Jeg har hatt en super uke på surfecamp! Tok toget i 9 timer fra Sydney til Spot X campen. Lang tur, men gikk fint. Møtt så mange mennesker og kost meg masse hver dag. Atmosfæren her er så chill. Musikk hvor hen man går. Strandutsikt og surfebrett i alle kriker og kroker. Herlig.

Om noen er nysgjerrig så en vanlig dag ca slik ut:

06.00-09.00
frokost
09.30 - 11.30
surfetime
12.30 - 13.30
lunsj
14.00 - 15.30
surfetime
16.30 - 18.00
felles aktivitet
(Rafting, kayaking, volleyball, yoga, kengurugolf etc)
18.30
middag
19.30
alkoholbussen kjører alle som vil til alkoholshappa
Også er det bare å slappe av på campen med alkohol, bordtennis, biljard, volleyball eller dra ut på en lokal bar!

Så ja, dagene var ganske hektiske samtidig som alle tok livet med ro. Surfing skal jeg fortsette å øve på da - for jeg har så lyst til å bli god. Å kunne våkne opp i tropiske omgivelser å bare ta med brettet ut å faktisk mestre surfingen virker så befriende. Har lært mye, og instruktørene var veldig flinke.

My place @ Mundaka

Ble tilogmed tilbydd jobb på campen! Dessverre var det ikke helt riktig timing, men hvem vet - kanskje jeg kommer tilbake. Hvis du vurderer en sufecamp kan jeg absolutt anbefale Mojo Surfcamp. De har også surfeskole på Bali. I tillegg har de også Akademi, som er en surfeskole over lenger tid. 1, 3 eller 6 måneder. Da lærer du alt du trenger å kunne når det kommer til surfing og du kan velge å bli instruktør også. Mange opplevelser og miljøet der er supert!

Takk for en fin uke!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

  • 149 lesere

Likes

Comments

Beste øyeblikk
This is a hard one.. Klarer ikke velge, men det å være blant kenguruer var gøy!

Ukens nedtur
The Great Ocean Road var skikkelig fin. Dessverre pøseregnet det mesteparten av den 11 timers lange touren, og det var et stort tre som hadde blåst ned over veien. Dette gjorde slik at vi ble stuck i kø lenge.. I tillegg skjedde det rett før vi skulle stoppe å spise lunsj - så alle var skrubbsultne og kalde. Hadde så lite klær med, så når jeg kom tilbake til hostellet hadde jeg omtrent frostskader i hele kroppen. Fin tur var det uansett da, og ville ikke vært foruten!

Ukens beste stopp
Den Botanske Hagen i Sydney helt klart! Jeg tok meg en 2 timers gå tur da vi kom til Sydney. Skrev opp en rute på turistkartet, som tok meg igjennom de store, frodige parkene, den Botanske Hagen og helt opp til operahuset. Fantastisk tur med så mye nytt å se. Nøyt hver minutt.

Her kunne jeg absolutt bo. Skal ta med familien hit en dag. Tror de ville blitt forelsket i Australia også.

Fant meg det perfekte treet hvor jeg tok en god pause mens jeg kikket på folkemengden. Mange mennesker - men det var det plass til! Havutsikt. Grønne trær. Frodige blomsterhager. 27 grader. Sol. Australia. Ingenting å klage på da.

Ukens matbit
Det er ingen problem å være sunn i Australia, men prisene er noe i det dyreste laget. Masse forskjellig å velge mellom. Det som er kjekt med backpacker hosteller er at de har felles kjøkken, slik at man kan lage sin egen mat. Å spise ute 4 måltider om dagen her er jo sjanseløst. Jeg prøver å være kreativ i matfronten på tur også da - spesielt nå som jeg har vært vegetarianer en stund. Eller peskitarianer da, siden jeg fortsatt spiser egg og fisk. Veggisburger stod ofte på menyen - og gjett om jeg er blitt dreven!

I tillegg har de mange slike "yoghurt barer", hvor du kan mikse og trikse med forskjellige yoghurter, granolaer, bær, nøtter og frukt. Kunne levd på det.

Kort oppsummert var begge byene supre. Mye varmere i Sydney, og temperaturen stiger jo lenger opp jeg kommer!

Skulle ønske jeg kunne oppdatere bloggen mer , men nettet går så tregt så fungerer ikke å laste opp bilder i det hele tatt dessverre

  • 184 lesere

Likes

Comments


Solen tittet endelig frem, og da måtte vi jo ta turen til på stranda. Tok tre kvarter med buss, men var absolutt verdt det. Fryktelig folksomt her, da dette helt tydelig er en kjent turistplass - men er jeg først i Sydney kan jeg like godt krysse Bondi Beach av listen.

Det var nydelig å kjenne sandkorna igjennom tærne og vinden i håret. Vi har jo ikke trengt solkrem frem til nå, men etter å ha ligget langflate midt i solsteken ett par timer kjente jeg svie i annsiktet og merket at det var det på tide å invistere i litt beskyttelse. Farge har vi heldigvis fått da, men litt brente ble vi også.


Veldig mange surfere her. Syntes det er gøy å sitte å observere. Det ser så lett ut når man ser på de som er skikkelig drevene. Har som mål å bli god til å surfe, men får se om den drømmen noen gang kommer til å gå i oppfyllelse. Skal i allefall på surfecamp i 5 dager til uken, så satser på å plukke opp litt der! Har aldri prøvd før, så gleder meg masse til det. Etter surfecampen går turen til Byron Bay et par dager også, og det er en plass jeg har hørt mye bra om!


​Ønsker alle en fortsatt fin helg! 

Likes

Comments

Litt forsinket innlegg

Beste øyeblikket

Da vi var i "Little India" dro vi til ett hinduistisk tempel akkurat i det de skulle starte en seremoni. Jeg tok på meg de tradisjonelle "klærne" som lå til utlån og ble med. Det var en skikkelig gjennomført og spirituell opplevelse. Ritualene ble gjort på en gjennomført og bestemt måte. Stemninga var intens med høy instrumentspill, røyk, roping og lovprising av gudene én etter én. De som deltok på selve ritualdelen var kledd i et toga-liknende sjal, med hvitmaling i forskjellig mønster på kropp og ansikt. Jeg stod helt foran, så var veldig interresant å få det med seg.

Ukens nedtur
Hadde en veldig fin uke i Singapore. Skulle kanskje ønske været hadde vært litt bedre da. Mange dager med regn, og det er jo kjedelig selvom det om det er godt over 30 grader i luften.

Sang
When you love someone - James TW
Vet ikke hvorfor, men denne sangen gir meg ro i sjela. Konstant gått på repeat den siste uken. Må være noe med gitarspillingen og den fine stemmen hans.

Beste stopp
Gardens by the bay i Singapore var fantastisk. Høye, kunstneriske trær laget i "Avatar-stil" overalt. Fargerike, bruer og store vannfontener. Følte meg som en liten eventyrprinsesse der jeg hoppet rundt å knipset bilder med blomst i håret. Livet var pretty good da altså.

Craving
Å som jeg savner min kjære Bergby sennep. Liker ikke vanlig sennep, men den fra Bergbys har jeg vært avhengig av i flere år. Tilbehør på alt av mat. Ris, pasta, pizza, salat, brødskiva - ja, you name it! Kan offisielt si jeg er på avvenning.

Beste kjøp
Prøver jo å være litt sparsom på tur, men en veldig deilig silkekåpe ble med meg hjem fra China Town. Den tar liten plass og er super å ha om morgen og kveld.

Matbit
På markede kjøpte jeg meg en dragonfruit for første gang da det er altfor dyrt i Norge. Du har kanskje sett de neon rosa smoothiebowlene på bilder? Dragonfruit. Én bit og hele munnen min var knall rosa. Tropisk, saftig og godt. Gjett om jeg skal spise mye av det i Bali!

Kommer til å prøve å lage en slik "this weeks" alle 8 ukene jeg er på tur. Drar jo nye steder hele tiden så tenkte det kanskje var interresant!

  • Travel
  • 1661 lesere

Likes

Comments

Nå har jeg endelig satt mine føtter på Australsk jord. Har lenge gledet meg til å krysse dette landet av listen. Skulle jo egentlig på utveksling hit, men det ble det ikke noe av på grunn av skolen min i Norge. Hadde det ikke vært for det, hadde jeg allerede hatt god kjennskap til landet "down under".


Reisen strekker seg opp hele østkysten - og jo lenger opp man kommer, desto varmere blir det også. Skal si jeg fikk sjokk da temperaturmåleren viste 13 grader når vi landet i Melbourne, og det var full storm. Ingen varme klær har jeg med meg heller.

Selv med null søvn de siste 24 timene drakk jeg et par kopper kaffe og tok meg en lang gåtur alene for å sjekke ut byen. Jonas tok en powernap på rommet, for stakkaren har allerede klart å pådra seg en forkjølelse og er ikke helt i form. Jeg føler meg derimot toppers og Melbourne by var enda bedre enn hva jeg så for meg.


De som kjenner meg vet at jeg er elendig når det kommer til å finne frem til steder. Pappa bør være stolt, for jeg tok nemlig saken i mine egne hender. Hentet et bykart og storkoste meg der jeg trasket rundt med den lille sekken min på ryggen og kaffen i hånda. Tok et par timer før jeg var tilbake igjen, og på den tiden var det både sol, storm og regn. Veldig ustabilt vær altså.Melbourne er kjent for å være en kunsternisk by, og den skuffer ikke. Street-art overalt, og bygninger i alle farger og fasonger. I tillegg er det så koselig å gå rundt i gatene med rolig musikk på ørene og observere alle menneskene. De som sitter på de små hjørnekafèene og sipper en kaffe i kulden. Det gamle ekteparret som tok med seg barnebarna til parken for å leke. Ungdommer i hastverk som småjogger over veien så fort lyset blir grønt. Ja - det er så mange forskjellige mennesker, og det finner jeg veldig interressant i grunn. Det å bare tenke over at alle disse menneskene faktisk er forskjellige individer med egne tanker om alt mellom himmel og jord forundrer meg noen ganger. Jeg skulle så ønske jeg kunne lese tanker.


Så vanvittig kreativt og inspirerende. Jeg elsker det.

Dersom du har kjennskap til Australias østkyst - rop ut. Tips om plasser man må dra til, billige og gode restauranter eller noen skjulte skatter i område tas i mot med glede!! Hadde satt stor pris på det ❤

Likes

Comments


Templer må være noe av det fineste jeg vet om. Det skjer noe med meg når jeg går inn i slike settinger som denne. Kunstneriske verk overalt. Så mange farger. Historier. Tanker. Jeg setter så pris på slike ting og kunne gått rundt å beundret det i timesvis.

Følelser. Du kan se det dypt inne i øynene til de som setter seg foran statuene for å be. Hvor fredfulle og harmløse de er, samtidig som energien deres fyller hele rommet. Det er vakkert.Sjela mi ble tilfredsstilt av å vandre rundt i de små gatene fulle av travle mennesker og små boder. Hinduistiske templer og helt nye lukter overalt. Viktig å ta til seg alle inntrykkene. Skulle gjerne ha smakt på alt fra stekte småkryp til tørka blekksprut, men får spare det til nestegang.

Rart det der. Tog toget fra storbyen, og endte opp i "Kina". Hadde jeg sitti på ett stopp til hadde jeg havnet i "India". Fasinerende.


Jeg er inspirert.

  • Travel
  • 2493 lesere

Likes

Comments

Etter to ganske lange flyturer har vi endelig kommet frem i god behold. De første 6 timene til Dubai var veldig lange, og for en rastløs sjel som meg var det slitsomt å bare sitte der å glo. Klarte ikke engang å fullføre en hel film, men tror jeg endte opp med å se 4 halve og et par episoder fra mange forskjellige serier.
Fra Dubai sov jeg 7 av de 8 timene det tok til Singapore, som resulterte i at jeg var uthvilt og i godt humør da vi landet på ettermiddagen. Med to tunge ryggsekker, tom mage og 32 grader i lufta satte vi kursen mot t-banen for å finne riktig hotell. Heldigvis er folkene her veldig behjelpelige, så vi fant fort frem i byen uten noe problem!

I
dag har vi sjekket ut byen. T-banen er veldig enkel, og prisene er ikke så gale heller. Vi var innom den anerkjente shopping gaten Orchard Road hvor det var store shoppingsentre og eksklusive butikker overalt. Travle mennesker også, men veldig fint å tusle nedover gatene til tross for at svetten rant og klærne klistra seg til kroppen grunnet den skyhøye luftfuktigheten her nede!


Singapore er noe for seg selv. En fin blanding av storby og jungel. Både høye og fine skyskrapere, men også grønne palmer overalt. Eneste som mangler er de ville apekattene som burde ha slengt seg over de store trærne langs gatene - det hadde vært noe det!

I og med at vi kun har 5 dager til rådighet her før turen går til Australia, prøver vi å plukke ut et par ting vi vil gjøre. Vi har vært på shopping, tatt en tur i toppetasjen på det kjente hotellet Marina Bay, og stoppet innom Gardens By the bay - som forresten var fantastisk! Dette er en stor, avatar-inspirert park full av høye trær og fargerike blomster! Absolutt vært å få med seg dersom du skal til Singapore.


I morgen kan vi krysse av China-Town på listen også, og jeg gleder meg til å teste ut litt kulturell mat og dra innom de fine templene jeg har lest om!

  • Travel
  • 2873 lesere

Likes

Comments

Yoga er en treningsform som er blitt brukt i mange hundre år og stammer fra India. Det ble oppfunnet for å hjelpe mennesker å få et mer positivt syn på livet. Meningen med yoga er å finne tilstedeværelse og ro. Mange driver med yoga for å bli myke og fleksible, men det er så mye mer bak denne treningsformen enn som så dersom du går litt inn for å lære.


1. Oppmerksom på pusten
Det å faktisk tenke over at du gjør en så logisk og vanlig ting som å puste er bra for hodet. Du øker oppmerksomheten på det faktum at du lever her og nå, og blir mer bevisst på ditt indre. Å stoppe opp å konsentrere seg om å puste øker fokuset, og minsker stressnivået i kroppen - samtidig som du også jobber med din egen tålmodighet. Det å bevisst ta lange åndedrag ut og inn har en positiv virkning på kropp og sjel.


2. Bra trening
Mange uvitne mennesker unngår å bruke "yoga" og "trening" i samme setning fordi de ikke tror på virkningen det har på kroppen. Jeg skal love at du kommer til å bli både stiv og støl dersom du ikke har prøvd det før. Yoga styrker musklene i hele kroppen og da spesielt kjernemuskulaturen. Det finnes mange type serier, som påvirker kroppen på forskjellige måter. Noen litt mer intense enn andre. I tillegg øker det kroppens bevegelighet og fleksibilitet på det sterkeste.


3. Styrker det indre
Det er viktig å sette av litt tid til å bare være - uansett hvor sært det høres ut.. Alle trenger å kjenne på det å kun fokusere på seg selv. Pusteteknikken under økta forbedrer lungekapasiteten din og de forskjellige øvelsene styrker kjernemuskulaturen samtidig som du lærer å være tilstedet akuratt der og da. Du lærer og rengjøre tanker og sinn som også vil hjelpe deg i hverdagen.


4. Meditasjon
Meditasjon handler om så mye mer enn å sitte i lotus stilling med hendene i en typisk mediterende posisjon.. Under en yogatime får vi alltid beskjed om å prøve å meditere oss dypere inn i stillingen ved hjelp av pusten. Yoga mister meningen dersom fokuset er fraværende. Når du mediterer gir du hodet ditt tid til å reflektere og finne ro samt. tilstedeværelse. Du blir mer bevisst på ting, og vil også ta dette med deg vidre hver dag. Du lærer å bli mer tolmodig og konsentrasjonen økes betraktelig.


5. Mindre stress og bedre søvn
Forskere mener yoga og meditasjon kan være effektivt for mennesker som sliter med stress, psykiske lidelser, deprisjon, angst osv. Stresset mange opplever i hverdager er ikke alltid like lett og håndtere. Både søvd og andre faktorer blir negativt påvirket, og vonde vaner er vanselig å vende.. All tilværelsestrening hjelper i allefall meg å håndtere stresset i hverdagen litt bedre, og øker den positive energien i kroppen💛


Jeg har lært mye det siste året, og føler jeg er på god vei til å finne meg selv. Det er rart å tenkte på hvor åpensinnet jeg har blitt, og hvor mye jeg har vokst som person. Det er umulig å vite hva som vil skje i fremtiden, men det tar jeg som det kommer.

Dersom du aldri har prøvd yoga før,
utfordrer jeg deg til å teste ut en time på treningssenteret ditt!


  • 2951 lesere

Likes

Comments


Mye som skjer denne helgen. Jeg er nemlig verdens beste til å utsette alt, så tiltross for at vi faktisk drar om under 2 døgn har jeg ikke engang startet å pakke. Pakkelisten er klar da, så burde vel egentlig bare få rumpa i gir. Det eneste som er vanskelig å pakke er klær - for hvor mye bør man egentlig ha med på en 2 måneders tur boende i en ryggsekk?


Tok frem listen og startet smått før jeg endte opp med å ta en lang powernap i steden for. Kvelden ble brukt med familien før jeg tok en aldri så liten powerwalk. Deilig med noen dager som denne. Har fått helt dilla på powerwalks i det siste. Kan sette rolig musikk på ørene og bare nyte naturen og omgivelsenerundt meg. Gleder meg veldig til dette på turen jeg skal på. Nyte hver dag. Puste inn frisk luft. Ta inn alle inntrykk og se litt mer av hva verden har å by på - for det er så mye der ute.


​Håper jeg klarer å få blogget en del mens jeg er på reise. Mac'en er i allefall med! Er jo så gøy å ha noe å se tilbake på senere.

  • 3094 lesere

Likes

Comments


Den såkalte ekte "Buddha bowlen" skal vel egentlig være helt vegetar, men jeg valgte å tilsette litt reker for smakens skyld da vi hadde en del leftovers fra gårsdagen. Å lage en Buddha bowl er en sunn og næringsrik måte å få i seg masse gode næringsstoffer, og inneholder alt du trenger for et balansert måltid. Søker du det opp på for eksempel pinterest får du utallige treff på forskjellige typer bowls - her er det bare fantasien som setter grenser. Kan jo rett og slett bruke det du har i kjøleskapet akuratt der og da - i og med at det ikke er noen fasit på åssen den skal se ut.


1. Fyll bunnen av bollen med en form for salatmix. Så er det tid for å velge åssen type korn du skal bruke. Jeg valgte å koke cous cous hvor jeg da også blandet inn stekt sopp, løk og en stor spiseskje med cottagecheese. Brun/hvit ris eller quinoa er også gode alternativer.

2. Deretter finn en proteinkilde. La jo til noen reker, men utover det ble det en stor porsjon hummus fra min side. Hummusen lagde jeg ved å blande en boks kikerter, løk, hvitløk, litt tomatsaus og krydder i en bolle og moste det til en røre med stavmikseren. I tillegg inneholder cottagecheese mye proteiner.

3. Som fettkilde skulle jeg egentlig hatt en god og moden avocado, men rakk ikke ned å kjøpe - så da ble det nøtter og frø istedet.

4. Så er det bare å finne frem alle de fargerike grønnsakene og fruktene du liker. Min løsning var ganske lettvint, for jeg valgte gullerot (både kokte og raspet), agurk, mais, tomat, ananas og eple. Ikke så veldig fancy, men var absolutt en smakfull og god lunsj!


Det ble en porsjon nummer 2 også, men skal innrømme at den ikke så like fargerik og fin ut altså.

Når maten har sunket litt skal jeg ta turen på treningssenteret for å gjøre litt yoga. Kjenner det skal bli godt nå, da søvnen ikke har vært helt optimal de siste nettene og stressnivået er høyere enn det burde være nå for tiden. En liten avkobling er bra i ny og ned!

Ha en fin lørdag✨

Likes

Comments