Förstår inte hur tiden går så himla snabbt?!
Idag är det näst sista dagen på pingvin för mig, dagen innebar många hejdå till olika personer som inte kommer att jobba imorgon. Var verkligen jättejobbigt, men härligt att höra att de tycker att jag skött mig bra tiden som varit.
Idag fick jag även stå vakt utanför anläggningen för första gången, lite långtråkigt att bara stå där, men väldigt kul när det kommer svenskar som blir helt i extas över att de hittat någon som de kan fråga massa frågor.

Just nu sitter jag nere vid vattnet och läser en bok för att varva ner lite, lite kallt och mulet väder idag så det var skönt att man hade med sig extra tröjor.

//Maya

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu är andra veckan i full gång och rutinerna börjar sätta sig. På morgonen går jag till praktiken och gör alla morgonrutiner där. Jag har kommit in i rutinerna väldigt bra och vet vad jag ska göra och kan ta egna initsiativ. Det märks att personalen litar på mig då det ger mig mer ansvar nu. Och personalen är otroligt härlig och försöker förklara vad de gör och varför så gott de kan, även fast vissa har lite svårt för engelskan hahah.

Under och efter showerna vet jag vad som ska göras och det går snabbt och smidigt nu till skillnad från i början då man var lite osäker på rutinerna och det gick lite långsamt.

Efter praktiken som vanligtvis slutar strax efter 17 så går jag raka vägen till gymmet. Det är en gång på ca 20-25 minuter från parken. Sedan spenderar jag den större delen av kvällen åt träning. Efter träningen är det en promenad på ca 35-40 minuter hem, beroende på hur snabbt jag går upp för alla packarna, det tar lite längre tid de dagar jag tränat ben ;) När jag sedan kommer hem är det äta, duscha och sedan rakt ner i sängen. Min dag är fullspäckad med andra ord och jag kommer hem sent på kvällarna. Men jag har fått ihop vardagen här också med de tränings- och kostrutiner jag följer där hemma. Och anledningen till att träningen och kosten är så viktig för mig är för att jag ska tävla i bodyfitness i mars, och måste då ligga i lite nu även på "semestern" som Marat och hennes man kallar det ;)

Nu vet ni lite om hur min vardag ser ut här på Teneriffa! Vi hörs snart igen.

Ps. Lägger in en liten bild från dagens framsida lår pass;) tillsammans med en utsiktibild från en skogsstig vid havet. 

// Maja

Likes

Comments

Ny vecka och nya tag!!
Glömde bort och sköt upp lite att blogga i helgen så får passa på att berätta nu vad vi har haft för oss.
På lördagen bestämde vi oss för att vi ville gå en tur i Loro Parque då vi inte än hade fått chansen att se hela parken eller alla shower.
Eftersom jag och Maja varit på 2 olika avdelningar så passade vi på att berätta lite om de olika ställena för den andra och även lite extra fakta om individerna samt personal som finns på diverse ställen.
Väldigt kul att äntligen få se alla personer man hört talas om så mycket från den andra!
Vi kan nu även säga att vi sett alla shower på parken och är väldigt imponerade av dem.

Så blev det söndag!!
Dåligt väder denna dagen så vi bestämde oss för att vi ville ta en buss till Santa Cruz för att shoppa lite...
Dumma som vi är så glömde vi helt bort att det är söndag och pga det så är alla affärer stängda. Toppen när man äntligen kommer fram efter en timmes bussresa för att inse detta hahaha.
Än tappade vi inte hoppet och lyckades ändå hitta några affärer som var öppna och även ett matställe som lyckligtvis hade extremt god mat!
Lite mer shopping får det bli nästa helg helt enkelt.

Så åter till praktiken idag, fått göra nästan samma rutiner som de andra dagarna idag, fixa vitaminer, skotta snö, registrera matning samt märka pingviner.
Riktigt kul när man börjar komma in i det lite, och gänget med alla personer är verkligen så härliga. Tydligen ska vi festa för att säga farväl till mig min sista dag??? Hur gulligt?
Blir lite tårögd återigen när jag tänker på att det inte är så långtid kvar med de älskade pingvinerna och grabbgänget.

Hoppas att ni alla som läser detta har det riktigt bra!!

// Maya

Likes

Comments

Nu har en vecka redan gått och tiden flyger förbi. Jag har fått vara med om otroligt mycket spännande denna vecka, men det finns två händelser som lyft hela veckan lite extra. Den första va i onsdags när jag var med och gjorde ultraljud på två av delfinhonorna som är dräktiga. Det var riktigt häftigt att få se den lilla kalven i magen och hur den rörde sig! Det är tre av honorna som är dräktiga men ingen så långt gången att jag har chans att få se en födsel. Det beräknas komma någon gång på sommaren 2018 eller på hösten.

Nu till den bästa händelsen på veckan, jag fick gosa med delfinerna! Efter deb sista showen idag var jag med och tränade delfinerna och fick prova på lite olika signaler. Efter det satt jag och en av tränarna (Marcus) med två av delfinerna (Paco och Cesar) och gjorde lite rutinkontroller på dem. Sedan fick jag prova på lite tecken med dem och klappa på dem! Jag fick känna på lika delar hur de skiljde sig åt i konsistensen på huden och även känna i deras mun. Sedan gjorde Marcus tecknet för att pussa på munnen och Paco vände huvudet mot mig och gav mig en puss på munnen! Det var helt otroligt! Jag har sedan ca 3 års ålder drömt om att bli delfintränare och började på skolan för att de komma närmre till delfinerna på Kolmården. Att få uppleva närheten med delfinerna och få lära sig om träningen är bland de roligaste och mest intressanta jag varit med om. Även djurvårdarna på delfinariet är fantastiska och försöker förklara så mycket som möjligt för mig och ger mig chansen att testa på olika saker.

Tyvärr har jag ingen bild på mig och delfinerna, men hoppas på att få ta kort med dem nästa vecka! Det får bli två bilder från vägen till gymmet jag tränar på här istället.

//Maja

Likes

Comments

Dagarna går verkligen alldeles för snabbt!
Idag lyckades jag äntligen övertyga killarna om att jag skulle få skotta snö istället för att fixa vitaminerna. Verkligen så kul att se att de blir så förvånade över att jag man klarar att ta i lite i arbetet och vara snabb haha.
Älskar verkligen varenda en av killarna, underbart trevliga och roliga personer, gentleman hela högen (även extremt galna, men vem är inte det egentligen).
Blir tårögd vid tanken av att jag bara har en vecka kvar med dem och pingvinerna, vill inte härifrån även om jag ser fram emot delfinavdelningen...
Har fått lära mig massa nya spanska ord idag, och har fått chansen att lära dem lite svenska samt att försöka uttala mitt efternamn (väppling)
De påstår att det låter som japanskt mumbojumbo för dem hahah.
Imorgon ska jag försöka skriva lite mer djupgående om rutinerna så att man kan få en bild av vad som pågår under dagarna!

// Maya

Likes

Comments

Redan dag 3?! Går alldeles för snabbt, usch.
Återigen en underbar dag på pingvin.
Killarna börjar äntligen förstå att jag inte är en ömtålig vas och jag får faktiskt vara med och göra lite av det "hårdare" arbetet som att städa anläggningen på morgonen och bära tunga saker.
Har idag också fått prova på att mata några av de yngre individerna inom "the rockhoppers", vilket var grymt kul! Definitivt några av mina favoriter av allihopa hittills.
Har även lyckats skaffa mig en ärkefiende inom kungspingivinerna, en hona som jag valt att kalla Daniels flickvän (går även under numret 41) Denna damen tolererar minsann inga kvinnor, speciellt inte de som står lite för nära hennes kära Daniel (en av de som jobbat längst på avdelningen)
Man lär sig snabbt av sina misstag när man får ett tjuvnyp här och var...

Kom på att jag kanske bör nämna vilka arter vi har på avdelningen så att ni inte är helt förvirrade när ni läser framtida inlägg.
Vi har allt som allt 250 pingviner på hela avdelningen.
På "polares" har vi 4 arter: Kingpenguin, Rockhopper, Gentoo och Chinsstrap.
Sen har vi Humboldt där vi bara har Humboldt pingviner, några fiskar samt hajar.
Detta är den varma avdelningen.
Ska försöka få lite bilder när vi går som besökare på lördag så att ni kan se vad jag pratar om!

// Maya

Likes

Comments

Nu är andra dagen på praktiken på delfinariet avklarad. Jag börjar känna mig bekväm i de arbete jag gjort dessa dagar och med personalen. Morgonen börjar alltid med ett litet möte och sedan tar två av oss vattenprover från alla pooler och ifrån köket. Dessa prover testar vi blandannat klorinhalten och pH-värdet i. Vi kontrollerar även så att alla maskiner till poolerna fungerar och så att djuren mår bra. Sedan matar vi djuren och har en liten träning med dom. Efter detta skurar vi av alla ytor kring poolerna och spolar dem så det är rent och fint innan showerna börjar. Vi gör fyra shower på en dag och under showerna får jag vara vakt. Det betyder att jag ansvarar för att alla besökare sköter sig, inte är för nära delfinerna eller poolen, visar vart de ska sitta och svarar på frågor. Emellan varje show städar vi läktarna så att de ska vara rent och fint till nästa publik. Showerna genomförs i en utomhusarena vilket betyder att vi jobbar ute. Även fast det är vinter för dem så är det som våran svenska sommar, så det blir väldigt varmt. Särskilt när jag behöver jobba i långärmad tjocktröja istället för T-shirt för att täcka över min tatuering. Jag får inte visa tatueringen under arbetstid då det kan anses som stötande eller opassande av en del människor. Detta respekterar jag fullt ut och har förståelse för, men det blir väldigt varmt ibland. Men det är bara att stå ut och hoppas man överlever dessa veckor utan värmeslag;)

Tack och hej

// Maja

Likes

Comments

Då var den efterlängtade första dagen äntligen avklarad!
Jag tillbringar 2 veckor på pingvin och 1 vecka på delfin.
Började nu med min tid på pingvin.
Verkligen ett superhärligt gäng jag hamnat hos, hade aldrig kunnat få en bättre första dag än idag. Trots svårigheter med språken så försöker alla sitt bästa med att prata med mig och få med mig i gänget, vilket är helt underbart.

Extremt många pingviner att hålla reda på, men det var kul att få en lite närmare blick på de olika arterna samt att försöka lära sig uttala dem på spanska!
Började dagen med att sortera lite fisk och fixa iordning vitaminerna som alla ska ha och fick sedan följa med runt i de olika anläggningarna för att försöka lära mig hitta runt. Det går lite segt i början, men tror att man kommer in i det ganska snabbt.

Påväg hem tog jag en ny väg, en lite "turistig" väg nere vid vattnet förbi bananplantagen!
Försökte ta lite bilder, men bilderna gör det verkligen inte rättvisa. Så mycket finare i verkligheten.

// Maya

Likes

Comments

Fullspäckad dag idag.
Började med att vi kl 11 begav oss ut för att ta oss in till centrum av Puerto De La Cruz, för att ta oss dit höll vi oss vid stranden och passade på att ta lite bilder.
Så grymt fint!!
Alla människor vi mött går runt och klagar på att det är så kallt och att de måste ha vinterjackor på sig, vi svenskar står tålmodigt och lyssnar medan vi håller på att svettas ihjäl för att det är så varmt.
Väl i Puerto så begav vi oss in till lite köpcentrum för att få tag i de sista grejerna för första dagen imorgon.

Efter att ha gått hela dagen så är vi nu helt slut och kommer att ta en lite tidig kväll!

Tack för oss

Likes

Comments

​Sådär!
Välkommna till vår blogg!
Nu har vi äntligen landat och är på plats hemma hos Marta där vi kommer att tillbringa våra 3 veckor.

Som de svenskar vi är så har vi tydligen fört med oss oväder hit till teneriffa och de upplever nu sitt första regn här på över 1 år, snacka om att leva upp till sitt svenska rykte om att bara föra med oväder.

Dagen kommer att tillbringas med att uftforska lite runtom Puerto de la cruz, ta lite fina bilder till bloggen samt att försöka att hitta ett gym åt Maja :)


Likes

Comments