Header

Vi bestämde oss för några veckor sedan att en lådcykel skulle vara ett kul sätt att ta sig fram hela familjen. Efter det beslutet så har vi intervjuat folk och läst massor om just lådcyklar. Det är en ganska dyr investering så vi ville vara säkra på att vi köpte något bra. Hellre lite dyrare och god kvalitet. Det kan bli ganska tungt med två barn....

Valet föll på en Christiania bike med motiveringen att den är lättcyklad även utan elmotor. En kompis som jobbade på förskola har erfarenhet av att köra 6 barn i en Christiania utan problem. Vi ska ju bara ha två barn i....

Någon vi pratade med hade en Cargo bike utan motor men i det här fallet kunde inte frun cykla med barnen eftersom det blev för tungt. Samma sak hörde vi från annat håll. Man behöver motor på sin Cargo för att njuta av turen. Nihola läste vi gott om men tyckte att lådan var för liten.

Vi hade lite tur och fann den perfekta Christianian på Blocket. Fick till och med den hemkörd. Den är 2 år gammal men ser i stort sett ny ut. Superfin! En dröm att cykla på. Även med två barn går det otroligt lätt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Efter dagar med regn och blåst möttes vi av en klarblå himmel! Startade dagen med simskola i Malmö för Lucas. Han börjar faktiskt bli grym på att simma. Idag tog vi av simdynorna och hade bara en sån där smal lång korv under armarna. Men det gick bra, han simmade! Sen skyndade vi iväg för att shoppa ny höst/vinterjacka till honom. Kappahls Kaxs föll honom i smaken och mötte mina krav på vattentålig, vindtät och andas. Check! Nu är vi redo att möta hösten!

När vi kom hem bjöds det på lunch i trädgården! Det var riktigt varmt och härligt!

Idag var det familjensdag i Skanör. Vilken tur med vädret! Det var hoppborgarna som barnen tyckte var roligast! Mycket hoppning blev det! Därefter besök på Skanörs borgruin som byggdes på 1200-talet. Idag finns det inte mycket kvar. Mest djurbajs faktiskt! Det var dock inga djur i hagen idag, där borgruinen finns.

Bäst av allt var vår tur på nya cykeln! Ska berätta mer om den snart. Den är faktiskt värd sitt eget inlägg!

Imorgon blir det utflykt med mamma. Vi ska lära oss allt om svampplockning. Därefter blir det besök av härliga vänner! Just nu förbereds maten eftersom jag kommer hem ungefär samtidigt som gästerna dyker upp. Tvättar lite samtidigt. Spännande lördagskväll! Men jag klagar inte då jag blev överraskad igår med finmiddag för att fira min födelsedag då jag var bortrest.

Likes

Comments

Med tanke på att det är september så känns det extra härligt att sitta ute och äta frukost. Något svalt i luften men solen värmer härligt!

Igår körde Lucas igång sin simskola. Han är lite av ett vattendjur och kan simma men bara under vattnet. Nu behöver han lära sig att simma på riktigt. Annars blev det mest fix i huset. Hann inte njuta så mycket av det fina vädret eftersom det är mycket att fixa inomhus. Likaså idag, fortsätter att bygga garderober! Men ska försöka hinna med en utflykt och besök av mamma och pappa.

Likes

Comments

Första steget! Fredag kväll...

Likes

Comments

Det blev en lång dag med både kundmöte, intervju och ett par timmars workshop.
Lunchen åts på fantastiska Poke Poke I Malmö. Älskar deras mat! Har du inte varit där än så tycker jag du ska ta med en bön och gå dit och käka! Angela som har stället är också supertrevlig!

Runt åtta kom jag ifrån kontoret. Men det var en mycket bra dag, en ny trevlig bekantskap, eventuellt en ny konsult och en hel kväll där vi fokuserade på framtid och kompetensutveckling.

Stannade till i hamnen på väg hem. Det var så vackert ljus i solnedgången så jag var bara tvungen att ta foto! Varje gång solen är framme känns det som det kanske är sista gången för i år.
Ser fram emot fredag imorgon. Då ska jag testa hot yoga! Och boka in ett gäng roliga aktiviteter för hösten.

Likes

Comments

Efter drygt en vecka på förskolan har Lucas redan hittat ett gäng kompisar och idag hängde han med en kompis hem för första gången sedan vi flyttade! Som mamma skulle jag vilja ha någon aning om vem han hängde med hem men det lär jag ju få reda på nu när jag ska hämta honom :) Men tänk om det var lika enkelt att skaffa vänner i alla åldrar...!

Så var det dags att köra och hämta!


Ha en fin kväll!


Likes

Comments

Under sommaren har det dykt upp lite mindre plågor så tillslut fick jag ta tag i detta med ett besök hos sjukgymnasten. Höfterna var på helt olika nivå, kotorna nummer 3 och 4 var inte helt ok och en flipp flopp tå :) Nu är dock både höfter och kotor justerade och tån har fått order om att gå i raka hårda skor dvs ingen böjning vid tårna - typ tofflor och en kur med antiinflammatoriskt. Tydligen får man flipp flopp tå efter en sommar med mycket flipp flops! Tydligen vanlig diagnos under augusti och september om man är sjukgymnast...

På måndag får jag tillskott i mitt team av utvecklare med två nya killar som börjar hos oss. Ska bli riktigt kul! Och en bra start för dem då de kommer in precis så de får möjlighet att åka med oss till Barcelona. Ett uppdrag är redan klart till den ena och den andra har vi en mängd leads på men inget signerat avtal än.

Imorgon är det dags för måndadsmöte där vi alla ses även kontoret i Göteborg kommer ner eftersom det blir en workshop på temat kompetensutveckling. Jag brukar alltid beställa nyttig och fräsch mat eftersom jag själv gillar det men imorgon har jag gått all in för konsulterna skull - Surf shack blir det. Och det uppskattas har jag förstått :)


Jag har beställt från https://hungrig.se/ - ska bli kul att testa! Eftersom jag själv sitter i möte fram till 16 då nästa möte börjar så passar det perfekt med leverans till kontoret! Jag hoppas bara att Surf shack har märkt upp burgarna ordentligt då alla har fått skräddarsy sin burgare så det är ett helt gäng med olika burgare!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Vi älskar att grilla! Nu börjar det dra ihop sig mot höst men det behöver inte vara slutet av grillsäsongen. Vår gamla grill som bara hade några år på nacken har rostat så vi behöver köpa en ny och fann denna. Det är bra med en stor grill när man är många. Vi funderar på att köra en gemensam födelsedagsfest i kombo med inflyttningsfest. Min man fyllde år mitt i flytten och jag fyller snart år. Då behöver vi en rejäl grill :)

Likes

Comments

Igår hade vi en superhärlig frukost med vänner. De kom med bullar och jag hade dukat fram med allt annat smått och gått. Vi hade faktiskt så trevligt att jag missade helt att ta en enda bild :)

Nu är vi tillbaka igen på jobbet som vanligt! Barnen är på nya förskolan och känner sig trygga där. Philippa frågade faktiskt i lördags om vi inte kunde åka en sväng till förskolan fastän vi var lediga. Jag ser det som ett gott tecken. Jag tycker det känns härligt att vara tillbaks på jobbet och träffa kollegorna. Det är en spännande höst som ligger framför oss. Mitt kontor växer vilket är väldigt kul! Det finns några inplanerade resor och lite annat som händer i höst. Samtidigt som vi har en hel del kvar att fixa med i huset. Och det är så mycket vi vill! Ett utespa, ny grill, ny tv, en köksö, nya lampor osv osv... Förhoppningsvis kommer nya sofforna under veckan och lite grejor från IKEA så vi kan fortsätta att bygga nästa garderob. Här kommer lite fler bilder från i lördags! Annars är det mest möten i veckan, sex intervjuer och ett kundbesök. Det ser jag fram emot :)

Gårdagen ägnade jag nästa hela dagen, förutom frukosten då vi hade besök, åt att packa ner skräp i en stor låda så det ska bli enkelt att köra till tippen. Det blir ju helt enkelt väldigt väldigt mycket lådor när man flyttar....

Likes

Comments