I lördags hade jag träning på morgonen fast den var ganska lugn och sen tittade vi på klipp från matchen och gick igenom den. Efter tittade jag på volleyboll för det var en skolcup för tjejer. Så lag från andra ställen var här och det var massor med folk. Jag var med några andra från skolan oså. Fick frågan om jag någonsin sett snö. Skrattade och svarade att jag ser snö på sommaren. Skollaget gjorde en bra insats och kom på en tredje plats.

Idag for jag och min familj på en liten utflykt till en å. Jag badade och det var typ 10 grader i vattnet men det var skönt för det var ganska varmt och det kommer bli varmare till veckan, omkring 30 grader. (Här är det vanligt med bränder få det är varmt och då blir himlen grå och det luktar illa).
Efter det for vi och åt på en restaurang och jag åt en buffelburgare, den smakade helt okej, en annorlunda smak på köttet.

Imorgon är första Skoldagen och skolan börjar 07.50.
Jag är inte så jättenervös eftersom jag redan har träffat flera från skolan.

Här är några bilder från helgen och matchen i fredags. Jag är 81.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ikväll hade vi första fotbollsmatchen för säsongen. Vi var hemmalaget så vi spelade här i Drummond. Motståndarna var Twin Bridges Falcons.
Det började med samling i omklädningsrummet, alla bytte om oså sedan gick tränarna igenom lite saker.
Efter det gick vi upp till planen och innan vi började med uppvärmningen bad vi en bön.
Det är mycket pepp under uppvärmningen.
Innan matchstart spelas USAs nationalsång, alla står vänd mot flaggan.
Sedan går lagkaptenerna fram och skakar hand med varandra o sedan singlar man slant om typ vilken sida man vill börja på. Man har inte bara en kapten vi var tre så jag och två andra gick fram medans de var fyra.
Och då vi gick fram tänkte jag bara vad är det här, två av dem såg ut att vara 25 år gamla, de hade ansiktena fulla med skägg o en av dem var typ 2 meter lång.

I alla fall vi började med sparka bollen. så man sparkar den från 30 yards mot det andra lagets end zone. Jag lyckades inte att sparka den dit (lite annorlunda jämfört med en vanlig fotboll). De står uppställda för att fånga bollen och springa med den till våran sida och då ska vi försöka tackla den som håller bollen och då börjar de med deras anfall i höjd med stället där tacklingen var.
Resten är lite svårt att förklara för det är ganska mycket och jag fattar nästan inget.
Men gör ett lag touch down så får man 6 poäng och då får man  typ två chanser till att springa/ kasta in den och då får man 2 poäng till. Efter det så äre det lag som gjorde touch down de får sparka bollen igen,så man börjar om typ.

De fick in en första touch down men efter det matade vi på och slutresultatet blev 52 - 12 till oss. Det kändes skönt att börja säsongen med en vinst.
Det var en som blev skadad under matchen och då går alla spelare ner på ett knä tills spelaren kommit sig upp och då klappar alla. Jag klarade mig hyfsat bra eftersom jag bara sparkade bollen men jag sträckte mig nästan.
Atmosfären under matchen var jättehärlig i princip alla från byn kom och kolla och annat folk från andra ställen. Att titta på fotboll på fredagskvällar är det man gör är i USA. 

Idag var också min värdsysters födelsedag, jag gav henne ett snö halsband. Och imorgon är det träning igen kl 9 på morgonen.

👋👋👋

Likes

Comments

Igår for vi på tivoli inne i Missoula  (närmaste staden) vilket var skoj. Det fanns bra med karuseller oså. Provade på en del nya saker t.ex. funnel cake, fried oreos och kettle corn. Fick också klappa lamor och alpackor.

Idag for jag iväg till en sjö en timme ifrån Drummond med grannfamiljen och några kompisar. Vi åkte båt, åkte ring och wakeboard. Sedan for jag hem för att ha fotbollsträning.
Man känner sig nalta lämmen på kvällarna.

Likes

Comments

Idag hade jag första fotbollsträningen, det är såklart amerikansk fotboll jag snackar om.
Träningen var inte så jobbig som jag trodde den skulle men det var nog för att det var den första. Det är väldigt strikt och disciplinerat då man gör övningarna.
Igår var jag och köpte skor och nå slags underbyxor sedan fick jag resten av utrustningen idag men då vi tränade hade vi bara träningskläder och hjälm.
vi övade mest på olika positioner typ, hur man ska stå, kliva och trycka. kände mig lite borta vissa gånger. Sedan var det en lite löpning och efter träningen ville coach se min spark färdigheter eftersom jag sa att jag hade spelat vanlig fotboll⚽ han tyckte de såg bra ut👍.
Såklart fick jag träffa och lära känna de andra killarna från min klass och skola.

Idag kom också resten av min värdfamiljs släkt så det är fullt hus här med spansk o engelsktalande personer. Så ikväll kommer vi säkert tända en brasa för det gillar min familj att göra på fredagskvällar.

Imorgon är det träning på morgonen och sedan är det min värdsysters quinceanera.

Have a great one!

Likes

Comments

I lördags kom jag fram till Montana och min värdfamilj välkomnade mig med öppna armar, vi for direkt och åt på en restaurang som hette Buffalo wild wings. Efter det handlade vi lite grejer och for sedan iväg till drummond.

Min värdfamilj består av mamma Leslie, pappa Javier, syster Sofia och Scarlett o sist o minst Tobias plus en hund som heter Lizzie.
Fast just nu är deras kusiner här också för att Sofia fyller snart 15 så hon ska ha sin quinceanera (kolla up det om ni undrar vad det är) mer delar av släkten kommer också så det är fullt hus.

Idag var jag på fotbollsmöte, fick träffa coachen, de andra jag kommer spela med o fick spelboken, att läsq den är som att läsa nå främmande språk, fattar nada. Jag kommer gå på Drummond High School och de har trojans som "maskot" (vit o blå) fast med fotbollslaget samarbetar vi med en annan skola så vi är titans (svart o silver).

Imorgon ska vi fara till närmaste staden Missoula för att shoppa, behöver fotbollsgrejer, vardagskläder o dylikt.
Sedan på fredag är det första fotbollsträningen och det kommer vara träning typ varje dag.

Likes

Comments

Under torsdagen fortsatte vår sightseeing på Manhattan fast då var vi på lower Manhattan/downtown. Vi var vid World Trade Center Memorial, stora China town och SoHo. Sedan var vi en liten stund i Brooklyn.

Den här dagen bestod inte av sightseeing. Idag for vi och köpte lunch för att sedan hänga på Central Park. Vi var där i några timmar men satt mest ned i skuggan för att det var så varmt.
Efter det for vi till en galleria för att shoppa.
Jag köpte ett par mjukisar och en t-shirt från Hollister.

Och imorgon stiger jag upp halv 5 för att fara iväg till flygplatsen och sen mot Chicago där jag mellanlandar och sen till Montana.

Soft landing campet här har varit otroligt skoj. Jag har fått se väldigt mycket av New York också har jag fått lärt känna massor med härligt folk, inte bara svenskar, har fått lära känna norrmän, danskar, finnar, tyskar och italienare.

Likes

Comments

Idag var första hela dagen här i USA.
Dagen började kl. 07.30 med frukost som var den sötaste, torraste och fetaste jag käkat.
Sedan var det möte som handlade om hur man ska anpassa sig i USA.
Efter det for vi iväg med buss till Manhattan/New York.
började med att käka lunch på grand central station, sen for vi runt med en guide.
Vi höll oss omkring Upper Manhattan, bytte mellan att åka runt med buss och att gå runt. Exempel på ställen vi var vid var Times square, Saint Patrick's church, Central Park, Rockfeller Center och Trump tower haha.
Sedan fick vi tre timmars fri tid vars vi ville på Manhattan. klockan var då 5 så jag gick iväg med de andra svenskarna som är här. Det vi gjorde var bara typ att leta efter något att äta på Times square, slutade upp med att vi åt på KFC. Efter det var det tid kvar innan vi skulle va på bussen så satt vi och chilla på Bryant's Park. Tog inte så mycket bilder med mobilen, tog fler o bättre med kameran, skriver med mobilen så det blir lite svårt att få över bilderna. 
Imorgon så kommer vi att ha möte om USAs kultur och sedan kommer vi spendera tid på lower Manhattan/ downtown.

Likes

Comments

Nu är det mindre än 24 timmar kvar tills jag lämnar Umeå och Sverige. Jag kommer att flyga ifrån Umeå till Stockholm (Arlanda) på morgonen och sedan där ifrån till New York.
I New York kommer jag vara på ett så kallat soft landing camp i tre dagar med andra utbytesstudenter Sverige, Norge, Finland och Danmark. Väl där så kommer vi att turista runt o så. Efter jag har varit där flyger jag till Montana för att stanna där de kommande 10 månaderna.

Den senaste veckan har jag spenderat tid med familj, släkt & vänner hemma och ute i stugan. Har försökt ta vara på tiden. Nästa gång det skrivs så kommer att vara framme med allt uppackat:)

Likes

Comments