Denne høsten har jeg vært med i skolemusikalen, vi har hatt totalt 7 forestillinger over to uker. Det har vært veldig morsomt å være med i denne forestillingen. Vi satte opp forestillingen Seussical. Det er veldig trist at et er over nå, men jeg har blitt kjent med mange nye mennesker og opplevd masse på disse tre månedene.

Ellers startet vi et nytt trimester etter Thanksgiving, noe som vil si at jeg har byttet ut noen fag og endret litt på timeplanen. Sånn ser timeplanen min ut nå:

1st hour: Algebra 2, det tilsvarer S1 matte i Norge

2nd hour: Spanish 5, jeg hadde egentlig tenkt å ta spansk 3, men siden jeg har hatt spansk i fire år så sa spansklæreren at jeg burde bytte til en vanskeligere spansk og da ble det spansk 5.

3rd hour: Social studies, dette tilsvarer sosiologi i Norge

4th hour: Yearbook, dette faget tok jeg forrige trimester også og jeg syntes det er veldig gøy å få være med på å lage årboka til skolen

5th hour: Economics, dette tilsvarer samfunnsøkonomi i Norge

6h hour: PE, dette er det samme som gym og jeg tok dette faget igjen fordi jeg syntes det er veldig morsomt.


Ellers så var vi på et julemarked på lørdag morning. Det var et nederlandsk julemarked, fordi den største byen i området her er nederlandsk. Det minnet veldig om de norske julemarkedene, så det var veldig koselig.

På søndag bakte vi julekaker og pyntet de

Nå er det bare litt under to uker igjen på skolen før vi får juleferie, noe jeg gleder meg veldig til.

-Therese

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Denne uka var siste uke av første trimester på skolen, kan ikke tro at jeg snart er ferdig med 1/3 av året mitt her, tiden går alt for fort. Som sagt hadde vi eksamen denne uka. Eksamen her likner ikke på eksamen i Norge i det hele tatt. Det minner egentlig mer om en litt stor prøve. På mandag hadde jeg eksamen i gym, yearbook og engelsk. På tirsdag hadde jeg eksamen i gitar og matte, men vi hadde gitareksamen forrige uke siden det tar så lang tid, så vi hadde bare kosetime, jeg brukte tiden til å øve mer til matteeksamen. På onsdag hadde jeg eksamen i økonomi. Siden vi bare hadde to eksamener på onsdag og en på tirsdag så sluttet vi på skolen halv tolv på tirsdag og halv ti på onsdag. Vertsmor hentet meg etter skolen på tirsdag, siden bussen ikke gikk før halv tre, og på onsdag var egentlig planen å gå hjem, men jeg kom ikke lenger enn femti meter før vertsfar ringte meg og sa at han kom for å hente meg. Det er ikke så vanlig å gå her, alle kjører over alt, selv om det bare er noen hundre meter ned gaten.

På torsdag var det Thanksgiving. Vi feiret det sammen med moren til vertsmor og hennes familie. Vi gjorde egentlig ikke så mye annet enn å spise mat. Det var veldig koselig da.

Torsdag kveld dro jeg sammen med Gustav og Pascal til koordinatoren vår for å dra på Black Friday shopping. De fleste butikkene her åpner kl seks torsdag kveld. Vi reiste ut rundt syv på kvelden og det var sinnsykt mye folk ute. Vi dro først på target og der var det helt stappa. Det var omtrent kø for å komme inn i butikken og man måtte nesten gå i kø inni butikken. Når vi skulle betale var køen så lang at den gikk gjennom halve butikken og jeg tror vi stod i kø i nesten en time. Etter å ha vært på target dro vi til et kjøpesenter som også var stappfullt at folk. Vi var ute og shoppet til rundt kl 2 på natta. Så dro vi hjem til koordinatoren vår og sov der. Jeg tror jeg fikk rundt fire timer søvn før vi sto opp igjen og var på vei ut kl 8 neste morgen. Vi startet dagen på Meijer. Det var nesten ingen ute så tidlig om morningen, så det var veldig deilig. Litt senere dro vi ut for å spise frokost. Da møtte vi Even, Jason(Jason er en utvekslingsstudent fra Sør Korea som bor sammen med Even)og vertsfaren dems, Lele(Utvekslingsstudent fra Italia som går på samme skole som oss), Simone(utvekslingsstudent fra Danmark som bor litt unna oss) og Vertsmoren hennes. Det var veldig koselig.

//Foran: Mackenzye(datteren til koordinatoren vår), Christy(Vertsmoren til Simone), Simone, Meg, Mayah(koordinatoren vår), Jason. Bak: Lele, Even, Pascal, Gustav, John(Vertsfaren til Even og Jason//

Etter frokost dro alle, unntatt Christy og Simone, for å shoppe mer. Vi dro først til Cabela´s som er en jaktbutikk. Det eneste vi gjorde der var å ta bilder ved juletreet i butikken.

Etter at vi var der dro vi til target igjen. Det var litt færre folk der da. Vi shoppet ingen ting. Men vi kjørte rundt i handlevogner i hele butikken og det endte med at vi neste ble kastet ut av butikken.

På lørdag starter dagen med å pynte juletre. Her starter julen mye tidligere enn i Norge og vi har allerede hatt oppe ett juletre og julepynt i tre uker. Litt senere på dagen dro jeg sammen med Gustav, Pascal og vertsfamilien dems for å hogge ned juletre. Siden vertsfamilien min ikke har ekte juletre var det veldig morsomt å få vært med på det.

Lørdag kveld var det julegrantenning her og det var veldig koselig å være med på. Vi sang julesanger og drakk kakao.

​​​​-Therese

Likes

Comments

De siste ukene her har vært veldig hektiske. Jeg har hatt masse å gjøre på skolen, og masse lekser, fordi vi går mot slutten av første trimester av skoleåret. Neste uke har jeg eksamen i alle fagene jeg har hatt dette trimesteret, så det blir interessant å se hvordan eksamen foregår her. Vi har heldigvis bare tre skoledager neste uke før det er thanksgiving på torsdag, så da får vi fri på torsdag og fredag. Ellers så var det heldagsøvelse med skolemusikalen i går, så jeg var på skolen hele dagen.

På fredag var jeg hos Even(den norske utvekslingsstudenten) sammen med de andre utvekslingsstudentene på skolen her, en utvekslingsstudent fra Sør-Korea som Even bor sammen med, tre jenter fra Danmark, en jente fra Kyrgyzstan og en gutt fra Japan. Vi spilte spill og spiste pizza og det var veldig morsomt å møte så mange andre utvekslingsstudenter og dele erfaringer med de.

-Therese

Likes

Comments

Nå som jeg har vært her i Michigan i ti uker, så har det samlet seg opp en del tanker og følelser. Til nå ha det skjedd noe hele tiden, nye mennesker, nye inntrykk, nye opplevelser. Nå har jeg begynt å komme inn i rutiner, og selv om hver dag er en ny opplevelse, så har jeg endelig fått tid til å tenke på alt jeg har reist fra i Norge. Hjemlengsel kommer man ikke unna.

Det er ikke så lett å forklare hjemlengsel, det er noe som må oppleves. Det å flytte inn i en ny familie i et nytt land er vanskelig, men jeg føler jeg endelig kan si at jeg føler meg hjemme, men ikke på samme måte som jeg føler meg hjemme i Norge. Samtidig tror jeg ikke at jeg kunne reist hjem og følt meg hundre prosent hjemme der heller. Det er vanskelig å forklare, så ikke misforstå, for jeg stortrives her og liker ikke tanken på at jeg bare har 7 måneder igjen. Tiden går alt for fort, men samtidig er det lenge igjen til jeg skal få gi mamma og pappa en klem.

Det jeg egentlig vil få frem med dette er at utveksling er en fantastisk opplevelse og jeg angrer ikke et sekund på at jeg dro, men dårlig dager med hjemlengsel kommer. Heldigvis har jeg verdens beste vertsfamilie som forstår meg og er der når jeg trenger dem. Jeg kan ikke få sagt det nok hvor utrolig glad jeg er i dem og hvor heldig jeg er som får lov til å ha dem som min andre familie.

Likes

Comments

Kan ikke tro at det er over åtter uker siden jeg dro fra Norge. Tiden går alt for fort og jeg er allerede ferdig med 1/5 av året mitt. Skolen går bedre nå og det er ikke lenger like vanskelig med tanke på språket.


Denne helgen har vi hatt langhelg. Vi hadde half day på fredag, så skolen var ferdig kl. halv elleve. Jeg har meldt meg på tryouts til basketball laget på skolen, og for å få være med på det måtte jeg til legen for å fylle ut et physical form, så jeg, vertsmor og vertsbrødrene mine dro for å gjøre det etter skolen på fredag. Det var på et drop in senter så det tok ikke mer en en times tid. Tryouts er om et par uker, så nå får jeg bare begynne å trene litt, så jeg forhåpentligvis kommer med på laget. Etter at vi hadde vært hos legen, dro vi og spiste lunsj på en kinesisk restaurant.

Fredag ettermiddag ble brukt til å skjære ut gresskar. Jeg har aldri skjært ut gresskar før, og det var mye vanskeligere enn jeg trodde det var. Tror jeg brukte tre timer på å tømme gresskaret og skjære det ut, og på den tiden rakk vertsmor å skjære ut tre gresskar, så trenger nok litt mer trening. Men jeg ble veldig fornøyd med resultatet.

På lørdag var jeg på fotballkampen til den mellomste vertsbroren min, det var skikkelig morsomt å se på. Etter det dro vi ut for å spise lunsj.

//Verstbroren min i blå drakt//


På ettermiddagen ble jeg plukket opp av Kaitlin og familien hennes. Vi dro til et sted som heter Craine´s, der plukket vi epler, og de var kjempegode
Etter å ha vært der i et par timer dro vi for å hente Sofia, så dro vi for å kjøpe gresskar. Vi skulle skjære gresskar sammen og jeg tror ikke vi kunne fått flere gresskar inn i den bilen.
Det man ikke kan se på dette bildet er at jeg har to giga gresskar på gulvet foran meg og at i baksetet har de fire gresskar, pluss at en hadde to gresskar i passasjersetet foran.
//Kaitlin, meg, Sofia, Kelsey (Søsteren til Kaitlin)
Gikk for et litt enklere mønster denne gangen


På søndag var vi i kirka på morningen. Etter kirka dro vi til vertsmor sine foreldre og hadde bonfire. Det var kjempe koselig. Jeg fikk også sitte på med faren til vertsmor på motorsykkelen hans. Det var skikkelig morsomt.

I dag har jeg fri fra skolen og jeg skal bare slappe av og gjøre litt skolearbeid.


-Therese

Likes

Comments

På søndag måtte jeg opp tidlig for å dra i kirka, fordi jeg skulle være med å spille i bandet i kirka måtte jeg være der halv ni. Det var veldig morsomt å få spille gitar og synge.

Ellers så har denne uke blitt brukt til skole og musikal. På torsdag var det vertsbroren min sin bursdag, så da droppet jeg musikal øvelse og så dro vi ut og spiste på en brasiliansk restaurant. Det var veldig koselig og det var skikkelig god mat.

På lørdag dro vi på lazer tag. Det var kjempe gøy å spille og jeg kom faktisk på andre plass av ni personer. Vi spilte også forskjellige arkade spill og minigolf.

I dag har jeg bare gjort lekser og vasket klær, også hadde vi bursdagsfeiring for vertsbroren min.

-Therese

Likes

Comments

Forrige uke var det spirit week på skolen, fordi det var homecoming i helgen. Spirit week vil si at man kler seg opp etter forskjellige temaer hver dag. Det er ikke så veldig mange som kler seg ut på skolen min, men det var noen.

På mandag var det career day, men jeg var syk så jeg fikk ikke kledd meg ut.

På tirsdag var det tie-dye day, og da hadde jeg på meg en tie-dye t-skjorte som jeg lånte av vertsmor.

På onsdag var det senior citizen day, men jeg hadde ikke noe klær som passet til det, så jeg kledde meg ikke ut. Denne dagen var det nesten ingen som kledde seg ut.

På torsdag var det concert t-shirt day, men siden jeg ikke har en konsert t-skjorte så fikk jeg ikke kledd meg ut.

På fredag var der Black and Gold Hawkeye day, så man skulle kle seg med skolens farger. Jeg hadde på meg en svart bukse og skole t-skjorten min. Denne dagen hadde nesten alle kledd seg ut.


På tirsdag var det powder puff game. Powder puff er fotball for jenter hvor guttene fra fotball laget er trenere. Det var kjempe morsomt. Vi spiller ikke ordentlig fotball, men med flagg, så det er ikke lov til å takle, men hvis du tar "flagget" til en annen spiller så tels det som at du takler dem. Vi spilte seniors mot juniors og seniorene vant.

På fredag var det homecoming parade og homecoming football game. Paraden bestod av flåter fra alle sports lagene og andre klubber på skolen. Det var veldig morsomt og de kastet ut godteri fra alle flåtene, så jeg fikk samlet en god del godteri. Etter paraden ventet vi i litt over 2 timer på at fotballkampen skulle starte. Det var veldig morsomt og koselig. Jeg var sammen med Gustav, Pascal og Sofia og noen av Gustav og Pascal sine venner. Siden det regnet under paraden, så fikk jeg ikke tatt noen bilder.


På kvelden var det fotballkamp. Det var morsomt, selvom vi tapte igjen. Ca ti minutter inn i kampen begynte det å øse ned, så jeg ble klissvåt. Siden det regnet og var iskaldt så dro jeg hjem etter halftime showet.

På lørdag var det homecoming dance. Det var veldig morsomt. Vertsmor hjalp meg med å ordne meg, så hun sminket meg og fikset håret mitt. Jeg var der sammen med Sofia(italiensk utvekslingsstudent) og en venninne som heter Kaitlin. Vi hadde det kjempe gøy og danset hele kvelden.

//Even, Sofia, Kaitlin, Meg, Derek//


-Therese

Likes

Comments

Nå som jeg har gått på skolen her i 4 uker, tenkte jeg å skrive litt om hvordan det er å gå på amerikansk high school.

Skolen starter kl. 7.35 på morningen og vi drar vanligvis 7.00 hjemmefra, så jeg er på skolen rundt 7.10. Grunnen til at jeg kommer så tidlig er fordi vertsmoren min kjører meg og den eldste vertsbroren min og for å unngå at det er for mye trafikk, så drar vi tidlig. Så når jeg kommer på skolen går jeg bare ned til kantina og venter til det kommer folk jeg kjenner.

I første time har jeg PE (physical education), altså gym. Til nå så har vi spilt amerikansk fotball og vanlig fotball, og jeg må si at jeg syntes amerikansk fotball er mye morsommere når jeg først skjønte hvordan man spiller det.

I andre time har jeg Guitar, der lærer vi å spille gitar. Jeg kan jo allerede en del gitar, men her lærer vi noter, noe jeg syntes er veldig morsomt.

I tredje time har jeg Economics. Det er egentlig et veldig kjedelig fag, men jeg må ha det på grunn av skolen i Norge krever det. Dette faget er egentlig for freshmen, altså niende klassinger, men siden jeg trenger det så fikk jeg ta det. Så i denne timen er det meg med 30 andre niendeklassinger.

I fjerde time har jeg yearbook. Vi lager årboka til skolen. Til nå har vi jobbet litt med hvordan årboka skal se ut og hva vi vil ha med i den. Vi har også reist til bedrifter for å selge reklame som vi trenger for å finansiere årboka. Jeg liker denne klassen veldig godt og vi er bare 9 stykker, så alle kan jobbe sammen og bli godt kjent.

Etter fjerde time har jeg lunsj. Lunsjen her er delt opp i A og B lunsj. Jeg har B lunsj så lunsjen er ganske sent. Lunsjen varer i en halv time, fra 11.55 til 12.25. Man kan kjøpe skolelunsj her, men jeg foretrekker å ha med lunsj hjemmefra. Her sitter alle i kantina i lunsjen, så det er veldig bråkete og det er egentlig alt for mange folk der på en gang.

I femte time har jeg matte. Jeg har algebra 2 som tilsvarer s1 i Norge. Matten her er ganske vanskelig siden alt er på engels, men læreren tar ganske mye hensyn til at jeg er utvekslingsstudent og ikke er flytende i engelsk.

I sjette time har jeg engelsk 10. Dette faget er også ganske kjedelig, og jeg skal mest sannsynlig bytte det vekk. Vi jobber bare med litteratur og det er en fortsettelse på engelsk 9, noe som gjør det ganske vanskelig siden jeg ikke har hatt det faget.

Etter sjette time er skolen ferdig. Skolen slutter kl. 14.35, så jeg er vanligvis hjemme rundt tre. Jeg må ta skolebuss hjem, så jeg tar en av de amerikanske skolebussene. Siden skolebussen kjører mange omveier, så tar det 35 min å komme seg hjem, i stedet for 5 min med bil. Men det er egentlig bare deilig å slappe av med musikk etter en lang skoledag.

//Bilde 1 er av hovedinngangen til skolen, bilde 2 er tatt i mattetimen, bilde 3 er av meg og Gustav i gitartimen//

Skolen her er veldig forskjellig fra norsk skole, så her kommer noen forskjeller mellom amerikansk og norsk skole

-Her har alle lærerne sitt eget klasserom som de dekorer med plakater og bilder. Så her er det elevene som må bytte klasserom mellom hver time. Mellom hver time er det bare fem minutter pause, så det kan bli litt stressende når jeg må løpe fra den ene til den andre siden av skolen for å komme meg til neste time.

-Man må kalle læreren for Mr. eller Mrs. Og jeg vet ikke en gang hva de fleste av lærerne mine heter til fornavn.

-Aktiviteter som sport og teater er veldig stort her og de aller fleste elevene på skolen driver med enten en sport, teater eller er med i en klubb.

-Alle skolene her har sin egen maskot/logo. Skolen min sin logo er Hawkeye, og skolefargene er svart og gull

Ellers har denne uka blitt brukt til skole, musikal og powder puff. Powder puff er amerikansk fotball for jenter og vi har hatt to treninger denne uka, også skal vi ha kamp på tirsdag. Vi spiller junior mot senior, og selvom jeg ikke skjønner alt som skjer utpå banen, så er det veldig morsomt.

På fredag var jeg på fotballkamp igjen. Laget vårt tapte, men det var morsomt å se på.

I går var jeg på shopping med vertsmor for å kjøpe kjole til homecoming som er neste helg (det kommer et eget innlegg om homecoming), og på kvelden var vi på bonfire hos vertsfamilien til Gustav og Pascal.

I dag har vi vært i kirka, og resten av dagen skal jeg bruke til å slappe av fordi jeg har klart å bli syk.

-Therese

Likes

Comments

Denne uka så hadde jeg min første musikaløvelse. Det var veldig morsomt, samtidig som det var slitsomt. Her i Michigan har det vært hetebølge denne uka, så vi har hatt over 30 grader hele uka. Det er også veldig høy luftfuktighet, så det føles ut som om det er over 40 grader. Så når vi skulle ha musikaløvelse i et auditorium uten aircondition, ble det veldig varmt. Det skal heldigvis bli litt kjøligere neste uke.

Ellers var det bare vanlig skole mandag, tirsdag, onsdag og fredag. På torsdag var jeg på field trip, altså skoletur. Jeg dro på skoletur med yearbook klassen min, og vi dro til et selskap som lager bildeler for å lære litt om hvordan man skal jobbe som et selskap med tanke på markedsføring og samarbeid.

Etter skolen på tirsdag og torsdag var jeg på musikaløvelse, mens på onsdag etter skolen dro jeg først sammen med Pascal (den østerriske utvekslingsstudenten) til et cross country race for å ta bilder til årboka. Etter å ha tatt bilder i solsteken dro vi til kirken for å spise middag. Her serverer kirka middag hver onsdag, så vi dro dit og de hadde masse god mat. På fredag var planen å dra på fotballkamp, men jeg droppet det på grunn av varmen, så jeg dro heller med vfamilien for å kjøpe is.

På lørdag dro jeg til Walmart for første gang sammen med Gustav og Pascal, det var utrolig morsomt og jeg fikk kjøpt masse amerikansk godteri som jeg gleder meg til å prøve. Etter Walmart dro vi til en butikk som heter Sam´s club. De selger masse forskjellig, men alt er i store pakker så det er billigere hvis du skal ha mye av en ting. Der kjøpte jeg også godteri.

På ettermiddagen dro vi til en kaffebar hvor vi satt og pratet i noen timer. Vi hadde kjøpt bean boozled game som vi spilte, og jeg kan trygt si at jeg aldri skal spille det spillet igjen.

I dag var jeg på min første gudstjeneste i kirka. Det var veldig annerledes enn det jeg er vant med i norske kirker. De hadde et band som spilte musikk og skjermer med teksten, så alle var med å synge. Presten som prata hadde forskjellige rekvisitter som han brukte, noe som gjorde det litt mer interresant.

Etter kirka dro vi hjem for å slappe av litt før vi dro til et utendørs outlet kjøpesenter. Jeg fikk kjøpt litt klær til høsten, som forhåpentligvis kommer snart.


-Therese


Likes

Comments

I går var det tre uker siden jeg dro fra Norge. På disse tre ukene har jeg opplevd utrolig mye og jeg storkoser meg.

På fredag var jeg på enda en fotballkamp, denne gangen var det hjemmekamp. Her er det vanlig at alle elevene kler seg etter en kleskode, så i går gikk alle i hvite klær. I tillegg hadde vi hvit kroppsmaling og masse baby pudder som vi kastet opp i været før kampen. Det var kjempe morsomt, selvom jeg endte opp med baby pudder i nesa og halsen.

I pausen har skolekorpset et half time show. Det vil si at de spiller i pausen. På denne kampen hadde de et star wars tema. Så de spilte musikk fra star wars. Det er utrolig kult å se hvordan de klarer å spille og lage show samtidig.

I går dro jeg til Chicago sammen med vertsmor og moren til vertsmor. Siden søsteren til vertsmor bor her, så sov vi hos henne.
Vi dro på en architecture boat tour på kanalen som går gjennom byen. Da fikk vi sett mange av skyskraperne og andre bygninger. Det var en guide på båten som fortalte en del historie om de forskjellige bygningene.

Det var nesten skyfritt og over 30 grader hele dagen

Etter båtturen spiste vi lunsj før turen gikk mot den kjente bønnen.
Vi gikk til Millennium park hvor The Bean ligger. Den var mye større i virkeligheten og det var utrolig kult å se den med skyskraperne i bakgrunnen.

Etter det gikk vi for å shoppe. Jeg shoppet ikke så mye, bare litt klær på forever 21.
På kvelden spiste vi middag på Cheescake factory.

//vmor, meg, søsteren til vmor og kjæresten hennes//

I dag sto vi opp tidlig for å kjøre hjem igjen. Det tar ca 2.5t å kjøre og siden Chicago er i en annen tidssone enn Michigan så måtte vi legge på enda en time.

Ettermiddagen i dag har blitt brukt til å slappe av og gjøre litt lekser.

I morgen er det skole igjen og jeg har blitt med i skolemusikalen, så det blir nok noen timer til øving der også.

-Therese

Likes

Comments