Header

Som de aller fleste små jenter drømte jeg om å bli prinsesse. Jeg skal ærlig innrømme at prinsessedrømmen satt i i mange flere år enn hos folk flest, og nå er mitt siste håp om å få oppfylt denne drømmen ute, og verdens mest ettertraktede ungkar er ikke lenger tilgjengelig på markedet. Ja, jeg snakker selvfølgelig om Prince Harry som har funnet lykken med smellvakre Meghan Markle.

Kensington Palace slapp nylig en uttalelse om dette forholdet og trakasseringen Meghan går gjennom i forbindelse med offentliggjøringen. En prinsessedrøm har kanskje gått i oppfyllelse for Meghan, men var det virkelig dette hun ville? Det fikk meg til å tenke. Hvorfor drømmer vi om å bli prinsesser og kjendiser, når virkeligheten faktisk er at offentlige personer blir trakassert, tråkket på og psykisk mishandlet av nettroll, paparazzier og andre som syns det er greit å blande seg? Som det står i uttalelsen fra Kensington Palace; mange vil muligens si at dette er en del av spillet, det er sånn det er å være kjent, men det er feil. Det er ikke et spill. Det er menneskelige liv, og både prinsen og Meghan er til syvende og sist akkurat som deg og meg. Vanlige mennesker, som fortjener respekt og privatliv.I dagens samfunn vil jeg tørre å påstå at prinsessedrømmen har gått over til å bli drømmen om å bli kjent blogger eller instafamous. Vi har alle gitt opp håpet om å en dag finne en prins som kommer ridende på den hvite hesten, og i stede deler vi livet vårt på nett i håp om å få den berømmelsen vi drømte om da vi var små jenter - bare på en litt mer moderne måte. Men hvorfor vil vi det? Hvorfor ser vi kun godene ved å være kjent? Gratis klær, sminke, eksotiske reiser verden rundt og hundretusner av kroner inn på bankkontoen hver måned. Høres ikke det for godt ut til å være sant? Hvorfor ser vi ikke baksiden ved å være instafamous eller Norges største blogger?


Jeg vil ikke bli kjent.


Da jeg startet bloggen var det muligens målet, men jeg vil virkelig ikke være kjent lengre. Istedenfor å se pengene og berømmelsen som noe helt fantastisk, ser jeg det som det er. Selvfølgelig hadde det vært fantastisk å kunne jobbe med det man elsker resten av livet, og jeg er helt sikker på at de aller fleste bloggere og Instagrammere føler det sånn, men baksiden som følger med er det siste jeg vil. Jeg vil ikke være i søkelyset, jeg vil ikke at folk skal snakke om meg, eller at alle og enhver kan Google og søke seg frem til hvem jeg er, hvor jeg bor og blande seg inn i mitt privatliv. Jeg vil ikke stå på den røde løperen med blinkende lys mot meg mens jeg poserer, jeg vil ikke måtte ta hensyn til hva jeg sier og gjør blant venninnene mine i frykt for at noen skal se eller høre. De psykologiske følgene av dette fantastiske og glamorøse kjendislivet er for mange. Jeg vil ikke bli kjent.Så hva gjør jeg enda her da, oppdaterer bloggen daglig om jeg ikke har et ønske om å bli kjent? For det er vel målet og den store drømmen til alle bloggere, til alle som er aktive på Instagram? Jeg ønsker faktisk det stikk motsatte. Jeg vil gjøre unge jenter bevisste på at det perfekte liv ikke finnes; selv ikke for prinsesser, kjendiser, bloggere eller Instagrammere. Det er så viktig å huske på at penger og berømmelse ikke er alt her i livet, og at lykke faktisk ikke kan kjøpes for penger. Det er utrolig lett å glemme i dagens samfunn hvor alt ser ut til å handle om hvor mange følgere du har på Instagram og hvor mange likes du fikk på ditt nyeste profilbilde på Facebook, men det betyr faktisk ingenting i den virkelige verden. Du kan ha det godt med deg selv, du kan til og med være lykkelig, uten flere tusen følgere og likes. Du er nødt til å ta denne perfekte bloggtilværelsen med en klype salt, og det er det jeg vil fremme med bloggen min.

"No better you than the you that you are
No better life than the life we're living
No better time for your shine, you're a star
Oh, you're beautiful"

- Alessia Cara.

xoxo


Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments


Desember, endelig er du her! Julehjertet mitt banker litt ekstra fort i dag, for endelig er julen offisielt i gang. Ja, vi har kanskje hatt julepynten oppe i London siden i slutten av oktober (..), men det er noe helt spesielt med desember. Det må jo bare være årets beste måned! Som student er desember alltid fylt med innleveringer og kanskje til og med eksamener, men lov meg at du koser deg litt også. Det ska jeg sørge for å gjøre!10 ting jeg vil gjøre i desember.


01. Besøke Winter Wonderland. Et selvfølge for meg!

02. Stå på skøyter utenfor National History Museum.

03. Spise pepperkaker og drikke gløgg, mmmm.

04. Skrive og sende julekort til familie og venner i Norge.

05. Drikke noe varmt fra de fine julekoppene til Starbucks og Costa litt oftere enn jeg burde *knis*.

06. Åpne sjokoladekalenderen min fra Thorntons og gi karakter på alle sjokoladene sammen med pappa.

07. Bake og pynte pepperkaker, og kanskje til og med bake noen andre julekaker. Lurer på når jeg skal få tid til dette, men det er jo så koselig!

08. Gå rundt i London og nyte, knipse bilder og se på all den lekre julepynten på Selfridge's, Harrods og Bond Street.

09. Pynte til juuuuul!

10. Tenne julelyset mitt fra The White Company hver kveld. Det dufter av herlig kanel og appelsin, og det lukter virkelig jul.


Hva vil du gjøre i desember?

xoxo

Likes

Comments


Onsdag for to uker siden (!!) skrev jeg opp og knipset bilder av (nesten) alt jeg gjorde time for time, men innlegget har altså gått i glemmeboken. Dette er riktignok en typisk onsdag for meg, og siden dagen i dag ser veldig lik ut tenkte jeg like gjerne å dele min onsdag for to uker siden, time for time! Jeg elsker sånne innlegg selv og jeg har gjort to slike innlegg tidligere som falt i smak, så jeg håper dere liker dette også.07:53: Jeg våkner av at Anja går ut døren og vet uten å se på klokken ca hva den er og at min egen ringer om få minutter. Jeg sjekker Snapchat, Instagram og Facebook, svarer på noen meldinger og plutselig er klokken litt for mye.

08:43: Frokosten er inntatt, treningsbagen er pakket, lett hudsminke er på og jeg går ut døren. Det er så varmt i London om dagen, og solen skinner. Herlig! Jeg møter Karen tilfeldigvis på stasjonen, hun har ventet på tuben i 20 min. Forsinkelser er kanskje det verste jeg vet, men neste tog kommer heldigvis i løpet av kun et par minutter.

09:30: Plukker opp Flash og vi går den vanlige runden vår i solskinnet langs Thamsen. 1 time og 15 minutter tar det i dag - ny rekord!! Vanligvis bruker vi 1 time og 30 minutter.

11:05: Etter å ha badet en hund full av søle og gitt henne mat setter jeg kursen mot treningssenteret. Egentlig er jeg litt sulten, så jeg tenker at jeg kan gå innom Tesco på veien for en banan.

12:03: Sulten som jeg var svingte jeg innom Tesco for å kjøpe en banan og en energibar; sistnevnte blir spart til økten er ferdig og bananen spiser jeg med en gang. Treningsklærne er på, musikken spiller høyt på headsetet mitt og jeg står klar på ellipsemaskinen.

13:10: Økten ender på ca en time med oppvarming på ellipse og litt diverse styrkeøvelser som jeg fikk av PT-en da jeg hadde time med han for et par uker siden. Jeg skal innrømme at det har vært hardt å komme i gang med treningen igjen så mye syk jeg har vært denne høsten, men jeg fullfører i det minste en god økt til meg å være, og avslutter med deilig uttøying som jeg alltid har fullt fokus på. Jeg er hjemme og slår av en prat med Henri i en halvtimes tid før hun fyker ut døren for å gå på uni og jeg hopper i dusjen.14:00: Ferdig i dusjen hopper jeg i koseklærne og plasserer meg under teppet på sofaen med macen på fanget. Jeg svarer på noen kommentarer, leser mails og oppdaterer meg på bloggfronten før jeg skal begynne med skolearbeidet.

15:20: Okei, så jeg skal innrømme at etter å ha gjort alt jeg «skulle» gjøre før oppgaveskriving begynte, ble det en 30 minutters lang power nap her i gården. Oh well, jeg husker ikke engang sist jeg tok en nap, og det kommer fra ei som pleide å sove midt på dagen hver eneste dag!!

16:00: Karen hadde kommet hjem da jeg våknet fra nappen, så jeg kjente at det var et godt tidspunkt for lunsj; avocadotoast med egg (igjen) og et par pepperkaker med blåmuggost til dessert. Mums! Nå har jeg slått meg ned foran macen igjen og skal faktisk ta fatt på skolearbeidet.

17:00: Jeg er i gang med neste oppgave som skal leveres i begynnelsen av desember; en e-marketing strategy for et travel brand. Jeg hadde egentlig allerede bestemt meg for et event, men etter litt research fant jeg ut at de ikke var passende å ta allikevel. Ugh, da begynner moroa på nytt!

18:00: Jeg har heldigvis klart å bestemme meg for et brand og gjort litt research på det på kun en time, i tillegg til å strukturere rapporten, lage en liten plan og skrevet litt brand background. Det var effektiv jobbing, syns jeg!

19:00: Den siste timen har derimot kanskje ikke vært den mest effektive, men jeg sitter fremdeles foran skjermen. Både Henriette og Karen har kommet hjem nå, vi har slått av en prat alle sammen og gått tilbake til hvert vårt. Det blir ofte sånn at vi titter innom hos hverandre, slår av en prat i noen minutter, og går igjen. Jeg eeelsker å bo med venninner! Et blogginnlegg med et antrekk fra snøfylte Norge har jeg også fått postet, delt på sosiale medier og for øyeblikket jobber jeg meg gjennom Bloglovin.19:25: Jeg begynner å bli rastløs etter å ha bladd gjennom feeden på Instagram x antall ganger, så jeg setter i gang med dagens middag. I dag står kylling i diverse sauser (peri peri og sweet chili) med ris og en enkel salat på menyen. Anja er ikke hjemme, så vi er bare tre rundt middagsbordet i dag.

20:30: Middagen er inntatt rundt det koselige middagsbordet på kjøkkenet, og etter middag tillater jeg alltid meg selv å hoppe i sengen. Vanligvis sitter jeg ikke i sengen på dagtid (noe nytt jeg prøver ut, haha), men nå forsvinner sengeteppet og pynteputene, hele 12 (!!) stearinlys tennes på rommet mitt, taklyset skrus av og jeg drar frem «Forbilde» av Sophie Elise mens jeg spiser dagens siste muffins for muffinsprosjektet.

21:15: Nesten en time og 50 sider senere legger jeg fra meg boken, fjerner sminken, renser huden, spiser en remse melkesjokolade med Daim og drar opp macen. Pappa har rettet oppgaven min som skal leveres på søndag, så jeg småpusler litt med den før jeg svarer på kommentarer igjen, forbereder et innlegg til i morgen og oppdaterer meg på Bloglovin igjen.

22:00: Øynene begynner å bli tunge, så jeg bestemmer meg for å lukke alle faner og åpne Netflix for min faste kveldsrutine; en episode av The Crown etterfulgt av The Big Bang Theory som jeg sovner til. I morgen venter en ny dag som ser skremmende ut som denne, så å rope god natt til resten av leiligheten virker helt okei akkurat nå!


xoxo

Likes

Comments


Gucci Blossom.


Jeg vet at jeg har shoppestopp, men etter at jeg fikk A på mastergraden min fikk jeg en liten belønning inn på konto fra morfar, og da visste jeg umiddelbart at denne skjønnheten fra Gucci måtte bli min. Jeg skal ærlig innrømme at jeg var en av de mest skeptiske da Gucci slapp kolleksjonen med logoprintet igjen, og jeg syns vel egentlig at det var grusomt. Men da disse med blomster kom var jeg selvfølgelig solgt. Har du sett noe søtere? Jeg syns den er så utrolig fin, og nå står den lille vesken på ønskelisten også. En liten belønning for hardt arbeid må da være lov, og nå fortsetter shoppestoppen frem til 1.januar som lovet! Dette var jo tross alt en gave som jeg bare kjøpte selv ;-)

Hva syns du om denne kolleksjonen?

xoxo

Likes

Comments


My favourite spot is ready for the holiday season.Forest on the roof.


Du som har lest bloggen min det siste året vet at jeg har elsket Forest siden jeg oppdaget stedet i fjor våres. Rooftopen ligger på taket av Selfridge's, og jeg elsker deres unike innredning og koselige lokale. Hver sesong gjør de om, og jeg har allerede postet bilder fra hvordan det så ut om våren og sommeren, mens nå er de klare for jul og nyttår med diskokuler og hjemmelaget kakao - med eller uten alkohol ;-) Hit må du bare ta turen, det er alltid koselig å sitte her, særlig utendørs med en kopp varm sjokolade med marshmallows, tørkede jordbær og sjokoladeflak, mmmm.

Vi har prøve i det ene faget i morgen, så i dag tok jeg meg fri fra undervisning for å lese. Du vet det er mye å gjøre når du må ta deg fri fra skolen for å gjøre skole, haha! Ellers har jeg faktisk fått vært effektiv ellers også; vært en tur i banken og fikset en del nødvendigheter, vært på trening og farget vipper og bryn i tillegg til å lese.

Håper du har en fin mandag!

xoxo


Likes

Comments


Bomber H&M, trousers and jumper Zara, boots Forever21 and bag Gucci.I wanna live in this pink house..


Hei søndag! Det var virkelig ikke meningen å forsvinne, men de siste dagene har vært veldig travle. Mamma og pappa kom på onsdag, og siden har det gått i ett. Vi har spist god mat, shoppet, vært på Sky Garden og kost oss. Etter de dro i går lagde jeg pizzadeig, hoppet i bilen til Anja for en tur på IKEA for litt julestæsj til første søndag i advent (YAY!) og for å handle mat til uken som kommer. Vi skal ha vegetaruke til uken, så i dag skal vi slå til med en litt forsinket Thanksgiving med kalkun og hele pakken før kjøtt blir forbudt neste uke. Haha!

Før kalkunen skal inntas har vi invitert til et lite juleverksted med pynting av pepperkakehus og gløgg, og ikke minst skal leiligheten pyntes til jul. Finallyyyy! En helt perfekt første søndag i advent.

Hva gjør du denne søndagen?

xoxo

Likes

Comments


Mimi et Mina 1 year.


På fredag var jeg som sagt invitert på Mimi et Mina sitt 1årsjubilemum, og jeg tok med meg Karen og Henriette. Jeg elsker virkelig denne lille, sjarmerende frisørsalongen, og nå er den til og med nærmeste nabo! Jeg var der i mai for en sponset behandling som du kan lese mer om her, hvis du vil. Det er stadig mange som spør meg om tips til frisører i London, så Mimi et Mina vil jeg varmt anbefale :-)

Vi fikk servert bobler i glasset og himmelsk tapas, så hørte jeg rykter om noe kaker og makroner, men da hadde vi allerede vært der i et par timer og måtte sette kursen videre. Jeg syns egentlig slike events er kleint og ubehagelig å gå på, så jeg takker alltid nei, men Myriam er jo så skjønn og jeg er glad for at jeg ble med på feiringen av salongen hennes. Stemningen var så god og avslappet; ikke som jeg fryktet i det hele tatt. Vi slang oss også på Mannequin challenge, som du kan se på Facebookgruppen deres eller på Instagram @mimi_et_mina ;-)

Thanks for having me, Mimi!

xoxo

Likes

Comments


We took a road trip to Cambridge.


Hei mandag! Åh, turen vår til Cambridge var så gøy i går. Vi sto opp tidlig, lagde en skikkelig god søndagsfrokost og hoppet i bilen i retning Cambridge. Vi har jo som sagt lyst til å reise England rundt (haha, nesten hvert fall), og første stopp på listen ble Cambridge. Superfin by med Englands nest eldste universitet, som også er ett av verdens mest prestisjefylte. For en drøm det hadde vært å gå der!!Været var ikke helt på vår side med kaldt, grått og til tider regn, men vi klarte å tilbringe noen timer i byen allikevel. Vi utforsket de forskjellige universitetsbygningene, som forresten er så utrolig fine at bildene overhodet ikke yter de rettferdighet. Tenk å kunne gå på et sånt universitet, da! Bare biblioteket var helt utrolig flott. Ellers tuslet vi bare rundt i byen, tittet og drakk kakao. Vi ville jo egentlig spise Sunday roast på et pub, men alle var fullbooket (..), så vi endte på en innendørs rooftop som het Revolution. Jeg hadde kyllingspyd med garlic fries og en salat med pære, valnøtter og blåmuggost - YUM! Kanskje ikke helt det samme som søndagslunsjen jeg så for meg, men det var faktisk veldig godt og stedet var veldig fint.

I og med at vi dro relativt tidlig var vi hjemme allerede rett før halv 7, så da hoppet jeg i treningstøyet og fikk unnagjort en liten kveldsøkt før det ble siste finpuss på oppgaven som skal leveres i dag. Halve skoledagen er endelig unnagjort, så nå står lunsj og et lite møte på planen før siste time begynner om et par timer!

Håper du har en fin mandag! Cambridge er uten tvil en superfin by, så jeg anbefaler absolutt en tur dit.

xoxo


Likes

Comments


Only jeans, Bikbok top, Ego boots, Massimo Dutti belt.


Hei søndag! Har dere hatt en fin helg? Det har jeg! På fredag var jeg invitert på Mimi et Mina sitt ettårsjubileum, og vi storkoste oss med prosecco og tapas. Yuuum! Derfra dro vi en kjapp tur hjem for litt mer vin og pizza, så dro vi på Libertine. Gårsdagen tilbragte jeg på julemarked på den norske sjømannskirken med Silje, og på kvelden lagde jeg pinnekjøtt (!!) som vi koste oss med før vi så The Girl On The Train på kino. Koselig lørdagskveld i flat 1!

Hovedgrunnen til at vi ikke dro ut i går er dagens planer; vi skal nemlig på roadtrip! Vi har nettopp spist en koselig søndagsfrokost hele gjengen, og nå skal vi til å hoppe i bilen og kjøre til Cambridge for dagen. Vi har en lang liste over steder vi vil se i England, så første stopp er altså Cambridge. Gleder meg! Har noen vært der og har noen tips? Ting å se, steder å spise? Vi har lyst på en skikkelig Sunday roast til lunsj, så om noen har en pub å anbefale blir vi veldig glade. 

Håper du får en fin søndag! Dette var fredagens antrekk på Mimi et Mina eventet. 

xoxo

Likes

Comments


Unødvendig mye shopping er det ingen tvil om at jeg har gjort i årevis. Både klær, sko, sminke og ting eier jeg helt ekstremt mye av, og det er jo virkelig ikke nødvendig. Da jeg flyttet ut av leiligheten i juni i fjor ga jeg pinlig mye til veldedighet av både ting, sko og klær. Jeg vet at jeg ikke bare snakker for meg selv når jeg sier at vi har fått en helt ekstrem shoppingmentalitet i dagens samfunn. Det har blitt en slags kjøp og kast kultur, og det er både dyrt og uheldig for miljøet. Forskning viser faktisk at færre og færre shopper i kjedebutikkene. Akkurat hvorfor denne trenden har startet er litt usikkert, kanskje det rett og slett betyr at flere shopper online? Da har vi jo kommet like langt, men om det betyr at folk tenker mer på hva de kjøper og går litt bort i fra denne kjøp og kast kulturen er vi på god vei.Så i dag bidrar jeg på min måte, ved å ha shoppestopp frem til 1.januar. Jeg har ikke shoppet noe siden jeg kom til London 20.september, og det er jo faktisk to måneder nå. Jeg skal ikke legge skjul på at pengene også spiller en viktig brikke med i spillet her, men til syvende og sist trenger jeg faktisk ikke mer ting, klær og sko. Det er helt unødvendige ting jeg gjerne shopper, og det stopper nå. Nye klær med prislappen fremdeles hengende på er bare flaut, og en veldig dyr vane. Henriette og jeg har derfor gått inn en avtale som altså går ut på at vi ikke skal kjøpe noe man ikke trenger av både sminke, klær, sko og ting frem til 1.januar, og den som eventuelt sprekker må ta med den andre ut og spise et bedre måltid. En liten straff som motivasjon er alltid greit! ;-)Denne høsten vil jeg altså heller bruke pengene mine på andre ting. Gode måltider ute, en drink eller et glass vin i godt selskap betyr mer enn den nye genseren på Zara jeg bare måtte ha, men som henger med prislappen på i skapet ukesvis etter innkjøp. Jeg vet at det blir tøft, og bare det er jo pinlig å si. Men jeg vet også at jeg klarer det! Jeg hadde shoppestopp første året mitt her, og det gikk kjempefint.


Hvem er med meg? En utfordring er alltid gøyest om man er flere om det!

xoxo

Likes

Comments