Instagram@theresehansenn

For international readers: Google translate is available in the meny if you press the symbol with the three lines in the left top corner.


Hej allihopa! I skrivande stund sitter jag faktiskt på ett plan påväg till London!! Så himla kul verkligen då jag verkligen älskar London. Ska vi superkul att komma iväg över helgen tillsammans med mina tjejkompisar.

Dehär receptet är väldigt standard för mig, lagar det i princip en gång i veckan men med varierat grönsaksinnehåll! Man kan i princip lägga i vad man vill i denna gryta, ta dina favoriter och kör.

Recept cirka 4 pers:

Cirka 800 ml kokosmjölk

En gul lök

En zuccini

En röd paprika

Ett paket tofu (Jag använder kung markattas 270g)

Red curry paste (cirka 2 msk beroende på hur starkt man vill ha)

Salt

Spiskummin

Såhär gör du:

Hacka löken, zuccinin, tofun och paprikan i bitar. Bryn löken i lite olja och lägg sedan i resten. Stek på medeltemperatur, gärna med lock över, tills de börjar bli så pass mjuka som du vill ha dem.Ta fram en stor kastrull och häll i kokosmjölken. Låt den koka upp och lägg sedan i red curry paste, smaka av allt eftersom så det inte blir för starkt och krydda sedan med salt och lite spiskummin. Lägg sedan i allt från stekpannan i kastrullen, blanda väl och låt små puttra i cirka 10 min! Suupergott enligt mig och så enkelt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments


Hej allihopa! Jag äter generellt sett ganska mycket pasta och ris men har på senaste tiden blivit lite kär i potatis, speciellt ugnsrostad potatis! Det är faktiskt otroligt lätt att rosta egen potatis och otroligt gott. Man kan krydda det lite som man vill och det funkar även superbra att förbereda och ha i matlåda!

Såhär gör du:

Ta dem potatisarna du vill använda, jag tog 2 stycken sötpotatisar och ungefär 5 stycken vanliga! Skär dem i ganska små bitar som ni ser på bilderna. Placera ut dem över en plåt med bakplåtspapper så alla får plats bra. Jag kryddar med salt, vitlökspulver och grillkrydda! Sist häller jag på lite olja. Rosta på 200 grader i mitten av ugnen i 30 min. Ta ut efter halva och rör om lite!

Jag åt med broccoli och Fry's chicken style burgare som är otroligt goda! Enkelt, gott och nyttigt!

Likes

Comments


Fredag idag och jag var sugen på burgare! Började steka en men sen fick jag för mig att göra en dubbel haha. Slutade med att det blev en rejäl dubbel cheeseburgare! Wow vad gott det var verkligen! Och ingen har fått lida för att göra den ❤


Ingredienser:

Hälsans köks burgare (de godaste på marknaden enligt mig)

Två skivor zuccini

Två skivor tomat

Violife cheddar ost

Felix soltorkadtomatsås

Max hamburgarbröd! Finns att köpa i de flesta matbutiker

Såhär gör du:

Inget krångligt här inte, stek burgarna och zuccini skivorna. När burgarna börjar bli klara så lägg på ost så att den får smälta. Lägg på sås och allt i den ordning du vill och ät 💚

Likes

Comments


Hej allihopa! Ibland är det lätt att fastna och bara äta halvfabrikat, vilken absolut är gott men inte särskilt billigt eller bra för oss egentligen. Ju renare mat desto bättre. Därför tänkte jag tipsa om ett av mina nyaste favoritrecept som är otroligt billigt (cirka 9kr per portion), proteinrikt, enkelt och nyttigt. Går att äta även till ris men jag föredrar med spagetti!

Cirka 5 portioner:

1 förpackning krossade tomater (390 g)

3 dl röda linser

1 L vatten

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk citronsaft

Salt, peppar, ingefära och spiskummin


Såhär gör du:

Hacka lök och vitlöksklyftor, bryn i en stekpanna med rapsolja. Addera krossade tomater, linser och vatten. Låt koka i cirka 15 min, rör om då och då. Stäng av värmen. Lägg i citron och krydda efter smak. Blanda ordentligt och servera med spagetti!

Likes

Comments


Hej hörrni! Förra veckan var det 100% fokus på skola och tentaplugg så det blev lite halvtomt här men nu är jag tillbaka! Jag personligen älskar soppor! Det är enkelt, gott och går att variera väldigt mycket. Jag älskar också sötpotatis något otroligt mycket så ni kan ju tänka er vad jag tycker om sötpotatissoppa!


Cirka 6 portioner:

2 medelstora sötpotatisar

400 ml kokosmjölk/ alternativt matlagningsgrädde

3 vitlöksklyftor

1 stor purjolök/ alternativt vanlig gul lök

Cirka 8 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

Saft från 1 citron

Krydda efter smak med salt, ingefära, spiskummin och vitlökspulver

Jag la även på en bit persilja för bildernas skull haha!


Såhär gör du:

Hacka purjolök och vitlöksklyftor och fräs i olja i en stor kastrull. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Tillsätt vatten, buljong och potatisbitarna. Låt koka i cirka 15 min eller tills potatisen är mjuk, beror på hur stora bitar du har. Mixa sedan soppan slät och addera kokosmjölken. Rör ordentligt och tillsätt sedan saften från citronen och krydda tills du är nöjd! Sen är det klart och redo att ätas!

Grejen med potatis i soppor är att ju längre den får stå ju tjockare blir den! Så om du tycker den är för rinnig kan du alltid sila av vattnet eller låta den stå i kylskåp en stund.

Likes

Comments



Hej hörrni! Ny vecka och nya tag! Denna vecka är tenta vecka för mig så det är fullt upp som gäller, men ska bli sjukt skönt när det är avklarat sen.

Korv stroganoff är en otroligt vanlig maträtt hos många, det är enkelt att göra och de flesta tycker om det. Så såklart var jag tvungen att veganisera! Jag personligen har inte hittat någon vegokorv som jag gillar (var aldrig något fan av köttkorv heller) så jag valde att använda tofu men har ni hittat en korv ni gillar så kan man ju alltid testa med den också!

Recept ca 4 personer:

En gul lök

Två vitlöksklyftor

Ett paket naturell tofu (270 gram kung markatta)

1 msk tomatpuré

4 dl oatly imat

1 msk soja

Cirka 200ml tomatsås (Använde en halv 400ml burk från barilla)

Salt och peppar

Såhär gör du:

Skär lök och pressa vitlöksklyftorna, bryn i stekpanna i olja. Skär tofun i bitar, lägg i stekpannan tills de fått lite stekyta. Lägg sedan i tomatpurén och stek lite till. Addera tomatsås, imat och soja. Blanda väl. Salta och peppra och sen är det klart!

Enkelt och sjukt gott!

Likes

Comments


Godmorgon och trevlig helg på er! Hoppas eran vecka har varit bra. Denna vecka har det varit besöksrekord här på bloggen vilket känns sjukt roligt!! Så glad att det är så många som vill titta in här varje vecka.

Idag är det lördag och på dagar där jag inte ska iväg så tidigt gillar jag att äta frukost i lugn och ro. Tänkte idag visa er ett av mina favorit smoothie recept!

Recept 2 personer

En banan

2 msk chiafrön

1 tsk kokosflingor

4 dl bär (här använder jag icas bärmix)



Såhär gör du:

Lägg allt i en mixer och häll sedan i vätska så det täcker allt, hälften mandel mjölk och hälften oatly choklad!

Blanda och häll i glas!



Chiafrön är ett fantastiskt frö som är en superbra källa till omega 3! Det innehåller även mycke protein, kalcium och fosfor. Brukar alltid försöka blanda ner det i mina smoothies, värt att tänka på är att chiafrön drar åt sig vätska och sväller så ta lite extra vätska!

Likes

Comments


Hej fina ni! Detta recept blev jag så himla positivt överraskad när jag testade, innan jag ens blev vegetarian så var jag otroligt förtjust i laxpasta och åt det otroligt ofta så häromdagen satt jag och funderade på vad man bäst kunde ersätta laxbitarna med. Fisk tycker jag verkligen är det svåraste att ersätta när det gäller vegorätter. Valde iallafall att testa med kung markattas marinerade tofu och oj vad bra det blev!! Så otroligt nöjd!

Recept för 4 portioner

1 paket marinerad tofu (kung markatta vitlök & basilika 270g)

Cirka 8 dl havregrädde (oatly imat)

Någon slags redning, jag använde vetemjöl

Citron

Dill

Salt & peppar

Såhär gör du:
Tärna tofun och stek i olja. Häll i havregrädden i en kastrull och värm upp. Tillsätt redningen tills du är nöjd med konsistensen! Beror på hur tjock du vill ha såsen. Lägg sedan i dill, jag som älskar dill använde nästan ett helt frystpaket. Därefter är det dags för citron! Jag använde saften från en hel citron men skulle rekommendera att addera successivt och smaka av. Tillsatt salt och peppar och vänd ner tofun när den fått en fin gyllenbrun yta!

Jag valde att servera med spagetti men går minst lika bra med ris eller varför inte potatis!

Likes

Comments


Hej allihopa! Måndag idag så tänkte tipsa om mitt favoritrecept på bolognese! Superenkelt och lurar de flesta att tro att det är gjort på vanlig köttfärs! Går hem hos de flesta och är även perfekt att göra matlådor på, går bra att frysa eller att bara stå i kylen. Finns inte mycket som slår en god bolognese som kan ätas med gott samvete!


Recept för ca 4 portioner

Hälsans köks sojafärs 300g

En burk tomatsås ca 400g

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

3/4 dl oatly imat

1 tsk soja

smör att steka i (tex. icas mjölkfria)

salt

svartpeppar

vitlökspulver


Såhär gör du:

Hacka lök och vitlök och fräs i smör i en stekpanna. När det börjar bli genomskinligt så är det dags att addera sojafärsen och blanda allt väl. Tillsätt mer smör allt eftersom så det steks upp ordentligt. Eftersom sojafärs inte är gjort av kött så är det inte rått vilket innebär att du bara behöver få det varmt i stekpannan. När det börjat få lite färg så är det dags att tillsätta sojan, rör om ordentligt. Häll på imat och krydda hur mycket du själv känner blir lagom! Häll sedan på hela burken tomatsås, rör om ordentligt och låt vara tills tomatsåsen blivit varm tillsammans med färsen!

Servera med spagetti eller pasta eller vad ni vill :D


Likes

Comments

Detta recept har ni sett i en annan variant tidigare som Chocolate chip cookies men blev så sugen på vit choklad så testade att göra en variant med bara vit choklad och att göra dem lite större! Oj vad lyckat det blev, så otroligt goda! Påminner väldigt mycket om de kakorna med vit choklad som Subway har, så nöjd!


Cirka 30 stycken stora kakor:

170g veganskt smör (jag använde icas mjölkfria)

2dl farinsocker

1dl strösocker

2 ägg (gjorda med noegg, finns att köpa i bakhyllan i de flesta matbutiker)

1 msk vaniljsocker

0,5 tsk salt

0,5 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

4.75 dl vetemjöl

Cirka 3dl vit hackad veganchoklad


Såhär gör du:

Börja med att sätta på ugnen på 175 grader. Blanda iordning noegg så de får verka lite innan de ska i (instruktioner finns på förpackningen). Blanda sedan alla torra ingredienser förutom farinsocker och strösocker i en bunke. Smält smöret. Ta en till bunke och vispa strösocker, farinsocker och det smälta smöret. Tillsätt sedan hälften av äggsmeten och blanda, sedan tillsätt resten och blanda igen. Tillsätt sedan alla torra ingredienser och blanda noga. Därefter är det dags för chokladen, hacka i så små bitar som du själv vill ha, jag gjorde ganska stora bitar! Rör i chokladen i smeten så allt är utspritt. Ta en plåt och forma som runda bollar och lägg på plåten, platta till de något innan du sätter in dem i ugnen! Grädda i cirka 10 min och sen är de klara :D rekommenderar att vända tills de svalnat med att ta bort de från plåten!


Likes

Comments