View tracker

Jag fastnar i tankar och försöker ta mig loss när jag tänker på dagen någonting hände mellan oss. Men jag blev lämnad här, som tack för hjälpen. Vi gick skilda vägar, greppade tag i andras händer. Men nu vet jag vart du står och jag behöver dig inte. Vi bröt av våra band och dom gick av på mitten. Jag har kastat våra bilder, jag har saknat och glömt.

Du högg mig i ryggen, vad var det som hände? Jag menar, du och jag skulle jämt va bästa vänner. Du har förändrats så mycket, jag vet knappt vem du är. Vart tog den personen vägen som alltid fanns där? Jag tror du vet vem du är, behöver inte säga namnet. Du förlorade min tillit när du släppte min hand och jag vet att jag en dag kommer att le, men när jag sitter här och skriver rinner tårarna ner.

När livet sviker är det bra att vara två. Men ena halvan av mig slutade förstå, att när en vän försvinner finns det inte mycket kvar och jag glömmer dig mer för varje dag.

Men jag blev lämnad här, som tack för hjälpen. Vi gick skilda vägar, greppade tag i andras händer. Jag försökte göra allt, men det var du som gjorde fel. Löften om att bry sig som inte längre finns mer. Var ärlig mot dig själv, är det såhär det skulle bli? Isåfall trodde jag fel om hela dig och ditt liv. Du var en ängel mot mig, så varför hände det här? Ett misstag som förändra allt, hela min värld.

Så klart jag vill vara vänner, men du ser att det inte går för varje gång jag ser dig, river du upp gammla sår. Du har inte sagt förlåt så jag kan inte ta emot det och all skit som jag fick ta, du är fan inte värd det. Vill du ha mig vid din sida får du börja med en sak, ge tillbaka mitt liv för det var det som du stal.

Sofijah-När livet sviker

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vaknade till en väldigt fin soluppgång som kika in genom gardinen nu när mamma flyttat och fixat i mitt rum. Härlig färg i orange som jag tyvärr inte tog kort på.

Lisas tröning i tisdags blev framflyttad till klockan åtta, vilket resulterade i en väldigt sen kväll i stallet då vi inte kom hem förrän klockan 10 :S Men det var ett nyttigt och ordentligt pass där vi nu satte mer press på warda att hon skulle aktivera bakdelen. En del protester kom fram och då fick jag även tips om det vilket kändes bra. Vi hade framme galoppbommar på både böjt och rakt spår. (aldrig ridit galoppbommar på böjt spår men det var otroligt nyytigt både för mig och warda. Jag lärde mug att sitta still med min höger tygel och ta mer stöd på vänster då jag vad tvungen att vända mer med sitsen och inte med tyglarna. Aja bajja till mig. Warda fick därmed finna sig i situationen och kunde inte slå sig fri som hon gör när det blir jobbigt)

Igår tittade äntligen somen fram och stallet gjordes direkt efter jobbet. För min smak så blev det för varmt. Mycket blinningar framme och en trött och svettig häst i solen. Målet med passet igår var inget krävande utan att hon skulle få sträcka lite på sig och gå lite i klätterbackar. Man får passa på när vädret säger till. Eftersom att det blev ett tufft pass på tisdagen med så blev det inget långt pass igår. Red ut upp i skogen så att vi kom ut bakom en annan gård längre bort som har "galoppbana" runt sina hagar. Skrittade i klätterbackarna i skogen, tog lite trav och lite galopp i skogens härliga skugga och gick sedan ner till galoppbanan där hon fick sträcka på sig i galoppen halva varvet innan jag saktade ner och fokuserade på en fin trav med lite längre steg utan att hon skulle ta tag i bettet. #nöjd

Idag blir det nog samma runda om detta vädret håller i sig men jag kommer fokusera på annat istället. Hon ska exempelvis lyssna på mig hela tiden (hon blir tjurig om hon ska behöva stå still på uteritt) och hon ska kunna gå ett vanligt dressyrpass fast ute egentligen.

Likes

Comments

View tracker

Killen somna klockan nio, jag somna klockan tolv. Inget som uppskattas. Är helt slut och längtar tills denna jobbdag är över så jag kan träna för Lisa. Kommer även be henne analysera Wardas rörelsemönster då jag tycker att hon är lite föör långt fram med baktassarna under magen. Detta är något jag rådfrågat en equiterapeut om (ska ta ut henne efter löning) och hon tyckte att jag skulle börja stretcha bak samt massera framsida lår vilket nu planeras in i vardagen också. Vad gör man inte för sina djur.
Hennes hovar har också börjat spricka och hon har börjat smaka jord, med andra ord är det något som saknas. Blir jakt sedan på antingen Hoof Aid som jag fått rekommenderat eller Mineraler som innehåller biotin som är bra för hovarna.

Är väldigt trött som sagt så detta kommer att bli en seg dag. Så härlig som warda var i helgen så hoppas jag att det hållt i sig till idag. Vem vet, vi kanske tar fram något hinder ?❤

Bilden ovanför 👆 kolla bakbenet -.- ej normalt...

På toppen av isberget så drömde min kille inatt med... Han drömde om att han skulle fånga en fågel, han drömde om att han skulle äta pasta till frukost och att jag brände smöret och så mumlade han något mer. Dessutom var det inget gos då han var irriterad i sömnen... Allt detta vet jag då jag pratade med honom. Han pratar i sömnen...

Likes

Comments

Ja, vad ska jag säga. Jag var först riktig motståndare till detta spel och bestämde mig för att jag inte skulle spela det. Men min kille fick mig på andra tankar... Så nu är jag en av nördarna som går extra långa promenader med mina djur för att få fånga extre pokemon eller för att kläcka ägg. Löjligt va?😂 Nej men har insett hur nyttigt det egentligen är. Man blir så lat när det kommer till promenader och eftersom att jag har djur som behöver det så varför inte? Riktigt smart ide från skaparna också då det är många ungdomar som kommer ut från sin bubbla och faktiskt går ut genom dörren nu. Bra motions träning. Dock borde de inte ploppa upp pokemons på/i närheten av vägarna då, som jag har förstått det, det är många som stannar i trafiken för att fånga en pokemon. Jag menar så viktigt är det inte så att man ska behöva skapa kaos.

Iallafall så planerar jag och killen en mysig kvällsrunda idag med Nutti. Han är ledig nu de tre kommande dagarna och då kan han ha Nutti hos sig så slipper mamma. Han är iväg och spelar golf nu och kommer vara med en kompis tills att jag kommer ikväll. Även fast jag är hästledig så finns det ändå saker att göra ;) Efter jobbet ska jag hem till mormor och morfar för att klippa gräset. Sedan ska jag hjälpa till hemma. Behöver verkligen bädda rent min säng, dammsuga i mitt rum och damma. Ser förj*kligt ut rent ut sagt... Sedan har mamma snackat om att ankdammen behöver bytas vatten i så det sker väl också.

Likes

Comments

Igår hade jag tänkt från början att rida ytterligare ett lite hårdare pass då hon var så pigg men jag lät bli. Jag brukar läsa en hel del på Hippsons "Fråga experten" och läste där liknande fall till Warda. Har varit osäker i hela denna igångsättningen på om jag sätter igång henne för hårt, för snabbt. Detta är nog bland de värsta sakerna man kan göra enligt mig då man under igångsättning bygger för en hållbar häst. Pushar man då på för snabbt så finns det större risk för skador på senor och ligament då de inte tränar upp lika snabbt som exempelvis muskler. Jag tycker att det är extremt svårt att veta hur man ska göra och jag kan tycka själv att man ibland stressar iväg lite för mycket då man vill komma igång. Lite därför också som jag väntat med hoppningen.

Läste också om patella upphakningar. Något som inte behöver vara farligt men som kan uppstå just när man har satt igång för hårt för snabbt. Förklarar inte just nu exakt var det innebär men det är när det "knäpper" från bakbenen. Detta är något som händer titt som tätt hos Warda och är något som värms ur. Men jag läste också tips på om hästen hade detta på grund av för tuff igångsättning så ska man köra mer skrittarbete och sedan klättring på det. Så det är vad jag gjorde igår. Kände också att jag behövde motionen själv så vi gick upp emot 3 km igår med klätterbackar. Kanske inte mycket men såg att det var nyttigt för warda. Hon tyckte det var jobbigt och hon gäspade gott efteråt. Bra beslut. Detta kommer jag göra oftare. Kan varmt rekommendera att gå in på Hippsons "Fråga experten" och läsa frågor och svar. Finns många man kan relatera till och det är nyttig läsning. Man lär sig mycket.

Idag har hon sin stå dag och imorgon blir det träning för Lisa❤ 

Likes

Comments

Nu börjar jag känna igen min häst igen 😍 Markarbete igår med bland annt travbommar, sockerbitar och en linje med två små upphöjda räcken. Taggad till tusen var hon och kunde knappt vara lugn. Hon var taggad på att hoppa. Samtidigt var hon avslappnad och fin. Urhärligt! Dock måste hon bli mer avslappnad mellan "hindrena"/ bommarna och hon måste få en bättre och längre "normal" galopp. Har svårt att hitta rätt tempo i galoppen för att hon ska få bästa möjliga sätt att komma in på hindrena.

Dagens pass bestod av ett konditions pass ute. Hon var taggad redan innan och vägrade stå still, hon backade ner på en åker (förlåt för den skörden). Hon höll sig inte så värst lugn och hon hade så mycket energi över när vi var färdiga så jag red ytterligare 20 minuter i paddocken för att få henne lugn och avslappnad. Hon hade lätt kunnat gå ett pass till denna dagen men det skippade vi. Hon fick gå ut i hagen direkt när vi kom hem istället, så blir det ett pass imorgon där jag får känna genom henne mer ordentligt.

Likes

Comments

Innan jag skriver om gårdagens pass vill jag bara skicka mina tankar till människorna i Nice. Minst 84 personer döda och över 100 personer skadade, hemskt! Förstår inte hur det finns människor som kan ta någon annans liv, minst av allt 84 stycken.

Anyhow. Red bort till en gräsmatta/äng som uppvärmning och värmnde upp lite där. Visste att det skulle bli nyttigt att rida i lite annorlunda miljö. Warda var, som jag förutspått, väldigt spänd och kunde inte komma till ro. Människor tjoade och tjimmade ett hus bort, flugor och blinningar var som galna och man kunde nästan höra hjärtslagen. Gjorde henne avslappnad så gott som det gick innan jag red tillbaka och red ca 10min i paddocken. Där slappnade hon av och blev jättefin❤ film finns på instagram.  Ska nog fjäska till mig att jag ska bada warda hos Elin då de har en inte så pjåkig spolspilta❤ Ska bara hem en snabbis sedan för att byta bil och sedan bär det av till Elin, ska bli roligt ❤

Min snygga bebis.

Likes

Comments

Är såå sugen på att hoppa... kollar på bilder från terrängträningen inomhus som jag och Warda var på i våras... Då fick jag äntligen till min sits och följde med bra över hindrena och warda var en ängel. Dock måste jag hålla mig i skinnet. Ska inte hoppa direkta hinder för tillfället utan tränare då jag måste få upp självförstroendet på warda och jag har inte utbildningen helt till att göra det utan behöver någon på marken så att det blir rätt. Tyvärr så går inte Jakob träningarna nu på sommaren och jag hoppas att de sätter igång igen till hösten. Annars så utvecklar jag Warda nu i dressyren för att hon sedan ska tycka det är lätt med hoppningen. Jag har precis också börjat ta fram bommar för att träna avstånd så jag gör allt för att hon ska bli så redo som möjligt och för att hon ska tycka att det är så lätt som möjligt.

Ska därför bli så roligt att åka till Elin imorgon och verkligen träna tillsammans på just avstånd. Hoppas bara Warda vill bli lastad 😂

Likes

Comments

Ja, kom ihåg att jag skulle lägga ut veckoplanering 😂 det gick ju si sådär... men så här har veckan sett ut och kommer att se ut.

Måndag: Löshoppning, låg studs. Hon var lite framtung och kom inte riktigt ner och satte sig. Detta gjorde hon mot slutet och då avslutade jag. Man ska alltid avsluta på topp.

Tisdag: Markarbete över bommar. Tre bommar med avstånd på tre galoppsprång. Tränade på att ha henne lång och låg även över bommarna. Stort fokus på att hon skulle vara avslappnad.

Onsdag: Longering, visste att hon skulle vara lite seg i kroppen efter tisdag så lät henne ha på sig back on track täcke och benskydd minst 30 min innan longeringen. Jag skojar inte när jag säger att hon höll på att somna, och som hon gäspade. Det behövdes! Sedan longerade jag henne avslappnat lång och låg i ca 30 min.

Torsdag: Idag har jag tänkt att ta fram studs, få rätt avstånd in och att hon ska vara avslappnad efter. Något som förmodligen kommer att ta hela passet då hon gärna stressar upp sig för studs.

Fredag: Åka till elin för att sova över till lördag. Denna dagen blir det markarbete vet dock inte vilket övning än, förmodligen något som är avstånds relaterat. Funderar på någon gymnastik linje. Ge gärna tips.

Lördag: Rida ut på Elins härliga ridvägar och låta henne dundra på och få upp flåset ordentligt.

Söndag: Longera henne lång och låg eftersom att hon kommer att vara trött i kropen efter lördagen❤

Såhär ser min bebis ut i kroppen för tillfället. ❤

Likes

Comments

Önskelistan💪🖒 Hur kommer det sig  att saker blir dyrare ju äldre man blir? Onödigt enligt mig. Iallafall är jag i behov utav ett par bättre hörselskydd på jobbet och vad vore inte bättre än ett par med bluetooth så att man slipper ta upp telefonen hela tiden...

Sedan är mina nuvarande ridskor så sjukt slitna. Är i desperat behov utav nya. Min dröm är då dessa Ariat stövlarna. Älskar hur det smiter åt runt vaderna och de var hur sköna som helst när jag testade dom. Synd är bara priset... Att allt ska vara så dyrt...

Sedan behöver jag ett till par ridbyxor. Har ett par ridbyxor som jag egentligen behöver slänga men inte har gjort det ännu på grund utav att jag har så pass få.

Det dyraste egentligen, som jag inte har med på bild, är en dressyrsadel. Att rida i dressyrsadel är något jag saknar och vi har haft två stycken jag och warda men ingen av dom har suttit tillräckligt bra tyvärr...

Likes

Comments