Hej! Här kommer en ganska stor uppdatering sen jag skrev sist. Förra veckan somsagt var ju lite annorlunda än vad det brukar vara då det gjordes många kontroller av sjölejonen, och Nausicaa fyllde även år i torsdags så vi firade det genom att äta frukost med personalen och det var som ett ända stort pusskalas! Då man hälsar på varandra genom att kindpussas två gånger. Resten av den dagen så diskuterade skötarna och Chefen om träningen med sjölejonen och hur dom ska planerna allting så det blir på det bästa sättet, diskussionen handlade också om dom nya lagarna som presidenten har kommit med då det kommer att påverka Nausicaa i framtiden.. sen kollade vi lite runt om i Nausicaa.

I fredags var det en hyfsat vanlig dag förutom alla morgonrutinerna så fick jag och Emilia träna sjölejonen för första gången, Speedy och Xino som är två av dom säkraste sjölejonen i gruppen och vi fick börja lite med target och det gick jätte bra men det var svårare än vad jag trodde men as kul. Sen fick vi läsa lite ur boken Animal Training som verkligen är en bra och en förstående bok.

Sen efter praktiken i fredags fick vi skjuts hem utav den tredje praktikanten som är jätte snäll för det var ganska dåligt väder ute, sen gjorde vi inte så mycket mer än att vi gick och köpte pizza och kollade lite runt om där vi bor. Men i lördags var det fint väder så jag och Emilia gick ut och kollade på stan och shoppade lite eftersom det ligger jätte nära där vi bor.

I söndags var det också fint väder så jag började dagen med att springa vid stranden och Emilia tog en promenad. Sen handlade jag lite mat för veckan och chillade resten av dagen.

Igår fick vi träna sjölejonen vilket är typ det roligaste jag har gjort och vi fick träna Speedy, Moritz och Fridolin och Fridolin måste man vara försiktigare med så vi fick bara använda oss utav en pinne som target med honom. Sen kollade vi på uppvisningen som vi gör in princip varje dag och man lär sig verkligen av att sitta och studera hur dom tränar och vad dom har för kommandon. Sen efter praktiken så badade jag och Emilia i havet och det var lite kallt först men sen blev man van så Emilia ville aldrig gå upp ur vattnet typ men sen var vi tvungna att gå upp för tidvattnet höjdes as fort så helt plötsligt från att det var en as lång strand till att vara nästan halvt täckt av vatten.

Idag har vi städat poolerna som är en trappa upp och också tränat vissa sjölejon att ta sig upp för trappen då dom tycker det är lite konstigt. vi har även hjälp till och storstädat i köket som behövs göra ibland och sen har vi tränat sjölejonen på lite olika platser som dom inte är så vana att bli tränade på tex ifrån tunneln som dom kallar det, man kan se under vattnet därifrån. Då placerade ena tränaren ut sjölejonens symboler som dom har en varsin utav och sen skulle dom komma och lägga nosen emot den, det va kul inse hur dom reagerade på att bli tränade på andra ställen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan! Idag så var den andra praktikdagen avklarad, och den varade mellan 08:30 till 17:10. Vi började med morgonrutinerna som består av att fixa sjölejonens fisk i deras markerade hinkar och fisken som dom har är sill, lodda och någon mer som heter ling. Men vi hann bara hjälpa till lite grann med fisken då dom nästan var helt klara med det när vi kom. Men efter det så städade vi i inomhusanläggningen genom att spola av och borsta överallt, vi tömde även ena poolen och rengjorde den.

Sen på förmiddagen kom veterinären som kollade i tre av sjölejonens svalg och hon kollade även en utav dom med ultraljud pga en tidigare skada. Det tog väldigt lång tid att gå igenom dom sjölejonen som skulle kollas då dom var lite nervösa. Så det vi fick göra var att titta på och lära oss av det som dom gjorde men det var lite svårt att förstå pga franskan men jag och Emilia ska försöka lära oss mer franska (än de få orden vi kan) som en hemläxa :). Sen kollade dom på Algons ögon (en utav sjölejonen) och han är väldigt gammal och har problem med synen så dom har kollat på hur dom ska kunna fixa det så det blir bättre och dom kollade då på en PowerPoint om ögon med den typ av problem som Algon har.

Sen har vi inte gjort så mycket mer än att fixa med all fisk och diska pga att veterinären var här nästan hela dagen men det var väldigt intressant o se hur duktiga sjölejonen var när veterinären undersökte dom.

Likes

Comments

Hej! Idag var första praktikdagen avklarad och det var jätte roligt! Tränarna hade väldigt mycket positiv energi och ville verkligen att vi skulle lära oss. Det som var svårt var språket då dom inte kan så mycket engelska men jag känner att jag ändå förstod relativt mycket.

Dagen började med att vi skulle vid 08:30 tiden skulle gå in via en bakväg som Jean Luc tidigare hade beskrivit om i ett mail men det var svårt och hitta eftersom Nausicaa är vääldigt stort men tillslut efter all förvirring kom det en tjej som jobbade på Nausicaa och som tur kunde lite engelska. Hon hjälpte oss in till ett kontor där dom ringde en av tränarna till sjölejonen. Tränaren kom sen och visade oss vägen till avdelningen där sjölejonen befinner sig. Vi började med att presentera oss för varandra och sen bytte vi om till våra arbetskläder. Dom visade sedan deras tavla där det står vad sjölejonen ska ha för fisk och i vilken mängd. Sen fick vi börja med att städa i sjölejonens inomhushägn som inte tog lång tid. Vi fick sen kolla på när ena tränaren städade utomhushägnet och medan hon städade så presenterade hon alla sjölejon för oss och dom har totalt sju stycken.

Sen fanns det en tredje praktikant där som var jätte trevlig och hon kunde också ganska bra engelska. Hon visade oss runt i Nausicaa på vår lunchrast och det var jätte fint. Hon hjälpte oss även med franskan och översatt lite exempelvis vissa kommandon som dom använder när dom tränar sjölejonen. Sen fick vi mestadels kolla på när dom tränade sjölejonen och lära oss alla deras rutiner. Dom skrev alltid ner allt dom gjorde på träningarna med sjölejonen och dom tog även blodprov som vi fick se. Vi kollade också på deras uppvisning dom har med sjölejonen och dom är jätte duktiga.

Tycker det ska bli jätte roligt och spännande att fortsätta ha min praktik i tre veckor till på Nausicaa!

Likes

Comments

Hej! Nu har jag och Emilia kommit fram till Boulogne sur mer och det är här vi ska bo i de tre kommande veckorna. Innan vi kom fram till Boulogne sur mer har vi befunnit oss i Paris sen i fredags vilket har varit helt otroligt.

Det började med att jag och Emilia flög ifrån Skavsta flygplats till Beauvais klockan 07:10 och vi kom fram ungefär vid 09:30 tiden. Det var väldigt mycket människor på flygplatsen även fast den inte alls var så stor, det tog oss en timme att komma ut därifrån. Sen när vi kom ut åkte vi buss ifrån flygplatsen till Paris som tog två timmar. Efter det tog vi oss till vårt hotel som låg mitt emellan Eiffeltornet och Triumfbågen så det låg väldigt bra till.

Sen väntade vi på Julia och Johan som redan har haft sin praktik på Nausicaa veckorna innan oss. När dom tillslut kom gick vi ut och försökte hinna med och se så mycket som möjligt av Paris.

Jag och Emilia har nu vart och kollat läget i vårt område här vid Boulogne och även förberett oss inför imorgon som är vår första praktikdag genom att se vart Nausicaa ligger, och det är väldigt nära då det tar en kvart att gå.

Efter en hel helg i Paris hade vi hunnit med ganska mycket vi besökte bl.a. notre dame, triumfbågen, Pont des arts och vi åkte även upp i Eiffeltornet.

Likes

Comments