Header

Jeg må bare rett og slett le av meg selv. I dag våknet jeg opp, tok meg en kakao, unnet meg en kjeks fordi det er FREDAG! Publiserer den obligatoriske "fridag" selfien, og hvilken dag er det i dag? Jo, torsdag! Haha, sånn går det når favoritt dagen er fredag!

I dag tenkte jeg bare å skrive topp 10 ting jeg hater, kanskje kjenner noen av leserne mine seg igjen? Who knows?

1. Jeg har aldri:

Det er noe med denne drikkeleken som skriker utdatert for min del. Jeg kan fint dele mye med mine nærmeste venner, men å sitte i en gruppe hvor jeg ikke kjenner noen og drikke til personlige spørsmål er jeg ganske over. De fleste som kjenner meg vet vel dette ganske godt fra før. Haha.

2. Sure mennesker på byen:

Tenk deg selv, du drar ut på byen, koser deg med venner, det er topp stemning, også bare... Et surt menneske retter blikket sitt mot deg. Hva er vitsen sånn egentlig? Smil og vær glad heller!

3. Kongler

Åhh, det er noe med kongler som jeg rett og slett ikke klarer, og særlig når de vokser på trær. Det gir meg frysninger rett og slett, og det har de gjort helt siden jeg gikk i barnehagen. Uff.

4. Kjøleskapet i leiligheten:

Det blir rett og slett aldri ryddig i det kjøleskapet. Det er lite, lavt og står på bakken. Enough said.

5. Rot.

Jeg bør ikke ha det super rent, men jeg må ha det ryddig rundt meg for å kose meg med god mat eller film.

6. Uryddig seng

Jeg må re opp sengen. Ingenting slår følelsen å legge seg i nyoppredd seng sammen med J. Beste følelsen i hele verden. Så det er noe jeg gjør hver dag.

7. Våt Akilles.

Nå har jo vi en ekstremt koseklump av en hund. Han elsker å sitte på fanget. Men når det har regnet ute, vi har vært ute på tur og kommer inn igjen kunne han spart seg for nærkontakt til han hadde tørket igjen.

8. Edru på fest

Jeg bryr meg overhodet ikke noe om at andre ikke drikker på fest. Det er helt opp til hver og en. Men jeg klarer det ikke selv.

9. Når venner sier Therese og ikke Tessa.

Jeg liker å bli kalt Tessa i gjengen, det er bare sånn det skal være.

10. Å dra fra Akilles.

Mammahjertet blør litt ekstra akkuratt i det øyeblikket jeg lukker døren og to store, sørgende øyne møter blikket mitt. Åhh..


- Tessa ❤


Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

  • 171 Lesere

Likes

Comments

Jeg var veldig usikker på om jeg i det hele tatt skulle skrive dette innlegget. Rett og slett fordi temaet "foreldre og barn" er et så sensitivt område hvor man lett kan trå feil, noe jeg selvfølgelig ikke ønsker. Jeg har ikke barn, og vet heller ikke hvor vanskelig det er, men jeg har vært et, og det er ut i fra den siden jeg har valgt å skrive. Fra et barns perspektiv.

Barn trenger foreldre. Foreldre som følger med og setter grenser når det trengs. Foreldre som stiller opp når livet tar noen uforutsette veier. Foreldre som skjønner når de bør bryte inn, og når de bør la være. Foreldre som opptrer som forbilder. Foreldre som løser problemer, istede for å skape dem.

Men hvordan gjør man det? Hvordan får man tilliten til å være den som står sønnen eller datteren sin aller nærmest? Hvordan unngår man å støte barna fra seg?

Kommunikasjon. Man må tørre, uansett hvor vanskelig og ukonfortabelt det er å ta den praten. Praten om sex, fest, alkohol og tillit.

Det holder ikke med en time i syvende og åttende klasse, med en lærer eller helsesøster som ikke kjenner barnet ditt. Det holder ikke at de forteller om det som står i lærebøkene, når det er alt rundt som er viktigst. Presset man opplever står ikke i en bok, hvor syke festene kan ende opp med å bli står ikke i en bok, hvor onde mennesker og hvor stygge jenter, gutter og gjenger kan være i mot hverandre står ikke i en bok. Barnet ditt bør høre fra deg hvordan man skal behandle et annet menneske, barnet bør høre fra deg at det finnes mennesker ute i ditt nærmiljø som vil deg vondt. Barnet bør høre fra deg at det er lov å være usikker, men at man likevel ikke skal føle seg presset til å gjøre noe man ikke vil. De bør høre fra deg at du er der, uansett sted eller tid. Det er så viktig.

Barnet ditt ser opp til deg. Sånn skapes det tillit, det er disse samtalene som gjør at man oppnår et viktig bånd for fremtiden. Tillit betyr i bunn og grunn alt. Om et barn ikke har tillit, skaper man bare avstand. Sett grenser, men ikke glem bort kommunikasjonen underveis, den er viktigere en du tror når et barn vokser opp.


- Tessa ❤


  • 175 Lesere

Likes

Comments

Jeg blir altså så forbannet over hvor frekke folk kan være. I går hadde jeg bestilt to billetter til Suicide squad. Jeg valgte å bestille over nett, slik at vi var sikret gode plasser i salen. Vel.. Vi hentet billettene våre, kjøpte inn det obligatoriske filmgodteriet og var endelig klar for to timer med intens spenning..

Vi steg inn i salen, dobbeltsjekket billettene, og tror dere ikke at hele raden var full.. Jeg tenkte kanskje at mannen og kvinnen som okkuperte rad 3, SETE 4 og 5 ville flytte på seg, når vi ble stående å se på de, men neida. De tittet rart tilbake, mens hendene var fulle av baconsnacks og popcorn!

Så til dere to lodotter på vår rad. Dette er en prinsippsak for min del. Filmen var like bra på rad to og med seter helt ute til siden. Men neste gang dere vil ha bedre sikt, bestill på forhånd eller sett stumpen deres ned på de kjipe plassene som står på deres bilett. Neste gang blir det bråk! Jeg må bare tøffe meg opp litt først. (Filmen var amazing btw! Anbefales på det sterkeste. Tessa kast 5! )

Ha en strålende lørdag peepz!


  • 239 Lesere

Likes

Comments

Det er midt på natten, regnet sildrer utenfor vinduet. Jeg vil sove, men hodet mitt vil tenke. Regnet utenfor vinduet er så beroligende, det føles ut som at verden er satt på pause når jeg lukker øynene mine, men bare for et lite minutt. Jeg kryper tettere inntil J i sengen, jeg får lyst til å fryse dette øyeblikket for alltid. Øyeblikket hvor jeg føler meg trygg, hvor jeg føler meg verdsatt og elsket. Øyeblikket hvor det eneste jeg klarer å tenke på er hvor heldig jeg er.

Alle fortjener et sånt lite øyeblikk. Hvor man er takknemmelig over det man har, og da snakker jeg ikke om den fine bilen i garasjen, hytten på fjellet eller god økonomi. Jeg snakker om kjærligheten og tilhørigheten man har. At man er noens mor, søster, far, bror, tante, venn eller kjæreste. For hva har vel alle de materiellet godene og si om man ikke har noen å dele de med?

Kjærlighet betyr ikke bare et klisseste quote på instagram eller par bilder i solnedgangen. Det betyr så vanvittig mye mer.


  • 173 Lesere

Likes

Comments

Kjære lesere! Jeg har vært borte fra bloggen i lang tid nå, og det har vært hundre prosent bevisst. Når jeg startet denne bloggen hadde jeg et mål. Jeg ville skrive om mitt liv. Jeg ville dokumentere oppturer, såvel som nedturer. Samtidig som jeg ville bevare store deler av privatlivet mitt. Den balansen virket så lett til å begynne med, men så fort jeg satte meg ned ved tastaturet ble det fort vanskelig å holde igjen. Skrivingen ble en fantastisk terapi for meg. Jeg skrev lange tekster, rett fra hjertet. Med min stemme. Stemmen som jeg selv hadde skapt. Den en gang usynlige stemmen som blomstret opp via tastaturet, ord for ord og mening for mening.

Jeg var inne på tanken om å legge ned denne bloggen. Men fuck that. Jeg bor i Norge, jeg har ytringsfrihet til å skrive hva jeg vil. Take It or leave It. Ingen skal bestemme over hva jeg skal skrive på denne plattformen, det er faktisk helt opp til meg ene og alene. Så lenge jeg har en grense, og jeg vet hvor den går så trenger jeg ikke og bekymre meg så mye. Ingens liv er vel perfekt i bunn og grunn? I dont think so.

Jeg elsker jo åpenhet. Jeg elsker at folk deler opplevelser fra sitt liv. Hvorfor? Fordi jeg en gang søkte trøst og fant hjelp på den samme måten, ved å lese andre sine tekster. Når jeg selv var fanget inne på mitt eget rom av frykt og tårer ble blogger min inspirasjon. Jeg kommer til å fortsette og dele ting med dere, tvinge dere til å lese mellom linjene. For det er virkeligheten og det løftet jeg engang gav til meg selv. Samtidig som jeg gleder meg til at den søte, lille bloggen min også skal ta litt andre retninger fremover.

Jeg har fått så mange fine tilbakemeldinger på denne bloggen sålangt, og jeg gleder meg til mange, mange flere fremover. Kjærlighet <3


  • 259 Lesere

Likes

Comments

Wihuu, det er fredag og tid for et nytt blogg innlegg! som sommeren er her går jo dagene utrolig fort og det skjer mer. Litt mindre blogging blir det, men samtidig skal jeg gjøre det jeg kan for å stikke en tur innom innimellom. Men over til dagens tema.

Jeg personlig digger Skam. Jeg synes det er utrolig bra at det endelig har kommet en serie på banen som uten filter tar for seg hvilke valg og utfordringer som ungdommer står ovenfor i dagens samfunn. Men helt ærlig syns jeg at det har tatt litt for mye av i sosiale medier i det siste. "Hvilke ferieøyer Noora vil dra til i sommer", savnet meldinger av William og nå.. 40 år gamle damer som åpentlyst skriver på sosiale medier at de vil "hooke med William" ,"ta av han klærne" eller "bli med Wilhelm hjem".

Altså, hvor skal jeg begynne? Thomas Hayes, som spiller William i nrkserien "Skam" er nitten år gammel. Jeg vil faktisk påstå at om du tar en selfie av at du slikker en vanlig nitten år gammel gutt i øret på byen, samtidig som du skriver under bildet at du vil #hooke med han, at han er #deilig eller #jegblirkåtpådeg vil få sterke reaksjoner som godt voksen. Hvorfor skal det da være greit bare fordi han spiller en karakter? Om vi snur bordet rundt er det da også greit at Sofie Pettersen som spiller Noora mottar #hooke kommentarer fra eldre menn? Ser dere poenget mitt nå?

La skam være for målgruppen. Alle skal jo få se på skam uansett alder, ikke missforstå meg. Men å bruke #hooke begrep etter passerte førti, syns jeg er litt vel upassende. Det finnes jo et menneske bak denne karakteren. En #19ÅRGAMMELGUTT.

  • 235 Lesere

Likes

Comments

Hei! Da var det plutselig blitt lenge siden forrige innlegg. Men slik er og skal bloggen være. Jeg elsker å ha en plattform og skrive ned tanker og følelser på, og jeg sikter meg ikke inn på bloggtoppen med det første. Det er det som funker for meg. Bloggen min handler ikke om å få mange lesere, den er mer som en terapi for meg, og om jeg når ut til andre så er det bare en fantastisk bonus ved siden av!

Jeg håper alt er bra med dere, og at dere nyter sommerværet som herjer over landet denne uken. Hvor fantastisk motiverende er det ikke med litt lysere tider? Endelig kan man ta i bruk solbrillene, favoritt sommerkjolen og det beste av alt. Man slipper strømpebukse utgiftene til hver eneste fest! Wihu, det er sommer!

Jeg gleder meg helt vilt til kose grill samlinger, hvitvin, jordbær, bading og partys. Det er det som er sommer for meg. Den magiske sommeren med hytteturer, sjø, gode venner og girltalk. Jeg må bare finne den perfekte bikinien, så kan sommeren bare komme. Den må være på plass, for at alt skal bli perfekt. Jeg ville bare hoppe innom å si at jeg lever, så snakkes vi snart fininger! Jeg har et spennende innlegg på lur!   • 227 Lesere

Likes

Comments

Denne teksten hadde jeg egentlig ikke tenkt til å poste. Men det fortjener den ikke. Jeg angrer heller, enn å la den ligge i arkivet. Teksten er meg, det er den jeg er. Jeg har selv valgt å drive en ærlig blogg, og det løftet akter jeg å stå ved i motgang såvel som medgang. I dag er jeg en lykkelig jente som gleder seg til oslobesøk, 17.mai feiring og bursdag. Det er det som er viktig nå, og det er det jeg skal fokusere og bruke kreftene mine på. Andre dager er jeg jenta som skriver under.

Hodet mitt er ikke helt med. Hvorfor vet jeg ikke? Jeg tenker. Jeg føler. Jeg gjør det jeg kan for å fokusere, men det går ikke. Alt er vanskelig, alt er tomt. Jeg har lyst til å være med ut, jeg har lyst til å være sammen med jentene mine. Men kroppen sier nei, jeg klarer ikke. Jeg er livredd for alt og alle. Pulsen min stiger når jeg setter meg inn i bilen for å dra og handle, den stiger når jeg skal prøve å betale, den stiger når jeg må sette meg inn i bilen og kjøre hjem igjen. Jeg gir opp, jeg tør rett og slett ikke. Hjernen min fokuserer på alt som kan gå galt på veien. Jeg snubler ved målstreken igjen, går med raske skritt inn i de trygge leiligheten min. Jeg har misslykkes igjen. Hodet vil, samtidig som det gjør alt det kan for å sabotere for meg. Jeg bygger opp en mur for alle rundt meg. Ingens ord når inn, og mine egne ord når ikke ut. Jeg må trekke pusten før den kveler meg. Jeg er redd, lei meg og kjemper en kamp med meg selv, som ingen andre kan forstå noen ting av. Ikke en gang mine nærmeste. Ikke mine venner. Den eneste som kan forstå er meg selv. Jeg blir redd for at jeg deler for mye, samtidig som jeg vet med meg selv at jeg egentlig  deler for lite. Det eneste jeg har lyst til er å gjøre meg så liten som mulig, kravle den svake kroppen min opp i sengen, legge hodet mitt på puten og bare la tårene trille. Jeg vil drømme, drømme meg bort i en helt annen verden. En verden hvor det ikke finnes tanker. Hvor det ikke finnes sykdom, en verden fri fra press. Men så våkner jeg. Det finnes ingen slik verden. Jeg lever her og nå. Toppene er fantastiske, og de får jeg leve på, til det daler ned til bunnen. Så skal jeg reise meg. Stå i stormen til toppene og bunnene melder sin ankomst igjen. Jeg har fantastiske venner og en familie som er der for meg og forstår ting, når jeg selv stirrer inn i mørket. En samboer som ser muligheter der jeg kun ser begrensninger. Jeg blir sterkere for hver gang jeg når bunnen. Til syvende og sist er det det som teller. Styrke.

Tessa ❤

Likes

Comments

Jeg har jo lovet å skrive litt om København turen vi var på ganske lenge nå, og i dag som hjernen har tatt seg en kreativ pause passer bra. På toppen av det hele er det helligdag og fridag for de fleste, så kanskje noen der ute faktisk forventer et innlegg også?

Vi hadde en fantastisk tur med Dfds seaways, Crown. Avreisen var i Oslo, og heldige som vi var slapp vi bussturen inn også. ( Tusen takk pappa) Jeg hadde virkelig gledet meg til denne turen. Oss to, helt aleine, ingen planer og ingen forventninger. Jeg fikk jo turen i gave fra Joakim forrige jul, så endelig fikk vi summet oss til å bestilt avreise dato!

For og være helt ærlig ante jeg ikke hva jeg kunne forvente, jeg har bare vært på båttur en gang før, og da var jeg strandet på et ettmanns rom med et lite bad og vindu. Men når jeg åpnet døren inn til lugaren vår fikk jeg sjokk! Det første som møtte meg var et stort vindu, solskinn inn på en stor dobbeltseng, minibar (med gratis drikke, wihuu) og bad med både dusj, stort speil og god plass. Min kjære hadde jo bestilt luksus lugar til oss. Lykke!

Utsikten fra rommet, bildet under.

Vi spiste litt deilig mat etter vi omsider hadde fått pakket ut. Så var det tid for den deiligste pizzaen jeg har smakt, etterfulgt av champagne og boblebad. Den fineste komboen i livet, haha.

Døgnet ombord gikk veldig fort, og etter en fantastisk natt banket det på døren. Frokosten vår var klar, og inn trillet det fire brett med alt fra egg til bacon, rundstykker, pannekaker, frukt og pålegg. Vi fikk jo velge alt vi ville. Frokosten var helt fantastisk og etter en time var vi klare for København.

Med buss inn til sentrum, fantastisk vær og masse butikker var turen komplett. Min kjære kjøpte meg den fresheste vesken jeg har sett, knall gul. Haha, heldigvis fikk den et nytt hjem, og vi to kommer til å bli perlevenner når sommeren kicker inn. Fine gutten som overrasker, poeng til han! Vi dro til Strøket i København hvor vi spiste deilig mat, shoppet og koste oss helt til hjemreisen til båten igjen. Kjøbenhavn har jo en del freshe butikker som vi ikke har hjemme, så de måtte vi jo selvfølgelig få med oss før vi dro.

Det siste døgnet på båten gikk med til drinker, nattklubb ( hvor vi fikk styre musikken selv!) og drinker igjen. Turen var komplett etter det beste måltidet jeg noensinne har spist, en god bakfull natt, og en fantastisk frokost bufe dagen der på!

Tessa ❤

  • 297 Lesere

Likes

Comments

Hei vakringer!
Da var det plutselig mandag og tid for ny uke! Jeg kan ikke med hånden på hjertet si at jeg er klar for mandag enda, men lørdag varer desverre ikke evig! Denne helgen kan jeg hvertfall leve lenge på, for den har vært helt fantastisk! 

Men nå over til noe annet som har irritert meg ganske mye i det siste. Bloggnorge. Jeg elsker at vi har en liste, en liste som kartlegger for hvor stort blogging er og har blitt. Jeg elsker at jeg kan gå inn på topplisten for å se hvordan mine favoritter ligger an, og hvordan en solid tekst og overskrift kan skape et yrke. Men med alle positive ting, finnes det også en bakside.

Selv om du ligger høyt på denne listen, og er en dyktig blogger som har jobbet  hardt for din egen suksess så kan man vel unne andre å lykkes også? Ja, det skal være konkurranse i blogg norge, men sunn konkurranse. Konkurranse som får oss bloggere til å skape en debatt, skrive bedre og belyse viktige temaer. Sunn konkurranse betyr ikke det samme som å skrive nedsettende innlegg om andre bloggere, kritiserer andre bloggere for klikk eller latteliggjøre mennesker på sin egen plattform. Det skal være plass til alle, uansett om tekstene dine handler om paradise hotel eller markedsføring. Det er det som gjør bloggnorge unikt, ikke mobbing og stygg omtale av andre.

Hvorfor kan vi ikke konsentrere oss om å løfte bloggingen til et høyere nivå istede for å dra hverandre ned? Kanskje noe å tenke over for noen.

Tessa ❤

  • 331 Lesere

Likes

Comments