Det är alldeles för enkelt att skjuta upp att blogga. Det räcker med att tänka igenom lite snabbt alla händelser jag inte skrivit om ännu och jag blir omotiverad. Skriv-torka är med andra ord inte anledningen till att det stått tomt här de senaste månaderna, snarare har för mycket hänt och behovet att ta allt i rätt ordningar har istället lagt krockben för mig. Jag ser det som en liten vinst i alla fall att jag inte skrotade denna blogg vid årskiftet och påbörjade en ny i riktig "new year, new me"-anda.

Vågar jag säga att "jag är tillbaka"? Förmodligen inte. Men att posta något är i alla fall ett steg i rätt riktning. Jul, nyår och halva januari har passerat sen sist men vad som ska komma skall är minst lika nämningsvärt det. Dock kommer jag inte gå in på något av vare sig dåtid, nutid eller framtid i detta inlägg för jag tror jag har nått min gräns nu och bör sakta men säkert "make my exit", so to speak. Men snart, snart ska jag berätta allt. För ett år går fort och vore det inte för mina inlägg här på bloggen, och gamla anteckningar på min mobil, så skulle mycket från januari 2016 varit förlorat. Med det sagt; låt dokumentationen fortsätta!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I lördags drog vi tillsammans med en vän till London för att besöka Winter Wonderland; en helt fantastisk julmarknad och nöjesfält. Förra året planerade jag och Ben att gå men det blev aldrig riktigt av, vi tog en promenad i Hyde Park utanför marknaden istället för att faktiskt gå in på den. Men iår slank vi minsann in och jag är verkligen glad att vi hann med det. Ett perfekt sätt att bosta julkänslan såhär i december.

Likes

Comments

This is Halloween, this is Halloween, halloween halloween, this is Halloween!

Igår anordnade jag en liten halloween dejt för mig och Ben. Jag plockade ihop en meny på lite festlig halloween mat och dryck och pyntade lägenheten med mängder av spindelnät och krimskrams. Jag flyttade även tv:N till sovrummet så vi kunde titta på film lite extra bekvämt. Nightmare Before Christmas visades i salongen vilket råkade vara en av Bens favoritfilmer som barn (och även till denna dag).

Likes

Comments

För tillfället befinner vi oss i Cambridge, vi bor på ett superfint Hotel med både gym och pool för en 4 dagar get away. Så välbehövligt och skönt!

Vi anlände igår eftermiddag och drog direkt till poolen och badade någon timme. Idag har vi tagit en promenad nu på morgonen och hamnade vid ett tescoExtra där jag köpte böckerna på bilderna ovan, ska bli så kul att få läsa dem. Nu ska vi ner och spela tennis innan vi beger oss till poolen igen.

Likes

Comments

Jag blir helt varm i hjärtat när jag ser hur snabbt statistiken ökar varje gång när jag börjar uppdatera mer regelbundet, det verkar visst vara några där ute som vill läsa vad jag skriver trots allt. I och med Nouw uppdatering kan man nu också enkelt se hur många nya läsare respektive återkommande man har och dem nya är nog den kategori som ökat mest. Därmed tänkte jag dra 5 snabba faktan om mig för er nya där ute, kanske ni en dag blir återkommande läsare? vem vet.

1. Jag har alltid älskat att läsa och att förlora mig själv i en bra bok.

2. En dag vill jag studera psykologi på universitetet och inte bara hemma i vardagsrummet.

3. Jag bor i England där jag är Sambo med min brittiska pojkvän.

4. Jag älskar att resa och att vara ute i naturen

5. Jag är 20 år gammal

Likes

Comments

Dear Diary

Today I had my second day in the store in Ipswich where I will have my supervisor training... Or where I was supposed to have my supervisor training I should probably say; from tomorrow onwards the training will be held at the station in Norwich instead. Came as a surprise since it was a last minute change but it doesn't really make much of a difference where I have the training, as long as I get to do it.

So yeah, today was the second day in Ipswich and my 6th official day at Starbucks overall. Today was the first proper supervisor training day; yesterday we just checked that I knew my barista training. The folder I'm holding above will be my baby for the next couple of weeks since it holds all the material for my training.

Likes

Comments

Oktober månad, en av mina absoluta favoritmånader. När hettan gått över till kyliga mornar och löven börjar skifta i färg. Ännu har de inte alla fallit till marken och det är sådär höstigt vart man än tittar.

Idag påbörjade jag min utbildning i Ipswich, min första vecka på Starbucks har verkligen flugit fram och mitt huvud är helt snurrigt av alla olika varianter av frappuccinos och identifikations koder. Riktigt rolig och givande dag med många nya ansikten i Ipswich teamet!

Likes

Comments

Jag har nog riktigt inte smällt det ännu, det kom verkligen som en chock. Jag hade nämnt i förbifarten till min chef att jag gärna kunde göra några skift på Starbucks om det var nödvändigt då vi har några som lämnar snart. Inte väntade jag mig att få börja där på heltid och på det få en möjlighet att klättra uppåt.

Det som stoppade mig från att tacka ja till erbjudan om att bli upptränad till skiftledare på Starbucks var min och Bens planerade flytt till Sverige. Efter lite diskuterande har vi (jag och min chef) dock nu kommit till en överenskommelse och på måndag börjar jag min utbildning i Ipswich.

För tillfället flyter jag lite runt på moln och studsar framåt. Jag älskar att bevisa mig själv och få bekräftelse på de extra milen jag alltid går för att göra mitt bästa. Och detta talar för sig själv, tre månader in jobbandes för SSP har jag nu fått chansen att bli skiftledare och imorgon avslutar jag min Starbucks träning på själva Starbucks enheten som skulle ta 2 veckor men som jag istället avslutade på 4 dagar. Hard work pays off, if it's meant to be its up to me!

Efter ett par emotionellt tuffare veckor har detta verkligen dragit mig uppåt och jag känner mig så full på energi och kraft. Jag vet att känslan med tiden kommer försvinna, ja förmodligen innan veckan är över till och med, men tills dess kommer jag rida på vågen av ren och skär lycka!

Likes

Comments

Då var dem påväg tillbaka till Sverige igen efter ett par dagar som turister i min lilla (inte så liten) stad. Det har varit så kul att ha dem här och vi har hunnit med lite av det ena och det andra.

Imorse runt 5-tiden vinkade vi av dem på busstationen innan vi begav oss hem till en nu väldigt tom lägenhet. Jag saknar dem redan men snart är det jul och jag kommer få se dem snart igen med resterande av familjen.

Likes

Comments

Vad hände nu? Jag började precis där? Förra veckan klev jag ju av min prövotid. Well. Jag har inte slutat och jag har inte fått sparken, vad har då förändrats?

Idag går jag på semester i 4 dagar och efter det kommer jag inte tillbaka till Pumpkin Café, istället börjar jag på Starbucks på heltid. Jag blir förflyttad helt enkelt men det är mer än så till det, jag har nu en möjlighet till en rätt så stor befordran om jag vill ha den. Frågan är om jag vill det? Mer om det vid ett senare tillfälle, nyheten om bara förflyttningen är något som är nytt i sig, det andra är för stort ännu för att smälta in.

Jag har länge velat börja jobba på Starbucks några skift i veckan. Starbucks, Pumpkin och Uppercrust är 3 enheter på Norwich tågstation som alla är styrda av SSP så på det tekniska planet kunde jag jobba på alla 3 med rätt träning. Starbucks lockade dock lite extra då dess internationell verksamhet kan öppna många dörrar även i Sverige för mig. Så detta är helt fantastiska nyheter för mig och oavsett om jag beslutar att acceptera befordran eller ej så börjar jag som Barista på Starbucks på måndag. Nu är min mamma, syster och mormor här så bloggen kommer få vänta tills dem åkt på söndag morgon!

Likes

Comments