Vardag, Tura

Idag var första dagen på Turas inskolning på dagis och det kunde inte gått bättre! Vi hade kunnat lämna henne direkt och hon skulle inte ja brytt sig ett skit :P Hon tyckte det var jätte roligt och sprang runt och gjorde glädje tjut ibland, och Nova-Lee blev jätte glad när hon såg att vi va där så hon drog runt Rickard och skulle visa honom allt ute på gården :P

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vardag

Står i skrivande stund ute hos mamma, båda barnen sover gott i vagnarna och Rickard svetsar bil! Nova-Lee blev överlycklig när hon fick reda på att dom lagat fyrhjulingen så hon äntligen kunde åka igen :)

Ikväll blir det ett bad för båda barnen så dom är rena och fina tills dom ska till dagis imorgon, för även lilla Tura ska ju få gå till dagis imorgon!

Likes

Comments

Vardag

Dagen började klockan 08.00 för min del och vid 08.30 ungefär så drog Rickard till jobbet så då myste jag och barnen ner oss i soffan innan jag tog tag i städandet! Sen vid typ 11.00 så kom mamma med Rickards bil och hämtade oss så vi slapp vänta på att han kom hem från jobbet innan vi åkte hem till mamma, och väl där så började vi med maten som idag bestod av grillad fläskytterfilé och hemmagjord potatisgratäng. Rickard skulle grejat med en bil idag men efter en hård dag på jobbet så bestämdes det att han gör det imorgon, så istället för en städdag hemma så åker vi till mamma imorgon igen! Vi åt även våfflor, precis som resten av Sveriges befolkning typ :P

Blev ingen bra bild på Nova-Lee idag då hon satt precis i solväggen så hon syntes inte i kameran knappt! Hon har för övrigt fått en regnställ med sin favorit spindelmannen på då vi hoppade in på Ica Maxi på vägen hem, så nu är hon redo för våren :)

Likes

Comments

Vardag

1. När kylboxarna står öppna inne i affären! ( Kan till och med gå ett varv extra enbart för att kolla så dom är stängda 🙈)

2. När man städar men det syns inte 10 min senare pga av småbarn..

3. När Nova-Lee och Tura rivit ur varenda kudde i soffan..

4. När barnen ska dra i mina kläder!

5. När Rickard hört vad jag frågat men inte svarar..

Likes

Comments

Vardag

Tänkte idag ta upp ämnet barn och skärmtid!

Detta är ett ämne som har diskuterats förr och jag tänkte nu ge min åsikt om saken!
Både Nova-Lee och Tura har tillgång till våran IPad då Nova-Lee tycker om att kolla på Youtube, sen har dom inte tillgång till den hela dagen. Sen brukar tv:n gå varm med diverse barnprogram eller film här hemma på dagarna, även om dom inte sitter och kollar hela tiden så kan dom komma och kika några minuter emellan lekstunderna :) Sen ska jag väl erkänna att man använder tv:n eller surfplattan lite som en barnvakt ibland för att kunna städa eller ta sig en "lyxig" dusch mitt på dagen när Rickard inte är hemma. Men vi försöker också vara ute när vädret tillåter och är hemma hos mamma på helgerna och där blir det en hel del utelek och även inomhus, så dom sitter inte framför en skärm hela sin vakna tid.
Så jag tycker att skärmtid med måtta gör nog ingen skada!

Likes

Comments

Tura

På Måndag så börjar min lilla bebis på dagis! Eller ja, hon är snart 1,5 men i mina ögon är hon fortfarande en liten bebis. Men hon kommer stor trivas med att få busa runt med andra barn, för hon blir så ledsen när vi lämnar och även hämtar Nova-Lee på dagis för att hon inte får stanna och leka! Så hennes inskolning kommer nog gå lika smidigt som Nova-Lees där vi kunde gå ifrån redan andra dagen. Tura ska få gå på en annan avdelning men dom kommer träffas ute, så det kommer nog bli bra :)

Min lilla tjej börjar bli stor!

Likes

Comments

Vardag

Efter att ha spenderat nästan 1 timme på lekplatsen så drog vi oss hemåt för att Nova-Lee behöver sova, så nu sitter vi i soffan och barnen kollar på Minions och jag hoppas på att Nova-Lee somnar snart så jag kan få ta fram min Daim och Redbull i kylskåpet för nu är jag redigt godissugen!!
Tura fick även inviga sitt nya regnset vi köpte igår via Facebook, och det kommer bli perfekt till dagis :)

Likes

Comments

Vardag

Idag har våren äntligen kommit och jag kan ha balkongdörren öppen! :)
Så ska passa på att gå ut sen när Tura vaknat och fått i sig lite mat, kan ju inte sitta inne när det är så jäkla skönt väder ute!!
Jag har även fått städat här hemma och diskmaskinen är igång, skulle vilja tvätta också men tvättmaskinen läcker vatten så vågar inte.
Nu ska jag iallafall äta mina hamburgare och kolla på ett avsnitt av Greys Anatomy :)

Beställde även hem en ryggsäck och två mössor till Tura eftersom hon börjar dagis på Måndag! Så nu har vi allt hemma som behövs :)

Likes

Comments

Vardag

Nu är det äntligen helg, dock så hoppar Rickard in och jobbar några timmar på jobbet just nu men han slutar om 1 timme så det gör inte så mycket :) När han kommer hem så ska vi packa in ungarna i bilen och åka hem till mamma där vi ska äta middag och så får barnen leka ihop, och idag är även deras kusin Hugo där så blir kul för Tura att ha någon i sin ålder att leka med :)
Nova-Lee har nog börjat bli redo för att pott tränas ordentligt, hon har sprungit på pottan lite då och då i nästan 1 år men nu vill hon ha av sig blöjan när hon bara kissat en gång för att den är "kissig" så tror nog att vi kan börja träna mer ordentligt snart :)

Barnen myser till Bara Björnar och jag kollar på Greys Anatomy efter att ha dammsugat och skurat golven, och där hjälpte även barnen till med deras lilla skurmopp :)

Likes

Comments