Header

Dagen idag har bara varit kaos, sov hos Anton inatt (öste ner och smattrade mot taket när vi la oss, så mysigt!!) och då ställde han klockan på 06:45 för vi tänkte gå en sväng på morgonen men var död när klockan ringde. Så den snoozade tills jag blev galen, inte nog om att den ringde så ringde Rebecka mig kl 8 för att klaga på hennes hand så då var jag en aning irriterad(!) förlåt becka för tonen. Åkte hem med tåget vid elva för att sedan möta upp Rebecka och sola. När jag låg i solariet fick jag ett jobbigt mejl och hade ett jobbigt brev väntandes hemma till mig. Detta stressade upp mig en aning.

Vid 3 tiden drog jag till Mörrum för att träna med Rebecka där, på det motivagymmet då. Innan träningen mådde jag lite konstigt men gick över när jag va igång. Körde på kondition där, 40min på crossen + 30min pw. Mådde illa efteråt och när jag satt på bussen hem var jag helt yr och tillslut bara kom allt upp helt plöstligt. Kaskadspydde på bussen alltså, satt långt bak och var bara en familj framme så ingen märkte det men satan vad jag skämdes. Spyan gick till och med upp via näsan och ut. Har spytt här i omgångar nu men är bara galla. Nu har det varit lite lugnt så försöker få i mig lite te samtidigt som jag ligger nerbäddad i soffan med kockarnas kamp i bakgrunden. Usch och fy, sånt här är verkligen omtumlande och har verkligen inte tid med det nu.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag bryr mig mycket om era åsikter därför  vill jag höra vad ni tycker och vill. jag funderar på att börja göra videobloggar, där jag pratar om olika ämnen eller bara allmänt. Ibland är det lättare att prata och förstå än att skriva allt om det och tolka det man skriver. Vad tycker ni? Skulle ni vilja det?
Vad skulle ni vilja att dom handlade om isåfall?

Likes

Comments

Hello guys hur är det? Tänkte skriva om resan, vad vi har gjort, vad jag tyckte osv.

Måndag: Vi möttes på busshållplatsen nedanför väggaskolan där vi åkte iväg 06:30. Kl 11:00 gick färjan från Gedser i Danmark till Rostock i Tyskland, vilket tog knappt 2timmar. Därefter fortsatte vi bussresan mot Berlin där vi var framme ca kl 16:00.
Vi hade en aktivitet inplanerad redan den här dagen vilket var riksdagshuset kl 17:00. Det besöket var inte alls som jag räknat med. Vi besökte ju det i Stockholm i ettan och då fick vi gå och se olika salar och sådant inomhus och trodde det var liknande men icke! Vi fick gå inne i en glaskupol där man gick runt, högre och högre med en egen slags radio som guidade, berättade vad man såg för något ute och om det.
Efteråt åkte vi till hotellet/vandrahemmet och checkade in. Jag, Alice och Wilma F delade på ett rum som var lite större än de andras.
Hungriga som vi var gick vi ut och skulle äta, blev verkligen inte det bästa stället men det var nära.  Det va en pizzeria och man fick dom efter ca 1timme, man fick dom i olika tider med så en hade kunnat käka upp sin innan en annan fick sin. Riktigt dåligt ställe. Gick tillbaka och sov.

Tisdag: Startade dagen med frulle på hotellet, dock var den inte något att prata om. Yoggin var riktigt söt och gick inte att äta och de mesta annat med. Äggen var så hårdkokta att gulan var svart. Fanns inget vatten att ta heller. Kl 8 begav vi oss till alexanderplatz för att möta upp guiden som vi skulle ha stadsvandring med. Vi gick med han i ca 5timmar men det var riktigt intressant det som han berättade och vi fick se mycket. Tex judiska kvarteret, berlinmuren, museumön, högskolor som nobelpristagare hade gått i och mycket mycket mer. Han släppte av oss i mall of berlin, en stor galleria. Vi åt där och gick runt i affärerna för att sedan bege oss till ett museum som låg vid muren då vi hade en uppgift att besöka valfritt museum. Ska tillägga att vi gick vilse innan vi kom tlll museet. Vi var döda i benen så va inte så kul att gå där tyvärr, annars hade de säkert varit bra. När vi va på väg till hotellet, gick vi inom en affär för att köpa med oss till en picknick på rummet.

Onsdag: Åkte ut till ett koncentrationsläger i Sachenhausen för en guidad tur där med. Tyvärr ösregnade det så jag lämnade mobil och allt i bussen. Men det var riktigt intressant, svårt att ta in och förstå att allt det har hänt, vi gick se mycket där. Efter blev vi avsläppta vid Alexanderplatz, åt på vapiano och gick på primemark, köpte ett par mysiga sockor där. Har aldrig ätit på vapiano eller gått på primemark tidigare! Sedan skulle vi gå bort till ett museum men det var bara en timme till dom stängde så vi kom inte in. Tänkte gå till ett annat men vi va för trötta för det så vi stack till ett veganskt café istället. Mysigt men hon som hade det kunde bara tyska. Tyvärr pajade min mobil på dagen med och var helt konstig men har fixat till sig nu.

Torsdag: Åkte från hotellet kl 9 för att se andra delen av muren där dom har målat och sprayat grafitti på, riktigt coolt! Sedan åkte vi till den västra delen och shoppade, jag hittade två tröjor på forever 21, va på urban outfitters, handlade med oss Subway  (aldrig ätit de heller innan) och åkte hem med bussen kl 13. Vi va framme på färjeterminalen 15;30 och färjan kom inte förrän 17, så vi fick sitta och vänta i bussen. På färjan handlade jag lite på bordershopen,  blev åksjuk innan vi gick iland men blev bra sen. Vi kom hem till Karlshamn kl 23:00 där bästa hämtade upp mig, var skönt att se han igen!

Sammanfattning: Resan gav mycket, fick lära oss och se mycket.  Men vi fick inte uppleva Berlin så mycket som vi hade hoppats på och hade kanske varit bättre med att ha något slags åk-kort för vi var verkligen riktigt trötta i benen efter allt gående och hade flera blåsor. Guiderna var bra och man fick lära känna staden mer. Tack tjejer för resan!

Bilder från besöket på riksdagshuset.

En fancy väggmålning nära hotellet.

Tv tornet som står på alexanderplatz.

Från de judiska kvarteret.

Bilder på muren.

När vi åt på vapiano.

Andra delen av muren.

När vi var helt vilse och försökte hitta.

Minnesmonumentet.

Vi besökte även en stor chokladaffär där det bara var olika sorters choklad och skulpturer i choklad.

Likes

Comments

Jag blev nominerad utav @Miaemmatherese att svara på 11 frågor så tack så mycket ☺️


Regler:

1. Nämn vem personen är som nominerade dig och tacka.

2. Svara på de 11 frågorna som ställts till dig.

3. Nominera 11 stycken nya bloggare.

4. Ge de bloggarna du nominerat 11 stycken nya frågor.

5. Se till att uppmärksamma de 11 bloggarna om att de blivit nominerade till Libester Award.


Frågor:


1. Vad kan du inte vara utan en vanlig dag?

-Klarar mig inte utan att lyssna på musik minst en gång om dagen. Jag lyssnar oftast inte på något bara för att, utan musik brukar ha någon innebörd och betydelse. Samt så är det skönt sätt att få bort ångesten.


2. Om du bara får välja en produkt att sminka dig med, vad väljer du?

-Mascara!! Min hud är inte så jättejobbig utan brukar vara helt ok och går ibland med bara mascara.


3. Var drömmer du om att bo?

-Göteborg. Vill bo i en större stad men inte för stor, gillar verkligen Göteborg och folket där är mysiga.


4. 3 positiva egenskaper om dig själv?

-Omtänksam, bryr mig om andra och lyssnar.

-Envis.

-Måldriven.


5. Ditt roligaste minne?

-Balen och studenten! Så mycket kämpande inför detta och kunna göra en avslutande sak med klassen och dela detta med dom. Främst eftersom att jag inte var med dom det sista året.


6. Är du en morgon/kvälls/natt-person?

- Hmm kan vara både morgon och kvällsmänniska men är nog mest en morgonmänniska. Vaknar tidigt och vill genast ha något att göra.


7. Vad vill du helst av allt jobba med?

-MÄNNISKOR!! Jag vill jobba med människor, att hjälpa dom på nåt sätt och gillar det sociala.


8. Leva på en " normal " lön med världens roligaste jobb som du älskar eller leva ekonomiskt oberoende på världens tråkigaste som du hatar?

- Det första, alla gånger i veckan.


9. Aldrig mer få resa till ett nytt ställe eller aldrig mer få träffa en ny person?

- Aahhh svårt!! Älskar att både resa och lära känna nya människor lika mycket. Men om jag har kvar dom människorna jag har hos mig kan jag välja att vilja resa istället.


10. Hur många barn vill du ha?

- Kanske 2st. Om jag får ett barn vill jag iaf att hen har ett syskon att växa upp med för tycker att det är viktigt i en uppväxt och att senare i livet att ha hos sig.


11. Vilket är ditt drömresemål?

-Nya Zeeland. Har alltid varit en dröm att åka dit då det känns som att de ska vara så himla fint och vill uppleva naturen där borta.


De bloggar jag nominerar till att göra det här är: @Amandasofie @Naatly @linamartinsson @sarakarolina @nikolinapettersson @julialanden @Lifebymichelle @Lindbergan @moamattsson @Saraolander @liv


Frågorna är:


1. Vad gör dig glad?


2. Vad gör dig upprörd?


3. Nämn en sak/händelse som har påverkat dig mycket.


4. Nämn en viktig person i ditt liv och varför.


5. Vart vill du bo?


6. Vad har du för mål i livet?


7. Barn eller inte barn? om du vill ha barn, hur många?


8. Nämn ditt hallonställe som du gärna återvänder till.


9. Välj en sak som du skulle vilja göra om du inte hade misslyckats?


10. Ditt bästa minne?


11. Vad är din favoritegenskap hos dig själv?

Likes

Comments

Imorgon kl 06:30 går bussen ner mot Tyskland, jag och klassen ska vara där tills torsdag då vi kommer hem ca 22-23:00. Vad ska vi göra där? Jo vi ska bla till Sachsenhausen, som är ett koncentrationsläger, besöka museum, riksdagen, kolla på konst, stadsvandring och lite annat. Kom på att jag har glömt berätta att jag och Rebecka (Anton körde oss och va med en stund,tack för det!) spenderade en dag på IKEA för någon dag sedan. Köpte på oss alla möjliga saker som är ett måste. De var kul som vanligt men var en aning trötta när vi kom hem. Nu ska jag packa lite och fixa, blir kanske inte så bra uppdatering under dessa dagarna.

Likes

Comments

Tror att jag har skrivit ett liknande inlägg om ämnet tvångstankar.
Tvångstankar är något som man oftast får vid psykisk ohälsa. Det är ett mönster som man bygger upp för att klara av tuffa situationer och livet allmänt och skapas av ångesten eller att hjärnan inte fungerar som den ska.
Tvångstankar eller OCD som det även kallas är vanligt vid ätstörningar, depressioner, hypokondri och liknande. Det sitter även så starkt i en att man inte klarar av att någon annan "förstör" det för en. Jag har haft tvång och har fortfarande kvar dom. De tvång är:

Vägning. Jag var tvungen att väga mig när jag vaknade, kunde då gå upp och ner på vågen minst 20gånger för att vara helt säker. Väga mig innan varje måltid och efter, även innan jag gick och lade mig.

Rutiner. Först skola sen hem och sedan iväg till stallet. Oftast såg jag ridningen som ett sätt att förbränna kalorierna. Knappt aldrig träffa någon vän.
jag ville aldrig ta det lugnt, tiden skulle gå snabbt och om jag inte gjorde något fick jag ångest. Jag gick alltid och lade mig 21-22:00 tiden.

Att äta. Jag var riktigt rädd för kolhydrater och åt nästan aldrig det, det skulle bara ligga några bitar grönsaker och lite kött på tallriken om jag åt. Oftast äter man på ett speciellt sätt, det gjorde jag utan att jag visste att andra ästörda också gjorde det, jag gör det nu med ibland. Jo det är att man börja på grönsakerna, äter upp dom. Går vidare till köttet/proteinet och sist kolhydraterna. När det kommer till bröd måste jag äta kanterna först, sen dela upp brödet i mindre bitar och äta. Oftast äter man saktare för det är så mycket man tänker på. Söka upp hur myckat kalorier de va i allting. Om jag åt godis någon kväll, var jag tvungen att ta en godisbit var 15e minut.

Första tiden på avdelningen gjorde personalen all mat till mig, tog med mått hur mycket jag ska äta. Delvis för att jag skulle få i mig det jag skulle, men för mig var det tryggt att dom måttade när jag såg. Sedan tog dom på ett ungefär, vilket alltid va en oro i mig. På dom större måltiderna satt alltid någon av personalen med, helst från mitt vårdag och åt tillsammans så att de blev så naturligt som möjligt för dom kollade så att jag åt upp med. På mellanmålen spelade vi oftast kort samtidigt. Är ju mästare på skip-bo som sagt!! Eller lade vi pussel. Hade även vila men jag klarade inte av att ha den själv så personal fick ha uppsikt så då gjorde vi med nåt kul, eller ja jag och Erkki kollade vädret på alla olika kanaler och nöjenyheterna men han gjorde det kul.

Kompenserandet. Det jobbigaste är kompensationstankarna, dom finns där hela tiden. Att man ska hoppa över måltider, inte äta, att man måste förbränna och få bort "överflödigt", att spy upp. Man tänker alltid på hur man ska få bort allt , planerar upp och sedan att ingen ska få förstöra det. Känslan av mättnad kan vara de svåraste tankarna.. De här tankarna kommer nog aldrig att försvunna ur mitt huvud. 

Ännu ett tvång var att prova kläder, att kunna få på sig minsta storlekarna va otroligt viktigt och var en så lättnad när dom var för stora men även jobbigt ibland..

så hör ser toaletten ut på ätstörningenhetensmottagning om ni ville veta!

Likes

Comments

Jag bor ju precis ovanför brooklyn vilket har båda sina för och nackdelar. Fördelarna är att man har nära till allt som gymmet, stan, gallerian, affärer, osv. Även att jag kommer in gratis på brooklyn och att man har nära hem sedan. Nackdelarna kan vara detta exemplet från när dom hade uteservering tidigare.

Likes

Comments

Nej jag vill inte visa mig, jag vill inte visa när det är jobbigt, jag vill inte säga det ut högt, jag vill inte att andra ska få vara så nära inpå mig, veta så mycket om mig, veta mina inre känslor och tankar. Det är skrämmande, riktigt skrämmande. Jag försöker, försöker och försöker, men det är en del som är för stor att hindra den från att stoppa. Som drar ner min röst, så att den blir svag. Min terapeut Jeanette tyckte att det var omöjligt att höra vad jag sa när vi pratade om det jobbiga, jag kan inte. Men så fort det va om något annat höjs min röst.
Hon konstaterade att de va en skam jag hade inombords för mig själv. En skam som har byggts upp starkt och säkert,  från unga år.
Idag påstod min pappa att han var så jävla arg på mig att jag döljer allt så bra. Hur jag döljde det när jag blev som sjukast och att det sista halvåret gick så jävla snabbt. Att han ville att jag skulle säga. Men kunde jag säga nåt, kunde jag säga hur jag mådde då eller hur jag mår nu, när jag inte har kunnat de innan? jag har lärt mig att inte berätta om det, för att inte bli illa behandlad, för att det inte är nån mening för det gör allt sämre. Hur mycket som ingen ha lyssnat på mig tidigare, har nu gjort att jag inte vill bli lyssnad på. Att min röst är så svag. När någon säger "va", "vad sa du?" tar jag som ett tecken på att det inte har varit någon lyssnad och skiter i att säga något mer.
Vet hur trött folk blir på mig, varför jag bara inte kan säga saker, men det blir för mycket, för mycket runt omkring som spelar roll för mig men inte som spelar roll för någon annan. Ni vet inte hur trött jag är på mig själv. Allt jag vill är att bara skrika ut allt jag tänker på, vad jag vill, inte vill, åsikter och så mycket mer.

Likes

Comments

Igår spenderade jag och Rebecka dagen i Kristianstad, åt på rosegarden vilket var första gången för mig, gick i gallerian och i stan, stannade även inom eko. Hittade en väska som jag ville ha men de hade bara den i rosa hemma och ville ha svart så ska kanske beställa. Det var mysigt iaf!

Idag hade jag och Jennie en tjejfixar-dag, hon färgade ögonbrynen och fransarna, sedan la vi ansiktsmask. Provade på en sån som ska dra bort pormaskar, satan vad ont det gjorde när man drog bort den!

Likes

Comments

Ever since i was eight or nine

I've been standing on the shoreline

Always waiting

For something lasting
Loose your hunger, you loose your way
Get confused and you fade away

Oh this town
Kills you when you are young
Oh this town
Kills you when you are young

I'm not the boy i used to be
This town has got the youth of me
All eyes turn hollow
From the work of sorrow

Standing on the paving
By the office building
They've got so much to do
Never time for you

We are shadows
Oh we're shadows
Shadows in the alley

You die when you're young
You die when you're young
You die when you're young

Foto taget av mig. Har alltid älskat den här texten till ''Shoreline''.

Likes

Comments