Innan jag flyttade till England hade jag inte några direkta planer med vad jag ville få ut av mitt år i landet, ett år som, även om det ännu inte är över, kommer förlängas. Men jag har har lyckats samlat ihop en lista med saker jag vet jag ville göra även om jag aldrig definierade dem där och då på plats, plus saker jag vet nu att jag vill hinna göra innan framtida flytt tillbaka till Sverige.

Besöka Oxford

Något jag redan har haft turen att göra. En superfin studentstad med helt underbara hus och byggnader. Dock dyr i förhållandevis till andra städer. Jag åkte inte dit under helt perfecta förhållanden och det är en dag i sig jag knappt vill minnas men staden var ändå fin och jag hoppas att jag och Ben kan få minnen därifrån tillsammans om vi åker dit någon dag då jag var där utan honom sist.

Besöka Cambridge

Ännu inte gjort faktiskt. Jag har rest genom Cambridge och bytt tåg på Cambridge centralstation men utöver det har jag ännu inte upptäckt staden. Det är något Ben och jag vill hinna göra innan vi flyttar.

Lära mig tunnelbana systemet i London

Mer än check på denna! Alla de gånger jag och Ben reste till varandra när jag var au pair har gjort mig en van navigerade under jorden i London.

Campa/hajka i Storbritannien

Jag har alltid älskat att vara ute i naturen och jag får en sån kick av att sova ute så jag skulle mer än gärna vilja campa någon natt, alternativt hajka några dagar, innan vi lämnar. Var är rätt så orelevant, all terräng här är mer eller mindre okänd mark för mig. Drömmen är dock att åka upp till Scotland men då hösten är rätt så regnig i Scotland får det nog vänta.

Åka upp i London Eye

Förvånansvärt nog har jag aldrig varit uppe i London Eye ännu trots att jag varit i London så många gånger. Inte helt hundra om London Eye kommer bli något vi åker upp i innan vi flyttar eller om det blir på en tillbaka visit i England som vi får bocka av det, men någon dag ska jag upp!

Besöka Convent Garden

Covent Garden är en plats i London som stora delar av Gatukatten Bob utspelar sig i. Jag har enbart läst boken och ville därmed gärna se med egna ögon hur det såg ut. När min familj kom hit i våras drog jag, Ben och min pappa iväg en tur och besökte turista ställen som Convent Garden, Picadilly Circus, Oxford Circus och the National gallery medan mina syskon och mamma shoppade på Oxford street. Convent Garden såg dock inte ut som förväntat men roligt att se ändå!

Jag skulle givetvis vilja hinna resa mer inom Storbritannien och se mera vyer men tiden och pengarna har och kommer inte räcka till så det får bli någon gång i framtiden som vi får resa igenom hela the United Kingdom!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I nordöstra England ligger Norwich, en rätt så stor men supermysig stad. Hit pendlade jag varje helg jag kunde när jag var Au Pair för att träffa Ben. Dessa bilder tog jag under mina första vistelser i Norwich förra året. Det är rätt så häftigt ändå att jag tog bilderna bland de första gångerna jag såg respektive plats, platser som jag nu passerar nästintill dagligen. Eller ja, de flesta platserna i alla fall.

Likes

Comments

På senare tid har jag faktiskt haft en hel del på gång och bloggen har i vanlig ordning tvingats vänta på en ledig stund på schemat för att få lite uppmärksamhet. Ta detta dock inte som en ursäkt, jag vill inte tvinga bloggen på mitt liv och därmed missa massa roligt i verkliga livet, därmed får den sitta fint och vänta.

Men vad har jag då gjort på senaste tiden? Jag har spelat biljard, åkt och badat, jobbat, varit på fest, ätit ute (två gånger) och campat i vardagsrummet. Det förvånar mig själv nästan vad mycket olika saker jag hunnit med på senare tid, här trodde man att man fastnat i rutinerna igen efter semestern men inte skulle jag klara det här tempot i mina vanliga rutiner.

Likes

Comments

Tidsoptimisten:

Make it quick, I have a train to catch.

Rätt så väntat då vi är belägna vid en tågstation. Men vi gillar inte er stressade resenärer. Om din kopp kaffe är viktig för dig, dyk upp 10 minuter tidigare. Du kan aldrig förutspå kön, tiden kaffet tar att göra eller hur mycket personal vi är bakom disken. Vi må vara fler som rör oss i lokalen men vi har uppgifter att göra och vi kan inte alla droppa allt för att du är sen. Då får du skippa kaffet! Tidsoptimisten har även en tendens att tränga sig i kön alternativt skrika ut sin order när vi står med ryggen till och gör någons annans beställning.

Den som inte kan bestämma sig:

I want a latte... No a cappuccino, no an americano! Make that a small tea!

Det är inget som säger att du inte får ändra dig men vi uppskattar inte när du gör det efter att vi lagt din order, även en ändring på storlek tvingar oss att börja om vilket gör att första felaktiga ordern måste ogiltighetsförklaras genom kassan vid ett senare tillfälle. Så bestäm dig innan du kommer fram till oss.

Den pratsamma:

"So when I..."

När det är en lugn dag älskar vi er, vi är uppmuntrade att prata med kunderna när vi har lite att göra. Men när kön sträcker sig till dörren är ni som försöker hålla en konversation om er barndom med oss väldigt stressande och vi skulle önska att ni läste situationen och fattade er kort!

Den otrevliga:

Ja vi förstår att du är superviktig med din dyra kostym och att det automatiskt gör dig till högre rankad än alla oss..."insert Rolling eyes" Visst du betalar för ditt kaffe men att i princip slänga pengarna på oss och avbryta oss när vi ställer frågor om DIN beställning då vill vi inget mindre trycka ner bullen som du beställde i halsen på dig. Sorry, not sorry, NEXT!

Den enkla:

"I want a small latte to go please"

Du som inkluderar om du vill "sit in" eller "to go" och vilken storlek du vill ha, vi älskar er. Du har koll på din order men svarar också på den fråga vi alltid ställer först; is it to have in or takeaway? Du gör vårt jobb enklare och är samtidigt trevlig, ditt kaffe gör vi extra snabbt och bra! Är du en stammis finns även chansen till rabatterat pris samt förberett kaffe när vi ser dig kliva in genom dörren, vi har alla våra favoriter.

Storbeställaren

" I want ... 7thingsandI'llsaythemwithout pausing..."

Personen som har tagit upp ordrar av sitt sällskap som redan satt sig ner. Vi har inga problem med det, det är det faktum att du rabblar allt på 3 sekunder blankt utan att nämna vilken storlek du vill ha på något av det, förlåt men vi måste avbryta dig för att ens kunna lägga in första beställningen.

Alla kunder är olika men dem flesta kan placeras in i någon av dessa kategorier. Jag har haft kunder som är helt underbara att ha och göra med som man bara hoppas ska komma tillbaka, men jag har också haft kunder som är värsta tänkbara under rusningstiden och som är riktigt otrevliga rent ut sagt, dem som gör mycket av det ovan och sen står otåligt och trampar när det tar tid. Vi kanske inte nyser i era muffins så som Rachel gör i vänner, men vi har våra små knep även vi.

Likes

Comments

September och officiellt höst. Min andra höst i England. Snart är det ett helt år sedan jag flydde landet, hela 49 veckor sedan. Inte hade jag kunnat förutspå hur detta år skulle utspelat sig. Hade det gått som planerat hade jag haft 3 veckor kvar på mitt Au Pair år istället för att nu i skrivande stund vila huvudet i Bens knä medan jag skriver detta från mobilen. Rätt så sinnes ändå hur livet kan vända så fort.

Jag tog studenten i juni 2016, jag hade ingen aning vad jag ville göra de närmsta åren innan jag tänkte ta upp studierna igen. Men jag ville bort. Jag ville inte stanna i Sverige.

Jag kunde valt att resa, backpacka jorden runt, men på något sätt kände jag att det var något jag inte var redo för. Inte för att jag inte vågade utan för att om jag gett mig av efter studenten hade jag förmodligen blivit fast på resande fot för alltid, vilket i sig inte var möjligt och jag ville inte att min ensamma vardag skulle bli gråare än den redan var efter att pengarbristen skulle tvinga mig hem. Jag vet inte om jag skulle klarat att komma hem efter en sån resa med tanke på hur svårt jag har att landa varje gång jag rest tidigare.

Men så träffade jag Ben. Så oplanerat men så bestämt. För något med honom lockade mer än en resa jorden runt någonsin gjort tidigare. Så innan vi inte ens börjat lära känna varandra så bestämde jag mig och ansökte som Au Pair i England för jag visste det skulle bli vi. Ibland vet man bara. Ovetandes om min anledning till att flytta gav även han oss en chans och här är vi nu. Sambos sedan januari, pga av magkänsla på ett plan hem från Grekland.

Likes

Comments

Vaknade upp till en sån härlig morgon, solen sken igenom fönstret och det var sådär härligt kyligt. Jag gick upp när Ben gick till jobbet och sen åt jag min frukost medan jag tittade på Love Island (Storbritanniens svar till Paradise Hotel). Klockan 10 fick jag på mig skorna och drog ut på en lång löprunda och promenad.

Jag sprang och gick lite om vartannat då jag är rätt så otränad numera men tog mig runt ett vattendrag med floden på andra sidan. Var hur mysigt som helst.

Medan jag sprang lyssnade jag på spotifys "löpning" spellista men när jag avrundade löprundan till en promenad satt jag istället på Therese och Zätas podcast. Ett riktigt bra och lärorikt avsnitt! Jag föredrar att lyssna på musik när jag springer och antingen prata med någon, eller lyssna på en podcast, när jag promenerar.

Likes

Comments

Nu har vi varit hemma en vecka redan sedan våran resa, hjälp vad tiden går fort! Jag har jobbet sen jag kom hem igen men är ledig idag och två dagar framåt.

Det kändes riktigt tungt att komma tillbaka till jobbet igen efter en sån härlig vecka borta men det är som det är. Mina lediga dagar kommer jag dock spendera hemma och bara vara. Jag har gått igenom de flesta bilder från resan nu och därmed är dem dömda att komma upp bloggen inom kort. Mina favoriter på mig och Ben har blivit utskrivna och kommer hitta sina hem lite varstans i lägenheten.

Likes

Comments

Hur drömig är inte denna lägenhet?! Detta var alltså hotellet vi uppgraderade oss till andra dagen nere i Paris och vi var mer än nöjda över vårt val. Citadines är ett lägenhetshotell och vi bokade en studio med utsikt över Eiffeltornet, och ja, nog fick vi en fantastisk utsikt alltid!

Det tog inte mer än 10 minuter att promenera till trädgården framför Eiffeltornet så givet blev det många picknicks och frukostar på den stora gräsmattan. Precis nedanför hotellet hade vi också Metron vilket gjorde det superenkelt för oss att ta oss det lite längre sträckorna också.

Jag är alltid för att göra upp en budget och hålla den så gott det går men när vi först planerade vår Paris resa räknade vi inte med att jag skulle börja jobba heltid. Visst det var vad vi hoppades på men inget vi räknade med så därmed sprack vår budget mer och mer ju närmare resan vi kom och ju mer pengar trillade in på kontot. Vi hade det verkligen fantastiskt och jag ångrar inte en enda krona/pund/euro som vi spenderade. Dock så vet jag att våra resa hade varit otrolig även om vi bott i en liten skolåda i utkanten av stan. As long as we are together!

Likes

Comments

Uppdatera under resan var det va... Ja det gick ju lite sådär bortsätt från resedagen. Menmen, jag ser det som ett tecken på en lyckad resa att jag inte hade tid att blogga något. Hey, jag hade knappt tid posta till instagram, något jag alltid brukar spamma när jag är bortrest. Kommer dock fortsätta posta även efter hemkomst då jag fick så många fina bilder med mig hem.

Det är roligt att se hur många som tittat in här även trots det stått tomt i några dagar. När vi kom tillbaka slängdes jag in i verkligheten med jobb hela helgen igenom varav seg uppdatering men nu väntar ett mer stabilt schema under en tid so I'm back!

De första två nätterna i kärlekens stad stannade vi på ett hotell lite i utkanten av centrum. Tanken med ett lite billigare hotell var att spara pengar till de lite mer dyrare aktiviteterna då vi ändå inte skulle spendera så mycket tid på hotellet i början. Sagt och gjort. De första dagarna försökte vi utforska så mycket som möjligt.

Första morgonen gick vi upp klockan 8 och tog metron till centrum. Det var första gången Ben var i Paris så det var kul att få dela hans första vistelse upp i Eiffeltornet på vårt första stopp för dagen. Vi beslöt oss för att vara hurtiga och ta trapporna istället för hissen vilket var en ny upplevelse även för mig.

Vårt andra stopp blev The Louvre vilket är världens största museum och ett historiskt monument beläget i centrala Paris. Louvren är också hem till Mona Lisa men då jag redan hypat alla de mest kända konstverken senast jag var i Paris blev det inte så många bilder på insidan av själva museumet.

Förutom Eiffeltornet och the Louvre promenerade vi genom många parker och besökte många sevärdigheter så som Notre Dame, Hôtel de Ville och Place de Invalides.

Likes

Comments

Klockan 8.30 gick vi ner till tågstationen fredag morgon. Där svängde vi in till mitt jobb och fikade lite innan vi började vår resa ner till London.

Vid London Liverpool street tog vi oss ner i tunnelbanan och färdades till London Kings Cross.

Vid London Kings Cross checkade vi in och hämtade ut våra biljetter från Eurostar innan vi strosade runt lite i affärerna på plats. Vi hade ca 2 timmar att döda men tiden flög och snart var vi på tåget som 13.31 rullade ut från stationen mot Paris.

Jag har aldrig åkt med Eurostar tidigare men det gick riktigt bra. Vi blev stilla på spåret någon timma under färden men förutom det flöt det på riktigt fint. Eller ja, flöt och flöt, vi åkte under vattnet, inte på.

Likes

Comments