När man redan var less på sjukhuset sen vår vistelse i veckan.. Nu är vi här igen, men nu då Molly blivit dålig.
Magsjukan och febern vill inte riktigt ge med sig så 1177 tyckte vi skulle åka in då hon hade mer eller mindre sovit i ett dygn. Hon var vaken 20 min sen ville sova igen nån/ett par timmar.
Och idag har hon knappt varit vaken något alls.
Så halv 8 kom vi till akuten, fick ett rum och där fick vi vänta i 5,5 timme (!!!). Dom tog prover efter 3 timmars väntan där inne, då visste dom redan då att det behövdes dropp. 2,5 timme senare fick hon åka upp på barnavdelning och en timme efter det fick hon äntligen dropp.
Finner inga ord, men jag var redan less på det här sjukhuset. Men men, nu ligger vi här på rummet och Molly sover medans tvn står på med Brynäs matchen. Sebastian är nöjd med andra ord 😂

Får se om hon piggnar på sig, hon skulle ha dropp i 4 timmar sen ta nya prover. Så får vi hoppas att vi får åka hem efter det 😊

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag kom även febern.. Så jag har haft en heeelt utslagen liten tjej, som har varit vaken 20-30 min åt gången och sen somnat. Har inte fått släppa ner henne på golvet eller ens gått på toa, utan bara sitta i soffan med Barnkanalen med hennes favoritprogram på.
Så idag har det blivit en VÄLDIGT lugn dag, jises! Får se om det blir bättre under morgondagen.

Nej, nu blir det natti här. Jag och Sebastian byts av under natten nu då det vaknas mer än vanligt (!!) nu när hon är sjuk. Men inatt som var så hade hon korta uppvak, men väldigt, väldigt många gånger. Så nu när det är långhelg får vi helt enkelt hjälpas åt 😊

Likes

Comments

I vanlig ordning så blir Molly sjuk efter att ha varit inlagd på sjukhus.. Hon har varit vaken sen 3 inatt, då magsjukan kom.
Tycker så synd om henne, hon får panik när hon kaskadspyr 😷👎🏻

Håller tummarna att inte jag och Sebastian får magsjukan nu.. jag fick magsjuka dagen efter Molly fick sist. 


Likes

Comments

Nu var det ett väldigt bra tag sedan jag skrev här, men så jag börjar med att skriva att vi kom precis hem från sjukhuset. Molly har varit inskriven på barnkliniken sen i måndags och fick alltså idag åka hem igen. Detta är andra gången vi är där för utredning av sömnstörning. Ni som känner oss, eller dom som följt oss vet att Molly har haft problem med sömnen sen hon föddes. Hon har olika perioder om hur hennes nätter ser ut, ibland kan det vara nätter med korta uppvak på 10-20 gånger per natt. Andra perioder är hon vaken i flera timmar, vaken och nöjd, och andra där hon grinar i timmar. Just nu ser perioden ut så att hon vaknar ca 10 gånger och grinar. Kortare och längre stunder. Ibland går det att trösta, ibland inte.

Första gången hon var inlagd funderade jag över om det där verkligen var en sömnutredning? Dom tog puls/syremätning på natten och samt gjorde ett EEG (kan det vara fjärde testet hon gjort i sitt liv?). Då sätter dom massa elektroder på huvudet när hon sover som kollar om det förekommer typ som epilepsi. Inget av dom testerna var avvisande. Och ja, sen gjorde dom ingenting mer under 3-4 dygn som vi fick gå där och skrota (läs: vara extremt uttråkad). Dom frågade inte ens om en natt dagbok. När vi fick åka hem då sa läkaren som jobbade där just då att sömnen var enkel att lösa, bara att inte låta henne sova alls på dagen så kommer hon sova hela natten. Jag dumförklarade honom där och då, hon var inte ens 1 år, hon vaknade 04.30 och gjorde morgon och natt gjorde hon kl 19.00. HUR ska man kunna hålla ett sånt litet barn vaket så länge? Som dessutom inte sover bra på natten. Vi har sedan hon var 10 månader låtit henne endast sova en gång på dagen. Ja, så den så kallade "sömnutredningen" var ju helt bortkastad med tid. Läkaren som har varit med sen Molly föddes fanns inte på plats då, det är han som faktiskt varit engagerad till att försöka hitta lösningar som att ge melatonin (som inte fungerade) och göra utredning.

Nu kom vi som sagt därifrån ganska alldeles nyss. Och min slutgiltiga tanke är GÄVLE SJUKHUS ÄR ETT STORT SKÄMT. På riktigt, dom har ingen aning om vad en sömnutredning är. Alla stod som frågetecken och ingen vet vad dom ska göra när vi väl kommer. Läkaren som Molly har hade enligt en annan "gett över ansvaret" på en annan läkare som vi inte ens fick se förrän vi skulle åka hem. Men medans någon annan läkare säger att det är hennes läkare som håller i utredningen. Allt är väldigt luddigt och ingen verkar veta riktigt vad dom pratar om.
JAG själv fick fråga om vi inte ska föra en "dagbok" över hennes sömn när vi är på plats. Så det gjorde jag dom två nätterna. Sen fick vi gå till en psykolog som fick kolla Mollys motorik och massa annat (typ kolla minnet, stapla kuber, lösa problem osv). Det gjorde vi både igår och idag. Hon sa att allt ser normalt ut i hennes beteende och inget avvikande.

Jag kan inte förstå vad dom menar när dom säger att dom vill försöka ta reda på vad problemet är, till varför hon inte kan sova på natten. Ja, det hade jag ju själv väldigt gärna velat veta men då hon är väldigt liten ännu så kan hon ju inte precis tala om vad problemet är. Och dom ser ju inget medicinskt fel eller vad man ska säga, utan det som kvarstår är bara en sömnstörning av någon anledning.
Då ser jag inte heller någon anledning till att INTE prova någon ny medicin, i hopp om att just den kan fungera. Så jag tar upp ämnet och efter mycket om och men, och även tårar från min del går en läkare med på att theralén ska prövas under några dagar. Jag blir ganska nöjd, får upp hoppet om att tänk om detta hjälper?! Tänk om just JAG ska få ett barn som sover på natten? Min högsta önskan i världen. Mollys läkare har över telefon sagt att när hon läggs in andra gången kan dom möjligen prova på att testa theralén för att ha henne under uppsikt på sjukhuset.
Så när jag packat ihop alla prylar så kommer ena läkaren in och berättar att hon inte kommer få theralén då barn med kramper inte ska ha den medicinen. Alltså.. va i helvete? Hur kommer det då sig att man friskförklarar ett barn då, om inte man kan ta sån medicin? Hon har varit friskförklarad ett bra tag nu, och hon fick kramper sitt första dygn i livet. Vilket var närmare 14 månader sedan nu. Läkaren kunde inte svara på varför iallafall. Och säger att "denna utredning är ju inte slut än, vi ska ju fortsätta följa upp". Alltså på riktigt.. dom vet ju inte ens vad dom sysslar med eller letar efter. Jag tror att enda som skulle kunna hjälpa är att prova en ny medicin som gör att hon kan sova. Hur svårt ska det vara?
Det hela slutade med att jag åker därifrån med ännu en dålig upplevelse rikare utav Gävle sjukhus och vetskapen om att jag skällt ut några läkare/sjuksköterskor på vägen. Så mycket att jag tror att ena läkaren inte vågade sig in i rummet igen utan sällskap, haha.
Så jag är så fruktansvärt besviken och detta var ännu ett besök som bara tagit enormt med energi och samt tid. Det är bara att inse att vi får klara oss själva nu och att det inte finns någon vettig lösning mer än att vänta ut tiden. Som kan vara flera år... Den känslan att inte veta när detta löser sig är olidlig. Sömntortyr är det vad detta är.


Likes

Comments

Nu tar jag en liten bloggpaus. Om det gäller några dagar eller veckor får vi se! Kommer tillbaka när jag har mer ork och energi till att skriva här. Har inte riktigt någon motivation till att uppdatera bloggen när all energi går till att ha sånt normalt liv som möjligt på dagarna när nätterna är katastrof. Huset lär städas varje dag (pedant som man är), Molly lär underhållas, hunden lär ut och gå osv osv. Dagarna stannar tyvärr inte upp fast det känns som så när man går runt som en zombie 😅 Imorse vaknade M klockan 3, och igår 4. Jag trodde aldrig det skulle kunna bli värre med sömnen men det kunde det visst 😂 2 tänder har kommit samtidigt dessutom, tror inte sömnen blir bättre pga det.

Uppdaterar dock som vanligt på instagram 💕

Likes

Comments

Då var det en ny vecka, igen! Jag är fryssen idag så jag myser runt i mina tofflor. Har inte köpt något skyddsgaller till kamin ännu så kan inte elda heller. Molly springer fram i gåstolen till kamin så kan inte ha utan tyvärr.
Vilket som så har jag lyckats få hem den omtalade mattan! Det är egentligen en julgransmatta som kommer från Rusta. Slutsåld i hela Gävle så jag hade turen att systers kille kunde köpa en matta i Stockholm. Han tog dessutom sista exet i den butiken, hoho lucky me!

Jag hoppas verkligen att mitt nya objektiv kommer idag. Det blev en tidig födelsedagspresent utav Sebastian, eftersom jag tjatar om att jag behöver ett nytt. Så glad! :D Men jag fick iallafall ett sms om att bolltäcket jag beställde har kommit. Jag hoppas verkligen att det funkar på Molly. 14 dagars ångerrätt på täcket iallafall så man inte har kastat 4200 kr i sjön. Men hade kunnat betala bra mycket mer bara hon börjar sova.. Skriver en liten update imorgon om hur natten har gått.

Nu ska jag passa på att göra mig i ordning medans M tar sin powernap, för sen ska vi hem till Wickan på bebisdejt.
​Ha en bra dag! :)

Likes

Comments

Hallå!
Idag har det blivit riktig söndagshäng, alltså inte gjort så mycket alls! Men det är ju fars dag idag, så jag och Molly väckte Sebastian då jag hade gjort frukost på sängen. En bomberjacka har han även fått. Den har han kollat på länge men hans storlek var slut så jag hittade som den som tur var att beställa.

Annars så på barnfronten så har separationsfasen gått över, skönt! Lite ledsna miner på kvällen och mitt i natten, men kan vara pga den fjärde tanden som kommit. Inatt var det en väldigt bra natt för övrigt, det händer inte så ofta. 5 gånger tror jag hon vaknade under natten, dock så höll hon på att greja väldigt länge innan hon somnade om. Men skönt ändå att inte behöva vakna flera gånger i timmen :)

Som jag älskar dom där två

Likes

Comments


Godmorgon! Här är vi som vanligt vakna vid 6. Har haft en jobbig natt, igen.. Jag brukar inte räkna eller kolla på klockan längre hur många gånger Molly vaknar, men inatt gjorde jag det. 11 gånger kom jag upp till klockan 1, sen slutade jag räkna haha! Och mellan 3 och halv 4 så var hon helt klarvaken. Och det är tyvärr ofta det blir såna här nätter. Inatt låg jag bara och önskade att det skulle bli morgon någon gång, det är tortyr att få somna och vakna plötsligt så många gånger.

Jag måste vara någon slags superwoman som orkar hålla igång på dagarna. Men jag vet inte om jag klarat det utan att få hjälp av Sebastian. Han tar henne 2 nätter i veckan, och det är så jag orkar. Tänker "bara en natt till sen så får jag sova". Men igår la jag iallafall en beställning på det svindyra bolltäcket, uuh.. Hoppas att det fungerar!

Hur som helst vet jag inte planerna för dagen ännu. S har tagit ledigt idag så nu har vi redan helg :) Ut och åka lite pulka som igår ska vi göra iallafall. Men blir det lite morgonmys i pyjamas, tända ljus och ska alldeles strax göra lite kaffe.

Trevlig helg!

Likes

Comments

I morse åkte jag med Molly till sjukhuset för vi hade tid på Klinisk neurofysiologi. Eftersom hon föddes med hjärnblödningar så kan det göra att hon fått epilepsi, och det var det vi skulle kolla idag. Då krampmedicinen höll på att trappas ner så började hon få skakningar alt. små krampanfall så då fick vi trappa upp igen. Därför skulle vi göra nytt test idag.

I kallelsen till sjukhuset står det att det ska ta 90 minuter, och att det är ett sömn-EEG och därför ska man halvera nattsömnen natten till undersökningen. Haha, jaja! Men vi fick en bra tid iallafall, klockan 9, och det är då Molly brukar ta sin första nap. Så när vi kom in i rummet så började dom med att sätta fast sladdarna på huvudet med något kladd. Efter 45 minuter kunde hon somna.. då hade hon babblat, lekt, gråtit och dragit ur sladdar. Sen när hon var vaken knäppte dom på en lampa som får blinka, vilket inte uppskattades hehe.

Men så nu skickas det vidare till Uppsala och det ska ta ca 10 dagar att få svar. Håller tummarna för att dom inte ser något avvikande! ❤️ Dock vill man ju veta varför hon börjar skaka i hela kroppen ibland..

Likes

Comments

Hallå i snöstormen! Det vräker ner och yr omkring för det blåser väldigt mycket. Inte super populärt att dra ut vagnen i morse enligt M tror jag, hehe.. Så nu när Sebastian kom hem på lunchen passade jag på att springa ut själv med Nalle.
Vet inte vad planerna blir för dagen, har ingen lust att bylsa på både mig och unge så det blir nog att mysa inomhus idag. Jag ska iallafall iväg och träna när S kommer hem från jobbet, nu jäklar måste jag komma igång! Har haft ett avbrott på ca 1 månad nu och på det fått ett sockerberoende.. Haha, vilken bra kombo ;) Nä men jag har helt enkelt inte haft någon lust att träna och istället för att göra som jag gjorde förr, tvingade mig till gymmet vare sig jag ville eller inte, så har jag bara struntat i det. Men det är segt, jag var ju på rätt väg och nu känner man som en sumobrottare istället haha ;D Aja, nya tag nu! Jag älskar ju att träna, men nu ska jag bara hitta min träningsglädje så är jag nog på G igen.

Igår slängde jag ihop tekakor till kvällsfikat. Enkelt och snabbt! Inget nyttigt recept men gott var det, hoho.

Likes

Comments