Utveksling

I dag er det nøyaktig fem uker til jeg sitter på flyet til New York. Tiden går så utrolig fort og jeg kan ikke tro at det bare er litt over en måned til jeg forlater Norge i ti måneder.

Nå begynner det å gå mer og mer opp for meg at jeg faktisk skal reise. Flere jeg kjenner har allerede reist og jeg kjenner at jeg gleder meg mer og mer for hver dag som går, samtidig som jeg gruer meg litt.

Jeg er ferdig med alle forberedelsene til reisen og det eneste jeg mangler er å pakke kofferten, si hadet til venner og familie, så er jeg klar til å starte mitt livs eventyr.


Finne organisasjon og sende inn interesseskjema

• Intervju med Explorius

Få godkjenning fra Explorius

Skrive søknad

Ta ELTiS-Testen

Få søknad godkjent og sendt til USA

Få vertsfamilie

Få avreisedato

Gjennomføre Get Ready møtene

Ta alle vaksiner + tuberkulosetest

Dra på ambassaden og søke visum

Ordne gave til vertsfamilien

• Pakke

• Si hade til venner og familie

• Ta flyet til New York
​-Therese

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Utveksling

I dag er det nøyaktig 3 måneder til jeg setter meg på flyet til New York. Jeg kjenner at det virkelig begynner å gå opp for meg hva jeg skal og jeg gleder meg bare mer og mer for hver dag som går. Skulle egentlig ønske at jeg kunne reist nå, men jeg får nyte 3 måneder i Norge først.Jeg har også skrevet en liste over det jeg må gjøre før jeg drar, og jeg er snart ferdig med alle forberedelsene før jeg kan dra.

 • Finne organisasjon og sende inn interesseskjema
 • Intervju med Explorius
 • Få godkjenning fra Explorius
 • Skrive søknad
 • Ta ELTiS-Testen
 • Få søknad godkjent og sendt til USA
 • Få vertsfamilie
 • Få avreisedato
 • Gjennomføre Get Ready møtene
 • Ta alle vaksiner + tuberkulosetest
 • Dra på ambassaden og søke visum
 • Ordne gave til vertsfamilien
 • Pakke
 • Si hade til venner og familie
 • Ta flyet til New York


-ThereseLikes

Comments

Utveksling

I går var jeg på den amerikanske ambassaden for å søke visum til USA. Jeg startet dagen med å møte noen andre utvekslingselever (som også skulle søke visum) på Oslo City. Vi tok t-banen i ca ti minutter opp til der hvor ambassaden ligger og der møtte vi mange flere utvekslingsstudenter som også skulle søke visum. Jeg hadde fra før av meldt meg på en gruppetime med Explorius, så de aller fleste som var der var fra Explorius. Vi fikk det originale DS-2019 (visumgrunnlag) skjemaet av to koordinater fra Explorius, sammen med en SEVIS kvittering (jeg tror det er en kvittering på at du har betalt visumet). Så var det bare å stille seg i kø. Det tok utrolig lang tid fordi de bare tar en og en gjennom sikkerhetskontrollen. Men det var veldig hyggelig å vente for jeg sto sammen med mange andre.

Ambassaden består av to deler. Først sikkerhetskontrollen og så et stort bygg hvor selve ambassaden er.

Først måtte vi legge fra oss alle tingene våres, inkludert mobilen:(, så kom det en amerikansk mann som tok inn en og en. Når jeg kom inn den første døra så var det bare en liten gang som førte til en ny dør. Innenfor den andre døra var det en sikkerhetskontroll hvor jeg måtte levere fra meg jakken min og hvis jeg hadde hatt med noe mer måtte jeg lagt fra med det der. Alle tingene ble kjørt gjennom en gjennomlysning/røntgen masking og jeg måtte gå gjennom en sikkerhetskontroll, akkurat som på flyplassen.

Fra det rommet er det bare lov til å ha med seg papirer og eventuelt jakke.

Etter sikkerhetskontrollen gikk jeg ut av det bygget og ned til selve ambassaden. Der ble jeg møtt av en hyggelig norsk vakt som viste meg hvor jeg skulle trekke kølapp og jeg satte meg ned. Venterommet og visumintervjuet er i samme rom så alle kan høre hva du sier.

Der var det også bare å vente til det var min tur. Når mitt nummer kom opp gikk jeg til den ene skranken hvor jeg snakket med en hyggelig dame, selvfølgelig på engelsk. Der måtte jeg levere fra meg passet og alle visumpapirene og så var det bare å vente igjen.

Etter en halv times tid var det min tur igjen og da gikk jeg til neste skranke hvor jeg snakket med en mann, også på engelsk. Han stilte litt forskjellige spørsmål som hva jeg skal i USA, hvor i USA jeg skal, hva jeg skal gjøre når jeg kommer tilbake osv. Selve visumintervjuet tok kanskje to minutter, så det var veldig mye venting i forhold til intervju.

Til slutt fikk jeg tilbake visumgrunnlaget og så var det bare å gå ut igjen. Jeg tror vi brukte litt over 2 timer fra vi kom til ambassaden til jeg var ferdig. Det var jo mange etter meg som var ferdig enda senere.

Etter ambassaden dro jeg inn til sentrum igjen sammen med et par stykker. Vi møtte noen flere der ettersom alle var ferdig til forskjellig tid. Så var vi fire stykker som dro til McDonalds for å spise lunsj. Vi satt der i over en time og snakket om utveksling og andre ting relatert til utveksling.

Etter lunsj gikk vi rundt i byen hvor vi møtte flere, vi gjorde egentlig ikke noe spesielt.

På ettermiddagen dro vi på Friday´s og spiste middag. Der var vi tolv stykker og det var utrolig koselig.

-Therese

Likes

Comments

Utveksling

Den 2. desember fikk jeg en telefon fra Explorius, det var en veldig god nyhet som jeg ikke hadde ventet før nærmere sommeren. Jeg har fått vertsfamilie. Jeg ble veldig overrasket fordi jeg hadde ikke forventet å få det før tidligst i april/mai - tider. Jeg skal da reise til en liten landsby i Michigan som heter Hamilton. Dette er en liten by med ca. 8000 innbyggere. Jeg skal bo hos en familie på fem pluss tre hunder. Den består av en mor, en far, tre gutter på to, syv og ti år og tre hunder.

Jeg får mitt eget rom og mitt eget bad. I det siste har vertsfamilien jobbet med å pusse opp rommet jeg skal ha. Dette er noe jeg setter utrolig stor pris på og det er utrolig hyggelig av dem

De har skrevet til meg at dette er en liten by hvor alle kjenner hverandre og det er noe jeg tenker kan være greit. Jeg ønsket helst ikke å komme til en storby, så jeg ble veldig fornøyd. Skolen jeg skal gå på heter Hamilton High School og der går det ca. 800 elever, jeg vet at det skal være 4 andre utvekslingsstudenter der. Det er 4 gutter, fra Danmark, Østerrike, Australia og Norge.

Interessene til denne familien er å være ute, gå på turer, dra på båttur, jakt, fiske, se filmer, de er veldig interesserte i sønnene sin fotball og å gå i kirken. Denne familien virker som en veldig bra match for meg og jeg gleder meg sinnssykt til å møte dem.

Jeg skal reise fra Oslo den 26 August, så det er under 5 måneder til jeg reiser.

Likes

Comments

Utveksling

Jeg har lenge vært innstilt på at jeg har lyst til å oppleve noe nytt, gjøre noe annerledes. Tanken på å reise på utveksling har egentlig ikke slått meg før. Men når jeg først begynte å tenke på det, visste jeg at dette er noe jeg virkelig vil.

Jeg har holdt på med søknadsprosessen ganske lenge, så det meste av det som kommer på bloggen her i første om gang er ting som har skjedd og blitt gjort, men jeg vil dele det allikevel.

Jeg brukte egentlig ikke så lang tid på å bestemme meg for hvilken organisasjon jeg ville reise med. Jeg ble anbefalt å reise med Explorius, og for meg virket dette som en seriøs og ordentlig organisasjon, derfor ende jeg opp med denne. Jeg er veldig fornøyd så langt.

Det å ta det første steget med å faktisk melde meg på utvekslingsprogrammet var ikke så veldig vanskelig for meg, men det tok litt lenger tid for mamma og pappa å bestemme seg. Men jeg klarte å overtale dem tilslutt. Den 15. september dro jeg og foreldrene mine på intervju med Explorius, der snakka vi om litt forskjellig. Blant annet om hvordan det er å være på utveksling og hva jeg kan forvente av et år i USA. Vi fikk også stilt litt spørsmål.

Den 16. september fikk jeg en mail om at jeg var godkjent i programmet. Da var det bare å signere på noen kontrakter mellom meg og Explorius i Norge og fylle ut påmeldingsskjema.

22. september fikk jeg fullført påmeldingen. Jeg brukte litt tid på dette fordi jeg ville være het sikker på at det her er noe jeg virkelig ønsker. Det er ofte lett å tenke at man vil en ting, og når man innser hva det egentlig er så endrer man mening. Jeg har nok ikke skjønt helt hva jeg driver med enda. Da påmeldingen var ferdig sendte jeg den inn og da fikk jeg kontaktperson i Norge. Dette er da den personen som skal kontaktes hvis det er noe jeg lurer på før jeg reiser.

Så kom den store søknaden. Og jeg overdriver ikke her altså. Den var mye større og mye mer omfattende enn jeg trodde først. Men jeg kom meg igjennom den til slutt.

Jeg fikk endelig sendt inn søknaden den 15. november. Da var det bare å vente på vertsfamilie.


Likes

Comments