View tracker

Som jag skrev i mitt förra inlägg så är jag rädd att inte få någon riktig julkänsla i år med allt det nya runt omkring mig. Jag är en person som i vanliga fall taggar redan i slutet på Oktober. I år är det annorlunda. Men jag ska ändå göra mitt bästa för att inte tappa det totalt.

Idag är första december(!!!) enbart 24 dagar kvar till Julafton, hur sjukt är inte det egentligen?! Jag hade sovmorgon idag då den stora Pojken sov på skolan och därmed inte behövdes köras in så tidigt, istället fick jag gå upp klockan 8 för att hjälpa den lille iväg. När jag kom tillbaka gjorde jag det mesta av dagens arbete för att sedan jobba på det där med julkänslan. Jag gjorde varm oboy oh mös med lite jullåtar tillsammans med katterna (har verkligen blivit en kattperson så mycket som jag umgås med Dexter och Chilli)

Senare idag ska jag till gymmet med Anni innan jag åker för att hämta upp den lilla pojken igen vid klockan 5. Ha det bra, och ha en bra första December (yes that's a thing from now on)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

I söndags var det äntligen första advent. Första advent innebar flera saker för mig iår. Jag skulle äntligen få träffa Ben igen, efter 3 veckor ifrån varandra och nedräkningen till Jul skulle officiellt börja i mina ögon.

Allt är så annorlunda här i England och jag rädd att jag inte kommer ha någon julkänsla iår. Sverige är aldrig riktigt att lita på när det kommer till hur vida julen blir vit eller inte men här är det redan förutbestämt; ingen snö alls. Det brukar tydligen bli kallt men snöar gör det i princip aldrig, jag hoppas verkligen på ett undantag iår. Därmed är Advent mycket viktigare för mig iår än tidigare år då det påminner mig så mycket om hemma och är ett sådant tydliga steg till julafton.

Första Advent spenderades och firades i London med Ben. Vi strosade runt på Londons gator och fyndade det sista på Black Friday rean. Vi slog läger på diverse Starbucks och satt där i några timmar och bara mös. Hatten av för Starbucks och deras christmas feeling då deras Cafén nästintill ser ut som förbytta här under Juletid.

Andra Advent kommer återigen att firas med Ben men uppe i Norwich istället, tredje advent firas igen i London och då ska vi besöka Hyde Parks Christmas Wonderland. Fjärde Advent åker jag upp till Norwich igen för att fira med Ben och sen är det inte långt kvar tills jag är tillbaka i Sverige igen för att fira jul med familj och vänner, gud vad jag längtar och saknar alla!!

Likes

Comments

View tracker

Är kär i lugnet i Luleå. Att en stad kan kännas så fridfull är så fascinerande för mig. Innan min trip upp Kebnekaise så bodde jag hos min vän Gustav i några dagar. Jag spenderade mestadels av min tid på biblioteket då man kunde sitta i fåtöljer riktade mot en fantastisk utsikt. Jag skulle lätt kunna tänka mig att bo i Luleå någon dag.

Även om dem inte skulle kvala in till OS med sin skärpa så lyckades jag ta några bilder på Norrskenet som gav sig till känna 2 av nätterna jag var där uppe!

Likes

Comments

Förra veckan var tuff och lång, jag hade inte träffat Ben på 2 helger i rad och det började närma sig den 3:dje. Eftersom jag skulle vara barnvakt på lördagen så kunde jag inte ta tåget upp till Norwich denna helgen heller. Vi lät det dock inte stoppa oss och vi möttes upp i London igår och gjorde en tidig start med sen avgång. Det har varit svårt att vara ifrån honom så länge, det är inget jag tänker sticka under stolen, det är ju honom jag vill spendera alla mina dagar med, men det kommer förhoppningsvis inte hända igen på ett tag då vi kommer mötas upp varje helg fram till jul och den 27:e december kommer han upp till Sverige, bara några dagar efter att jag anlänt.

På tal om att åka tillbaka till Sverige; idag är det bara 24 dagar kvar tills jag får se min kära familj igen för att fira jul. La precis en order på boken "Ibland mår jag inte så bra" av Therese Lindgren som jag tänkte ge till mig själv i Julklapp då jag beställde hem den till mitt hem i Sverige. Är så sjukt sugen på att läsa den!

Likes

Comments

Hur många gånger har jag inte gått igenom detta? Hur många gånger har jag inte börjat för att sedan sluta igen? Det är obetydligt så länge antalet gånger jag börjat igen övervinner gångerna jag slutat.

I söndags hjälpte Anni mig att joina hennes gym i Newbury. Det som är en skillnad denna gång är att jag kan säga upp mig efter enbart en månad om jag så vill så jag kommer sluta och börja lite som jag vill kommande år då jag kommer känna för att träna i olika perioder. Nu är jag i alla fall supertaggad att komma igång på riktigt!

BST Fitness heter gymmet jag har joinat och hittills är det verkligen superbra. Det har två våningar med maskiner och vikter, löpband och cyklar med TV och massa andra funktioner. Alla grupp pass ingår i kortet så man kan gå på Zumba, Yoga, Arobics och dylikt utan extra kostnad. Gymmet har även en simbassäng vilket jag ser som ett sånt stort plus verkligen! Simning är en sån bra träningsform där hela kroppen får jobba så jag ska försöka simma en gång i veckan åtminstone.

Likes

Comments

Tänker köra lite ego måndag idag, här med 4 selfies och senare en bildbomb från Grekland med en del strandbilder på mig från i sommras.

God morgon och ha en bra måndag allihopa!

Likes

Comments

Tycker verkligen att det är jättekul att jag fått äran att blogga för STS och på så sätt ha chansen att hjälpa blivande Au Pairen att fatta ett beslut. Så vet du någon som vill åka som Au Pair, spelar ingen roll vart hen bor, så tipsa dem hitåt, jag är villig att svara på alla frågor kring jobbet! Vill dem ha privat kontakt så är det bara att maila, min mailadress finns i profilen till vänster här på bloggen!

Ha en fortsatt bra lördag allihopa!

Likes

Comments

Vi må ha ett av det bästa jobben stundtals, men vi har även jobbiga stunder. Denna vecka har varit väldigt seg och låg, jag har bara känt mig rätt så nere så jag har längtat något fruktansvärt till denna helg. Även dem superbra veckorna längtar jag till helgen (klart man föredrar att vara helt ledig) men inte i samma grad som jag gjort denna vecka. Det är påfrestande att vara nere men samtidigt behålla humöret uppe för familjen, jag antar att många människor därute känner igen sig i detta.

Jag är i princip klar för dagen redan så jag degar enbart framför TV:n för tillfället. Det är okej det också. Imorgon ska jag möta upp Anni i Newbury och så ska hon ta mig till hennes gym så jag förhoppningsvis kan börja komma tillbaka med att träna regelbundet igen. Efter träningen kommer hon hänga med mig hit till huset, familjen åker imorgon morgon och är borta till söndag så jag och Anni ska vara hund och kattvakt i helgen. Vi drar eventuellt ner till den lokala puben imorgon kväll men vi får se hur det blir med det.

Trevlig helg allihopa!

Två bilder från gårdagens löprunda, än är det fortfarande höst här i Ashford Hill.

Likes

Comments