Så tråkigt ! När jag kommer ut och ska ta in tuffe märker jag att han är öm . Han har tappt en sko. KUL.....
Får ringa pappa så kanske han kan komma imorgon och lägga på den. Måste bara hitta den i den stora hagen bara haha! Ge mig ett lycka till 😂Likes

Comments

Igår körde jag upp för b kort och det hur bra som helst! Han sa att det inte va några problem alls ;) Så skönt att ha körkort nu! Friheten man känner är obeskrivlig. Nu har jag ingen bil än men får ta mammas bil när hon inte har den. Har sökt några jobba så hoppas att jag får nått så jag kan börja spara till en bil. Sen är ju det att den kostar mer än att köpa den. Utgifterna slutar inte där liksom.Likes

Comments

Magen bar varit ett kaos ! Familjen har också haft så! Mådde kasst i måndags då jag spydde osv. Gjorde det bara en gång men ändå. Mådde så illa hela den dagen. Tisdagen var magen bara ur balans! Kunde inte äta mer än lite gröt eller något åt det hållet!

Idag mår jag mycket bättre och jag testade att äta lite potatismos som mat och det gick ner. Jag fortfarande inte äta normal mat. Går bara inte. Det är nu man inser att man behöver egentligen inte så mycket mat haha ;)

Kommer att vara hemma från skolan i morgon med då jag måste kunna äta normal mat innan jag kommer tillbaka till skolan. Det går inte annars.

Ska även köra upp för körkort på fredag så kommer vara tvungen att ta ledigt då. Att vara borta en hel vecka är sjukt stressigt. Man har ingen koll när man ligger hemma. Ångesten kommer krypande känner jag.

Får försöka att bara ta det lugnt !

Likes

Comments

Imorgon kommer jag rida honom första gången på så lång tid ! Kommer bli kul och intressant haha😂 Han stod på tårna när pappa skodde han så han kommer säker vara lite halvgalen ! Mamma kommer att vara med så det känns lite tryggare om det händer något. Man vet aldrig ! Jag kommer att longera ett tag först sen sitta upp. Jag kommer inte kräva såklart ett dugg. Bara kan går där jag styr typ. Men jag kommer att kolla alla gångarter. Han går på lösdrift och rör sig mycket allmänt så. Såklart kommer jag skritta mest plus lite trav. Galopp är typ två varv i både vänster och högervar typ.

När han har fått sitt första pass är det bara att köra på.

Såhär kommer hans schema att se ut på veckan!

Mån- Markarbete

Tis- vila

Ons- dressyr

Tors- skritta ut lite runt gården sen dressyr

Fre- vila

Lördag- markarbete (sen när han är mer igång är det hoppning här)

Söndag- valfritt pass (varför inte bara mysa?)


Hur kommer det se ut i månader?

Feb

Feb kommer bara vara ingångsättning! Ingen hoppning. Börja lätt sen öka mer och mer.

Mars

Nu kommer det ställas lite mer krav. Jobba på hans muskler. Små hoppning börjar komma in i bilden. Slutet på månaden ska jag börja kolla hopptränare. Jag kommer även skaffa ridhuskort.

April

Nu ska han vara så pass ingång så han är i trimm. Han ska har bra med muskler och kondis. Under denna månaden kommer vi att börja hoppträna. Varannan vecka eller en gång i veckan. Vad tycker ni är bäst?

Maj

Rida som vanligt helt enkelt. Komma ut på p&j kanske?

Juni

Nu börjar vi komma ut på tävlingar! (Lokalt)

Han har varit på p&j men inte på tävling. Det kommer gå hur bra som helst.


Framåt i månadssyfte får komma senare då vi får se vart vi ligger. Nu när jag bara har en häst så kan jag få mer kvalite´. Taggad till tusen!


Likes

Comments

Pappa var här idag och skodde lilla tuffe. För imorgon ska jag rida honom första gången på ett år. Imorgon ska jag börja att rida igen. Jag har ju haft ett bra uppehåll som har gjort att jag är mer taggad. Kommer behöva longera ett bra tag först tror jag för han var halvt galen när han skoddes. Det brukar han inte vara haha!

Ska snart gå ut till stallet och bara fixa lite. Vi har knapps "varit" i stallet på ett år. Det enda vi gjort/gör är att köra ut en bal, kolla vattenkoppen, strö i lösdriften, kolla till de osv. Det har haft en riktigt lång semester. Se det behövs städast och putsas. Ska lägga bort Bettis saker med. Har ingen som kan ha hennes saker just nu. Vem vet jag kanske skaffar en till? Kommer ett inlägg om det. Vd jag har för tankar kring det. Jag som alltid har haft fler än en. Eller ska jag bara ha en?

Det kommer bli riktigt mysigt. Kallt men ändå haha;) Sen ska plugga lite då jag ligger efter en del just nu. Bara att kämpa på !

Hoppas ni har det bra min hjärtan ! ❤

Likes

Comments