Header

Allmänt, Hästarna, Shopping

Ja jag lever, har varit väldigt tyst här då det varit lite mycket nu en period. Hela förra veckan var jag hemma, tror jag hade fått någon influensa eller något så allt gick på halvfart.
Loffe har också fått gå på halvfart då han har varit så lös i magen och ganska loj och innan dess tappade han en fram sko och var lite loj redan då så man kan väl hoppas att problemen rinner ut i sanden snart!

I fredags fick prinsarna vaccin så att i helgen har de fått ta det lugnt och jag har ändå haft stalltjänst hela helgen så varit mycket ändå... men allt gick hyfsat bra.

Direkt efter jag mött upp veterinären så drog jag iväg till Friends för att ta del av sweden internatinale horse show som på gick och ärligt talat var det bara mässan som lockade. Fanns väldigt mycket saker att kolla på och vissa saker glittrigare än andra! Var även väldigt sugen på den bruna hopp plattan men smakar det så kostar det.

Hade redan bestämt innan vad det var jag skulle köpa och var en ny Samshield hjälm och ett equiline schabrak. Det är verkligen värt att gå runt bland alla utställare och spana in priserna för vissa saker kan man få väldigt mycket billigare och andra bara lite grann men bara det blir man också glad över.

Visst är den fin! Bling ska det vara i massor!

Kommer bli jätte snyggt på tävling med mina blåa Freejump stigbyglar till! Och naturligtvis nya hjälmen! :D

Vart är snön förresten? Kan den inte ta och komma nu så man kan ut och snö galoppera med hästarna.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Man längtar alltid efter helgerna men lite extra mycket när man känner att man inte har mått bra själv. Sen förra lördagen har jag känt mig hängig och jätte trött typ hela tiden och sen vände det så att jag vaknade upp och hade mag knip både onsdag och torsdag morgon, men igår hade jag ont i magen hela dagen. Vet att det går vinterkräksjuka just nu så antingen är det en mildare släng utav det eller så har det varit lite för mycket saker på en gång.

Fina Rex har lyckats med något ute i hagen så att han tappat och haft sönder sitt ute täcke och så var han lite svullen med ett skrap sår på ena hasen. Tack och lov var han varken öm eller halt så igår vart det skritt promenad för hand, tvättade båda bakbenen med bakteriedödande schampo och sen vart det kylgele på svullnaden.
Idag såg han jätte mycket bättre ut och satt upp och kände lite och i galoppen var han lite stel så tur att Sverker kommer och kollar på honom på måndag!
I morgon blir det en skritt tur i skogen för båda prinsarna.

Kolla vad fina bilderna vart från senaste tävlingen.

Nu är tävlings säsongen över och vi ska ägna vintern åt en massa träning så det ser vi fram emot! :D
Sen är det mycket lugnare under helgerna när man inte har en massa extra grejer inplanerat utan kan mer koncentrera mig på jobbet och stallet.
Satt igår dessutom och kollade på vad som visas på bio då jag var lite sugen på att gå och kolla på någon film men kände att det får vänta lite. Är en sådan som skiter i om jag går själv på bio osv. Måste inte ha någon som håller mig i handen för att jag ska kunna göra saker.

Måste åka till rosenhill och fika snart känner jag då deras varma choklad är att dö för!

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Hej å hå vad veckorna går! Nu har även kylan smugit sig inpå en och jag fick gräva fram min vinter jacka, är även dags att gå igenom vinterjackorna som jag har i stallet. Måste alltid ha minst två av typ alla jackor så man kan tvätta dom med jämna mellanrum.
Har ni fått någon jul känsla än då? Det har jag och där med kommer lite stress över julklapps handel. Vad köper man åt föräldrar som redan har allt? Frågar man mamma så vill hon helst ha en trisslott med garanterad minjon vinst eller en helikopter, för det är ju rimliga julklappar att köpa... får väl fundera lite.

Annars så rullar livet på med jobb och hästar och både jag och mamma tycker Loffe har varit lite låg i några dagar. Han äter och har ingen feber men han har ändå sett lite loj ut, fått gå lite på halvfart för säkerhets skull. Han har även varit lite lös i magen så något skumt har det varit, men verkar vända för nu snackar han som vanligt när man kommer och ska nypas.
Rex longerade jag i måndags och han tyckte väl inte att det var sådär jätte roligt då han var lille latmasken men som sagt fick han slippa ha mig på ryggen.
I tisdags så trimmade vi lite lätt i ridhuset då han igår skulle hoppa för Annelie. Han var jätte fin och allt kändes så lätt på honom. Det var svårare tyckte jag att komma rätt på mark bommen än på hinderna men som sagt övning ger färdighet.

Fick även äran att sitta upp på en annans häst under träningen och jag har inte suttit på just några andra hästar mer än när jag var ute och prov red. Men hur som helst gick det bra och är kul att känna att man själv har utvecklats väldigt mycket i ridningen.

Haha Rex fick syn på sig själv i spegeln så antingen tyckte han att vilken snygging han själv var eller så undrade han vem det var som tittade tillbaka. ;)

Längtar som tusan tills årets sweden Internationale horse show. Ska dit på fredag kvällen och då är det även black friday så får se om det blir några fynd. Vill helst ha en ny Samshield hjälm men som sagt smakar det så kostar det. Annars finns det minst ett schabrak jag spanat in, får se lite vad man springer på. :P

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Träning

Ännu en vecka utav en massa jobb och hästar är avklarad. Varit väldigt trött denna vecka och så har det känts lite extra jobbigt med alla tankar och känslor som virvlar runt.

I måndags fick båda prinsarna vila efter tävling dagen innan och så fick de lite akupunktur så tisdagen vart det bara lite skritt jobb med killarna.

I onsdags så trimmade jag Rex i ridhuset och Loffe som egentligen också skulle trimmas men han hade kastat av sig ena fram skon och han är som en prins på ärten med sina fötter. Han blir halt utan skor då han blir så öm i fötterna.
Jagade min hovis som en galning och fick äntligen tag i henne på torsdagen och då var han varm och hade lite puls i den foten så fick låta bli att motionera honom då med.
Vi gick på en liten promenad innan hoppträningen och då låg han och sov när jag kom.
Rex däremot fick hoppa för Bosse på kvällen och efter passet svävade jag på rosa moln för han var så himla fin och är så kul att vi verkligen trivs ihop! Gick lite utanför min komfort zon och drog till och hoppade lite högre så slutade på ca 110 när det var klart och allt kändes så lätt med Rex! Han flög över de sista hindren och nästan bara undrade vart är nästa! :D
Han är fantastisk!

Igår var det förutom jobb äntligen dags att få sitta upp på Loffe som kändes fin för att ha vilat i fyra dagar med enstaka skritt promenader. Han var varken varm i hoven och hare ingen puls i benet heller, kunde inte känna att han var det minsta konstig under ridturen heller så det var en lättnad.

Idag blir det en skogs tur med fina Rex och Loffe ska få skutta lite för Annelie så ska strax ner och sätta igång. Är lite sugen på att dra till mal of Scandinavia ikväll för att jag för en gångs skull har en lite lugnare helg men får se helt enkelt.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Tävling

Många tårar har det varit till och från under hela helgen och är tacksam över att ha mina hästar att vända mig till när vissa saker känns jobbiga.

Red ut i skogen i fredags och det var välbehövligt då jag inte kunnat koncentrera mig på så mycket annat.
På lördagen vart det trim i ridhuset och båda prinsarna kändes fina.
Och på söndagen lyckades jag skrapa ihop mig själv kan man säga ungefär och åka och tävla. Rex hoppa en felfri runda och kändes riktigt bra, Loffe hoppade dubbel nolla och när vi åkte hemåt låg jag precis utanför placering så kan inte vara annat än nöjd över årets sista starter.

Väldigt fina rosetter hade dom i Botkyrka tycker jag.

Igår var Sverker förbi och kollade på båda killarna så passade bra när de ändå skulle vila och idag blir det lite skritt jobb i ridhuset. Det är nackdelen med förmiddags veckor på jobbet att man inte knappt hinner ta del utav dags ljuset så då får man hålla tillgodo med ridhuset, men man får vara glad att vi har ridhus i alla fall. :)

Denna helg kommer bli väldigt lugn för min del då jag känner att jag inte orkar så mycket annat än ta det lugnt och att vara med hästarna.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Denna vecka blir verkligen att ta en dag i taget med alla känslor som hoppar fram och tillbaka. Tror jag har grinat floder om inte mer än så, kan bara bli bättre fram över i alla fall så hoppas på att nästa vecka blir bättre!

Idag har mamma och jag varit ute i skogen och skrittat i ca 1,5 Tim och upptäckte i morse att Rex har fått lite mugg som alla nya hästar får av den dumma leran hos oss. När de vant sig vid bakterierna i leran så brukar de inte få det igen. Så han var lite svullen över kotan i vänster bakben men efter skritt turen gick det ner massor så blir till att intensiv tvätta benen nu ett tag så blir det bättre. Skönt att det bara är dumma små skorpor och inget värre om man säger så!

I söndags var det pay and jump och prinsarna var jätte duktiga, så av tre starter så vart det tre felfria rundor så känns super inför helgens tävling och då ska båda killarna får följa med. :)

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Shopping

Eller ja höst har det varit ett tag men nu börjar det bli mörkare på kvällarna, regn och blåst. Sen ärligt talat mår jag sådär då känslorna hoppar upp och ner, känner ibland att jag inte vet vart jag har mig själv faktiskt men man brukar säga att tiden läker sår.

Aja vissa saker får man bara ta sig i kragen och göra ändå, är väldigt tacksam över att jag har stallet och hästarna som man kan ägna sig åt. Igår så trimmade jag båda prinsarna i ridhuset och de kändes fina båda två. Idag blir det tyvärr samma sak då det är regn och rusk ute! Sen skulle jag även behöva ta tag i och smörja mina träns osv. Får se vad jag hinner helt enkelt.

Listan till friend på saker man ska kolla på blir bara längre känner jag, vill så gärna ha en ny Samshield hjälm, den med crystal top tror jag den heter. Den är så himla fin och full med bling och så ska den vara svart. Är inte så förtjust i deras hjälmar med stora skärmar, tror inte att jag skulle passa i en sådan. Skulle kunna köpa en lös sådan för att ha när man är ute och tävlar i sol för att skymma solen men inte för att ha på hela tiden.
Sen tycker jag även att schabraken med E loggan är så fina men skulle gärna ha någon fin glittrig kant runt schabraket då bara loggan ser lite tråkig ut. :P

I morgon är det hoppträning för Bosse och då är det Loffes tur denna gång. Sen i helgen är det pay and jump så då ska Loffe få hoppa 90 och Rex 80 och 90 så blir snabba puckar mellan starterna så att jag hinner göra i ordning Loffe så att han är lagom varm innan han ska starta. Så håll tummarna för oss. :)

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Veckorna rullar på och i onsdags var det träning för Annelie med Rex.
Han kändes väldigt fin och är roligt att känna att vi utvecklas tillsammans heltiden.
I torsdags kom Sverker och satte lite nålar på Rex så att jag och syrran skrittade ut en sväng i skogen på fredagen, vi hann ut precis innan det började mörkna.
Var så trött i fredags att det värkte i musklerna så det tog emot lite att kliva upp tidigt och åka med Jennica på tävling på Södertörn men har man sagt att man ska följa med så är det bara att göra det.

Loffe trimmade jag igår ute i solen på utebanan och han kändes fin och så var han lite pigg. Men är lite roligt när han är lite extra på hugget. Sen red syrran Rex i ridhuset en sväng och kul att se att även dom verkar trivas ihop. :)
Idag blir det vila för Loffe och Rex och jag ska ut och galoppera i skogen.

Kolla förresten vilka fina bilder det blev på Loffe från förra helgens tävling.

Har förresten beställt hem fler namn brickor till prinsarna så hoppas de kommer i veckan.
Ska ni förresten till friends i år? Det ska jag och hade tänkt att gå på fredagen och då är det även black friday så blir spännande. :)

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Tävling

I söndags var det Loffes tur att få åka ut och visa upp sig på tävling och det kan man verkligen säga att han gjorde! Han skulle typ hälsa på allt och alla, inne på banan så knäppte mamma ett jätte charmigt kort där han bara står och är mallig och typ säger "ser alla mig nu?!".

Första klassen gick jätte bra men han var lite jobbig och var super stark, jag hade tänkt att rida mycket snävare svängar i omhoppningen men kände att mina armar inte orkade baxa runt honom så red runt istället men gick bra det med och vi satte dubbel nolla och slutade som 8:a av 10 placerade med 37 startande i klassen.

Lite tråkigt dock i första klassen att ekipaget efter mig var ivägen två gånger! Plus att människan red i fel varv på framhoppningen i klassen efter. Jag tycker att om man inte vet hur man ska bete sig ute på tävling så ska man stanna hemma och hoppa pay and jump och träna mera på tävlings momentet. Kanske lite elakt att skriva så men man kan förstöra så otroligt mycket för andra.

Så när 90 klassen var klar var det bara ladda om inför 95 klassen. Jag var inte ens nervös inför starterna så kändes super under dagen. Något som var mindre bra var att jag startade som nr 58 så var mycket väntan mellan klasserna och så hände det en olycka på framhoppningen samtidigt som jag var där så då stannade hela värmningen upp tråkigt nog. Tror det slutade bra för det olycksdrabbade ekipaget.

Väl inne på banan så tror jag Loffe var lite trött då jag knappt hade någon häst i handen där jag annars har en hel pansarvagn att styra runt ungefär och så fick jag inte jätte mycket gensvar när jag la på skänkeln så resultatet blev 12 fel för att han ponny stannade en gång på samma hinder som jag fick bråka på honom om första svängen när jag tänkte att han redan hade hoppat den en gång så bak läxa till mig! Tror han hade tänk stanna en gång till men han kravlade sig över så rev fram bommen och sen lite tidsfel ovanpå det. Så över lag gick det ändå bra synd bara att jag inte tog mig till omhoppning då jag var super taggad men bättre lycka nästa gång och en rosett med hem.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Som vanligt så springer veckorna iväg och deg är helg igen.
Förutom en hel del jobb så tränade jag och Rex för Bosse i torsdags kväll och han var super duktig och måste faktiskt berömma mig själv också för en gångs skull då jag tycker att jag var väldigt följsam hela tiden. Extra roligt när det är roligt folk som är med och tränar också. Blev extra glad för de positiva kommentarerna jag fick om Rex också. De tyckte vi passade så bra med varandra så vad kan man säga mer än att det känns helt fantastiskt just nu! :D

Denna helg har blivit lite lugnare än förra helgen också då jag inte har tränat något idag utan mamma motionerade Rex medans jag checkade av Loffe då det är hans tur att få tävla i morgon. Idag var han rätt tråkig då det var segt och stelt uppfattade jag det men mot slutet släppte det, annars har han känts väldigt fin under veckan och har varit lite piggare än vanligt. Så håll tummarna för oss i morgon.

Hade tänkt att jag skulle hinna sitta och teckna lite under kvällen men det orkade jag inte då jag var för trött helt enkelt. Håller på med en bild som kommer ta ett par timmar till innan den är klar och sen har jag över lag inte hunnit med det riktigt så därför har det inte blivit några bilder på vad jag sysslar med på blocket. Men snart så!

Om ni kunde ana hur mycket jag längtar till sommarhuset, skulle vilja åka dit en sista gång innan vi bommar igen det för vintern men känner att det finns inte tid för det då jag lixom behövs hemma. Får längta ihjäl mig till nästa år istället.

Likes

Comments