View tracker

Jag är så glad över att Midas har Ebba, ett syskon att fp växa upp med.

Jag kommer själv från en stor familj och växte upp med 3 syskon och så har jag även två halvsyskon. Det är guld värt att ha någon att få dela sin uppväxt med.

Ebba har alltid varit mån om Midas, ända sedan första stund. Men det är först nu som hon börjar ta mer intiativ och vill hjälpa till med honom. Idag "lekte" dem också för första gången. Är ju mycket roligare nu när han följer med blicken och även skrattar lite.

Så mysigt att bara sitta och titta på dem. Jag har en känsla att de kommer bli bästa vänner 💕💙💜

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 85 readers

Likes

Comments

View tracker

Min mamma ville ha ett julkort till hennes hemsida. Lättare sagt än gjort men efter typ 40 bilder så blev det väl iallafall 3 som var okej 😂🎅😍

Alla blev inte lika bra 😂😍

  • 60 readers

Likes

Comments

View tracker

Vill tipsa om den här goda Lussebullskakan som jag provade igår för första gången. Den var lätt att göra och tog inte så lång tid. Perfekt till advents fikat!

Receptet är hittat på Fridas bakblogg
http://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/

Hon har även en insta där hon lägger upp massor med roliga recept, där heter hon bakamedfrida

  • 51 readers

Likes

Comments

Idag är Midas 11 veckor. Oj vad tiden går fort!
Växer så han knakar gör han också, så idag fick vi shoppa lite kläder 😍

Det märks att det börjar hända så mycket i utvecklingen nu. Han orkar hålla upp sitt huvud ganska bra nu och börjar bli stadig. När han ligger på rygg så gungar han lite som om han försöker falla över på sidan. Sina händer har han också hittat nu. Han ligger och kikar på dem och vinkar till sig själv.

Först låg han bara där som en liten klump och åt och sov, när man träffade folk var det inte ens säkert att de fick se hans ögon.

När han var ca 4 veckor så började han le lite när man pratade med honom men vi var osäkra på om det var medvetet. Men nu får man verkligen gensvar, både med ljud när man pratar mes honom och svars leende. Det är så himla mysigt.

Älskade barn 💙

  • 87 readers

Likes

Comments

Idag började jag och Midas dagen med att åka på babyfik på öppna förskolan för första gången.

Verkade som han uppskattade sångsamlingen för han log och skrattade till några gånger. Dock var den nog lite för lång för han somnade tillslut 💕

Nästa onsdag har vi anmält oss till babymassage kurs, ska bli jätte mysigt 💙

Efter det åkte vi till stan och åt lunch på fingerkroken tillsammans med Midas pappa, mormor och morfar 💜 var mycket trevligt💜

Sedan var Midas helt slut så han sov länge så jag passade på att stöda och fixa. Det är då man inser hur lätt det var att städa förut, innan man fick bebis. Man hinner sjukt mycket på en timme, när man inte har han e selen eller får avbryta för att han är ledsen. Man uppskattar verkligen sådana dagar när man får något gjort. Får väl passa på att städa ordentligt efter öppna förskolan 😍

Så mysigt med snö 1:A december 😍

Dock insåg jag att nästa projekt för bli att bada hund, plötsligt var han inte så vit när han gick i snön 🙈💙💜

  • 82 readers

Likes

Comments

I söndags kväll började Midas hosta väldigt mycket, en pipande/skällande hosta. Vi ringde 1177 och de tyckte att vi skulle åka till akuten i Västervik.

Väl där så såg allt bra ut men läkaren konstaterade att Midas fått krupp. Vi fick åka hem, och läkaren sa att vi skulle vara ute mycket så Midas fick andas frisk luft.

Han har varit väldigt ledsen och kan skrika konstant i flera timmar. Det enda som hjälper ibland är att gå ut med vagnen så vi har gått ca 1,5 mil varje dag.

Lyckades nyss busa med honom och få fram ett leende men nu är han ledsen igen så det får bli att gå ut med vagnen. Den här mamman får motion iallafall!

  • 106 readers

Likes

Comments

(Snyggaste tomten 2015)

Den här veckan har vi gjort julfint hemma och idag gjorde vi godis. I helgen blir det julmarknad och julskyltning.

Hade en intressant diskussion om tomten med Ebba. Jag frågade om hon såg fram emot att tomten skulle komma.
- asså ja på sätt och vis, jag vill ju gärna ha paketen men jag tycker att han är lite speciell.
Varför då?
- han är så stor och tjock, ibland har han ett stelt ansikte.. Sen så smyger han runt och kollar om man är snäll, och om man inte är det så skriver han upp en på en lista så man inte får något..

Det fick mig att tänka. Tomten ska ju vara någon positivt, för julen ska vara en av de bästa dagarna på året, speciellt för barnen. Men är han det då?

Han kommer tjock och krokryggig in genom dörren, med mörk basröst och frågar om det finns några snälla barn. Visst är han snäll för han delar ut julklappar.. Den biten är väl okej.

Men så säger man, ät upp nu, var snäll, städa ditt rum. Tomten är ute och kollar om du är snäll. Det är vi nog alla uppvuxna med..

Egentligen framställs ju tomten som en stalker, som springer runt hos folk och kollar in genom fönstren så vi sköter oss.. Skulle någon säga till mig att det går runt en person som tittar på mig, så skulle jag också bli rädd..

Jag ska tänka mig för och inte skylla på tomten.. För vi vet ju, hur trotsiga våra barn än är kommer de endå få julklappar ❤️🎅❄️🎄

  • 148 readers

Likes

Comments

Dagen efter vi kom hem från BB så stod jag utanför vårt hus med Midas i babyskyddet. En av våra grannar går förbi och ser ut som ett frågetecken och utbrister, vad har du där?!
Eh, en bäbis är allt jag får fram, chockad av frågan..
Oj, jag visste inte ens att du var gravid!
Jag har nog dolt det väl sa jag.
Ja det har du verkligen svarar hon.

Hon var så ödmjuk i sin ton så jag tog inte illa upp.
Men jag såg kanske bara lite småfet ut, lite rund och go som Stoffe brukar säga, och det är jag ju fortfarande 😂😘

På bilden är Midas första bilfärd hem från BB 😍

Sista magbilden som togs dagen innan Midas föddes, vecka 36+5 💕

  • 203 readers

Likes

Comments

Som många av er redan vet så var det dop för vår Gunnar Mikael Midas igår.

Jag blir fylld av glädje när jag tänker tillbaka på gårdagen.

Redan när Midas låg i magen så frågade vi Sven som tillsammans med sin fru är nära vänner till familjen om han ville döpa vår son. Han har tidigare arbetat som präst men är nu mera pensionär. Vi blev väldigt glada när han tackade ja. Vi tillfrågade även Jeanette om hon ville spela på dopet, en av mina bästa vänners mamma och även en nära vän till familjen.

Dopet blev av i Ishults kapell, där jag själv är döpt och dopfikat avnjöts i samlingslokalen sjövik.

Allt blev väldigt intimt och personligt. Jag sjöng även för min son, vilket jag varit nervös för sedan han föddes .. Jag har sjungit förut även om det är många år sedan. Men att sjunga för sin son, framför 45 gäster som är nära vänner och familj är väldigt speciellt. Men jag är så glad över att jag vågade, trots att min självkänsla inte är på topp. Men jag hade ångrat mig om jag inte gjort det.

Jag är också så glad att Malin och Joakim är Midas faddrar. Jag känner att vi gjort rätt val och att de kommer få en stor plats i Midas liv ❤️

Jag är också väldigt stolt över Midas storasyster. Hon visade upp en stor mognad och tog sina uppgifter på allvar. Hon fick nämligen hälla upp dopvattnet och tända Midas dopljus. Jag är så otroligt glad att jag får ta del av hennes uppväxt och får kalla mig för hennes bonusförälder. ❤️

Jag vill också tacka alla som hjälpt till och gjorde den här dagen möjlig, både innan, under och efter.

Vi har världens finaste och bästa familj , vi är väldigt lyckligt lottade 💜

Fina kapellet Midas döptes i, det är ca 155 år gammalt

Midas fina faddrar 💕

Fikat som jag, min mamma och Midas G-farmor bakat

Alla fina presenter 💕

Den här fina stolen har Midas mormor målat, så otroligt fin 💕

Midas rum med hans fina saker 💕

  • 192 readers

Likes

Comments

Som ni vet har jag haft en lång tuff resa innan Midas äntligen var här.. Min graviditet var tuff men nu är den resan över men jag brottas fortfarande med känslorna.

När jag var mitt i allt så försökte jag stänga av det mesta, vilket inte gick varje dag med i det stora hela var jag tvungen till det för att ens orka ta mig igenom de nio månaderna.

Värst var nog från vecka 5 till 21 då jag fortfarande gick i skolan. Jag kräktes på bussen, i skolan, på biblioteket.. Jag satt o skrev hemtenta och fick gå och kräkas och sedan fortsätta... Jag låg på sjukhuset med dropp och datorn i knäet för att inte komma efter i skolan.. Jag hade en salstenta som jag fick dispens för att gå ut ifrån (vilket man inte får göra de första 50 minuterna) ifall jag behövde kräkas.

Efter detta blev jag som tur var sjukskriven, vilket jag fick kämpa för att bli.. Min vikt rasade och magen växte..

Sedan föddes Midas och ett nytt liv började.. Jag hann liksom inte få läka, varken i kroppen eller själen utan allt bara ramla på.

Det är nu som allt börjar komma ifatt mig, när sömnlösheten tar ut sin rätt.

Det värsta är inte att jag kräktes utan det jag fortfarande försöker smälta är bemötandet jag fick, både av folk runt omkring och inom vården. Att folk inte trodde på mig, utan trodde att jag överdrev.. Men det är ju svårt att överdriva en uttorkning..
När folk sa, det är så ovanligt, det går snart över.. Jasså? Jag kräktes sista gången på förlossningsdagen så det gick aldrig över..
Det värsta var bemötandet jag fick av en manlig läkare i Västervik. Tror jag var i vecka 19 då.. Var orolig inför tentan o frågade om han kunde skriva ett intyg så jag kunde få lämna salen.. Haha, du kan väl svälja eller ha med dig en hink sa han..
Vet att mamma frågade honom om jag inte behövde få ngn näring.
- kvinnor har fött barn så länge vi funnits så då ska nog du klara det också. Du behöver ingen näring, folk överlevde förr utan mat...
När jag sa att jag var orolig över sommarjobbet så sa han : det har nog gått över om tre veckor, eller du kanske har bestämt dig för att du ska vara dålig hela vägen? Har nog aldrig kännt mig så liten någonsin ..

Det där är bara en av många situationer.. Man kände sig dum och ivägen.. Sen fick jag även bra bemötande, men oftast med okunskap eftersom HG är ett outforskat ämne , även om det är vanligare än man tror.. Man tror att det beror på en överkänslighet mot graviditetshormoner..

Min kropp börjar också att säga ifrån nu, antagligen eftersom att jag sover så lite. (Som de flesta nyblivna föräldrar). Så nu senaste veckan har jag nästan kräkts ngt varje natt och det gör så ont i magen, även om jag är så mkt smidigare att ta mig ned och upp från golvet nu än med den stora magen.

Men jag försöker blicka framåt, och glädjas åt att Midas mår bra och ökar i vikt. Och snart är det dags för hans stora dag, dopet 💙

Likes

Comments