View tracker

Idag var vi med ridskolan på en julmarknad o hade ponnyridning. Kom en del barn o red. Men det va mysigt o det va julkänsla med lite snö o så hade ponnysarna på sig tomteluva o renhorn😍 vi var där från 10-13.

Emelie o jag sprang till kiosken som inte alls ligger långt bort från julmarknaden o köpte morötter till hästarna, för det är dem värda💖. Efter julmarknaden åkte vi tillbaka till ridskolan o lasta av o fixa lite.

Imorgon är det sista lektionen för den här terminen☹️ men det är barbacka o vår ridgrupp ska ha jultema så det kommer bli jättemysigt.

Vi höres!❤️

En supersöööt Julle i sina renhorn😍

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Imorgon är det sista dagen innan både Emelie o jag går på lov, känner att lovet kommer väldigt lägligt hehe. Vi kommer tillbringa den mesta delen av lovet i stallet, höstlov=hästlov!

Har inte så jättemycket inbokat förutom fredag när det är träningsdag, på förmiddagen är det dressyrträning o på eftermiddagen är det hoppträning. Träningsdagarna som jag varit med på tidigare har varit superroliga o man har lärt sig massa på dem. Så det ska bli superkul! Kommer säkert vara i stallet alla dagar haha.

Går faktiskt på lov redan kl 11:10 imorgon så det blir skönt!

Vi uppdaterar mer i veckan.

Ha det bäst!
// Therese

Likes

Comments

View tracker

Var ett tag sen jag skrev men nu tänkte jag sätta mig ner och skriva ett ordentligt inlägg om ridlektionen idag och om ridlektionen när jag red Heidi senast.

Jag red Heidi på caprilli-lektionen v.40 och hon var full av energi som vanligt haha. Det stod 3 hinder på banan. Ett lite innanför spåret på medellinjen mellan M och H, ett mellan X och A på medellinjen och ett vid F. Sen skulle man rida som bågar och slalom för att ha så mycket kontroll på hästen som möjligt. När man hoppar Heidi så måste man alltid hålla upp hennes huvud och driva på - även fast hon e het och sticker för hon gräver alltid ner huvudet när hon hoppar, för hon älskar det och tar fart bäst då. Heidi har ingen hoppteknik och vet ej hur hon ska hoppa om hon inte får rusa mot hindret så därför måste man driva på, och ha upp huvudet på henne eftersom hon gräver ner huvudet och skulle stanna så skulle det inte finnas en chans att man sitter kvar. Det gick riktigt bra till slut! Hon kändes fin och fräsch, vilket är superbra eftersom hon varit halt pga dräktigheten i ett år :) Vi hoppade 60 - 70 i slutet och det är första gången hon hoppar så "högt" efter vilan :D Bästa bästa ponny vad jag älskar dig ♥ Lycka att få hoppa henne igen!

Idag så var det dressyr på schemat. Jag red ungponnyn Twain, som jag även har skolat in på ridskolan - så jag har ridit henne en del. Man skulle rida rätt upp vid B till E och ta varannat varv till höger och varannat varv till vänster varje gång man kom dit och vid B fanns en volt till höger och när man kommit upp till E fanns en volt till vänster. Sen fanns det även en volt vid F och H. I början körde vi på och travade, men skrittade volterna för det var väldigt blött på ridbanan så det skulle gå så lugnt till som möjligt. Sen mot slutet skulle vi fatta galopp efter volten vid E om man skulle till vänster och efter volten vid H om man vände höger. Twain var såååååå fin idag!! Hon har utvecklats så himla mycket på så himla kort tid fina ponny ♥ Sen när man får mycket fina ord från ridläraren efter ridlektionen får ju bara en att stråla av glädje! Älskade Twain ♥

//Emelie



Jag på Heidi hoppar hindret och Therese på lilla Tanja som är fjordkorsning bredvid hindret :)

Likes

Comments

Idag har jag, Emelie o P varit i stallet. Vi hjälpte till lite i stallet och tömde en trasig frys på is haha. Vi sålde även ridborgarmärket då alla lektioner under veckan tar ridborgarmärket, man ska rida 1,5 varv i valfri gångart (meningen är att alla ska klara av det vilket jag tycker är jättebra:)). Tror faktiskt att alla märken blev sålda.

Efter stallet åkte jag, Emelie o P hem till mig o värmde oss o kolla på "black beauty".

Imorgon är det vår tur att rida o då ska även vi ta ridborgarmärket.

Lite kort inlägg om dagen.

Hörs snart igen! :)

Likes

Comments

Hur en personen kan förändra någons dag så mycket både positivt o negativt är ändå ganska häftigt, hur en enda person kan påverka någon annan så mycket. Jag träffa själv en person jag aldrig mött förut men som lyfte upp mig så mycket verkligen gjorde min dag, prata så mycket bra om mig på en o samma gång. Man får så mycket energi o ork till att göra mer. Det positiva hon sa kommer jag ha kvar för alltid o ta fram när det verkligen behövs, när man inte tror att det i går men då tänker man på allt positivt man fått höra o ändrar sig direkt o känner sig peppad. Men det som är viktigt att komma ihåg att samma sak händer med det negativa någon få höra det följer med och stoppar en när man behöver uppmuntran, tänk alltid på vad ni säger till någon o släng inte bara ur er något. Kom ihåg att ett ord kan betyda så mycket för en person. Tycker att alla ska uppmuntra någon så fort det finns chans. Det behöver inte vara något stort bara ett litet ord kan göra någons dag så mycket bättre.

Inte ett sånt inlägg vi brukar skriva men men.


Ha det bäst nu o så hörs vi snart igen❤️

Likes

Comments

Igår så hade vi caprilli på ridningen, lite blandning av dressyr & hoppning (lydnad). Jag red en liten b-ponny som heter Tanja, så rolig att rida. Vi red som en bana med volter, slalom osv. det va iaf 3 hinder i banan låg på lite olika höjder tror att det var ungefär 40-60cm på de olika hinderna. Till en början ville hon inte riktigt "ta för sig" över hinderna o behlvde lite mer självförtroende men ju längre in på lektionen vi kom fest mer självförtroende fick hon. Till slut hoppade hon helt klockrent så nöjd över henne. Vi hade ju även volter och sånt i banan som jag skrev och för det mesta kändes hon ganska mjuk o fin i volterna och sökte sig då o då till en bra form. Men så glad att hon fick mer självförtroende så hon kanske blir mer säker på hoppningen nu, man märkte att hon tyckte att det helt plötsligt blev mycket roligare.

Tanja fick ha på sig ett par jättesöta Nalle Puh lindor och ett gult schabrak.

Ha det bäst så hörs vi!

//Therese

Likes

Comments

​Detta inlägg kommer väldigt sent, men vi har typ glömt att blogga hehe. Ska försöka börja igen :) 

I söndags (2/10) så hade vi markarbete. Jag red Jolly och Therese red Heidi. 

Det var en övning med 3 "solfjädrar" (bommar) som man skulle rida över och sen var det bl.a volt vid K osvosv. I slutet skulle vi galoppera från E till M, men då ville inte Jolly. Hon e ganska svårfattad i galopp för hon vill gärna ränna iväg i slängtrav, men tillslut lyckades vi! Övningen är ganska krånglig att berätta såhär skrivande, så väljer att inte skriva hela övningen :)

Jolly kändes himla fräsch och pigg, mycket avslappnad och i form. 

Therese får skriva hur Heidi kändes om hon vill och hinner ;) 

Kort inlägg, men imorgon är det ridning igen och jag o Therese ska vara i stallet hela dagen är det tänkt :)


Likes

Comments

Det va ett tag sen vi blogga nu men nu blir det ett nytt inlägg.

I söndags var jag på turridning på samma ställe som jag o Emelie va på i Juli, där hade jag en islandshäst som heter Dimmur. Dimmur var den största islandshästen de hade o han var supergullig, han kändes lite mer som storhäst i stegen men det va iaf jättekul. Oj glömde nästan säga vilka jag var där med hehe, jag va iaf där med mamma, P och P's mamma. Sen så bor min kompis på den gården så hon följde också med o det va superkul.

Efter så åkte vi hem till mig för o tagga om för ridlektion.

På ridlektionen fick jag Heidi, asså hon är underbar o rida och det va så kul att få rida henne igen även fast jag gjort det några gånger i sommar. Vi gjorde lite "basic" saker på lektionen. Vi red på en åttvolt och skulle skritta i mitten för o sedan göra en galoppfattning när man gått in på en volt sedan galoppera en bit, bryta av och sedan fatta ny galopp åt andra hållet. Heidi blev väldigt taggad när hon fatta att det va galopp men jag fick komma på lite knep så hon inte skulle fatta vart galoppen skulle komma (tex. fatta galopp på lite olika ställen) det va iaf en superrolig lektion.

I måndags började även jag i skolan så nu är den igång igen, fast vi har inte börjat med lektionerna än mest bara lärt känna varandra o imorgon ska vi ha profildag (idrottsklass) och på torsdag kommer lektionerna också börja som vanligt.

Ha det bra! :)

//Therese

Likes

Comments

I veckan har både Emelie o jag hjälpt till på ridläger, det har varit så roligt men igår var sista dagen.

När vi hjälpte till fick vi även rida lite. På tisdagmorgonen red jag Heidi o Zunnie och det gick bra fast det är nåt som inte är riktigt bra med Zunnie, ibland går hon o rida på och ser mest lite stel ut och ibland är hon blockhalt men vi vet inte vad felet är. Hoppas Zunnie blir bättre.

Sen i onsdags red både Emelie och jag och då red vi Allan och Mona, jag red Mona och Emelie red Allan. Det gick också bra. Vi red lugnt i skritt o trav gjorde några volter mm.
Sen fick vi rida igår igen och då va M med. Vi lottade och jag fick Mona, Emelie Twain och M fick Allan, var nöjd över att jag fick Mona haha. Det gick också bra och vi red lugnt i skritt och trav fast denhär gången red vi barbacka:). Idag har Emelie och jag varit i travstallet och på måndag är det äntligen vår tur att gå på ridläger, tagga! Haha.

Vi hörs!
//Therese

Likes

Comments

Nu i veckan har jag varit på nybygget, det är ett ridläger i södermanland. På ridlägret fick jag iaf en jättefin häst som heter Melker, Melker är en d-ponny född 2010. Han blev bara bättre och bättre för varje lektion. Första passet när vi provred hästar så var han inte så samarbetsvillig och var väldigt svår att fatta galopp på. Men för varje dag blev det bara bättre och vi vann till och med dressyrtävlingen.

Dressyrtävlingen var inte som en vanlig där alla rider ett program, utan vi red i en speciell ordning och en och en skulle vi göra ett moment. Ridläraren sa till exempel "gör en volt vid A" då skulle man en o en komma och göra volten och fick sen poäng på det. Minns inte hur många poäng jag fick men är iaf väldigt nöjd över att vi vann.

Det har varit så snälla personer på lägret och Melker var en så himla rolig häst och söt också haha.

Men nu kan vi ta den lite udda "personligheten" på Melker, han sov väldigt mycket haha. Haha låter nog ganska konstigt men flera gånger när man kom in i stallet låg Melker på sidan och sov o snarka gjorde han också, men han är ju för söt. Vi hade en rykttävling (minns inte placering) och medan jag stod och ryktade Melker la han sig ner haha.

Nu idag hade vi en avslutningsuppvisning. Halva "gruppen" hade en tävling, Handy horse. Handy horse är som en hinderbana med lite olika moment, till exempel ska man vända hästen ett varv i en ruta mm. Och andra gruppen (den som jag red i) hade kadrilj. Vi red lite olika vägar barbacka och det var roligt. Var faktiskt glad över att jag fick rida kadrilj då han gått så fint i dressyren nu i veckan.

Imorgon ska jag och Emelie hjälpa till på barnens dag i folkets park då det ska vara ponnyridning sen i veckan ska vi hjälpa till på ridläger så det ska bli super roligt men vi hörs!
//Therese

Likes

Comments