This is Halloween, this is Halloween, halloween halloween, this is Halloween!

Igår anordnade jag en liten halloween dejt för mig och Ben. Jag plockade ihop en meny på lite festlig halloween mat och dryck och pyntade lägenheten med mängder av spindelnät och krimskrams. Jag flyttade även tv:N till sovrummet så vi kunde titta på film lite extra bekvämt. Nightmare Before Christmas visades i salongen vilket råkade vara en av Bens favoritfilmer som barn (och även till denna dag).

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

För tillfället befinner vi oss i Cambridge, vi bor på ett superfint Hotel med både gym och pool för en 4 dagar get away. Så välbehövligt och skönt!

Vi anlände igår eftermiddag och drog direkt till poolen och badade någon timme. Idag har vi tagit en promenad nu på morgonen och hamnade vid ett tescoExtra där jag köpte böckerna på bilderna ovan, ska bli så kul att få läsa dem. Nu ska vi ner och spela tennis innan vi beger oss till poolen igen.

Likes

Comments

Jag blir helt varm i hjärtat när jag ser hur snabbt statistiken ökar varje gång när jag börjar uppdatera mer regelbundet, det verkar visst vara några där ute som vill läsa vad jag skriver trots allt. I och med Nouw uppdatering kan man nu också enkelt se hur många nya läsare respektive återkommande man har och dem nya är nog den kategori som ökat mest. Därmed tänkte jag dra 5 snabba faktan om mig för er nya där ute, kanske ni en dag blir återkommande läsare? vem vet.

1. Jag har alltid älskat att läsa och att förlora mig själv i en bra bok.

2. En dag vill jag studera psykologi på universitetet och inte bara hemma i vardagsrummet.

3. Jag bor i England där jag är Sambo med min brittiska pojkvän.

4. Jag älskar att resa och att vara ute i naturen

5. Jag är 20 år gammal

Likes

Comments

Dear Diary

Today I had my second day in the store in Ipswich where I will have my supervisor training... Or where I was supposed to have my supervisor training I should probably say; from tomorrow onwards the training will be held at the station in Norwich instead. Came as a surprise since it was a last minute change but it doesn't really make much of a difference where I have the training, as long as I get to do it.

So yeah, today was the second day in Ipswich and my 6th official day at Starbucks overall. Today was the first proper supervisor training day; yesterday we just checked that I knew my barista training. The folder I'm holding above will be my baby for the next couple of weeks since it holds all the material for my training.

Likes

Comments

Oktober månad, en av mina absoluta favoritmånader. När hettan gått över till kyliga mornar och löven börjar skifta i färg. Ännu har de inte alla fallit till marken och det är sådär höstigt vart man än tittar.

Idag påbörjade jag min utbildning i Ipswich, min första vecka på Starbucks har verkligen flugit fram och mitt huvud är helt snurrigt av alla olika varianter av frappuccinos och identifikations koder. Riktigt rolig och givande dag med många nya ansikten i Ipswich teamet!

Likes

Comments

Jag har nog riktigt inte smällt det ännu, det kom verkligen som en chock. Jag hade nämnt i förbifarten till min chef att jag gärna kunde göra några skift på Starbucks om det var nödvändigt då vi har några som lämnar snart. Inte väntade jag mig att få börja där på heltid och på det få en möjlighet att klättra uppåt.

Det som stoppade mig från att tacka ja till erbjudan om att bli upptränad till skiftledare på Starbucks var min och Bens planerade flytt till Sverige. Efter lite diskuterande har vi (jag och min chef) dock nu kommit till en överenskommelse och på måndag börjar jag min utbildning i Ipswich.

För tillfället flyter jag lite runt på moln och studsar framåt. Jag älskar att bevisa mig själv och få bekräftelse på de extra milen jag alltid går för att göra mitt bästa. Och detta talar för sig själv, tre månader in jobbandes för SSP har jag nu fått chansen att bli skiftledare och imorgon avslutar jag min Starbucks träning på själva Starbucks enheten som skulle ta 2 veckor men som jag istället avslutade på 4 dagar. Hard work pays off, if it's meant to be its up to me!

Efter ett par emotionellt tuffare veckor har detta verkligen dragit mig uppåt och jag känner mig så full på energi och kraft. Jag vet att känslan med tiden kommer försvinna, ja förmodligen innan veckan är över till och med, men tills dess kommer jag rida på vågen av ren och skär lycka!

Likes

Comments

Då var dem påväg tillbaka till Sverige igen efter ett par dagar som turister i min lilla (inte så liten) stad. Det har varit så kul att ha dem här och vi har hunnit med lite av det ena och det andra.

Imorse runt 5-tiden vinkade vi av dem på busstationen innan vi begav oss hem till en nu väldigt tom lägenhet. Jag saknar dem redan men snart är det jul och jag kommer få se dem snart igen med resterande av familjen.

Likes

Comments

Vad hände nu? Jag började precis där? Förra veckan klev jag ju av min prövotid. Well. Jag har inte slutat och jag har inte fått sparken, vad har då förändrats?

Idag går jag på semester i 4 dagar och efter det kommer jag inte tillbaka till Pumpkin Café, istället börjar jag på Starbucks på heltid. Jag blir förflyttad helt enkelt men det är mer än så till det, jag har nu en möjlighet till en rätt så stor befordran om jag vill ha den. Frågan är om jag vill det? Mer om det vid ett senare tillfälle, nyheten om bara förflyttningen är något som är nytt i sig, det andra är för stort ännu för att smälta in.

Jag har länge velat börja jobba på Starbucks några skift i veckan. Starbucks, Pumpkin och Uppercrust är 3 enheter på Norwich tågstation som alla är styrda av SSP så på det tekniska planet kunde jag jobba på alla 3 med rätt träning. Starbucks lockade dock lite extra då dess internationell verksamhet kan öppna många dörrar även i Sverige för mig. Så detta är helt fantastiska nyheter för mig och oavsett om jag beslutar att acceptera befordran eller ej så börjar jag som Barista på Starbucks på måndag. Nu är min mamma, syster och mormor här så bloggen kommer få vänta tills dem åkt på söndag morgon!

Likes

Comments

Googlar man på Thorpe Park så kommer mängder av platser i såväl USA som England upp men inga träffar på det lilla området vi bor i här i Norwich. Men så heter det alltså, det lilla bostadsområdet vi bor i sedan februari, Thorpe Park. Hittills har vi fått uppleva vintern, våren och sommaren men det är först nu vi får vandra runt på gatorna i vårt lilla "samhälle" under hösten.

Mycket är fortfarande grönt, det är bara de mindre buskarna och träden som börjat skifta i färg. Jag kan knappt vänta dock tills de stora träden börjar följa samma trend.

Likes

Comments

Dear dairy

Vill välkomna en ny kategori till min blogg, dear dairy. I princip har jag bara bytt namn på kategorin "min vardag" så alla dem gamla inläggen kommer ni kunna hitta under denna kategori.

Jag tyckte det var dags att strukturera upp lite bland inläggen. Därmed har jag uppdaterat namnen på alla kategorier samt tagit bort och lagt till några. Min presentation är i vanlig ordning uppdaterad lite smått då tiden går och saker förändras.

Så, dear diary, enkelt sätt att hålla koll på vad jag gör om dagarna. Varje inlägg kommer börja med frasen men utöver det kommer jag även skriva dessa poster på engelska. Wait what? Quite silly right? Well, given that I've lived in England for a year, basically only practicing my oral skills, I thought it was about time to practice my "skills" in writing. Like it or not, and laugh if you like, but that's what happening.

So, Dear Diary, today I started the day with a small jog around the area, I even managed to get Ben to join me before he left for work. I, on the other hand, am off today which is more then well needed. Tomorrow evening my mum, sister and grandma will arrive and the apartment could need a bit of a scrub before so. Hence, a well needed day off.

When we got back from our run, Ben trailed off to work, and I've brought my breakfast out onto the balcony for some reading time before the chores of the day will get my full attention.

Likes

Comments