Har haft fullt upp dom senaste dagarna så har inte hunnit med bloggen tyvärr. I söndags fick tjejerna gå varsitt pass agility. Cira en enkel bana, som var perfekt för henne då det inte var så många konstiga svängar. Och med Fay fick jag träna en heldel handling. Hon kör fortfarande inget avancerat då hon är så ung än (snart 1 år dock). Har även börjat sniffa på slalomet som faktiskt går riktigt bra nu!

Måndag fick bli vilodag. Lite spring i skogen och latja i djupsnön. Även massage för bägge tjejerna.

Idag var det egentligen yttligare en vilodag inplanerat. Kunde dock inte hålla mig så körde ett pass med apporten och lite fjärr på promenaden. Avståndet på fjärren sitter riktigt bra nu! Kul! Där har hon tidigare tjuvat lite. Även apporteringen går framåt!

Inplanerat nu i veckan är föreläsning för Åsa Sellidj imorgon och sen på torsdag är det dax för kurs. Ska bli såå roligt!

Likes

Comments

La en beställning hos Sadelmakarna för drygt 3 veckor sedan på Top-Matic. En boll och magneten som man fäster den med.
Efter många om och men landade det äntligen i brevlådan igår! Invigde den på kvällsträningen och Fay gillade den verkligen!

Träningen igår gick förresten kanon!! Vi körde fotgående, stadga i ligg, inkallning, snabba sättande och en massa lek. Älskar hennes attityd!

Idag fick det bli en vilodag för tjejerna. Hade planerat in middag och biokväll med några vänner, så passade perfekt!

Likes

Comments

Helt otroligt vilket konstigt väder vi har! Mitten på Februari och vi har 6 plusgrader uppe i Norrbotten! Väldigt ovanligt. Känns precis som vår.
Men pga detta är vägarna snorhala. Även fast dom sandat. Det innebär att tjejerna endast får koppelpromenader. Dessa dagar är det såå bra med ett hundrum👌

Igår fick det därför blir ett pass med apporten, lite fjärr och stagdaträning i rummet. Apporten börjar återigen sitta. Nu plockar hon upp den även om den ligger långt framför henne. Ska även testa detta imorgon på våran träning så får vi se om det även sitter i en annan lokal. Hämta när man kastar är inga problem. Även ingångarna börjar sitta nu.

Ikväll blir det ett pass fotgående, driv och fokus, även lite ställande under gång (bakåt marsch) och stadga.

Likes

Comments

Lite dålig uppdatering såhär under helgen. Har haft fullt upp och inte riktigt haft tiden att uppdatera här. Men här kommer filmen från rallytävlingen förra helgen. Som ni ser är vi inte helt i fas men betydligt bättre känsla denna start om man jämför med debuten!

Likes

Comments

Mycket roligt som är inplanerat nu. Förutom utställningen i Mars har vi även planerat in några fler utställningar som vi ska åka på. Övik i april, sen både Piteås egna och Boden. Utöver detta har vi en lista på utställningar som vi tänkt åka på. Återstår att se vilka det blir. Men dessa är spikade i alla fall.

Sen har vi även bokat in kurser! Nu i slutet på Februari blir det en kurs för Åsa Sellidj och i mitten på Mars en kurs för Sofia Sandin. Ska bli såå roligt med lite ny input på våran träning. Fay börjar ju vara så pass stor nu dessutom så känns som att vi kan få ännu mer tips på hur vi kan fortsätta utvecklas. Kul!

Förutom detta ska även MH göras, mest troligen i Maj eller Juni. Sen även HD/ED röntgen i början på april! Spännande!

Likes

Comments

Träning igår med bästbrudarna. Man blir alltid lika pepp varje gång efter ett pass med dom. Fay fick köra ganska enkelt då jag inte ville kräva för mycket av henne nu precis när hennes löp börjat. Dessutom gillade hon inte trosan som hon var tvungen att bära heller. Lite störning i fotgående, där bästa Malin alltid har grym upplevelse. Sedan lite ingångar och hålla kvar fokuset körde vi.
Som avslut blev det lite apportering (som hon glömt hur man gjorde och gjorde fjärr i stället, haha) Men efter lite påminnelse så gjorde hon riktigt fina ingångar med apporten.

Idag har vi en ledig dag. Har precis varit på en promenad i kylan och på en liten stund ska vi köra ett kort träningspass med apporten igen. Sen får vi se vad mer vi hinner.

Likes

Comments

Liten har verkligen blivit stor nu. Hennes första löp har precis börjat. Då får man väl säga att hon officiellt inte är valp längre. Även om jag nog alltid kommer se henne som det.
Idag är första dagen. Har varit nog och kollat henne med papper dagligen nu eftersom jag tänkt att det snart borde vara på gång. Och rätt hade jag ju angående det. Ska bli väldigt intressant att se hur hon är på träningen ikväll. På morgonpromenaden var hon precis som vanligt i alla fall.

Likes

Comments

Igår anlände äntligen våran vinst som vi vann hos djurpaketet.se ! Såå himla roligt med tävlingar! Fay blev nämligen månadens bild hos dom. Så förutom ett gratis paket är hennes bild med i allas paket denna månad. Kul!
Innehållet var som vanligt guld! Väldigt uppskattande med tassalvan. Den ska verkligen bli spännande att testa! Även bra med godis och förhoppningsvis en hållbar leksak till Fay (som alltid demolerar det hon kommer åt).

Vi hann även med ett pass fotgående ikväll. Fokus på driv. Lite ingångar blev det också.
Men nu väntar sängen för oss.

Film från tävlingen kommer upp under morgondagen.

Likes

Comments

Hon blev 11 månader igår. Alltså, 11 månader? Förstå att hon nästa månad fyller 1 år!? Även om det känns som att hon bott hos oss alltid, kan jag ändå inte begripa att hon alldeles strax är 1 år gammal.
Vi har hunnit med mycket och jag har verkligen lärt känna henne på alla plan. Lärt känna den fantastiska individ hon är! Hon är alltid glad och hennes lilla svans går i ett. Världens myspropp som älskar att arbeta och leka. Vi har verkligen klickat på ALLA plan och jag är såå himla glad över att hon flyttade in hos oss. Hon är precis allt jag velat ha i en hund. Ska bli så roligt att fortsätta utvecklas tillsammans. Än har vi mycket att lära oss men vi har många år kvar!

Likes

Comments

Tävlingen idag gick bättre än väntat! Hade betydligt bättre flyt än senast. Själv var jag nog inte riktigt lika nervös heller. Vi hade totalt 14 poängavdrag. Så 86 poäng av 100 möjliga blev det. Känner mig mer än nöjd med det resultatet! Film kommer.

Nu lägga vi tävlingarna på hyllan ett tag och fokuserar på att träna ännu mer. Vi får se när nästa start blir. Hon är ju trots allt bara 11 månader.

Likes

Comments