Barnsjukdomar , IVF, kärlek, time will tell

Charlie har slutat säga mamma. Det var allt han sa i en vecka och sedan, ingenting! Har han glömt bort hur?
Charlie har börjat spänna sig på ett konstigt sätt. Mitt i leken så stannar han upp, spänner hela kroppen och knyter nävarna allt han har i 1 sekund. Är det ett test av muskelkontrollen är det en störning?
Alla dessa saker är sådant som jag aldrig kommer få veta. När han var nyfödd så gjordes en magnetröntgen på hjärnan och dom hittade avvikelser. Avvikelser som dom inte kunde förklara. Det kunde vara en skönhetsfläck fast på insidan, men det kunde även vara något annat. Orden dom sa kommer alltid finnas "om detta kommer påverka honom på något sätt kan vi inte veta" Nej men hur ska jag veta då?
Det kan gå veckor utan att jag tänker på detta, och bara njuter av att vara mamma till världens underbaraste pojke. Sen kommer det som en smäll. Varje ny sak han gör som inte följer hans normala beteende sätter igång varningsklockorna i mig.
Kommer det alltid vara såhär? Det absolut värsta som finns är att veta att vi aldrig kommer få veta.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Buzzador

Jag har äran att vara Buzzador för kampanjen L300 ultra sensitive. Jag har katastrof-hy på vintern och får torra fläckar i hela ansiktet. Har hunnit testa i 2 dagar nu och är än så länge positivt överraskad. Känner mig fräsch och mjuk i hyn och det känns inte som en hinna som lägger sig som en mask. Krämen gick in snabbt i huden och blev en perfekt bas under dagens smink.
Jag har hitills bara testat rengöringen på ett rent ansikte, men ikväll får vi se hur den fungerar att ta bort ett tjock lager make up med. Där har vi en riktig utmaning ;)

Likes

Comments

Mammaledig, mat för små munnar

Det här med att laga mat.... det är inte riktigt min grej.
Jag har väll aldrig varit så noga med vad jag äter. Vi äter väldigt mycket halvfabrikat och färdigmat i detta hem. Charlie äter burkmat och får fortfarande ersättning flera gånger per dygn. Men Charlie börjar visa mer och mer intresse för att äta maten vi äter, och det har fått mig att tänka lite. Jag vill försöka utesluta halvfabrikat så gott det går och laga bra och nyttig mat. Min kunskapsnivå när det kommer till mat sätter dock käppar i hjulet. Många råvaror är en gåta för mig och jag har ingen aning om hur man tillagar vissa saker eller vad man ens kan äta till. Köttfärs, kyckling och pasta... det är ungefär så långt min kunskap sträcker sig.  Dessutom så måste jag tänka på att utesluta ägg och mjölk ur kosten då Charlie inte tål dessa. Det hela är bara förvirrande för mig.
Jag har nu i dagarna tränat på att göra köttbullar. Ni kanske tycker det låter löjligt när jag säger träna men så är det. Jag har gjort egna köttbullar kanske 3 gånger i hela mitt liv, så jag måste träna. Än så länge har resultatet varit långt ifrån ok. Smaklösa, vattniga kluttar som faller isär. (Charlie slukade dom dock hela nästan så det är en fördel att han gillade dom iaf) Får nog försöka några gånger till innan jag hittar rätt recept som funkar för mig. I huvudet har jag mammas egna köttbullar som jag har vuxit upp med och det är där min måttstock ligger.

Likes

Comments

Mammaledig, vinter 2016

Idag fick vi premiära hos tandläkaren för Charlie....
Vi satt och lekte på golvet i vardagsrummet och Charlie fick syn på en leksak han ville ha. Han gör sig redo för att krypa iväg men glömde den lilla detaljen att ta emot sig med händerna. Han for rakt ner i golvet med ansiktet före! Med nappen i munnen blev det en hård smäll och det sprutade blod. Allt detta gick på 1 sekund och jag hann knappt reagera. Han gick från skrattandes till gallskrikandes blodspottandes under en blinkning. Jag ser allt blod och får verkligen panik, men försöker hålla mig lugn för Charlies skull. Plockar upp honom, hämtar en ren handduk som jag dränker i kallt vatten och låter honom tugga på när den värsta gråten lagt sig.
Ringde 1177 som hänvisade mig till tandakuten i Stockholm, som i sin tur hänvisade mig till våran tandläkare. Då Charlie är för liten för att ha blivit kallad till tandläkaren så chansade jag och ringde till vanliga folktandvården.
Hon i telefonluren tyckte inte det lät så illa i och med att han inte har några tänder som skadats. Dom hade inga lediga tider på hela veckan men hon var så snäll och klämde in oss mellan 2 tider så att någon fick kolla på honom iaf.

När Kim kom hem från jobbet packade vi in oss i bilen och åkte ner till tandläkaren. Charlie hade fått ett stort jack och en blödning i tandköttet. Tyvärr gick det inte att säga ifall tänderna kommer få någon skada, det märker man först när dom kommer ut ur tandköttet. Charlie fick välja en tandborste som han fick som gåva och sedan fick vi åka hem.
Den synen kommer jag nog inte glömma på ett tag, hur han kollar upp på mig från golvet med blodet som bara rinner ur munnen och rädslan i hans ögon :( Min älskade lilla pojke, jag önskar jag kunde skydda dig mot all smärta!

Likes

Comments

Arga mamman, vinter 2016, Förskola

För ungefär en månad sen fick vi en förskoleplats till Charlie. Pirrig i magen loggade jag in på kommunens hemsida för att se vilken skola han skulle få börja på... hjärtat sjönk när jag insåg att han fått provisorisk plats på en förskola vi inte ens sökt. Köerna i Väsby är så otroligt långa och alla förskolor vi sökt till var fulla, så för att kunna ge oss en plats över huvud taget så var dom tvungna att göra så.
Vi fick inte tacka nej för då hade vi hamnat i en 4 månaders karensperiod och vi hade behövt vänta ända till maj innan vi skulle få nästa chans. Då vi inte har föräldradagar nog att vara hemma så länge så fick jag panik. Vi var nu tvingade att tacka ja till en plats vi inte ville ha.

Jag grät och grät och försökte intala mig själv att det inte var sant. Denna förskola ligger i ett dåligt område, och den ligger väldigt långt bort ifrån oss. Jag skulle behöva gå ensam i mörkret i detta område på eftermiddagen efter att ha hämtat Charlie och det skrämde mig något fruktansvärt.
Vi bokade in ett möte på förskolan för att få se hur den såg ut. Kanske var det inte så illa som jag hade föreställt mig. Men jo. Väggarna var kala och tråkiga. Inga färger. inga former. Man såg inte ett spår av att det faktiskt är ett utrymme för barn. Det var fallfärdigt och fult. Skitigt på golvet och extremt tråkig atmosfär. Det kändes som en lagerlokal. Fick även höra att dom hittat kanyler på skolgården, tydligen så sitter det pundare där på nätterna och skitar ner.
Mådde illa när jag åkte därifrån. Tanken på att lämna min dyrbara Charlie där gjorde mig panikslagen. Vi övervägde att belåna huset för att kunna ha honom hemma...så långt gick det.

Idag när vi satt och åt fick jag ett sms: "Ditt barn Charlie har blivit erbjuden en förskoleplats" Med lätt hjärtklappning loggade jag in på hemsidan. Visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig. Men min oro var obefogad, vi hade blivit erbjudna en plats på vårat andrahandsval! Lättnaden jag kände går inte att beskriva. Helt plötsligt kändes det som om jag kunde andas igen. En jättefin nyrenoverad förskola 3 minuter hemifrån. 5 olika avdelningar, 3 st för stora barn och 2 st för små. Egen husfru som lagar mat varje dag. En fin stor lekplats. Utelek varje dag. Miljömedveten och barnen får vara med och kompostera och källsortera. Dom har inriktning med musik dans och drama för att främja utvecklingen för barnen. Allting känns väldigt bra med den förskolan och nu känns det nästan lite spännande att han ska börja där. Få kompisar. Utveckla och upptäcka sig själv. Jag är så lycklig!

Likes

Comments

vinter 2016, Fars dag

Idag firar vi pappor överallt i Sverige. En utav dessa pappor är min man. Han är en så underbar fantastiskt pappa men också människa. 
Dagen startade med paket i sängen. Ett mobilskal med en bild på Charlie på. Tyvärr är hans telefon försenad och beräknas levereras först 23e november, men då har han ett superfint skal att sätta på den såfort den kommer :)
Sedan lagade jag hans favoritfrukost; American pancakes med lönnsirap, äppeljuice och kaffe.
Efter en mysig morgon åkte vi ner till centrum och handlade bakelser. Åkte förbi min pappa på vägen hem och överraskade honom med fika.
Väl hemma och efter Charlies middagslur åkte fingerfärgen fram och Charlie och Kim målade 2 fina tavlor tillsammans (egentligen 3 men ena rev Charlie sönder) Det blev tvunget till att bada efter det kan jag lova, då fingerfärgen blev hela-kroppenfärg.
Middagen som Kim fick bestämma blev kinamat som är hans stora favorit. 
Jag är glad att jag kunde göra hans första fars dag så bra, och han är jättenöjd med dagen!

Likes

Comments

Mammaledig

När livet känns tungt och motigt så är det hit jag drar mig. För att slappna av, för att rensa tankarna och ladda upp energi.

Det är hit jag smiter för att få en stund för mig själv. När Charlie har blivit nattad så är det min stund. Då kan jag koppla av, slippa jaga en galen unge och inte oroa mig för att han råkar sugar på en smutsig sko.

Jag är så oerhört glad att vi ha ett badkar. Hade aldrig klarat mig utan.

Likes

Comments

vinter 2016, Hemmafrun i mig

Inte mycket händer här på helgerna. Dom helger som Kim inte jobbar passar vi på att bara umgås hela familjen och bara njuta av att vara tillsammans. 
Idag åkte vi och handlade lite och sedan har vi lekt med Charlie inomhus. Eftersom han är lite förkyld så håller vi oss inomhus ifall han skulle bli trött eller hungrig.
Lördagsgrytan står på spisen och puttrar, självklart mjölkfri så Charlie kan få smaka.
I morgon är det Kims första fars dag och jag tror att jag längtar mer än vad han gör :)

(nej det är inte ägg, det är lökar)

Likes

Comments

Arga mamman, Barnsjukdomar

Vi har besökt öppna förskolan i våran kommun några gånger och Charlie älskar det. Vi sjunger och dansar. Leker lite. Charlie är lycklig och sover alltid som en stock när vi åker därifrån... dock har jag upptäckt ett stort problem: varje gång vi varit där har Charlie blivit supersjuk.
I deras regler står det klart och tydligt att både föräldrar och barn ska vara friska vid besök... lik förbannat är det alltid nån självisk människa som tar dit sina sjuka barn. Varje gång springer det runt nån och hostar slem, nyser rakt ut och snorar gult. Dessa föräldrar är så respektlösa. Barnen är sjuka så dom får inte gå på vanliga förskolan... Då tar man dom till Öppna förskolan istället för att man inte orkar aktivera barnen hemma istället.
Så fruktansvärt egoistiskt och själviskt. Charlie har ett rätt svagt immunsystem som en bieffekt utav rs-viruset han drabbades av som spädbarn. Jag tycker inte att vi ska behöva undvika ställen för att lata föräldrar inte kan ta sitt ansvar och vårda sina sjuka barn i hemmiljö.
Vad tycker ni?  Är det ok att gå till Öppna förskolan med sjuka barn och smitta ner alla?

Charlie sov knappt en blund på hela natten. Snorig och hostig och varm.
Då får man mysa ner sig hos mamma och sova på dagen istället. Mitt älskade barn

Likes

Comments

Mammaledig

När Charlie har somnat för kvällen, då är det mammans stund.
Jag kollar på dagens inspelade program som alltid är One tree hill och greys anatomy. Finns inte ens chans att jag hinner se det på dagarna. Våran tivobox är min bästa vän vill jag lova. Idag blev det även Du är vad du äter.
Idag passar jag på att njuta av lite choklad och Fanta. Leksaker och disk som behöver fixas får vänta tills efteråt. Detta är min stund!

Likes

Comments