Header

Många timmar plugg är gjorda nu. Förra pauser har det också blivit - vilket faktiskt behövs! jag har just varit ute på en promenad och innan det hann jag även umgås med mina systrar en liten stund när de överraskade med att hämta upp mig hemma. Tidigare idag var även farmor och farfar här hemma på besök och fikade eftersom jag har namnsdag idag.

Det är så här jag klarar mig igenom många långa dagar med plugg.  Det krävs en hel del vilja och disciplin, men mest av allt krävs det struktur, pauser och påfyllning av energi!  I alla fall för mig.

Jag ska äta lite nu och sedan väntar kvällens sista omgång med plugg. När jag är färdig kanske jag ska ta mig till gymmet. Det vore enormt skönt att rensa ur huvudet lite extra och  garantera att jag kommer sova gott i natt. Om inte annat blir det träning hemma innan jag landar i soffan för något avsnitt av Criminal Minds med min andra halva. ♡

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Ett senare God morgon än vanligt kommer här. Det fick bli lite sovmorgon idag faktiskt och jag satte mig sedan med studierna direkt, men nu är det dags för lite pause. Jag har varit enormt trött de senaste dagarna och jag vet att det troligen beror på mina dåliga järnvärden. Därför fick det bli extra sömn idag. Eftersom jag ska skriva en grymt bra slutuppgift nu (försöker iaf) så behöver jag ha energin och och en snabbtänkt hjärna.

Jag går runt och är tung i kroppen och huvudet, och eftersom koffein försvårar upptaget av järn hamnar jag i ett svårt läge när jag inte bör boosta mig med koffein, men skulle behöva det ändå. Jag försöker att vara duktig och följer alla råd jag fått gällande matkombinationer och järn. Det blir med andra ord en hel del frukt när jag tar mina tabletter och jag undviker mjölkprodukter och koffein (i alla fall i några dagar tills det känns bättre). Jag har även druckit drycken PIGG från Bloomy Drinks som ska vara uppiggande med hjälp av rötter och örter. 

För att bli ännu piggare har jag sett till att vara duktig på att äta mina D-vitaminer de senaste dagarna. För att de ska tas upp lättare i kroppen så ska de tas tillsammans med någon form av fett. Jag har kombinerat med Omega 3 tabletter och det ska fungera bra. Idag är det dessutom sol ute så det kommer bli många korta promenader idag för att få njuta av ljuset och få lite naturlig D-vitamin. 

Det blev visst ett inlägg med tankar om vad om piggar upp nu under hösten. Har du fler tips så får du gärna dela med dig till mig. Kram 

En massa god frukt som jag mer än gärna mumsar på här hemma. Bananerna börjar kanske se lite tråkiga ut men det är faktiskt bäst att äta dem när de börjar bli bruna för det är då de är mogna och då är det lättare för magen att hantera dem också. Förresten är jag verkligen exalterad inför att alla citrusfrukter har säsong nu snart. Så himla gott och fullt med vitaminer.

​Här är dryckerna från Bloomy Drinks som jag testar på nu. PIGG borde vara ett bra alternativ nu när jag behöver undvika mina favoriter Clean några dagar eftersom de innehåller koffein. FRISK har jag druckit flera av också eftersom det är förkylningstider och jag inte har någon lust att bli sjuk. Den är även min favorit av smakerna, supergod! 

Likes

Comments

Jag har fått flera frågor den senaste tiden om jag inte kan berätta mer om Poledance; hur man kan börja träna, vad som krävs, hur jag började och annat som kan vara bra att veta. Jag gjorde ett liknande inlägg tidigare i år men självklart kan jag göra ett till!

Poledance är träningsform som verkligen blivit allt mer populär de senaste åren. det är en väldigt varierad träning som består av snurrar och trick. I börjar när du börjat träna handlar det mest om att bli bekant med stången som redskap och bygga upp din styrka samtidigt som du gör en del snurrar och några enkla trick. När jag började kunde jag knappt lyfta mig själv alls, men det tränades upp allt eftersom.

Det är träning för (mer eller mindre) alla! Oavsett kön eller ålder så kan du träna det på din egen nivå och göra det till det du vill. Jag föredrar att fokusera mest på tricken men vill även bli bättre på att sätta ihop det till koreografier med dans, medan andra tycker om den exotiska inriktningen och satsar mer på det. Fokuset under nybörjarkurser är poledance som träningsform och inget annat (vad jag har hört talas om).

En pose som jag tycker är vacker. Jag trivs bäst med att göra trick eller poser som kan göras graciösa. Det är ett område jag tycker om att utvecklas inom.

Hur började jag?

För nästan 2,5 år sedan såg jag en affisch på mitt dåvarande gym om att de skulle börja med poledance. Jag ville så gärna testa, men var nervös för att jag skulle vara för svag och klumpig. Så fick jag höra att en kompis också var sugen på att testa men inte riktigt visste om hon skulle, och på något vis fick vi med varandra dit. Så glad jag är för det! Notera att det går precis lika bra att gå själv och testa för de andra som provar på tänker nog exakt samma tankar som du och är också lite nervösa.

Jag insåg väldigt snabbt att poledance var enormt roligt, inte alls så mycket krav på att kunna koordinera som i dans (som jag är dålig på!) och en mycket tuffare träningsform än jag trodde innan också. Fån de första passen har det varit så för mig att tiden då vi tränar bara flyger förbi och jag har superkul, och när vi väl är klara har jag sådan träningsvärk så jag knappt kan röra mig. I början kom det även mycket blåmärken men det försvann efter några månader för både mig och min kompis då kroppen vänjer sig.

Första kursen handlar mest om att lära sig röra sig runt stången, snurra, göra någon piruett och ta sig en liten bit upp på stången och sitta där. Det som alla klarar av i slutet på första kursen tror man är helt omöjligt när man just har börjat. Det går alltså ganska fort att lära sig och med en bra tränare har du alla möjligheter att lära dig en massa roliga och coola saker. Det går ännu snabbare om du samtidigt tränar själv vid sidan av kursen också. Sedan första kursen har jag gått på Open pole/Pole social och tränat på det som känts lite klurigt på kursen, eller för att göra det som kändes bra några gånger extra. Det ger verkligen massor enligt mig! Både i utveckling och självförtroende.

Det här tillhör inte nybörjarkursen, men efter några nivåer kommer du förstå varför det här inte anses vara ett särskilt avancerat trick, samtidigt som det är väldigt snyggt!

Det här med kläderna?

När du börjar träna poledance så kan du ha på dig vilka träningskläder som helst i princip. Rekommenderar inte dragkedja vid fötterna på tightsen dock då det kan skada stången. Men tights och långärmat går hur bra som helst. För att kunna klättra behöver du ha på dig shorts och för de flesta tricken upp och ner (det är inte i nivå 1) är det enklast att ha shorts och linne som du kan dra upp eller sport bh.

Kom ihåg att alla på träningen har lika mycket/lite kläder som du har så det känns naturligt med shorts ganska snabbt. De flesta studios har även dämpad belysning för sitt det ska kännas enklare att ta av sig till shorts. 

Som du kan se på bilden ovanför är det faktiskt nödvändigt att ha mindre kläder på sig när tricken blir svårare. Jag skulle inte kunna ha mer kläder på mig i denna pose då jag har fäste mot huden på kroppen längst med hela vaden, insidan av låret, midjan och armhålan. Mer kläder skulle innebära att jag åker ner i golvet. Därför har jag endast shorts och sportbh på mig i just det här tricket.

Var finns poledance?

Det här undrar flera och mitt bästa tips är att googla eller sök på facebook! Skriv poledance och staden du bor i. Jag bor i Sala och vet att det finns möjligheter att träna här i Sala, i Västerås, i Avesta och i Uppala som ligger i närheten. Alltså på väldigt många ställen! Den kurs som jag just har gått på gick jag på Uppsala Pole & Aerials och det kan jag verklgien rekommendera då de tränarna är helt underbara. 

Innan varje kursstart brukar studion ha prova på träning. För min del var det efter provträningen som jag vågade anmäla mig på kursen så det rekommenderar jag att du går på. 

Det här är skrivet utifrån min egen personliga erfarenhet. Jag hoppas att det kanske kan hjälpa dig att våga ta steget att testa om du är nyfiken. Om du har fler frågor så tveka inte att skriva en kommentar! <3

Likes

Comments

Nu är det äntligen dags för en dag som jag sett fram emot ganska länge. Det är tidig uppstigning som gäller för att sedan åka till Västerås för magnetröntgen av min onda fot. Håller tummarna för att de kan berätta varför den gör ont och föreslå hur jag kan bli av med det!

Det var under hösten 2014 som jag drog ner foten hårt i golvet under ett träningspass poledance. Jag var med andra ord barfota och lyckades få till en väldigt konstig vinkel ner på ett stenhårt golv. Det gjorde ont men jag antog stt det skulle gå över. Enligt den vanliga röntgen jag gjort så har jag en läkt fraktur i foten (vid stortåns trampdyna för att vara mer specifik) efter det.

Jag har sökt hjälp i förra omgångar sedan dess och fått göra att det ska läka av sig självt, att jag ska prova med olika tips från sjukgymnast osv. Jag har dagligen ont i foten. Jag kan inte träna löpning då jag endast kan göra korta rusher. När jag står på tå vinglar foten och när jag hoppar kan den oväntat vika sig. Jag kan knappt gå i några andra skor än sneakers. Allmänt har jag börjat gå fel pga ilningar i foten och har fått ont i höften pga det.... Med andra ord så behöver jag lite hjälp med att komma till rätta med foten!

Jag håller tummarna för att magnetröntgen hittar något så att jag kan börja vägen tillbaka till en hel fot! Det lär väl ta några veckor att få svar, så jag fått uppdatera här när jag vet.♡

Likes

Comments

Bilderna är länkar så det är ba​ra att klicka för att komma till plaggen (Om länkarna kånglar från mobilen så lämna gärna en kommentar så ska jag se till att supporten kan fixa det snarast!)

Jag valde att runda av den första av två lite extra intensiva veckor med att belöna mig själv lite. Förra veckan var minst sagt fylld och min hjärna har jobbat nästan all vaken tid med olika skolarbeten. När jag inte har pluggat har jag ändå tänkt över frågor och material som ska användas till min slutuppgift. Jag känner att jag gjort vad jag kunnat under veckan och vill därför muntra upp mig lite extra inför den här sista veckan på kursen med lite nya fina träningskläder.

Träningsgarderoben har fyllts på mycket den senaste tiden, men jag har faktiskt ett behov av basplagg i svart nu. Ett par av mina favorittights kommer snart behöva kastas och då känns det bättre att hitta ett par ersättare innan dess. Och det är flera basplagg som nog behöver bytas ut och då känns det bättre att ligga lite före. Och då passar det bra med fynd på rea.

Dessa två skönheter är på väg hem till mig nu. Jag älskar mesh och fina detaljer på baskläder så jag ser verkligen fram emot när de kommer. Tightsen kostar bara 149 kr och linnet är så billigt som 59 kr.

Länkarna är adlinks

Likes

Comments

Snart är det dags för veckans pass av AMT (avancerad motorisk träning), alltså gymnastisk för vuxna, och jag är så taggad. Det är egentligen veckans andra pass för mig då jag var på den öppna träningen i fredags och övade på lite olika moment själv och medhjälp av andra som var där och tränade. Så roligt!

Ikväll ska vi köra framåtvolt och det ser jag verkligen fram emot. Senast vi övade på det släppte någon av spärrarna som jag haft innan om att det var läskigt. Det kändes mycket bättre än tidigare och jag tror inte alls det är så långt borta att jag ska kunna klara det och stå på benen efteråt nu. Några lektioner till sen ska det nog kunna gå.

Den här träningen är verkligen rolig och utmanande på samma gång. Det är så roligt att det knappt märks att man tränar, samtidigt som träningsvärken efteråt kan vara helt extrem. Jag blir väldigt yr vissa pass och det gäller att äta i väldigt god tid innan så att kroppen ska klara av allt snurrande. I övrigt är det verkligen bara kul! Och lite läskigt. Men det gör det bara ännu roligare när det väl går bra. Håller tummarna för ett bra pass ikväll.

Likes

Comments

Ibland behövs lite extra pepp och motivation för att ta sig upp ur sängen och komma igång med dagen. Idag är en sådan dag. Jag har sovit som en sten i natt och hade utan tvekan kunnat sova många timmar till. Istället ska jag ta mig ut på min sköna promenad och därefter väntar studier. Igen.

För att motivera mig lite extra nu när jag helst skulle vilja ligga kvar i sängen har jag redan planerat en god frukost som jag ska äta när jag kommer in igen. Jag har även kikat runt lite på instagram och peppats lite till. Så efter att ha diskuterat lite med mig själv så blir det nu promenad, frukost och plugg istället för snooze, snooze och snooze.

Ibland är det extra skönt att vinna över sin egen latmask. Rise and shine, it's a new day ♡

En frukost som den här väntar mig när jag kommer hem igen. Jag är redan hungrig och då blir jag alltid motiverad att göra allt klart snabbt så att jag får äta.

Likes

Comments

Fredagen börjar med en underbar morgonpromenad. Som jag saknat det de senaste dagarna! Den här veckan har jag prioriterat att sova en extra timme per dag för att försöka få ihop de 8 timmarna per natt som jag verkligen behöver. Det har gett resultat också för jag är helt klart piggare nu än jag varit de senaste veckorna.

Idag känns promenaden som en riktig belöning. Jag njuter verkligen när jag går! Jag har dessutom prickat in en dag med finare väder än på hela veckan.

Den här fredagen blir annorlunda än de senaste två månaderna. Vi har ingen deadline i skolan idag utan en på måndag och sedan ska slutuppgiften in nästa fredag. Jag kommer med andra ord plugga en hel del i helgen men kan samtidigt unna mig att både hinna träna och umgås lite med familjen. ♡

Promenerar i mina underbara tights från Clean  och hemma väntar sedan just en sådan goding som jag ställt i kylen för att den ska bli kall och så där perfekt som jag föredrar dem.

Likes

Comments

Jisses vad den här veckan går fort! Jag började fundera på vilken dag det är egentligen och nu när jag insett att det är torsdag är det lite svårt att greppa det. Jag har tisdag mentalt idag - så jag ska nog vara njuta rejält av att fredagen kommer tidigare än väntat.

Jag borde egentligen ha stenkoll på att det ju faktiskt var onsdag igår, för då hade jag lektion i poledance, som alltid på just onsdagarna. Dock var gårdagens lektion den sista på ganska länge. Jag har inte bokat någon ny kurs pga att jag helt enkelt behöver fokusera på skolan och inte orkar åka till Uppsala för träning varje vecka. Det blir träning i Sala där jag bor resten av terminen istället och sedan får det bli en ny kurs igen nästa termin.

Träningen igår var i alla fall riktigt rolig och det kändes som en bra kursavslutning, även om det också är tråkigt.  Vi övade på en hel del styrketrick som gick bra medan vi övade, men inget som ville sitta på film direkt. Vi gjorde även ett trick som jag testat förut men aldrig klarat, men nu gick det. Jag ska försöka göra det fint på film så att jag kan lägga upp en video.

Idag har jag en ny omgång träningsvärk och det är precis som det ska vara. Nu är det dags för en ny dag med skola hela dagen. Hoppas du får en superfin torsdag! ♡ (höll på att skriva fel dag igen, haha)

Likes

Comments

God morgon finis! Hoppas att du sovit gott och har haft en fin start på dagen.  Jag jag sovit länge och det var precis vad jag behövde. Hösten har kommit ordentligt nu med sitt mörker ich det märker jag verkligen påig själv. När det fortfarande inte blivit riktigt ljust ute fast klockan är efter 08 så är det helt klart svårare att piggna till! Då är det extra viktigt att sova de timmar som kroppen behöver, äta bra och träna.

Det jag förösker vara lite extra noga med nu är att få i mig mina mellanmål under dagarna. När jag inte får det så sjunker energin i botten väldigt snabbt. Därför är det  viktigt att stoppa väskan full med nyttiga alternativ en dag som den här när jag ska vara borta i 12 timmar i sträck. Några av sakerna jag tar med mig kommer från månadens Sourced Box.

Det här är inget samarbete utan bara jag som delar med mig av en box som jag verkligen tycker om. Jag har prenumererat på denna box i ganska många månader nu och gillar det verkligen. Allt innehåll är glutenfritt, laktosfritt och organiskt, och utan raffinerat socker. Dessutom är det veganskt (ibland kan någon produkt innehålla honung tror jag och i så fall står det vegetarisk på den produkten istället), inget måste för mig men eftersom jag gärna ökar min andel vegetarisk kost så uppskattar jag det också.

Boxen kommer från ett brittiskt företag som bland annat ägs av Niomi Smart och Marcus Butler, två youtubers som verkligen prioriterar bra kosthållning med hänvisning till att det get ett bättre mående. Det är alltså så jag fick upp ögonen för den och det är jag glad för. 

Varje månad när den här boxen kommer så är den fylld med överraskningar. Själva lådan är inte så stor men varje millimeter är fylld med något och det känns verkligen värt pengarna som boxen kostar.  Jag vill inte känns att jag lika gärna hade kunnat köpa andra roligare och godare saker till en billigare summa när jag får hem en månadsbox, utan jag vill känna att det är värt det. Det är det med den här och innehållet är dessutom toppen.

Den här månaden innehåller boxen allt det som syns på bilden. Det är en blandning av nötter, rawbites, bars, en acai-dricka, nyttiga knäckebitar, smaksatta popcorn (som verkligen är nyttigt så länge de inte poppas i en massa konstigheter), raw choklad och kakor.

Så många saker och den här gången känner jag ingen flera av märkena men jag har aldrig smakat just dessa produkter innan boxen kom. Sådant uppskattar jag också eftersom jag verkligen älskar att prova nytt.

Ingen annons alls utan bara ett litet tips. Jag skulle förresten vilja hitta någon ny bra box från Sverige att prenumerera på. Innehåller ska vara inriktat på att vara hälsosamt och helst ganska många produkter som är rena. Alltså inte bara en massa pulver i olika påsar utan hellre goda livsmedel, men även gärna bars och andra fitnessprodukter.  Innehållet i boxen ska kännas prisvärt. Har du tips? ♡♡♡

Likes

Comments