Header

Ännu ett år som har gott förbi. 2017 var ett "ja det funkar väl" år. Jag hoppas att det nya året blir lite bättre. Det är inte så att året inte har varit händelserikt, det har bara varit lite tufft.

Ett av mina nyårslöften var bl a att endast handla 2 nya klädesplagg på hela året, vilket inte höll riktigt. Men jag ska fortsätta mitt låga konsumtion av kläder.

Ett annat var att börja röra mer på mig... Det har inte gått så bra...

Det tredje var att återuppta mina illustrator-kunskaper, vilket jag gjorde någon gång på våren men det har blivit mycket mer i och med skolstarten.

I år vill jag LEVA. Jag har känt att jag inte lever tillräckligt, att leva i nuet. Jag vill vara mig själv och uppskatta mig själv. Jag vill ta vara på mig själv. Umgås mer med människor som jag trivs med. Göra saker som gör mig glad.


För er som tänker på att söka till Nordiska Textilakademin så ska jag ge er min syn på skolan och utbildningen.

Jag känner att utbildningen kan ge en bra bas inför att komma ut i branschen. Den passar dig som vill lära sig och kunna arbeta som designer på t ex ett klädföretag eller något annat designföretag. Passar även den som är intresserad av grafisk design. Eftersom det förekommer många presentationer så kan man inte vara jätterädd för att prata inför andra.

Skolan är faktiskt en annan sak. Schemat är väldigt rörligt och ofta vet vi inte vilket rum vi ska vara i. Ibland kommer inte information fram och kommunikationen är lite dålig. Det är väldigt mycket eget ansvar och snabba puckar eftersom lärarna har andra jobb utöver skolan. Var alltid beredd med papper och penna och gör klart allt i tid. Boende får man hitta själv. Något som inte står på inköpslistan är ritplatta till datorn, något som alla använder sig av. Det är smart att införskaffa en sådan. Sammanfattningsvis så tycker jag att organisationen funkar lite tvivelaktigt.


Slutligen så firade jag och Samuel jul i fjällen med mamma och pappa. Till nyår åkte vi till Hans Mamma i Sollentuna, där vi är nu. Jag ser inte fram emot torsdagen då vi kommer skiljas åt igen. Det vore så mycket lättare om vi bodde närmare varandra.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag längtar verkligen efter jul nu. Samuel ska följa med upp till fjällen och fira jul med oss och det ska bli så kul! sedan blir det nog Stockholm till nyår. Jag hoppas att Nellie och Micaela kan träffas då också. Vi har inte träffats på... jag kommer inte äns ihåg senaste gången vi sågs, det var säkert ett år sedan.

I skolan rullar det på i galopp-fart och just nu håller vi på med vårat första kundarbete. Vi har snart ännu en tenta i materialläran, vävteknik, trikåteknik, garn och funktion bl.a. Är dock orolig att jag inte kommer hinna plugga typ haha. Vi har även hållt på med illustrator och grafisk design, vilket är väldigt kul! vi har fått göra logotyper till ett eget fiktivt märke. Vi har även fått lära oss hur man gör grafiska profiler. Här kommer min grafiska profil som jag tog fram.


Vi har jobbat med modeteckning i illustrator också och på fredag ska vårt slutarbete lämnas in och vi är då färdiga med dom lektionerna. Lite sorgligt eftersom vi hade velat ha fler lektioner med det. Vi fick en lektion till men inte mer. jag antar att vi inte kommer hinna med det efter julen.

Jag har ju hela det här året levt efter min egna utmaning att inte köpa nyproducerade kläder, utan bara att gå på second hand. Det har gått ganska bra med undantag för en jacka och underkläder från Ullared och en body från Missguided. Dock ett par skor också i början av året, men det var för att de hade tagit slut när jag skulle köpa dem i slutet av 2016. Nu börjar jag längta lite efter nytt och våndas över om jag ska köpa saker jag har tittat på eller inte. Aja, jag har i alla fall hittat min kärlek till second hand och vintage vilket är bra att väga upp med tillsammans med dagens snabbmode. Här är min "Christmas outfit" som jag vill ha från nastygal.com.

Likes

Comments

Nu är det fredag igen! Gud vad tiden rusar fram, jag hinner knappt tänka känns det som! Men ska ge er uppdatering!

Vi jobbar på med designprocessen och filar på koncept och sånt, övar på att illustrera med papper och färg men även i illustrator i datorn. Jag fick en ritplatta i tidig födelsedagspresent så håller på att träna med den också. Det är svårt i början men jag hoppas att man ska vänja sig snart. Visserligen behöver man inte ha en, men alla rekommenderar det och man använder det mycket i branchen.

Vi har haft vår första tenta i materiallära om olika fibrer och nu ska vi gå in på garn, trik-och vävteknik. På måndag ska vi till en trikåfabrik, Marbäck trikå, på studiebesök.


Likes

Comments

Vilka material gör minst avtryck på miljön? Vilka ska man försöka undvika?

Själv har jag blivit ganska insatt i miljöfrågor kring textila material på senare år p.g.a min utbildning och jag försöker ändra mina konsumtionsvanor av mode och saker i största allmänhet. Men det är också intressant att veta vilka material som är bättre än andra. Här kommer två bra sammanfattningar på vilka som är bättre och sämre!

Klicka här!

Klicka här!

Likes

Comments

hej igen! Nu har det gått ett litet tag efter skolstarten och jag trivs. Såklart är det lite ensamt att bo själv men jag har haft besök av mina föräldrar och samuel vissa helger så det har varit rätt så ok. I min klass, designer-utbildningen, så är vi bara två som ska läsa två år och de andra två läser intensivt på ett år. Alltså är vi en pytteliten klass på fyra stycken. Men det är för att vi själva får stå för finansieringen nu och då sökte nog färre. Dessutom tillkommer det ytterligare kostnader för material som man inte riktigt har räknat med. Så tips för er som vill söka, ha extrapengar haha. Exempel är konstnärsmaterial, böcker, datorprogram och creative pen tablet.

Vi har börjat med lektioner i materiallära, modeteckning, designprocess och mood board och koncept än så länge. Desutom har vi fått göra research som ska lämnas över till åk 2 som ska designa för ett uppdrag. Vi blev indelade i grupper med inköparna och vår grupp researchade om epoken 2010-talet.

Här kommer lite snabbskissade rörelsebilder som vi hade i läxa den här veckan.

Likes

Comments

Idag fick vi lära oss schema-plattformen som vi kommer använda oss av. Därefter begav vi oss ut i grupper för att titta på byggnadmålningarna som ingår i utställningen no limit. Vi har fått i uppgift att hitta en röd tråd genom konstverken, tolka och gestalta det på något sätt. Utställning blir på måndag!

Likes

Comments

Nu är jag inflyttad i borås, i en liten lägenhet som jag hyr i andrahand under ett år. Idag var första skoldagen på Nordiska Textilakademin och det var information och rundvisning. Vi är bara 4 stycken i min klass men det är bara jag och en till tjej som ska studera under 2 års tid. De andra 2 kör ett år. Våra arbetsdagar kommer vara 3 dagar/vecka och resten är egen arbetstid. Under projektarbeten kommer jag inte kunna prata om det eftersom det brukar vara hemligt, men jag ska försöka berätta så mycket som möjligt om utbildningen.

Just nu känns det lite ensamt eftersom jag inte är riktigt van vid att bo själv, men jag kommer nog klara mig. Jag och Samuel hoppas på att vi ska kunna ses på helger, så det kanske inte blir så ensamt i all fall.

Likes

Comments

Min nya favorit vintagebutik!  Street doing vintage couture heter den och de är väldigt trevliga där. Dessutom har de ett utbud av Emilio Pucci plagg ( Pucci:s högkvarter ligger i Florens, bara några gator ifrån butiken) och jag gick därifrån med två pucci-plagg! en klänning från år 2000 av Peter Dundas och ett par byxor från 60-talet med det typiska psykedeliska mönstret. Det är definitivt den bästa vintage butiken jag har varit i än så länge!

Likes

Comments