Nu är den här kursen snart slut..
idag hade vi opponering på varandras tentor, så när jag kom hem ändrade jag det sista och skickade in. Vi har helt underbara barn. Är rätt fantastiskt att jag kan sitta och redigera i min tenta med en 7 månaders och en fem åring vid bordet 💕

Detta har varit den tuffaste perioden i skolan hittills.. Var väldigt tufft att plugga med HG (hyperemesis gravidarum) när jag var gravid. Men när vi hade självstudiedagar kunde jag plugga i min takt och vila när det behövdes.

Nu har jag fått anpassa mig efter Midas och pluggat när han sover.. ibland har inte tiden räckt till så jag har varit tvungen att läsa när han är vaken..

Men jag måste säga ett stort tack till Midas mormor och farmor som hjälpt mig och passat honom så jag kunnat göra tentorna 💙 hade inte gått utan er 💕

Sen den som gör detta möjligt, som stöttar mig även när jag känner för att ge upp, för han vet hur viktigt detta är för mig och min framtid. Tack älskling för att du alltid finns för mig 💕

Nu är det bara att vänta och hoppas att det blir godkänt 🙏🏻🌞

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag blir helt stel i kroppen när jag tänker tillbaka på det som hände i Stockholm igår.. Den chock och panik som uppstod på Drottninggatan..

För mig är det ofattbart hur man kan göra en sådan sak.. varför vill man skada andra människor?! Ingen av oss kan nog svara på det eller ens försöka förstå en sådan tanke..

Men man får sig en tankeställare. Att man ska ta vara på sina nära och hur tänka på hur bra man faktiskt har det.

Jag älskar min familj så otroligt mycket och skulle göra precis vad som helst för dem. Ni är hela min värld 💕

Till månen och tillbaka 100 gånger om ⭐️💕

Likes

Comments

Midas älskar fruktklämmisar, och det är ett perfekt mellanmål, speciellt när man är på stan, hemma hos någon eller på öppnaförskolan.

Sista tiden har jag varit lite lat, så vi har köpt färdiga. Det är inget fel på dem men det blir ganska dyrt. Så nu tog jag slag i saken och gjorde egna. Utgick från Midas favoriter man kan köpa i affären.


Rotfruktsklämmis ( ca 7 klämmisar)
1 morot
1 liten palsternacka
1/2 sötpotatis
1 äpple

Skär all frukt i små bitar och koka dem mjuka. Häll av vattnet och mixa. Häll ev i vatten om man vill ha mjukare konsistens. Blev ca 7 klämmisar

Klämmis med banan, avokado och äpple (ca 3 klämmisar)

1 banan
1 äpple
1 avokado

Koka äpplet mjukt, mixa sedan med banen och avokadon. Häll ev i vatten för mjukare konsistens. Blev ca 3 klämmisar.

Jag fyllde små 1 dl burkar med purén och la in i frysen. Då är det enkelt att ta upp och fylla på klämmisen 😍

Likes

Comments

Det är en stor omställning att helt plötsligt vara en familj.

Först har man sig själv att ta hand om, och kan sätta sig själv i första hand. Sedan får man en sambo att ta hänsyn till men man kan fortfarande göra det mesta man vill. Man kan sova när man vill, duscha när man vill, äta när man vill, gå på toa när man vill. Det är sånt man tar för givet. Man kan helt spontant bestämma sig för att gå på bio, gå ut o äta eller gå ut på krogen.

Vi hade ju en familj innan Midas, men varannan vecka kunde vi vara sådär spontana.

Nu är det annorlunda. Bara att få duscha, eller att gå på toa själv känns som egen tid. Oftast får man stressa för att liten vill ha uppmärksamhet. Dock blir det bara lättare och lättare för Midas är väldigt duktig på att ligga på en filt o leka själv. Men i början kunde det gå en hel dag utan att jag hunnit äta något för att han varit ledsen, speciellt när han hade sitt ljumskbråck.

Man prioriterar så annorlunda nu, och värdesätter livet på ett annat sätt.

Jag sa till Christoffer igår att livet hade ju en mening innan Midas kom men nu har det en ny mening. Det är meningen att vi ska göra allt för att våra barn ska må bra, och fostra dem till egna individer.

Få korta stunder kan man väl sakna det där livet man hade innan. Men för det mesta så gör jag faktiskt inte det. Jag älskar verkligen familjelivet och jag var verkligen redo för det. Det är så mysigt att göra aktiviteter tillsammans med hela familjen, finns inget viktigare.

Jag älskar våra barn mer än allt 💕

Likes

Comments

Ja jag vet att jag gått i skolan typ en månad.. men jag är redan ganska trött på det.. När jag är i skolan är det kul och intressant men att hitta motivationen hemma är otroligt svårt... har hänt så mycket saker på så kort tid och då vill man hellre fokusera på Midas än skolan.. dock är det två stora saker kvar, en muntlig tenta och en hemtenta. Så det är bara att försöka fokusera på dessa två.

Händer ju så mycket roligt i Midas utveckling nu. Han sitter nästan helt själv. Och han "pratar" massor, och kommer på nya läten varje dag 😍

Vi försöker också gå till öppna förskolan varje vecka och babyrytmiken. Christoffer har också varit med de dagar han varit föräldraledig och det är så kul att se honom sjunga och dansa med Midas trots att han oftast är den enda pappan där, blir väl skillnad när man byter grupp sen till de som är över 8 månader, då är det nog fler pappor med också.

Även de stunder som är otroligt tuffa, och man bara känner för att bryta ihop i en hög på golvet så finns han där. Den där lilla, som jag ska finnas för, finns där för mig och lyfter upp mig bara genom ett enda leende eller skratt. Finns inget som läker hjärtat bättre än det 💕

Likes

Comments

Midas börjar bli "stor" nu. Märks så väl på honom nu att han börjar förstå att han har en egen vilja och dessutom såg han så stor ut i sin nya keps.


I över en veckas tid har han bara ätit gröt och fruktpure i stort sätt. Maten har flugit ut..

Jag har lagat olika saker, och även köpt burkar men inget har passat. Vad gör man? Jag vet att han har hull att ta av men vill endå att han ska få i sig alla näringsämnen han behöver nu när han inte äter ersättning alls längre.

Så idag tog vi en vild chansning.

Jag lagade allt för sig, och pressade potatis och morot istället för att göra puré. Majsen blev dock i pureform och frikadellerna mixade vi. Efter lite eftertänksamhet så åt han med glad aptit 💕 värmde så gott i mamma ❤ när man stått i köket i en timme 🌸

Likes

Comments

För någon vecka sen började Midas matvägra. Det han ätit med stor aptit föll inte längre i smaken. Det enda som dög var gröt i stort sätt. Så idag lagade vi ny mat och den lilla kocken fick vara med och provsmaka 🌸

Kyckling med rotfrukter (från ca 5 månader)

Ca 6 bebisportioner

1 liten kycklingfilé
1 potatis
1 morot
1/2 sötpotatis
1/2 dl majs
1 tsk persilja
1 kryddmått curry
1 tsm matfett

Mixa kycklingen och koka den.
Skala och tärna rotfrukterna och koka tillsammans med majsen.
Mixa allt tillsammans med kryddorna, färdigt!

Nöjd kille 💕

Likes

Comments

Som ni vet så har jag Midas hemma när jag pluggar och brukar framför allt passa på när han sover eller om han sitter nöjt o leker.

Men idag var en sån dag när han bara skulle vara nära. En övertrött bebis som inte kunde slappna av.. var säkert ute på 5 promenader för att få honom att somna.. men istället för att ha 2 lagom långa sovperioder som han brukar hade han kanske fyra korta..

Idag hann jag verkligen inte plugga ngt, eller tvätta eller städa.. sömnbristen gör sig också påmind så får hoppas att morgondagens seminarium i skolan är intressant så jag inte somnar 🙈

Men så kom jag på, att snart är han stor. Snart vill han inte ligga på mammas bröst o sova längre. Så jag njöt av dagen istället.

Finns inte mycket bättre än att ha honom sovandes i sin famn 💕

2 skoldagar kvar denna vecka sen är det bara 8 veckor kvar 😍

Likes

Comments

Det är en stor omställning att få barn och bli förälder och man kan aldrig föreställa sig exakt hur det ska bli..

Detsamma gäller att bli storasyster eller storebror..
Helt plötsligt är man stor och de vuxna förväntar sig helt plötsligt att man ska vara det. Man är också van att få all uppmärksamhet av de vuxna i hemmet och de kan utan problem hjälpa en när man behöver något.

Ebba har alltid varit väldigt duktig och "stor och mogen" i sitt sätt att vara och därför kan man lätt ta henne för större än hon är..

När Midas föddes blev det en stor omställning för oss. Christoffer skulle vara pappa åt två barn här hemma, jag både bonus förälder och mamma och Ebba storasyster.

Ebba var givetvis överlycklig och stolt över att ha fått en lillebror.. men samtidigt blev det svårt för henne. När vi var själva så kunde inte alltid jag hjälpa henne eller leka med henne när hon ville utan jag kanske var tvungen att göra något för Midas.. och i början behöver nyfödda hjälp i stort sätt hela tiden.. det var också jobbigt för henne när hennes pappa hade Midas..

Nyfödd tiden var jobbigast för oss alla. Här blev ju den tiden också väldigt annorlunda med Midas alla sjukhusbesök och vi fick flera gånger lämna Ebba hastigt hos farmor och farfar för att åka med Midas. Men hon sa aldrig något utan var lika förstående varje gång.

Jag är så otroligt stolt över henne. Hon är bara fem år. Men hon är så stor på jorden. Nu när vi är själva märks det så tydligt. Hon har inte tjatat eller trotsat eller sagt emot mig en enda gång. När Midas är ledsen ger hon honom nappen och när jag ska fixa med något så underhåller hon honom så att han ska vara glad.

Idag fick hon höra Midas skratta högt för första gången, jag visste inte att hon inte hört det innan. Hon blev så glad att hon började gråta. Jag blev så varm i hjärtat, för precis så gjorde jag också när han skrattade första gången. Det är så härligt att se att hon älskar sin lillebror så mycket, och han älskar henne. Det märks att han ser upp till henne redan, han tittar på henne på ett speciellt sätt.

Jag är så stolt över Ebba att hon är så duktig, hon var trots allt ensambarn i fem år och det hade kunnat vara mycket svårare.

Jag älskar dessa två barn så mycket att jag inte vet vad jag skulle göra utan dem 💕

Likes

Comments

Imorgon är det måndag.. Ny vecka, nya utmaningar som man brukar säga stämmer verkligen in på den här veckan..

Idag åkte Christoffer på utbildning med jobbet och tillbaka sent på onsdag kväll.. Så jag är ensam med barnen, Ebba kommer hit imorgon och det är jag så glad för. Då har jag någon att prata med som svarar och någon som kan busa lite med Midas och göra mig sällskap i köket när jag lagar mat 💕

Midas fick en hemsk hosta och feber igår eftermiddag.. Och idag så började han dra i ena örat, men vet inte om det var för att han har ont i det eller om han just upptäckte att han hade ett öra..

Imorgon skulle Midas varit hos farmor medan jag var i skolan, men det får bli VAB för min del istället ifall vi behöver åka till läkaren och kolla upp örat..

På fredag har jag salstenta, så måste försöka hitta lite tid någonstans till att plugga på den.. Men får väl hoppas på tur så jag fixar den endå.. 🌸

Midas mormor har sytt en så fin myspöl till honom. Den är verkligen perfekt nu när han ska öva på att sitta ❤️ även väldigt praktiskt när han blir lite större och kan förflytta sig, då vet man var man har honom 💙

Men vi saknar redan världens bästa pappa massor, vi får hoppas att veckan går snabbt så det snart är onsdag 💙

Likes

Comments