Header

Just nu kan jag lätt känna igen mig i denna Miley Cyrus låt "The climb". Super bra låt egentligen och låttexten känns det som att jag verkligen kan relatera mig till just nu.

I can almost see it
That dream I'm dreaming but
There's a voice inside my head saying
You'll never reach it,
Every step I'm taking,
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking but I
Gotta keep trying
Gotta keep my head held high

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down but
No I'm not breaking
I may not know it
But these are the moments that
I'm going to remember most yeah
Just got to keep going
And I
I gotta be strong
Just keep pushing on, 'cause

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb (yeah)

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes you gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb (yeah yeah ea ea)

Keep on moving
Keep climbing
Keep the faith baby
It's all about
It's all about
The climb
Keep the faith

Keep your faith

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Har haft lite torka här, men har velat ta det lugnt den sista tiden och vara med familjen. Fokuserar mest på det och jobbet just nu.

Men har lite tid över just nu innan jag ska hämta Joel på förskolan.Så skönt att få tillbaka rutinerna igen, Joel har haft lite bakslag med sjukdomar dom senaste veckorna och det verkar inte bli bättre egentligen. Känns hela tiden som att något nytt drar in över honom.

En grej som ni antagligen kommer skratta åt som inte ens vi visste fanns och det är att Joel förra året råkade ut för något som heter "höftsnuva", alltså en förkylning som sätter sig på höften eller höfterna. Och vi tror det har dragit in över Joel igen. Hur märker man det då? Jo det kan uppstå efter en vanlig förkylning och man märker att barnet kan börja halta. och det har Joel börjat med nu. Vi märkte det igår när vi var här hemma och skulle in och handla som han började halta ordentligt. Vi frågade om han hade ont men nej. Så vi får vänta ut det och se vart det leder. Detta är något som går över av sig själv. Men första gången han råkade ut för detta då vi inte visste om det tog vi in honom till akademiska där dom undersökte honom och röntgade honom för att vara på säkra sidan så att det inte var något annat som var knas.

Men ja när ska detta ta slut. Hoppas det dröjer länge nu innan näsa bakslag kommer. Man blir som mamma oroad men samtidigt så blir det ju så här när små barn lätt sjuka och speciellt förskolebakterier.

Hur har ni andra med barn haft det första året på förskolan med era små och sjukdomar?


Likes

Comments

Efter att jag råkat spräcka två av naglarna i veckan på ett jobb när jag slog i handen så valde jag att göra om och nytt igen.

Denna gång blev det ljusrosa med skimmer och rosa rhinestones stenar som det lilla extra piffet. Så avslappnat att sitta och fixa detta. Nu behöver jag en försökskanin för annars kommer mina naglar bli galna på mig.

Likes

Comments

I onsdags natt innan jag och J skulle gå och lägga oss så hör ja hur Joel kräks inne i sin säng och springer in till honom och drar upp honom och ut i hallen där han kaskad kräks över hall golvet. Jippe!

Det var bara att sjukanmäla honom från förskolan och meddela jobbet. Jag mådde själv illa själv när jag vaknade så hade nog inte kunnat jobba iallafall och var livrädd att kräkas själv under hela dagen.

Under dagen hostade han några gånger så jag trodde hela tiden att han skulle kräkas varje gång men klarade sig. Matlusten är väl inte riktigt på topp hos honom än men det kommer nog.

Idag annars är vi båda lediga och tar det lugnt hemma.

Han ligger just nu och sover då han var trött och jag sitter och hinner uppdatera lite samtidigt som jag kollar igenom inspelade program som jag aldrig hinner se annars.

Resten av dagen blir lugn. Jag ska nog in och handla sen efter middagen, sedan fredags mys i soffan.

Vad gör ni idag?

Likes

Comments

Efter jobbet idag åkte jag hem, drog på mig halsduk, mössa och handskar. Tog fram barnvagnen ur förrådet och gjorde i ordning den och gick sedan ner i lugn och ro ner till samhället för att hämta Joel på förskolan. Super skönt att ta en långpromenad i höstsolen med lagom kyla i luften.

Joel tyckte det var super kul att jag tog med vagnen och ville mer än gärna komma upp snabbt i den och rulla. Han satt stilla hela promenaden hem och pekade glatt omkring sig.

Väl hemma efter lite gungande i trädgården så gick vi in och gjorde i ordning en macka och satte sedan på lite traktorklipp där han sedan somnade i soffan också. Han har tydligen verkligen tagit ut sig på förskolan idag om han somnade sådär vilket han aldrig annars gör.

Får se hur han blir i morgon efter förskolan då jag jobbar långpanna hela dagen och då han ska vara på förskolan hela dagen. Både mamma och son kommer nog vara trött :)

Nu resten av kvällen blir det soffan med en kopp kaffe och en tidigt läggning av mamma.

Likes

Comments

Sen Joel kom till världen så inser jag hur viktig familjen betyder för mig. Vår lilla familj som jag älskar över allt annat.

Joel åkte ju på en öroninflammation så vi var in med honom i fredags för att få någon att kika på honom. Vi märkte att han hade fått en vätska som runnit ut ur båda öronen och som sedan torkat in. Då fatta vi varför han haft feber och varit så otroligt kinkig. Stackarn!

Så nu har han fått antibiotika som ska tas 3 gånger dagligen och i 10 dagar.Min lilla krigare vad du får stå ut med saker.

Men en sak är säker och det är att jag alltid kommer att finnas där och skydda honom mot det jag kan,, sjukdomar och negativa personer eller saker. Man kan aldrig skydda sitt barn fullt ut men till stor del. Och han kommer ju alltid vara sårbar för mig med tanke på hans start. Och det minsta jag kan göra är att finnas där för honom när han behöver stöd och hjälp.

Joel har ju turen att han har en familj och vänner runt honom som älskar honom och vill honom väl. Men samtidigt, om jag för en gångs skull ska vara ärlig så finns det folk som också inte vill lära känna honom eller som vill visa det mer. Detta är något jag håller tyst om eftersom det är väldigt personligt. Dom närmaste vet om detta och jag har dom bakom mig som tröst. Det uppskattar jag och eftersom jag har dom så känner jag ärligt talat att jag inte går miste om något utan det är mer synd för Joel och jag vet inte riktigt vad jag ska säga till honom när den dagen kommer då han frågar frågor om det.

Jag hoppas den dagen dröjer väldigt länge, för jag vill inte att den dagen ska komma. Jag är en väldigt "mesig" person oftast och har väldigt svårt att säga nej eller stå upp emot andra om det blir en tuff situation. Men denna gång har jag inte gjort det utan satt hårt mot hårt,,, bara för Joels skull. Jag som mamma vet vad som är bäst oftast och i denna situation så vill jag inte att han ska bli ledsen eller ha negativa känslor så därför håller jag honom borta ifrån det på bästa tänkbara sätt för honom.

Detta är den enda gång jag öppnat upp lite av denna personliga röran som pågår i mitt och Joels liv. Men som sagt jag är glad för allt stöd jag får från min fina familj och vänner. Tack snälla ni! Till er som jag alltid kan vända mig till

Likes

Comments

Joel sov fram till 12 då jag fick gå in och väcka honom, stackarn var helt slut och tog tempern som såklart visade feber. Efter att han fick en alvedon så blev han något piggare men inte helt fullt som han brukar vara. Och eftersom han har feber idag blir han hemma i morgon då han måste ha en feberfri dag innan han får komma tillbaka till förskolan igen.

Men nog för att jag förstår att jag måste stanna hemma med honom är det ju inte speciellt roligt att missa jobbtimmar på jobbet, speciellt inte när man är så pass ny som man är också på stället. Skillnad om jag hade varit kvar på det gamla stället men jag vill ju kunna visa framfötterna nu när man har nytt jobb, och så åker man på att vabba titt som tätt. I morgon kunde inte J vabba då han skulle på läkarbesök på jobbet i samband med att han ska ta utökat körkort. Men på fredag om Joel till förmodan inte skulle vara bra tills dess så tar J honom då istället så får jag jobba igen.

Nog för att man hade ställt in sig lite på att man skulle behöva vabba till Joel men så här ofta trodde jag visserligen inte.

Nej, nya tag i morgon och håller tummarna att febern släpper snabbt.

Nu en kopp kaffe och sedan kryper jag ner i soffan bredvid sonen.

Likes

Comments

Igår efter att Joel lagt sig innan middagen och jag och J fick äta själv gjorde jag sedan mina naglar efter att mitt lim äntligen kommit :)

Körde på en ganska simpel look. Tänkte ju glitter först men körde istället på midnattsblå typ (heter väl något annat egentligen) och sedan lite rhinestones som det lilla extra.

Är ändå rätt nöjd. Lite ovant att ha naglar igen. Tänkte jag skulle pröva gele sen lite längre fram, men måste då fixa lite uv lampa och nya redskap som pensel mm.

Vad tycker ni? Hiss eller diss?

Likes

Comments

En ledig dag blev det idag och hade tänkt att jag och Joel skulle ut,, men han blev helt plötsligt riktigt, riktigt nere igår när han efter flera försök att försökte få nappen (vi försöker bara ha den när han ska sova nu) och han somnade tillslut utan den i J´s famn i soffan efter att ha gråtit sig själv till sömns. Det konstiga är att han var riktigt klängig och ville bara vara i famnen hela tiden och gungas. Och så brukar han aldrig vara om det inte är så att han mår riktigt dåligt och vill vara nära.

Under natten har jag gått upp typ varannan timme för att ge han både napp och välling i försök att få honom att slappna av och sova. Feber hade han inte igår kvälls och han känns inte kokvarm nu heller men ska ta en temp när han vaknar. Nu har han sovit sen strax efter 6 då jag var upp sist för att ge han välling.

Om han nu mår så dåligt så får han sova hur länge han vill. Det är ju ändå den bästa medicinen när man är sjuk. Undrar bara vad det kan vara som är fel med mitt lilla hjärta.

Det blir ju inte en bättre dag för att att det är riktigt skitväder ute heller. Riktigt deppigt!Vi får ta en kureringsdag här hemma så Joel får vila ordentligt och försöka göra det bästa av dagen ändå.

Kan inte någon komma hit med lite sushi till lunch åt mig kanske? Hehe. :D

Likes

Comments