Idag har jag varit hos barnmorskan och lyssnat på våran älskade bebis, var så underbart att hörs hjärtljuden.

”Som vi längtar efter dig”

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sitter ute på altanen och njuter av en kopp te i det soliga höstvädret!

Likes

Comments

Börjar dagen med perskiosmoothie

Likes

Comments

Ligger här i soffan och njuter av livet

Likes

Comments

Börjar dagen med banan smoothie ❤️

Likes

Comments

Hatar verkligen dessa sömnlösa nätter när det verkligen inte går att sova. Har även följt psykologi fabrikens ord;

”Svalt, tyst och inget arbete i sovrummet. Lär kroppen att associera sängen med sömn. Kan du inte somna på 15-20 minuter – gå upp ur sängen och gör nåt annat. Detta för att bryta kroppens inlärda koppling mellan sängen och stressen över att inte kunna sova.”

Dock så fattar kroppen inte detta och inte bebisen heller som gärna vill ligga och hålla om mammas kisseblåsa så hon får springa på toa stup i kvarten.

”Snälla John Blund, låt mig sova...”

Likes

Comments

Då har jag äntligen fått hem bebisen babynest som min kära granne har sytt.

”Löve it...”

Likes

Comments

Mycket gott med extra mycket sömn och sen en härlig och lång frukost.

Likes

Comments

"Tänk att vi nu redan är nere på två siffrigt , måtte denna tiden gå snabbt så att de snart är Januari och våran älskade son kan titta ut."

Barnets utveckling:
Livmodern har nu vuxit en hel del och dess översta del finns nu mellan naveln och revbensbågen. Jag kommer få reda på mina mått på måndag (som jag längtar att få höra hjärtljuden , men hatar dock att de ska ta prover...)

Fostret väger knappt ett kilo och kan vara omkring 37 cm lång, vissa barn kommer att födas med mycket och långt hår medans andra inte har något hår alls. Om man jämför med mig och Fredrik så hade han mycket hår på huvudet och jag hade knappt ingenting, så frågan är hur våran son kommer se ut...

Det finns ännu gott om plats för fostret att röra på sig. Många foster är mer vakna på kvällen/natten , då det kan sparka mer i magen. Tacka gudarna att det vet jag gott och väl då våran lever redigt rövare om nätterna så man knappt kan sova, men när Fredrik hållet om magen så är han någorlunda lugna där inne i alla fall. När fostret rör sig tränar de upp sin fysik för att kunna bli starkare i kroppen.

Många barn skulle kunna överleva om de skulle födas för tidigt. Tarmarna har mognat och skulle kunna ta emot modersmjölk. Men barnet är fortfarande väldigt skört och skulle behöva mycket vård för att kunna överleva utanför livmodern. Varje vecka och även dagar , gör stor skillnad för barnet mognad. Lungorna har utvecklats mycket, men lungblåsorna behöver ännu mer tid för att kunna utvecklas fullt ut.

I gravidkroppen:
En del gravida kan få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Men det är också väldigt vanligt att huden på magen kliar. Det är hormonerna som påverkar huden. Ibland kan det kännas som man faktiskt vill klia sönder sig, men det släpper ofta ett tag (men jag brukar dock smörja in mig mycket så det ska sluta.) Klåda kan bero på vätskebrist (det kan jag tala om att jag definitivt inte har då jag dricker som en kamel.) Klåda kan också orsakas av förhöjda levervärden , men då kliar det ofta på handflator och fotsulor. Om du skulle få klåda är det viktigt att man pratar med sin barnmorska så man reder ut varför klådan är och att man då får rätt behandling.

www.1177.se

Likes

Comments

Ikväll blir det att gå på innebandy match här i Blomstermåla.

Likes

Comments