Instagram@theresehansenn

For international readers: Google translate is available in the meny if you press the symbol with the three lines in the left top corner.



Hej hörrni! Ny vecka och nya tag! Denna vecka är tenta vecka för mig så det är fullt upp som gäller, men ska bli sjukt skönt när det är avklarat sen.

Korv stroganoff är en otroligt vanlig maträtt hos många, det är enkelt att göra och de flesta tycker om det. Så såklart var jag tvungen att veganisera! Jag personligen har inte hittat någon vegokorv som jag gillar (var aldrig något fan av köttkorv heller) så jag valde att använda tofu men har ni hittat en korv ni gillar så kan man ju alltid testa med den också!

Recept ca 4 personer:

En gul lök

Två vitlöksklyftor

Ett paket naturell tofu (270 gram kung markatta)

1 msk tomatpuré

4 dl oatly imat

1 msk soja

Cirka 200ml tomatsås (Använde en halv 400ml burk från barilla)

Salt och peppar

Såhär gör du:

Skär lök och pressa vitlöksklyftorna, bryn i stekpanna i olja. Skär tofun i bitar, lägg i stekpannan tills de fått lite stekyta. Lägg sedan i tomatpurén och stek lite till. Addera tomatsås, imat och soja. Blanda väl. Salta och peppra och sen är det klart!

Enkelt och sjukt gott!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments


Godmorgon och trevlig helg på er! Hoppas eran vecka har varit bra. Denna vecka har det varit besöksrekord här på bloggen vilket känns sjukt roligt!! Så glad att det är så många som vill titta in här varje vecka.

Idag är det lördag och på dagar där jag inte ska iväg så tidigt gillar jag att äta frukost i lugn och ro. Tänkte idag visa er ett av mina favorit smoothie recept!

Recept 2 personer

En banan

2 msk chiafrön

1 tsk kokosflingor

4 dl bär (här använder jag icas bärmix)



Såhär gör du:

Lägg allt i en mixer och häll sedan i vätska så det täcker allt, hälften mandel mjölk och hälften oatly choklad!

Blanda och häll i glas!



Chiafrön är ett fantastiskt frö som är en superbra källa till omega 3! Det innehåller även mycke protein, kalcium och fosfor. Brukar alltid försöka blanda ner det i mina smoothies, värt att tänka på är att chiafrön drar åt sig vätska och sväller så ta lite extra vätska!

Likes

Comments


Hej fina ni! Detta recept blev jag så himla positivt överraskad när jag testade, innan jag ens blev vegetarian så var jag otroligt förtjust i laxpasta och åt det otroligt ofta så häromdagen satt jag och funderade på vad man bäst kunde ersätta laxbitarna med. Fisk tycker jag verkligen är det svåraste att ersätta när det gäller vegorätter. Valde iallafall att testa med kung markattas marinerade tofu och oj vad bra det blev!! Så otroligt nöjd!

Recept för 4 portioner

1 paket marinerad tofu (kung markatta vitlök & basilika 270g)

Cirka 8 dl havregrädde (oatly imat)

Någon slags redning, jag använde vetemjöl

Citron

Dill

Salt & peppar

Såhär gör du:
Tärna tofun och stek i olja. Häll i havregrädden i en kastrull och värm upp. Tillsätt redningen tills du är nöjd med konsistensen! Beror på hur tjock du vill ha såsen. Lägg sedan i dill, jag som älskar dill använde nästan ett helt frystpaket. Därefter är det dags för citron! Jag använde saften från en hel citron men skulle rekommendera att addera successivt och smaka av. Tillsatt salt och peppar och vänd ner tofun när den fått en fin gyllenbrun yta!

Jag valde att servera med spagetti men går minst lika bra med ris eller varför inte potatis!

Likes

Comments


Hej allihopa! Måndag idag så tänkte tipsa om mitt favoritrecept på bolognese! Superenkelt och lurar de flesta att tro att det är gjort på vanlig köttfärs! Går hem hos de flesta och är även perfekt att göra matlådor på, går bra att frysa eller att bara stå i kylen. Finns inte mycket som slår en god bolognese som kan ätas med gott samvete!


Recept för ca 4 portioner

Hälsans köks sojafärs 300g

En burk tomatsås ca 400g

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

3/4 dl oatly imat

1 tsk soja

smör att steka i (tex. icas mjölkfria)

salt

svartpeppar

vitlökspulver


Såhär gör du:

Hacka lök och vitlök och fräs i smör i en stekpanna. När det börjar bli genomskinligt så är det dags att addera sojafärsen och blanda allt väl. Tillsätt mer smör allt eftersom så det steks upp ordentligt. Eftersom sojafärs inte är gjort av kött så är det inte rått vilket innebär att du bara behöver få det varmt i stekpannan. När det börjat få lite färg så är det dags att tillsätta sojan, rör om ordentligt. Häll på imat och krydda hur mycket du själv känner blir lagom! Häll sedan på hela burken tomatsås, rör om ordentligt och låt vara tills tomatsåsen blivit varm tillsammans med färsen!

Servera med spagetti eller pasta eller vad ni vill :D


Likes

Comments

Detta recept har ni sett i en annan variant tidigare som Chocolate chip cookies men blev så sugen på vit choklad så testade att göra en variant med bara vit choklad och att göra dem lite större! Oj vad lyckat det blev, så otroligt goda! Påminner väldigt mycket om de kakorna med vit choklad som Subway har, så nöjd!


Cirka 30 stycken stora kakor:

170g veganskt smör (jag använde icas mjölkfria)

2dl farinsocker

1dl strösocker

2 ägg (gjorda med noegg, finns att köpa i bakhyllan i de flesta matbutiker)

1 msk vaniljsocker

0,5 tsk salt

0,5 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

4.75 dl vetemjöl

Cirka 3dl vit hackad veganchoklad


Såhär gör du:

Börja med att sätta på ugnen på 175 grader. Blanda iordning noegg så de får verka lite innan de ska i (instruktioner finns på förpackningen). Blanda sedan alla torra ingredienser förutom farinsocker och strösocker i en bunke. Smält smöret. Ta en till bunke och vispa strösocker, farinsocker och det smälta smöret. Tillsätt sedan hälften av äggsmeten och blanda, sedan tillsätt resten och blanda igen. Tillsätt sedan alla torra ingredienser och blanda noga. Därefter är det dags för chokladen, hacka i så små bitar som du själv vill ha, jag gjorde ganska stora bitar! Rör i chokladen i smeten så allt är utspritt. Ta en plåt och forma som runda bollar och lägg på plåten, platta till de något innan du sätter in dem i ugnen! Grädda i cirka 10 min och sen är de klara :D rekommenderar att vända tills de svalnat med att ta bort de från plåten!


Likes

Comments


Häromdagen när jag kom hem var jag så himla sugen på tacos... men hade också haft lust att göra någon paj eller gratäng i några dagar haha så bestämde mig för att göra en tacopaj! I en tacopaj kan man egentligen lägga i lite vad för grönsaker man vill som man brukar ha i tacos, vi hade inte sådär jättemycke hemma så jag körde på bara tomater, hade nog varit supergott med majs i också! För k*tt så skrev jag ner tre olika alternativ, varför inte prova alla liksom ;) Tror alla blir supergoda! Tycker detta gick väldigt snabbt att fixa och var supergott verkligen! Lite kul att mixa upp standardtacosen också. Hoppas ni gillar de! 


Pajdeg:

4dl vetemjöl

1/2 tsk salt

2 tsk bakpulver

50g veganskt margarin (Jag använde icas mjölkfria)

1 1/2 dl växtmjölk (Jag använde ikaffe)


Fyllning:

500g blandfärs, tofu eller quornbitar

2 gula lökar

1 påse tacomix

1 dl vatten

2 hackade tomater

2 dl oatly ifrache

4 msk äggfri majonäs

2 dl riven ost (jag använde riven violife pizza)

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk salt 


Gör såhär: 

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop pajdegen och tryck ut den i formen! Förgrädda i 10 min. Hacka 2 gula lökar och fräs i olja i en stekpanna tillsammans med en pressad vitlök. Tillsätt sedan ditt val av k*tt och när den fått färg så tillsätt även tacomixen med cirka 1 dl vatten. Ta en bunke och blanda ifrache, majonäs, 2 hackade tomater, majs, den rivna osten, salt och en pressad vitlök. Blanda ordentligt. Lägg först k*tt blandningen i pajformen i ett jämnt lager och häll sedan på ifrache blandningen över i ett jämt lager! Grädda i ugnen i cirka 15 min eller tills den fått lite färg. Låt sedan stå i cirka 5-10 min innan så hinner den få lite bättre form och blir lättare att skära! 


Likes

Comments


Hej fina ni! Hoppas ni haft en superbra helg. Idag tänkte jag dela med mig av mitt favoritrecept på veganska kakor! Dessa är hur goda som helst och de smakar minst lika gott som de icke veganska, om inte ännu godare hehe. Använde detta recept innan jag blev vegan men har nu veganiserat det och är så nöjd! Alla gånger jag gjort dessa kakor har jag fått kriga här hemma för att de försvinner så snabbt...


Cirka 30 stycken stora kakor:

170g veganskt smör (jag använde icas mjölkfria)

2dl farinsocker

1dl strösocker

2 ägg (gjorda med noegg, finns att köpa i bakhyllan i de flesta matbutiker)

1 msk vaniljsocker

0,5 tsk salt

0,5 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

4.75 dl vetemjöl

Cirka 3dl hackad veganchoklad


Såhär gör du:

Börja med att sätta på ugnen på 175 grader. Blanda iordning noegg så de får verka lite innan de ska i. Blanda sedan alla torra ingredienser förutom farinsocker och strösocker i en bunke. Smält smöret. Ta en till bunke och vispa strösocker, farinsocker och det smälta smöret. Tillsätt sedan hälften av äggsmeten och blanda, sedan tillsätt resten och blanda igen. Tillsätt sedan alla torra ingredienser och blanda noga. Därefter är det dags för chokladen, hacka i så små bitar som du själv vill ha, jag gjorde ganska stora bitar! Rör i chokladen i smeten så allt är utspritt. Ta en plåt och forma som runda bollar och lägg på plåten, platta till de något innan du sätter in dem i ugnen! Grädda i cirka 10 min och sen är de klara :D rekommenderar att vända tills de svalnat med att ta bort de från plåten!


Älskar dessa kakor så mycket! Går väldigt fort att göra också :D


Likes

Comments


Dehär receptet är helt ärligt det bästa jag gjort någonsin, experimenterade ihop detta förra veckan och har redan ätit säkert 5-6 portioner av de pga att det är sååå himla gott! Var på Goodstore för ett tag sen och hittade en tikka masala paste som jag direkt slängde ner i korgen och det är jag otroligt glad för. Finns även i vissa större matbutiker som har världens mat hyllor. Den innehåller tomater och kryddorna garam masala, spiskummin, ingefära, gurkmeja och lite chilli vilket är de kryddor som vanligtvis används i tikka masala!


Recept:

1 gul lök

2 klyftor vitlök

1 förpackning krossade tomater

cirka 500 ml havregrädde (jag använder oatly imat)

Saft från 1 citron

500 g tofu eller alternativt quornbitar (quornbitar innehåller ägg)

2 msk tikka masala paste

Salt och peppar

Övriga kryddor istället för tikka masala paste:

1 msk gul curry

1 msk garam masala

1 msk spiskummin

2 tsk gurkmeja

2 tsk ingefära

salt och peppar


Såhär gör du:

Börja med att hacka lök och vitlök, fräs i olja i en stor kastrull tills de blir lite genomskinliga och mjuka. Tillsätt sedan förpackningen med krossade tomater och kryddorna/pasten. Beroende på hur starkt du vill ha så får du smaka av allt eftersom du kryddar! Jag la i lite mer spiskummin och curry utöver pasten bara för att jag gillar de smakerna väldigt mycket. Låt det koka en liten stund medan du delar och stekar tofun i garam masala krydda alternativt stek upp quornbitarna i garam masala om du använder det. Sen är det dags för havregrädden. Häll i och rör om medan det värms upp, tillsätt även citronsaften och smaka av/alternativt krydda mer om det behövs. Låt koka i cirka 10 min och vänd sedan i tofun/quorn bitarna. Låt stå på låg värme i cirka 5 min sen är det klart! :D

Enkelt och verkligen huuur gott som helst, try it!


Likes

Comments


Ett utav mina nyårslöften för 2016 var att bli mycket bättre på att laga mat och det löftet höll jag verkligen bra! Har lagat så otroligt mycket mat verkligen och hittat många favoritrecept. Tänkte därför börja dela med mig mer och mer av dem här! Detta recept på vegansk linsgryta har jag testat mig fram endel med från ett grundrecept och tycker verkligen den är så himla god!


Recept:

1 purjolök

2 vitlöksklyftor

2 lagerblad

2 morötter

2 potatisar

1 bit grönsaksbuljong

1 liter vatten

3 dl torra röda linser

1 citron


Såhär gör du: Börja med att hacka purjolöken och pressa vitlöken, fräs i olja i en stor kastrull till de blivit mjukt. Hacka morötterna och låt de stekas lite i oljan. Tillsätt sedan lagerblad, buljongen och vattnet. Skär potatisen i små biter. Häll sedan i linserna och potatisen, låt det sjuda i cirka 10-15 min. Sen till kryddor kan man göra lite som man vill, jag älskar när det är lite syrligt så brukar lägga i citronsaft från cirka en hel citron. Sen rejält med timjan, paprikakrydda salt, peppar, citronpeppar och vitlökspulver.


Inte världens vackraste skapelse men så gott! Går utmärkt att lägga i andra grönsaker eller ta bort om man inte gillar något! :D


Likes

Comments


Såklart det var vi tvungna att vidhålla vår tradition om att äta på Vapiano! Att jag inte ätit Vapiano sen hon var hemma känns helt sinnessjukt och man kan ju säga att det kändes galet bra att vara tillbaka på vårt kära Vapiano igen haha! Kommer dock kännas ännu bättre när det sker i Gamla Stan när hon flyttat hem igen men det här fick ju duga så länge liksom. Kändes iallafall i vanlig ordning när vi båda hetsåt och sen satt i matkoma tills vi orkade oss därifrån! Bjuder på en halvkass bild från Snapchat också bara för att jag gillar den så mycket haha!


Likes

Comments