Header

Allmänt, Hästarna

Var några dagar sen senast jag skrev något. Läget med Totte är bättre men inte bra än, svullnaden går ner när man går med honom och står han still i typ 10 min efter promenaden så svullnar det igen... Just nu går han på promenad typ i 10 min två gånger om dagen och har stallbandage på nätterna, benen blir väldigt fina av stallbandagen och så är svullnaden med mjuk just nu än hård. Har bokat klinik tid åt honom till nästa vecka på tisdag så blir en lång helg för mig. Är röd dag på måndag och de flesta är lediga och så har jag fått ledigt av jobbet för att kunna åka till klinik med prinsen! Hoppas bara att det inte är något allvarligt!

För övrigt i helgen har jag haft stalltjänst och så tränade jag för Annelie med Loffe och han kändes jätte fin. Var jätte trött hela dagen igår så vart en väldigt slö dag med förutom stall pyssel ett besök på hööks för att köpa nya svans snören tex. Totte har en förkärlek till att lyckas ta sönder sina snören! Morr!

Idag förutom att jag har jobbat har jag motionerat Loffe på kvällen och han vart väldigt ledsen över att få en snö storm i ansiktet påväg till ridhuset. Annars kändes han hemsk idag då han var väldigt stel åt vänster och förmodligen för att han vilade igår. Han skulle dessutom försöka putta in rumpan till höger hela tiden så blir att man har något att jobba på i några dagar framöver.

Nä dags att sova så man orkar i morgon och då har jag lyxen att sluta en timme tidigare. Natti natti

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Kul morgon i stallet man hade idag... tanken var att skritta ut en sväng med Totte idag men bemöttes av att han var svullen i höger fram på utsidan vid senorna. Känns såklart jätte tråkigt men han är inte halt i alla fall om man ska trösta sig med något. Hade turen att veterinär Sofia skulle till ridskolan idag så hon kikade på honom och sa att det var för svullet för att kunna ultraljuda.
Blir till att kyla, stöd bandagera och gå på promenader med honom i en vecka så får vi se sen. Finaste prins gubbe! <3

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Var ett tag sen sist jag skrev något men till min ursäkt så har jag varit väldigt trött denna vecka då jag börjat på ett nytt jobb. Det är väldigt roligt och väldigt olikt allt som jag tidigare har jobbat med! Så det är mycket nytt att lära sig.

Tränade för Bosse i torsdags kväll och var ren lydnads hoppning vilket är nyttigt men som vanligt hade jag valt fel häst, hade varit jätte nyttigt för Totte men fick bli Loffe då jag ska träna för Annelie på måndag. Loffe var jätte duktig men han väljer helst att alltid landa i vänster galopp om han får så blir svårt när han måste landa i höger.

Igår fick Loffe vila men Totte skulle motioneras så jag och Jennica red tillsammans och hoppade lite på utebanan där de äntligen har ställt fram lite hinder! Han var jätte fin och riktigt lugn för dagen så att jag vart nästan lite förvånad. Men som vanligt måste jag träna massor på min sits när det blir flera hinder med relaterade avstånd, så fort jag sträcker upp mig och har en låg och stadig hand så blir tempot mycket lugnare! Är tacksam över att Jennica är på mig och ser det där lilla extra som man behöver ibland! Öva, öva! S var förbi en sväng också så att förutom att hjälpa mig i stallet så vart det frukost på rosenhill, deras varma choklad är att döda för alltså! Och sen så vart det lunch på Benevento. Värsta lyx dagen!

Kan säga att jag är väldigt trött och slutkörd idag, sov dåligt i natt då jag låg och tänkte på hur mycket det var att göra idag i och med stalltjänsten så vart förmodligen stressad... Aja hur som helst så har dagen flutit på bra då jag var själv utan extra hjälp från mamma osv. Kände efter en hel dags stalltjänst att jag inte orkade sitta upp och motionera prinsarna. Man har inte riktigt samma ork och kondis som när man jobbade med hästar lixom, så valde att longera för en gång skull. Gör nästan aldrig det utan blir mest när jag känner mig helt slut eller när jag är riktigt sjuk. :P Båda pållarna var fina och var lite extra mysigt att longera utomhus i solen, var lite glimten i ögat på Loffe, tror han sprang och klurade på om han skulle hitta på något bus men det kom aldrig något. Man vet aldrig med honom, han bockar aldrig när man sitter ovanpå men på lina kan det komma och ute i hagen där han är så pass vig att han typ bockar med skruv så man får vara glad att man slipper det ovanpå. xP Just nu har jag kraschlandat på sängen och känner mig helt färdig för idag så blir lite choklad och serier plus hänga en maskin med tvätt innan man lär somna.

På måndag blir äntligen Loffes hopp sadel fixad, den åker lite på sned hela tiden och jag blir bara mer och mer störd på det ju mer jag tänker på det så nu ska den stoppas om lite. Han är alltid sned åt samma håll när Sverker kommer och kikar på honom så känner att sadeln är första steget till att han ska slippa bli sned framöver!

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Ja igår var det ett ganska okej väder, Loffe och jag följde med Jennica ut i skogen en sväng och mullade runt och han var förvånansvärt pigg. Fick lixom släpa in honom från hagen och skojade till och med om att "se upp han är så vild idag så han springer säkert över er!". xD Sen när jag väl satt upp och skrittade iväg så var han jätte pigg, lovar att han laddat i smyg!
Totte motionerade jag på utebanan och drog på gramanen då jag vet att han lätt blir ofokuserad på mig. Inte att han blir dum eller busig utan mer springer och kollar på allt annat. Han var jätte fin men kände att vi har lite att jobba på så är bara att köra på i veckan. Han var rätt svettig när vi kom in så folk undrade hur hårt jag hade ridit men det jag gjort var stora volter och utmed fyrkanten och gramanen i sig tar ju en del.
Får även veta mer i morgon om vilket skift jag kommer att jobba framöver så det underlättar lite för framtiden.

För övrigt idag har mamma och jag varit ute i skogen i typ 2 timmar, vi har galopperat en hel del så de var så pass svettiga att jag fick tvätta av dom båda två på eftermiddagen. Var jätte roligt och i morgon ska dom får vila. :)

Haha någon som försöker rymma ut ur boxen på morgonen och när han inte lyckades med det så försökte han riva ner sakerna runt om istället!

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Träning

Ännu en lång dag avklarad med att lyssna på en massa föreläsningar så kände mig lagom mosig i huvudet när dagen var slut! Sen blir det såklart lättare att lyssna på någon som pratar som faktiskt har inlevelse i det den pratar om. Roligt att man redan nu har kul ihop med de nya kollegorna! :D

För att berätta mer om kvällens hopp träning för Bosse så fick Totte gå in och hoppa idag. Han har varit jätte duktig och är så kul att känna att vi utvecklas tillsammans! Fick två stopp där vi satt i hindren men är svårt ibland att vara iskall och bara sitta kvar och lägga om benen så det är vad jag ska träna på. Kan säga att jag kommer att få världens blåmärke på insidan av höger knä då han hoppade genom hela ryggen och lite till med jämna mellanrum så man hade fullt upp med att klamra sig fast! Kändes några gånger som att vi aldrig skulle landa då vi var i luften så länge. :P Fina prins gubbe! Idag var min hand väldigt bra och tänkte hela tiden på att ha kort tygel och låg hand och det ger resultat! Nu är det bara att våga sitta kvar i alla lägen! Så heja oss!

I morgon har man väldens lyx dag när man slutar jobba redan vid 12! :D Tänkte spendera kvällen hos S och en del av eftermiddagen i stallet. Men nu ska jag hem och duscha och sova.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Alltså jag trodde inte jag skulle bli så trött av att sitta på kurs hela dagen idag, jag är absolut inte van att sitta still så vart en väldig omställning idag och kryper nästan lite i kroppen av att veta att det är så i morgon och på fredag med! Men har varit ganska roligt ändå att träffa en massa nya människor.
Jag har tidigare jobbat på tom tits experiment och vart sista dagen där igår för att idag jobba på ett helt nytt jobb och det är väldigt mycket nytt man ska lära sig. Kände att jag på slutet började bli lite ofokuserad på den som pratade!

Men som sagt kommer sakna förra jobbet med alla roliga kollegor och arbetsuppgifter men det är väldigt roligt att få lära sig nya saker med och inställningen är att jag ska bli bäst på nya jobbet! :D

För övrigt så red mamma och jag en varsin pålle igår morse och Loffe kändes jätte fin, Totte såg väldigt fin ut med men han var lite arg på mamma för att han fick jobba ordentligt. xP

Idag motionerade mamma Loffe som hade varit fin medans jag tog Totte på kvällen efter att jag slutat min kurs och kan säga att han var bedrövligt jobbig! Han var som en ål som försökte slingra sig ur arbetet och han tänkte inte gå på framåt ordentligt heller så fick bli lite sur på honom och sen efter en stund vart han jätte fin så vart vi kompisar igen. :)
Har lite besluts ångest om vilken häst jag ska träna med i morgon kväll, lutar åt att Totte ska få vara med för Bosse för en gång skull men som sagt vet inte än. Lär bestämma mig i morgon.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Shopping

Ja en massa hästar är det alltid i min vardag! I torsdags var det hoppträning för Bosse och Loffe var jätte duktig och måste he mig själv en liten stjärna i kanten när jag bara hade bestämt mig för att stampa ner foten och ge mig fan på att jag fixade vissa saker. Och det gav resultat! :D

Igår på morgonen motionerade jag Totte och det fick bli till att trimma i ridhuset då det var så tråkigt väder ute! Han kändes i alla fall kalas fin och känns roligt när man hittar alla knappar så mycket som nu!
På kvällen drog jag iväg till mall of Scandinavia för middag och bio med S som vart sen från jobbet så att bion vart ombokad till senare. Så vart VIP bio och vi såg skönheten och odjuret som var riktigt bra. :) Hade hört från andra att den skulle vara det så hade lite höga förväntningar och det var tur att man inte vart besviken.

När jag väl var lite tidig igår inne på mos så hittade jag två tröjor, ett par jeans och lite underkläder som fick följa med hem. Får visa någon annan dag. Denna helg är det tävlingar hemma på klubben så får bli skogs ridning hela helgen varvat med utebanan. Ska väl sätta fart och åka ner till stallet nu då jag ska på AW med jobbet ikväll. Blir mysigt. :)

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Träning, Shopping

I tisdags motionerade syrran Totte och han var på sitt sämsta humör när hon gjorde i ordning honom! Han har en tendens att bli väldigt surig och speciellt när han har vilat dagen innan! Tror det gick sådär för henne då han var lite tjurig.
Loffe hoppade jag lite för Jennica och det är väldigt häftigt när man bara behöver ändra något litet för att det ska bli jätte skillnad! Så fick lite tips och trix från bästa coachen. :D

Igår var det träning med Totte för Annelie och kan säga att det var bra nära att det vart trårta! Jag råkade göra som jag ABSOLUT inte får göra och det är släppa stödet i handen och skänkeln för då blir det tvärstopp! För övrigt gick träningen som en dans och vi satte alla linjer med relaterade avstånd och han lyssnar nu mera på mina förhållningar utan att bränna iväg. Så klart finns det alltid saker att träna på men är bara fortsätta att traggla. :) Men det är roligt att det går så mycket framåt!

Ikväll är det hoppträning för Bosse och då får vi se om jag tagit till mig utav det jag lärde mig för Jennica, kan i alla fall säga att jag har träningsvärk idag! Måste ha gjort något bra i alla fall hoppas jag. xP

Hade förresten tråkigt här om dagen och kände att jag var lite desperat efter att göra något då jag drog iväg till Stockholm ridsport då jag läste att de skulle ha 50-60% rabatt på en massa saker och hittade faktiskt en snygg kingsland tröja som fick följa med hem.

Känns väldigt spännande att börja på ett nytt jobb nästa vecka och blir lixom till att vända blad i livet. Kommer bli mera struktur i vardagen och så ska det bli väldigt roligt att få lära sig en massa nya saker så håll tummarna för mig. :)

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Träning

Åter igen blandade resultat men i det stora hela gick det bra. Totte var först ut i 90 och förutom att han petade sista hindret var han jätte duktig. Jag fick igenom mina förhållningar så pass mycket att jag vart förvånad då han tidigare inte lyssnat alls! Så det kliver på med storm steg framåt. :D

Valde att stå över 1m då han gått så pass bra i 90 och eftersom det gick lite fort sista långsidan innan sista hindret kände jag att ska man lägga till kombination kanske han hoppar den som att det vore studs så risken var att det kanske skulle bli hel knasigt.

Loffe fick hoppa två svängar i 1m, första rundan petade han hinder nr 3 tror jag och så stannade han två gånger på nr 6. Vart riktigt arg på honom då det var ett ful stopp första gången och andra gången hade jag för dålig galopp emot. Andra rundan hoppade han bäst på nr 6 och det var väl tur det plus att han blir lite stark, tror inte det syns på filmen att jag börjar bli trött själv mot slutet. Tyvärr petade han två hinder men hellre det än att han stannar! Känner att jag har hamnat i en liten självförtroende svacka med Loffe.

Ska försöka träna lite extra med Loffe då jag själv känner att jag behöver det och till nästa pay and jump om inte själv känslan blivit bättre blir det 90 och 1m. Så att träna mera alltså!

Likes

Comments

Hästarna, Allmänt

Tränade för Annelie med Totte i onsdags och han kändes väldigt fin! Känns så kul att jag nu mera inte alltid behöver ha dragkamp med honom så fort vi ska hoppa lite! Hoppade mycket på böjt spår och det var för dagen väldigt svårt till vänster när det är höger vi brukar ha problem med. Aja lite bra att det växlar med för då händer det väl något i alla fall.
Alltså kolla Totte från att jag skulle åka och tävla i lördags, han stod i vägen i boxen så mamma ställde honom på gången och knöt hö påsen i grimman, haha han ser ganska nöjd ut tycker jag! Höll på att skratta ihjäl mig när jag jag såg honom.

I torsdags kväll var det träning för Bosse med Loffe och han kändes seg och stark till en början. Fick bli arg på honom också då han slängde på ett tvär stopp på en linje, han låg lite stort men det var inte katastrof stort så han kunde ha hoppat av istället för att stanna så fick lov att bli lite arg och sen jäklar vad han hoppade genom ryggen/kroppen. Så känns bra inför helgens pay and jump.
Båda hästarna kommer att vara med och blir första gången som Totte kommer att hoppa 90 och 1m, Loffe ska gå 1m men känns det bra räcker det med en runda.

Nä är väl bara kliva upp och börja dagen, har typ sovit två timmar i natt så kan inte säga att jag känner mig jätte pigg men idag har jag två hästar att motionera inför i morgon och jobb 10.45-18.30 så bara att ligga i! Får väl grunda med en Ipren. xP

Likes

Comments