Header

Nu är det fredag igen! Gud vad tiden rusar fram, jag hinner knappt tänka känns det som! Men ska ge er uppdatering!

Vi jobbar på med designprocessen och filar på koncept och sånt, övar på att illustrera med papper och färg men även i illustrator i datorn. Jag fick en ritplatta i tidig födelsedagspresent så håller på att träna med den också. Det är svårt i början men jag hoppas att man ska vänja sig snart. Visserligen behöver man inte ha en, men alla rekommenderar det och man använder det mycket i branchen.

Vi har haft vår första tenta i materiallära om olika fibrer och nu ska vi gå in på garn, trik-och vävteknik. På måndag ska vi till en trikåfabrik, Marbäck trikå, på studiebesök.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vilka material gör minst avtryck på miljön? Vilka ska man försöka undvika?

Själv har jag blivit ganska insatt i miljöfrågor kring textila material på senare år p.g.a min utbildning och jag försöker ändra mina konsumtionsvanor av mode och saker i största allmänhet. Men det är också intressant att veta vilka material som är bättre än andra. Här kommer två bra sammanfattningar på vilka som är bättre och sämre!

Klicka här!

Klicka här!

Likes

Comments

hej igen! Nu har det gått ett litet tag efter skolstarten och jag trivs. Såklart är det lite ensamt att bo själv men jag har haft besök av mina föräldrar och samuel vissa helger så det har varit rätt så ok. I min klass, designer-utbildningen, så är vi bara två som ska läsa två år och de andra två läser intensivt på ett år. Alltså är vi en pytteliten klass på fyra stycken. Men det är för att vi själva får stå för finansieringen nu och då sökte nog färre. Dessutom tillkommer det ytterligare kostnader för material som man inte riktigt har räknat med. Så tips för er som vill söka, ha extrapengar haha. Exempel är konstnärsmaterial, böcker, datorprogram och creative pen tablet.

Vi har börjat med lektioner i materiallära, modeteckning, designprocess och mood board och koncept än så länge. Desutom har vi fått göra research som ska lämnas över till åk 2 som ska designa för ett uppdrag. Vi blev indelade i grupper med inköparna och vår grupp researchade om epoken 2010-talet.

Här kommer lite snabbskissade rörelsebilder som vi hade i läxa den här veckan.

Likes

Comments

Idag fick vi lära oss schema-plattformen som vi kommer använda oss av. Därefter begav vi oss ut i grupper för att titta på byggnadmålningarna som ingår i utställningen no limit. Vi har fått i uppgift att hitta en röd tråd genom konstverken, tolka och gestalta det på något sätt. Utställning blir på måndag!

Likes

Comments

Nu är jag inflyttad i borås, i en liten lägenhet som jag hyr i andrahand under ett år. Idag var första skoldagen på Nordiska Textilakademin och det var information och rundvisning. Vi är bara 4 stycken i min klass men det är bara jag och en till tjej som ska studera under 2 års tid. De andra 2 kör ett år. Våra arbetsdagar kommer vara 3 dagar/vecka och resten är egen arbetstid. Under projektarbeten kommer jag inte kunna prata om det eftersom det brukar vara hemligt, men jag ska försöka berätta så mycket som möjligt om utbildningen.

Just nu känns det lite ensamt eftersom jag inte är riktigt van vid att bo själv, men jag kommer nog klara mig. Jag och Samuel hoppas på att vi ska kunna ses på helger, så det kanske inte blir så ensamt i all fall.

Likes

Comments

Min nya favorit vintagebutik!  Street doing vintage couture heter den och de är väldigt trevliga där. Dessutom har de ett utbud av Emilio Pucci plagg ( Pucci:s högkvarter ligger i Florens, bara några gator ifrån butiken) och jag gick därifrån med två pucci-plagg! en klänning från år 2000 av Peter Dundas och ett par byxor från 60-talet med det typiska psykedeliska mönstret. Det är definitivt den bästa vintage butiken jag har varit i än så länge!

Likes

Comments