Har nu anmält mig till våran debut i startklass. Tävlingen är om drygt 3 veckor (9/4) och jag är redan nervös! Vi har endel att träna på tills dess. Så nu har jag plockat ut delar som vi behöver nöta. Dels halter, ingångar, snabba upp sitt och snabba gripanden på apporten. Sen lite annat smått och gott. Men detta är det fokus på just nu.

Vi har redan hunnit börja och det märks redan skillnad. Dessa är ju egentligen saker man måste träna hela tiden för att underhålla. Hon har nämligen slarvat med ingångarna på senaste, men det är mest för att vi inte tränat så mycket på det. Bara av några repetitioner blev det genast bättre.

Så nu har vi lite att nöta på innan tävlingen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Okej, bättre sent är aldrig men här kommer i alla fall utvärderingen på kursdag nr 2. Som vi gick förra helgen.

Dag 2 valde jag att börja mitt pass med fjärren och rutan. På fjärren fick jag väldigt många bra tips på hur jag ska jobba för att få henne helt still i skiftena. Bl a att jag ska stå bakom henne i stället och påminna henne om att bakbenen finns. Det är framför allt från ligg till sitt som dom glöms bort.
På rutan ville jag mest ha tips på bra inlärning då vi just börjat med den.

Därefter gick vi ihop i grupp och tränade medans instruktören gick runt och hjälpte. Körde lite blandat av det vi hade lärt oss under helgen.

Sista passet för dagen ville jag ha tips för mer fokusövningar för att få henne att hålla ihop ett helt program. Fick även tips på vad jag kan göra det gånger hon plogar.

Väldigt givande kurs med många bra tips! Även otroligt givande att se andra ekipage som kommit betydligt längre än oss i träningen. Nu är vi inspirerade och är så redo på vad detta år har att bjuda på!

Likes

Comments

Perfekt med fredagspresenter. Igår efter jobbet möttes vi av ett paket från Dogmania.se och ett från fritidsfabriken. Materiell lycka! Leksakerna blev som alltid uppskattade här hemma. Fay är dock inte så svår att köpa något åt, hon skulle nöja sig med ett snöre typ. Hahah.
Bild på byxorna kommer senare!

Likes

Comments

Här kommer filmen från "träningstävlingen" i helgen. Kanonbra att köra igenom alla moment med publik och domare. Sen även att få tips på vad man ska träna mer på och hur. När jag väl kollade igenom filmen så inser jag att vi visst är startklara, även om det inte är perfekt. Så just nu lutar det åt en start i april. Om jag vågar förstås. Haha!

Likes

Comments

Idag anlände äntligen Fay's tjänstetecken! Det blev så himla fint! Passade henne utmärkt! Fay är däremot ungefär lika nöjd som hon ser ut att vara.  Hahah!

Likes

Comments

En rolig helgkurs är nu över och mitt motivationskonto är överfullt! Fick väldigt många bra verktyg att jobba vidare med.

Kursen startade kl 9 i lördags med en kort presentation av oss själva. Därefter körde vi pass där vi fick välja vad vi ville ha hjälp med. Första passet körde vi apportering. Fick bekräftelse med att det vi redan gör var riktigt bra och att vi ska fortsätta med det. Men fick även tipset att låta henne jaga ikapp apporten när jag håller i den för att gå snabbare gripanden. Så det var verkligen kanon att få mer skinn på näsan där. Känns som att det redan blivit stor skillnad.

Andra passet körde vi fotgående och tredje passet fick bli en träning på att tävla. Körde igenom alla moment i startklass med bara tävlingsmässig belöningen. Här fick vi direkt se vad som behöver läggas mer krut på. Framförallt är det stadga i stanna då hon gärna tjuvar. Men sen även att hålla fokus ett helt program. Precis som Sofia sa så är hon fortfarande väldigt ung men med träning kommer det bli kanon. Kul att få ett kvitto på vad som funkar bra och mindre bra. Nu vet vi exakt vart krutet ska ligga.

Det var ungefär vad vi hann med dag ett. Kommer ett inlägg imorgon om dagen två!

Likes

Comments

Började morgonen med fysträning för dom små. Först en promenad som uppvärmning och därefter lite bollkast i djupsnön. Det var två trötta brudar som kom in efteråt. Perfekt att bygga muskler och styrka.

Ikväll blir det ett enkelt träningspass för Fay, bara ladda upp inför kursen i helgen. KUUL!
Cira däremot ska få sig ett rallypass. Tänkte köra igenom en avanceradbana. Så får vi se hur vi ligger till.

Likes

Comments

Vaccineringen igår gick bra. Skönt att få det bortgjort. Nu är det 1 år tills nästa gång.
Fick även en leverans från djurpaketet.se i förrgår. Ett paket men väldigt bra innehåll! Massa godis, vilket uppskattas, sen också en boll som tål lite stryk. Då kanske Fay inte lyckas ta ihjäl den i första taget.

Igår blev det vila efter vaccinationen. Körde endast lite hålla kvar övningar med apporten. Idag blir det lite fjärr, stadga och framförgående. Endast lugna övningar idag också.

Likes

Comments

Idag är det dax för 1 års vaccin för mini. Skönt att få det bortgjort på engång så slipper man tänka mer på det. Så därför blir det vila för henne idag. Ska ta dom på en längre promenad direkt efter jobbet och sen åka för att vaccinera. Efteråt blir det massage i stället för båda tjejerna och mys i soffan. Cira får nog nöta på med lite högerhandling också.
Fay får ladda upp inför kursen i helgen i stället. Då blir det inte så mycket vila. Det ser vi framemot!

Likes

Comments

Idag fyller denna underbara, glada lilla tjej 1 år. Tiden har sprungit fram men samtidigt har vi hunnit med så himla mycket. Vi har verkligen haft massa tid på att lära känna varandra.
Hon är en superhärlig individ som alltid är glad! Går inte en dag utan att man får skratta åt hennes upptåg. Hon är ett pain in the ass på morgonen när hon vill att man ska kliva upp, men man kan inte bli sur på henne för hon är så söt. Hon är superrolig att jobba med och är alltid med på noterna. Tycker allting vi gör tillsammans är roligt.
Världens matvrak som gör allt för en godbit. Även världens mysigaste som helst ska ligga mitt på en och mysa. Hon är precis vad jag ville ha och jag är glad att hon är min❤🌟

Som grädde på moset har vi nu bokat in HD/ED röntgen som blir i april. Och i helgen ska hon få kursa för Sofia Sandin.

Likes

Comments