Idag trotsade vi kylan och åkte ner till BVC för en 6 månaders vikt och längd.
Du väger nu 9230g och är 71cm lång.
Jag fick lite pep talk av Ulrika på BVC, hon sa åt mig att vi skulle kämpa på med välling och smakportioner för tydligen så kan det ta upp till 8-10 gånger innan bebisar accepterar en ny smak.
Jag fick i dig 25ml välling under stora protester men imorgon tar vi nya tag. Hittills är det faktiskt havregröten med banan/hallonsmak som varit lättast att få i dig.När jag åkte till jobbet så fick du följa med din pappa ut till mormor i Björklinge för idag var det hennes tur att vara jourbarnvakt. Det hade gått jättebra, när din pappa hämtade dig så satt du i babysittern på köksbordet och hade allas uppmärksamhet.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vi tjuvstartade med en dag, idag har du fått smaka välling för bebisar från 6 månader. Efter att du grimaserat och kväljt dig åt det mesta vi låtit dig provsmaka så var jag väldigt nervös inför vällingprovsmakningen.
Markus och Paula kom över och fikade och då passade vi på att låta dig smaka lite välling, du fick använda en ny nappflaska med en vanlig sugnapp så du inte skulle tro att det var bröstmjölk på gång.
Vi bestämde att det var bäst att din pappa provade eftersom det är han som har givit dig nappflaska tidigare.
Jag värmde 50ml och sen satt vi spänt och väntade på din reaktion. Det gick över förväntan, du drack glatt upp alltihop och hittills så verkar det som om du inte fått ont i magen.

Likes

Comments

Jaha, så var din första jul avklarad.
På julaftonsmorgonen så gick vi upp tidigt och du hann öppna en julklapp innan du och pappa David skjutsade mig till jobbet.Ni passade på att ordna lite sista minuten grejor och åkte och handlade lunch som vi åt tillsammans på mitt jobb.


När jag slutat jobba så åkte vi till Björklinge och hämtade storasyster Jenny, hennes planer för julafton hade ändrats och vi hade sån tur att hon ville fira med oss. Hon bodde hos oss tills på annandagen då hon åkte vidare till sin pappa. När vi hade hämtat upp Jenny så bar det av hem till faster Elin. Där fick vi julmat och du fick en massa julklappar. Farmor, farfar och farbror Josef var också där.

På juldagen så kom först storebror Tobbe hem till oss och åt frukost och sen åkte vi hem till mormor, Ove och moster Tove och fikade. Där fick du ännu mer julklappar.
Sen kom Tobbe igen och vi bakade pizza och käkade efterrätter och julgodis och öppnade julklappar.På annandagen så var det dax för mig och jobba igen och eftersom din pappa hade jour så fick storasyster Jenny rycka ut och vara barnvakt, ni passade på att gå lite i affärer och sen åt vi lunch ihop innan hon blev hämtad av storebror Tobbe och hans kompisar.
På kvällen var det dax för den årliga släktmiddagen hos farmor och farfar och du trivdes som bara den med all uppmärksamhet.

Likes

Comments

Den här helgen har jag varit ledig, har varit hur skönt som helst. Allt är så mycket enklare när vi är alla tre och vi kan turas om att roa dig. Vi har hunnit med städning, julgodis och ikväll så åkte vi till Björklinge och tittade när dina kusiner Lina och Johanna hade ridlektioner.
Du fick också prova på att sitta på en av ponnyerna, det ska ju börjas i tid.

Efter ridningen så stannade vi till hos din kusin Julia och lämnade vaggan och spöket Laban mobilen som de ska låna till lilla räkan. Din pappa och jag fick en värmande fika och du busade med Daniel.
Du är lite förkyld igen så det är lite krångligt att äta, hoppas det går bättre i natt så vi är pigga och glada i morgon när vi ska fixa det sista inför juldagen då dina storasyskon kommer och öppnar julklappar.

Likes

Comments

Ännu en supertrevlig dag, vi började med att bjuda moster Tove, moster Marie, kusin Julia och storasyster Jenny på pajlunch och tårta. Du åt gröt med god aptit och efteråt så somnade du i moster Maries famn.Sen kom storebror Tobbe och när pappa David kom hem från jobbet så gjorde vi oss iordning för att åka till Krusenbergs herrgård för lite spa och julbord. Du var jätteduktig och kände nog av stämningen på spat, du var lugn och glad, låg på en filt på golvet mellan oss och lekte och turades om att sitta i våra knän.


Sen promenerade vi upp till herrgården för att äta, där satt du en liten stund i barnstolen men sen blev du för trött så först fick din pappa och jag turas om att äta och till sist så gick din pappa ut med dig i vagnen så du fick somna. När du hade somnat så fick vagnen stå i receptionen medan vi fortsatte att äta.
Troligen så kommer dina storasyskon bli sura över att jag tar med den här bilden men det är inte så ofta ni är på samma ställe alla tre och ni är ju faktiskt det bästa jag vet, det jag är allra stoltast och nöjdast över att ha åstadkommit.

Likes

Comments

Idag fyllde din storasyster Jenny 20 år och hon är uppe på besök. Vi köpte med oss lite frukost och fika och mötte henne och storebror Tobbe hemma hos din mormor.
Sen följde Jenny och moster Tove med oss hem och käkade tårta och Jenny fick lite paket.
Det kändes lite snopet när Jenny först hälsade på dig innan jag fick nån kram, men jag är så himla glad att hon tycker så mycket om dig. Och det märks tydligt att du känner det för du ler så fort hon tittar på dig.
När hon busade med dig när du visade dina hopptalanger i hoppgungan så skrattade du högt.
Fast Jenny avkrävt mig på ett löfte om att jag inte ska skämma bort dig så hann vi inte ens vara på Gränby i en halvtimme förrän hon köpt en ursöt mössa med små öron på till dig. Den ser misstänkt lik en björnmössa men enligt Jenny så är det en fårmössa, ni har liksom en liten fårgrej ihop. Innan du föddes så fick du en snuttefilt från Paris som man kan fästa nappen på och den har ett lammhuvud och på din namngivningsfest så fick du ett goselamm som heter Ullis.


Likes

Comments

Idag har vi lagt undan insatsen till vagnen och när jag var på jobbet så gick du, Tyson och din pappa på långpromenad.
Åkpåsen fick godkänt så från och med nu åker du sittvagn.När jag slutade jobba så kom ni och hämtade mig och vi åkte ut till mormor, Ove och moster Tove för lite tacomiddag.
Mormor hade skurat upp den gamla trägunghästen och gav den till dig.
Efter maten fick du ligga på en filt på golvet medan vi drack lite kaffe, du behövde inte ligga själv så länge innan du fick sällskap av moster Toves stora snälla hund Boss. Han tyckte först att det var lite pinsamt när vi tittade men sen lade han sig tillrätta på din arm. Du såg lite undrande ut men pillade lite försiktigt på honom.Likes

Comments

Utflykt till Thuns med bästisarna. Vi träffade Algot och Elvira och deras mammor på Thuns och käkade lite lunch innan vi började leta julklappar.
Idag så skippade vi insatsen i vagnen och du fick sitta upp och kolla runt medan vi handlade. Det var första gången så vi varierade lite mellan att sitta rakt upp och att halvligga lite så att det inte skulle bli för jobbigt. Det verkade i alla fall som att du föredrog att få sitta framför att ligga i insatsen så när vi ska handla i fortsättningen så blir det nog sittande.
Jag är ju usel på geografi och har inget lokalsinne så jag hade inte fattat att vi bor ca 20min från Thuns, blir nog fler besök dit nu när jag vet.
Likes

Comments

Idag har du varit med mig till frissan, moster Tove var snäll och följde med och lekte med dig. Hon hade planerat att ta en långpromenad med dig i vagnen men det regnade som bara den. Istället fick ni vara kvar hos Sanne på Klippstugan och leka där.
Det är inte bara så att jag har lite svårt för förändringar utan jag trivs väldigt bra med min frissa, när dina storasyskon var små så fick de sitta och titta på film hos Sanne medan jag klippte mig och nu är det din tur att följa med.
Din moster har dolda barnvaktstalanger, det gick superbra och hon skämde bort ordentligt. Så fort du gnällde lite så gick hon runt och bar på dig, du fick rida ranka i hennes knä och stå och hoppa i famnen på henne.
Sen åkte vi först hem till mormor och Ove och käkade lunch och sen en snabbis till moster Åsa och dina gudbröder / kusiner Sebastian och Ludvig för att hämta jultidningar.
Likes

Comments

Idag har vi haft Elvira på besök, ja mamma Pia också så klart. Algot var lite krasslig så de stannade hemma.
Du och Elvira fick ligga på filten på golvet bredvid varandra och du var helt stum. Jag tror du blev lite chockad av Elviras glada rop. Sen när ni fick sitta (med vår hjälp) mitt emot varandra och titta så var du mycket mer pratglad. Det är jättehäftigt att se hur medvetna ni är och att ni faktiskt bryr er om att det är en annan bebis i närheten.
Likes

Comments