Efter en heldag med tentaplugg i Luleå så kastade jag i mig middagen och drog med mig Theo till klubben, det blir rätt mycket tid som spenderas där nu för tiden. Men vi har ju fått det så fint så jag kan lixom inte låta bli!

Vi mötte i alla fall upp med Viktoria, Arpii och Jarii. Rallylydnad stod på schemat, vi la störst fokus på uthållighet och Sitt-Stå. Jag känner mig nöjd! Lite bristande koncentration ibland, men helt klart ett bra träningspass ändå!

Vi avslutade med att låta dom springa av sig lite, dom fastnade på film och jäklar vad det går undan! Theo har inte en chans att hänga med, dom är snabba dom där lapphundarna!

I morgon bär det av till Luleå igen, sen till hundklubben klockan 19, mer hundträning åt folket!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Idag har vi i stort sätt inte varit hemma på hela dagen, hämtade mamma och pappa på flyget vid 12 och sen var vi inte hemma förrän 16. Theo har legat på soffan hela dagen och det ger mig så jäkla dåligt samvete. 

Jag kände mig för trött och sliten för att orka gå någon ordentlig promenad, så jag packade ihop våra grejer sen drog vi iväg till klubben. Jättehärligt väder, något trög hund men ändå en helt lyckad träningskväll!

Fokuset låg på uthållighet i det fria följet, finslip på läggande, ställande och inkallning. Jag lyckades peta in några repetitioner Sitt-Stå också, och dom tar sig faktiskt också! 

När vi hade tränat halva tiden ungefär så promenerade det förbi tre hundar, dom var inte rädda för att göra sig hörda så vi fick en ordentlig störning! Skitbra! Så tacksam över att dom gick förbi och levde rövare precis när vi tränade, för det är precis det som vi behöver träna på! Att kunna behålla fokus även om det är jobbigt runt omkring. Han skötte sig jättefint faktiskt, kikade lite på dom från början men följde ändå med mig hela tiden och gjorde de momenten jag bad honom göra. Toppenbra för självförtroendet!

Bra avslut på den här veckan.

Likes

Comments

Bästa dagen på tusen år känns det som!

Klev upp vid 8 och gick en promenad på 50 minuter med Theo, åkte iväg till Västomsundet och promenerade med Jax innan jag slängde in honom i bilen och körde iväg till Yttervik för kurs.

Vi går just nu en vardagslydnad/ trickkurs, första träffen var förra fredagen egentligen men den missade vi eftersom att jag skrev tenta i Luleå. Jättekul kurs i alla fall och helbra att den är på förmiddagen, 10.30-12.00 är en perfekt tid att ha fredagskurs tycker jag!

Hur som så inledde vi träffen under all kritik, nervös och stressad hund som inte gick att få kontakt med. En halvtimme in i kursen så lossnade det och innan tiden var slut så hade jag en bra känsla i kroppen ändå! Vi hann med ett gäng olika allmänlydnadsövningar innan vi gick över på trickdelen. Nu har jag två veckor på mig att lära honom krypa, rulla, sitta vackert, hålla apporten, gå slalom och balansera på pallen. Det går nog fint, vi får ligga i lite bara!

Var hemma igen vid 13 och halv två så kom Viktoria förbi med hennes två finska lapphundar Arpii och Jarii (hur snygga?!!) och vi bestämde oss för att ta en ordentlig skogspromenad. Strålande sol med lagom lufttemperatur, hur härligt som helst. Finns inget som gör mig gladare än att se glada hundar, dom har verkligen blivit bra kompisar dom här grabbarna.

En fredag som verkligen fyllt på alla mina energidepåer! Nu är jag laddad och ska helt klart orka med en vecka med plugg igen. Nu är slutet nära, på fredag skriver jag min sista tentamen och på lördag tar jag examen! Helt jäkla sjukt.

Likes

Comments

Efter en vecka med tentaplugg från morgon till kväll så var det nu dags för en paus!
Jag hade egentligen planerat att åka in till brukshundsklubben i Skellefteå med Theo och träna rallylydnad, men tiden räckte inte till, saker kör ihop sig och åt det går det inte göra mycket.

Jag strukturerade om och bestämde mig för att Jax skulle få ett kvällspass på klubben här i burträsk! Det är allmänlydnadskurs där på tisdagar och torsdagar, ett perfekt störningsmoment anser jag! Så jag åkte dit och tränade på planen bredvid.

Vi övade på linförigheten, lite rörig och ouppmärksam i början men sen tog han sig ordentligt! Vi avancerade med läggande under gång och slalom mellan benen innan vi övergick till att bara sitta ner och kolla på alla andra. Stort fokus på belöning med lek idag, han har blivit så duktig, förr vågade han knappt bita tag i varken boll eller fårskinn, men nu går det kampa med båda och han uppskattar leken på ett helt annat sätt nu än tidigare, så kul!

Vi höll på i ganska precis en timma och det blev helt perfekt att avsluta med lite passivitet, himla nöjd med honom ikväll faktiskt! Inga oroligheter och inget gnäll.

Jag har anmält Jax till en kurs
hos Susanne som egentligen börjar i morgon, eftersom att jag har tenta så missar jag första tillfället så det var ju kanon att jag kunde klämma in ett pass ikväll istället!

Likes

Comments

Idag blir det en lugn dag för oss, efter en fullspäckad helg så känns det som att både han och jag behöver det. Han ska få ligga ute på gräsmattan i solen hela dagen, och jag ska sitta parkerad vid köksbordet och plugga gamla tentor. På fredag smäller det. 

​Mona Persson knäppte några superfina bilder på oss i lördags efter rallytävlingen, här ovan ser ni en av dom!

Likes

Comments

Vi blev godkända på doftprovet! SÅ kul! Doften var det aldrig något problem med, han markerade inte på något annat utan gick direkt till Lagerbladen. Han kan, även om han inte riktigt har fått helt rätt förutsättningar. Det vi måste jobba på är att han inte ska springa ÖVER kartongerna, jag måste försöka få honom att gå på sidan. För det ska ni veta, det var inget snyggt doftprov vi gjorde idag, men ändå ett godkänt, och det är det som räknas!

Det börjar se rätt snyggt ut i våran tävlingsbok nu, bara ett godkänt doftprov för Lavendel som fattas!

Likes

Comments

Kom på att vi vann ju faktiskt visst en sak igår! Fullkomliga förlorare är vi inte, vi kom ju hem med en hel påse hundgodis. Vi vann på lotteriet dom körde på plats, alltid något!

Sen har jag ett tillägg till förra inlägget och filmerna, FASEN VAD FIN HAN ÄR!!! Han har bara ögon för mig och det är helt fantastiskt att se, nu är det småsaker vi ska träna på. Intresset från hans sida finns, han vill tävla med mig och han skiter i att lukta på backen. Prisa gud, tänk att han blev min.

Nu åker vi snart iväg mot Bureå och doftprov, med en bra känsla i kroppen sen gårdagen, däremot har jag inga höga förhoppningar om hur det går på provet idag. Jag har tränat på tok för lite. Prioriterat rallylydnaden över Noseworket. Om det skulle vara 11 tomma kartonger och en med doft, så som doftprovet för eucalyptus gick till, så skulle han utan problem hitta igen Lagerbladsdoften. Nu kommer det däremot att finnas en hel hög med störningsdofter i de andra lådorna, och då gäller det ju att jag läser av honom rätt, när han markerar lagerbladen och inte om han hittar Kaffe, äpplen eller leksaker... Vi håller tummarna och gör vårt bästa för att det ska gå vägen, annars är det inte hela världen för detta prov kommer tydligen ändå att bli ogiltigförklarat nästa år då de nya reglerna kommer! 

Ha en härlig söndag!

Likes

Comments

Hej och hallå från ett alldeles nyss hemkommet ekipage! Idag har vi varit i Kalix och tävlat rallylydnad. Två starter hann vi med och förutsättningarna kunde inte ha varit bättre! Jag är så nöjd över banorna, inga spring moment och trevligt flyt i allt.

Dessvärre fick vi inte heller denna gång med oss något godkänt resultat. Men alltså vafan, nu är det så att jag tycker inte att några siffror på ett papper ska få förstöra min känsla. Jag är SÅÅ nöjd med Theo idag. Inte brydd om omgivningen för fem ören. Så jäkla klockaren större delen av tiden! Sen så åkte jag med ett otroligt härligt sällskap, och bara det är ju kul i sig! 

Mina mål med dagen var att jag skulle hålla bättre koll på mina fötter för att undvika förarfel, och att jag skulle vara noga med att inte låta honom sätta sig i vänstersvängarna. Jag lyckades med båda dessa punkter! Helt fantastiskt glad över det.

Det jag ska öva på till nästa gång är Sitt-Stå, ett moment som jag tycker är tråkigt och svårt och som jag därför har skjutit på. Där tappar vi 10 poäng direkt, så det har jag i läxa!
Sen ska jag även börja träna uthållighet på hela banor, när han hoppar och tuggar i kopplet på filmerna så är det för att han självbelönar sig. Han är van att få belöning vid varannat moment ungefär, och då blir han frustrerad när han inte får det på tävling. Fullt förståeligt!

Jag är så glad över att vi trots "dåliga" resultat ändå rör oss framåt, jämför man vars vi är nu med våran första start så kan man tro att det är en annan hund jag har nu. Han har vuxit så otroligt mycket, vi har vuxit tillsammans och jag är så glad att jag får träna med den här hunden!

66 poäng skramlade vi ihop på första starten, 68 på den andra. Jag är nöjd, det vi missar på är inte slams eller hundens fel, det är jag som fuskat med träningen. Jag tror på learning by doing och idag har vi lärt oss massor!

Här kommer filmerna!

​I morgon är det doftprov på lagerblad som gäller, bara att ladda om för det!

Likes

Comments

Vårväderspromenad må ju vara det bästa sättet att starta dagen på!

Hunden är nöjd och då kan jag med gott samvete sätta mig i bilen och åka iväg till stan och jobb, när man längtar iväg så har man väl ändå hittat rätt? Det är verkligen så jäkla kul, inte lika kul som att träna hund såklart. Men ändå det näst bästa på något vis! 

Ha en fin dag!

Likes

Comments

Idag har varit en bra dag! Har hunnit med både plugg, en promenad runt sundet, en skogsrunda och ett rallyträningspass! Kameran fick följa med i skogen och oj så snygg han är, blir så stolt i själen av att se på honom. Hoppas han blir 30 år gammal.

Rallyträningen gick fint, en något slamsig hund men vänstersvängarna blir bättre och bättre! Sitt-stå funkar lite bättre också. Nu är det bestämt att vi ska tävla både i Kalix och i Luleå, två starter på varje tävling. Innan dess så ska vi träffas och träna minst en gång i veckan Viktoria och jag. Inte mig emot, det är ju så kul!

Nu är vi trötta båda två, så det blir med stor sannolikhet en tidig kväll, hoppas att ni där ute också haft en härlig tisdag! Och tusen tack för att ni är så många som kikar in varje dag fast uppdateringen är under all kritik, ni är bäst.

Likes

Comments