I claim this person to be mine! Mine, mine mine! I claim ownership on this specific human being. Like a cat I'll defend my person from harm with everything I've got. My person can run and I'll chase him, he can't get rid of me. End of story.

Jokes aside, I don't own him, he doesn't own me, however, for 7 months now, he's been my person and boyfriend which is something worth celebrating. Sure, it's only 7 months out of how much I hope is in store for us (forever) but that doesn't change the importance of this day. Every day is a party with him in my life; but if you don't stop dancing every once in a while to look back on your dance moves, it's easy letting the whole dance pass by way to fast, and you might end up regretting not enjoying the spins enough.

I decided to write this post in English since I thought it could be nice for Ben to not have to use google translate for a change considering he, together with my mum, are my biggest fans here on the blog, so I only think it's fair.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu har vi äntligen börjat få riktigt fint i lägenheten, i lördags anlände nämligen våra efterlängtade möbler som vi beställt på IKEA, kära fina IKEA. Då vi jobbar så olika tider så har det varit svårt att få tid att sätta upp allt då vi ville göra det tillsammans men sakta o säkert är de mesta nu på plats!

Likes

Comments

Resan till Grekland har kommit att förändra mitt liv till det bättre på så många sätt och vis, Det var i Grekland, på min 19:e födelsedag, som jag träffade mannen i mitt liv för första gången ansikte till ansikte och det var på vägen hem som jag fattade beslutet att göra en mer permanent resa och flytta som Au Pair till England.

Idag är det exakt 9 månader sedan den där dagen jag klev i land på Ios och stod inför en fantastisk resa. Tyckte därmed att en TB passade bra en dag som denna!

Likes

Comments

England is the place to be right now! Våren har kommit tidigt till Norwich iår, eller ja, det kan ju inte jag veta då detta är min första vår i England men jag kan tänka mig då de senaste dagarna har bjudit på strålande sol och temperaturer uppe på 16 grader. Hur härligt är inte det liksom?

Imorgon är jag ledig innan jag jobbar helg för första gången på denna arbetsplats, det är förvånandsvärt hur kul det faktiskt är att jobba på hotel.

Ha det bra allihopa för det ska jag!

Likes

Comments

Du lär dig i skolan att olika kulturer existerar överallt. I ditt klassrum, i ditt hem, i samhället, i landet och i världen.
Du upplever dessa kulturella skillnader bara du byter miljö, bara du är hemma hos en kompis, när du byter kompisgäng och klär dig i en ny roll; du måste inte nödvändigtvis byta land för att uppleva en ny kultur, det räcker med att gå utanför dörren.

Inte var jag dock beredd på den kulturkrock som skedde när jag flyttade hit till England. Det är de där småsakerna jag märker störst skillnad på; så som matvaror, vänstertrafiken och det faktum att när man säger att man "are having tea later" så menar man inte att man ska dricka en kopp te utan att man ska äta som en mindre måltid senare på kvällen.

Självklart hade jag inte förväntat mig att matvanorna här skulle vara exakt detsamma som i Sverige, särskilt inte med tanke på att det är något som är så individuellt från familj till familj. Men det är dagar jag saknar en riktigt svensk fika och allt vad det innebär. Då brukar jag få med mig Ben att sjunga med till denna låt samtidigt som vi plockar upp något typiskt svenskt i mataffären.

Likes

Comments

Jag hör hur tåget bromsar in, gnisslar lite så där som många människor skulle kvalificera som irriterande; personligen så har jag vant mig. Jag har enbart bra minnen av att åka tåg och att höra ljudet av det snabba fordonet som antingen accelererar upp, bromsar in eller enbart susar förbi, inviger mig i en rätt så trygg känsla.

I sommar kommer jag sova med fönstret öppet oftare, ja nästan varje dag om jag själv får välja. Vi bor nära Norwich tågstationen och väldigt nära några av järnvägsspåren som leder dit. I början hörde vi tågen som transporterades på spåren rätt så bra in i lägenheten men det dröjde bara några dagar innan ljudet dämpades och glömdes bort helt. Det förundrar mig hur perception fungerar på det sättet, rätt så klyftigt ändå. Ibland åker dock gamla godståg förbi och dem är inte lika roliga att lyssna på genom ett halvöppet sovrumsfönster när man ska gå och lägga sig, jag skulle kunna likna dem med ljudet av en helikopter som går ner för landning alternativt som om tåget själv enbart var några meter från att krascha i husväggen. Men i överlag, och de flesta dagar, så gillar jag ljudet av tåg.

Likes

Comments

Nu är allt så officiellt och så riktigt som det bara kan bli på mitt nya jobb. Var inne en sväng idag och skrev på det sista och fick med mig hem min nya arbetströja. Yes, äntligen!! Imorgon börjar jag min första arbetsdag på Travelodge Hotel Riverside och det är en klar underdrift att säga att jag är taggad. Hur kan man vara såhär exalterad över ett jobb? Kanske var det bra för mig att vara arbetslös en period trots allt.

Vädret har idag på förmiddagen varit hur fantastiskt som helst med strålande sol och en värme jag inte förväntade mig i mars, det höll i sig till för ungefär två timmar sedan då molnen gled in framför solen. Menmen, inte värt att klaga! England har på senare tid inte levt upp till sitt rykte om regn utan tvärt om så tittar solen fram titt som tätt.

Om en timme ungefär ska jag följa med Ben och Lewis till ett gym i närheten, men fram tills dess är det chill, ha det bäst!

Likes

Comments

Hade verkligen en sån extremt skön lördag igår. Vi städade och tvättade lite på förmiddagen och enbart chillade. På eftermiddagen drog vi ut på något som skulle vara en timmes promenad men det slutade med att den drog uppåt 4 och vi var ute längre än mörkrets inbrott trots att vi drog ut strax efter klockan 3.

Idag är vi hemma hos Bens familj, vi blir nog kvar här i några timmar innan vi beger oss hemåt, jag har utmanat Bens lilla syster i sällskapsspel så det blir nog några omgångar monopol hahah. Monopol är verkligen ett av mina favorit spel och jag kan fastna timtals att spela bort alla "pengar" jag vinner.

Likes

Comments

Den första mars var det exakt 5 månader sedan jag flyttade till England i oktober.

Den 21:a februari firade jag och Ben att vi officiellt varit tillsammans i 6 månader, snart är det 7..

Om 9 dagar är det 9 månader sedan jag för förstå gången såg och träffade Ben när jag klev av båten i Grekland.

Det är nu nästan två veckor sedan som det var 12 månader, dvs ett år, sedan jag hade ett Skype samtal i nästan 6 timmar med en kille som skulle lämna ett avtryck starkt nog att det skulle få mig att i hemlighet att drömma om ett möte, som jag befarade, aldrig skulle inträffa. Nu, lite över ett år senare, känns det ofattbart att min magkänsla kunde ha så himla rätt den där kvällen. Det var något med den där killen som fick mina tankar att stanna istället för att spinna på hyperaktivt som vanligt. Att nu få bo och träffa Ben varje dag är en sån lyx efter de första 7 månaderna på distans sen vi träffades den där dagen i juni.

Likes

Comments

Det är nästan som om att titeln var obligatorisk på något sätt. Fyra väldigt normala ord som alltid blir ihopsatta till en befriande mening då någon med långt hår klipper av de långa hårtestarna. Jag kan här med kvalificera mig själv in i den kategorien.

Jag fick ett litet ryck för några dagar sedan. Jag blev inspirerad att förändra mitt utseende drastiskt, jag ville uppdatera mig själv nu när mitt liv äntligen slutat svänga så mycket och jag har fått mitt stabila hem. Få en ny stil helt enkelt. Resultatet blev som sagt att jag plockade upp saxen och gjorde två stora klipp, ett på vardera sida. Jag är frisörernas värsta mardröm då den ojämna klippningen skulle hemsöka dem, men det känns mer befriande att klippa sitt egna hår enligt mig. Sagt och gjort.

Ben fick hjälpa mig när han kom hem med att jämna ut mitt ojämna hår och jag är riktigt nöjd. Efter att inte ha klippt mitt hår sen i början på juli så var det verkligen på tiden.

Likes

Comments