Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better

Kanske är bäst att ta first things first; Slavhandeln i Libyen. Förhoppningsvis har det inte undgått någon att människor säljs som slavar i Libyen, något som vi alla trodde tillhörde the past. Nyheten fick genomslag då CNN rapporterade om det i mitten av november. Därefter har spridningen av nyheten varit under all kritik - även om de flesta nyhetsportaler här i Sverige tagit upp hemskheterna som sker 3675 kilometer bort (från Stockholm mätt) så är väldigt många besvikna på exponeringen. Jag själv blev riktigt besviken på hur lite detta uppmärksammades i blogg-media (en stor anledning till varför jag startade denna blogg).

Det var glädjande många som engagerade sig i arbetet mot slavhandeln; flera manifestationer har genomförts runt om i Sverige och namnlistor har fått flera tusen signaturer. Även frivilliga har beslutat att åka ned till Libyen där de känner att de kan göra större skillnad, och de tar med sig nödvändigheter som ska distribueras bland de behövande.

Donationer

Lovette Jallow är en av de som ska åka ned till Libyen och distribuera förnödenheter, så som hygienartiklar, kläder, konserverad mat, barnmat, blöjor, filtar, etc. Om du vill bidra med dessa varor ska de samlas in i bl.a. Nynäshamn, Sollentuna, Hässelby och Jönköping.

Du kan även swisha en donation till nummer 0762133792. Närmare information kan du hitta på Lovettes instagram.

Manifestationer

Har hållts i bland annat Stockholm, Linköping, Jönköping, Örebro, Göteborg, Malmö, Växjö, Västerås och Uppsala

I Kiruna ska en manifestation hållas den 4 december kl 18.00 på Kupoltorget.

Likes

Comments

Hej allesammans! Jag heter Ellen, är 23 år och bor i Linköping. Meningen med the Perspective är att belysa viktiga frågor och öka medvetenheten kring problem som inte alla märker av. Jag själv är väldigt grön inom dessa samhällsfrågor, vilket är något jag vill utnyttja genom att ta med er på min väg till medvetenhet. Utöver det kommer bloggen även inkludera materiella ting, då just mode och skönhet är två av mina intressen (detta pga det strukturella patriarkatet etc, kommer gå in på det mer senare) men jag kommer försöka tona ned det och när det väl kommer upp är planen att jag ska endast lyfta grejer som är ”bra” för miljön; eller iaf saker som inte skadar miljön.

Jag kommer antagligen, tyvärr, vara en hycklare inom flera viktiga frågor, men tänker att hela bloggen kommer genomsyras av Maya Angelous kända citat: ”Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better.”.

Jag hoppas ni följer med mig på denna resa, och ni får hemskt gärna bidra med tips och kritik i kommentarsfältet eller genom mail: mailadress. PUSS PÅ ER.

Likes

Comments