Header

Den här helgen har gått i ett rasande tempo och imorgon är det måndag igen. Igår var vi i Kristianstad för att shoppa lite men jag hittade tyvärr ingenting, utan beställde lite bebiskläder när vi kom hem igen då H&M hade mer rea på nätet än i affären. Anton hittade två par skor. När vi kom hem gjorde vi ett pepparkakshus, man glömmer fort hur pilligt det där är. Jag brände mig på handen och Anton lyckades sätta ihop skorstenen fel. Det viktigaste va att bara ha kul tillsammans och det hade vi!

Idag har vi storstädat lägenheten, fikat på mandeltårtan, storhandlat och bara myst.
Mina sammandragningar och förvärkar har blivit riktigt kraftiga nu emellanåt. När vi var i Kristianstad igår fick jag riktigt mensvärk och kunde knappt stå upp ett tag. Inatt när jag skulle sova gjorde det riktigt ont i ryggslutet, kunde inte slappna av alls och fick tillslut ta Alvedon och då släppte det lite. Idag ilade det i fiffi när vi handlade och när vi åkte hem fick jag kraftiga sammandragningar, haft ont i magen som strålar ner till benen från och till idag. Tror dock inte att hon vill ut än på ett tag men som sagt så vet man aldrig! Ska till barnmorskan imorgon och ska prata med henne om det då.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 40 Readers

Likes

Comments

Vaknade till halv fyra imorse och sedan var det omöjligt att somna om, bebis busade och mina vader krampade. Halv nio var det dags för tillväxtultraljud och det var kaos där när vi kom dit. Var en vikarie från Karlskrona och hon visdte inte vad hon skulle göra eller varför men efter lite om och men, redde det ut sig. Hon mätte i olika vinklar för att sedan få fram en genomsnittsvikt på +/- 2200gram men skulle sammanställa och skicka till min läkare. Fick inte veta procenten men ska ta det med min barnmorska på måndag. Flödet i navelsträngen kollades och hon försökte se vilket kön det var. Det var inte så lätt då bebis bara ville ligga ihop med benen men hon trodde tillslut att det var en flicka. Vi säger numera henne till bebisen och namnet om det är en flicka. Vi har både bestämt tjejnamn och killnamn. Om det är en flicka kommer hon att heta Agnes och om det är en kille kommer han att heta Melwin. Vi bryr oss egentligen inte så mycket om könet utan bara om att den mår bra men är mer personligare när man vet vad det är för något där inne.

Efteråt passade vi på att åka in till försäkringskassan då vi hade en del frågor och när vi har ringt har vi bara fått flumsvar. Nu ska jag läsa lite och försöka vila, ska sedan in till sjukhuset i eftermiddag igen. Har börjat med "magplasket", där vi är 6st gravida och gör lite övningar och avslappning i varmvattenbassängen. Riktigt skönt och kul att träffa andra i samma situation.

  • 115 Readers

Likes

Comments

Igår var vi på visning på förlossningen i Karlskrona, det var först en barnmorska som jobbade på förlossningen som pratade om vad som händer där. Sedan kom en från BB och pratade om vad som händer under tiden där och därefter fick vi en rundtur på förlossningen. Tycker att det är bra att de har så att man får se och kan förbereda sig mer. Vi funderar ju lite på om att föda i Karlskrona eller Kristianstad men det lutar mest åt Karlskrona. Men vi kommer vara mycket i Bromölla under jultiderna och om det skulle hända att den vill komma ut då tar vi givetvis Kristianstad.

Har sedan någon vecka tillbaka haft en del sammandragningar och förvärkar men bara väldigt milda. Men igår när vi var på väg hem från Karlskrona fick jag väldigt grova förvärkar och det högg verkligen tag. Har hållt i sig idag med men får se om det släpper. Bebis har börjat hicka flera gånger om dagen nu med.

Hämtade ut en startbox från libero häromdagen, den innehöll bra saker som man kan behöva i början när man inte har hunnit köpa hem allt.

  • 110 Readers

Likes

Comments

Idag var det dags för ett besök hos barnmorskan, vi pratade först lite om amning och sedan om min förlossningsrädsla. Vi kom fram till att det hade varit bra i mitt fall att jag tog kontakt med Ofeliamottagningen då man kan få lite olika sortera hjälp, dels samtalshjälp men även kontrakt på det man känner sig rädd för, exempelvis om man är rädd för smärtan gör de ett kontrakt på att man SKA få bedövning tidigt. Om förlossningen tar lång tid kan man få kontrakt på att det blir kejsarsnitt istället. Eftersom att jag har svårt att be om hjälp så kan det kännas bättre. Men känner att jag behöver tänka på det lite och diskutera mer med Anton.

Sedan kollade vi blodtryck, hjärtljud och SF-måttet som vanligt och allting såg bra ut. Hade lite dimsyn för någon vecka sedan och kände mig konstig i huvudet, var därför rädd att blodtrycket va högre men det låg där de alltid brukar ligga. Vi kollade även hur bebis låg och den låg med huvudet ner mot bäckenet men var inte fixerad än, det är ju ändå ganska tidigt. På fredag ska jag på magplask, avslappningsövningar i vatten som är bra inför förlossningen. Nästa tisdag är det först föräldrarträff och sedan studiebesök på BB i Karlskrona. På fredagen får vi se lilla trollet igen på tillväxtultraljud.

Ni får en söt bild på Anton och en nalle vi har köpt till bebis, vi sover med den i sängen för att våra lukter ska sätta sig på den.

  • 149 Readers

Likes

Comments

I fredags mådde jag så dåligt, hade feber och knappt någon röst. Hade bara skola i 2timmar så gick det sen gick jag och la mig igen när jag kom hem. Dröjde bara en timme så var Anton med hemma, han fick sluta tidigare för det hade gått bra på jobbet. Vi vilade oss igenom hela helgen i stort sätt.

Igår var vi på föräldrargrupp, mysigt och intressant. Vi pratade om förlossningen och hur det hela går till. Måste erkänna att jag har en enorm förlossningsrädsla. Brukar vara lugn med det mesta, har dragit ut tänder och blivit opererad utan någon som helst rädsla men har ångest när det gäller förlossningen. Jag är rädd för så många faktorer kring det, smärtan, att jag inte ska klara av smärtan, att jag inte blir tagen på allvar, att jag ska göra fel, att jag tappar kontrollen, att jag inte vet vad som pågår just där och då, att något ska hända barnet, att jag kommer brista och mycket mer. Ja man kan ju ta bedövning mot smärtan för att den ska minska med, men är rädd för bedövningarna också, hur den kommer påverka mig och dess biverkningar.

Nog om det, vi beställde ett paket från jollyroom för någon vecka sedan och inte hört någonting därför ringde vi dit igår och då hade postnord tappat bort paketet, surt! De skickade ut ett nytt paket som vi nu vet är på väg hit. Nu ska jag plugga vidare.

  • 256 Readers

Likes

Comments

Började morgonen med ett besök på mvc där det var dags för att göra glukosbelastningen. Det är ett test för att se om man har fått graviditetsdiabetes och innebär att man dricker en vätska med en hel del socker i på fastande mage, två timmar efteråt tar man ett blodvärde. 
Jag kom dit och drack vätskan men höll på att få upp det efter varje klunk då det var så vidrigt! Efter en timme spydde jag upp det utan förvarning, testet fick då avbrytas och jag fick gå och äta lite. Hade en tid lite senare hos barnmorskan. Vi pratade lite om personliga saker som jag mår dåligt över och det var så skönt. Sedan planerade vi enda fram till mitten av december, lyssnande på hjärtat och mätte magen. Vi ska på föräldrarkurs redan på måndag, spännande! 
Var på Ikea i söndags och fick med oss en matta och en hylla till barnrummet. Tycker om hyllan eftersom det finns mycket plats till både förvaring och dekoration.

  • 301 Readers

Likes

Comments

Idag har vi sjukstuga här hemma, jag har haft lite småont i halsen sen mitten av förra veckan och idag vaknade jag med världens hostattack och feber. Anton fick åka hem från jobbet i eftermiddags eftersom att han med mådde kasst. Jag tänkte att vi kunde svara på lite frågor om bebis som vi sedan kan titta tillbaka på när bebis har fötts och se vem som hade mest rätt.

Vad kommer bebis att väga?
Therese: 3690g
Anton: 3796g

Vilken kön kommer bebis vara?
Therese: Flicka
Anton: Flicka

Hur lång kommer den att vara?
Therese: 54cm
Anton: 56cm

Vem kommer bebis vara mest lik?
Therese: Anton
Anton: Therese

Vilken hårfärg kommer bebis ha?
Therese: Jag tror att bebis kommer att ha mörkt hår i början sedan tror jag att den kommer bli mörkblond eftersom både Anton och jag är det.
Anton: Svarthårig och sedan blond.

Vilken ögonfärg kommer bebis ha?
Therese: Jag tror att den får blå ögonfärg eftersom att båda har det.
Anton: Blå.

Vilka drag kommer bebisen ha från mamman, utseendemässigt?
Therese: Om det blir en flicka tror jag att den får mitt lockiga hår, annars blåa ögon men det är för vi båda har det och våra ögonfransar.
Anton: Stora ögon och små öron.

Vilka drag kommer bebisen ha från pappan, utseendemässigt?
Therese: Jag tror att den kommer få Antons fräknar, eftersom att min mormor hade fräknar finns det i min släkt med.
Anton: Jag tror den kommer få min längd och kroppsbyggnad.

Vem kommer vara mest nervös under förlossningen? 
Therese: Jag tror att Anton kommer vara mest nervös, eftersom att han är oftast mest oroligast.
Anton: Therese, då hon kommer vara mest nervös inför födseln.

När föds bebis?
Therese: Bebis är beräknad den 10/1 men jag tror att den kommer födas 20/1 då både Anton och jag var sena när vi skulle födas.
Anton: 12/1

Hur lång tid kommer förlossningen ta?
Therese: Från första värken tror jag det kommer ta 30timmar.
Anton: 48timmar.

Vilka smärtstillande kommer mamman använda sig utav?
Therese: Jag känner obehag inför att ha bedövning, vet inte varför. Men tror jag kommer ha epidural och lustgas.
Anton: Alla som finns.

  • 356 Readers

Likes

Comments

Igår åkte vi in till förlossningen pga minskade fosterrörelser, kände inte av bebis någonting igår och bara lite dagen innan. Vi blev såklart oroliga när jag är van att känna av den mycket på morgonen och några gånger per timme. Har läst mycket om minskade fosterrörelser och det gör det ju inte bättre heller! Därför ringde vi till förlossningen och de sa bara att jag skulle in så fort som möjligt. Väl där blev vi bra omhändertagna, fick ett rum direkt och gjorde CTG. Vilket innebär att de sätter på två remmar runt magen för att kunna fästa en doppler som lyssnar av hjärtludet och mäter det och sedan en som mäter av livmoderns aktivitet. Där såg allt bra ut, hjärtat hade fina slag och bebis började röra på sig när det tryckte på magen. Fick även göra ett ultraljud efteråt, men det såg fint ut där med. Man såg att bebis andades och vinkade med händerna. Troligtvis berodde det på att de finns så mycket plats där inne så att man inte känner av dom ibland. Men det var så skönt att personalen var så förstående, känns tryggt inför den kommande förlossningen. 

Beställde ett babygym och en babysitter i veckan ifrån jollyroom, får se om de dyker upp snart.

  • 337 Readers

Likes

Comments

Förstoppning är en av de mindre glamorösa sakerna i en gravids vardag, eller ja iallafall min vardag. Har fått åka in till akuten några gånger på grund av att jag har haft något fruktansvärt ont i magen som har gjort att jag knappt kan röra på mig, sova, äta eller liknande men de har aldrig sett något fel i magen. Men troligtvis har de berott på att jag har varit riktigt förstoppad, eftersom att jag under anorexian förstörde mina tarmar en aning vilket fortfarande påverkar mig idag, sen gör graviditeten att tarmarna arbetar långsammare än vanligt och jag har fått ta järntabletter som gör det ännu segare. Efter att jag sist var hos barnmorskan bestämde vi att jag skulle pausa med järntabletterna lite och se om det blev bättre. Fick så där rysligt ont i magen nu i veckan igen men det släppte bara efter en stund.

Vi ska till barnmorskan igen på måndag, då ska magen börja mätas, på torsdagen är det även dags för glukosbelastningen. Hua, vad jag drar mig för det! Annars har det inte hänt så mycket, bebis sparkar som en vilding där inne emellanåt och Anton såg när det rörde sig i magen häromdagen. Eftersom att vi inte är säkra på vilket kön det är än så säger jag fortfarande "bebis" eller "den". Annars händer det inte så mycket, jag pluggar och tränar för det mesta (vill vara igång så mycket som möjligt när det fortfarande går). Ikväll är planen att träffa några vänner och ha liten myskväll, får se vad som händer i helgen.

Älskar verkligen när Anton pratar med bebis, så sött!

Lite kläder som jag köpte för någon vecka sedan. Nu har jag satt ett köpstopp vad gäller bebiskläder, fram till vecka 32 iallafall. Vecka 32 ska vi göra ultraljud igen och då kanske vi är lite säkrare på könet.

  • 470 Readers

Likes

Comments

I början av maj månad mådde jag konstigt, hade liknande mensvärk men fick ingen mens då jag skulle ha den, mådde lite konstigt gjorde jag med. Jag sa till Anton att jag ville in på apoteket och köpa ett graviditstest en gång när vi var i Karlskrona. Vi köpte ett och gick till hans kontor då han skulle hämta något där. Jag passade på att ta testet då med. Testet visade två tydliga streck, jag visade Anton det och det enda han sa var att han visste det. Jag trodde inte på att det stämde så testade mig ytterligare minst 5ggr. Vi pratade fram och tillbaka om hur vi skulle göra. Sedan bestämde vi oss, vi skulle behålla det. .

Idag har vi varit på RUL och har fått se vår lilla räka. Har sett den innan med då vi har fått flänga till akuten fram och tillbaka.. Men den här gången handlade det bara om bebisen. Idag skulle vi vara i v18+4 men blev flyttade till v18. BF var 6e januari innan men är nu 10e januari istället. Allting som skulle finnas där fanns där och hjärtat tickade på fint. Det är så svårt att förstå att det ligger något där inne i magen, men varje gång man får se den så fattar man igen.

Likes

Comments