Instagram@theresehansenn

For international readers: Google translate is available in the meny if you press the symbol with the three lines in the left top corner.

Detta recept har ni sett i en annan variant tidigare som Chocolate chip cookies men blev så sugen på vit choklad så testade att göra en variant med bara vit choklad och att göra dem lite större! Oj vad lyckat det blev, så otroligt goda! Påminner väldigt mycket om de kakorna med vit choklad som Subway har, så nöjd!


Cirka 30 stycken stora kakor:

170g veganskt smör (jag använde icas mjölkfria)

2dl farinsocker

1dl strösocker

2 ägg (gjorda med noegg, finns att köpa i bakhyllan i de flesta matbutiker)

1 msk vaniljsocker

0,5 tsk salt

0,5 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

4.75 dl vetemjöl

Cirka 3dl vit hackad veganchoklad


Såhär gör du:

Börja med att sätta på ugnen på 175 grader. Blanda iordning noegg så de får verka lite innan de ska i (instruktioner finns på förpackningen). Blanda sedan alla torra ingredienser förutom farinsocker och strösocker i en bunke. Smält smöret. Ta en till bunke och vispa strösocker, farinsocker och det smälta smöret. Tillsätt sedan hälften av äggsmeten och blanda, sedan tillsätt resten och blanda igen. Tillsätt sedan alla torra ingredienser och blanda noga. Därefter är det dags för chokladen, hacka i så små bitar som du själv vill ha, jag gjorde ganska stora bitar! Rör i chokladen i smeten så allt är utspritt. Ta en plåt och forma som runda bollar och lägg på plåten, platta till de något innan du sätter in dem i ugnen! Grädda i cirka 10 min och sen är de klara :D rekommenderar att vända tills de svalnat med att ta bort de från plåten!


Likes

Comments


Häromdagen när jag kom hem var jag så himla sugen på tacos... men hade också haft lust att göra någon paj eller gratäng i några dagar haha så bestämde mig för att göra en tacopaj! I en tacopaj kan man egentligen lägga i lite vad för grönsaker man vill som man brukar ha i tacos, vi hade inte sådär jättemycke hemma så jag körde på bara tomater, hade nog varit supergott med majs i också! För k*tt så skrev jag ner tre olika alternativ, varför inte prova alla liksom ;) Tror alla blir supergoda! Tycker detta gick väldigt snabbt att fixa och var supergott verkligen! Lite kul att mixa upp standardtacosen också. Hoppas ni gillar de! 


Pajdeg:

4dl vetemjöl

1/2 tsk salt

2 tsk bakpulver

50g veganskt margarin (Jag använde icas mjölkfria)

1 1/2 dl växtmjölk (Jag använde ikaffe)


Fyllning:

500g blandfärs, tofu eller quornbitar

2 gula lökar

1 påse tacomix

1 dl vatten

2 hackade tomater

2 dl oatly ifrache

4 msk äggfri majonäs

2 dl riven ost (jag använde riven violife pizza)

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk salt 


Gör såhär: 

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop pajdegen och tryck ut den i formen! Förgrädda i 10 min. Hacka 2 gula lökar och fräs i olja i en stekpanna tillsammans med en pressad vitlök. Tillsätt sedan ditt val av k*tt och när den fått färg så tillsätt även tacomixen med cirka 1 dl vatten. Ta en bunke och blanda ifrache, majonäs, 2 hackade tomater, majs, den rivna osten, salt och en pressad vitlök. Blanda ordentligt. Lägg först k*tt blandningen i pajformen i ett jämnt lager och häll sedan på ifrache blandningen över i ett jämt lager! Grädda i ugnen i cirka 15 min eller tills den fått lite färg. Låt sedan stå i cirka 5-10 min innan så hinner den få lite bättre form och blir lättare att skära! 


Likes

Comments


Hej fina ni! Hoppas ni haft en superbra helg. Idag tänkte jag dela med mig av mitt favoritrecept på veganska kakor! Dessa är hur goda som helst och de smakar minst lika gott som de icke veganska, om inte ännu godare hehe. Använde detta recept innan jag blev vegan men har nu veganiserat det och är så nöjd! Alla gånger jag gjort dessa kakor har jag fått kriga här hemma för att de försvinner så snabbt...


Cirka 30 stycken stora kakor:

170g veganskt smör (jag använde icas mjölkfria)

2dl farinsocker

1dl strösocker

2 ägg (gjorda med noegg, finns att köpa i bakhyllan i de flesta matbutiker)

1 msk vaniljsocker

0,5 tsk salt

0,5 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

4.75 dl vetemjöl

Cirka 3dl hackad veganchoklad


Såhär gör du:

Börja med att sätta på ugnen på 175 grader. Blanda iordning noegg så de får verka lite innan de ska i. Blanda sedan alla torra ingredienser förutom farinsocker och strösocker i en bunke. Smält smöret. Ta en till bunke och vispa strösocker, farinsocker och det smälta smöret. Tillsätt sedan hälften av äggsmeten och blanda, sedan tillsätt resten och blanda igen. Tillsätt sedan alla torra ingredienser och blanda noga. Därefter är det dags för chokladen, hacka i så små bitar som du själv vill ha, jag gjorde ganska stora bitar! Rör i chokladen i smeten så allt är utspritt. Ta en plåt och forma som runda bollar och lägg på plåten, platta till de något innan du sätter in dem i ugnen! Grädda i cirka 10 min och sen är de klara :D rekommenderar att vända tills de svalnat med att ta bort de från plåten!


Älskar dessa kakor så mycket! Går väldigt fort att göra också :D


Likes

Comments


Dehär receptet är helt ärligt det bästa jag gjort någonsin, experimenterade ihop detta förra veckan och har redan ätit säkert 5-6 portioner av de pga att det är sååå himla gott! Var på Goodstore för ett tag sen och hittade en tikka masala paste som jag direkt slängde ner i korgen och det är jag otroligt glad för. Finns även i vissa större matbutiker som har världens mat hyllor. Den innehåller tomater och kryddorna garam masala, spiskummin, ingefära, gurkmeja och lite chilli vilket är de kryddor som vanligtvis används i tikka masala!


Recept:

1 gul lök

2 klyftor vitlök

1 förpackning krossade tomater

cirka 500 ml havregrädde (jag använder oatly imat)

Saft från 1 citron

500 g tofu eller alternativt quornbitar (quornbitar innehåller ägg)

2 msk tikka masala paste

Salt och peppar

Övriga kryddor istället för tikka masala paste:

1 msk gul curry

1 msk garam masala

1 msk spiskummin

2 tsk gurkmeja

2 tsk ingefära

salt och peppar


Såhär gör du:

Börja med att hacka lök och vitlök, fräs i olja i en stor kastrull tills de blir lite genomskinliga och mjuka. Tillsätt sedan förpackningen med krossade tomater och kryddorna/pasten. Beroende på hur starkt du vill ha så får du smaka av allt eftersom du kryddar! Jag la i lite mer spiskummin och curry utöver pasten bara för att jag gillar de smakerna väldigt mycket. Låt det koka en liten stund medan du delar och stekar tofun i garam masala krydda alternativt stek upp quornbitarna i garam masala om du använder det. Sen är det dags för havregrädden. Häll i och rör om medan det värms upp, tillsätt även citronsaften och smaka av/alternativt krydda mer om det behövs. Låt koka i cirka 10 min och vänd sedan i tofun/quorn bitarna. Låt stå på låg värme i cirka 5 min sen är det klart! :D

Enkelt och verkligen huuur gott som helst, try it!


Likes

Comments


Ett utav mina nyårslöften för 2016 var att bli mycket bättre på att laga mat och det löftet höll jag verkligen bra! Har lagat så otroligt mycket mat verkligen och hittat många favoritrecept. Tänkte därför börja dela med mig mer och mer av dem här! Detta recept på vegansk linsgryta har jag testat mig fram endel med från ett grundrecept och tycker verkligen den är så himla god!


Recept:

1 purjolök

2 vitlöksklyftor

2 lagerblad

2 morötter

2 potatisar

1 bit grönsaksbuljong

1 liter vatten

3 dl torra röda linser

1 citron


Såhär gör du: Börja med att hacka purjolöken och pressa vitlöken, fräs i olja i en stor kastrull till de blivit mjukt. Hacka morötterna och låt de stekas lite i oljan. Tillsätt sedan lagerblad, buljongen och vattnet. Skär potatisen i små biter. Häll sedan i linserna och potatisen, låt det sjuda i cirka 10-15 min. Sen till kryddor kan man göra lite som man vill, jag älskar när det är lite syrligt så brukar lägga i citronsaft från cirka en hel citron. Sen rejält med timjan, paprikakrydda salt, peppar, citronpeppar och vitlökspulver.


Inte världens vackraste skapelse men så gott! Går utmärkt att lägga i andra grönsaker eller ta bort om man inte gillar något! :D


Likes

Comments


Såklart det var vi tvungna att vidhålla vår tradition om att äta på Vapiano! Att jag inte ätit Vapiano sen hon var hemma känns helt sinnessjukt och man kan ju säga att det kändes galet bra att vara tillbaka på vårt kära Vapiano igen haha! Kommer dock kännas ännu bättre när det sker i Gamla Stan när hon flyttat hem igen men det här fick ju duga så länge liksom. Kändes iallafall i vanlig ordning när vi båda hetsåt och sen satt i matkoma tills vi orkade oss därifrån! Bjuder på en halvkass bild från Snapchat också bara för att jag gillar den så mycket haha!


Likes

Comments


Well hello there.. Så ja det har varit ett tag sen jag skrev här nu, var lite inne på att göra en kombo av min instagram och blogg och skriva lite mer där men nu känner jag ändå att jag saknar att skriva här så nu är jag tillbaka igen! 

Ungefär en vecka efter min London resa åkte jag till Amsterdam för att hälsa på Emelie! Hon är nämligen där på utbyte och var ju såklart tvungen att åka dit. Hade inte varit i Amsterdam förut och helt ärligt hur skulle jag klara mig i 6 månader utan att hälsa på henne? 

Amsterdam var sååå mysigt och har som vanligt såå mycket bilder att visa er! Ja 90% av bilderna kan råka vara matbilder, sån är jag! 


Likes

Comments


Ojoj många matinlägg nu känner jag haha men vem älskar inte mat egentligen, jag gör iallafall verkligen det och restaurangtips är bland det bästa jag vet! 

En restaurang till som jag bokade bort på innan vi åkte var Sketch och jag bokade i The gallery. De har flera olika rum man kan boka men detta var min favorit. Äälskar stilen där inne, de rosa stolarna är så drömmiga! Så himla häftigt också att de verkligen gjort det till ett helt koncept, personalen hade matchande kläder som passade stilen också. Servicen var fantastisk och maten var såå god! En restaurang i det dyrare stadiet men för upplevelsen tyckte jag helt klart det var värt det. Om ni är där får ni inte glömma att gå på toaletten för den i sig är så cool (se sista bilden) glöm inte heller att kolla på alla tavlorna, väldigt roliga haha. Sketch är helt klart värt ett besök om ni är i London och vill äta en lite finare middag! 


Likes

Comments


Hej fina ni! Idag tänkte jag tipsa om ett superbra brunchställe i Nottinghill! Nämligen Granger & co, hade fått höra att det ska vara ett av de bästa brunchställena i London så var väldigt exalterad när vi gick dit. Nottinghill i sig är ju dessutom supermysig så skulle verkligen rekommendera att gå runt lite i området också! Hört mycket om deras hotcakes så tog dem och ja oj vad goda dem var! Deras milkshakes var också fantastiska, maten kom väldigt snabbt också vilket alltid uppskattas då vi var superhungriga!

Kan verkligen rekommendera er att gå dit för maten, tycker dock inte servicen var den bästa då hon som placerade folk vid bord inte alls var särskilt trevlig men alla andra var verkligen det! :) förhoppningsvis hade vi bara otur med henne för stället var så mysigt och maten var så bra! Lär garanterat gå dit igen!


Likes

Comments


Finns inte mycket som är härligare än höst i London, allt är så himla fint verkligen! I London satsar de ju även mycket mer på Halloween än vad vi gör i Sverige vilket är så himla kul. Massor av pynt överallt verkligen, de flesta restauranger hade pyntat, hotell osv! Riktigt roligt när man bara går på gatan och ser det lite överallt men speciellt när man kommer in på en restaurang och ser att det är massor med spindelnät etc överallt haha! Vi hade verkligen så himla tur med vädret också, hela 16 grader hade vi! Kändes som att komma dit till vår, knappt att vi behövde jacka faktiskt. Inte sådär jättekul att komma hem dock men var skönt att få en sista känsla av lite värme innan vintern i Sverige sätter igång på riktigt och finns inget ställe jag hellre gör det på än London faktiskt. Bästa bästa London.


Likes

Comments