Hej alla!

Som sagt så är grönt kort kursen över och allt har varit roligt 😊 tänkte skriva ett enskilt inlägg om det senare.

Nu har ju skolan börjat och idag e det redan onsdag. I på kunskap slutar halv 12 hela veckan så det e ju chill 💪🏼👌🏻
Denna vecka har jag varit i travstallet varje dag och pysslat lite. Mockat, tagit in hästar o borstat dem och nattat o fodrat, sånt som man gör i ett stall haha 😂
Jättemysigt 😍

Och nu är det ingen ridning på ridskolan så uppdateringen blir nog sådär om inte jag (och Therese ibland) uppdaterar från travstallet och Therese från Vicke.

//Emelie

Likes

Comments

Asså äntligen har snön kommit! Visst det har varit snö innan men inga mängder lixom men äntligen haha.

Igår kväll när det börja snö så BA "kommer nog knappt synas" men jodå det är ca 2dm snö nu! Hehe

Idag var jag hos min medryttarponny Vicke, vi var ute o red i snön supermysigt. Vi tog några galopper på snöåkern.

Aja hoppas iaf att snö hade tänkt att stanna ett tag nu haha.

Vi hörs!

Nya vintermodet? Haha

Likes

Comments

Hejhej alla
Haha jag tänkte oxå göra ett inlägg, mest för att liksom.

Det har inte hänt så mycket på jullovet mer än att jag hängt i travstallet. Senast idag red jag Ametist (travhäst som blivit ridhäst) ihop med hon som äger henne och en häst till, Sterling, och gården. Det var mysigt! Kallt men mysigt 😛 Det var typ -8 grader så det var ganska fruset överallt så det var lite knöligt och buckligt här o var men det gick 😉 Ingen av mig och Therese har varit på ridskolan på jullovet, det har varit öppet stall men det gick vi inte på haha.
De två sista ridlektionerna för terminen red jag Twain och Heidi (Heidi allra sista lektionen) barbacka. Sååå mysigt och roligt 😍 Jag älskar att rida barbacka och Heidi var verkligen fluff XL ponny, Twain inte lika fluffig 😍😍

Tvingades även säga hejdå till världens bästa häst, bästavän, andra halva osv osv kan hålla på i timmar - Celine (travhäst) som åkte hem den 15 december. Saknar henne så mycket.

Är suupernöjd med årens jul, då jag fick en iPhone 6s roséguld i julklapp då min varit trasig sedan en tid tillbaka. Det är mestadels varför jag inte bloggat då även båda datorerna pajjat (nu har vi en ny stationär men laptopen e fortfarande på lagning så det e skitjobbigt att blogga från mobilen ju 😫)

Imorgon skulle jag o Therese ridit Ametist o Rose (en travhäst) tillsammans i den djupa snön men det blev inte så.

Som sagt, torsdag, fredag och lördag har vi grönt kort kurs på ridskolan så händer det nått intressant kommer det nog upp på bloggen så den uppdateras haha 😂

Översta: Ametist och Rose
Efter A o R: Fina Kirribilli aka Kirran, sån charmig häst, typ lite smått kär i henne 😍
Efter K: Rose i morgonsolen 😍
Längst ner: Ametist i morgonsolen

//Emelie

Likes

Comments

Hörni vi har inte bloggat på hur länge som helst😁 Men ni ska vi bättre oss o börja igen, för dedär ju trots allt roligt haha. Ja det är ju mycket som hänt när vi varit borta men vi tar o blickar framåt nu ist😂 Nu i veckan ska vi gå grönt kort kurs på torsdag, fredag och lördag och så kommer vi förhoppningsvis ut på lite tävlingar.

Vi hade tänkt att vi bloggar om varje dag efter kursen om ni tycker det är kul att läsa haha.

Men hörni det har ju blivit nytt år haha, gott nytt år💖

Nu får vi hoppas på bättring från oss med fler blogginlägg o så hörs vi!

Bild från julmaknaden i början av december som vi faktiskt blogga om😂

Likes

Comments

Idag var vi med ridskolan på en julmarknad o hade ponnyridning. Kom en del barn o red. Men det va mysigt o det va julkänsla med lite snö o så hade ponnysarna på sig tomteluva o renhorn😍 vi var där från 10-13.

Emelie o jag sprang till kiosken som inte alls ligger långt bort från julmarknaden o köpte morötter till hästarna, för det är dem värda💖. Efter julmarknaden åkte vi tillbaka till ridskolan o lasta av o fixa lite.

Imorgon är det sista lektionen för den här terminen☹️ men det är barbacka o vår ridgrupp ska ha jultema så det kommer bli jättemysigt.

Vi höres!❤️

En supersöööt Julle i sina renhorn😍

Likes

Comments

Imorgon är det sista dagen innan både Emelie o jag går på lov, känner att lovet kommer väldigt lägligt hehe. Vi kommer tillbringa den mesta delen av lovet i stallet, höstlov=hästlov!

Har inte så jättemycket inbokat förutom fredag när det är träningsdag, på förmiddagen är det dressyrträning o på eftermiddagen är det hoppträning. Träningsdagarna som jag varit med på tidigare har varit superroliga o man har lärt sig massa på dem. Så det ska bli superkul! Kommer säkert vara i stallet alla dagar haha.

Går faktiskt på lov redan kl 11:10 imorgon så det blir skönt!

Vi uppdaterar mer i veckan.

Ha det bäst!
// Therese

Likes

Comments

Var ett tag sen jag skrev men nu tänkte jag sätta mig ner och skriva ett ordentligt inlägg om ridlektionen idag och om ridlektionen när jag red Heidi senast.

Jag red Heidi på caprilli-lektionen v.40 och hon var full av energi som vanligt haha. Det stod 3 hinder på banan. Ett lite innanför spåret på medellinjen mellan M och H, ett mellan X och A på medellinjen och ett vid F. Sen skulle man rida som bågar och slalom för att ha så mycket kontroll på hästen som möjligt. När man hoppar Heidi så måste man alltid hålla upp hennes huvud och driva på - även fast hon e het och sticker för hon gräver alltid ner huvudet när hon hoppar, för hon älskar det och tar fart bäst då. Heidi har ingen hoppteknik och vet ej hur hon ska hoppa om hon inte får rusa mot hindret så därför måste man driva på, och ha upp huvudet på henne eftersom hon gräver ner huvudet och skulle stanna så skulle det inte finnas en chans att man sitter kvar. Det gick riktigt bra till slut! Hon kändes fin och fräsch, vilket är superbra eftersom hon varit halt pga dräktigheten i ett år :) Vi hoppade 60 - 70 i slutet och det är första gången hon hoppar så "högt" efter vilan :D Bästa bästa ponny vad jag älskar dig ♥ Lycka att få hoppa henne igen!

Idag så var det dressyr på schemat. Jag red ungponnyn Twain, som jag även har skolat in på ridskolan - så jag har ridit henne en del. Man skulle rida rätt upp vid B till E och ta varannat varv till höger och varannat varv till vänster varje gång man kom dit och vid B fanns en volt till höger och när man kommit upp till E fanns en volt till vänster. Sen fanns det även en volt vid F och H. I början körde vi på och travade, men skrittade volterna för det var väldigt blött på ridbanan så det skulle gå så lugnt till som möjligt. Sen mot slutet skulle vi fatta galopp efter volten vid E om man skulle till vänster och efter volten vid H om man vände höger. Twain var såååååå fin idag!! Hon har utvecklats så himla mycket på så himla kort tid fina ponny ♥ Sen när man får mycket fina ord från ridläraren efter ridlektionen får ju bara en att stråla av glädje! Älskade Twain ♥

//EmelieJag på Heidi hoppar hindret och Therese på lilla Tanja som är fjordkorsning bredvid hindret :)

Likes

Comments

Idag har jag, Emelie o P varit i stallet. Vi hjälpte till lite i stallet och tömde en trasig frys på is haha. Vi sålde även ridborgarmärket då alla lektioner under veckan tar ridborgarmärket, man ska rida 1,5 varv i valfri gångart (meningen är att alla ska klara av det vilket jag tycker är jättebra:)). Tror faktiskt att alla märken blev sålda.

Efter stallet åkte jag, Emelie o P hem till mig o värmde oss o kolla på "black beauty".

Imorgon är det vår tur att rida o då ska även vi ta ridborgarmärket.

Lite kort inlägg om dagen.

Hörs snart igen! :)

Likes

Comments

Igår så hade vi caprilli på ridningen, lite blandning av dressyr & hoppning (lydnad). Jag red en liten b-ponny som heter Tanja, så rolig att rida. Vi red som en bana med volter, slalom osv. det va iaf 3 hinder i banan låg på lite olika höjder tror att det var ungefär 40-60cm på de olika hinderna. Till en början ville hon inte riktigt "ta för sig" över hinderna o behlvde lite mer självförtroende men ju längre in på lektionen vi kom fest mer självförtroende fick hon. Till slut hoppade hon helt klockrent så nöjd över henne. Vi hade ju även volter och sånt i banan som jag skrev och för det mesta kändes hon ganska mjuk o fin i volterna och sökte sig då o då till en bra form. Men så glad att hon fick mer självförtroende så hon kanske blir mer säker på hoppningen nu, man märkte att hon tyckte att det helt plötsligt blev mycket roligare.

Tanja fick ha på sig ett par jättesöta Nalle Puh lindor och ett gult schabrak.

Ha det bäst så hörs vi!

//Therese

Likes

Comments

​Detta inlägg kommer väldigt sent, men vi har typ glömt att blogga hehe. Ska försöka börja igen :) 

I söndags (2/10) så hade vi markarbete. Jag red Jolly och Therese red Heidi. 

Det var en övning med 3 "solfjädrar" (bommar) som man skulle rida över och sen var det bl.a volt vid K osvosv. I slutet skulle vi galoppera från E till M, men då ville inte Jolly. Hon e ganska svårfattad i galopp för hon vill gärna ränna iväg i slängtrav, men tillslut lyckades vi! Övningen är ganska krånglig att berätta såhär skrivande, så väljer att inte skriva hela övningen :)

Jolly kändes himla fräsch och pigg, mycket avslappnad och i form. 

Therese får skriva hur Heidi kändes om hon vill och hinner ;) 

Kort inlägg, men imorgon är det ridning igen och jag o Therese ska vara i stallet hela dagen är det tänkt :)


Likes

Comments