Théodors dop är den 8 oktober, lokal till festligheterna efteråt är bokat. Doptårtorna är planerade på hur dom ska se ut, köpt en del dekorationer, temat är självklart babyblå/ljusblått.

Jag är jätte nervös att nästan ingen kommer komma på dopet, inte jätte många bjudna utan de mest närmaste. Men känner ju att man vill att alla ska komma för hans skull och inte för våran, man vill ju ändå veta att människorna bryr sig om honom på nästan samma sätt som vi gör. Stor noja för mig iallafall, hoppas alla kommer😅.

Jag har börjat leta vad jag ska kunna ha på mig också, har ingen aning. Tycker klänning är väldigt fint men inget jag passar i.

Längtar verkligen till dopet, dopklänningen som han ska ha har jag både jag och alla mina syskon haft, min mormor sydde den så det betyder mycket att han just ska få ha den dopklänningen.

Min vackra pojke❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Bebis

Amning är så otroligt fint, mysigt och hjälper till att skapa så mysiga stunder. Amning kan vara jobbigt och frustrerande. Jag har själv brutit ihop tack vare amningen ett par gånger. Jag helammade tills Théodor var 6 veckor, då han kom in i en ökningsperiod. Men det var då ersättningen kom och förstörde våran helamning.

Jag förstod inte riktigt att det var ökningsperioden som kom och spökade, visste bara att mjölken verkade vara slut hela tiden, han ville tutta dygnet runt och bara vad ledsen och missnöjd, fick byta bröst hela tiden och ändå var han ledsen. Gav då lite ersättning för att han fortfarande var "hungrig" och tjat runt människorna kring om då dom tyckte det var jobbigt att höra han gnälla och sa att han fortfarande är hungrig, så ge han ersättning istället då så han blir mätt.
(Vi var inte hemma den helgen ökningsperioden började).

Så då hamnade vi efter, det blev en ond cirkel, det har gått i olika perioder sedan dess, ibland har vi nästan klarat oss helt utan ersättning och jag har pumpat och gjort allt vissa gånger för jag ville öka det för hans skull då jag själv velat helamma till minst 4-5 månader. Men just läget idag så delammar vi, han får ungefär 4/flaskor dag då vi blandar 60 i varje, vilket resulterar 240 ml ungefär.

Vi båda mår bra just nu av den amningen vi gör, han får ammas sålänge han själv vill ha bröstet och att det funkar med de, men önskar amma honom till ca 5-6 månader

Har ni råkat ut för liknande, har folk tjatat på er kring att ge ersättning när det varit ökningsperiod? Dela gärna mer er!😊

Likes

Comments

Ska verkligen börja försöka blogga minst något inlägg per dag nu, hatar själv bloggar som går upp o ner hela tiden, så tråkigt.

Jag håller just nu på att lägga lillen. Hade idag BVC besök 14:30 för att göra vanlig kontroll och ta rota-vaccinet. Han skötte sig super och har mått nästan som vanligt även om han fått vaccin, kanske mår annorlunda imorgon?

Imorgon så kommer ett inlägg om amning, sov gott❤️

Likes

Comments

Vardagen

Idag vaknade jag och insåg att jag inte alls hade bloggat igår. Jag måste drömt att jag hade gjort det när vi vilade på eftermiddagen, så trodde ej jag behövde tänka på det, men så var det visst inte.

Igår på morgonen så hade vi bvc besök, var vanlig kontroll. Han vägde 6075 kg och var 61 cm lång! Min lilla knubbis❤️

Sedan så tog vi det mest lugnt igår, tränade på körkortsteorin igen. Måste försöka träna varje dag då man ej har så lång tid på sig som mamma till denna lilla prins💙

Hörs senare under dagen med bättre inlägg, kram!

Likes

Comments

Vardagen

Morgonen började med att jag vid 8 tiden gick och åt frukost, melon och riskakor, haha. Nu så har jag satt lillen i gungstolen så sitter han och kollar på babblarna medans jag läser teori till körkortet, får passa på när han är snäll.

Om en liten stund så ska Théodor få lägga sig och sova några timmar till då det brukar vara hans rutin.

Idag så ska jag ringa ett par samtal, även fixa försäkring till honom vilket jag inte har gjort än, väldigt dumt. Hans namnpapper ska skickas in vad han ska ha för namn. Sedan finns lite annat på listan också.

Likes

Comments

Bebis

Allt började den 3/6 eftermiddag/tidig kväll. Maurits (pappan och pojkvän) skulle åka och klippa sig vid 17:30-18:00 tror jag, någonstans där i mellan.
Strax efter han var färdig och vi var påväg hem så fick jag som hugg som kom och gick nere i magen, jag undrade hela tiden vad det var, ont gjorde det. Precis när vi kom hem gick jag direkt på toa då jag var kissnödig (19:30), torkade mig och såg en massa slem på pappret, misstänkte direkt att det var slemproppen och skickade kort till min mamma och frågade.
20:00- Kom första värken, redan första värkarna hemma höll i sin länge(över 1 min) dom kom lite oregelbundet, det gjorde såklart lite ont men kunde andas igenom dom.

Sent på kvällen kunde jag äntligen få somna, var trött men kunde ej somna, var nog så uppspelt. Men under natten vaknade jag upp ett par gånger då värkarna gjorde lite ondare, samma där så andades jag mig igenom dom. På morgonen så var dom fortfarande lite oregelbundna men tätare. Maurits åkte på fotboll som började 15:00, ringde honom sedan och förvarnade, sen kom han in till förlossningen.
11:24

Oregelbundna men smärtan ökade. Gick in och ut ur duschen för att försöka lindra värkarna. Ringde förlossningen och förvarnade att jag hade starka värkar och regelbundna med 6-8 minuters mellanrum vid 13-14 tiden kanske.
15-15:30 ungefär så ringde jag och sa att jag kommer in, då det var 3-4 minuter mellan värkarna.

(A=vän till maurits, som också har en son som är 3 månader äldre med honom)

Vi åkte in och A var med, väl inne fick vi vänta säkert 20-30 min i väntrummet på SÖS förlossning då det städade rummet. När jag väl fick rummet tog det en bra stund innan dom kom dit med, säker 15-20 min.

Nu kommer jag följa förlossningjournalen mer då det blir för långt annars.

2017-06-04 41+2
16:40- Inskrivning
Status: Fixerad i bäckeningången. Cervix utplånad, öppen 5 cm, hinnor palp.

16:56- Förlossningsförlopp, får luftgas 50/50

18:51- Så tar dom hål på hinnorna då jag fortfarande bara var öppen 5 cm, vattnet går.

20:36- Får jag EDA

21:10- Låga flj kring 60-70, förlängd bradycardi episod lägesändrar till knästående och sätter skalp. Sakta återhämtning till bf 120, god variabilitet. Mm ö 8-9, ffd huv strax nedom spinae. Såleds god progress

22:33- Kommer läkare in och tar ett laktat, 2,30.

22:42-
Infusion- Pat har det väldigt jobbigt, panikkänsla, och tidiga krystkänsla.För att få avslut på förlossningen kopplas värkstimulerande dropp.

22:53- Låga flj med utslätat variabilitet, lägesändrar utan återhämtning. Försöker krysta forcerat ett par värkar men ffd huv ej slutroterat och kommer ej förbi symfysen. Läkaren tar in och beslutar om sugklocka.

22:57- hjärtljud under 100 slag/minut. Hjärtfrekvensvariabilitet är mindre än 5 slag/minut registrerat via CTG. Bird klocka storlek 50 anlägges och trycksänkning påbörjas 22:57. Och trycket sänks stegvis till 0,8 kg/cm2. Extraktionen påbörjas 22:58 och är lätt, 4 dragningar. Ingreppet bedöms okomplicerat.

23:03- Föddes den finaste sonen i världen, våran prins, Théodor. Navelsträngen 1 varv kring hals, löses med lätthet med partus.

Jag blödde 250 ml och fick tömmas på 400 ml urin då jag ej kunde kissa efteråt. Fick liten rift som syddes 1 stygn, annars ingen bristning.

Vid 23:30 höll jag han på mitt bröst för första gången❤️

Har ni några frågor är det bara kommentera!

Likes

Comments