Denna vecka har gott sjukt fort? Bara jag som reagerat på det? Imorgon är det redan torsdag och sen tar jag helg! Älskar att kliniken inte har öppet under storhelger och röda dagar.

Imorgon bär det av till älsklingen igen för på söndag är det Coldplay på ( i ? ) Ullevi! Ska någon av er gå? Kommentera gärna i så fall💙Så kommer jag spendera min midsommar detta året.

Nu ligger jag i sängen och ska lyssna lite på en ljudbok jag hittade i helgen. För att kunna leva, Heter den. Handlar om en tjejs resa till frihet från Nordkorea där hon växte upp. Tycker boken är väldigt intressant. För hon berättar bakgrunden om sina mor & far föräldrar, hur dem hamnade där dem är idag osv. Varför hennes liv ser ut som det gör. Får helt klart bättre koll hur det är att leva i Nordkorea. Boken är skriven av Yeonimi Park.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej Allihopa!

Fick ett mail precis från Djurens Rätt! Är så glad! Vi har fått in mer än 1 miljon underskrifter runt om i EU som vill stoppa dem långa och hemska förhållanden som rör transporterna av köttproduktionsdjur. Och ca 140 000 av dem kom från Sverige. Är så glad att så många har satt ner foten gällande denna plågeri.

EU kommissionen koller få in alla underskrifter senare i år. Förhoppningsvis sker en förändring då.

Ifall du är en av dem som skrev under, vill jag skicka ett extra stort tack! 💙

Likes

Comments

Att ha en hälsosam livsstil kan tolkas olika i folks ögon. Troligen tänker många mest på att bra kost och träning är att ha en hälsosam livsstil. Visst det stämmer, det är hälsosamt att äta nyttigt och att regelbundet röra på sig.

Men för mig personligen går det mycket djupare än så. För mig innebär det att göra saker man älskar. Det som får dig att slappna av efter en stressig dag, inte utsätta dig för saker du inte tycker om eller tvingas att göra. Utan man gör det man tycker är roligt, och mår bra av.

Att leva hälsosamt är mycket mer för mig än att jobba fysiskt genom träning och att sedan dricka en smoothie fullproppad med protein, vitaminer och mineraler. Utan att göra det som gör min själ lycklig. Lyssna på ljudböcker, podcast, måla i vuxenmålarböcker, läsa eller bara koppla av i solen. Det gör mig lycklig, får mig att må bra. Och att må bra, det är att leva hälsosamt.

Jag vet att dem som lider av olika typer av psykisk ohälsa har det fruktansvärt svårt. Jag har själv mått brutalt dåligt i många år, fast det var ett par år sedan. Jag har tagit mig ut från det. Visst kan jag fortfarande ha ångest och känna det över en längre tid pga olika saker som händer i livet. Därför är detta så viktigt för mig. Att göra det som får mig att må bra. Att leva hälsosamt 💙

Likes

Comments

Hej Allihopa!

Lite udda inlägg idag, men kände ändå att jag ville dela med mig av mina egna erfarenheter gällande en viss produkt. Veet´s egna Waz Strips essential inspirations, All Skin Types.

Igår var det sådant otroligt härligt väder. Värmen var på topp och linne med shorts va ett måste. Därför tänkte jag för första gången iår träna i shorts på gymmet. Men hade undvikit att raka benen på kanske 3 veckor, just för att jag ville testa denna produkt.

Med vänster ben provade jag Wax strips och på höger med produkt jag brukar använda. Ni ser själva skillnaden.

1. Den tog inte allt hår som jag trodde, utan lämnade stubb kvar på vissa ställen

2. AJ (man vande sig dock fort)

3. Räckte inte ens till två ben, utan fick ta alla strips till ett och samma ben. Men tog ändå inte allt.

4. Klet fastnade på benet som jag inte fick bort även efter 2 duschar på det smalbenet.

5. Irriterade huden något fruktansvärt. Hade röd/lila prickar över nästan hela benet.

6. Hade fortfarande lite småkänslig hud när jag vaknade imorse.

För att sammanfatta. Detta är ingen bra produkt. I alla fall inte för mig! Möjligtvis tar det lång tid innan håret växer ut igen då jag såg att den drog ut rötterna. Men ändå inte värt det med tanke på alla punkter jag skrev innan. Ifall ni har bättre erfarenheter, kommentera gärna! 💙

Likes

Comments

Jag har nyss legat och stekt i solen, i säkert 1,5 timme nu. Äntligen detta underbara väder igen. Vaknade strax efter 8 fullt utvilad med solstårlar som desperat försökte ta sig in i mitt rum.

Under tiden jag låg där och fyllde kroppen med D vitamin, så lyssnade jag klart på Ljudboken "Ja jag har mens, hurså"? skriven att den fantastiska och inspirerande Clara Henry.

Boken tar 5 timmar, tre minuter och 6 sekunder att lyssna på. Och varje minut har varit riktigt bra. Har ungefär lyssnat 40 minuter varje vardagskväll innan jag skulle sova, för att somna glad, inspirerad och stolt innan det var dags för en ny arbetsdag. Boken kom ut 2015 den 23/9. Men det tog allt för lång tid för mig att antingen läsa eller lyssna på boken, tills nyfikenheten slog mig i början av veckan.

Jag kan varmt rekommendera denna bok till alla (som hon kallar det) livmoderbärare. Men även till dem som inte råkar ha en livmoder. Boken riktar sig till dem som ännu inte fått sin allra första mens. Men jag som haft mens sedan sommaren innan 7e klass. Tyckte även jag att boken var intressant, lärorik och framförallt väldigt humoristisk. 5 stora blödande stjärnor till Clara Henry och hennes bok!

Likes

Comments

Tänkte vara seriös (för en gångs skull). Men behöver skriva av mig.
Idag när jag var på gymmet och tränade mage insåg jag en sak. Något jag inte velat erkänna, utan tänkt att jag var stark nog att ignorera.

Jag följer en massa träningskonton på både Twitter och Instagram. Både för motivation och inspiration. Men tyvärr tror jag att vissa konton påverkat mig negativt. Då och då lägger dem ut bilder på vältränade tjejer med magrutor på magen.

Så när jag sitter där på gymmet, böjd framåt och tränar magen. Då blir det en liten, liten bulle som byxorna trycker upp. Plus att det uppenbarligen blir så när man böjer sig framåt. Men då tänker jag "när ska jag få bort allt fett på magen".

Och så vill jag inte tänka. Jag tycker annars väldigt bra om min kropp. Men ibland blir man mer påverkad än vad vill erkänna. Så jag tänker helt klart gå igenom dem konton jag följer. Och bara fortsätta följa dem som faktiskt gör mig glad, ger mig energi och inspiration utan någon ångest om ideal eller hur jag borde vara.

Likes

Comments

Hej Allihopa!

Såg ni finalen på Biggest Loser igår? Det var sjuuuukt hur mycket dem gått ner, Sebbe till exempel. Han hade gått ner 61 kg sedan dag 1. Det är som om han gått runt med mig på axlarna i flera år. Det är lite läskigt att tänka på faktiskt. Men en stort grattis till Micke som tog hem alltihop!! Den skillnaden på utseendet kan man inte skoja bort, man kände knappt igen honom. Hade jag sätt honom på stan utan att ha sett finalen hade jag inte vetat att det var han.

Vet inte ifall jag nämnt detta på bloggen, tror inte det. Men för snart två veckor sedan gjorde jag lite spontant en Instagram. Hahaha jag vet, ännu en djurägare som skaffar insta åt sitt husdjur... Men det var faktiskt rätt roligt. Det sjuka är att hon inte alls är långt ifrån 100 följare redan. Nala är populär, haha! HÄR är länken till hennes Instagram. Hade varit roligt ifall ni ville följa. Är rätt aktiv där faktiskt, mer än på min egna!

Hoppas ni får en fortsatt bra vecka så hörs vi! 💙

Likes

Comments

Una volta l'Italia! Snart Italien!

Om lite mindre än en månad sitter jag och min älskling på ett flyg påväg till Italien. Nu kommer jag inte ihåg ifall vi skulle landa i Milano först, och ta tåget till Rom senare. Eller ifall det var tvärt om, men tror på det första! Ingen av oss har någonsin tidigare varit i Italien så vi är väldigt taggade. Vi ska vara där från 9e till 15e. Så det är en weekend resa kan man säga. Tur att vi båda har semestertiderna samtidigt iår!

Det jag ser fram emot är att besöka Colosseum, fika på uteserveringar, shoppa i alla affärer, kanske åka med en liten kanot? Det hade varit thedream!

Likes

Comments

Ett år sedan jag stod såhär och nyss hade tagit studenten. Tekniskt sätt var det igår (10 juni). Känns så fel att se alla ta studenten nu. Jag gjorde det alldeles nyss själv, haha! Saknar verkligen studentlivet, inte specifikt alla prov, stressande inlämningar och sega lektioner. Men att bo på internatet med ens alla bästa vänner, som blev till en andra familj. Dem som alltid fanns där, bara några meter bort, vissa bara vägg i vägg. Gå långa hundpromenader, knacka dörr på allihopa innan kvällsfikat och den otroliga gemenskapen som man fick av att bo tillsammans 6 dagar i veckan, nästan året om!

Om du nyss tog studenten förstår jag hur du känner. Lycka över att du lyckats ta studenten, klarat alla år i skolan. Men samtidigt känna sorg över att inte träffa dina vänner lika ofta som man tidigare gjort. Och till dig som har något/några år kvar. Njut, njut av varje dag. Vissa dagar kan man hata och man vill bara att dem ska ta slut, att man får ta studenten och lämna allt. Men när allt väl är över. Finns det inget du hellre vill, än att ha en termin till. Så njut. 💙

Likes

Comments

Hoppas ni gillar den! Väldigt ovan att sitta framför kameran, men gjorde mitt bästa! 💙

Likes

Comments