Header

Den här midsommaren blev lite roligare än tidigare år. Samuel kom upp dagen innan och stannade tills idag, vilket har förgyllt mitt vardagsliv. Dock var jag tvungen att jobba midsommardagen, igår och idag så han har fått hitta på lite egna saker att fördriva tiden med. Bl.a hälsade han på sin mormor i Linköping.

Mina småsysslingar firade med oss och vi åt gott och åkte ner till Furulid i Varamon (Motala) för att se stången resas. Själv dansar jag inte längre haha. Det blev mest bara bilder på Samuel eftersom jag såg mitt tillfälle att få någon bättre bild på honom, för han är väldigt bildskygg och trivs inte att vara framför kamera. Jag ville ha någon bild som jag kunde rama in på honom. Han är mitt allt och jag är så glad över att ha honom i mitt liv. Jag har nog aldrig mött en sådan kärleksfull person förut.

En annan kul sak som har hänt är att jag har blivit antagen till utbildningen i Borås! Jag blev även antagen till Göteborg men har valt att jag vill börja på den andra. Det har varit min dröm i över ett år nu och jag känner mig redo att börja plugga igen, och ta ett steg närmare till att jobba med design inom mode. Så nu letar jag boende i Borås och jag tar gärna emot tips! Självklart oroar jag mig för om jag och Samuel kommer ha tid att träffas och jag vet redan att det kommer bli tufft. Men vi har inte gett upp än. Jag är ivrig inför att starta en ny period i mitt liv och resa mot nya möjligheter!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej! Äntligen är det sommar (typ) och varmare dagar är påväg (förhoppningsvis).

Livet rullar på och jag ska nu jobba ännu mer i sommar och tjäna ihop lite pengar som kan behövas inför studier i höst om det går som planerat. Jag har varit på provdag i Göteborg på Tillskärarakademin för deras modistutbildning. Nästa vecka ska jag till Borås på intervju hos Nordiska textilakademin och hoppas att det går bra och att jag kommer in!

I helgen har jag varit med Samuel och vi har firat hans storasyster Sofias kandidatexamen i textilkonservering. Det blev inte så mycket tid tillsammans men vi hoppas på att ses vid midsommar igen! Som vanligt är det alltid lite ångestfyllt tiden efter att vi har setts igen men I will survive.

Jag och familjen ska åka till Florens också! Ni kommer kunna se resan genom min kamera! Jag ska försöka hitta en klänning till Urbans (Samuels pappa) och Helenas bröllop där!

Jag har tänkt att jag ska börja blogga mer och hoppas att jag ska hålla det!

Ni får ha en härlig sommar!

/kram, Nellie.

Likes

Comments

Det var inte så länge sedan jag kom i kontakt med begreppet högkänslighet eller Highly sensitive person som det heter på engelska. begreppet är relativt nytt och är inte en diagnos utan ett personlighetsdrag, och det är väl därför kanske inte så många kanske har vetskap om det. Men när man slår upp det finns det ganska mycket artiklar och videos som förklarar.

Mitt liv som högkänslig kan beskrivas såhär:

 • Jag kan ofta ha svårt att koncentrera mig när det pågår för mycket runt omkring mig, dock vet jag inte om jag kanske har en släng av något annat i det fallet men högkänsliga tar in mer information/detaljer än andra och det är därför hjärnan lätt blir överstimulerad.
 • Högkänsliga beskrivs oftast som introverta men det finns även extroverta som gillar att vara sociala och ta plats. I mitt fall ligger jag någonstans i mitten. I nya situationer är jag oftast lite tillbakadragen och analyserar min plats i en grupp. Om jag sedan känner att jag känner mig trygg i att ta mer plats så gör jag det stegvis. Jag har erfarenhet av att folk ibland uppfattar mig som blyg, men det är just för att jag känner in läget och hur andra reagerar och agerar i första hand. När du väl lär känna mig så är jag en annan person. Detta gör att jag är en fantastisk lyssnare och hjälper gärna andra. Det kan dock ibland bli för mycket för en högkänslig person, eftersom vi lätt tar efter andras sinnestillstånd. Vi visar mycket empati med andra ord.
 • Jag har svårt att säga nej till vissa saker, eftersom jag vill vara alla till lags. a curse and a blessing.
 • Att befinna mig i en stökig miljö som t. ex en folktät allmän plats/event en längre tid eller när jag träffar mycket nya personer eller reser blir jag ofta trött och även dagen efter.
 • När jag känner att jag inte hör hemma någonstans kan jag nästan känna mig lite ångestfylld och min hjärna bombarderar mig med destruktiva tankar så som att jag inte är tillräckligt smart eller bra etc. som andra. Då pratar jag inte så mycket eftersom jag inte vill framstå som sämre i andras ögon. Det är min värsta farhåga, jag är ju en perfektionist.
 • Jag kan inte vara med människor 27/4. Min hjärna blir överstimulerad och jag tröttnar på det. Jag måste få ha min egentid och bara sitta framför tv eller något. missförstå mig inte, jag gillar att umgås med folk jag känner bra och ha socialt umgänge, jag kan till och med längta efter umgänge eftersom jag inte har så mycket irl kontakt med vänner längre pga att de inte bor i samma stad som jag. Men det är när man är nära inpå varandra under en längre tid som det kan bli jobbigt.
 • Att prata av sig eller dela med sig av svåra saker är inte något jag gillar. Jag ser det oftast som att jag kan hantera det själv men sedan brukar det alltid sluta med att jag sitter och stortjuter när bägaren har runnit över. Det har hänt att folk har fått se mig gråta öppet även om jag oftast inte gör det helst. men när det blir för mycket är jag inte rädd för att visa mina känslor, vilket kan vara rätt så befriande ibland.
 • Jag har oftast svårt att somna på kvällen eftersom mitt huvud bearbetar allt som hänt under dagen.
 • Jag kan uppfattas som lite långsam, vilket är för att jag analyserar allt och tänker en extra gång innan.
 • Även om jag uppfattas som blyg så är jag inte rädd för att stå upp för mina åsikter.
 • Högkänsliga är även ofta kreativa, vilket stämmer in på mig! Jag älskar skapandeprocessen.
 • Som sagt är jag en perfektionist som måste strukturera och planera saker, annars får jag inte sinnesro och blir stressad haha. När jag inte har kontroll och inte vet hur något kommer bli så blir det det enda jag tänker på.
 • När Något händer kan jag ha svårt att släppa det och gå vidare.
 • Att ha ett speciellt åtagande under dagen eller veckan gör ofta att jag tänker mycket på det innan, även när det inte är något jättekrävande. Jag kan bara liksom inte tänka på det. Jättekonstigt. Speciellt om det är något jag aldrig har gjort förut.


Jag passar in på mycket av vad man klassar som en högkänslig person, men inte allt. Alla har olika egenskaper. Som ex. så skulle jag inte beskriva mig som en så känslomässig person som är dramatisk. Kanske ibland, men inget som övertar mitt liv. Jag är ganska lugn av mig. En del kan ha problem med att titta på våld/action och skräck på film och tv, vilket jag är raka motsatsen. Jag älskar sånt!

Men det jag vill påpeka är att bara för en människa är blyg eller tyst så påpeka inte det. Jag har fått höra det från många genom åren, då mest vuxna, vilket har gjort att jag bara har blivit ännu mer tillbakadragen i vissa situationer. Istället tycker jag att man bara ska finnas där och se om personen vill bli mer social eller inte. Om man kan anförtro sig till personer så blir det lättare att öppna upp sig. Men många har svårt att förstå det. Låt det ta tid. It may surprise you.

Likes

Comments

Hej igen nu var det ett tag sedan sist jag skrev!
Just nu har jag faktiskt praktik på Ica och jag kommer vara där i två månader, 5 dagar i veckan. Så med andra ord fullt upp! Inte nog med det så är jag igång med arbetsprover till utbildningar som jag ska söka. Tyvärr inte till den jag mest ville söka till eftersom de inte får driva den som CSN-berättigad. Så nu sattsar jag på modistutbildning på tillskärarakademin i Göteborg och produktutvecklare/ design på tillskärarakademin I Malmö.

JAG HAR TAGIT KÖRKORT OCKSÅ!! YAAYY! 

Jag har börjat med yoga också men får skjuta på det några gånger eftersom praktiken kommer i vägen för det.

Jag har också varit nere i Skåne och träffat Samuel och hans pappa med flickvän. Och jag måste bara visa Blommorna som jag fick med bud vid alla hjärtans dag av S, De är så fina. Vår ettårsdag inföll på alla hjärtans dag, så det var tråkigt att vi inte kunde ses men så är det när man inte bor nära ibland. Vi planerar att ses efter hans nästa tenta igen ❤ 

Och till sist vill jag bara visa den sötaste lilla väskan ever som jag fyndade på secondhand för 60kr! Vi slog upp märket och tydligen ska de vara amerikanskt och  kosta ca 1000 vid nytt skick!

Likes

Comments

I år firar vi jul i fjällen igen. Det är så skönt att komma hit upp och slappna av. När som helst kommer Samuel hit och vi ska fira nyår här, bara vi två. Ser verkligen fram emot att ha kvalitetstid med honom eftersom vi träffas så sällan. God jul på er!

Likes

Comments

jag vet att jag inte har skrivit på länge men livet kom emellan och mycket har hänt.
jag har bl.a jobbat, övat inför körkort och fyllt 20 år!

Har varit tillbaka på Ljunkan i linköping och jobbat som vikarie för min gamla textilmentor, vilket har varit kul!

Jag har även ett sug av att börja sy igen och det kommer grejer till min så kallade shop på facebook och instagram nu till jul och framöver!

Likes

Comments

Ska uppdatera er om vad som har hänt sedan sist!:

- Jag åkte ner till Lund och spenderade några härliga dagar med Samuel! Vi möttes även i linköping en söndag och fikade hemma hos hans mormor.

- Jag har ju varit på semester i en vecka också, vilket ni kan se bilder ifrån i det förra inlägget!

- Emil, som var min klasskamrat i gymnasiet och som har börjat studera på Gamleby också,  och jag möttes upp för att se Rebecca & Fiona spela på keep it loud- festivalen i linköping. äntligen kan jag pricka av dem från listan 😅.

- JAG HAR FÅTT VIKARE-JOBB på min gamla gymnasieskola!! Jag ska gå in som textillärare i stället för min mentor i några dagar i november. Så sjukt taggad.

Jag är nu färdig med första genomgången av kör-teorin och ska börja repetera. Har bokat risk-ettan och det går hyffsat bra i stadstrafiken nu. Dock är ju Motala-trafiken inte så svår och stressig haha.

- Har även varit på Ullared 2 gånger!!😂 Senast såg man Morgan och Ola-Conny också.

Likes

Comments

Det här var första gången för mig att åka utomlands själv!! Som tur var gick allt bra och vi hade det skönt i värmen. Och vattnet ska vi inte tala om det var så härligt varmt!

Likes

Comments

updaaaaaate!

- Just nu övningskör jag och pluggar teori!

- Jag har börjat på andra harry potter-boken.

- Clara kom in i Örebro och Samuel I Lund idag! Så glad för deras skull! Dock kommer nog jag och S inte ses så mycket men sånt är livet. It sucks tho tbh. Men jag hoppas det kommer gå någolunda bra ändå, bc I love him too much❤

Likes

Comments