svårt att förklara. Men roliga saker ord kom ur min mun under detta ögonblicket haha.

Jag sa åt alla sköterskor och läkare att det var till mitt rum man skulle komma om man var chokladsugen, och de hade nog väldigt roligt åt att min humor var på topp hela dagen.

Vid 16- tiden kom far med mat till mor från Corners i Västervik. Ni som känner mig vet att när jag känner doften av mozzarellasticks och pommes så kan jag inte motstå. Så där låg jag 9 cm öppen och bara några sec mellan värkarna och blev matad med pommes och sticks mellan lustgas inandningarna. De salta i munnen var magi, så gott! Samt gav det mig massa ny energi.
Så där och då var team Randow fullsatt och bästa sjukhusteamet redo så vid 17,14 så kom vår fantastiska Dotter till världen.

Den lyckan hur kan någon sätta ord på den? Allt jag fick fram var älskling vad vacker du är och sen sa jag även till alla i salen att titta på den sjukt söta Afrika stjärten. Haha ja herregud så underbart där och då händer något med kroppen, man blir mamma en förälder. Hela ens värld vänds upp och ner till det bättre och känslorna bubblar på ett sätt inte ens den starkaste bubbelpool kan bubbla. Hon var så vacker, det finaste jag någonsin sett. Med pappa B:s näsa och öron och mina läppar och kramgoa kinder ja och pappas stjärt då förstås.

Dagen var magi jag hängde med på varje sekund och var så närvarande, min man fick vara med på vårat egna sätt och mitt Randow team var fantastiska.
Alla har alltid sagt till mig att det är det värsta och bästa i deras liv att föda barn, men jag kan ärligt med handen på hjärtat säga att det var inget jobbigt med denna dagen (förutom de få min på morgonen). Det var en perfekt dag, jag hann hantera smärtan vilket gjorde att jag aldrig fick panik eller ville skrika rakt ut. Jag var för bövlen uppe och sprang på toa bara en timme innan hon var ute. Jag hade så mycket energi denna dag och jag är så tacksam för alla som gjorde dagen så perfekt
💕
I allt kaos av känslor som pågått senaste tiden med saker som tar så lång tid, så fick vi en dag fylld av kärlek, bananer, cola zero, mer kärlek, dubbelnougat och peppade.

Jag är stolt över resan vi gör och hur starka vi är tillsammans och nu en vecka in i föräldralivet kan jag säga att vi aldrig varit starkare.
Kärleken och energin vi får via vår dotter kommer hjälpa oss att aldrig sluta kämpa
💕

2018-01-06 Bel Brima
💕

  • Gravid

Likes

Comments

2018

God morgon eller lunch ja vad det nu är..

Inatt var det svårt att sova, vet knappt om jag har sovit.. När klockan var 03 så hade jag hunnit bli hungrig igen så fick gå upp och äta, ja det går åt massa mat (läs filmjölk) dessa sista veckorna.

Så här sitter jag nu i sängen och målar naglarna, bäbis hade karatepass i morse men har nu lugnat sig lite. Så jag målar naglarna kollar greys anatomi och försöker vila, lär inte kunna somna nu men vila är bra:)

Igår fick jag kvalitetstid med min äldsta vän, min Kakan. Tänk att vi har hängt ihop sen barnsben, upplevt alla step in life together. Älskar hur vi känner varandra och förstår varandra på en magisk nivå. Haha vi avslutade dagen med att hon köpte våra horoskop böcker för 2018 så nu kan vi jämföra och diskutera. Känslan av att kramas och säga tack för dagen, nästa gång vi ses så har bäbis tittat ut. Så nyfiken nu så jag exploderar. Vad är det för spännande liten filur där inne?:)

Nu har jag en del papper att fixa för att få ordning på allt, verkligheten kallar.

Ciao
💋

  • 2018

Likes

Comments

Gravid

Vaknar och kikar in på appen som säger att det är 10 dagar till BF, för det mesta så känns det som att hon kommer när som. Men ibland är det även lite lugnare där inne.

Inte skrivit här inne på länge då allt varit en bergochdalbana, tänker inte gå in på allt.
Men denna jul och nyår har varit så annorlunda, både att man är höggravid och hormonerna spökar på högsta nivå plus allt annat som pågår i vårt liv.

Men vi ska fokusera framåt och långsiktigt, vi har hela livet framför oss och denna perioden känns jobbig och kämpig men i slutändan kommer allt att vara värt det! Vi har fantastiska människor runt omkring oss och om bara några dagar så kommer bäbis till världen, den lyckan är enorm
❤️

Allt har sin mening säger folk, well it is What it is.

Ciao
💋

  • Gravid

Likes

Comments

Gravid

Vet inte om det är graviditeten som spökar, men senaste veckan har vart berg och dalbana. Man hänger inte med ens själv i svängarna. Det är gråt, skratt, lycka och rädsla på en och samma gång.

......och tröttheten! Vad gör man åt den? Vissa dagar gäspar jag från morgon till kväll, somnar kl 18 när B gått till jobbet osv. Inte van vid detta, jag som brukar jobba 16-18 timmar på en dag utan att ens känna av det. Haha!

Förutom det jag tror att min navel håller på att ploppa ut och lilla hjärtat där inne tränar karate flera timmar per dag, jag var rädd att det skulle komma ut en avokado (då det är vad jag lever på) men det kanske blir en karate kid helt enkelt haha!
Magen växer så det sprakar och lyckan när man bara ligger och myser och pratar med magen. Det är ju så mysigt, det är så otroligt häftigt att det är en blandning mellan mig och B där inne
❤️

Dagarna springer iväg och vi har ca 1 månad kvar här i Cape Town. Innan vi börjar ett stort steg i vårt liv
❤️ Bara vi kan vara tillsammans som en familj så är jag lycklig ❤️ Sen vart det blir det får vi se.

Idag är det fredag gott folk, för oss blir det middag med vänner. Vad ska ni hitta på?

Ciao
💋

  • Gravid

Likes

Comments

Cape Town

Ja som sagt tredje lördagen tillbaka i världens bästa stad, Cape Town.
Denna hittade jag via ett instagramkonto som jag börjat följa då jag älskar hennes prints. Så efter mycket om och men så fick jag med mig B haha.
Vi tog en promenad dit, verkar som att de har olika locations för denna marknaden. Men idag var den i Sea point, kostade R10 i inträde som gick till välgörenhet. Vi myste runt och tillslut hittade jag ståndet jag letat efter: Fablelifestyle
🦁
Som jag nämnt innan så känns det viktigt för mig att få med en del av Afrika hem till Sverige. Så det blir en del av bäbis uppväxt.
Så jag blev så glad när jag kunde få träffa tjejen bakom detta märke och få kika och välja. Valde tillslut giraffen så underbart söt.

Igår kväll var vi på bio, American Made. Riktigt bra film! Innan så hann vi med lite mer shopping till bäbis☺️

B är på jobbet och jag har myst ner mig framför Netflix. Älskar mina nya lördagar.
Ciao
💋

  • Cape Town

Likes

Comments

Cape Town

Det här med att gå och handla kläder till sin kommande bäbis, känslan är så speciell.
Sitt egna barn, som bakas för fullt i magen. Växer så det knakar där inne, eller ja kanske snarare sparkas och möbleras men ja ni fattar.
Igår var det inte alls shopping som stod på agendan, men när Lindie var lite sen till vår fika.
Så kunde man ju passa på att kika lite, vi skulle mötas vid mojo market i sea point. Min mor har lärt mig att man shoppar medan man väntar. Så när man då ser denna lilla shop, där allt är eco, lokalodlat, lokalproducerat plus sjukt fina kläder, då är det ju bara att köra.
Hur sött var inte detta?
Kommer definitivt bli flera besök 😜

Känns viktigt för mig att få med mig en hel del av Afrika, i kläder, material och inredning. Om allt går som vi vill så kommer det ju tyvärr att dröja ett tag innan vi får en dos av Afrika. Men ett sommarhus här är det bland det första på vår inköpslista i framtiden. Att lämna detta känns så trist och ledsamhet men vi vet att det är det bästa för oss som familj
❤️

Ge gärna tips på saker som ni tycker jag kan köpa med mig här i från 🇿🇦

Ciao
💋

For translation press the google translation button over here somewhere 👈🏼

  • Cape Town

Likes

Comments

Cape Town

Har inte riktigt vant mig vid att vara så hungrig som jag är varje dag jag vaknar nu för tiden. Innan graviditeten så kunde jag vänta med att äta tills kvällen, ibland kunde jag helt enkelt glömma bort att äta.
Men nu är det annat, har bananer vid sängen så jag kan ta en så fort jag öppnar ögonen haha! Fick liv i B efter 1,5 timme av Gilmore girls i sängen och med lite lockelse av en frukost på vårt favorit frukosthak Jarryds här i Sea Point så fick jag upp han ur sängen.

Efter mat i magen och en grön juice med allt min kropp behöver för att vakna till så tog vi en Uber till en marknad i Granger Bay.
Oranjezicht City Farm market är namnet och ligger nära waterfront, fick en väldigt härlig känsla. Solen värmde på och B hade vårkänslor i hela kroppen. Trots proppmätta magar så kunde inte B motstå en våffla med glass och kanel. Vi köpte lite nybakat bröd, strosade runt och bara njöt. Som jag trivs i min mans närhet, tryggheten av att få vila mot hans bröst, stänga ögonen och njuta av solen. Det är magi!

Älskar våra tidiga lördagsmorgnar!
Dagen fortsatte med mer mys och strosade runt i hamnen nere vid waterfront.

B är på jobbet och jag passar på att njuta av Netflix, Cola zero och sängen.
Helt perfekt lördag i mina ögon.

Ha en fortsatt fantastisk lördag.
Ciao
💋

  • Cape Town

Likes

Comments