Julia Wikberg fotade superfina bilder på tjejerna igår! Bilderna som hon tar blir alltid lika bra! Bjuder på lite vackra motiv denna tråkiga torsdagsmorgon.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag blev det en sväng till skogen med Julia och hennes grabbar. Vi började med att lägga ut spår så att dom skulle få ligga till sig. Sen fick Cira och Fay fotograferas.
När det var gjort tog vi ut alla hundar för lite bus. Och som dom härjade! Riktiga galningar hela bunten.

Sen in i bilen för att vila en stund innan det var dax för spår. Fay fick ett längre spår som var drygt 500 m skulle jag tro. Sex pinnar + slutspårspinne. Tre vägövergångar blev det också i hennes spår. Liggtid skulle jag gissa på runt en och en halv timma.
Spåret gick hon riktigt bra! Hon missade dock en pinne då hon slarvade. Men resten hade hon stenkoll på. Då hon var lite trött hade hon inte alls samma tempo som hon brukar. Vilket jag tror var bra för att få henne mer noggrann. 

Hade ju förste filmare med mig i spåret så har klippt ut en filmsnutt som jag delar med mig av. Den var väldigt lång så tyckte det var bättre att klippa till den. 

Likes

Comments

Ikväll efter jobbet tog jag tjejerna på en liten längre promenad. Väl hemma igen tog jag med mig mini ut på baksidan för att köra lite runda föremål och början till rutan.
På runda föremål har vi börjat tajta in svängen då hon redan har ett riktigt bra tempo. Detta kan utan tvekan vara en av hennes favoritövningar och hon ger verkligen allt!

Körde även igenom en enkel nybörjarklass bana. Den gjorde hon riktigt riktigt bra! Det är synd att det inte går att filma när det är mörkt. Testade skyltar som vi inte gjort tidigare och det var inga problem.

Som avslut körde vi ett pass med apporten. Hon var lite väl ivrig ikväll och hade svårt att sitta still. Däremot höll hon kvar den tills hon fick fri-kommando. Jobba vidare på stadgan med apporten bara så blir det nog bra.
Riktigt bra pass ikväll!

Likes

Comments

Fokuset igår låg på apporten och ingångar. Båda tjejerna fick sig en genomgång. Cira behöver jobba på tajtare ingångar då hon har en tendens att hamna en bit ifrån mig. Hon är helt enkelt rädd för att man ska trampa på henne. Börjar bli något bättre nu dock.
Sen en sväng med apporten, bättre fasthållanden var hennes fokus. Hon håller något löst i apporten. Det är ingenting jag behöver hårdträna då hon inte behöver kunna det till 100%. Vi ska ju eventuellt bara starta i år och nästa år kommer vi inte gå in i några nya lydnadsklasser. Men ändå kul att se hur utvecklingen går.

Med Fay tränade jag ingångarna så hon kommer in lite bakifrån och hamnar i rätt position. Med apporten blev det gripande från sittande, att hon skulle plocka upp den själv. Sen tränade jag även på att hon ska bli bättre på att hålla fast den. Hon är ju otroligt snabblärd så förstår nästan direkt vad jag vill. Ett riktigt bra pass med apporten idag! Det är så roligt att få följa deras utveckling.

Likes

Comments

Klart man måste skämma bort tjejerna också. Beställde från bästa Dogmania som alltid har grymt snabb leverans. Idag anlände grejerna och som alltid är vi kanon nöjda! Fay har hunnit testa allt innan det ens var uppackad och ger bästa möjliga betyg. Fem av fem hundben!

Likes

Comments

Här kommer ett litet ihopklipp från två träningspass med mini. Det tar sig! Tassarna i backen större delen av passen. Älskar verkligen hennes attityd och arbetsvilja!

Likes

Comments

Idag testade vi på ny spårläggare. Malin var gullig och la ut ett kortare spår åt oss med 2 pinnar + spårslut. Skulle gissa på att spåret var dyrt 200m och hade legat runt 2 timmar innan vi gick det. Första pinnen gick hon förbi, andra pinnen hittade hon klockrent även fast den var lite gömd och till spårslutspinne fick hon lite hjälp. Släppte på henne i närheten då hon inte riktigt hittade den.

Tyckte hon spårade bra! Det här är ju trots allt tredje gången hon går någon annans spår och första gången som Malin lagt det till henne. Hon har blivit mycket mer stabil i spåret, så kul! Vi har fortfarande lång väg att gå men det går framåt. Vi tycker nog båda två att det är lika roligt. 

Likes

Comments

Alltså lilla stjärnan! Hon gjorde ett såå klockrent spår idag! Trots svårigheter med vägövergångar och mycke vinklar hade hon full koll på spåret. Ett jämnt och fint tempo genom hela och markerade alla 7 pinnar fint! Som hon har växt! Hon blir lika taggad varje gång vi ska spåra.
Det känns bra att vi hunnit få en hyfsad grund innan vintern kommer. Då får vi i stället passa på att lägga hårda spår.

Likes

Comments

Då är vi snart redo för att spåra. Sju pinnar är utlagda och mini är grymt peppad!

Likes

Comments

Tjejerna hade inplanerad vilodag idag. Så direkt efter jobbet åkte vi ut i skogen så att dom skulle få springa och leka av sig (Fay). Båda var såklart med, men Cira strosade mest.
Riktigt mysigt! Alldeles lugnt och stilla. Solen sken fortfarande och det hade inte hunnit bli kallt. En perfekt energigivande eftermiddag.

Imorgon tänkt jag passa på och lägga ett spår till Fay och sen köra ett litet lydnadspass. Förhoppningsvis blir det kanonväder även då.


Likes

Comments