Header

Allmänt, Hästarna

Något jag alltid har haft svårt för är mitt själv förtroende och våga lita på mig själv. Jag trycker väldigt lätt ner mig själv i skorna även fast det kan ha gått väldigt bra och det är något som speglar sig väldigt tydligt när man sitter ovanpå en häst. Är jag osäker ja då blir hästen det också. Känner jag mig lugn och sansad då blir hästen det med! När jag menar att jag trycker ner mig själv då kan det vara att bara för att två språng på en hel hoppträning inte vart så bra då kan jag hänga upp mig på det som gick dåligt istället för att se på den bra helheten och vi människor är mästare på att suga åt oss av det negativa. Och går något katastrofalt dåligt jag då känner jag nästan att jag kan gå och gräva ner mig... känner någon igen sig?!
Alltid dom gånger som det har gått väldigt bra så är jag alltid bara nöjd en stund för sen kommer det där elaka neggot smygande och viskar "ja fast det här och det här kunde ha gått ännu bättre" och så blir jag negativ. Någonstans är jag oftast så pass stark i mig själv att jag lyckas efter ett tag att övertala mig själv till något mer positivt och som sagt är det bättre nu än vad det har varit vilket jag är otroligt tacksam över! Att alltid leva med neggot som kommer och talar om en massa dåliga saker för en är ingen höjdare och då måste man lixom ställa sig själv frågan om man faktiskt bara tänker acceptera den eller inte. I mitt fall gör jag inte det då jag aldrig kommer att utvecklas om jag dras med neggot. Jag vill inte stå och trampa på samma ställe och väljer hellre att bli som en tvättsvamp som suger åt sig en massa kunskap från dom man tränar för. Sen har jag också märkt att om man har någon som tror på en med sig på vägen går allt oftast mycket lättare! Jag är otroligt tacksam för de som finns med på min väg och min resa med mina hästar!

Från alla tankar till vad jag lite pysslat med idag så har jag motionerat båda hästarna och Loffe kändes jätte fin men vi hade lite duster med där vi inte var helt överens men som sagt så fick jag igenom allt efter en stund. Totte skrittar jag 30 min uppsuttet på just nu och nästa vecka på onsdag så vi börja sätta igång honom så får vi se om han håller sig i skinnet. ;)
Annars har Sverker varit förbi en sväng och det är kul att det går framåt med båda prinsarna och att de börjar bli mera jämna. Sen är det kul att se att pållarna tycker det är skönt med lite akupunktur. Vet inte om jag skulle uppskatta det då jag är så himla rädd för nålar men kanske.

Annars har jag fått massor med små saker gjorda som jag bara gått och skjutit upp vilket känns skönt i efterhand att man har gjort. Men nu är det dags att sova, upp tidigt i morgon för att fixa stallet och skritta Totte innan jobbet. Så natti natti. :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Shopping

Alltså igår och idag har det varit riktigt tråkigt väder men vart ännu tråkigare idag när det skulle både regna och blåsa! Nu börjar det dessutom gå mot kallare tider då jag tex hade nästan hela garderoben på mig när jag och cassandra skulle ner till stallet efter jobbet. Så idag fick jag vara ridledig men i morgon ska jag sitta upp och skritta Totte. Var bara en promenad till fots i morse då jag var för stressad för att våga ge mig på att sitta upp! Lite pigg och vaken var han då han pep och flög i luften en gång men blir väl så när det är kallare ute.
Loffe såg fin ut när cassandra red och han hade en dag då han var tvungen att testa om han kanske kunde slippa undan med lite ålande. :P

Igår ägnade jag min dag åt att åka till Köping fram och tillbaka då jag skulle hämta hem mitt nya häst släp, mina prinsar kommer att åka som kungar! Vart efter mycket runt kollande ett Thule då jag kände att det var bäst i längden så längtar tills man får ut och börja använda det!

Visst är det fint?!

Sen har jag tänkt att åka till Elmia horse show nästa fredag och titta på mässan och på när proffsen hoppar! Mitt nya idiotiska vill ha begär har fått för sig att jag vill ha ett par Freejump skor med tillhörande chaps men det var jätte dyrt! Plus att jag skulle vilja ha ett par silvriga feejumps, snyggt att ha om man är ute och tävlar. :D Men känns samtidigt väldigt onödigt då jag redan har ett par sådana stigbyglar per häst så behöver inte fler egentligen men finns i alla fall som ett vill ha begär. :P

Och kolla stigbyglarna hur snygga dom är?! Synd att de ska vara så himla dyra!

Nä dags att gå och lägga sig så man kommer upp i morgon, sov så gott.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Shopping

I onsdags bar det av till Mälarkliniken i Sigtuna då jag bokat tid till Totte som visade hälta förra veckan i onsdags. Han var som sagt inte jätte halt men nojig som jag är så valde jag att åka och kolla honom ändå. När mamma och jag sprang med honom så kunde ingen av oss se att han haltade oh det fick vi bekräftat av veterinären också på rakt spår så vi tog ut och longerade och då kunde man se att han markerade lite på höger fram. Väl inne igen så böjde han både högt och lågt vilket resulterade i att han markerade lite på rakt spår i kotan eller hovleden men återigen inte speciellt halt. Så veterinären skrev ut metacam för 4 dagar och så skulle Totte skrittas för hand eller uppsuttet i två veckor och sen får vi sätta igång honom. Var väldigt skönt att det inte var något värre då jag tycker jag har haft min beskärda del om man säger så.

Var dessutom på granngården för att köpa två spånbalar och de som tillverkar spånet stödjer rosabandet så jag kom hem med två knallrosa balar! När de står utanför boxarna så skär det sig i hela stallgången! xD Gräslig färg även fast jag är mer okej med rosa nu än för ett tag sen!

Lovade dessutom att fota mitt nya schabrak från ES och Loffe fick prova det först och tyckte han vart jätte fin i den röda färgen, gillar att det inte är knallrött utan åt det mer mörka hållet.

Nä dags att sova så man orkar upp i morgon till jobbet och hästarna.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Träning

I tisdags var det hoppträning för Magnus Österlund och det var väldigt nyttigt och givande! Fick en massor av bättre självkänsla och mycket bekräftelse på att det jag själv kände faktiskt stämmer så att jag inte sitter och inbillar mig alltid och där kommer mitt dåliga självförtroende in. Så att bara få komma in och få en massa bekräftelse var välbehövligt för mig själv! Loffe var dessutom jätte fin! Och den svåraste övningen var på slutet när Magnus plockade bort alla hjälp hinder mellan första och sista hindret. Tänk att det ska vara så svårt att bara hålla en jämn galopp och få det att verka enkelt! Sen var Magnus jätte bra som bara var lugn och med en hela tiden. :D Vill absolut träna för honom fler gånger om jag får möjlighet.

Första filmen var när jag tröck till Loffe och han svarade med att hoppa av så att jag hamnade lite efter då jag trodde han tänkte ta ett halft galopp språng till. xP

Sista gången då kom vi rätt och när jag pausade filmen när vi är i luften över hindret är vi rätt högt över! Man kan inte tro att han är så pass gammal som han är. :P 

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Shopping

Idag har jag haft stalltjänst hela dagen och klev upp 5 för att vara i stallet 5.45 för att sätta igång och fodra. Men en i stallet hade varit snäll och hunnit fodra åt privat hästarna strax innan. Har lixom varit ponny tävlingar hela dagen så har hunnit se en hel del fina ekipage plus en del fikande har det blivit mellan varven när man hunnit.
S kom förbi och hjälpte till och följde med på en promenad i skogen med Loffe och så avslutade vi på ute banan. Där var det spöken som vanligt.
Tottes ben var fint i morse och det ser ännu finare ut efter en promenad men när han kommit in och jag kände på benet vid 16 tiden tyckte jag det var lite ljummet precis ovanför kotan så får se hur det ser ut i morgon. Tanken är att springa med honom på måndag och kolla hur han rör sig. Han rör sig fint i skritt i alla fall på promenaderna, han sparar inte på benet och kan inte höra något konstigt på steget.
Aja fortsättning följer med honom...

När jag kom hem vart det kalas middag med plankstek och pannacotta till efterrätt! :D

Sen har jag även shoppat ett nytt snyggt schabrak från ES, deras schabrak ligger jätte bra under sadlarna och är snygga att titta på! Hoppas att Totte kommer igång snart så att man kan använda den på honom med snart!

Lite taskigt ljus på bilderna så får fota bättre bilder en annan dag, nu är det dags att uppsöka sängen då jag har stalltjänst i morgon med plus kvälls fordringen. Hoppas att man hinner se några fina ekipage i morgon med. :)

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Jag har som sagt haft stalltjänst hela helgen och även kvällsfodringen igår kväll så min stall kvot är mer än uppnådd kan man säga. xP
Sen är det roligt att märka att bra planering gör en hel del om hur man ska lägga upp allt. Sen på morgonen innan tävlingarna drog igång hann jag gå på promenad med Totte som var hur lugn och snäll som helst. Han verkar vara mest taggad på eftermiddagarna när han ska få komma in och antar att det är maten som lockar då han är som en glupsk ponny!
Sen under tävlingarna så det som vanligt att man ska ha träns på hästarna när de ska in men har så svårt att förstå mig på folk som bara slänger upp tränsen i ansiktet på hästarna, man kan faktiskt ta det lite lugnt! Jag skulle inte vilja att någon kom och slängde upp saker i ansiktet på mig!

Många fina ponny ekipage har man hunnit se också då jag var så pass mör i kroppen igår eftermiddag att jag vart sittandes ett tag i cafeterian. Hade tänkt ägna mig åt att smörja en massa ur skåpen men orkade helt enkelt inte.

I morgon kanske jag ska iväg på ett ärende på förmiddagen men vi får se helt enkelt och på eftermiddagen är det hoppträning för Markus Österlund, ska bli spännande! Synd att jag inte kan ha Totte som jag planerat utan att det vart Loffe istället men just nu är det Loffe jag behöver lägga lite extra krut på...

Totte för övrigt sprang både jag och mamma med idag och ingen av oss kunde se någon hälta så antar att det börjar ge med sig men känns ändå skönt med en vet check på onsdag! Man vet lixom aldrig och jag tar hellre det säkra före det osäkra! Vissa hade kanske väntat ett tag till med att åka till klinik men nej jag har varit med om så dåliga besked sen innan och gjort valet att vänta och då alldeles för länge och det tänker jag inte göra om! Totte var dessutom en del i luften när vi sprang med honom, pigg och glad som en kex choklad lixom! :P

Tanken var dessutom idag att jag skulle åkt till S på kvällen men eftersom jag är så trött så skulle jag bara bli en trafikfara så bättre att hålla sig hemma idag! Nu ska jag ta och sova så natti natti.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Shopping

Idag är det jobb som står på schemat 9.30-17.30 och så har jag stalltjänst hela helgen. Tycker det är kul att jobba i stallet och denna helg är det även tävlingar så behöver inte känna mig rastlös när stallet är färdig fixat då det finns en massa fina ekipage att kika lite på.

Igår kollade vi Totte lite till och det som har sett ut som höger fram visar sig vara vänster fram och han var även lite ifylld och ljummen precis ovanför kotan. Gick på en promenad med honom på eftermiddagen och det tycke han var jätte tråkigt så han ägnade sig istället åt att ropa på kompisarna och hoppa runt lite innan han insåg att han faktiskt fick gilla läget. Han sparade inte på benet i skritten men man ser att han tycker det gör lite ont att vända lite tvärare så blir bra med ett veterinär besök nästa vecka. Nästan helt övertygad om att han har vrickat sig ute i hagen då mina hästar härjar runt med varandra varje dag...

Sen var set även hoppträning för Bosse på kvällen och Loffe kändes fin men jag måste våga rida på mera framåt! Kommer på mig själv att sitta och bromsa honom och det får man inte göra! Han är så lydig ändå genom att ta alla halvhalter osv. Så det ska vi träna på!

Var så himla rastlös igår på dagen så att jag satte igång och städade och sen sprang jag en sväng på stan. Vart en ny guldig klocka med tillhörande armband, julkalender från glitter och även ett halsband jag gått och tittat på sen i somras som de äntligen hade satt ut för halva priset plus ett litet armband.

Nä dags att hoppa upp ur sängen och åka ner till prinsarna.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Ja idag ringde Jennica på morgonen och berättade att Totte var oren när de tog ut honom. Jag som satt mitt i frukosten tappade aptiten och åkte ner så fort jag kunde då jag vart orolig såklart! Han har haft senskada på vänster fram men nu är han oren på höger fram. Kröp runt benen på honom och kunde inte känna varken sår, svullnad eller puls någonstans på frambenen på honom men när Jennica var med och vände honom tvärt åt höger så såg man att han inte tog ut steget lika mycket på höger fram och när hon sprang med honom så markerade han. Inte jätte mycket men tillräckligt för att man skulle se att han stördes av det. Var deppig ett bra tag under morgonen då man inte vill annat än sina djurs bästa. Ringde dessutom och bokade kliniktid och fick komma nästa vecka på onsdag med honom och jag tänker åka även fast han är ohalt för säkerhetens skull! Han är ganska öm i fötterna så det kan vara en hovböld då han rör sig mycket trevligare efter att han gått en stund... Aja vi får se, man får försöka vara pepp och positiv ändå.

Bjuder på lite bilder från två helger sen när vi var och tävlade. Är så typisk att detta ska inträffa när det äntligen började vända till det bättre med allt.

​Hihi han ser ut som sveriges malligaste prins på näst sista bilden. :P

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Alltså idag är det verkligen höst, kallt och blåsigt ute och så har det varit hela helgen! Aja som häst människa får man stå ut helt enkelt och det är frestande att rida inomhus idag men känner att det är synd om hästarna om de ska behöva vara inne idag också. De har gått i ridhuset hela helgen och det sägs att varierat underlag är det bästa.

Haha kollade på SMHI och konstaterade att det skulle vara samma tråkiga väder hela veckan! Hoppas vi slipper regnet. Har dessutom huvudvärk idag så blir nog bra med lugna skogs turer för min egen del.

För övrigt har jag jobbat hela helgen och i lördags fick jag ridhjälp så behövde bara fixa lite i stallet på morgonen och igår när jag slutade tidigare så fick jag även då ridhjälp där vi tog en varsin prins. De kändes fina då vi red en stund och sen bytte häst så att man fick känna och klämma lite på varje häst. :)

Senare idag bär det av till S i förutsättning med att min dumma huvudvärk har gett med sig! Nä dags att sätta fart så man blir klar någon gång. Hörs sen.

Likes

Comments

Allmänt, Shopping

Igår ägnade jag dagen åt att vara på bak och choklad mässan i Älvsjö då S köpt biljetter dit. Men shit innan jag hittade honom då själva mässan var enorm! Vi provsmakade en hel del och till mamma vart det salt lakrits med och utan choklad runt om och till mig själv vart en choklad kaka med smak av lime och citron med nötter på. Var jätte god och så köpte jag och S tryfflar med citron inslag! Så blir till att tugga choklad vid nästa besök hos honom. xP

Kolla lixom julkalendrarna på sista bilden, en sådan skulle man ha. :D
Vi var även inne på villa och hem mässan och såg en hel del fina saker men också som alltid mycket onödiga saker. Sen provade vi en massa sängar och det var rätt bra mässpriser men som sagt så är det dyrt ändå. Blir till att leta en massa jobb om man ska ha råd med en dyr säng.

Sen bar det av hemåt till hästarna, mamma hade fixat det mesta så ägnade mig åt att borsta, lacka fötter, frisera Loffes spretiga man och gå på promenad med dom. De verkade pigga och glada båda två.

Nä nu är det upp och hoppa ur sängen då jag ska till stallet och fixa lite innan jobbet, får dessutom en lyx dag med ridhjälp så behöver bara åka och pussa lite på prinsarna ikväll. Jobbar 8.30-17.30 idag och sen när man kommer hem lär man vara helt slut. Så hörs sen.

Likes

Comments