Instagram@theresehansenn

For international readers: Google translate is available in the meny if you press the symbol with the three lines in the left top corner.

Hej Allihopa! Vill börja detta inlägg med att berätta att jag nu har en facebooksida! Där kommer jag att dela alla recept som jag lägger upp så om ni går in och gillar och följer så kommer ni få upp alla uppdateringar automatiskt i ert Facebook flöde. Ni hittar den genom att trycka HÄR! (klick). Dagens recept är en currygryta med tofu! Ungefär som den mer klassiska currykycklingrätten men mycket bättre! 

​Recept cirka 4 portioner:

Ett naturellt paket tofu (270g)

400ml kokosmjölk

5 dl oatly imat

En gul lök

Curry krydda

Ingefära

Gurkmeja

Salt


​Såhär gör du:

Skär tofun i kuber och stek i en stekpanna. Skär löken och bryn i en stor kastrull! Häll sedan i kokosmjölken och imat. Blanda om ordentligt. Krydda tofun med lite currykrydda och stek tills den är gyllene på alla sidor. Krydda sedan såsen med generöst med curry, ingefära, gurkmeja och lite salt. Smaka av eftersom så det passar just dina smaklökar! Lägg sedan i tofun och låt det puttra på medelvärme medan du kokar riset! Klart! 



Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments


Hej allihopa! Nytt recept och denna gång hade jag väldigt svårt att komma på ett namn... haha inte alltid helt lätt när jag oftast lagar mat ganska spontant och lägger i det jag känner för. Blev i alla fall supergott! Jag valde att äta med ris men det är valfritt vad man vill ha till!

Recept cirka 4 portioner: 

2 x 400ml kokosmjölk

2 gula lökar

Ett paket naturell tofu (kung markattas)

2 gula paprikor

Red curry paste (cirka 1 tsk)

En liten påse med bladspenat

Gul currykrydda

Salt

Ingefära

Gurkmeja

Såhär gör du:
Skär tofun i kuber och paprikan i smala strimlor. Lägg i en stekpanna med olja. Låt stekas tills det är mjukt och tofun är gyllenbrun på alla sidor. Medan de steker, skär löken och lägg i en stor kastrull med olja i botten. Bryn den och tillsätt sedan red curry paste! Låt koka lite och tillsätt sedan kokosmjölken. Låt koka upp och lägg sedan i tofun och paprikan från stekpannan! Rör om ordentligt och tillsätt sedan spenaten och valfri mängd av restrerande kryddor! Smaka av allt eftersom. Klart!

Likes

Comments


Hej allihopa! Spontankombinerade ihop denna sallad idag med alla mina favoritsaker och det blev så galet gott att jag var tvungen att dokumentera och visa er haha!

Recept:

En ask körsbärstomater

En liten påse med spenat

Sparris

Friterad tofu

Oatly havrefraiche

Sötsursås

Mjölkfritt smör att steka i

Tacokrydda

Vitlökspulver


Såhär gör du:
Skölj spenaten och körsbärstomaterna, dela tomaterna och lägg på en tallrik. Dela tofun om du vill ha mindre bitar! Mina var ganska stora så jag gjorde kuber. Lägg smör i en stekpanna och lägg sedan i tofun! Låt steka lite och lägg sedan i tacokrydda tillsammans med lite vatten! Stek tills det har fastnat. Tvätta ur stekpannan så tacokryddan försvinner och stek sedan sparrisen i smör och krydda med vitlök. Sedan till min absoluta favoritsås som är så enkelt men så god! Blanda havrefraiche med sötsursås, klar! Hur mycke sötsur sås man vill ha i är frivilligt men jag brukar ha i princip lika mycket sötsur sås som havrefraiche. Jag la allt i en skål och ringlade såsen över, hur gott som helst!

Likes

Comments


Hej allihopa! Hur sjukt känns det inte att det är 1 maj idag! Tiden går så otroligt fort. Även fast jag längtar till sommaren otroligt mycket så har jag lite svårt att släppa all mysig "vintermat". Jag älskar soppor och varma grytor så igår testade jag att göra en egen chili och det blev såå gott!

Recept:

1 gul lök

Cirka 2 liter vatten med grönsaksbuljong

Cirka 400ml tomatsås/krossade tomater

4 dl röda linser

4 vitlöksklyftor

1 röd paprika

2 lagerblad

Cirka 4 tsk chili pulver (eller så starkt man vill ha)

Salt och peppar


Såhär gör du:

Börja med att skära lök, vitlök och paprikan, fräs löken och vitlöken i en stekpanna och addera sedan paprikan och stek tills de är mjuka. Koka upp buljongen i vattnet. Lägg i krossade tomaterna och rör om. Lägg i linserna och allt från stekpannan. Lägg även i lagerblad och krydda, rör om och låt koka i cirka 40 min med lock på! Smaka av och krydda mer om det behövs. Klart!

Likes

Comments


Hej allihopa! Har fått så mycket fin respons på senaste så vill bara säga tack igen till er alla som uppskattar mina recept och skickar bilder när ni testat dem! Värmer i hjärtat.

Idag tänkte jag visa en av min mammas favoriter! Nämligen en one pot pasta, superenkelt och sjukt gott! Går att göra med i princip vilka grönsaker man vill! 

Recept cirka 4 portioner:

1 gul lök

Spagetti (cirka 2 "nävar" om en mäter från tummen till pekfingret runt)

Cirka 7 dl vatten

250 g sparris (ett paket)

Ett paket körsbärstomater

2 träd broccoli

Cirka 3 dl imat matlagningsgrädde

Citronpeppar, salt och basilika

Såhär gör du:
Börja med att skära grönsakerna och steka i någon slags olja tills de börjar bli lite mjuka. Fräs lök i en stor kastrull och lägg sedan i grönsakerna. Täck med imat och låt koka några minuter. Häll därefter på vattnet, lägg i spagettin och koka upp! Lägg på ett lock, sänk till låg värme och låt koka i cirka 15 min. Rör då och då! Krydda när det börjar dra ihop sig och det mesta vattnet försvunnit!

Klart!

Likes

Comments


Hej allihopa! I skrivande stund sitter jag faktiskt på ett plan påväg till London!! Så himla kul verkligen då jag verkligen älskar London. Ska vi superkul att komma iväg över helgen tillsammans med mina tjejkompisar.

Dehär receptet är väldigt standard för mig, lagar det i princip en gång i veckan men med varierat grönsaksinnehåll! Man kan i princip lägga i vad man vill i denna gryta, ta dina favoriter och kör.

Recept cirka 4 pers:

Cirka 800 ml kokosmjölk

En gul lök

En zuccini

En röd paprika

Ett paket tofu (Jag använder kung markattas 270g)

Red curry paste (cirka 2 msk beroende på hur starkt man vill ha)

Salt

Spiskummin

Såhär gör du:

Hacka löken, zuccinin, tofun och paprikan i bitar. Bryn löken i lite olja och lägg sedan i resten. Stek på medeltemperatur, gärna med lock över, tills de börjar bli så pass mjuka som du vill ha dem.Ta fram en stor kastrull och häll i kokosmjölken. Låt den koka upp och lägg sedan i red curry paste, smaka av allt eftersom så det inte blir för starkt och krydda sedan med salt och lite spiskummin. Lägg sedan i allt från stekpannan i kastrullen, blanda väl och låt små puttra i cirka 10 min! Suupergott enligt mig och så enkelt!

Likes

Comments


Hej allihopa! Jag äter generellt sett ganska mycket pasta och ris men har på senaste tiden blivit lite kär i potatis, speciellt ugnsrostad potatis! Det är faktiskt otroligt lätt att rosta egen potatis och otroligt gott. Man kan krydda det lite som man vill och det funkar även superbra att förbereda och ha i matlåda!

Såhär gör du:

Ta dem potatisarna du vill använda, jag tog 2 stycken sötpotatisar och ungefär 5 stycken vanliga! Skär dem i ganska små bitar som ni ser på bilderna. Placera ut dem över en plåt med bakplåtspapper så alla får plats bra. Jag kryddar med salt, vitlökspulver och grillkrydda! Sist häller jag på lite olja. Rosta på 200 grader i mitten av ugnen i 30 min. Ta ut efter halva och rör om lite!

Jag åt med broccoli och Fry's chicken style burgare som är otroligt goda! Enkelt, gott och nyttigt!

Likes

Comments


Fredag idag och jag var sugen på burgare! Började steka en men sen fick jag för mig att göra en dubbel haha. Slutade med att det blev en rejäl dubbel cheeseburgare! Wow vad gott det var verkligen! Och ingen har fått lida för att göra den ❤


Ingredienser:

Hälsans köks burgare (de godaste på marknaden enligt mig)

Två skivor zuccini

Två skivor tomat

Violife cheddar ost

Felix soltorkadtomatsås

Max hamburgarbröd! Finns att köpa i de flesta matbutiker

Såhär gör du:

Inget krångligt här inte, stek burgarna och zuccini skivorna. När burgarna börjar bli klara så lägg på ost så att den får smälta. Lägg på sås och allt i den ordning du vill och ät 💚

Likes

Comments


Hej allihopa! Ibland är det lätt att fastna och bara äta halvfabrikat, vilken absolut är gott men inte särskilt billigt eller bra för oss egentligen. Ju renare mat desto bättre. Därför tänkte jag tipsa om ett av mina nyaste favoritrecept som är otroligt billigt (cirka 9kr per portion), proteinrikt, enkelt och nyttigt. Går att äta även till ris men jag föredrar med spagetti!

Cirka 5 portioner:

1 förpackning krossade tomater (390 g)

3 dl röda linser

1 L vatten

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk citronsaft

Salt, peppar, ingefära och spiskummin


Såhär gör du:

Hacka lök och vitlöksklyftor, bryn i en stekpanna med rapsolja. Addera krossade tomater, linser och vatten. Låt koka i cirka 15 min, rör om då och då. Stäng av värmen. Lägg i citron och krydda efter smak. Blanda ordentligt och servera med spagetti!

Likes

Comments


Hej hörrni! Förra veckan var det 100% fokus på skola och tentaplugg så det blev lite halvtomt här men nu är jag tillbaka! Jag personligen älskar soppor! Det är enkelt, gott och går att variera väldigt mycket. Jag älskar också sötpotatis något otroligt mycket så ni kan ju tänka er vad jag tycker om sötpotatissoppa!


Cirka 6 portioner:

2 medelstora sötpotatisar

400 ml kokosmjölk/ alternativt matlagningsgrädde

3 vitlöksklyftor

1 stor purjolök/ alternativt vanlig gul lök

Cirka 8 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

Saft från 1 citron

Krydda efter smak med salt, ingefära, spiskummin och vitlökspulver

Jag la även på en bit persilja för bildernas skull haha!


Såhär gör du:

Hacka purjolök och vitlöksklyftor och fräs i olja i en stor kastrull. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Tillsätt vatten, buljong och potatisbitarna. Låt koka i cirka 15 min eller tills potatisen är mjuk, beror på hur stora bitar du har. Mixa sedan soppan slät och addera kokosmjölken. Rör ordentligt och tillsätt sedan saften från citronen och krydda tills du är nöjd! Sen är det klart och redo att ätas!

Grejen med potatis i soppor är att ju längre den får stå ju tjockare blir den! Så om du tycker den är för rinnig kan du alltid sila av vattnet eller låta den stå i kylskåp en stund.

Likes

Comments