Header

Allmänt, Hästarna, Shopping

Jag är lite avundsjuk på dom som är på Göteborg horse show denna vecka, hade också velat åka dit! Men ska dit och titta på EM i augusti är planerna så sparar mina pengar tills då istället.

Idag har jag mestadels hängt i stallet, började med att motionera hästarna och Totte som var först ut kändes fin men vi hade lite att ta igenom innan dess. Är som sagt en stor häst så tar en stund innan han blir varm i kroppen. Vi gjorde inte heller något avancerat idag utan mest lösgörande och tusen övergångar.
Loffe kändes riktigt fin också och fick hjälp av bästa Jennica vilket behövs ibland. Sitter man och trimmar mycket själv är det lätt att fastna i samma spår och Loffe kan vara svår när han är så pass en taktig och han har inte lika många växlar som Totte om man säger så. Fick lite aha upplevelser om vad lite det krävs för att ändra så mycket! Vet i alla fall vad vi ska tänka lite extra på framöver.

Annars idag så har jag mest pysslat i stallet och varit på granngården och köpt lite foder, ska byta ut kraffts Mash som jag använde mot granngårdens egen betfiber mix. Är både mindre socker och stärkelse i den så kände att det var bättre så plus att när jag fick med mig en liten prov påse hem åt dom det lika glatt som Mash så kände att då kunde jag lika gärna byta. Är dessutom 100kr billigare per säck och 20kg istället för kraffts Mash som bara är 15kg per säck.

Någon som tycker det är skönt i solen. :P

Kolla vilka fina skor jag beställde hem från zalando här om dagen! Har redan ett par med silvriga ränder men de var så snygga att det fick bli ett par i rosé guld med!

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Alltså hjälp vad halt det är ute! Jag som var så glad över att det nästan blivit barmark så man kan rida ute i skogen men nej då börjar vi om då! Börjar bli så less på vintern så nu vill jag ha vår. Tyvärr lär det bli några bakslag till innan dess...
Mamma och jag gav oss ut i skogen i onsdags när det var snö kaos och Loffe som hatar när det snöar vart riktigt upprörd, har nog aldrig sett honom så arg som då! Han bara rusade in under stalltaket väl hemma vid stallet. Snacka om att vi var blöta! Man blir helt dyngsur när det snöar en massa blöt snö på en. Kan säga att en varm dusch för att Tina upp sig själv gjorde susen så man slapp gå med istappar på hakan hela dagen. xP

I torsdags vart det trim i ridhuset och idag lika så då det är för halt att ens försöka. Igår drog förresten jag och Elina och käkade frukost på rosenhill, deras varma choklad är bara bäst!

Nä dags att sova, har jobbat hela dagen så känner att jag är lite sliten men det är ju bara att kämpa på.
Natti natti.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Igår bestod min dag av en hel del fixande, började med att åka och lämna min hästtransport för att få en lampa inne i transporten dit monterad. Konstigt när man köper en fabriksny vagn att de väljer att sätta en lampa i sadelkammaren men inte inne släpet. Knasigt...
Efter det kom veterinär Sofia till SRK för att kolla på ett gäng ridskolehästar så då passade jag på att få Loffe drogad så att jag kunde klippa honom. Var dags då han började bli lite väl långhårig igen! Gick bra att raka honom och han var inte fullt lika lurvig som förra gången, så han vart riktigt snygg. Är lite roligt när folk frågar varför jag inte rakar hela hans ben utan bara halva. När han är drogad har jag ca 40 min på mig att hinna klippa honom på kroppen och halva benen ner så av därför hinner jag inte raka hela hans ben och tycker att de långa håret på kroppen är prio ett att bli av med! Sen fick jag kommentaren att ja men hon är ju fortfarande här så är väl bara droga honom en stund till men nej jag känner mig taskig ändå för att behöva droga honom varje gång jag ska behöva klippa. Är taskigt att låta honom vara jätte lurvig då han inte orkar bli motionerad ordentligt plus att han aldrig torkar när han blivit blöt. Sen är det så klart taskigt att behöva droga honom men känns lite som att man får välja mellan dåligt och dåligt. Han vart i alla fall jätte fin när jag var klar. :)
Fick dessutom ett helt lass med benskydd tvättat igår med så nu är alla tävlings skydden rena och fina igen.

Idag när jag tittade ut trodde jag seriöst att det var någon som skämtade med mig! Men nej på riktigt hade det kommit 1 decimeter snö! Jag som var så glad över att snön och isen äntligen började smälta bort så man kan ta sig ut i skogen ordentligt. Antar att de vag kaos i Stockholms trafiken i morse, brukar alltid bli så och tågen och bussarna ska vi inte tala om!
Mamma hade tänkt skritta i skogen på prinsarna idag men valde att hoppa över det då det snöade hela förmiddagen och jag kan känna att jag är fullt förstående med henne.

Kunde vi inte fått snön på julafton istället?!

I morgon blir det en skritt tur i skogen med prinsarna och med hunden och mamma som sällskap. Dock skulle det nog regna men får försöka hålla humöret uppe lixom. Sen kommer även Sverker vid 11 i morgon och kollar igenom hästarna. Ska bli spännande att höra vad han har att säga och om det finns något.

Skriver snart igen, natti natti.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Träning/tävling

Årets första tävling för min del är genomförd och det har varit väldigt blandade resultat. :P Allra roligast var det att få starta Totte! Han var så himla fin även om vi petade frambommen på hinder nr 3. Han kom lite nära på den och var roligt att han tyckte det var jätte kul! Han kändes bara posetiv hela tiden. Ville faktiskt gå in i 1m med honom med men valde att avsluta när det kändes som bäst om man säger så.

Medans Totte kändes så fin så valde jag att inte göra någon omstart i 90. Sen var det Loffes tur och jag hade världens sämsta flyt i samma klass med honom! Han var inte tillräckligt framme för skänkeln så han petade ett hinder och så fick vi ett stopp på näst sista. Var så arg på mig själv efter rundan att det nästan sköt blixtar om mig när jag vet att jag kan så mycket bättre! Så till 1m klassen så bytte jag till ett par andra sporrar och retade upp honom inne på framhoppningen så sen var han jätte vaken på vad jag ville och inte. :P Tyvärr petade vi sista hindret i grunden men är sådant som händer vilket var lite synd då jag var väldigt taggad på omhoppningen men bättre lycka nästa gång.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Var alla hjärtans dag i tisdags så var hemma hos S och åt middag och kollade på serier. Han var gullig som köpt en ask med choklad till mig så kände mig lite dålig för att jag inte köpt något något! Sen när vi ledsnade att kolla serier så låg vi bara och pratade om allt och inget vilket kan vara rätt skönt ibland. Alltså jag vart väldigt förvånad att jag ens fick något då jag absolut inte är van att bli bortskämd med saker i förhållanden!

Igår var det hoppträning för Annelie och det var roligt och gick riktigt bra, även denna gång utan gramanen. Måste träna mera förvänd galopp och stärka hans vänster bog då han alltid i höger varv har väldigt bråttom för att han inte orkar med sig själv. Bara att traggla vidare men förutom clear rounden på 90cm på söndag har jag redan prickat in nya mål. Så hemma tävlingarna på söndag blir en smygstart på tävlings säsongen. Denna årstid är väldigt styrt av väder och vind. Tycker det är lite otäckt att ge sig iväg och tävla när det är mycket is ute! Då håller jag mig hellre hemma ett tag till. :P
Nä dags att hoppa upp ur sängen och åka och fixa stallet då det är jobb 9.30-17.30 idag. Sist men inte minst är det Bosse hoppning ikväll, blir bara till att vara med en stund då jag vill spara på Loffe tills på söndag.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Träning

Igår var det pay and jump och jag som brukar bli lite taggad på morgonen innan jag ens kommer ner till stallet var helt lugn. Var helt lugn även när jag gick banan och planerade inför mina starter där jag också brukar bli lite små pirrig eller taggad eller vad det nu är för knäpp känsla som uppkommer.

Totte var först ut och planen var att hoppa 80+90 men det vart 80 två gånger då det vart ett stopp på hinder nummer tre för att jag fastnade i handen! Dumma mig! Hade gramanen på och för dagen var han ganska stressade upplevde jag. Hade ett par runda och korta sporrar på mig och jag tror det var det som stressade upp honom, alltid lär man sig något. Runda nummer två red jag bara på framåt istället och då plockade vi med oss tre bommar i farten men huvudsaken var att han inte skulle stanna, det gjorde han inte heller.

Tackar också för bilderna jag fick på min fina Totte! :D

Loffe kändes fin men det var någon liten känsla jag saknade, tror det var för att jag själv var lite otaggad på det jag skulle göra, första vändan fick jag ett stopp på sista hindret för att jag tänkte "nja kanske" och det ska man aldrig tänka utan det är bara att köra på! Han tänkte inte heller gå in på banan då det stod röda avspärnings staket precis dörren. xD Dom där staketen stod efter sista hindret så var dom han glodde på och lite mitt fel lixom. Sista rundan gick vi nolla.

Kolla vilka fina bilder som fotografen tog som var där! Man ser nästan ut som ett proffs! :D

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Kan inte påstå att jag varit den bästa på att skriva vad som händer här alltså. xP Har mest ägnat mig åt stallet och jobbet så inte hänt jätte mycket.

Hoppade för Annelie i torsdags och lägger in lite film senare. Kändes riktigt bra och vi körde utan gramanen från start. Han ful stannade en gång och det var verkligen mitt fel! Han vart lite lång, jag lättade från sadeln plus släppte på tygeln vilket är det jag absolut inte får göra! Blir till att ta med sig i bagaget och tänka på!

Igår så jobbade jag och fick stanna kvar längre än planerat men fick hjälp av mamma med stallet då jag hunnit motionera prinsarna på förmiddagen.

Och idag är det pay and jump som jag fick ledigt till att kunna vara med på. :D Känslan har varit okej på träningarna så är bara att nollställa sig och köra på. Totte som är först ut ska hoppa 80+90cm idag och Loffe en sväng i 1m, går det bra räcker det med en runda.
Skriver mer ikväll om hur det har gått!

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna

Har haft stalltjänst hela helgen och det har gått bra men varit lite tungt. Kan säga att på söndag kväll var jag helt slut!

I måndags red mamma, jag och syrran tillsammans då jag även fått äran att rida fina Qvirre. :) Det var roligt att rida något annat än sina egna hästar för en gång skulle men han är inte så lätt. Men vi kämpade på och gjorde så gott vi kunde och efter att vi joggat en stund satt jag upp på Loffe och galopp jobbade lite. Har uppfattat honom lite fyrkantig i höger varv och har förstått att han dragit till en muskel ute i hagen så var tur att Sverker skulle tillbaka för att kolla på en av ridskolans hästar. Loffe hade nålar på hela höger sidan då det var ganska mycket denne gång!

Stackars lilla prins! Han kändes hundra gånger bättre att rida igår då vi faktiskt kunde ställa vänster till skillnad från dagarna innan när det inte alls gått.
Har dessutom fått tillbaka min bil igår från verkstaden, vart inget billig besök denna gång då det var lite att byta på den fram och ska tillbaka dit idag då de skulle fixa en snabb grej med skylt belysningen bak. Man kanske skulle cykla istället, låter billigare och bättre för hälsan. xP
Kolla förresten vilken trött mössa till Qvirre jag hittade i måndags kväll! Han och jag var väl på samma front då jag låg hemma med migrän hela kvällen! Igår var det gränsfall till det med.

Nä nu är det dags att hoppa upp ur sängen och starta dagen. Måste först och fixa stallet innan jobbet.

Likes

Comments

Allmänt, Hästarna, Shopping

Igår var det hoppträning med båda prinsarna så var bara att ligga i. Först ut var Totte för Annelie och vi hoppade en serie ut med långsidan och började med gramanen på för att efter en liten stund ta av den och sätta på en martingalplatta jag köpt på hööks och så satte jag ner den i en ring längre ner för att han inte skulle kunna få upp huvudet. Det funkade riktigt bra och han gick som en klocka under träningen. Nästa gång åker ett par snälla sporrar på också då han vart lite nonchalant för skänkeln stundtals. Jag menar det värsta som kan hända är att jag får ta av mig dom. :P Så himla härligt att träningen börjar ge resultat!

Loffe fick hoppa för Bosse på kvällen och han kändes inte jätte rolig faktiskt. Såg ute i hagen att det var som avlånga brodd märken i isen så antog att någon av dom slirat runt och ja troligtvis var det Loffe. Har precis haft Sverker ute så kändes lite sådär när han var skit stel i vänstersidan! Han kändes fin mot slutet och lite mindre stel men valde idag att ta fram linimentet ur skåpet plus ett back on track fleece täcke jag har som knappt används. Så linimentade mamma honom där Sverker tidigare satt nålar medans jag fixade fyra broddar i fram och längre brodd i bak på båda prinsarna! Var även ute och sandade precis innanför grinden några meter då jag vet att det är där de främst står och tjafsar med varandra. Ska försöka massera Loffe nu på eftermiddagen så åker liniment flaskan fram i morgon med plus back on track täcket.

Idag har hästarna fått vila och har varit skönt att få vila själv med och ladda upp inför stalltjänst hela helgen! Så förutom stall fix på morgonen och en sväng till Ica maxi så har jag inte gjort så mycket mer än fixat in mina hästars vaccinationer i TDB. Får väl ta och rycka upp mig nu och åka till hästarna och sätta igång plus att jag verkligen skulle behöva tvätta min bil! Den ser ut som en åkande smutshög!

Alltså jag har förresten lite snöat in mig på en dator som är som en större variant av surfplatta! Ser hur smidig ut som helst och ja den kostar tyvärr där efter med! Men drömma kan man. :P

Likes

Comments

Hästarna, Allmänt

Har känt mig seg hela dagen idag då jag sovit knasigt senaste veckan. Alltså vad gör jag i sömnen egentligen?! Förra veckan smällde jag till väggen så pass att jag vaknade med hjärtat i halsgropen, i natt vaknade jag av att jag lyckats fixa nästan 1m reva i lakanet! Vaknade av att jag tyckte jag hade fötterna under lakanet och ja det förklarade sig själv! Till mitt försvar så var lakanet väldigt välanvänd och tunn i tyget just där. xP

Har jobbat hela helgen så har motionerat prinsarna på lördag förmiddag och i söndags fick de vila när det ändå skulle vara ponny tävlingar från 8-21. Vågar inte riktigt ge mig ut i skogen ännu då jag antar att det är isigt fortfarande.
Igår red jag båda pållarna på morgonen då Sverker skulle komma och kika på dom. Loffe hade en del i sin vänster sida som jag även känt när jag har ridit. Han har varit extremt jobbig i vänster sidan! Totte tyckte han hade lite vänster fram vid bogen och lite på höger sida av korset så det var inte mycket. Han har känts mycket trevligare att rida på sistone så är bara fortsätta traggla och vara noggrann!

I morgon blir det till att rida prinsarna på morgonen och fixa i ordning stallet på kvällen. Pallar inte att trängas med alla andra som också ska motionera sina hästar på kvällen.

Snart är det förresten alla hjärtans dag, S och jag tänkte nog gå på bio och middag men inget som är bestämt än så vi får se. Fifty shades of gray vägrar jag se på bio, finns så mycket andra roligare filmer att se än en som är full proppad med kärlek!
Nä nu är det god natt, ska upp tidigt i morgon.

Likes

Comments