Idag fick jag och Midas gå till BVC igen, för det var dags för ett läkarbesök som alla gör när de är 1 månad gamla. Han hade ökat 50g på två dagar och 0,3cm :) allt var som det skulle och läkaren sa att vi har en stark och frisk bebis!

Igår natt sov vi ca 2-3 timmar sammanlagt så idag har vi vilat endel 💙

Men jag dealade med Midas nu och sa att han skulle sova 3,5-4 timmar äta o sen sova igen. Får se om han håller sin del av avtalet 🙏🏻💙

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 45 readers

Likes

Comments

Igår var det den 17 oktober, vilket betyder att Midas blev 1 månad. Idag var det BVC besök, Midas vägde idag 3410 gram och är 51,5 cm lång. Den 30/9 var han nere på 2780 gram så han har vuxit endel.

Han är så pigg och vaken nu och följer med, med blicken. Nu börjar det hända lite saker, och längtar efter att set ska hända ännu mer.


Här kommer lite 1-månads kort som jag tog idag 💕

Eftersom jag har så lite mjölk, ca 20 ml i båda så vi får ge honom i flaskan resten. Jag är så ledsen över det, för jag tycker att det är så mysigt att amma och jag hoppas att jag ska få igång amningen. Idag fick vi hem vår nya flaska, calma, som ska vara mer likt ett bröst.. Han har ju tyvärr tappat tekniken sen han fick flaskan, så antagligen därför det börjat sina mer.. Men nu kanske det blir ändring när han får ta den flaskan istället. När man flaskmatar så försvinner en del av den närhet som man får automatiskt vid amning, därför fick vi tipset att ha Midas hos oss, hud mot hud. Och det tycker både mamma, pappa och Midas är mysigt 💕

Lite gymnastik måste man ha också, så man blir stark 💕💕

  • 119 readers

Likes

Comments

På sociala medier ser man mycket solskensbilder på hur det kan vara att ha barn och vara förälder. Det kan du även se på min insta tex. Man tar en vacker bild på sitt barn, man blir överväldigad över att ha skapat något så vackert och vill dela med sig av det så alla får se. Inget fel med det, jag gör det också, typ 100 ggr om dagen vissa dagar.

Men alla som är föräldrar kan nog hålla med om att det inte alltid är så soligt med rosa moln.. Till exempel att se sitt barn inte må bra och behöva genomgå läkarundersökningar kan krossa ens hjärta totalt.. Man står där, helt hjälplös. Jag vill hjälpa mitt barn, göra allt för att han ska må bra. Inte bara stå där som en fån och kolla när de drar i och tar blodprov på vår 1 månad gamla son, som vi egentligen ska njuta av. Inte behöva vara på ett kallt stelt sjukhus..

I lördags ringde Christoffer 1177 efter att Midas hade kaskadkräks flera gånger. Sista gången låg han på skötbordet och kräktes så mycket att det flög ut över golvet.
Sköterskan där sa att vi skulle åka till akuten i Västervik. Vi som var påväg till farmor o farfar fick lämna Ebba där och sedan åka, utan några saker men än Midas skötväska.

Vi fick hjälp snabbt när vi kom. Läkaren tyckte att allt verkade ok men de tyckte ändå att vi skulle bli inlagda för observation.. Man var ju extra orolig eftersom Midas haft en stor viktnedgång tidigare.

Vi fick ett rum på barnavdelning och de tog prover på honom och vi fick väga honom under måltiderna och skriva schema på hur mycket han åt, kräktes osv. Alla prover såg bra ut men vi fick vara kvar för att vänta på att få göra ett ultraljud på Midas mage. De ville se om han hade en förträngning på magmunnen , som isåfall skulle få opereras i Linköping.

Allt såg bra ut, och de såg ingen förträngning. Läkarna sa dock att det inte kunde uteslutas helt då det är
Väldigt svårt att se men som sagt så såg det väldigt fint ut och de lyckades få väldigt bra bilder. Så vid 16.30 tiden igår fick vi äntligen åka hem.

Nu hoppas vi att vi ska få vara hemma, och njuta av vår bebis..

Jag bröt ihop igår i bilen hem.. Det har varit en sådan anspänning, ända sedan graviditetens början.. Jag kämpade på men hela tiden ned rädslan över att Midas
Inte skulle må bra pga mina kräkningar. Men jag kunde ta att jag mådde skit så länge jag visste att Midas mådde bra där inne.
Men nu är det tvärtom, nu är det Midas som inte mått bra och det gör så fruktansvärt ont.

Det är nu som man förstår sina egna föräldrar, varför de tjatat och varit orolig över en. Och det är väl så man kommer känna resten av livet, för jag tror att hur gamla ens barn än är så är det just ens lilla barn.

Idag blir Midas en månad gammal och imorgon så får vi se vad han väger och mäter.

Jag är så otroligt glad att jag lyckats hitta en pappa till Midas som gör allt för oss.
Hade varit så sjukt mycket tuffare om han inte varit med oss på sjukhuset.

Jag kanske är dålig på att visa det, speciellt nu..
Men det är han som ger mig trygghet och energi att orka fortsätta kämpa trots kraftig motvind.
När jag ser på honom, speciellt när han sitter och håller vår fina son, så blir jag så otroligt varm inombords. Det här sätter relationen på prov och det är lätt att
Glömma bort varandra.
Att glömma varför man just delar det här med den här personen och hur mycket man betyder för varandra.
Men jag minns varför, för jag var ju faktiskt kär i honom redan som 17-åring 😘

Nu ska jag gosa vidare men min fina son, och längta efter att hans pappa kommer hem från jobbet 💕

  • 201 readers

Likes

Comments

Ikväll är första kvällen som jag är ensam med båda barnen sedan Midas föddes. Ebba har varit lite pappig sedan Midas föddes så därför var jag lite nervös. Lite ovant med eftersom hon varit "Tessig" i va 2 år och mest velat att jag ska lägga henne osv. Men jag tror att hon känner att Midas behöver mig och att jag måste avbryta om han blir ledsen och är hungrig.

Vi har varit själva på mornarna och det har funkat perfekt och det gjorde det såklart ikväll med. Midas somnade i min famn så vi kunde sitta kvar tills Ebba somnat. Så himla fina duktiga barn vi har 💙💜💙💜

Igår fick Midas äntligen träffa en av mina bästa vänner Ida. Var så härligt att få träffa henne och prata i timmar. Eftersom vi förut gick i samma klass så är man van att träffa varandra nästan varje dag, vilket vi inte kan göra nu. Men nu får det inte gå lika lång tid mellan gångerna vi träffas 💕

Ida lyckades fånga en härlig bild på Midas 💕

  • 249 readers

Likes

Comments

Sist jag skrev så var det om min vikt.. Men nu är det Midas tur...

Den här veckan har vi varit på BVC varje dag och vägt Midas för ena dagen har han gått ner i vikt och nästa upp.. Så idag fick vi åka till barnavdelningen på Västerviks sjukhus. Till idag hade han ökat 45 gram i vikt, men vi har en bit kvar till födelsevikten.. De undersökte honom noggrant och tog lite prover och allt såg bra ut. Sedan tog vi en amningsvikt och blev visade hur vi ska ge honom ersättningen. Jag ska amma först och sedan ska vi ge honom ersättning. Anledningen till det är för att vi ska få i honom mer för att hans magsäck ska vidga sig och att han tillslut ska äta mer under amningen.

Min mjölkproduktion är inte tillräcklig.. Antagligen har det med att göra att jag äter för lite fortfarande.. Är svårt att ändra vanorna när man kräkts sedan februari..
Kanske är så att min kropp har det tufft eftersom jag tappat 10 kg på två veckor efter förlossning och 21 kg totalt sedan innan jag blev gravid.. Vet inte om det är någon som haft hyperemesis, men om det är det vore det intressant o höra om hur det var för er..

Sköterskan sa iallafall åt mig att fokusera på Midas och på att äta bra och ofta.. Att släppa alla måsten och krav, vilket jag har väldigt svårt för men får göra det för Midas skull.

På måndag ska vi tillbaka till BVC och ta en vikt så nu får vi kämpa på i helgen för nu ska ungen upp i vikt 💕

Världens vackraste Midas,
Mamma skulle göra vad som helst för dig 💙👑💙

  • 357 readers

Likes

Comments

Nu tänker ni kanske, vad vet hon om att vara mamma? Hon har varit det i två veckor. Det är sant men jag är ändå mamma till min vackra son.

I ungefär 3,5 år, sedan jag var med om en upplevelse har jag känt en starkt behov av att bli mamma. Men tillfället var inte rätt då, och för mig har det alltid varit viktigt att
man skaffar barn av rätt anledning. När jag träffade Christoffer kändes bara allt så rätt, som att jag hittat hem. När vi varit tillsammans i kanske ett år började vi prata om barn och familj, och kom då fram till att vi skulle utöka familjen när jag studerat färdigt i januari 2018. Det kändes långt fram och jag ville väl inte vara 29 när jag fick mitt första barn men det är endå ett bra läge och utgångspunkt. Men som ni vet blev det inte så, då Midas trängde sig igenom preventivmedel och överraskade oss alla. Men det blir inte alltid som man tänkt och jag ångrar det inte en sekund. Jag kunde inte må bättre och jag vet att Christoffer känner likadant.

Nu är jag mamma och det känns som det mest naturliga i hela världen. Han ligger här i min famn nu och jag blir alldeles varm när jag tittar på honom. Jag förstår fortfarande inte hur jag och Christoffer har kunnat skapa något så vackert. Bara han gnyr till lite gör det ont i hjärtat och jag vill göra allt för att han ska bli glad igen. Bara att duscha och vara utan honom den stunden är otroligt jobbig. Jag vill ha honom nära, se att han mår bra. Jag har ju haft honom i min kropp i 36 veckor så det är väl inte så konstigt.

Nu har vi i tre nätter lyckats väldigt bra. Midas har somnat i sin säng och sedan vaknar han varannan eller var tredje timme och vill ha mat. Dock har det hänt att han sovit över tiden så då har jag fått väcka honom. Men sen har han sovit så bra mellan matningarna, i sin säng hela natten. Sen på morgonen har vi haft mys i mamma och pappas säng, alla fyra.

Men åter till frågan, hur känns det att vara mamma?
Så är svaret : Det är den bästa känslan o världen 💕

Midas älskar sin fina babysitter han fick av mormor, morfar och moster Sofia med familj. Och vi älskar hans fina rum som mormor och morfar tapetserat så fint 💕
Det var tre mörkröda väggar och en vit med svart mönster på så det är stor skillnad.

Att bada i baljan är underbart skönt och avslappnat enligt Midas. Mamma och pappa tycker också att det är mysigt 💙👑💙

Även storasyster gillar att bada i lillebrors balja så igår hade vi tjejkväll i badrummet på övervåningen med tända ljus. Ebba fick bada i baljan och vi hade ansiktsmask och inpackning i håret 😍

Så nu är vi rena och fina och redo för en ny vecka, första veckan för Midas och mig ensamma på dagarna då pappa börjat jobba igen 💙👑💙

  • 418 readers

Likes

Comments

Från igårkväll har jag varit som i en dimma...lite bortkopplad från omvärlden, i min egna lilla värld. Antar att det kan bero på 2-3 timmars sömn per natt och full rulle om dagarna. Sov när barnet sover sa barnmorskorna, men det har man ju inte tid med. Man har ju besök, en fem åring, hund och ett hem att sköta.

Men igårkväll tog det stopp, kände mig svimfärdig och lite komplikationer uppstod som det kan göra efter en förlossning när man anstränger sig lite för mycket. Så ringde 1177 och de sa åt mig att varva ner för annars kunde värre saker uppstå. Så jag ska försöka ta åt mig..

Det är många som sagt det till mig, oj är du redan igång.. Var ute o gick promenad tredje dagen... Men det är ju så att jag mått så himla dåligt sen februari och inte varit mig själv.. Jag har varit en sur häxa som som sprungit runt och kräkts överallt. Efter förlossningen så kände jag att jag blev Therese. Jag mådde så jävla bra (ursäkta) .

Därför har jag bara kört på och gått med på att åka o fara runt och fixat hemma osv.. Men känner nu att jag får trappa ner lite, ettag tills allt är läkt och kroppen hunnit ställa in sig på mindre sömn och amning ... Men det kommer vara svårt, och jag skulle nog behöva ha någon som påminner mig ibland..

Viktigast är ju att jag orkar ta hand om den här guldklimpen och hans storasyster 💜💙

  • 358 readers

Likes

Comments

I helgen har vi haft fullt upp! Igår kom storasyster och var med oss lite extra. Vi åkte till Kristdala på skördefesten och det fanns massor med kul för Ebba att göra. Det enda negativa var att det inte var så mycket grönsaker och sådant att handla som jag hade hoppats på men det gör inget :) var kul att gå in i skolan och kika, eftersom man gått i den själv. Träffade också många som ville kika på Midas när han låg i vagnen 💙

Midas fick också träffa sina kusiner Isac och Thim för första gången, och morbror Jimmy 💙

På eftermiddagen kom Moster Malin och kusinerna Madelene och Isabella. Blev kärlek vid första ögonkastet och de hade svårt att slita sig från Midas ❤️

Midas frågade också Malin om hon ville bli hans gudmor och hon svarade givetvis Ja ❤️💜💙

Både Ebba och Midas fick så fina saker 💕💕💕

Var så jobbigt när ni skulle åka 💕
Vi önskar att ni bodde närmre oss ❤️❤️❤️❤️

Blev besök hos mormor och morfar för första gången idag. Alla hundar skällde när vi kom men vad gjorde väl det tänkte Midas som inte reagerade alls. Han kände väl igen ljudet sedan han låg i magen. Vi tog med oss Odezza hem och hon vakar över honom 💕 snart ska Rocky få komma hem också men vi ska komma in i rutinerna lite mer först. Han fick hälsa på Midas idag och han blev glad 💙

Sedan åkte vi till det mysiga Caféet i Berga med farmor,farfar,farbror, g-mormor och g-morfar Stig :)

Premiär badet hann vi också med, och det var så mysigt. Syntes att han njöt av att få vara i vattnet 💕💙💕

Nu tar vi det lugnt i soffan när grabbarna kollar på hockey.

💙💜👑💜💙

  • 356 readers

Likes

Comments

Det är en fråga som många ställer, och som även jag ställt mig själv.. Men det är så svårt att svara på, för det är svårt att beskriva med ord.

Enda sedan 4 oktober, när vi visste att det var något där inne, har man funderat över hur det ska gå, och hur det ska bli. Man försöker tänka och sätta sig in, men det går inte föreställa sig hur det ska bli.

Min graviditet var inte särskilt rolig, även om de värsta minnena börjar blekna redan... Det var jobbigt att må dåligt men det värsta var oron över att vårt barn inte skulle må bra pågrund av mina kräkningar. Att han inte skulle växa sig stark och frisk pågrund av mig,
Att jag inte skulle ha resurser så att jag skulle orka föda honom eller kunna amma.

Jag vet hur många tänker, och det är vad jag fått höra under hela graviditeten. Barnet tar vad han behöver av dig, din kropp klarar detta och man får övernaturliga krafter vid förlossningen.

Men för mig som aldrig varit med om det innan, så tyckte jag att det lät för bra för att vara sant. Speciellt de dagar jag låg på toalett golvet som en trasa och hade svimmat pågrund av att jag kräkts så mycket.

Men tänk så rätt alla hade. Jag var inte särskilt bra på att vara gravid, men att föda barn, var jag bättre på!
Och första mackan efter, att få äta utan att må illa efter varje tugga, var magisk.

Men det har varit en lång resa, och igår släppte allt. När jag låg och tittade på Midas när han låg där och såg så nöjd ut. Tårarna kunde inte sluta rinna.. Varje kräkning, varje nål som stuckits och timmar jag spenderat vid droppställningar är så värt det. För allt gick bra och nu har vi vår fina Midas här. Det är nu jag får njuta!

Det är också nu man inser vilka fantastiska människor man har runt sig, och hur lyckligt lottade vi är. Utan våra familjer hade vi inte klarat den här resan så bra som vi gjort 💕

Idag fick vi ett blombud med en jättefin blombukett och en liten Nalle till Midas! Tack så mycket Anna-Lisa,, Lotta och Anders, Acka och Lasse, Lina, Elin, Martin, Märta och Maja med familjer 🌸🌸

Idag kom en dam från BVC på besök hemma hos oss :) Det blev ett trevligt samtal med bra information och en vikt på pojke Pettersson (som han fortfarande heter 😘). Hela 90 gram hade han ökat, vilken underbar lättnad för den här mamman. Då vet jag att vi gör rätt med maten 😍 nu ska vi skriva papper så han får sitt riktiga namn, Gunnar Mikael Midas Liljegren 💕💕

(På bilden har han kläder som hans kusin Isac haft i storlek 44, så han är inte så stor 😍😘)

  • 379 readers

Likes

Comments

Den 17:e september kl 22:27 föddes våran Gunnar Mikael Midas Liljegren i vecka 36+6.
Allt började i tisdags då jag var på kontroll och det var öppet ca 1 cm.. Vi åkte hem och jag hade molvärk hela veckan utan att det hände något..
Så vi bestämde att vi skulle ha vårat kalas på lördagen kl 17 som vi planerat för att fira oss alla tre.


Jag och Christoffer höll på att fixa och dona hela förmiddagen med mat och dukning av lokalen. Det var när han skulle åka och hämta Ebba som varit en sväng hos farmor och farfar som det började. Jag fick en värk och sedan vattenavgång vid 15-tiden men inga fler värkar.. Kl 16 började värkarna och de blev starka och regelbundna och när mina föräldrar kom vid 16.30 hade jag ca 8 min mellan. 16:50 ringde jag förlossningen då det var fem minuter mellan och de ber oss att åka.

När jag kommer ner till lokalen så är nästan alla gäster där, så vi får säga hej och sedan hejdå! Döm om allas förvåning. Ebba fick hålla ställningarna tillsammans med farmor och farfar och mina föräldrar...

Vid halv sju gör man en undersökning, och det är öppet 1 cm! 1 cm! Jag ville bara gräva ner mig någonstans .. Men eftersom vattnet forsätter gå så får vi vara kvar... Värkarna blir allt tätare och kraftigare och vid 19:30 tiden får vi komma in på en förlossningssal. Vid 20-tiden är jag färdig på att ge upp. Värkarna kommer så tätt och gör så fruktansvärt ont och den enda smärtlindring jag har är min tens som inte tycks hjälpa mig särskilt mycket.. Jag säger flera gånger till Stoffe att jag inte kommer klara detta, eftersom jag tror att jag fortfarande är i latensfasen...

Strax efter 21 är det skiftbyte och jag får hälsa på den nya barnmorskan och undersköterskan. Värkarna är täta nu, ca 1 min mellan och jag har fruktansvärt ont.. De vill inte göra en undersökning, eftersom vattnet gått utan säger att de kan ge mig en sovdos.. Jag får värkar i stort sett hela tiden och Stoffe hämtar sköterskan för han ser på mig hur ont jag har och förstår vad som är på g. Hon klockar mina värkar och först får jag en som håller i sig ca 2 min och sedan kommer en tätt därefter. Hon ber då barnmorskan att göra en undersökning endå.

Jag är ganska borta av smärta men jag får höra, oj du är öppen 6 cm. Jag får bekanta mig med lustgasen ca 21:30 medan de knölar på mig den vita rocken. Jag blir snurrig och samtidigt glad, för det var så skönt att få hjälp mot smärtan.. Sen minns jag bara att kort där på så säger jag att jag vill trycka nu. De fäller ut benstöden och ber mig sluta använda lustgasen. Krystvärkarna börjar ca 21.55.

Jag går sedan in i min bubbla, men tar barnmorskans order. En annan sköterska kommer in och sätter nål i min hand medan jag krystar.. Jag gör allt vad jag kan för att utnyttja kraften i varje värk och Stoffe peppar på mig enormt mycket. Jag minns att jag frågar upprepande gånger om hur bäbisen mår, om allt är bra.. Både barnmorskan och Stoffe försäkrar mig om det.

Jag hör bara, en gång till så kommer han ut.
Jag tar i för allt jag har och helt plötsligt ligger han där på sängen kl 22.27. Kung Midas i egen hög person.

Det var en så lustig, underbar och fantastisk känsla, där ligger han vi väntat på under så lång tid.

Jag fick upp honom på bröstet och jag och Stoffe tittar på varandra.. Han säger att han kommit på ett namn som vi inte ens tänkt på innan, tyvärr avfärdar jag det rätt snabbt och vi säger båda att det är en Midas.

Midas ligger sen på mitt bröst medan barnmorskan och sköterskan tar hand om mig. Han tar tag om mitt finger med sin lilla hand och jag känner mig så trygg.

Allt gick så fort, varken vi eller barnmorskan trodde att det skulle gå så fort. Men jag är så glad för det, för mig så kunde det inte varit en bättre förlossning 💙💚💙

Det var en stolt storasyster som kom hit igår. När vi lyfte upp Midas så började han att gråta lite, men såfort han kom till Ebbas famn blev han tyst. Han kände sig väldigt trygg där. Vet att Ebba kommer vara världens bästa stora syster åt vår lilla kille och jag längtar efter att vårt "riktiga" familjeliv hemma hos oss ska starta 💕


igår var det också världens bästa sambo och pappas 30-års dag. Blev lite lustigt att tillbringa den på BB men jag hoppas han är nöjd endå.

Jag är så himla glad över att du fanns där vid min sida hela tiden, och tog emot mina kanske lite elaka ord, vilket inte var meningen. Jag hade inte klarat en minut utan dig, fick ju nästan panik bara du gick på toaletten.

Att du är pappan till vår son gör mig så stolt och varm i hjärtat💕

  • 1118 readers

Likes

Comments