Bloggande, Alice

Jag startade bloggen Ett nytt liv när jag var relativt nygravid sommaren 2016. Jag skrev flitigt under graviditeten, men så snart bebis var på andra sidan magen blev det glesare mellan inläggen. Nu har jag inte skrivit sedan i juli. Varken tid eller ork har funnits, och det mesta har fått ta plats på Instagram eller slutna facebookgrupper istället. Men nu saknar jag bloggandet. Det brukar bli så när jag haft uppehåll ett tag. Och eftersom jag aldrig riktigt trivdes med att blogga på Allt för föräldrar, så har jag luskat ut att Nouw ska vara en bra portal, så nu testar jag här. Hittills känns det väldigt bra och jag hoppas bloggen ska bli bättre för besökare också.. Det finns dessutom en mobilapp till Nouw, vilket jag saknat när en sitter och ammar på elfte timmen med mobilen i näven och en sovande bebis som vaknar så snart en lägger ner henne. Så nu är jag här!

Vad har hänt sen sist? Allt, förstås. Alice blev åtta månader i fredags. Min lilla, lilla spädis som bara åt och sov och ammade och gosade, är nu en stor bebis som sitter, äter mat och leker. Hon vill saker, kan ge uttryck för vissa önskemål (tydligast när hon vill till mamma eller vill amma), kan skratta så det bubblar och skrika så det skär.

Och vet ni vad det allra, allra häftigast är?

Föräldraskapet blir roligare för varje dag som går. Så många sa till mig när hon var spädis att det skulle bli roligare sen, och jag förstod inte vad de pratade om. Vi hade underbara första månader i bebisbubblan. Men det blir roligare på ett annat sätt i takt med att hon "pratar", interagerar och rör sig. Den här lilla människan som är vår dotter växer och utvecklas framför våra ögon, och jag har stundtals svårt att förstå det.

Vi är så lyckligt lottade.

/ Thérèse

Likes

Comments