Instagram@theresehansenn

For international readers: Google translate is available in the meny if you press the symbol with the three lines in the left top corner.


Hej allihopa! Fredag idag och vad passar inte bättre än efterrätt hehe. Har länge velat ha ett recept på veganska brownies som går ganska snabbt att göra och som inte innehåller massa krångliga ingredienser som jag känner att många recept tenderar att göra. Enkelt och snabbt är ju lite vad jag går efter när det gäller alla recept haha. Har testat mig fram lite och dessa tycker jag är sjukt goda och enkla som bara den!


Recept:

200g vegansk choklad (Icas mörka bakchoklad är tex vegansk)

5 msk kokosolja

2,5 dl växtmjölk av något slag

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

3 msk kakao

2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker


Såhär gör du:

Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält kokosoljan i en kastrull och lägg sedan i chokladen och smält den också, rör hela tiden tills allt är smält. Häll sedan ner det i smeten tillsammans med mjölken och blanda ordentligt. Ta en vanlig ugnsform och vik ett bakplåtspapper, lägg i så det täcker botten och en bit upp på kanterna. Häll i smeten i formen och grädda i cirka 30 min. Klart! Nästan godare dagen efter så försökt att inte äta upp alla på en gång även fast det är väldigt lätt hänt haha!



Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments


Alltså vi måste prata om tofun jag marinerade häromdagen!! Helt sinnessjukt vad bra det blev. Har faktiskt aldrig marinerat tofu innan för att jag inte riktigt har haft tålamodet till att vänta på det haha men nu tog jag tag i det och oj vad jag ångrar att jag inte gjort det innan! Finns säkerligen massa olika marinader som blir supergoda och kan tänka mig att detta är ännu godare att lägga på grillen också! Blev hungrig nu igen av att redigera dessa bilder...


Recept 1 portion (Som syns på bilden):

270g naturell tofu (Jag hade kung markattas)

BBQ sås som täcker all tofu

Cirka 1 dl Felix soltorkad tomatsås

2 msk sirap


Såhär gör du:

Dela tofun såsom jag gjort på bilden. Ta fram en plastpåse och lägg i tofun i botten, häll sedan i BBQ såsen så att allt är täckt. Addera sen tomatsåsen och sirap. Blanda genom att bara krama påsen tills allt är runt tofun! Lägg i kylskåpet och vänta så länge du orkar haha, men helst 24h. Ju längre du väntar desto mer kommer de smaka! Sen är det bara att ta upp tofubitarna och steka i lite olja på ganska hög värme. Jag la på lite sås på bitarna allt eftersom jag stekte och bara lät de få en ganska rejäl yta. Serveras med precis vad man vill! Jag åt färskpotatis till!


Likes

Comments


Har insett att min blogg är full med varma matrecept men det är ju inte alltid nu på sommaren som man vill äta något helt varmt. Tänkte därför att ett recept på en burrito bowl vore toppen! Detta brukar jag göra ganska ofta till lunch när det är varmt ute. Så skönt att bara slänga ihop!


​Recept 4 portioner:

​4 portioner ris

2 paprikor 

2 konserver med svarta bönor

4 tomater

2 konserver majs

Cirka 6 stycken avokado

En citron

Salt och vitlökspulver

​Såhär gör du:

​Börja med att koka riset. Skölj under tiden bönorna och skär paprikan. Lägg både bönor och paprika i en stekpanna och stek på medelvärme. När riset är klart är det bara att hälla i det i stekpannan och blanda om. Jag brukar salta och lägga på lite vitlökspulver. Skär tomaterna och öppna majsen. Mosa avokadon och tillsätt citron, salt och vitlökspulver. Jag använde saften från en hel citron men smaka av under tiden så det inte blir för mycket. Lägg det från stekpannan i en skål/tallrik och addera majs, tomat och avokadoröran! Vill en ha det helt kallt fungerar det utmärkt att göra det också! Supergott att äta kallt dagen efter! 


Likes

Comments


Det händer väldigt ofta att jag får för mig att spontant slänga ihop lite ingredienser jag är sugen på och ändå lyckas få ihop galet goda rätter. Igår var en sån dag när jag var sugen på något krämigt med pasta men även tofu så jag blandade lite och det blev verkligen helt otroligt gott! Det gick dessutom snabbare att laga än vad det gick att döpa rätten haha. Säkert supergott att byta ut tofun mot någon vegansk korv också! 


​Recept 4 personer:

​4 portioner makaroner

2 röda paprikor

Två paket krossade tomater

2 gula lökar

Ett litet paket oatly ifraiche

Ett paket kung markattas marinerade tofu

Salt, svartpeppar, basilika


​Såhär gör du:

​Koka makaronerna enligt förpackningen. Hacka löken och paprikan i bitar och fräs i en kastrull. Skär tofun i små bitar och lägg ner i pannan. Stek tills de fått en yta på alla sidor och häll sedan ner krossade tomaterna. Blanda och låt koka upp. Blanda sedan i ifrache och blanda igen. Låt värmas upp igen och lägg sedan i makaronerna. Krydda efter smak och rör ihop allting ordentligt! Supergott och enkelt! 


Likes

Comments


Heej hörrni! Är så himla exalterad över att dela med mig med detta recept! När jag växte upp var fiskbullar i dillsås en av mina favoriträtter och har funderat så länge på att försöka veganisera det, trodde dock verkligen inte att det skulle bli såhär bra. Det blev så pass bra att jag åt upp hälften av "degen" innan jag började steka hahah. De blir lite lösare i formen än fiskbullar men så himla likt annars!


Recept 4 personer (cirka medelstora 6 bullar var):

Cirka 540g naturell tofu (jag använde 2 paket av kung markattas 270g)

Saften från 2 citroner

1 L oatly imat

Cirka 1 dl vetemjöl

1 msk majsstärkelse

Cirka 70g fryst dill

Salt, citronpeppar & vitlökspulver


Såhär gör du:

Ta fram en matberedare och lägg ner tofun, saft från en citron, 2 msk vetemjöl, 1 msk majsstärkelse och hälften av dillen! Mixa och krydda sedan successivt efter smak med salt, citronpeppar och vitlökspulver. Rulla som fiskbullar och stek på medelvärme i olja tills de är lite gul/gyllene på båda sidor. Häll upp imat i en kastrull, lägg i resten av dillen, vetemjölet, saft från en citron och krydda efter smak! Låt koka upp under omrörning och tjocka till sig. Servera tillsammans med ris, potatis eller vad du tycker passar bäst!


Likes

Comments


Denna vecka fyllde min pappa år så då passade jag på att göra en cheesecake! Otroligt lättgjord faktiskt, lite segt att vänta på att den ska bli fryst dock men helt klart värt det! Fick även chansen att testa på Planti yogoat i vaniljsmak tillsammans med smartson så jag använde mig av den i det översta lagret. Supergod yoghurt verkligen.


Recept:

Botten:

200g digestive kex

100g bakmargarin

Mitten lagret:

2 paket oatly på mackan (ca 300g)

Ett paket alpro vispbar grädde

1,5 dl socker

1 tsk vanlijsocker

Hallonlagret:

4 nävar frysta hallon

500 ml växtmjölk

2 dl vanilj yoghurt (Jag använde planti yogoat)

4 tsk vaniljsocker


Såhär gör du:

Började med att krossa digestive kexen med en matberedare eller mixer. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut i botten på en stor form och lägg in i frysen. Vispa grädden tills den är fluffig! Tips är att addera några droppar citron så blir grädden extra fluffig. Blanda sedan i oatly på mackan, sockret och vaniljsockret. Ta ut formen ur frysen och lägg på gräddblandningen! Sedan in i frysen igen. Ta fram en mixer och lägg i alla ingredienser för hallonlagret. Beroende på hur stark mixer du har kan du få addera mer mjölk för att det ska blandas ordentligt. Smaka av om du vill ha den ännu sötare, jag höll min ganska frisk! Efter nån timme kan du ta ut formen och lägga på hallonlagret. Sedan in i frysen igen i minst 4h eller bäst över natten! Dekorera om du vill eller servera som den är!


Likes

Comments


Pannkakor har alltid varit en utav mina favoriträtter! Det går snabbt, ingredienserna finns nästan alltid hemma och det är riktigt gott! Det finns dock mängder av veganska recept på pannkakor och många som tyvärr innehåller krångliga ingredienser eller är i princip omöjliga att vända. Äntligen har jag kommit fram till ett recept som är minst lika enkelt som "vanliga" pannkakor och de är faktiskt mycket enklare att vända än vad jag tycker vanliga är.


Recept 4 portioner:

4 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

8 dl växtmjölk (Jag brukar använda soja eller mandelmjölk)

1 msk socker

2 nypor salt

3 msk flytande eller smält margarin (Jag använder icas mjölkfria bakmargarin)


Såhär gör du:

Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt mjölen och vispa tills det knappt finns några klumpar kvar, tillsätt då margarin, socker och salt. Värm en stekpanna på medelvärme och stek pannkakorna i mjölkfritt margarin! Vänd första gången lite innan pannkakan är helt "torr" på ovansidan så blir de lagom färg. Servera med sylt eller vilka tillbehör ni än vill!



Likes

Comments


Nu när det snart är midsommar och många förbereder mat inför det kan det vara skönt att middagsmaten dagarna innan går relativt snabbt! Vad passar då inte bättre än en makaronilåda som går supersnabbt att slänga ihop? Otroligt god dessutom och kan uppskattas av stora som små.


Recept cirka 4 portioner (liten ugnsform)

3-4 dl makaroner (torra)

2 gula lökar

Cirka 150g fast marinerad tofu (jag använde ett halvt paket kung markattas 270g marinerad tofu)

Strimlad ost att lägga över (jag använde violife cheddar)

3 dl oatly imat

Salt, svartpeppar, vitlökspulver


Såhär gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Tärna tofun i väldigt små bitar och stek i olja tillsammans med löken på ganska hög värme så tofun blir krispig på ytan, stek tills de är gyllenbruna på alla sidor. Koka samtidigt upp makaronerna enligt beskrivningen på förpackningen. Klä en ugnsform med bakplåtspapper. Lägg sedan makaronerna i botten, sedan riven ost, tofun, löken och toppa med mer ost. Häll över salt, svartpeppar och vitlökspulver. Sist är det bara att hälla över imat för att sedan ha den i ugnen i cirka 15-20 minuter. Klart!


Likes

Comments


Detta mina vänner är garanterat de fulaste matbilderna jag tagit haha men helt ärligt den godaste maträtten! Jag har alltid älskat lasagne i alla dess former men har faktiskt aldrig gjort en vegansk lasagne förut, det ångrar jag garanterat nu när jag har insett hur otroligt simpelt och gott det är. Finns verkligen ingen anledning att göra en icke vegansk lasagne när denna är minst lika enkel och galet mycket godare!


​Recept för en stor ugnsform:

​Ett paket lasagne plattor (se till att de är gjorda utan ägg, spår av ägg är okej)

Hälsans köks sojafärs 850g fryst

En zucchini

Burk med tomatsås 400ml

En liter oatly imat

Cirka 100 g mjölkfritt smör

5 msk vetemjöl

2 tsk soja

Några skivor veganost (jag använde violife cheddar)

Salt, svartpeppar, vitpeppar, vitlökspulver, oregano


​Såhär gör du:

​Sätt ugnen på 200grader. 

​Färsen: Börja med att lägga i hälften av smöret i en stekpanna. När det har smält så adderar du sojafärsen. Riv eller skär zucchinin i smala bitar och lägg i med färsen. När färsen börjar få färg är det dags att lägga i soja, cirka 1 dl imat samt krydda med svartpeppar och salt. Blanda ordentligt tills imat har blandats bort ordentligt. Smaka av om du vill krydda mer och häll sedan i tomatsåsen. Låt vara på låg värme. 

Bechamelsås: Smält resten av smöret i en kastrull på medelvärme och addera sedan mjölet allt eftersom. Blanda hela tiden så det inte blir bränt. Häll sedan i imat och låt koka upp under omrörning. Såsen kommer börja tjockna lite så fortsätt blanda och krydda sedan med vitpeppar, salt och vitlökspulver. 

Ta sedan fram din form och häll ett tunt lager med sås i botten. Lägg på ett lager lasagneplattor och sen är det bara att varva med sojafärsblandningen och plattor. När du är klar med det översta lagret så lägger du ett lager med ost på och sedan täcker du allt med resten av bechamelsåsen. Toppa med oregano sen in i ugnen cirka 30-40 min! Låt gärna stå i cirka 10min efter du tagit ut den från ugnen men kan du inte vänta så är det bara att äta på direkt! 


Likes

Comments


Hej allihopa! Häromdagen blev jag sjukt sugen på thaimat så tänkte att jag skulle försöka få ihop en egen thairätt! Tog lite vad jag hade hemma och blev riktigt nöjd verkligen! Gick väldigt snabbt och blev otroligt gott så självklart ville jag dela det med er.


Recept 4 portioner:

Ett paket risnudlar

Ett paket friterad tofu (Alternativt göra egen)

En burk kokosmjölk (400ml)

En paprika

En zucchini

1-2 tsk red curry paste

2 tsk soja

2 tsk ljus sirap

Saften av en lime

Salt


Såhär gör du:

Tärna tofun, skär paprikan, zucchinin och stek i en stekpanna. Lägg kokosmjölken i en kastrull och blanda i red curry paste, soja, sirap och lime. Rör om och låt det börja koka lite! Salta och smaka av. Häll över såsen i stekpannan och blanda om! Koka risnudlarna enligt anvisningarna på baksidan. Häll sedan av vattnet och blanda allt från stekpannan med nudlarna! Klart!


Likes

Comments