Ni som ff kikar in här och är intresserade får ha lite tåla mod. Jag är inne i en rätt så tuff period nu och har inte lust, tid eller minne nog att jag kan. Jag tänkte sätta mig nu och skriva om helgen men helt seriöst minns jag inte vad jag gjorde igår. Jag har massa att ta i tur med och lösa så jag hamnar på rätt spår igen. På återseende <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Sorry för jag inte bloggar något denna vecka men allt känns bara så jävla pissigt. Som ni bet började jah praktisera vilket i det hela har gått bra. Jag har inte gjort bort mig eller gjort några större fel. Men jag mår så fruktansvärt dåligt av det. Jag börjar 7:00 då följer jag efter min handledare som ska ta upp de boende ur sängen. Eftersom jag är under 18 står jag och bara tittar på. Jag får dock äran att bädda sängen (inte bädda rent utan dra till lakan och lägga på överkast) vilket tar 2 minuter. Sen följer jag med den boende till köket och hjälper denne med frukost. Frukosten som står mitt på deras bord. Vissa behöver hjälp andra är de bara för att skämma bort de. Sen står jag där och bara väntar på att nästa ska komma eller för att plocka undan disk. Har jag tur så kommer någon upp och då hinner jag bädda dennes säng har jag otur har någon annan gjort de eller hen själv. Fram till 10 har ca 30 minuter av något "vettigt" att göra resterande 2,5h står jag bara. Efter 10 går jag ut och lyssnar på när tidningen läses högt, kollar på när de målar osv. JAG BARA STÅR OCH ÄR HELT JÄVLA VÄRDELÖS OCH BARA IVÄGEN.

Mår så dåligt av att gå dit och få de bekräftar, uppfattas som lat när det 1000 saker att göra, som jag inte får! Kommer bara hem och gråter mig till sömns (klockan 2 på dagen). Alla tycker såklart detta är superbra men jag tappar bara all lust med livet. Vet inte hur många gånger jag tänkt på utvägar från livet. Aja men nu vet ni lite iallafall vad som händer vilket man i kort sammanfattning kan säga att :

jag går upp på morgonen och gråter en skvätt, åker sen till praktiken och känner mig samt får det bekräftat av hur värdelös jag är, åker hem gråter och sen lägger mig för kvällen.

Likes

Comments

Ååå sån sjuk ångest. Klump i magen och orkar verkligen inte. Idag är första dagen på praktiken och börjar nu kl 7. Så rädd och nervös. Vill inte ens se någon idag bara ligga och buttra i min ensamhet. Aja vad ska man göra. Ska rycka upp mig nu och gå och duscha. Sluta tänka på hur misslyckad jag är och vad för fel jag kommer göra idag, det kan jag tänka på sen när jag vet vad jag gjort för fel.. Önska mig lycka till så hörs vi sen!

Likes

Comments

Gårdagen var toppen! Jag som hade sån sjuk ångest över att Christoffer skulle komma hit, helt i ONÖDAN! Han ringde och väckte mig natten mot lördagen haha. Han hade varit på pub i stan och ville sova hos mig, så han kom redan runt 03. Så mysigt att sova med någon. Jag vaknade flera gånger av att jag hade snott täcket tur han inte märkte de :) Dagen flög bara iväg som det alltid gör när man inte träffat en vän på länge. Till kvällen åkte han iväg för att äta med hans mamma som firades så jag vart själv. Gick förvånansvärt bra, men vi syns ju redan till jul! Nu ska jag iväg och gratta farmor som fyller 70 imorgon. Känns som att vi har hittat en jättebra present till henne så är super taggad att se reaktionen. För er som är nyfikna har alla hennes barn bjudit iväg henne till ett hotel som hon älskar och alla ska följa med! Hon pratar mycket om när alla sist var där (säkert 20 år sedan) så tror hon blir jätte glad. Upplevelser är en perfekt present till någon som har allt. Nu ska jag kila iväg vi hörs

Likes

Comments

Som jag skrev i det extremt långa inlägget så körde jag idag med körskolan. Gick bra men usch så tråkigt de var! Övade parkering liksom.. Okej fickparkering är bra men de andra (suck). Aja nu är det klart också! Innan jag och mamma åkte hem bokade vi tid för sminkkurs på Make Up Store. Hoppas de blir bra! Har inte alls något öga för smink osv så jag hoppas jag kan få hjälp men en ordentlig bas som sitter HELA dagen! Tid på torsdag kl 17, så det blir nog bra! När vi kom hem satte jag igång med att baka lussekatter. Vart faktiskt väldigt saftiga och luftiga. Fina nej men det gör mig inget! (Ni ser ju bilden haha, som vanligt glömmer jag ta under själva baket men aja). Flätan vart jag iallafall väldigt nöjd med. Fatt JAG vart NÖJD med något de var en ny upplevelse haha. Imorgon kommer Christoffer hit och jag längtar så! Rädd att allt ska bli fel är jag ju, men herregud vi har ju träffat varandra flera hundra gånger. Är väl bara det att jag inte vill sätta han i en jobbig sits där han är "min pojkvän" men det är han ju inte. Mer om det imorgon helt enkelt för nu säger jag godnatt :)

Likes

Comments

Sitter nyvaken i sängen nu och ska snart åka till körskolan och köra lite men jag började tänka på de 2 veckorna jag var inlagd, kom då på hur en del frågade hur det var osv och tänkte berätta om det hela för er som faktiskt läser denna blogg haha.

Allt började med att jag hade en sjukt dålig dag och bestämde mig för att jag inte ville leva längre. Jag hade tidigare indikerat på självmordsbenägenhet så vi hade inte vassa föremål tillgängliga längre så jag letade fram en tandpetare. Medans jag började skära mig i handleden smsade jag Christoffer och förklarade att det inte var hans fel och att jag skulle få det bättre nu. Han vart såklart väldigt rädd och ringde min mamma så hon skulle kunna kolla vad det var jag faktiskt höll på med. Eftersom jag satt där i badrummet och försökte avsluta mitt liv så bestämde sig mamma och pappa att vi skulle åka in till bup för en bedömning. Handleden var blodig men inget som pulserade och handen var något skakig men det var ingen större fara med nerver osv. Vi kom iallafall in till bup runt 22 tiden och jag vart inlagd strax efter midnatt. Läkaren tillsammans med mina föräldrar var överens om att jag var tvungen att bli inlagd, något jag inte alls ville men ändå gick med på. Jag kände inte för att bråka och visste att de skulle fixa tvångintyg på mig men det skulle ta tid. Iallafall de sa vi börjar med denna natt så får vi se vad som händer. Mamma och pappa åkte tbx hem då jag inte ville att någon skulle sova kvar med mig. I regel ska en förälder sova med en med de som är något äldre får bestämma det själv.

Morgonen efter vart jag väckt vid 8 med min medicin, jag kläde på mig och gick upp för att käka frukost. Möts av 2 tjejer,1 kille och en skötare (personal), som käkar frukost. Jag tar en macka äter den sen går jag tbx till mitt rum. Rummet som bestod utav två sjukhus sängar, en garderob och skrivbord, var så genomtänkt så det var skrattretande. Persiennerna drog man upp och ner med en knapp så det inte fanns några snören man kunde hänga sig med. Lamporna lika så alla elkablar gick i vägen. Man fick inte ha laddare eller snören med skor på rummet heller. Jag var sur trött och ville bara där ifrån. Hade möte med min psykolog från bups öppenvård nere på kungsgatan. Men det gick ju inte att gå på den, de var för sega för att lösa hur det skulle gå till så mötet blev inställt. Senare på dagen kom mamma över med kläder och hygien artiklar, jag skickade iväg henne rätt fort för jag ville inte alls se henne. Något som var väldigt bra att till varje rum fans ett badrum så man slapp dela och samsas med de andra patienterna. Jag bad iallafall om en duschslang så jag kunde duscha normalt (slangarna var inlåsta av säkerhetsskäl), jag tog en dusch och gick ut till de andra för att försöka få lite kunskap om hur stället funkar. Där ute fanns ett tv rum med soffor tv osv, kontor med glasrutor så personalen kunde hålla kolla på oss, några bord, massa spel och pyssel. Ytligare en tv med tv-spel osv. Så det var inget fängelse direkt men det kändes lite så ändå. Man kunde inte komma ut och inte heller smita ut för det var slussdörrar. Där ute satt det 2 personer som jag började prata med (Avdelningen har plats för 6st men ibland klämmer de in 8st). De hade varit här i 2-3 veckor! Shit asså tänkte jag jag har redan ledsnat på stället. Men dagarna gick. Man lärde sig snabbt namnen på personalen och hur stället funkade. Ville man något fick man ta tag i dethela själv.. Ville man träffa en läkare skulle man tjata eller prata med rätt person från början och verkligen förklara varför. Oftast handlade de om permission.

Jag var inlagd i ca 2 veckor och något jag absolut inte vill bli igen. Visst de var chill. Man gick upp 8 käkade, låg och sov till lunch, efter de spelade man kort eller så var föräldrarna på besök, mer sova, middag och sen sängen igen. I slutet fick jag permission (alltså att jag fick gå ut) och mamma hämtade mig efter frukosten och lämnade tbx mig till läggdags. Men visst fanns det saker där att göra också somsagt men nej usch fanns ingen ork. Däremot hade dem en liten sjukhusskola som man fick gå till. Dem hjälpte en med läxor och uppgifter osv. Skita bra! För när man blir inlagd stannar liksom allt och det är lika bra för då mår man så pass dåligt... Iallafall så träffade jag underbara Helena via sjukhusskolan som hjälpt mig så otroligt mycket med allt även efter. Kontaktat skolan kollat saker fixat och grejat! Sån underbar person. Man kan ju tro att när man är inlagd är man säker och kan inte begå självmord men jodå haha. Är man lite uppfinnsrik så går det. Tror jag han med 3 försök och lika många gånger skärde jag mig. Brister finns helt klart men jag lever ju idag så så stora kan de inte va. Utskriven blev jag och i rätt tid! Stället var överbefolkat och massa konstigt folk kom dit..

När jag väl kom hem så kändes allt konstigt.. Ska jag gå i skolan, hur gör jag nu, vill jag ens leva? Men saken löste sig och jag går ff hemma (sista veckan) men arbetar ganska hårt med mitt mående osv. Så nu vet ni lite om de för er som var nyfikna osv

PS: Man får ju röra sig fritt där inne haha man är ju inte fastspänd i sängen. Visst man kan bli det (om man utgör en risk för sig själv eller personal, men det ska vara väldigt grovt) tack och lov blev jag aldrig bältad som det heter. Skulle det hända så går larmet och massa personal från alla avdelningar springer dit. Sen ger de än en spruta i rumpan med lugnande och så spänner de fast en med läderband i sängen. Sen efter typ 30 min får man komma loss där ifrån. Så så farligt är det inte.

Likes

Comments

För er som inte hört talas om Olaplex vill jag tipsa er om det! Det finns 3 stycken Olaplex produkter var av en är till för hemmabruk (no3). Den används som en hårinpackning och wow säger jag bara. Det är ingen mirakel-inpackning men nästan. Det stärker håret något otroligt och får det friskare och mer hälsosamt. Verkligen värt att testa. En liten flaska kostar mellan 250-350kr om jag minns rätt och finns på de flesta hårsalonger eller på nätet. Det räcker ca 6 gånger och bör användas en gång i veckan. Jag brukar ha i den medans jag sover men det går bra att ha i den kortare också tror det rekommenderas minst 30 minuter. Älskar denna produkt! Tycker ni alla ska testa och prata med er frisör om ni ska färaga håret och be om olaplexbehandling! Har inte super koll men prata med dem, det kostar men tror nog det är värt det. Här nedan ser ni flaskan och en länk så ni kan klicka hem det

Här hittar ni Olaplex på Lyko.se och kostar 269:-

Likes

Comments

Hela denna vecka har jag varit så sjukt trött och jag vet inte varför. Det har inte heller varit att jag bara varit lite seg utan riktigt trött! Visst har vi gjort en massa på dagarna men det har varit svårt att bara kliva upp ur sängen, känns som att allt tar emot och allt är bara blä. Kanske är det medicinen som jag har på prov som gör mig såhär trött, kanske är det veckan som var och att jag var så sjukt pigg och gjorde en massa som straffar sig nu. Men de som jag tror är största anledningarna är Spbt, Christoffer och B-kortet som gör sitt. Körkortet är väl inte en sån jätte stor grej egentligen men teorin som jag trodde skulle vara något enklare än vad de är har verkligen gjort sitt.. Press och stress inför det, osäkerhet mm. Christoffer kom ner till Uppsala för att gratta hans mamma och har lovat att träffa mig under lördagen. Jag längta så och är så otroligt glad men samtidigt så rädd. Jag är rädd för att jag inte ska duga längre, att detta är sista gången vi ses, att jag är för tjock och för krävande. Jag menar sist vi såg försökte jag ta livet av mig.. Så det är med massa blandade känslor jag längtar efter att träffa han. Och så har vi Spbt.. (suck) Dem tar sån energi från mig, iallafall sist. Anna-Lena som av välmening pressade mig och tryckte på mina knappar gjorde mig riktigt lessen i fredags. Vi pratade om min självkänsla och jag förklarade att jag ogillar läget eftersom jag blir så mycket särbehandlad, då sa hon och undrade hur jag skulle passa på ålderdomshemmet eftersom jag hade som sne människosyn. Det hela som löste sig då och jag fattar att de var för att se hur jag blir har verkligen satt sig i bakhuvudet. Passar jag verkligen, duger jag, kanske bäst att bara lägga mig ner och dö?! Aja idag ska de hit igen så vi får se vad som händer då..


Likes

Comments

Hade man den gulligaste klassen? Svar ja! Om jag saknar dem? Ja såklart!

Pappa kom in med ett brev till mig och i det fanns detta! Så otroligt gulligt! Vart helt rörd. Det är alltså ett kort från klassen på Jälla, saknar det gänget så mycket! Piggade verkligen upp min dag. Men nu ska jag bege mig till stan för risk 1:an.

Likes

Comments

Idag har jag haft en dålig dag. Vaknade upp trött och sur, helt slut på energi helt enkelt! Men de gjorde inte så mycket, tog det lugnt hemma, han en snabbis till stan och hämtade en sticka med internett eller hur man ska förklara. De håller på och gräver för fiber här och har då lyckats gräva av kopparkabeln så vi är utan internett här hemma. Tackar gud för mobil surf. Mamma vart dock inte glad då hon måste betala räkningar och betala ut löner på företaget, aja det löste sig nu. Pratade även ut med mamma idag om min oro över mediciner osv. Ena medicinen får mig att vilja avsluta livet, andra går jag upp massa i vikt utav. Trött på att byt och rädd! Så dåligt som jag mådde när jag var inlagd var delvis över sertralinet och jag vill verkligen inte tbx ditt. Men men nu har jag äntligen fått lite framtidstro!

Jag ska nämligen från månad 5/12 börja praktisera på ålderdomshemmet här i närheten. Jag ska börja med halvtid varje dag så jag jobbar 07:00-11:30 mån-fre. Detta gör jag alltså istället för att gå i skolan dock är jag ff inskriven och får csn. Tanken är att jag ska sen när jag fyller 18 9:onde februari ska jag söka jobb och då hoppa av skolan. Förhoppningsvis där jag nu ska få praktik eller på något annat hem, kanske matbutik mm? Jag ska alltså hoppa av gymnasiet! Men jag vägrar bli den tjejen som misslyckas jag har ett mål: jobba, tjäna pengar och ta CE-kort privat vid 21 års ålder! Tror dock att jag kommer fastna för vård men kommer isåfall ta de pengars och lägga på en utbildning på komvux. Det löser sig nog. Det viktiga nu är att jag mår bra! Plugga kan jag göra sen när jag mår bättre och orka. Så äntligen finns det lite hopp!

Likes

Comments