Idag har jag kommit ikapp!
Det är första advent och jag sitter på jobbet medan du och din pappa är på farmors årliga pepparkaksbak. Har sms:at och tjatat på din pappa om foton på er, hade så gärna varit med. Men det här får väl vara er grej tills du är så stor att du vill vara där själv med kusinerna.
Farmor har plockat fram din pappas gamla pippiförkläde som du fick låna när du bakade.










Nu är det min tur att få fira advent med dig. Köpte med mig lite lussebullar från Espressohouse och så handlade vi lite glögg på vägen hem, tillsammans med dina pepparkakor så blev det en riktig fest.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Den 1/11 nu var det dax för fest igen, farbror Josef fyller 30 år och hade ordnat med kalas i deras kvarterslokal. Jättegod mat och massa trevliga människor. Tyvärr så var du lite kinkig av allt tandkliande så du och jag fick åka hem före din pappa.

Den 2/11 borde nog egentligen haft ett eget inlägg? Det var i dag du hade din namngivningsceremoni. Vi hade runt 35st gäster och bjöd på köttgryta med potatis till middag och efter det så hade vi tårta. Jag hade beställt servetter och en banderoll med ditt namn och så hade jag köpt en "studentskylt" med ditt foto och namn. Vi hade bordsdekorationer i form av nallar och skallror och så hade vi foton på dig med dikter till. Du fick massor av fina paket och vi hade jättetrevligt hela kvällen.














Den 5/11 så var vi med storasyster Jenny och storebror Tobbe och åt lunch på China och sen var vi ut till Björklinge och grattade din mormor.



Den 6/11 hade först amningsmaffian träff hemma hos Elvira och på kvällen kom storasyster Jenny på middag och övernattning. Medan din pappa och jag lagade middag så låg du och Jenny och gosade i soffan och då passade du på att vända dig från rygg till mage för första gången.



Den 7/11 var du och din pappa hemma hos farbror Josef och faster Karin och satte upp lite kakel i köket och när jag slutade jobba så åkte jag också dit. Vi käkade middag ihop och hade jättemysigt.

Den 9/11 var det Farsdag och din namnsdag! Din pappas första farsdag. Han fick kantarellomelett till frukost och en gosenalle till firmabilen och ett hand- och fotavgjutningsset. Jag tänkte att man kunde ha ett litet tema på farsdagspresenterna framöver, vore roligt om det varje år var en present som ni kunde ha roligt av tillsammans.
På kvällen åkte vi till Länna och firade farfar och då fick du en bok av farmor i namnsdagspresent.



Den 10/11 åkte vi till BVC för vägning igen. Du väger nu 7920 gram och är 67 cm lång.

Den 17/11 så har tand nr:2 tittat fram, du ser ut som en liten tok när du ler. Hoppas att de andra tänderna väntar ett tag nu så du slipper kliandet ett tag.

Den 18/11 var amningsmaffian hemma hos Algot och nu ser man verkligen att ni är medvetna om varandra. Så fort ni får syn på varandra så pratar och ler ni.

Den 20/11 hade vi föräldragrupp på BVC igen och det var vår tur att ta med fika. Vi fick titta på en film om alkoholvanor och vi pratade lite om smakportioner. Du har nu smakat på potatis, bröd och lite redd grönsakssoppa.
Det var bara du och Idun på föräldragruppen den här gången. När jag lade ner dig på filten så kröp hon fram om höll dig i handen, hur sött som helst.

Den 22/11 åkte vi direkt från mitt jobb till Lisbeth på 50års fest. Du trivdes som fisken i vattnet med alla tjejer som ville prata och gosa med dig. När du blev trött så tog din pappa ut dig på promenad i vagnen och berättade var din gammelmorfar hade bott och en massa annat som man bör känna till om Årsta.



Den 24/11 så kom storebror Tobbe på brunch och på kvällen åkte vi till Bälinge och firade din kusin Lina som fyllde 13år.

Den 26/11 hade vi en heldag med moster Tove, vi var på Ikea först och handlade och käkade lunch och sen åkte vi och handlade mat.
Stackars Tove, undra om hon törs hänga med oss nån mer gång? På ett ställe träffade vi en bekant till mig som inte hade aning om att vi fått dig så hon gratulerade Tove till bebisen. Jag tror att det var ren panik jag skymtade i hennes ögon när hon direkt protesterade och sa att du var min.
När vi kom hem så lagade vi Tacos som vi bjöd Tobbe och Tove på.

Den 27/11 var det dax för kalas igen, denna gång i Björklinge hos kusin Jennifer som fyllde 18år. Det är bra med många kusiner, blir mycket kalas då! Du har ju 12st kusiner och än är det nog inte klart. Kusin Isak fyller också år idag men honom ska vi fira en annan dag.
Vi passade även på att tigga till oss lite middag hos mormor och Ove.

Den 29/11 så var faster Elin och kusinerna Einar och Hedvig hemma hos oss och var barnvakt åt dig medan mamma jobbade och din pappa var ute på tomten och fixade allt som måste ordnas innan det blir för kallt.

Likes

Comments

Den 2/10 så var vi på amningsmaffia träff igen, den här gången var vi hem till Algot. Det är jättemysigt att bara sitta och mysa med er, att det får ta en hel förmiddag att bara sitta och prata med Algot och Elviras mammor om hur de upplever att det fungerar, byta lite goda råd och bara gosa med dig.
På eftermiddagen så åkte vi till Björklinge och gratulerade din kusin Johanna. Både Johanna och lillasyster Elvira är så duktiga på att hålla dig och du sitter gärna i deras knä.






Den 10/10 så åkte din pappa på hockey med några kompisar och eftersom jag jobbade så fick moster Marie rycka in och vara barnvakt några timmar. Till stöd hade hon dina kusiner Julia och Lina så du blev ordentligt bortskämd och buren hela kvällen. Vi blev bjudna på Tacos och Lina bäddade åt dig på golvet i köket när du började bli trött, fast det slutade med att Lina somnade där.



Lördag den 11/10 och jag var ledig! Vi hade en riktigt mysig familjedag i Österbybruk där det var julmarknad. Du låg i vagnen och tittade på allt och alla. Vi handlade lite godsaker och avslutade med att åka och fira Ove som fyllde år.

Den 12/10 bjöd farmor på födelsedagsmiddag på restaurangen i Länna. Dina fastrar och farbröder och kusiner var också med. När vi skulle äta så blev du lite kinkig men då kom killen som driver restaurangen och lånade dig. Han satt och pratade med dig och visade dig alla lampor medan din pappa och jag åt upp maten.

Den 13/10 var det min tur att få följa med på föräldraträffen på BVC. Dina nya kompisar heter Ofelia, Jamie och Idun. Ulrika hade först en liten uppgift åt oss så vi skulle komma igång och prata och sen smet hon iväg och lät oss fika lite själva.

Den 20/10 var det dax för vägning igen och nu väger du 7460 gram och är 64 cm lång.

Den 22/10 var det vår tur att ha amningsmaffian på besök. Fortfarande så är det nog roligare för oss mammor att träffas än det är för er men förhoppningsvis så får du, Algot och Elvira en bra start på er kamratskap.

Den 26/10 var vi på kalas hos lilla Elviras storasyster Maja och era pappor fick också se er tillsammans. Det är lite roligt att ni kommit med 1 månads mellanrum så man kan verkligen följa utvecklingen och man får bra påminnelser om hur det har varit och vad fort allt går nu i början.

Den 28/10 var en riktigt stor dag! För det första så är storasyster Jenny här uppe på semester så ni får äntligen mysa igen. Jenny gick på långpromenad med dig och Tyson medan jag var hos frissan.


Sen upptäcker vi att din första tand kommit upp, som den har bråkat och kliat i munnen.



Den 30/10 så fyllde jag år, vi firade lite lugnt med Tobbe och Jenny och så kom min moster Gugge och min kusin Mathilda och åt tårta. Mathilda hade med sig ett litet färgglatt flygplan till dig som du försökte äta upp.

Likes

Comments

Den 1/9 var det vägning på BVC, du väger nu 5925 gram och är 60,5 cm lång.
På kvällen kom bästis Algot över med sina föräldrar på grillning och vi väntade tillsammans på sms från BB. Äntligen, Elvira är här och du ar fått en bästis till.

Den 4/9 så kom moster Tove hem till oss med kameran och fotade dig. Oj vad med fina bilder det blev.






Den 10/9 var jag på återbesök på MVC och du fick följa med så att min barnmorska Ingela skulle få ett ansikte till hjärtljuden. Fast helt ärligt så var det mest för att jag ville visa upp dig.

Den 14/9 så var vi och träffade lilla Elvira för första gången.

15/9 var det vägning igen på BVC. Du väger nu 6270 gram och är 61 cm lång.
Idag hade vi första träffen med amningsmaffian. Du, Algot och Elvira turades om att äta, gråta och få nya blöjor men mest av allt så sov ni. Den här gången var vi hemma hos Elvira men vi ska turas om.

Den 18/9 var vi hem till Sixten på kalas, du fick låna babygymmet som han hade när han var bebis och så fick du hjälpa till att spela.





Den 19/9 så åkte vi och köpte din nya stol som jag varit på jakt efter sen vi var hos Malin och Adrian på lunch. Den är helt enkelt superbra och du tycker verkligen om att sitta i den när vi äter middag.



Den 23/9 så var du och pappa David på den första föräldragruppträffen på BVC medan jag var på jobbet.

Den 27/9 var du själv hos farmor och farfar hela kvällen medan mamma och pappa var på bröllop. Det gick jättebra och fast farmor inte riktigt trodde på det innan så somnade du snällt när hon lade ner dig i sängen och höll dig i handen.

Den 29/9 så var det dax för 3 månaders kontroll och din första vaccination på BVC. Du blev lite ledsen när de stack dig men det gick fort över. Du väger nu 6770 gram och är 64 cm lång, det där med längden får man nog ta med en nypa salt eftersom det är meningen att jag eller din pappa ska hålla fast ditt huvud mot en platta medan Siw eller Ulrika drar i dina fötter för att sträcka ut dig. Det är väldigt lätt att det blir fel.

Likes

Comments

Den 1/8 på förmiddagen så var storebror Tobbe på besök och vågade hålla dig för första gången.
Och på eftermiddagen åkte jag iväg och jobbade för första gången sen du föddes. Helt ärligt så höll hjärtat på att brista och det gjorde ont i hela kroppen. Försökte tänka på att vi sparar föräldradagar och inte behöver lämna dig på dagis än på länge. Men det hade nog varit omöjligt om du inte fått vara hos din pappa. Jag hoppas och tror att det kommer att stärka er relation.




Den 5/8 var vi på läkarundersökning på BVC och allt såg bra ut. Läkaren kom med lite tips och visade oss hur vi skulle kunna göra lite benrörelser på dig när vi trodde att du hade ont i magen. Du vägde nu 4905 gram och var 55,5 cm lång.
Direkt efter läkarundersökningen ammade jag dig och sen åkte vi iväg för att hälsa på Eilert och Britt-Marie, vi stannade till i Alunda för att köpa med oss lite glass. Där brakade helvetet lös, spöregn ute och i blöjan blev det överfullt. Doktorns benövningar hade gjort nytta, det var bajs överallt. Så din pappa och jag fick stå i regnet på parkeringen och byta på dig.

Den 12/8 åkte vi till Socialstyrelsen i Uppsala och din pappa skrev på faderskapspapper. Nu kan du äntligen få heta Nordlund och din pappa får halva barnbidraget.

Så var det dax för nästa fest, den 16/8 så hade min ena chef 40-års fest i Pottåker. Du var yngst igen och sov även denna gång som en liten prins i vagnen.

Den 18/8 så träffade du bästis för första gången, han var så pytteliten. Svårt att förstå att man redan glömt hur liten du var när du kom.

20/8 ny vägning och du är nu uppe i 5545 gram och är 58 cm lång.

Den 25/8 så var vi på bebis och myslunch med systrarna Andersson. Vi hämtade upp Millan och Sixten och så åkte vi hem med lunch till Malin och Hugo och fick träffa lilla Adrian.





Den 26/8 bar det av till Borrlövsta för att fira Pia som fyllde 30år. Jisses vilken mage hon har nu, ååh vad vi längtar tills vi får träffa lilla smulan där inne. Din allra första tjejkompis!

Likes

Comments

Den 3/7 så var det återbesök och läkarkontroll på BB. De konstaterade att gulsoten blivit så mycket värre att vi behövde läggas in. Vi fick stanna på Akademiska till den 5:e.




6/7 var det återbesök för kontroll av gulsoten, det hade blivit bättre men vi måste ändå åka in även imorgon för att kolla igen så att det inte är en tillfällig förbättring pga av sollamporna.

7/7 Värdena nu så bra att vi inte behöver komma tillbaka. Tack och lov, jag har nog aldrig gråtit så mycket som när de stack dig i dina små fötter. Så fort de kom med sin provtagningsbricka så började mina tårar att rinna och din pappa fick trösta mig.

Den 8/7 så fick vi hembesök av tant Siw från BVC. Hon sa att hon tyckte att det verkligen såg ut som att du log och inte att det berodde på magknip.



Den 15/7 så var det dax för ditt första besök på BVC för vägning och mätning. Du vägde nu 3975 gram och var 52 cm lång.

Ytterligare ett Äntligen! Den 18/7 så kom storasyster Jenny äntligen upp på besök från Borås, som vi hade längtat.



Den 23/7 var det dax för ny vägning på BVC, du växer så det knakar. 4350 gram och 54 cm lång.

Din första fest den 26/7, en Westernfest för att fira Annika och Jonas i Skyttorp. Du var så snäll och verkade trivas bra i vagnen.



29/7 var första gången du drack bröstmjölk ur nappflaska. Det gick hur bra som helst, det verkar inte som om du bryr dig om förpackningen bara innehållet är detsamma.



Idag den 30/7 så föddes din ena bästa kompis, än så vet vi inte vad han ska heta så vi fick kalla honom bästisen.

31/7 kusin Isak fick hålla dig för första gången och det blev ett riktigt pusskalas. Han var så snäll och gullig mot dig. Försökte gå dig nappen när du låg i vagnen och ville inte släppa dig.

Likes

Comments

Den 2/6 så var hela föräldragruppen på studiebesök på BB, som förväntat så var din pappa mest intresserad av alla apparater i förlossningssalen. Hjälp vad verkligt allt plötsligt blev, du kommer snart vara här.

Snacka om jättemage, tur att vi inte har någon helfigursspegel i huset.

Den 11/6 och den 25/6 så var vi på kontroller på MVC och allt flyter på som det ska. På det sista besöket så hade du "ramlat" ner och ligger nu på plats i vad de kallar Ruckbart läge. Du kan nu inte längre få för dig att du ska vända dig igen utan ligger nu som du ska med huvudet nedåt.

Den 26/6 så vaknade jag plötslig ungefär kl:7.30 av att vattnet plötsligt gick. Det hade nu börjat sippra ut fostervatten och varje steg jag tog så läckte det lite. Jag väckte din pappa och vi ringde BB, de gav oss en tid samma dag kl:13.00 då vi skulle komma in för bedömning. Väskan packades och sen var det bara att vänta på att vi skulle få komma iväg. På bedömningen beslutades det eftersom dina hjärtljud var bra, fostervattnet klart och jag var utan värkar att vi skulle avvakta till morgondagen och se vad som hände. Om inget hände så skulle vi infinna oss på BB kl:8.00 för igångsättning.

"Den stora dagen" trodde vi alla! Vi åkte in till BB för inskrivning och kontroll, kändes lite konstigt att gå före i kön trots att jag fortfarande inte hade några värkar. Risken för infektioner ökar dock när man har vattenläckage så de ville inte vänta längre utan det beslutades att jag skulle få hormonshots för att sätta igång det hela. Detta är ett betydligt lugnare och långsammare sätt att sätta igång en förlossning än att man får dropp. Det visade sig att det där med långsammare verkligen stämde. På eftermiddagen så kom din farbror Josef cyklande med några påsar hamburgare från MAX och han kom in och åt med oss. Vet inte hur många som hunnit med middagsbjudning på förlossningssalen men du har det i alla fall. Eftersom jag inte hade ont så facebookade jag med dina mostrar och din morbror hela dagen och fick jättemycket peptalk och stöd av dem. Din pappa klurade snart ut hur all övervakningsutrustning fungerade och tog över när inte personalen hade tid med oss. Han blev en hejare på att rigga och sätta igång både den övervakning som kollade dina hjärtljud och den som kollade hur det gick med mina värkar. Vid midnatt ungefär så började värkarna bli så illa att jag ville ha lustgas.

Sååå ÄNTLIGEN den 28/6 kl:01.22 så kom du äntligen, vår Theodor! 3620g och 51cm, alldeles perfekt och så liten.

Den 29/6 åkte vi hem från BB med dig och din storebror Tobbe kom och kollade in dig. Han ville dock vänta till du var lite mer stöttålig innan han höll i dig.

30/6 BB på väg kom hem och vi konstaterade att du hade lite gulsot. Det var inte så mycket så vi skulle försöka få det att vända av sig självt bara av att jag ammade dig som sjutton så att du skulle kunna få det ur kroppen.

Likes

Comments

Den 15/5 hade vi första föräldrautbildningen, repetition för mig och nybörjarkurs för din pappa. Vi ska träffas 5ggr och gå igenom lite av vad man kan förvänta sig av graviditeten, förlossningen, amning och den första tiden då du fötts. Jag tror att din pappa blev dödsförskräckt, första gången var det nämligen två tjejer från Svenska kyrkan som höll i utbildningen och vi fick jobba i par och i små grupper och prata om relationer och våra förväntningar. Jag började redan efter halva tiden fundera ut argument för att kunna få honom att fortsätta följa med på utbildningen och det gjorde han, vi var med båda två alla gånger.

Ny kontroll på MVC den 28/5 och du ser fortfarande ut att må bra. Hjärtat slår som det ska och magen växer som bara den. Tyvärr även mina fötter som nu är hur svullna som helst så jag har fått börja med stödstrumpor när jag jobbar helg.

Likes

Comments

Den 28/4 så var det dax för nästa kontroll på MVC, idag kunde inte din pappa följa med. Istället så passade storasyster Jenny på att följa med eftersom hon är här uppe på besök. Vi fick lyssna på ditt hjärta och så mätte de min mage. Allt ser fortfarande jättebra ut, jag har lite halsbränna men annars är allt bra.

Likes

Comments

Jag har känt dina små sparkar i några veckor nu, först kändes det bara som ett litet pirr men nu kan man känna det även utanpå magen och den 12/3 så sparkade du din pappa för första gången. Innan så har du slutat och blivit helt lugn så fort han har lagt handen på min mage.

Den 31/3 så var vi på kontroll på MVC och allt såg jättebra ut. Vår barnmorska Ingela var helskön, hon förklarade bra och fick både din pappa och mig att känna oss välkomna.

Likes

Comments