Oj vad ont det gör i mamma ❤ när jag tänker på det.

V 44 börjar Midas inskolning på förskolan. Det är lite skräckblandad förtjusning. Jag vet att han kommer trivas och ha jättekul där. Jag ser också fram emot att få börja skolan igen så jag får göra färdigt det sista. Men endå så känns det lustigt att man inte ska dela hela dagarna längre när man gjort det i ett år ❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

oj! Det var verkligen länge sedan jag bloggade! mycket har hänt!
Den 16 september firade vi Midas 1 års dag samtidigt som vi firade mig, Ebba, Christoffer och min systerdotter Isabella.

Tre dagar efter 1års dagen tog Midas sitt första steg. Sedan fortsatte han att ta några enstaka steg men vågade inte riktigt släppa taget. Med förra måndagen, 9 oktober började han gå. Nu försöker han dock springa vilket inte går sådär jättebra!
Nu är det iallafall full fart här hemma 😍

Likes

Comments

Det är många gånger varje dag som hjärtat är i halsgropen.

Midas tror att han kan släppa och gå iväg. om han håller i något så kan han stå utan att hålla i sig, tills han kommer på att han står utan stöd.

Han slår sig hela tiden, vissa gånger värre än andra. Nu längtar jag efter att han ska få lite mer kontroll över kroppen 💕

Likes

Comments

oj vad tiden går, blir helt nostalgisk när jag tänker på det. Idag på kyrkis var det flera små bäbisar och då blir det så tydligt. vi har ingen bäbis längre, han blir ju snart 1 år (!)

sedan midas blev mer rörlig har läggningarna blivit mer intensiva, han vill bara resa sig upp och stå och hoppa i sängen.. vissa läggningar kan ta upp till en timme så vi fick ändra rutinerna.

en halvtimma innan han ska sova så är det på med torr blöja, ev pyjamas och borsta tänder. sedan får han sitta i soffan och se på sin favorit Daniel Tiger och sedan får han titta på nalle puhs godnatt sång innan han säger godnatt till familjen.

sedan går vi upp och lägger oss och han får sin välling. han måste ha sin snuttefilt som han fick på BB och sin doddogose han fick av mormor och morfar efter operationen och sedan nappen  💕

Vi sitter på en stol bredvid honom och klappar på honom tills han somnat 💕

dock har han börjat vakna på nätterna igen. han är orolig och har svårt att komma till ro, oavsett hur mycket eller lite han sovit på dagen. men antar att det är ännu en "fas".

Det är så mysigt att gosa med min lilla prins 💕

godnatt älskling 💕🌸

Likes

Comments

Andra helgen i juli började Midas att förflytta sig framåt, tidigare har han bara förflyttat sig bakåt, i sidled och rullat. Den veckan lärde han sig att ta sig snabbare och snabbare framåt men kunde fortfarande sitta still och leka på golvet medan jag städade, tvättade och lagade mat.

Sedan för det dags för semester för pappa  i huset.  Midas blev bara mer och mer aktiv men när man var två var det inte lika märkbart. idag var vi ensamma igen då Christoffer börjat jobba. Det märktes stor skillnad eftersom jag inte vågar lämna honom ur sikte.

Han reser sig upp hela tiden  och i
försöker släppa och stå utan att hålla i sig.
man får ha sina knep, så när jag skulle hänga tvätt ute fick jag sätta honom i vagnen. Blir ett helt nytt sätt att tänka på. Blev också bad två gånger i Akeela vatten skål idag som står snällt på och kollar när hans tvåbenta lillebror både tar hans skålar och tuggben 💕

Likes

Comments

från att Midas blev sju månader så blev han kräsen  och vill helst inte bli matad så det är plockvänlig mat som gäller. Dock har han varit väldigt kräsen och det som alltid går hem är plättar och pannkaka.

Då fick jag se en spännande idé i en av grupperna gällande plockmat för barn som vi provade idag.

man tar en burk färdig barnmat, blandar den med ett ägg och kryddor.  Jag köpte en burk med kyckling och grönsaker, blandade i 1 ägg och curry och peppar.  sedan klickar man ut smet i stekpannan och gräddar som plättar.

Midas åt upp alla fyra plättarna som blev av burken, ungen som vägrat färdig barnmat hela tiden.
perfekt och smidigt när man lagar något till oss övriga som han inte kan äta.

Dock blev det väldigt kladdigt när man ska äta själv så både stolen och Midas fick ta en dusch 😂 film på detta finns på min Instagram
theresem90

Likes

Comments

Vissa bebisar sover hela nätter från början, andra inte..

Midas var mycket vaken på nätterna hans två första månader. Han var inte särskilt ledsen men han sov mycket på dagen, och var vaken på natten.

Efter operationen, när Midas var tre månader började vi få in lite kvällsrutiner. Mellan 19-19.30 så somnade han i babynestet, sedan fick han mat och vi bar upp honom till hans säng som stod bredvid vår säng. Sedan åt han kl 00, 02, 04, 06 och sov till ca 08.. det blev inte så mycket sömn då man typ hann somna tills det var dags för mat igen..

Så höll det på ettag.. När Midas var ca 4,5 månad började vi lägga honom i sin säng direkt vid 19 och tog med oss babyvakten ned. Han började få lite längre intervaller mellan matningarna. 19, 22, 01, 04 ca :) men en månad senare började han vilja ha mat tätare så då började vi med välling istället.
Nu åt han kanske två-tre gånger per natt..

När han var ca 7,5 månad började han vakna oftare igen.. Men då ville han inte ha mat.. vi började känna oss slitna och trötta.. Jag hade inte sovit en hel natt sedan innan Midas föddes..

Så när Midas blev 8 månader tog vi beslutet

Vi flyttade in hans säng i hans rum. Det var det enda vi kunde komma på. Men vi bestämde att om det inte funkade skulle vi bära in sängen till oss igen.

Första natten sov han 19-00 00-06. Vi var helt i chock! 5-6 timmar i sträck hade han ju inte sovit tidigare. Vissa nätter vaknade han fortfarande två gånger men det var ju inte värre än när han sov inne hos oss.

Nu så sover han oftast 19-22 22-06 😃 och det är helt underbart! Man får sova en hel natt, guld värt!

Han börjar bli stor nu, vår lilla pojke. Nio månader på lördag 😍

Likes

Comments

Idag var det Kyrkansdag och avslutning för barngrupperna i Stadskyrkan. En rolig och annorlunda gudstjänst då Pippi Långstrump kom på besök.

Vi passade på att hämta Ebba en dag tidigare så hon också fick vara med. Fast jag var där själv med barnen och inte alltid räcker till så blev det en trevlig stund. Ebba har blivit så stor och ansvarstagande 💕

Ponnyridningen var det bästa tyckte Ebba! Självklart skulle hon rida på den största hästen 💕

Hoppa hoppborg, fiska i fiskdamm, ansiktsmålning kunde man också göra. Det bjöds också på korv med bröd. Midas gillade att kolla när såpbubblorna blåste förbi 😍

Efter åkte vi en sväng till Tjuståsa för att kolla på G-farmors konstutställning och fika i solen.

Efter maten hemma blev det premiär i poolen för syskonen Liljegren 💕
En mysig dag med världens bästa 💕

Likes

Comments

Nu är denna vecka snart slut och imorgon börjar en ny. Veckorna går så fort, särskilt när Ebba är här.. som tur är kommer hon på söndag igen 💕


I onsdags var vi på biblioteket. Ebba har blivit duktig på att läsa och Midas lyssnar gärna när storasyster berättar saga. Även när storasyster hittar på lekar är han gärna med 💕

I fredags fick Ebba och hennes docka Diamant följa med på babyrytmiken. Både diamant och Ebba var jätteduktiga och hade jätteroligt!

Igår blev det kalas för Midas och Ebbas farfar och faster 💕

Idag var vi inbjudna till Kolbergakyrkan på dopåterträff. Farmor, farfar, Kusin Novalie, mormor, morfar, pappa och Ebba var också med. Jag och Midas fick gå fram och visa lite från babyrytmiken tillsammans med en pojke till och hans mamma. Vi var de enda från vår grupp som var där. Sedan fick man gå runt och känns och smaka på saker. Midas skulle dock försöka äta handkrämen som man skulle dofta på 😍

Efter gudstjänsten bjöds det på smörgåstårta och fika. Var väldigt trevligt och bra anordnat. Jag trivs att gå till kolbergakyrkan, speciellt på babyrytmiken, det blir alltid en trevlig stund.

Sedan på eftermiddagen åkte vi en sväng till stensjöby. Midas blev mest förtjust i hästarna, han klappade den stora hästen flera gånger. När vi kom hem blev det lite lek på lekparken med trevliga "grannar" 💕 (vi bor i radhusområde )

Nu sover barnen och vi laddar om för en ny vecka💕

Likes

Comments

Som ni vet har vi varit mycket på sjukhus med Midas. När han var en vecka gammal för att han gick ned i vikt, när han var 4 veckor gammal blev vi inlagda på barnavdelning pga att han kräktes så mycket. När han var två månader fick han krupp och en vecka senare upptäcktes hans ljumskbråck och två veckor senare blev det operation på Karolinska i Stockholm. Sedan var det lugnt i tre månader.

Midas blev kallad på läkarbesök och sexmånaders kontroll på BVC som alla blir. När jag står vid skötbordet och klär på Midas så säger läkaren, vi skickar en remiss. Jag bara kände en kall kår gå genom kroppen och jag och Christoffer tittade förvånat på varandra. Han har för stort huvud så det borde kollas upp, säger läkaren. Jag skickar remiss för ultraljud.

När vi går ut därifrån känner jag mig förvirrad, förtvivlad och chockad. Vad är det nu för fel på vår kille? Jag som trodde allt var bra nu.. Jag går in på öppna förskolan och försöker samla tankarna lite. Var skönt att få busa och leka en stund. Christoffer haffar vår BVC sköterska i hallen och frågar henne vad som kan vara fel. Hon berättar att det isåfall kan vara så att han har för mycket vätska i hjärnan, så kallad vattenskalle..

När jag kommer hem från öppna förskolan sover Midas så jag passar på att googla vattenskalle.. vilket jag inte borde gjort.. Men där fick jag läsa om symptomen som barn med vattenskalle kan ha vilket inte alls stämmer in på Midas.. Sedan läste jag också hur mycket det påverkar dem som vuxen och blev väldigt orolig..

Vi försökte göra så gott vi kunde för att varken visa Midas eller Ebba att vi var oroliga..

9 april blir vi kallade till ultraljud. Midas var väldigt duktig så röntgenläkaren kunde få bra bilder. Hon sa till oss att det såg bra ut och att hon inte kunde se något som var fel men att hon skulle granska bilderna noggrant och skicka svaret till vår läkare. Vi blev lättade och gick hem glada men jag kände att jag inte kunde släppa det helt förän jag fått ett definitivt svar att allt var bra.

Efter påsk får vi hem ett brev från landstinget. Jag är helt skakis när jag ska öppna det.

"Ultraljudsundersökningen av Midas hjärna visar gränsvärde där hjärnvätska finns. Det är inget uppenbart men borde ändå kollas upp. Remiss skickas till barnklinik".

Jag vill bara sjunka genom jorden, bara försvinna.. Har min son vattenskalle? Tänk om han kommer få personlighets förändring, demens osv pågrund av trycket som uppstår i hjärnan.. Christoffer är på utbildning i Stockholm så jag får ringa till honom och berätta. Jag känner en känsla av panik och vill bara att han ska komma hem.. han är min trygghet och jag kände att jag behövde ha honom här, men säger inte det till honom för det går inte göra så mycket åt.. som tur är har mamma varit barnvakt medan jag skrev tenta så hon var här och kunde stötta mig ettag.

När Midas somnar på kvällen bryter jag ihop totalt.. tänker på allt som varit, allt som den här lilla killen redan gått igenom och vad som kanske väntar honom.. Han är mitt allt, och jag skulle göra vad som helst för att kunna byta med honom..

Jag börjar granska allt.. oj nu gjorde han något lustigt.. nu börjar han gråta utan anledning, tänk om det är vätska som trycker.

En vecka senare ringer vår BVC sköterska och säger att Västervik vill att vi ska väga och mäta en extra gång. Huvudet hade ökat 1 cm i omfång men enligt sköterskan var detta normalt. Hon berättade att läkaren hade fastnat vid att Midas fortfarande hade mororeflexen kvar, en nyföddsreflex som ska försvinna vid 4-5 månaders ålder. Detta var helt nytt för oss..

I Västervik får vi träffa en överläkare som vi hade när Midas var inlagd för kräkningar. Läkaren pratar med oss och frågar lite. Vi berättar att allt är bra med Midas och att vi inte kan se något som avviker eller är annorlunda med honom.

Läkaren lyssnar på honom, kollar i ögon och mun. Sedan försöker han kolla Midas reflexer, vilket inte var så lätt eftersom han ville busa med läkaren och skulle äta på sina tår medan han låg och ropade babba bubba (vilket han gör ganska ofta). När läkare släpper honom mot britsen ser även jag tydligt att han har en del av moroflexen kvar, han sträcket ut armarna men omfamnar inte sig själv efteråt. Läkaren lockar honom med leksaker för att han vill se att han kan vända runt åt båda hållen vilket han gör fint, och kan stödja väl på armarna. Läkaren kollar också om han kan sitta utan stöd vilket han kan.

Läkaren förklarar att eftersom det endast är en del av mororeflexen som är kvar så görs inget då alla andra reflexer fungerar som de ska. Dock så ska det följas upp på BVC men det är inget som vi behöver oroa oss över.

Vad gäller Midas huvudomfång tyckte inte läkaren att hans kurva var något oroande då han legat över kurvan på huvudet hela tiden och följer "sin egen" kurva. Man kan inte se att det stuckit iväg och ökat kraftigt. Midas ligger över kurvan både på längd och vikt också. Eftersom Midas mår bra så tyckte han inte att vi behövde oroa oss. Han sa att Midas var som en typisk 8 månaders bäbis som mår bra. Dock ville han att ultraljudet skulle göras om igen om ca 2 månader för att se att inte utrymmet ökat ytterligare. Är det oförändrat då, vilket han trodde så kan detta läggas ned.

Eftersom att det är lång tid till ultraljud, så bestämde vi nu att vi släpper detta så länge och njuter av vår son. Skulle läget vara annorlunda då får vi ta det då.

Nu ska jag njuta av mammaledigheten de månader som är kvar med min älskade pärla. För dig, din syster och pappa gör jag allt 💕

Likes

Comments