På søndag måtte jeg opp tidlig for å dra i kirka, fordi jeg skulle være med å spille i bandet i kirka måtte jeg være der halv ni. Det var veldig morsomt å få spille gitar og synge.

Ellers så har denne uke blitt brukt til skole og musikal. På torsdag var det vertsbroren min sin bursdag, så da droppet jeg musikal øvelse og så dro vi ut og spiste på en brasiliansk restaurant. Det var veldig koselig og det var skikkelig god mat.

På lørdag dro vi på lazer tag. Det var kjempe gøy å spille og jeg kom faktisk på andre plass av ni personer. Vi spilte også forskjellige arkade spill og minigolf.

I dag har jeg bare gjort lekser og vasket klær, også hadde vi bursdagsfeiring for vertsbroren min.

-Therese

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Forrige uke var det spirit week på skolen, fordi det var homecoming i helgen. Spirit week vil si at man kler seg opp etter forskjellige temaer hver dag. Det er ikke så veldig mange som kler seg ut på skolen min, men det var noen.

På mandag var det career day, men jeg var syk så jeg fikk ikke kledd meg ut.

På tirsdag var det tie-dye day, og da hadde jeg på meg en tie-dye t-skjorte som jeg lånte av vertsmor.

På onsdag var det senior citizen day, men jeg hadde ikke noe klær som passet til det, så jeg kledde meg ikke ut. Denne dagen var det nesten ingen som kledde seg ut.

På torsdag var det concert t-shirt day, men siden jeg ikke har en konsert t-skjorte så fikk jeg ikke kledd meg ut.

På fredag var der Black and Gold Hawkeye day, så man skulle kle seg med skolens farger. Jeg hadde på meg en svart bukse og skole t-skjorten min. Denne dagen hadde nesten alle kledd seg ut.


På tirsdag var det powder puff game. Powder puff er fotball for jenter hvor guttene fra fotball laget er trenere. Det var kjempe morsomt. Vi spiller ikke ordentlig fotball, men med flagg, så det er ikke lov til å takle, men hvis du tar "flagget" til en annen spiller så tels det som at du takler dem. Vi spilte seniors mot juniors og seniorene vant.

På fredag var det homecoming parade og homecoming football game. Paraden bestod av flåter fra alle sports lagene og andre klubber på skolen. Det var veldig morsomt og de kastet ut godteri fra alle flåtene, så jeg fikk samlet en god del godteri. Etter paraden ventet vi i litt over 2 timer på at fotballkampen skulle starte. Det var veldig morsomt og koselig. Jeg var sammen med Gustav, Pascal og Sofia og noen av Gustav og Pascal sine venner. Siden det regnet under paraden, så fikk jeg ikke tatt noen bilder.


På kvelden var det fotballkamp. Det var morsomt, selvom vi tapte igjen. Ca ti minutter inn i kampen begynte det å øse ned, så jeg ble klissvåt. Siden det regnet og var iskaldt så dro jeg hjem etter halftime showet.

På lørdag var det homecoming dance. Det var veldig morsomt. Vertsmor hjalp meg med å ordne meg, så hun sminket meg og fikset håret mitt. Jeg var der sammen med Sofia(italiensk utvekslingsstudent) og en venninne som heter Kaitlin. Vi hadde det kjempe gøy og danset hele kvelden.

//Even, Sofia, Kaitlin, Meg, Derek//


-Therese

Likes

Comments

Nå som jeg har gått på skolen her i 4 uker, tenkte jeg å skrive litt om hvordan det er å gå på amerikansk high school.

Skolen starter kl. 7.35 på morningen og vi drar vanligvis 7.00 hjemmefra, så jeg er på skolen rundt 7.10. Grunnen til at jeg kommer så tidlig er fordi vertsmoren min kjører meg og den eldste vertsbroren min og for å unngå at det er for mye trafikk, så drar vi tidlig. Så når jeg kommer på skolen går jeg bare ned til kantina og venter til det kommer folk jeg kjenner.

I første time har jeg PE (physical education), altså gym. Til nå så har vi spilt amerikansk fotball og vanlig fotball, og jeg må si at jeg syntes amerikansk fotball er mye morsommere når jeg først skjønte hvordan man spiller det.

I andre time har jeg Guitar, der lærer vi å spille gitar. Jeg kan jo allerede en del gitar, men her lærer vi noter, noe jeg syntes er veldig morsomt.

I tredje time har jeg Economics. Det er egentlig et veldig kjedelig fag, men jeg må ha det på grunn av skolen i Norge krever det. Dette faget er egentlig for freshmen, altså niende klassinger, men siden jeg trenger det så fikk jeg ta det. Så i denne timen er det meg med 30 andre niendeklassinger.

I fjerde time har jeg yearbook. Vi lager årboka til skolen. Til nå har vi jobbet litt med hvordan årboka skal se ut og hva vi vil ha med i den. Vi har også reist til bedrifter for å selge reklame som vi trenger for å finansiere årboka. Jeg liker denne klassen veldig godt og vi er bare 9 stykker, så alle kan jobbe sammen og bli godt kjent.

Etter fjerde time har jeg lunsj. Lunsjen her er delt opp i A og B lunsj. Jeg har B lunsj så lunsjen er ganske sent. Lunsjen varer i en halv time, fra 11.55 til 12.25. Man kan kjøpe skolelunsj her, men jeg foretrekker å ha med lunsj hjemmefra. Her sitter alle i kantina i lunsjen, så det er veldig bråkete og det er egentlig alt for mange folk der på en gang.

I femte time har jeg matte. Jeg har algebra 2 som tilsvarer s1 i Norge. Matten her er ganske vanskelig siden alt er på engels, men læreren tar ganske mye hensyn til at jeg er utvekslingsstudent og ikke er flytende i engelsk.

I sjette time har jeg engelsk 10. Dette faget er også ganske kjedelig, og jeg skal mest sannsynlig bytte det vekk. Vi jobber bare med litteratur og det er en fortsettelse på engelsk 9, noe som gjør det ganske vanskelig siden jeg ikke har hatt det faget.

Etter sjette time er skolen ferdig. Skolen slutter kl. 14.35, så jeg er vanligvis hjemme rundt tre. Jeg må ta skolebuss hjem, så jeg tar en av de amerikanske skolebussene. Siden skolebussen kjører mange omveier, så tar det 35 min å komme seg hjem, i stedet for 5 min med bil. Men det er egentlig bare deilig å slappe av med musikk etter en lang skoledag.

//Bilde 1 er av hovedinngangen til skolen, bilde 2 er tatt i mattetimen, bilde 3 er av meg og Gustav i gitartimen//

Skolen her er veldig forskjellig fra norsk skole, så her kommer noen forskjeller mellom amerikansk og norsk skole

-Her har alle lærerne sitt eget klasserom som de dekorer med plakater og bilder. Så her er det elevene som må bytte klasserom mellom hver time. Mellom hver time er det bare fem minutter pause, så det kan bli litt stressende når jeg må løpe fra den ene til den andre siden av skolen for å komme meg til neste time.

-Man må kalle læreren for Mr. eller Mrs. Og jeg vet ikke en gang hva de fleste av lærerne mine heter til fornavn.

-Aktiviteter som sport og teater er veldig stort her og de aller fleste elevene på skolen driver med enten en sport, teater eller er med i en klubb.

-Alle skolene her har sin egen maskot/logo. Skolen min sin logo er Hawkeye, og skolefargene er svart og gull

Ellers har denne uka blitt brukt til skole, musikal og powder puff. Powder puff er amerikansk fotball for jenter og vi har hatt to treninger denne uka, også skal vi ha kamp på tirsdag. Vi spiller junior mot senior, og selvom jeg ikke skjønner alt som skjer utpå banen, så er det veldig morsomt.

På fredag var jeg på fotballkamp igjen. Laget vårt tapte, men det var morsomt å se på.

I går var jeg på shopping med vertsmor for å kjøpe kjole til homecoming som er neste helg (det kommer et eget innlegg om homecoming), og på kvelden var vi på bonfire hos vertsfamilien til Gustav og Pascal.

I dag har vi vært i kirka, og resten av dagen skal jeg bruke til å slappe av fordi jeg har klart å bli syk.

-Therese

Likes

Comments

Denne uka så hadde jeg min første musikaløvelse. Det var veldig morsomt, samtidig som det var slitsomt. Her i Michigan har det vært hetebølge denne uka, så vi har hatt over 30 grader hele uka. Det er også veldig høy luftfuktighet, så det føles ut som om det er over 40 grader. Så når vi skulle ha musikaløvelse i et auditorium uten aircondition, ble det veldig varmt. Det skal heldigvis bli litt kjøligere neste uke.

Ellers var det bare vanlig skole mandag, tirsdag, onsdag og fredag. På torsdag var jeg på field trip, altså skoletur. Jeg dro på skoletur med yearbook klassen min, og vi dro til et selskap som lager bildeler for å lære litt om hvordan man skal jobbe som et selskap med tanke på markedsføring og samarbeid.

Etter skolen på tirsdag og torsdag var jeg på musikaløvelse, mens på onsdag etter skolen dro jeg først sammen med Pascal (den østerriske utvekslingsstudenten) til et cross country race for å ta bilder til årboka. Etter å ha tatt bilder i solsteken dro vi til kirken for å spise middag. Her serverer kirka middag hver onsdag, så vi dro dit og de hadde masse god mat. På fredag var planen å dra på fotballkamp, men jeg droppet det på grunn av varmen, så jeg dro heller med vfamilien for å kjøpe is.

På lørdag dro jeg til Walmart for første gang sammen med Gustav og Pascal, det var utrolig morsomt og jeg fikk kjøpt masse amerikansk godteri som jeg gleder meg til å prøve. Etter Walmart dro vi til en butikk som heter Sam´s club. De selger masse forskjellig, men alt er i store pakker så det er billigere hvis du skal ha mye av en ting. Der kjøpte jeg også godteri.

På ettermiddagen dro vi til en kaffebar hvor vi satt og pratet i noen timer. Vi hadde kjøpt bean boozled game som vi spilte, og jeg kan trygt si at jeg aldri skal spille det spillet igjen.

I dag var jeg på min første gudstjeneste i kirka. Det var veldig annerledes enn det jeg er vant med i norske kirker. De hadde et band som spilte musikk og skjermer med teksten, så alle var med å synge. Presten som prata hadde forskjellige rekvisitter som han brukte, noe som gjorde det litt mer interresant.

Etter kirka dro vi hjem for å slappe av litt før vi dro til et utendørs outlet kjøpesenter. Jeg fikk kjøpt litt klær til høsten, som forhåpentligvis kommer snart.


-Therese


Likes

Comments

I går var det tre uker siden jeg dro fra Norge. På disse tre ukene har jeg opplevd utrolig mye og jeg storkoser meg.

På fredag var jeg på enda en fotballkamp, denne gangen var det hjemmekamp. Her er det vanlig at alle elevene kler seg etter en kleskode, så i går gikk alle i hvite klær. I tillegg hadde vi hvit kroppsmaling og masse baby pudder som vi kastet opp i været før kampen. Det var kjempe morsomt, selvom jeg endte opp med baby pudder i nesa og halsen.

I pausen har skolekorpset et half time show. Det vil si at de spiller i pausen. På denne kampen hadde de et star wars tema. Så de spilte musikk fra star wars. Det er utrolig kult å se hvordan de klarer å spille og lage show samtidig.

I går dro jeg til Chicago sammen med vertsmor og moren til vertsmor. Siden søsteren til vertsmor bor her, så sov vi hos henne.
Vi dro på en architecture boat tour på kanalen som går gjennom byen. Da fikk vi sett mange av skyskraperne og andre bygninger. Det var en guide på båten som fortalte en del historie om de forskjellige bygningene.

Det var nesten skyfritt og over 30 grader hele dagen

Etter båtturen spiste vi lunsj før turen gikk mot den kjente bønnen.
Vi gikk til Millennium park hvor The Bean ligger. Den var mye større i virkeligheten og det var utrolig kult å se den med skyskraperne i bakgrunnen.

Etter det gikk vi for å shoppe. Jeg shoppet ikke så mye, bare litt klær på forever 21.
På kvelden spiste vi middag på Cheescake factory.

//vmor, meg, søsteren til vmor og kjæresten hennes//

I dag sto vi opp tidlig for å kjøre hjem igjen. Det tar ca 2.5t å kjøre og siden Chicago er i en annen tidssone enn Michigan så måtte vi legge på enda en time.

Ettermiddagen i dag har blitt brukt til å slappe av og gjøre litt lekser.

I morgen er det skole igjen og jeg har blitt med i skolemusikalen, så det blir nok noen timer til øving der også.

-Therese

Likes

Comments

På fredag var jeg på min første amerikanske fotballkamp. Det var utrolig morsomt og utrolig forvirrende. Selvom jeg ikke skjønte så mye av hva som foregikk på banen hadde jeg en utrolig bra kveld. Jeg dro på kampen sammen med en fra yearbook klassen min og venninnen hennes. Siden hun fra yearbook klassen min skulle ta bilder til årboken, så fikk vi lov til å stå på sidelinjen av banen i stedet for å sitte sammen med resten av publikum. Det var utrolig gøy å kunne se på så nærme banen.

Etter kampen dro vi for å kjøpe slushie. Jeg er ikke helt sikker på hva der er, men det var veldig godt i hvert fall
På lørdag startet jeg dagen med en god frokost og litt lekser, før vi litt utpå dagen dro på et fair. Jeg var der med vfamilien og Gustav og Pascal, som er de danske og østerriske utvekslingsstudentene og vfamilien dems. Vi hadde det veldig morsomt med forskjellige gårdsdyr, karuseller og matboder. Jeg og Pascal tok omtrent alle karusellene.

Siden den eldste vertsbroren min har bursdag i dag feiret vi den med noe av familien lørdag kveld. Det var veldig koselig å få møte mer av familien til vfamilien min.

På søndag var vi på et post-orientation meeting med organisasjonen min her i USA. Der møtte jeg mange utvekslingsstudenter fra området. Det var veldig koselig, og det arrangeres aktiviteter i løpet av året for oss, så jeg får nok møtt flere av de igjen.

Ellers har dagene gått i skole. I går var jeg syk, så jeg måtte være hjemme fra skolen. Det var litt kjedelig, men jeg måttte bli fort frisk fordi i dag så var jeg på audition for skolemusikalen. Forhåpentligvis får jeg vært med i den.

Ellers så er det skole i morgen og på fredag. På fredag skal jeg på enda en fotballkamp, så det gleder jeg meg veldig til. På lørdag så drar jeg med vmor og vbestemor til Chicago og blir der til søndag. Jeg har lenge ønsket å dra til Chicago, så nå får jeg endelig opplevd det også.

-Therese

Likes

Comments

I dag er det 12 dager siden jeg tok farvel med Norge og reiste over Atlanteren til USA. Det har skjedd utrolig mye i løpet av disse tolv dagene og jeg storkoser meg her.

Lørdag kveld dro jeg, vmor, vfar og moren til vfar på ridetur. Jeg har ikke sittet på en hest på hvert fall ti år, det gikk faktisk overraskende bra. Jeg koste meg masse. Og jeg kommer helt sikkert til å gjøre dette igjen.

På søndag var vi på båttur på lake Michigan. Det var sol og nærmere 30 varmegrader. Vi koste oss masse, helt til båten fikk motorstopp og vi måtte bli tauet tilbake til land. Siden det var veldig mange båter ute på vannet, så ble det veldig bølgete, noe som endte med at alle ble sjøsyke. Så resten av søndagen gikk med til å slappe av.
Utpå kvelden følte vi oss bedre så da hadde vi en liten bonfire i hagen hvor vi grillet pølser og jeg smakte s´mores for første gang, det var definitivt ikke siste gang jeg spiser s´mores.

På mandag dro jeg på shopping med tre andre utvekslingsstudenter og vertssøsteren til italieneren og vertssøsteren til dansken og østerrikeren. Vi shoppet ikke så mye, vi gikk for det meste rundt på senteret og pratet. Vi spiste lunsj på senteret og jeg spiste subway. Jeg smakte også på chips med taco smak. De har utrolig mange rare smaker på chipsen her, så jeg må nok smake på noen flere av de etterhvert.

På tirsdag var første skoledag. Jeg dro på skolen spent som bare det. Skolene her er absolutt ikke sånn som på film. Dagen min bestod for det meste av å løpe rundt for å finne alle klasserommene mine og det å faktisk forstå hva som ble sagt i timene. Her varer timene i 60 minutter, og det er 5 minutter mellom hver time. Det vil si at jeg har 5 min på å finne neste klasserom, og det er ikke veldig lett når 800 elever skal bytte klasserom på en gang og klasserommene mine er på hver sin side av skolen. Nå vet jeg hvor jeg skal gå for å finne klasserommene mine, men det er fortsatt alt for mange elever i gangene samtidig. Regner med at det blir lettere etterhvert.

-Therese

Likes

Comments

Utveksling

På onsdag var dagen endelig kommet for å møte vertsfamilien. Jeg skulle ta fly fra Newark til Detroit og så videre til Grand Rapids. Flyet fra Newark skulle egentlig gå kl. 11.10, men det var forsinket så vi som skulle ta dette flyet endte opp med å måtte vente på flyplassen frem til kl 12.30. På grunn av forsinkelser mistet vi også flyet fra Detroit til Grand Rapids, men vi fikk heldigvis booket oss på neste fly. Jeg reiste sammen med tre andre, to fra Danmark og en Fra Østerrike. Han fra Østerrike, en av de fra Danmark og jeg skal faktisk gå på samme skole så det var veldig greit å bli kjent med dem.

Flyet fra Newark tok ca 1 og en halv time og vi landet i Detroit ca halv tre. Vårt neste fly gikk ikke før kvart på fire, men flyplassen var såpass stor at vi brukte det meste av ventetiden på å finne gaten. Denne flyturen var den mest spennende fordi vi skulle møte vertsfamiliene våres når vi landet. Etter ca en halvtime landet vi i Grand Rapids, selvfølgelig superspente alle sammen.

Det å møte vertsfamilien var en ubeskrivelig opplevelse. Jeg fikk jo vertsfamilie veldig tidlig, så jeg har kjent dem ganske lenge. Det var en utrolig opplevelse og endelig møte dem. De hadde laget to plakater til meg som jeg nå har satt på rommet mitt.

Fra flyplassen kjørte vi hjem og jeg fikk pakket ut og kommet i orden på rommet og badet mitt. Så spiste vi middag før jeg gikk og la meg.

I går dro vi først til Best Buy så jeg fikk fikset meg amerikansk simkort. Etter det dro vi til Target så jeg fikk kjøpt meg skolesaker og litt toalettsaker jeg trengte.

Litt senere på dagen dro vi til skolen for å fikse timeplanen min. Der møtte vi den danske og østerriske utvekslingsstudentene og dems vertsfamilie. Vi fikk timeplanene våres og så hadde vi en liten orientation på skolen så vi fikk se klasserommene våres og prøvd oss på å åpne skapet, det gikk ikke så bra, men regner med at jeg får det til etterhvert.

Etter at vi hadde vært på skolen hadde den ene vertsbroren min soccer(norsk fotball) trening og siden vertsforeldrene mine er trenere for det laget dro hele familien for å se på.
Søteste vertsbroren

I dag har vi vært på en hike opp til en topp som heter Mount Baldhead. Det gikk trapper opp til toppen og på toppen var det en en utrolig fin utsikt. Vi gikk ned på baksiden mot Lake Michigan, på veien ned gikk vi i sanddyner til vi kom ned til Lake Michigan. Det var en utrolig fin, men slitsom tur siden vi måtte gå opp noen av sanddynene på vei tilbake.

-Therese

Likes

Comments

I dag var planen egentlig å ha piknik i Central Park, men på grunn av regnvær ble det avlyst. I stedet kunne vi velge mellom å dra på historisk museum eller å være i Upper Manhattan. Siden det regnet valgte jeg og noen fler å dra på museet.

Etter museet dro vi til et stort outlet kjøpesenter. Jeg shoppet ikke så veldig mye. Jeg og tre andre spiste på Lotus Express før vi tok til bussen tilbake på hotellet.

Nå pakker jeg kofferten for å reise til vertsfamilien i morgen

-Therese

Likes

Comments


I dag var vi på sightseeing i lower Manhattan. Vi så Brooklyn bridge, Statue of liberty, 9/11 minnesmerket, The Empire state building. Etter det dro vi til Little Italy og China town.

Etter sightseeingen hadde vi tre timer fritid, da gikk jeg sammen med Giada og Marie. Giada er en italiensk utvekslingsstudent og hun er også min roommate. Marie er en svensk utvekslingsstudent. Vi gikk rundt i Soho, drakk kaffe på Starbucks og så spiste vi middag på en restaurant som heter BnB.

I morgen skal vi ha piknik i Central park, og så skal vi på et stort outlet kjøpesenter.

-Therese

Likes

Comments