View tracker

Vardag

Då vi hade lite pepparkaksdeg i kylen så bestämde vi oss för att baka ut den med barnen :) Det var väl mest jag och Rickard som kavlade och tryckte ut figurer då barnen bara åt upp deg! Vi dekorerade även några stycken och det var ingen av barnen med på för dom hade tröttnat och gått iväg.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vardag

När jag och Rickard var i Trollhättan förra helgen så köpte vi några julklappar till barnen, däribland en groda du sätter på antingen kaklet eller badkarskanten. Du häller i valfritt badskum, vatten och sen trycker du på On/Off knappen, sen så börjar det välla ur bubblor ur munnen på den! Jag och Rickard är värdelösa på att köpa saker som ska vara presenter eller julklappar tidigt för vi kan inte hålla oss från att ge barnen det, och denna groda är inget undantag!:P
Barnen fick testa denna nu när dom skulle bada och Nova-Lee älskar den!

Vill du köpa Foaming Froggy så finns den på BR!:)

Likes

Comments

View tracker

Vardag

Sitter och kollar på dokumentärer om barn som blir lämnade på barnhem för att dom har diagnoser och syndrom. Vissa är bara blinda eller döva, men lämnas av sina föräldrar på barnhem där många bara får ligga i stora spjälsängar så pass länge att deras ben blir deformerade och dom får så pass näringsfattig mat att det inte ser ut som dom får mat överhuvudtaget. Många av barnen pratar inte, för att det är ingen som pratat med dom och lärt dom, dom sitter på stolar, på golv och i sina sängar och vaggar fram och tillbaka. Personalen gör inte mer än nödvändigt såsom att ge dom mat, byta blöjor och tvätta dom, ingen leker med barnen eller ger dom någon som helst uppmärksamhet än vad som ät nödvändigt.. Ett av barnen hade till och med brutit ett ben men ingen verkade bry sig och läkaren sa att det är en gammal skada som skedde pågrund av hennes sjukdom, men sen visade det sig precis som reporten hade sagt att benet var brutet! Jag fattar inte hur man kan som personal bara blunda för allt och inte ens prata med barnen som bor där, eller inte ens gå ut med barnen så dom iallafall kan få uppleva något annat än fyra väggar. Och detta är inget som visas på tv, inga stora insamlingar görs så som det gör till Läkare utan gränser eller UNICEF gör för att rädda barnen i Afrika. Man har god lust att samla ihop barnens alla leksaker och skicka ner till tex Ukraina eller Bulgarien där några av dessa hem existerar!

Om någon av er är intresserade av att se dessa dokumentärer så sök på Ukrain's forgotten children och Bulgaria's Abandoned Children!

Likes

Comments

Vardag

Då kom vi in i värmen efter att ha varit ute i 1,5 h och kikat på julmarknaden och sen den årliga paraden med några av dom lokala företagen som är med :) Nova-Lee fick även gå fram till tomten som delade ut godis till alla barn och det var väldigt populärt! Så nu mumsar hon godis och vi kollar på Julkalendern, vi orkar inte gå upp till 07.15 och är dåliga på att komma ihåg så då är det skönt med play funktion på tvn!

Likes

Comments

Tura

Dagen jag har väntat på har äntligen kommit, Tura har fått sin första tand eller tänder för kan inte riktigt avgöra om det är 1 eller 2 som brutit igenom på underkäken! Men som jag har väntat på det här, vet att Nova-Lee var 14 månader när hon började få tänder och då kom alla nästan på samma gång så skulle tro att det kommer bli så med Tura också! Så snart kan hon få börja äta bitar av frukt och annat som jag inte vågat ge henne eftersom hon inte haft tänder, var likadan med Nova-Lee också. Livrädd för att dom ska sätta i halsen så alltid tagit det säkra före det osäkra så att säga :) Försökte ta kort men det gick hon inte med på så ni får bara tro på mig helt enkelt :P

Likes

Comments

Vardag

Natten till idag var långt ifrån roligt! Jag, Rickard och Nova-Lee fick väl 2-4 timmar sömn sammanlagt. Rickard och Nova-Lee låg i soffan och jag gick och la mig i sängen när klockan var runt 05.30 för att få nån timmes sömn och vaknade sen vid 09.00 och då hade även Tura vaknat. Hon hade då spytt 2 gånger på morgonen och spyr en gång till efter jag hade kommit upp, sen åkte hon på feber så hon fick alvedon när hon hade sovit någon timma med Rickard i våran säng. Sen när hon vaknade så började hon piggna till, sen var det high life här hemma och hon busade runt som aldrig förr och har fått behålla allt hon har stoppat i sig. Men nu har hon somnat på soffan och vi hoppas på att få mer sömn i natt och att hon får sova hela natten ostört! Hon får ju självklart vara hemma från dagis imorgon och mysa med mig och Tura hela dagen tills Rickard kommer hem från jobbet, tycker det är viktigt att barnen hålls hemma 48 timmar när dom är helt symptomfria! Nu ska jag kolla runt lite mer på Youtube innan det är dags att lägga sig.

Likes

Comments

Vardag, Nova-Lee

Nova-Lee har sovit lite oroligt sen vi la oss och vaknade nu upp för en stund sen och var jätte ledsen och klagade på att hon hade ont så Rickard frågade vart och då pekade hon på örat.. Så hon har antagligen åkt på öroninflammation då hon aldrig klagar på att det gör ont i örat annars, så tog med henne ut till soffan och satte på Frost åt henne men hon somnade väldigt fort bara hon fick sitta upp så nu sitter man här själv i soffan medan alla andra sover!

Likes

Comments

Vardag

Barnen kollar på Svampbob fyrkant och jag kollar på Andra avenyn, tagit en liten paus i städandet för kan inte skura golven när Tura är vaken för hon är i skurhinken direkt! Ska försöka stor städa ordentligt här hemma idag, trött på att det ser ut som fan här hemma hela tiden då ungarna stökar ner snabbare än vad jag hinner plocka undan.
För övrigt så köpte jag julstjärnor nere på Ica, får hoppas att dom får vara ifred från Nova-Lee då hon plockade sönder dom andra blommorna i fönstret vi hade innan!

Likes

Comments

Vardag

Efter händelsen igår där vi fick hjälpa en liten tjej att hitta tillbaka till sin mamma får en verkligen att tänka till! Tänk paniken den lilla tjejen måste haft i kroppen, hon var inte mer än 5-6 år och hade tappat bort sin mamma i ett fullt Ica Maxi och folk bara gick förbi henne och gjorde ingenting mer än att le. Tänk bara om det hade varit våra små tjejer, usch vad jag hade mått dåligt! Hon kunde ju lika gärna hamna i fel händer, någon kunde ha tagit henne och bara gått därifrån och hon kanske aldrig hade fått se sin familj igen! Nej, kommer hålla extra hårt i våra ungar hädanefter och aldrig släppa dom med blicken!! Men är så glad över att hennes mormor hittade oss även om hon verkade helt likgiltig och inte ens tackade oss för att vi tog oss tid att prata med hennes barnbarn.

Likes

Comments

Vardag

Vi lämnade av barnen hos deras mormor igår, och då drog vi till Trollhättan för att köpa lite julklappar och bara umgås med varandra :) Det är inte ofta vi kommer iväg och gå i affärer utan barnen så det var väldigt skönt att kunna gå runt och kika utan barn som tröttnade och blev griniga! Men det blev några julklappar till barnen och vi fick även hem mat så nu kan vi äta denna månaden också :) Inne på Ica Maxi så sprang det runt en liten tjej som var jätte ledsen och skrek efter sin mamma, så Rickard gick fram till henne och jag sprang bort till en personal som kunde ropa ut i högtalarna men hennes mormor hann komma fram innan dom gick bort till kassorna för att göra det, vilket var otroligt skönt!

Vi hämtade barnen idag och åkte till Ica Maxi i Falköping på vägen för att köpa hem det vi inte fick hem igår, sen drog vi hem för att sätta ihop och pynta granen jag och Rickard köpte i Skövde innan vi drog hem till mamma för att hämta barnen :) Nova-Lee tyckte det var jätte roligt att pynta granen och Tura tyckte det mest var roligt att kasta runt kulorna som hon fick tag i!

Likes

Comments