Nu har både Emelie o jag fått sommarlov, superskönt!!

Nu v.25 har jag varit i Stockholm och Emelie har hjälpt till på ridläger och även gått kvällskurs(kommer ev i ett annat inlägg).

Den här veckan ska jag till Vicke och på söndag ska jag även på turridning hos min kompis, Har varit där på turridning några gånger tidigare och jag tycker det är jättebra med mysiga ridvägar!

Nästa vecka så ska båda jag o Emelie till Stockholm så kommer nog en haul från hööks hah;)

Vet inte riktigt än vilka veckor jag ska hjälpa till på läger men det blir nog några iaf. Vi ska även gå på ridläger v. 32, tagga!:) Där vi går på ridläger, ridskola och hjälper till heter Björkviks Ponnyridskola, en superbra ridskola som vi verkligen rekommenderar!

Tänkte även att jag kan skriva lite kort om sista ridlektionen för lektionen. Vi red barbacka o jag hade Julia och Emelie Twain. Det va superkul och under själva passat fick jag en bra känsla ganska många gånger. Det var i galoppfattningarna hon blev lite taggad o Jon gjorde lite fattning av sig själv men fick ihop galoppen o även den blev bra till slut. Vi körde även lite balansövningar med kaptensvändning (när man sätter sig i damsadel o sedan "rullar" runt till mage o sedan ska komma upp igen), jorden runt (man ska ta sig ett varv runt hästen, så man sitter normalt sedan på sidan sedan bakifrån o sidan igen) och vi stod även på hästarna o Julia var inte så hal så hal så det gick bra haha! I slutet körde vi en tävling med vem som kunde sitta längst i damsadel jag kom på 1:a plats med 3 andra då vi alla kom ett helt varv. Eftersom det va sista lektionen så gav vi blommor till vår fantastiska ridlärare o alla fick kramar.

Ni får gärna kommentera vad ni vill att vi ska skriva om!

Juste imorgon är det även midsommar så, Glad midsommar!

Ha det bäst så hörs vi<3!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Någon gång mellan 14.00-14.30 så lastade vi Julia och Heidi och åkte mot Smedstorps Gård, en bit utanför Nyköping. Julia, som kan vara svårlastad, gick på hur lätt som helst på hästbussen och båda skötte sig exemplariskt på både dit och hemresan. Skönt!

Jag och Heidi startade först, 16.15. Hon tittade mycket på de vita dressyrstaketen, speciellt i hörnen vilket resulterade i att vi ej fick bra hörnpasseringar. Dock släppte det ju mer man red henne och när vi red igen det efter programmet var klart så gick det mycket bättre. Själva programridningen gick bra, över förväntan faktiskt. Spänd var hon, men jag har fattat på att hon behöver ridas fram mycket längre än vad jag gjorde för att få henne att slappna av mycket mer. Galoppen är jag sjukt nöjd med, där kändes hon väldigt fin och avslappnad. Sen sket det sig på en halt vid X, för att hon inte ville riktigt stå still, så där fick vi en 4:a, men det var det enda som gick sämre på programridningen. Men fri skritt och längning av trav är hon sjukt grym på det, vi belönades med 7,5 på den fria skritten och 7 på längning av traven.

Domaren berömde Heidi mycket efteråt, hon tyckte hon var väldigt fin och väldigt lydig och lyssnade bra på mig och vi gjorde det svåraste på banan, dvs raka linjer, serpentinbågarna och att hålla igång galoppen hela vägen osv, bäst medans det lite enklare (typ hörnpasseringen) behövde vi träna mer på. Men det tror jag kommer bli bättre ju mer vi kan komma ut och tävla. Amelie, en av ridskolans superduktiga ridlärare, var med då det var hon som höll i Gröna kort kursen och hon kan massa om tävling o så, känner säkert domaren oxå för hon satt med hela tiden vi red. Känns bra att få stöd av henne! Vi ska bara slipa mer på formen och sen komma igen :)

Heidi var superduktig idag och Julia oxå, de enda Julia (som tydligen skulle vara sååå nervig o nervös o spänd i transport) stod ba o gnägga lite hehe, iofs åkte vi hästbuss (lånad av suuupersnälla M och P som har travstallet där jag rider) och vi tror att hon åker bättre i den.

Jag och Heidi belönades på närmare 63% i vår första bortatävling tillsammans, jättenöjd är jag! Maggan, som var domare och driver Smedstorps Gård, är superbra och detta var verkligen en perfekt första tävling, rekommenderar Smedstorps Gård starkt!


//Emelie

Bäst är du Heidi ❤

Likes

Comments

Idag så ska vi iväg på pay and ride, vi ska åka iväg med Heidi och Julia. Vi ska till ett ställe som ligger ca 30min härifrån som vi har hört av många att det ska vara väldigt bra!

Vi både ska rida programmet lätt C:2 då det var det vi red senast så man har det i minnet hah!

Nu på morgonen ska vi åka till stallet för att fixa med allt, putsa träns osv.... sedan runt 14 ska vi börja lasta hästarna.

Blir ett ganska kort inlägg men en liten update om vad som händer idag.

Ha det bäst så hörs vi!

Likes

Comments

På Kristi himmelfärdsdagen var det "hopptävling" på ridskolan och jag hade Heidi!

Om jag ska berätta känslan innan så var jag nervös till en början (typ onsdagen innan) då jag vet att Heidi nitat ofta vid hinder. Det gör mig inte speciellt rädd eller så, men för några år sen när jag hopptävla henne för första gången stannade hon på typ alla hinder, dock var det mitt fel då jag bara satt och "åkte" enligt mig nu i efterhand så då ville jag typ visa att jag kan. Jag kan ju ändå denna ponny inifrån och ut då jag ridit henne så länge. Men nu har hon byggt muskler (efter vila 1 år + dräktig) och har även ett snällare bett.

På framridning / framhoppningen gjorde jag rätt val och var klok genom att bara hoppa hindret en gång, och trava lite mest för att hon inte ska tagga upp, då blir hon en tiger och kastar sig över hindrena. Det resulterade i en lugn ritt (som dock var ganska snabb hehe), jag hade kontroll överallt och hon hoppade mycket väl.

Hon var såååååå grym och sjuuuukt fin! Asså jag är så nöjd, hade en toppkänsla genom hela ritten och efteråt. Red mina planerade vägar och Heidi var med på alla mina signaler, lyssnade tillbaka så fort jag bara rätade på mig och vi satte alla avstånd bra! Detta var Heidis första hopptävling på typ 2 år och hon gjorde det med bravur.

I själva banan var det två extra hinder - mur och grind. Muren låg vid M, med ett ganska relaterat avstånd till hinder nr 5. Och sen sista hindret på medellinjen var den rosa grinden. Jag hoppade både muren och grinden, ju annorlunda hinder desto roligare hehe är ju tråkigt och bara hoppa räcken och oxrar hela banan.

Bjuder på lite bilder från tävlingen!

//Emelie

Bjuder på sista bilden haha, koll vad glad Heidi är!!

Likes

Comments

Igår hade jag Julia på hoppningen. Vi hoppade banan för märkestagningen. 2:a hindret var en mur, 4:e var en grind och 6:e var en vattenmatta.

Senast jag hoppa Julia var i somras, det vag även senast hon hoppade överhuvudtaget så jag är supernöjd med henne. Hon blev ganska pigg inför hinder men det är ju bara roligt, hopphästen i henne vaknar verkligen!

Jag har ju önskat henne till hoppningen den 25/5 så kändes bra att jag fick henne på hoppningen.

Svårt att förklara banan men hoppas det går bra ändå. Men i vilket fall så red vi först igenom banan hinder för hinder och på hinder som muren o grinden hoppad vi först en gång o sedan andra gången la vi på en bom över. När vi hoppat hinder för hinder hoppade vi en o en hela banan.

Efter ridlektionen skulle vi säga en sak vi gjort bar denhär lektionen vilket jag tycker är bra så man verkligen få tänka över ridpasset.

Efter ridningen fick vi oxå rida bort 14 hästar till sommarbetet. Några gick med småponnysar medan vi som rider i M5 red bort hästarna, Jag red då Julia! De blev verkligen superglada när de fick komma bort till betet!

Ni får gärna kommentera vad ni vill att vi ska blogga om!

Ha det bäst så hörs vi!❤

Likes

Comments

Som Emelie redan skrivit va det programridning 1:a maj. Då hade jag Julia och på söndagen börja vi fixa inför måndagen, rycka mannen, ta fram schabrak o putsa träns.

Emelie var första start o jag andra och vi gick ut 10:30 för att rida fram på stora ridbanan, eftersom vi var först va det bara bra att vi fick stor plats o jag kunde rida Julia ordentligt utan att hon skulle bli "inträngd" på framridningsbanan. Red mest i skritt o trav för att få henne riktigt avslappnad vilket jag lyckades med o hon frusta nån gång och höll sig riktigt lugn o fin på banan, älskade häst😍. Tog bara typ 2 galopper för att inte riskera att hon skulle bli supertaggad. O jag gjorde även framdelsväningar som min ridlärare sa till mig på privatlektionen att det är en bra träning på Julia inför tävling (läs tidigare inlägg).

Medan Emelie red programmet stod jag bara stilla på framridningsbanan för att inte göra henne stressad om hon ska rida runt med massa andra hästar på en liten bana.

På banan fick vi en superrunda! Riktigt nöjd, enda som jag ångrar nu är att hon bröt av galoppen och när jag skulle fatta ny blev det fel galopp vilket drog ner ganska mycket på procenten (vet inte varför men glömde typ byta galopp), men supernöjd i vilket fall. Känner verkligen att vi börjar bli redo för tävling nu. Så glad att jag fått möjlighet att rida fina Julia!

Lägger in några bilder här under.

Ha det bäst så hörs vi!

15m volt

Fin tjej❤

Avskrittning

Likes

Comments

Första maj var det dressyrprogramridning på ridskolan. Jag red Heidi och programmet LC:2.

Jag och Therese var på plats ganska tidigt för att hinna knoppa och sånt innan första start 11.00. Jag var första ryttaren för dagen såklart, haha. Men det blev ju såklart stressigt på slutet ändå (:

Jag hade mest fokus på att hålla Heidi lugn och sansad. Jag tycker ändå att hon höll sig i skinnet trots nytt mildare bett (pga reglerna för bett, man får ej tävla dressyr på det bettet hon har annars) Men så fort Julia lämnade stora ridbanan där själva programridningen skulle ske, blev Heidi asspänd. Jag ba helvete hon kommer fortsätta vara sådär spänd hela programmet.

Men ritten flöt på fint, ett antal gånger blev hon stark och drog på, men hon var så himla fin stora delar av programmet. Ökade traven på diagonalen mellan M och K var nog det bästa på hela programmet! Hon är typ bäst på ökad trav, sänker hela sig och länger kroppen, såååå fin!!! Galoppen gick oxå väldigt bra trots att hon drog på lite på diagonalerna. Och det första hon gör när hon kommer in på framridningsbanan igen för att skritta o trava av, hon blir så avspänd som helst o ba sänker hela sig o ba går där helt avspänd på lång tygel? Vi får öva lite på att kunna vara själv och sådär avspänd på banan ;)

Sen efteråt hände en väldigt rolig grej! Hela familjen från travstallet kommer springandes mot mig och ba "vi har fått föl, vi har fått föl!" Så det blev att byta om och åka till Vrena för att kolla på Chrissies fina stoföl!

En allmänt bra dag var det!

Bjuder på bilder från tävlingen, igga mina hälar och hela min sits i princip, jobbar på det. Har haft en otrolig svacka i min sits som jag håller på att bygga upp igen.

//Emelie

​Stoföl e: Symphonic Hanover u: Chrissie Pace 

Likes

Comments

I måndags red jag en privatlektion för min ridlärare på hennes häst Julia. Vi tränade ganska mycket inför att starta en dressyrtävling då vi har det som mål just nu, som Emelie skrivit i tidigare inlägg. Vi började med att jag skulle göra många bakdelsväningar då hon ofta går på tvären vilket inte skulle vara så bra på tävlingsbanan, vi försökte helt enkelt få mig att ta kontrollen över när hon skulle flytta undan. Väldigt nyttigt för mig oxå.

Jag red som på en oval där det stod koner utspridda, då skulle jag rida till en kon göra en bakdelsvändning o rida till en annan kon tvärs över ovalen. Sedan red jag flera varv i trav lättridning för att få henne avslappnad o "gå ner i tempo". Det va flera gånger hon blev riktigt fin o man kände att hon slappnade av o minskade på tempot, fina Julia❤ Är väldigt taggad på vår första start nu! Vi red även några varv i galopp på ovalen där oxå målet var att få henne avslappnad. Det låg även en vattenpöl på ridbanan som Julia kände föratt ta som ett hopp😂 Jag var supernöjd o även min ridlärare var nöjd!

Emelie var med o agerade fotograf så lägger in några fina bilder här oxå!

Ha det bäst så hörs vi!❤

Ni får jättegärna kommentera om det är nåt speciellt ni vill att vi ska skriva om!

Likes

Comments

DRESSYRLEKTION:

På dressyrlektionen, helgen efter hoppning, red jag Twain! Unghästen jag red mycket under en period och inskolade på ridskolan. Hon har utvecklats så himla mycket det senaste året så det inte går att beskriva! Det gjorde (och gör fortfarande) faktiskt lite ont i hjärtat av att se andra rida henne, bästa Twain. Lektionen flöt på fint. Vi red serpentiner, som var lite annorlunda - de gick nämligen mellan A och K och mellan A och F och enda ner till andra kortsidan. Svår övning att förklara såhär. Men vi red mycket galopp och det var nyttigt, speciellt för Twain som nyligen lärt sig detta med galoppfattningar! I slutet övade vi även på förvänd galopp. Och vi fick till det ibland, på en förvirrad Twain haha. Superduktig var hon, min stjärna. Igen fick jag många fina ord från ridläraren bl.a. "det känns som att du tänker mycket när du rider henne och du förstår precis vad jag säger" och "du berömmer henne alltid oavsett hur galoppen och allt annat går och det är superbra!". ÅH blir så glad av sånna ord.


MARKARBETE:

Då red jag älsklingsHeidi igen! Therese har redan förklarat övning så det skippar jag. Hon var mycket lugnare än vad hon brukar vara haha när det ligger bommar framme. Dessutom byggde M upp så några bommar låg på varandra så det blev som ett pytteskutt för vissa (typ Silver tog det som 1m hinder). Lektionen gick bra, hon sprang inte iväg som hon brukar med andra. Är väldigt nöjd med Heidi denna lektion, hon kändes hur fräsch och fin som helst!

Nu ska vi ba träna massa dressyr och vara med i vår första lokala tävling förhoppningsvis väldigt snart! Therese på Julia och jag på Heidi är det tänkt och vi försöker hitta tävling för både storhäst och ponny (Julia e 155 cm mkh). Och vi ska även hitta ett annat bett till Heidi då hon rids på pessoabett just nu och det är inte godkänt att tävla dressyr i för ponny. Förhoppningsvis får jag henne på söndag igen sa M, då vi har dressyrprogramträning och snart är det "dressyrtävling" på ridskolan oxå!

Likes

Comments

Igår hade vi markarbete på ridlektionen. Jag red Twain som vi har skrivit lite om här förut, hon va pigg o glad!

Till en början red vi som en båge från B till E. Vi red en båge från B som det låg tre bommar i, som en solfjäder, sedan när vi kom på medellinjen skulle hästen gå rakt några steg för att sedan ställa om till höger och red då en båge med tre bommar i. Först gjorde vi detta i skritt o sedan i trav. Sen la vi även till volter i hörnen, en liten volt vid M med 3 bommar i. Vid volten vid M gjorde vi en hörnpassering och red sedan in på volten i trav nedsuttet. När vi hade ridit klart bågen hade vi även en volt vid K som såg likadan ut som den vid M.

När vi hade ridit bågen några gånger i trav så la vi till höger galopp i "E-bågen", då la vi även upp bommarna i en "hög". När vi hade gjort det några gånger la vi även till galopp i första "B-bågen", då red vi först volten i antingen skritt eller trav (valfritt) och fattade sedan vänster galopp för att rida fösta bågen i vänster galopp. Sedan bröt vi av till skritt på medellinjen och skrittade några steg för att sedan fatta höger galopp, fick till några bågar som va riktigt bra!

Det var i vilket fall en jättebra lektion igår och Twain kändes pigg!🎉

Efter lektionen hjälpte Emelie o jag till att kvällsfodra hästarna och la även in en morotsgodis till alla hästar för de är det verkligen värda❤

Nu har jag påsklov så det blir mycket stall denhär veckan, supertaggad!

Skriv gärna vad ni vill att vi ska blogga om så hörs vi!❤

Likes

Comments