Header

Skulle göra allt i världen för att åka igenom denna gate igen

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tilde har gjort det igen, men denna gång för sista gången... Här är den iallafall, de 10 bästa månaderna i mitt liv på 4 minuter.

Likes

Comments

Dagen som var fylld av så mycket glädje men desto mer tårar. Tårar att vi dagen efter skulle behöva lämna landet vi alla älskar och har kallat vårt i 10 månader. Dagen då 11 personer från skolan tog studenten och resten av oss elever gick ut 1an eller 2an.

Fina Matilda

Bästa boardingvärdarna Tomas och Frederik som båda ska sluta på skolan, tillsammans med Ella

Hemkomna från champagne frukosten på savannen

Bästa studenterna

"Utspring" från balkongen

Några från min klass med vår boardingpappa Frederik som vi tvingade bära den svenska flaggan trots att han är dansk

Lunch och avslutning med underbara tal och egenskrivna låtar

Avslutade lunchen med kramring med alla elever och lärare runt poolen vilket fick de flesta att bryta ihop

Middag på ett hotell för studenterna där vi andra elever, lärare och familjer fick vara med. Här höll Ellen världens finaste tal om året som även fick mig att börja gråta vilket inte händer så ofta.

Sen på kvällen var det en sista utgång då även lärarna och rektorn var med och dansade hela natten tillsammans med oss på olika klubbar

Likes

Comments

Jag har i hela mitt liv bara haft ett hem. Det var där jag växte upp och det är det huset jag bor i än idag. Det har varit det ända stället jag kallat mitt hem. Men för 10 månader sedan ändrades det. Då fick jag ett nytt hem, i Nairobi. Ända sedan jag kom tillbaka till Sverige för 4 dagar sedan har jag fått frågan: Hur är det att vara hemma? Flera gånger varje dag och min första tanke har alltid varit, hemma i Sverige eller hemma i Nairobi? För helt ärligt, visste jag inte vart jag bodde den onsdag natt när jag åkte tillbaks till Sverige.

Just nu älskar jag att vara i Sverige. Jag älskar att kunna träffa alla mina svenska kompisar igen. Jag älskar att komma hem till min familj. Jag älskar att vara tillbaks i Stockholm och jag älskar att ta kvällspromenader med Bella och bara gå utan att tänka på vart vi går eller gå runt på Kungsgatan sent på natten. Jag älskar att jag har frihet igen. Men sakta men säkert början tanken komma tillbaks om när jag ska åka tillbaks till Kenya. Att jag i augusti måste packa mina väskor och åka tillbaka för att det är där jag bor och går i skolan. Att mitt år i Kenya är över har jag inte riktigt fattat än.

Sen jag kom hem har jag haft fullt upp varje minut. Jag har njutit av att vara tillbaks. Träffat kompisar, ätit goda middagar, varit i stan, varit på utspring och mottagningar hos studenter, varit på Beatas homecoming, handlat på Ica (!!!) och gjort allt jag saknat! Idag var första dagen då jag spenderade mer än 3h i sträck med min familj sen jag kom hem vilket fick mig att inse hur lyckligt lottad jag är av att ha växt upp i den mest tokiga och härligaste familjen av dem alla. Samtidigt som jag levt livet i Kenya med alla mina Kenya kompisar har jag missat att jag även har ett liv här i Sverige. Jag har än familj även här och det gör mig så lycklig att inse att jag efter detta år har två familjer!

Hejdå till en familj... men hej till en annan

Likes

Comments

Fredag

Sista religionsfikat på Art med religionsklassen och läraren

Jag, Ella, Amanda och Tilde åkt iväg till ett ställe där vi var i början av året och firade att vi är klara med 2an!!! Vi åkte Matatu (buss) och Bodaboda som vi egentligen inte får göra men nu bär det är så kort tid kvar så spelar det ingen roll egentligen

Sen på kvällen var vi på en restaurang, det har blivit extremt mycket restaurang besök nu på sista tiden, varje kväll tror jag faktiskt. Senare var det dags för gemensam utgång till Casablanca, som var den första klubben vi fick åka till i början av året och därför var det extra kul att avsluta där också

Lördag

På lördagen åkte vi iväg och hade en sista camping alla på internatet, vi åkte dock inte så långt bara ca 40 minuter. Det var iallafall väldigt mysigt

Söndag

Efter campingen hängde vi vid poolen och jag fortsatte att packa. På kvällen åkte vi till en restaurang som heter Talisman som är så god!!

Vår sista skoldag. Vi hjälpte till att fixa inför studenternas fika och avslutningen som är på tisdag.

Jag, Ella, Amanda, Lydia och Erik var på junction och åt frozen yogurt

Poolhäng

På kvällen hade Boardingen fixade en överraskning så 18.45 stod vi vi är bussarna som tog oss till en klubb där vi körde kareoke hela kvällen!

På kvällen körde jag och Amanda yatzi på boarding kontoret och åt kakor som vår boarding pappa Frederik hade köpt till oss

Tisdag

Studenterna är nu iväg på champagne frukost på savannen och vi övriga fixar oss här på skolan innan de kommer tillbaks då det är fika, ursprung, avslutningslunch och senare på kvällen studentmiddagen på ett hotell och sedan en sista gemensam utgång innan flera åker tillbaks till Sverige inatt

Likes

Comments

Om precis en vecka sitter jag och mina kompisar på flygplatsen och väntar på att gå på vårt flygplan som ska ta oss tillbaks till Sverige.

Samtidigt som jag är så taggad på att åka tillbaks till Sverige, träffa alla vänner som jag saknar mer och mer efter varje Skype samtal, min familj och min släkt, äta hemlagad mat och gå runt på stan bara för att jag kan och inte är fast på ett internat för att det är för oroligt ute på vägarna är det en liten del av mitt hjärta som brister varje gång jag ser en ny person gå ner och hämta sin resväska och sakta men säkert ta ner alla bilder från väggarna, tvätta en sista gång och göra de sista inköpen... Hur är det möjligt att packa ner 10 månader i 2 väskor? Just nu är det allt jag har och jag längtar inte till dagen då jag måste börja packa... Dagen vi kommer behöva lämna Kenya har alltid funnits men har alltid varit så långt fram men nu när den är så nära är det mest skrämmande.

Idag när vi var hemma hos min mentor på Mentorsfika upplevde jag total tystnad för första gången på snart 10 månader och jag måste säga att det kändes väldigt konstigt. Livet på ett internat är allt annat än tyst... Om det inte är ljudet av vattenmaskinen, folk som pratar och skrattar, olika djur, dunset av nattvakterna som patrullerar runt eller människor som slänger i dörrarna när vi ska sova hör man alltid något annat ljud från rummet brevid eller Niklas i korridoren brevid som skriker på Felix att bli insläppt i sitt rum eller Beata som skrämmer varje människa som går förbi för att vi efter 10 månader vet varandra svaga punkter. Och jag måste erkänna att jag kommer sakna de småljuden, det tillhör ett internat med 71 elever!

Som veronica sa: jag ska inte åka hem, jag ska åka hemifrån. För detta år har Kenya varit mitt hem och jag kommer sakna tiden här varje dag och varje minut när jag är hemma.

Blivande SSN:are?
Till alla er som har kommit in och ska gå här nästa år, stort stort grattis! Ni kommer verkligen få det så bra och önskar så att jag också kunde gå här igen! Om det är någon av er som vill ha ett paket med sånt jag lämnar från mitt rum som är bra att ha är det bara att skicka ett meddelande till mig!

Likes

Comments

Vi började dagen med att överraska 3 av våra treor som ska ta studenten genom åka hoppa in 15 personer i en buss utan att de visste vad vi skulle göra tills vi tillslut kom fram till en paintball bana. Där spenderade vi förmiddagen tillsammans och hade det hur kul som helst! Som tur var tykte även studenterna om överraskningen!!

När vi kom tillbaks till skolan hade vi poolparty som internatrådet hade arrangerat med olika lekar och grillkväll. Tyvärr var det inte så varmt så det blev inte så mycket bad

Efter grillningen åkte jag, Tilde, Amanda och Veronica till en restaurang i Karen där vi hängde ända till det var dags för utgång igen. Det var så mysigt och väldigt gott!

Boardingen har gjort om reglerna nu sista tiden så om vi får plats får vi gå ut både fredag och lördag så vi gick ut igen men denna gång till en betydligt större klubb som heter K1.

Likes

Comments

Matte

Love School

Utekväll på Ebony

Likes

Comments

Jag, Tilde och Amanda trotsade morgonregnet för våran torsdags brunch som förmodligen blir den sista då vi nästa torsdag har nationella istället...

Likes

Comments