Header

Allmänt, Hästarna

Som vanligt så springer veckorna iväg och deg är helg igen.
Förutom en hel del jobb så tränade jag och Rex för Bosse i torsdags kväll och han var super duktig och måste faktiskt berömma mig själv också för en gångs skull då jag tycker att jag var väldigt följsam hela tiden. Extra roligt när det är roligt folk som är med och tränar också. Blev extra glad för de positiva kommentarerna jag fick om Rex också. De tyckte vi passade så bra med varandra så vad kan man säga mer än att det känns helt fantastiskt just nu! :D

Denna helg har blivit lite lugnare än förra helgen också då jag inte har tränat något idag utan mamma motionerade Rex medans jag checkade av Loffe då det är hans tur att få tävla i morgon. Idag var han rätt tråkig då det var segt och stelt uppfattade jag det men mot slutet släppte det, annars har han känts väldigt fin under veckan och har varit lite piggare än vanligt. Så håll tummarna för oss i morgon.

Hade tänkt att jag skulle hinna sitta och teckna lite under kvällen men det orkade jag inte då jag var för trött helt enkelt. Håller på med en bild som kommer ta ett par timmar till innan den är klar och sen har jag över lag inte hunnit med det riktigt så därför har det inte blivit några bilder på vad jag sysslar med på blocket. Men snart så!

Om ni kunde ana hur mycket jag längtar till sommarhuset, skulle vilja åka dit en sista gång innan vi bommar igen det för vintern men känner att det finns inte tid för det då jag lixom behövs hemma. Får längta ihjäl mig till nästa år istället.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Tävling

I Lördags var det hoppträning för Annelie och Loffe kändes fin för dagen men måste bli bättre i min egen sits, måste tänka på att sträcka upp mig mera för då fick jag en helt annan balans i hästen. Vi hoppade en serie på ena långsidan med studs in, ett galopp språng, räcke, två galopp språng och en oxer. På andra långsidan var det räcke med fyra galopp spång fram till en oxer och små sockerbits hinder snett igenom emellan långsidorna. Loffe var taggad och på som han helst ska vara men ibland kan jag känna att jag måste lita liter mer på mitt eget omdöme och inte alltid lyssna på andra. Träning ger färdighet i alla fall.

I söndags var det dags för mig och Rex att få starta tillsammans för första gången eller ja typ tränings tävla och han var hur snäll som helst att åka med och även att ha med att göra på själva tävlings platsen. Första starten var en 85 clear round som vi gjorde bra tillsammans och fick med oss en rosett hem. Andra klassen som var 90 inverkan gick sådär. Han vart lite stark och känslan fattades lite här och där så kanske han vart lite trött av väntan mellan klasserna. Kan säga att framhoppningen var utomhus som för dagen var väldigt kladdig av allt regn och rusk under hela helgen så var glad att banan i alla fall var inomhus. Kan säga att Rex var ganska nöjd med att få åka hem men mindre nöjd över att få gå ut i hagen en stund med Loffe och sedan få ett bad när han kom in för att få bort all smuts från den kladdiga banan. Kan säga att alla grejerna fick både spolas av och smörjas för att se grundfärgen på dom.

Igår red jag ut på båda hästarna varav Loffe fick gå i alla gångarter ute i skogen medans Rex fick sig en skritt tur. Han kändes fräsch och fin då han skrittade på rätt bra med spetsade öron nästan hela tiden så antar att han tyckte det var mysigt med.

Idag red mamma i skogen en sväng på Rex eftersom jag på eftermiddagen skulle möta Sverker så att Rex skulle få lite akupunktur och tycker om att se att hästarna uppskattar det. Loffe trimmade jag i ridhuset och kan väl säga att han var lite pigg när det så kallat "spökade" i ridhuset. Fick lov att tillslut bli lite sur på honom för att han skulle sluta sprätta omkring där inne så att vi kunde få något konkret gjort. Efter en lång stund kändes han fin men den gamla mannen har lite startsträcka dit.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Idag var mamma snäll och klädde på hästarna så att jag fick lite sovmorgon. Har precis ätit lite frukost och ska väl slänga på mig stall kläderna för först bär det av lite snabbt till hööks, sen har jag stallet att fixa, Rex ska trimmas lite lätt inför starterna i morgon plus badas och packa transporten. Loffe ska få hoppa för Annelie idag så ingen rast och ingen ro och tror jag fått till en någorlunda plan över hur jag ska lägga upp dagen.
För övrigt så känns det som en bra dag till skillnad från igår kväll då jag bara var arg och ledsen om vart annat men bara att blicka framåt där det är ljusare än över axeln.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Träning

Dagarna rullar på och just nu är det dags för att dra sig mot jobbet. Vart inte så många timmars sömn i natt heller då jag slutade jobba 22.30 och skulle upp och rasta hunden på morgonen 06.30 och sen var det bara att kasta i sig frukosten och åka till hästarna. Mamma var snäll och mockade så att jag kunde skritta ut i skogen med Loffe en sväng. Så himla härligt ute i skogen på morgonen nu när luften är lite kallare, skogen är full av höst färger och så tittade även solen fram så kan i te bli mycket bättre. :)

För övrigt så skulle Rex och jag träna för Annelie och konstaterade att vi måste träna ännu mera markarbete så att är det bra väder nästa vecka så ska jag köra lite på lite på utebanan.
Det jag älskar med Rex är att han är så positiv hela tiden, som tex idag när vi tränade så gick träningen relativt bra men vi kom lite fel en gång när vi skulle trav hoppa så att det höll på att sluta med tårta faktiskt. Han tittade till på hindret men hoppade ändå fast än att jag trodde att han inte skulle det så en massa beröm och klappar för att han var duktig ändå och så började vi bara om igen. Då tittade han inte ens utan bara körde på så inget hade hänt och det känns hur bra som helst!
Känner mig väldigt peppad på att vi ska starta för första gången tillsammans på söndag så då ger vi järnet!

Mina I lands problem just nu är att jag skulle behöva börja tänka på att köpa vinterskor men vet inte ens själv vad jag vill ha för något. Satt och kollade runt lite på nätet men var inget som föll mig i intresset faktiskt. Får väl klura vidare.

Nästa helg är det Loffes tur att ut och tävla.

Red lite markarbete med Loffe igår och han kändes fin och jag var nöjd men ändå inte. Något i min känsla stämde inte, ska träna för Annelie på lördag så då får vi se men känns säkert bättre då.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Träning

Veckorna går så fort tycker jag och helgen är snart över. Under veckan så har jag och finaste Rex premiär tränat för Bosse och det har gått så himla bra, svävade på rosa moln hela den kvällen och dagen efter! Är sjukt vilken fin häst jag har köpt! Blir över lycklig bara av tanken! Bjuder på lite film från träningen. :)

Utöver det så har det varit tävlingar på klubben hela helgen så många fina ekipage har man sett och är så nyttigt att alltid kunna titta på när andra rider.
På grund av tävlingarna så har det varit skogs ridning hela helgen och det har varit roligt det med, igår vart det mest skritt och klättring och idag lite mera kondition.
Kan säga att jag måste haft världens otursdag igår då jag tror att Rex trampade ner i ett jordgeting bo medans det vart Loffe som kom efter som getingarna vart arga på så stackars Loffe vart biten tre gånger medans Rex och vi ryttare klarade oss oskadda! Så på de svullna getingsticken så vart det ett bad av alsolsprit och på eftermiddagen var svullnaden borta tur nog! Tyckte så synd om stackars Loffe igår så han fick extra många kramar och pussar för allt han ibland får stå ut med! <3
Men min otur var inte slut där utan min bil valde att stanna också så att jag fick ringa efter Falk assistans som jag tur nog har så de fick komma så att jag fick start hjälp och sen var det raka vägen till Biltema och köpa nytt batteri till bilen för ca 800kr så där rök månadens peng man kunde besparat sig! Morr...!

Idag har jag förutom en skogs tur och fixat klart stall sysslorna ägnat mig åt att även raka Loffe när veterinären var på plats så att han kunde få sig en pärla. Tycker det är jätte tråkigt att behöva droga honom varje gång man ska klippa honom men han blir så lurvig att han inte orkar motionera plus att pälsen torkar inte för ens efter evigheter så tycker det snällaste alternativet för hans del är att han får slippa pälsen. Men fin vart han i alla fall.
Sen utöver har jag tittat på tävlingarna och klåfingrat på lite saker som utställare kom och sålde.
Har förresten bokat biljett till horse show på friends arena till fredag kvällen och då år det black friday dessutom så man kanske gör något fynd.

Glada killar att få ses igen efter att Rex stått i fålla i tre dagar då vi avmaskat honom för säkerhets skull, nu ska jag se till att försöka få till någon bra dag framöver för en tand kontroll med. Gäller att ligga i om man ska vara på topp.

Under ponny tävlingarna där vi bland annat hade kval till prins karls Filips pris så kan man konstatera att de hoppar väldigt högt med ponnyerna så man kunde nästan känna lite svindel ibland och ibland när någon kommer lite tokigt på ett hinder kunde man höra att hela publiken höll andan. Mycket spännande i alla fall och de är så fantastiskt duktiga! Väldigt lyckade tävlingar för helgen och snyggt arrangerat.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Shopping

Känner mig lite sliten idag då jag har haft stalltjänst hela helgen så ingen rast och ingen ro kan man säga. Sen har jag även hunnit varit med på pay and jumpen som var i söndags.

Rolex fick hoppa två rundor i 70 och första rundan hade jag dålig galopp runt men vi tog oss runt medans andra rundan vart bättre till en början och sen började jag måtta lite för mycket på de två sista men även där tog vi oss runt och Rex kändes glad. Vi kan bara bli bättre om man säger så och i morgon ska vi förhoppningsvis premiär hoppa för Bosse. :)

Sen fick även Loffe vara med en sväng i 90 och han kändes så himla fin och taggad för dagen. Vart lite vingel mot hinder nr 2 men annars var allt kanon och satt hur bra som helst för dagen. Sen som ni kanske hör på filmerna så pratar jag mycket med prinsarna när jag rider oavsett om det är hoppning eller dressyr.

Känner mig väldigt peppad på framtiden med Rolex då han är så himla fin! Sen kom hans nya benskydd på posten idag, ska ha dom när jag hopptränar. Fint ska det vara till snygg hästen!

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Alltså dagen idag har varit rätt jobbig då jag har varit så trött att jag typ haft ont i musklerna. Har bara längtat hem till sängen hela dagen men efter jobbet var det bara att åka raka vägen till stallet.

Loffe skulle vila för dagen och Rolex fick gå ut på en skritt tur i skogen och väl ute hörde jag världens grymtning från några buskar och stackars Rex vart jätte rädd och flög upp i buskarna buskarna på motsvarande sida! Satt kvar i alla fall och fick klappa en del på honom då han vart väldigt spänd och blåste upp sig som en ballong. Inte lätt att vara häst. :P

Denna helg blir det fullt upp då jag har stalltjänst hela helgen och ska hinna vara med på pay and jumpen på söndag med båda hästarna så kommer att vara helt slut efter alla stall timmar.

Bild från skritt turen med Loffe här om dagen.

Haha hittade en jätte rolig bild som verkligen beskriver hur hästar är! Knasiga helt enkelt.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Shopping

Tycker tiden går så himla fort, dagarna lixom bara rullar på om man säger så.

Förutom jobb så har jag i helgen mestadels tagit det lugnt och varit i stallet i vanlig ordning.
I lördags var det hopp träning för Annelie med Rex och kändes faktiskt sådär och det beror mest på att jag har så höga krav på mig själv att jag blir besviken när jag inte uppnår dom. Kan vara så något litet löjligt under en träning som att jag kom lite efter eller att deg vart lite fel någonstans. Behöver lära mig att koppla bort det som gick mindre bra och istället lyfta det som gick bra och se mer på det!
Loffe trimmade jag i söndags på utebanan och han kändes som en miljon för dagen, red inte så länge eftersom han kändes så fin.

Haha här om dagen bjöd mamma Rex på vatten ur en hink och såg så roligt ut när hon hängt nos grimman över ena örat på honom så att vi övriga brast ut i skratt men det brydde inte Rex sig om. xD

Igår så trimmade jag Loffe och han kändes jätte fin då med medans mamma trimmade Rex och han såg trevlig ut han med.

Idag släpade jag fram lite galopp bommar och Rex kändes fin, vart lite bommar på serpentin och som en liten solfjäder så kan säga att han var ganska trött när vi var klara. Loffe var fin han med och han är så söt när han bara guidar mamma över bommarna. Finaste prins.

Kolla vad som kom med posten idag! Dom är så fina de nya stigbyglarna! :D

Kommer bli så fina att ha på tävling! Och på tal om det så ska jag och Rex starta för första gången om två veckor. En liten 85 och en 90, ska bli så spännande!

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Shopping

Alltså min dator skulle jag lätt kunna kasta ut genom fönstret, skulle kunna hinna göra färdigt allt jag ska göra under en hel dag innan min dator ens har hunnit tänka färdigt! Lite illa sådär kan man säga. :P

Förutom en det så har man hunnit träna en hel del med hästarna plus trimmat dom själv. Loffe trimmade jag på utebanan i tisdags då fanns det lite bommar och små hinder framme. Han kändes så himla fräsch och fin och bara väntade hela tiden på vad jag skulle tala om för honom om vad jag ville att han skulle göra så värmde hjärtat lite extra för dagen! Fina Rex trimmade jag dressyr på både i onsdags och i torsdags, han kändes fin men det finns alltid saker att jobba på. Har en liten film snutt från en av träningarna för Annelie som ni får kika på. Kändes väldigt bra. Hittade även några fina foton i kameran.

Hur fin är han inte?! Hjärtat bara sväller när man vet vad som väntar en innanför stalldörren!

Sen har jag lite fina grejer som borde komma med posten snart, ett par nya freejump stigbyglar i den nya mörkblåa färgen som kommit. Hade jätte svårt att bestämma mig för vilken färg men kände tillslut att jag har mycket blåa saker och det är en färg som passar till det mesta så det sa klick och nu är dom påväg. Sen känner jag mig lite emot att köpa begagnade saker som det är just en massa säkerhets funktioner bakom. Skulle aldrig köpa en begagnad hjälm då jag inte litar på att den som säljer den säger sanningen om den, den kanska påstår att den aldrig är tappad eller avramlad med och så kanske det visar sig att den är det i alla fall. Aja ni fattar poängen, men tycker den nya färgen är fin i alla fall.

Likes

Comments