→ → → EVELINA.ITGIRLS.SE ← ← ←

Jag har flyttat till ny adress. Jag bloggar nu på itgirls på adressen evelina.itgirls.se och vet inte alls hur det kommer bli. Jag hoppas i alla fall att ni vill följa med mig dit och fortsätta att ta del av mitt liv och mina tankar. Vi ses!

→ → → EVELINA.ITGIRLS.SE ← ← ←

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments 

→ Jag lägger kontinueligt till telefonförsäljare som kontakter. På så sätt vet jag när jag inte ska svara. Hatar den där argabesvikelsen som en möts av när en svarar när en telefonförsäljare ringer och säger att en inte är intresserad. Bättre att inte svara.

 

→ När jag reser så rullar jag alla mina kläder. Då tar allting mindre platts i ressväskan och en får mer platts över för eventuell shopping. Du kan också ha en hårsnoddar runt ruillen för att kläderna inte ska rulla upp sig.

 

→ Jag brukar också packa ungefär två dagar innan jag ska resa för då sjunker kläderna ihop och tar mindre platts i väskan.

 

→ Jag använder pinterest som en moodboard och inpirations plats. Jag pinnar allt från looks till illustrationsidéer.

 

→ När du inte har internet men har tid att döda gå igenom ditt mobilalbum och radera alla onödiga och jobbiga bilder. Lika tillfredställande varje gång.

  

→ Rapsolja är det bästa mot fläckar. Super som sminkborttagning och för mig som målar så är det ett bra sätt för att få bort oljefärg från händerna eller penslarna istället för att använda terpentin.

 

→ Köp en termosmugg. Jag är en person som älksar och behöver mitt kaffe. Och det finns inget som är så irriterande som att upptäcka att kaffet har kalnat när hälften är kvar. Detta är ett återkommande problem i universitetets pappersmuggsvärd och den enda lösningen är termosmuggen. Med den kan du i lugn och ro dricka din varma dryck utan att brhöva oroa dig för att det ska hinna bli kalt.

 


→ Ha en powerbank i väskan. Jag vill inte känna att jag är låst till en vägg för att min mobil dött av för lågt batteri. Därför är detta ett super tips. Powerbanks (portabla mobilladdare) tar knappt någon plats alls i väskan och kan ladda din batteri till full kapasitet. Dem finns på alla teknikaffärer och även på exempelvis Åhlens.

 

→ Jag viker in änden på tejprullar för att jag lätt ska kunna använda den nästa gång.

 

→ Använd post-it lappar för att städa ditt tangentbord. Ni vet när det har sammlats dam och smulor över hela tangentbordet. Istället för att blåsa bort det ellertorka bort det använd den klistriga ytan på post-it lapparna att "plocka upp dammet med".

Likes

Comments

 
 
För en månad sedan tog jag mitt första riktiga yogapass på flera år. Yoga mjukar upp kroppen och stärker musklerna detta gör att du får mindre ont i kroppen. Jag hade väldigt ont i ryggen och skuldrorna, efter att jag börjat på DMP och sitter vid datorn större delen av dagarna. Jag fick iden att testa yoga av Josefin Dahlberg och då dem erbjuder både vanlig yoga och yinyoga på mitt gym så bokade jag ett pass. Nu går jag på 1 - 2 yogapass i veckan och det har hjälpt mig så mycket. Jag får inte alls lika ont i ryggen om dagarna och det har också gjort att jag känner mig piggare och har lättare att fokusera.
 
Yogan har också hjälpt mig att sova bättre. I och med min lilla Helmer så behöver jag och Markus nattsömnen mer än innan han gjorde entre i världen. Då yoga stärker, töjer och värmer musklerna så gör det en rätt mör i kroppen och att gå och lägga sig mör och trött är det bästa mot sömlösheten.
 
Det är också skönt att ha lite tid för sig själv. Jag går ofta på ett pass mitt på dagen. Som en paus mitt i skolarbetet. Även om det ibland inte känns som om jag har tid att gå och träna så är det alltid värt det. Det är skönt att skingra tankarna och inte tänka på någonting annat än min andning och hur min kropp svarar på rörelserna.

Och ni då? Har ni testat yoga någon gång?

Likes

Comments

Med start idag kommer framöver en serie inlägg med alla bloggar jag läser och besöker för verklighetsflykt och inspiration. Vi går från A till Ö men delar upp det i etapper med start på A till C:
 
 
Förutsättningarna för dating är inte alltid ideala? Jessica Walsh och Timothy Goodman är goda vänner upplever båda problem när dem inleder relationer. Vid en tidpunkt så råkar dem vara singlar samtidigt och efter att ha erkänt för varandra att dem attraheras av den andre så inleder dem ett experiment, att datea under 40 dagar.
Denna blogg uppdateras inte längre men att läsa den är som att läsa en romantisk bok. Bloggen är inlägg som löper över dem 40 dagar som dem datear.  
 
 
A BEAUTIFUL MESS
Elsie tillsammans med ett team driver en av dem färggladaste bloggarna på internet. De ritar, syr, trixar och fixar. Detta är DIY bloggarnas blogg.
 
Amanda är grafisk designer och illustratör baserad i Stockholm. Hon går sitt andra år på Konstfack och hennes blogg är en stor inspirationskälla för mig och mitt eget digitala skapande.
 
Hon är ursprungligen från Luleå men bor nu i Stockholm där hon läser litteraturvetenskap. Hon har en av dem mysigaste vardagsbloggarna jag har hittat hittills. Muminmuggar, blomster och et och annat sytips.
 
Detta är den nyaste bloggen i min samling. Jenna bor i Helsingfors och jobbar som evenemangsproducent och skribent. Hon är mamma precis som jag och en bokälskare. Hon bloggar om sin vardag, om böcker, om livet och ibland om ett och annat recept.
 
 
ATILIO
Detta är Sandra Hjorts eminenta värld av DIY-projekt, veganska recept, odling och familjeliv. Hon har nyss gift sig och det har varit så roligt och intimt att få följa med i hennes tankar och förberedelser.
 
Haleigh Chastain Walsworth  är en amerikansk filmare, fotograf och skribent baserad i Paris. Hennes blogg är en resedagbok med så vackra bilder på vyer, arkitektur och hemliga trädgårdar. Jag tittar mest på hennes bilder när jag är inne på hennes blogg för att en så lät förlorar sig i deras drömvärld.
 
 [youtube https://www.youtube.com/watch?v=01RJz_Ha5CI]
 
En mode, skönhet och livsstil blogg av Carly Cristman. Som jag egentligen följer för att jag följer hennes You Tube kannal. Hon är fruktansvärtrolig och har en stil som är sjukt enkel att kopiera och inspireras av.
 
Bloggen skrivs av ett team av människor men startades av Yara Michels som en personlig stil blogg. Hon ville ha ett utlopp för sitt intresse för mode och stil idéer. Bloggen har nu växt till att bli mer ett online magazine än en blogg. 
 
För alla er som älskar att sy är detta bloggen ni ska följa. Här får en tips till hur en enkelt utvecklar sina sömnadskunskaper och tips på hur en använder alla olika sömnadsverktyg som finns.
 
Alla bilder som förekommer i detta inlägg är inte miana utan kommer från bloggarna under bilderna.

Likes

Comments

Jag drog en chansning innan jul och köpte ett armbandsur till Markus i julklapp. Jag viste inte om han skulle använda den eller inte men tänkte att det alltid är kul både att ge och få presenter. Han tyckte om den men har inte använt den så då använde jag den istället. 

  

Det är en enkel och stilrent ur utan utsmyckningar och detaljer. Uret har inga siffror utan har endast svarta streck som markerar klockslagen. Och armbandet är i brun läderimitation med ett silverfärgat spänne.

  

Jag har använt den mycket dem senaste veckorna. Så trotts att det var lite av en misslyckad julklapp till Markus så var det en bra assesoar till mig.

Likes

Comments


 

När vi vaknade i Söndags så sken solen varm och gul in i vårat kök. Helmer hade klivit upp och satt på Netflix själv och låtit oss sova nån timme extra. Så när jag och Markus steg upp var klockan 8.00.

 
 

Efter påklädnad och lite Helmer kramar kokade jag frukostgröt.

 


 

Jag äter min gröt med äpplen, socker och kannel, Helmer äter den med sylt och Markus med honung.

  

Nomnom.. Gott med gröt. 

 

 

Det var perfekt fotoljus denna morgon. Så här vill en alltid ha det.

  

Efter lite lek på förmiddagen så for Markus iväg för att jobba och då var det också dags för Helmer att sova middag. Medan han sov så började jag se Netflix nya serie A Series of Unfortunate Events som är baserad på Lemony Snickets böcker om syskonen Baudelaire. Jag älskade dessa böcker när jag var yngre och blev så peppad och glad när jag fick reda på att tv-serien skulle komma. Jag han se de två första avsnitten och hittills så tycker jag att den är väldigt bra.

 

 

När Helmer sen vaknade så åkte han och jag in till stan och mötte upp Joel. Vi åkte in mest för att titta på snöskulpturerna som fanns i centrum. Det är en årlig tradition i Umeå att varje vinter hålls det en snöskulpturstävling.

  


Här ser ni några av skulpturerna. Dem hade också byggt upp en snörutschkana som jag och Helmer åkte i innan vi letade upp ett öppet café för att fika lite.

 

 

Det blev espresso house. Jag åt en chokladkaka med hasselnötter, Joel en caramel cheesecake och Helmer tog en pepparkaksmuffin med glasyr och tranbär. 

  

Efter café besöket åkte vi hem till mig, Markus kom hem från jobbet, vi lagade vegansk morot- och spenatlasagne och åt upp resterna från gofikat vi ätit med Markus mamma och Stig. Sen blev det kväll och vi gick och la oss för ta nya tag när veckan började om.

Likes

Comments

I tisdags var det en super härlig vårdag trotts att det är februari. Jag vet inte hur det är för er som bor längre söderut men för en som bor i Norrland så är det ytterst ovanligt att vi får vårväder innan april.

  


Dagen började i vanlig ordning med frukost. Havregrynsgröt med äpplen och kannel.

  

Det var alla hjärtans dag men också en helt vanlig tisdag. Då jag började dagen med att lämna Helmer på förskolan för att sen gå till skolan och träffa mina lärare för handledning på vårat pågående projekt.

 
 

Men det var ju då otroligt härligt väder då jag tig en liten omväg till skolan och njöt av värmen.

 
 

Skulle ha tagit på mig linser så att jag hade kunnat ha mina solbrillor.

 

På tisdagar jobbar jag på kvällen så jag och Marklus träffas inte förrän vid 21.30 på kvällen och jag träffar inte Helmer, alls förutom på morgonen. Så vi firade alla hjärtans dag med lite finare frukost idag istället. Jag tycker om i princip alla speciella dagar på året eller alla ursäkter att äta efterätt eller ge presenter. Alla hjärtans dag har jag t.ex. firat med mina syskon eller vänner när jag var singel.

 

Glad vardag!Likes

Comments

Min passion för det digitala skapandet startade med att jag lärde mig själv koda hemsidor (CSS och HTML) vid 11 års ålder. Jag hade startat en blogg men alla designteman som fanns var så fula. Detta var 2005 och innan det fanns bloggare som delade med sig av fina gratisdesigner. Så en dag när jag var hemma och sjuk så satte jag míg ner och försökte klura ut vad alla dessa ord och tecken betydde och hur dem påverkade min bloggs utseende. Jag lärde mig byta header, backgrund, ändra typsnitt och storlek på inläggen. Med envishet och tid utvecklades detta till att jag idag kan skapa hela hemsidor genom ord och tecken. 
 
 
Under tiden som min kunskap och intresse för webbdesign utvecklades kom även viljan att skapa digital konst för att smycka min blogg mer. Jag ville kunna ta vackra bilder, ha en snygg header som introduktion till min blogg och drömde om att kunna skapa illustrationer i stil med Elin Keros (Nevnarien). Än så länge gick jag i högstadiet och trodde aldrig att jag skulle kunna lära mig allt detta. Det verkade så svårt och jag visste inte ens vilket program hon och andra jobbade i.
 
 
I 1:an på gymnasiet köpte jag min första systemkamera, en begagnad Nikon D60 som jag köpte av en kompis som gick mediaprogrammet, och då började jag fota mer än bara på semesterresor och konserter. I samband med detta skulle min klass tillsammans med estet bild göra ett scenprojekt tillsammans med röda korset och jag skulle omvandla foton till svartvita illustrationer. Jag kunde ingenting om Illustrator och min kunskap i Photoshop var ytterst begränsad. Hade lär mig om ljus och kontraster i en liten kurs jag läst om foto. Men jag låtsades att jag viste precis vad jag gjorde, tog på mig uppgiften och experimenterade mig fram till vad alla verktyg och funktioner gjorde och hur dem fungerade. Jag klarade av uppgiften och var nöjd med mina klumpiga illustrationer av ansikten.
 
 
 
Jag gick musikprogrammet på gymnasiet för att jag ville att det skulle vara roligt att gå till skolan. Men jag hade aldrig några planer på att göra det till en karriär. Sen jag var 12 hade jag velat bli journalist, för att jag älskar att skriva, och det var det enda yrket jag visste om där jag skulle få betalt för att skriva. Så efter gymnasiet började jag på journalistprogrammet på Strömbäcks Folkhögskola. Men när jag gick där insåg jag att jag inte ville bli journalist. Det roligaste på hela utbildningen var det lilla momentet som berörde foto och grafisk form. När vi lärde oss lite om InDesign, hur kameran fungerade och hur en enkelt redigerade sina bilder i Photoshop. Det är dessutom en rätt så svinig bransch och redan på utbildningen så fick jag massor av skit och påhopp för mina feministiska åsikter och för det faktum att jag var en ung kvinna som tog plats. Så jag orkade inte fortsätta. Jag gick klart första året av två, hoppade av och jobbade i ett år för att fundera på vad jag egentligen ville göra. Vissa strider är inte värda att ta och samma strid kan vara värd att kämpa om den utspelar sig kring något en bryr sig om.
 
 
Året som jag jobbade, året jag blev gravid med Helmer och året fyllde jag 20. Det året jag fick Adobe creative suite i present av mina vänner Sandra och Jonas och då började jag sitta hemma med programmen. Jag lärde mig göra enkla illustrationer och flashiga headers till min blogg. Och på grund av att jag upptäckte hur kul det var började jag göra lite research på vad det fanns för utbildningar och kurser på ämnena grafisk form och illustration. Jag hittade Digital medieproduktion (DMP) och kursen Grafisk design och media A (som också hade en fortsättningskurs). Jag ville inte börja på ett program för att sen inse att jag inte ville detta heller och hoppa av så jag sökte in till kurserna (Grafisk design och media). Hösten 2015 och våren 2016, efter att jag hade varit mammaledig med Helmer, gick jag dessa kurser för att testa och visste sen att det var detta jag ville göra. Så ett år senare sökte jag till DMP och kom in.
 
 
Så nu har jag påbörjat min andra termin på DMP och har som mål att jobba som grafisk designer, illustratör och/eller webbdesigner när jag har avslutat mina studier. Även fast vi utbildas till 100 olika yrkestitlar samtidigt, fast jobben är få och fast min framtid är mer osäker än när jag var inställd på att bli journalist så känner jag mig trygg för att jag gör någonting som jag tycker är roligt och spännande. Något som gör mig nyfiken och ivrig inför att lära mig mer. 
 
☆ ☆ ☆
 
Tidigare inlägg:

Likes

Comments

 


 


Efter att ha illustrerat typ 10 självprortätt så har jag fått ny inspiration av att lyssna på Josefin och Vanjas senaste poddavsnitt och illustrerade dessa superpinglor.

 

Avsnittet handlar om hur dem hanterar alkohol. Josefin firar sju år som nykter och Vanja har av egna själ valt att avstå från alkohol. Dem delar båda sina tankar och historier om sina komplicerade relationer till alkoholen. Tycker att detta är ett så otroligt viktigt ämne att prata om. Det är så många som far illa när alkohol är inblandat. Inte bara att en själv kan göra saker en ångrar på fyllan utan också att ens drickande kan gå ut övera andra.

 

Jag känner mig stolt när jag ser andra som lyfter tabubelagda ämnen och vågar berätta sin historia. Det finns inget som inspirerar mig så mycket som att få höra andras berättelser om hur dem tampas med sina demoner. Att få höra att vi alla är lika när vi går igenom svåra saker. Och särkillt peppande och rörande är det att få se och läsa all positiv respons och det stöd folk erbjuder.

Likes

Comments

Fredag till lördag hade vi övernattningsgäster i form av Markus mamma och hennes man Stig. Dem bor i Ullånger som ligger 16 mil från Umeå så vi träffar inte dem lika ofta som t.ex. mina föräldrar som bara bor en mil från oss. Men det är alltid kul att få besök. Särskillt från släkt och familj.

  

Vi spelade sällskapsspel, tog en tur på stan och åt middag på pinchos. Dem har öppnat en ny resturang i Umeå på området där vi bor så vi tänkte att detta var ett gyllene tillfälle att inviga stället.

 
 

Efteråt gick vi på Ica och plockade med oss bakelser, bullar, munkar och hallongrottor hem för ett riktigt bufféfika. 

 
 

Det märks på många sätt att Helmer blir äldre. Nu minns han vilka Inger och Stig var när dem kom i fredags och blev besviken när dem åkte. Tidigare har det tagit en stund för honom att bli bekväm med männsikor oavsett om han har träffat dem tidigare eller inte. 
Likes

Comments