Header

Allmänt, Hästarna

I torsdags bar det som sagt av till Halmstad för att bo på hotell en natt. Det bästa med hotell är frukosten så man åt rätt så bra på morgonen men inte för mycket då vi skulle iväg och kolla på en häst. Både jag och S vart väldigt förtjusta i den men som med allt finns det för och nackdelar så valde idag att tacka nej till den och leta vidare. Den var verkligen jätte fin men som sagt så hade det sina anledningar.

Väl hemma på kvällen så firade jag midsommar med familjen och det vart klyftpotatis och revbensspjäll till middag och jätte god jordgubbstårta till efterrätt. Sen spenderade jag resten av kvällen åt att fortsätta på en tavla jag håller på med åt mig själv. Ni får se sen när den är klar

Just nu är jag sen några timmar tillbaka så sitter jag i bilen påväg till Halmstad igen för att kolla på en till häst, såg också jätte fin ut. Blir mycket åka runt om i landet för att kolla på hästar så är dessutom tacksam för en del andra kontakter som hör av sig till mig och tipsar. Min lista för hästar jag kollar på innefattar.
- Endast valacker
- Inga skimmar eller skäckar
- Inte äldre än 10 år, helst inte ens 10.
- Okomplicerad i all hantering
- Bra benställning och fötter.
Känner mig lite kräsen men det ska man vara tycker jag då det ändå är så att jag vill utvecklas och ha roligt i många år med en ny bästa vän. Så vet ni någon så hör av er. ;)

Kolla hur fin min nya hästtransport är förresten som vi hämtade hem för ca 1,5 vecka sedan! Är så himla bra med utrymme i den!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Har inte skrivit på några dagar då förra helgen var lite jobbig med tanke på allt grinande efter Totte men som sagt går livet vidare oavsett om man vill det eller inte...
I söndags var jag och tävlade med bästa Loffe som var jätte fin, synd att matte inte var lika duktig mot första hindret då vi fick ett stopp för att jag inte red ordentligt plus ett tidsfel. Men annars var han fantastisk!
På jobbet rullade det på och man lär sig nya saker hela tiden, saknar mitt förra jobb med jämna mellanrum och kollegorna.

Just nu sitter jag i bilen påväg mot Halmstad då jag i morgon ska kolla på en jätte fin häst enligt bilder och beskrivning i Laholm men får väl se vad jag tycker om det då, har bokat hotell i Halmstad i alla fall och S och jag lär vara framme rätt sent. Ni vet midsommar köer lite här och där.

Kolla förresten vilken fin bild på mig och Loffe som dök upp som minne på FB igår! :D

Känns nästan lite läskigt att leta efter en ny stjärna som ska få förgylla ens dagar. Är så van vid de två jag har och hade så blir med lite skräck blandad förtjusning då det blir väldigt nytt. Men som sagt får det ta den tiden det tar.

Likes

Comments

Jag har gråtit så mycket både idag och igår att jag blir förvånad över att det ens finn några tårar kvar... Jag gråter till och med nu när jag skriver...

Vi satt i bilen påväg hem från Västerås efter att ha hämtat den nya hästtransporten när jag fick samtalet att Totte skulle tas bort redan idag på morgonen så jag bröt ihop fullständigt i bilen. Har varit väldigt stark i mig själv genom hela processen men igår gick det inte längre. Spenderade större delen av kvällen igår tillsammans med Totte och bara klappa, gråta och prata med honom och han stod för en gångs skull helt stilla och bara lyssnade och verkade försöka förstå vad jag sa. Flera gånger stoppade han sitt stora huvud i famnen på mig och verkade försöka trösta trösta mig och mitt hjärta brast flera gånger. Min älskade fina Totte har i morse fått galoppera vidare och jag lovar att han redan har hittat en massa nya kompisar, proppat i sig en massa gräs och det bästa av allt är att nu kan han springa hur fort han vill utan att han det minsta ont.

Älskade fina vän vi kanske ses någon gång igen, tack för allt! <3

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Då var man inne i vardagen igen men det var ganska skönt att vara bortrest. Saknar redan huset!
På söndag eftermiddag hade jag oturen att få urinvägsinfektion som jag kan få lite nu och då. Vi åkte hela vägen till Varberg som ligger 50 min bort för att mötas av en jätte otrevlig läkare som spydigt kläcker ur sig "vad skönt med en färdig diagnos". Hallå vad trevlig du var då kände jag. Inte fick jag någon medicin heller då hon menade att hon inte kunde se på proverna att det tydligt var urinvägsinfektion! Jag har haft det så många gånger att jag lovar att jag känner skillnad på det och något annat! Fick betala 400kr för besöket utan att ens få någon hjälp och åka 50 min hem igen! Förbannade skit läkare!
Tur att kvällen vart bättre med en bra film, vi såg den nya Tarzan filmen och den var riktigt bra tycker jag för att ha hört så dåligt om den.

Vi åkte tillbaka till akuten på måndag förmiddag och slutade med att vi mötte samma sköterska som tog emot mig kvällen innan och hon var riktigt irriterad på läkaren när jag berättade om henne och skulle prata med sin chef om det. Som sagt skulle vi få sitta där och vänta minst 2-3 timmar och eftersom det tar ca 5 timmar hem så valde vi att röra oss hemåt istället och så bokade jag en tid medans vi satt i bilen.
På kvällen fick jag äntligen träffa en läkare och få medecin så det är bättre nu i alla fall.

Idag har jag motionerat Loffe och han kändes jätte fin för dagen så red inte så länge då jag ska hoppa för Annelie i morgon. Totte var riktigt social idag, han har tråkigt antar jag. Hoppas att papperna från försäkringsbolaget kommer snart för hans skull! <3

Får visa min shopping från Ullared någon dag, vart som sagt mest förbruknings artiklar, någon enstaka häst sak och lite kläder.

Likes

Comments

Allmänt, Shopping

I fredags bar det av mot Halland med S och hans mamma som sällskap. Vi var inte framme för ens 22.30 på kvällen så var extra skönt att få komma fram faktiskt. Kände dessutom att jag behövde får komma bort lite just nu.

Igår tog vi oss en lång sov morgon och sen åkte vi till Ullared och handlade och vart en del saker faktiskt. Inte direkt några häst saker då jag har det mesta utan mest förbruknings artiklar.

På eftermiddagen ägnade vi oss åt att skura ladugårds väggen då den var mer grön än röd och fint blev det, vi lär fortsätta med det idag på eftermiddagen efter en sväng till in mot Ullared.

Före:

Efter:

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Skönt att veterinär besöket gick hyfsat snabbt till skillnad mot vad det brukar kunna göra... sist stod vi och väntade i en timme efter den tiden vi hade fått, väldigt irriterande att man ska behöva avsätta en hel dag för att man inte har en aning om när man får veterinären på plats till sin häst!
Nu är återbesöket med Totte överstökat och blev som vi trodde att han vart utdömd så skrev alla papper på plats på kliniken och nu är det väl bara att vänta på försäkrings bolaget.
Klart att det var ett väldigt tungt och jobbigt beslut att ta men känner att jag gjort allt jag kunnat för Totte och mer än så kan jag inte åstadkomma! Han har lärt mig fruktansvärt mycket och det har varit många med och motgångar men vi har lixom löst det på vägens gång men nu kan vi inte göra något mer! Jag blir ledsen och får så dåligt samvete varje gång han tittar på mig och jag önskar att jag hade ett trollspö och bara kunde ställa allt dåligt till rätta igen men som sagt är det önsketänkande.

Många olika frågor uppkommer som att kan han inte bli dressyr häst? Mitt svar vart nej på en gång då han suckar och tycker det är jätte tråkigt varje gång vi går in i ridhuset eller ut på någon av utebanorna. Han har hoppat ungefär en gång i veckan regelbundet tidigare och i år har jag endast hunnit vara iväg på två tävlingar med honom. Jag tänker alltid mig för hur hårt han ska gå och är noggrann med att både kyla benen efter träning och att planera in vilo dagar så att det inte skulle bli för mycket för honom. Veterinären lät lika tveksam som jag kände mig över om han ens kommer att hålla som dressyr häst.
Kan han inte bli promenad häst? Det kommer aldrig att funka då han är för explosiv och het. Han har dålig respekt för människor med och skulle lätt kasta sig rak över någon om han såg något läskigt så skulle bara gör illa sig själv och andra. Folk som köper promenad hästar vill ha en okomplicerad häst och det är inte Totte precis eftersom han är så rädd om huvudet genom alla dörrar.
Efter att besöket var överstökat och klart kände jag mig lättad över att allt äntligen är över...!

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Idag har syrran ridit Loffe och jag ägnade mig åt att fixa klart stallet. Kan inte påstå att jag gjort så mycket mer idag än att börjat teckna en ny bild och kollat på lite serier. Väldigt skönt att bara få vara innan jobbet.
Hann teckna klart den förra bilden som seriöst vart den mest kladdiga bild jag lyckats med hittills! Kan inte säga att jag vart jätte nöjd med den men får väl duga... hoppas att nästa jag håller på med blir mycket bättre!

I morgon är det återbesök med Totte på klinik och jag känner mig inte ett dugg oroad, har varit mer tankspridd dessa fyra veckor som gått hur framtiden kommer att se ut eller bli och mer över alla praktiska bitar. Har inte heller ställt in mig på något positivt besked utan är helt övertygad om vilket svar jag kommer att få men det visar sig då. Kan bara hoppas på att allt kommer att gå så smidigt och snabbt som möjligt. <3
Tur att jag ska bort över helgen så att jag får annat att göra och tänka på...

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Var och tävlade i torsdags och det gick sådär, kände mig väldigt ringrostig. 8 fel i första klassen och utgick i den andra för att jag red samma dåliga sväng runda nr två men hade bättre grund galopp och satt bättre i sadeln. Tappade dock mitt fina lycko smycke för att det gick sönder men Aja sak samma. Vi var snygga i alla fall. :)

Igår var jag, syskonen och mamma iväg på middag en sväng och det var väldigt trevligt och så avslutade jag kvällen framför skiss blocket, väldigt bra kvälls terapi.
På dagen så betade vi båda prinsarna en lång stund och så fixade vi en del i stallet. Tror mina prinsar är rätt bra kompisar i alla fall.

Idag vart det mera stall fix, syrran red Loffe och så fixade jag klart i stallet. Hann även tvätta en maskin tvätt och åka iväg och högtrycka både bilen och släpet så nu är sakerna stiligare än innan i alla fall. Sen hann jag bli färdig på dagen med just den bilden jag började teckna igår plus att jag mockade en tredjedel av Loffes hage så ganska effektiv har jag varit.
Här är bilden jag vart klar med, tycker det är svårt att fota bilderna då de inte riktigt blir rättvisa. Snyggare i verkligheten.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Livet rullar på i vanlig ordning och man jobbar och står i. Helgen har för min del varit ganska så lugn då jag i lördags tränade för Annelie med Loffe och han kändes fin men han slås av den lilla latmasken ibland. Men vem gör inte det. ;)
Sen ägnade jag lördag kvällen hemma hos S där vi kollade på serier och åt god mat.
Söndagen vart en stall fixar dag där jag förutom att fixa stallet så hann jag smörja lite saker och beta båda pållarna en sväng.

Tottes ben är väldigt oförändrat kan jag tycka och jag har väldigt mycket blandade känslor för nästa veckas återbesök på kliniken. Klart att jag tycker om Totte det är bara det att jag inte vet om han kommer att hålla i längden. Ena sekunden känner jag att jag har gett upp fullständigt och nästa så vill jag att han ska finnas för alltid, men som sagt måste förnuftet få gå i första hand hur jag än kommer att känna mig! Fina Totten! <3

Skön att man jobbar kort vecka, känns nästan lite konstigt då jag alltid tidigare varit den som jobbar när alla andra varit lediga men nu är det inte så längre.

På torsdag åker jag och tävlar med Loffe och det var knappt några starter så man lär vara hemma väldigt fort igen vilket är rätt skönt. Nu ska jag ta och sova så god natt.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Livet rullar på och tycker det går bra på jobbet, lär mig fort och det är roligt med alla nya människor man möter. :)

Tränade för Annelie i lördags och Loffe kändes pigg och fin och på söndagen förutom lite stall häng så firade vi brorsan som fyllde år. Tyvärr resulterade tårta och läsk i migrän i måndags så det var mindre kul. Vaknade av att jag hade så mycket huvudvärk att jag var både illamående och yr! Vid halv 11 vart det värre när migränen utbröt och det flimrade framför ögonen på mig så fick trist nog stanna hemma från jobbet.

Igår var jag ute i skogen på en mysig skritt tur med Loffe och vi var ju tvungna att stanna så prinsen fick äta lite gräs och han tackar inte precis nej.
Idag trimmade mamma honom i ridhuset då vi har haft lag dag på jobbet så vi drog och spelade bowling vilket var jätte roligt och sen vart det lunch på stan.

Har fått en del frågor i stallet om hur det är med mig och kan säga att just nu tycker jag inte att det är speciellt roligt att vara i stallet. Är rätt nere utav att det är som det är med Totte och att jag är 300% säker på att han kommer att bli ut dömd om två veckor när det är återbesök. Jag tycker så fruktansvärt synd om Totte och jag har svårt för att inte klandra mig själv och tycka att det är mitt fel att han har gjort sig illa fastän att jag vet att jag gjort allt jag kan för honom och lite till...
Så just av därför är jag ganska nere och inte alls lika glad och sprallig som jag varit tidigare. Men som sagt tiden läker de flesta sår...

Jag har till och med gått i tankarna om jag skulle ta och sluta med hästar men jag vet att det skulle inte gå!

Likes

Comments