Header

Allmänt, Hästarna

Är väldigt skönt att komma till jobbet numera utan att känna sig så fruktansvärt trött! Första två månaderna var jag konstant trött och var väl för att det var så mycket nytt att både ta in och lära sig! Nu mera kan jag ta in och förstå på ett annat sätt än i början vilket känns väldigt bra faktiskt.

Nog om det så igår travade och galopperade jag lite bommar med fina Rex och har konstaterat att vi måste träna upp kondisen en del. ;)
Även Loffe behöver ut och kondis träna men inte just denna vecka då det är hoppträning för Bosse med Loffe på torsdag och på lördag ska Rex få hoppa för Annelie och ska bli så spännande att få lära sig ännu mera tillsammans med honom! Köpte en hopp platta till honom här om dagen och ett nytt träns med en remont grimma, provade även ett tredelat bett med fasta D-ringar och det verkade han gilla. Var förresten hur bra som helst att han kunde ha min super snygga bling förbygel från Dyon så nu ska man bara ha en som han kan ha hemma när vi tränar och lär bli en av samma märke som jag har då de håller bra och är snyggast tycker jag!
Sen har han äntligen fått flytta in i stallet i en annan Box än den som är tänkt då vi väntar på att Box dörren ska bli färdig längtar tills båda prinsarna kan stå bredvid varandra, underlättar en hel del!

Kolla förresten vad Loffe har blivit fin i kroppen! Förutom att han är blank så är han extra snygg just nu så man har svårt att förstå att han är 21 år ung. :P

Idag skrittade mamma och jag ut en sväng först för att sedan jogga på utebanan och eftersom den är så stor så låg jag och Rex i en mycket större galopp där ute för att se lite hur många växlar det finns om man säger så. Känns bara bättre och bättre när man börjar förstå vilken känsla det är man letar efter men så är det väl alltid!
Sen fick jag sitta upp på Loffe en sväng med som mamma motionerade egentligen men han bara spelade teater med henne plus att hon hade lite ont i sin ena arm och så klart i vänster som är Loffes värsta sida. Kan säga att han vart riktigt fin efter en stund i plus väldigt arg när man kom åt honom ordentligt.

I morgon blir det mera trimmande och mamma ville tydligen ha revansch på Loffe så vi kör väl på det, blir väldigt lösgörande med en miljon övergångar. :) Får se om jag och Rex kanske skulle försöka ta och rida lite mera dressyr för Annelie nästa vecka när jag jobbar kväll. Gillar kvälls veckorna bäst då man kan ägna hela förmiddagen åt stallet!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Allmänt, Shopping

Alltid har vi vill ha begär efter en massa saker, både nödvändiga och onödiga. Känner ni igen er? :P
Mina vill ha just nu är både och i de sammanhangen. Till Rex vill jag ha ett Dyon träns model x-fit då den påminner om de anatomiska PS tränsen men av mycket bättre läder kvalité. Har köpt tre eller fyra PS träns och allihopa har faktiskt varit av dålig läder kvalité för att ha betalat så mycket pengar för tränsen så är besviken på det. Jag tycker modellen är väldigt snygg och hoppas att färgen passar hans sadel!

Sen måste jag köpa en ny hopp platta till sadeln då jag har en svart och tycker det är så fult att blanda svart och brunt, klart att vissa saker går att blanda om man inte vill köpa nytt. Finns så många olika märken att välja mellan och de jag helst vill ha är equilline eller equick.

Troligtvis lär det bli en från hööks då de fungerar precis lika bra.
Sen vill jag även ha en ny Samshield hjälm då denna är så fruktansvärt snygg och speciellt i blå! Men då måste man köpa en blå kavaj också och då har jag kollat lite på Animo kavaj men annat som är snyggt kan ju dyka upp med. :P

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Alltså just nu är det extra roligt att åka till stallet varje dag då prinsarna förgyller dagarna med att vara så fina!
Igår var mamma och jag ute i skogen en sväng och det var hennes tur att få pröva Rolex så jag fick motionera Loffe som kändes kalas fin. Kanske inte så konstigt att han går bättre när han inte har någon päls kvar så han orkar lixom med sig själv. Kunde ligga i en större galopp på utebanan och han låg faktiskt kvar i formen utan att man fick hålla på och lirka hela tiden.
Rolex såg ut att trivas med mammas sällskap så känns skönt att han verkar samspela bra med oss alla tre som kommer att motionera honom om vartannat, blir väl annars mest jag. ;)

Idag var mamma snäll och fixade stallet medans jag motionerade prinsarna, jag känner mig alltid som en bortskämd ponny unge när jag bara rider utan att göra stall fixet! Men ibland är det även tvärt om att jag fixar stallet och mamma rider så kanske går jämt ut.
Loffe tog jag och red ut på och han var jätte fin även fast vi mötte på små hundar, rullatorer, permomobiler och en gubbe som plockade bär. Men han skötte sig.
Rolex tränade jag dressyr med för Annelie och var ganska basic med att ha renodlade hjälper och mycket övergångar i alla gångarter och det var väldigt lärorikt och vet lite framöver hur jag ska tänka då jag aldrig har ägt en 6åring tidigare men nu ska det tränas och lite det tänket man ska ha på Rex blir att man kan ta med sig till Loffe med.

Måste frisera Loffes man då han ser ut som en raggig ponny just nu.

I morgon ska Rex och jag skritta ut i skogen en sväng medans mamma ska trimma Loffe och på fredag får jag se lite. Jobbar en ganska kort dag då så får se vad det blir för väder, får alltid lite ångest av att rida inne när det är strålande sol ute.
I helgen måste jag handla lite häst saker och rensa ut en del till baklucke loppisen som ska vara den 19 augusti. Har väl en del i mina gömmor. xP

Just nu känns det ganska skönt utan en massa extra måste på kvällar och på helger. Kan lixom lägga full fokus på mig själv och stallet utan att känna mig stressad över något så det är tummen upp.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Igår trimmade jag Rolex i ridhuset och han var jätte fin och det är så roligt att man hela tiden kommer underfund med nya saker, känns även kul att han verkar trivas och att vi verkar prata ganska mycket samma språk om man säger så. Ska bli ännu roligare när han lär sig känna igen en när man kommer, är det mysigaste som finns att bara mysa, borsta och fixa med hästarna så all ridning är en jätte stor bonus! :D
Sen fick syrran sitta upp en liten stund på fina Rolex och prova lite och de såg jätte fint ut under den lilla stunden hon testade. Innan motionerade hon Loffe och han såg också kalas fin ut och syrran såg nöjd ut så det är roligt att de går framåt och man kan se utvecklingen för varje gång. :)
Längtar tills fina nya prinsen får flytta in i stallet och det blir på fredag.

Idag har båda prinsarna fått vila, Rolex såg trött ut igår och kanske inte så konstigt med tanke på miljö ombyte och ny ryttare. Loffe för att han skulle klippas idag när ändå veterinären skulle komma och man kan säga att jag fått som en och en halv ny häst.
Alltså kolla skillnaden på Loffe före.

Lite taskig före bild men ändå och här är efteråt, kolla vad blank och fin han var under pälsen och kan säga att han vart 25kg lättare. Efter klippningen såg han faktiskt riktigt pigg och glad ut så antar att han tyckte det var skönt.

Kolla vad mörk han vart och hur mycket päls det ligger på golvet, mamma skyfflade upp typ tre och en halv spade med hår! xD

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Alltså när man inte längre är van att rida två hästar och dessutom varit i Halland i 1,5 vecka och där inte ridit något alls så är det helt sjukt hur mycket muskler man själv tappar!
Igår vart det fullt upp hela förmiddagen åt att göra i ordning i Tottes gamla skåp, var hög tid att städa och få lite ordning på saker och ting plus att vi skulle fixa i ordning en av uteboxarna då min nya prins Rolex skulle anlända.
När han kom så började vi med att prova ut en ny fin sadel åt honom då Tottes gamla inte passade. Alltså Rolex var så fin att jag aldrig ville sitta av, vilken dröm!

Sen vart det en fika paus för att sedan göra i ordning Loffe då det var träning för Annelie. Vart lite markarbete och han var jätte fin! :D

Idag var första ridturen på egen hand och vi skrittade ut i skogen en sväng med mamma och Loffe som sällskap. Var riktigt mysigt och eftersom Loffe tränat igår så fick han hålla sig till att bara skritta idag medans jag och Rolex gick ner på utebanan och trimmade lite. Han kändes kalas fin även idag och så gick det mycket lättare att hitta knapparna idag om man säger så. Ser verkligen fram emot vad framtiden har att erbjuda! :D

Sen avslutningsvis igår var jag hos S en sväng och vi hade en lång diskussion om diverse saker så när jag åkte därifrån kände jag mig 15kg lättare om hjärtat. Förutom att jag kände mig mycket lättare inombords så kände jag mig väldigt fri på något sätt så frågan är hur länge det har legat och gnagt inombords egentligen.
Men nog om det så blickar man nu framåt och vad allt framöver har att komma med. :)

Likes

Comments

Allmänt

Alltså jag tycker att hur mycket grejer jag än gör så känns det hela tiden som att jag inte har hunnit någonting! Är det för att man är för ambitiös och vill så mycket saker?

Hur som helst så ägnade jag typ hela dagen igår och i förrgår åt att måla så nu är äntligen hela långsidan av ladan färdig målad med faluröd färg. Alltså faluröd måste vara den mest enkla och bästa färg man kan måla med när man inte behöver skrapa bort den gamla färgen innan för att kunna måla. :D
Förutom att jag målade klart ladan igår så har jag även hunnit måla den bytta delen av husväggen och eftersom jag ändå stod där på stegen kände jag att ja men visst då kan jag lika bra byta den trasiga glödlampan i lampan på ytterväggen med plus skura glasbehållaren runt den så nu är även den super snygg.
Sen när jag målat färdigt husväggen med den vita färgen så fortsatte jag med ladans fönster så nu är det super fint! :)

Ladans fönster innan.

Fönstren efter en omgång med färg.

Jag spikade även fast en fönsterbräda som satt lite löst på en av de andra byggnaderna och målade även de fönstret som var lite ledset.

Nu har jag precis ätit en lite lättare lunch och sitter och klurar på om jag ska ta och göra rent den andra ute lampans glas på ladan med, får gå och kolla hur skitig den är helt enkelt.
För övrigt ikväll blir det städa och börja packa ihop sakerna för i morgon bär det av hem till verkligheten igen och nya spännande upptåg men mer om det senare i veckan.

Kolla förresten hur mysigt jag hade det ute på min lilla veranda igår kväll, vart så fint!

Likes

Comments

Allmänt, Shopping

Tycker dagarna går så himla fort och känns som att man inte hinner med någonting eller att man inte får något gjort! Men här rullar det på i en farlig fart.
Brorsan och S kom i onsdags och det första jag satte dom på var att spraya geting gift på några ställen då det nämligen är ett geting år i år. Vågar inte själv spraya då jag tydligen kom underfund med att jag har mer respekt för getingar än vad jag först trodde... suck kände jag bara samtidigt som jag verkligen ville kunna göra det själv. Vissa saker känner man sig verkligen sjukt löjlig över!

Var till Ullared och köpte lite mer inredning till min inglasade veranda under dagen i onsdags som mamma så fint kallar för kuvös! xD Jag tycker det vart jätte fint och är så mysigt att sitta med en bok där ute, ännu mysigare måste det vara när det regnar! Kolla så fint det vart till slut.

I torsdags åkte jag, brorsan och S till Ullared och handlade. För min del vart det mest det jag glömt handla dagen innan plus att jag och S hade frisör tid inbokat på förmiddagen. Förutom att jag tycker mitt hår vart för kort så vart det väldigt mycket fräschare utan alla slita toppar. Tror jag klippte mig runt års skiftet senast så var verkligen välbehövligt! Var även lite kul att hon som friserade mig kände igen mig då jag klippte mig där senast för 3 år sen. Hon var lite avundsjuk på mitt långa fina hår tydligen och menade på att man skulle kunna göra en massa fina uppsättningar med det. Sen till min verklighet när jag berättade att det enda jag gör med mitt hår är att antingen är det utsläppt, uppsatt i en häst svans i stallet eller en knut i nacken på jobbet så det är min jätte samling på frisyrer! xD Dom på jobbet ser inte min frisyr pga hårnätet man alltid har på sig och hästarna struntar fullständigt i hur jag ser ut. xP

Nog om det så kom brorsans kompis med sin familj i torsdags kväll för att hjälpa till att byta en del av husväggen på bonings huset. Kommer bli jätte fint när det blir klart och de jobbar på riktigt bra tycker jag! Inte mycket kvar nu!

S och jag har mest ägnat oss åt att måla, finns ju alltid saker att göra här och vi tog oss an den stora ladans kortsida mot skogen till att börja med. Förra året tog vi den bortre långsidan och i år blir det den främre så håller på för fulla hinkar med färg! ;) Men riktigt fint blir det. Igår var vi även iväg till Kungsbacka en sväng för att besöka svensk ridsport som häst butiken heter. Var ett par jätte snygga nya Animo ridbyxor som var på rea, en genomskinlig kingsland regn jacka och ett par Veredus TR PRO benskydd. Fanns massor att titta på där men som sagt så har man annat att köpa med som tex mer målarfärg och geting gift!

Idag vart vi stoppade på eftermiddagen av regnet som öste ner till och från, gav inte med sig för ens mot kvällen då vi kunde fortsätta med det vi höll på med så de drog in till Ullared medans jag var kvar och stor städade inomhus. Fint vart det och mycket välbehövligt.
Här är en före bild från ladans kort sida.

Och här är efteråt när jag och S var klara, vart sjukt stor skillnad!

I morgon så fortsätter jag med målandet då målet är att helst hinna färdigt med hela långsidan av ladan innan jag ska hem på onsdag och envis som jag är så skulle jag vilja hinna måla alla fönster och dörrar med men det får vi se helt enkelt. Har väl hunnit en fjärde del av långsidan i alla fall.

Ja ni ser själva vilken skillnad det blir när man målar. Bara att kämpa på, man är ju inte här så många gånger per år så när man väl är här så vill man hinna så mycket som möjligt! Är dessutom sista året jag hyr ut det då jag har lessnat på alla hyresgäster som kommer hit och faktiskt inte sköter sig. Så nu kommer man kunna göra i ordning med på ett annat sätt.

Likes

Comments

Allmänt, Shopping

Igår var det riktigt tråkigt väder när det var mulet och regnade till och från hela dagen. Ägnade dagen åt att åka till Halmstad och besöka rusta för jag hade kollat ut ett bord som skulle passa min lilla inglasade altan, var precis att det fick plats i bilen. Sen var det ett jätte bra rea pris på det. Kolla vad fint det är!

Innan jag kunde ställa in möblerna och börja och inreda det så var jag tvungen att städa då det var riktigt skitigt, fick skura hela taket plus lister och fönsterbrädor men nu är det riktigt fin. Ägnadeen del av dagen idag åt att skura det sista och ställa in möblerna efter att ha varit på Ullared idag istället. Hittade inte jätte mycket inredning men ska göra ett nytt försök i morgon då jag skulle vilja ha en större ljuslykta på golvet, lite plats växter dit ut och kanske någon annan fin prydnads sak som kanske skulle passa. Får väl se vilka fynd man kan göra.
Visar dagens shopping senare sen. :)
Kolla vad fint det vart med bordet och stolarna.

Lite saker som fattas men det ordnar jag som sagt i morgon då jag även tänkte åka till Kungsbacka en sväng och kika på lite prylar.

Håller på att längta ihjäl mig tills nästa vecka, pirrar sådär förväntans fullt varje gång jag blir påmind utav det. Och på tal om pirrande kommer S hit i morgon och lillebrorsan så blir en massa roliga dagar innan nästa vecka! ;)
Brorsans kompis med fru och barn kommer även hit i helgen då vi ska renovera en av husväggarna på huset så kommer blir bra och fint hoppas jag.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Haha ja som vanligt så har jag lyckats få både T-shirt bränna och efter handskarna! xD Hoppas på att kunna jämna ut det när jag ska till sommarhuset i helgen. Men lite kul att man aldrig ska lyckas undvika den brännan något år lixom.

Just nu är jag dessutom ledig men det är full fart ändå, i måndags röjde jag lite sly på SRK bland annat. Tisdagen vart mycket lugnare och på onsdagen ägnade jag hela förmiddagen åt att vänta på bilen inne på verkstaden och höll på att flippa ur på dom... en plåt på undersidan hängde lite så den satte dom fast så nu slipper man skramlet och så skulle dom bytt dimljuset på ena sidan då den är sprucken men nä då har de lyckats beställa hem fel grejer till bilen. När jag bokade tid så sa jag tre gånger åt han jag bokade tiden med att du kanske skulle gå ut och titta på bilen så det verkligen blir rätt grejer men nej då det behövdes tydligen inte. Vem fick rätt i slutändan?! Blir så less så nu fick jag dessutom boka om tiden med och skälla ut dom över att de skulle ringt och haft bilen klar på förmiddagen men nej när jag stövlar in av ren irritation vid 12.10 så är bilen fortfarande upphissad och de håller på med en annan bil istället. Morr...! Att man ska behöva jaga folk!

Aja Loffe trivs ute på sitt bete och snart är det dags att åka hem till vardagen igen, ska bli lite skönt faktiskt. Han är lite rolig för att har man svampat av honom efter man ridit så ska han kasta sig omkull och tok rulla sig i sanden. Smutsen fäster väl bättre då antar jag. :P

Haha man ser honom knappt i damm molnet! I morgon ska vi ut och galoppera i skogen där jag mest har ridit, tror jag har ridit på ridbanan två eller tre gånger kanske eller något. Man önskar att alla dessa skogs vägar fanns på SRK med.

Kolla vilka fina bilder det vart från senaste tävlingen i mälarhöjden förresten. :D

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Ja på jobbet är det full fart framåt, lite jobbigt dock med olika arbetstider nästan varje dag denna vecka. Trodde jag hade kommit ifrån det men Aja det är bara att köra på.
Tur att mamma hann med Loffe både igår och idag för jag hade inte hunnit med honom då enkel rensa tar 40 min till skillnad från hemma på SRK där det tar 5 min om ens det. Så man sparar en hel del restid och kan lägga det på att umgås med hästarna istället.

I måndags trimmade jag Loffe på utebanan och hans vänster bog var bedrövlig då han försökte köra den rakt ut hela tiden om han kom åt. Annars vart han väldigt fin mot slutet och längtar tills vi kan sätta igång och träna ordentligt sen mot augusti! :D Längtar generellt tills augusti men innan dess ska jag ner till mitt hus där det är en del fixande som vanligt, så är det alltid med hus.

När Loffe kommer hem ska han få ett bubbelbad och så ryker pälsen! Han ser ut som en raggig ponny för tillfället! Man får lite lätt med panik men tur att alla träd och buskar ute i skogen skiter i hur vi ser ut. :P

Likes

Comments