Jag var 15 år gammal.
Jag skolkade, Jag var arg på livet, jag drack alkohol, jag rökte, jag hade fått mitt hjärta helt krossat för första gången. Jag skrattade, jag grät, jag skojade, jag umgicks med vänner och jag flörtade med killar.
En ganska normal 15 åring egentligen men ganska bråkig.
Jag märkte mer och mer att jag började må sämre och sämre i kroppen, men tänkte inte så mycket på det.
Jag kände mer och mer att jag var hungrig, jag som HATADE mjölk. Drack 1,5 l om dagen helt plötsligt. Och gärna en hel kladdkaka med. jag sov otroligt mycket. Kunde somna hur som helst. Somnade många gånger inlåst i rummet med musik på högsta volym. Och detta skrämmer mig lite för det kunde gått otroligt fel.

Jag skulle åka in till vårdcentralen en dag och kolla upp ett märke på foten. ( som jag btw fortfarande har kvar och vet fortfarande inte vad det är😂 ) och passade på o fråga om dom kunde kolla om jag hade vitaminbrist eller liknande eftersom jag var så trött hela tiden.
sagt och gjort så gjorde dom det men märkte att det gick inte att avläsa mina värden. INGA värden. Efter flera diskussioner blev jag skickad till akuten för fler tester. Men samma sak där. Dom fick inte ut några värden där heller. Dom stack mig så många gånger och eftersom min kropp var så förstörd så gjorde det så OTROLIGT ont och dom kunde inte sätta nålen rätt någonstans och efter antal timmar blev jag förbannad och sa att nästa person som försöker sticka mig smäller jag till och jag tänker åka hem nu. Jag var så arg, så ledsen och jag hade så ont. Dom kunde inte tvinga mig så dom fick släppa mig. Med all protest.
Dagen efter ringer dom från vårdcentralen och säger att du måste komma in nu! jag satt där och svarade bara: okej hur då hade du tänkt dig? ska jag gå från bua till varberg? Hon vägrade ge sig och sa att det är liv eller död. Du måste komma nu. och i samma veva kommer mamma in genom dörren. Dom hade ringt och sagt samma sak till henne. Hur dom nu tänkte när dom ringer en mamma o säger att du måste komma in NU för din dotter ligger på liv eller död när hon ska köra bil. Eller hur man kan ringa en 15 åring och säga att du måste komma in annars kan du dö. Är för mig fortfarande idag helt obegripligt! DÄR gjorde min vårdcentral OTROLIGT FEL.

Men vi åkte in till akuten och nya tester tas och sedan kommer en läkare och berättar att: Du har diabetes typ 1. Sockersjuka. Vi får skicka dig till Halmstad.

Vi åkte till Halmstad och i över en månad blev rum nummer 8 (eller 7?) mitt och min mammas hem. "Normal" vis så ligger du inne en vecka kanske och får sen åka hem på permission en helg. Jag låg inne 4 innan jag fick min..
Pågrund utav detta med blodet. Inget funkade och varenda infart dom satte på mig slutade fungera. Och att bara spola igenom infarten gjorde så ont så jag skrek. Än idag rycker jag till när en infart ska spolas och är beredd på att gråta.
Dom kom fram till att det var mina blodfetter som var för höga. Ett värde som ska ligga på typ under 0,5 eller vad det nu var. Hade jag ett värde på över 100. Vilket resulterade i att mitt blod blev rosa. Eller prinsess blod som en sköterska sa till mig med ett halvt leende på läpparna och klappade mig på armen.
Ingen läkare visste hur dom skulle lösa detta. Hur mycket dom n letade hittade dom inte en enda människa med samma symptom som jag hade fått. Dom hade ingen aning om hur dom skulle lösa detta och hur dom skulle få ner mitt värde. Jag blev skickad till IVA (intensiv avdelningen) där dom skulle försöka sätta infarter i artärer och liknande för att få det att funka. Där låg jag några dagar i en säng, kunde inte ens gå på toa själv utan dom fick köra in en stol i rummet och jag mådde så ofantligt dåligt över situationen och jag skämdes så mycket när min mamma fick hjälpa mig att gå på toa vid 15 års ålder.
Jag har aldrig varit så lättad över att komma in på en avdelning som den dagen jag fick vara tillbaka på mitt rum på avd 62.

Dom kom fram till att ett liknande fall hade dom kunnat spola igenom kroppen med vatten. Och gav sig därför ett försök att spola min med. Jag hade 6 liter extra vatten i kroppen. Jag gick från ca 45 kg upp till över 60 kg på dessa veckor. Det gjorde också att man som 15 åring mår OTROLIGT dåligt och jag ville inte ens kolla mig i spegeln. Och jag fick inte äta NÅGOT med fett på hur länge som helst. Även när jag kom hem. inte sås ens, INGET.

Jag kommer inte ihåg så himla mycket mer än att jag var rädd. Att jag tänkte ska jag leva med detta resten av livet så tar jag livet av mig. Det var det värsta jag hade varit med om någonsin.
Men jag kommer aldrig glömma läkaren som kom knackade på och smög in och förklarade vilken slags läkare han var och vad han hette osv, som jag idag inte kommer ihåg. Och avslutade med att säga: Ja jag är inte din läkare.. Jag var bara så otroligt nyfiken på vem flickan med det rosa blodet som förundrat oss alla var. Och jag satt där, visste inte hur jag skulle reagera och började skratta. "Här är jag"!
Tillochmed när jag efter några månader skulle ta blodprov så kom vi in på detta och sköterskan som skulle sticka mig utbrast: MEN! är det du?!?! och såg ut som hon sett en kändis typ. Jag skämdes..

Idag är jag otroligt glad över just den delen av historian då jag och min mamma gav medgivande att dom skulle få behålla alla provsvar och anteckningar för att kunna hjälpa andra som kommer in med liknande problem. Och jag hoppas det har eller kommer hjälpa någon.

Diabetes är något som 5 personer VARJE DAG i SVERIGE dör av och det är 5 personer för många. Räknar man i hela världen så är det en person var 6 sekund som dör. IDAG har våran första diabetesgala varit. (därifrån jag fått siffrorna)
Denna sjukdomen hotar våra liv VARJE dag. VARJE sekund. Även om det inte syns och märks på oss.
Denna sjukdomen var det även som antagligen (vi vet inte 100) gjorde att min dotter föddes 12 veckor för tidigt. Men den historien finns i bloggen för den som vill läsa. Bara att leta i kategorierna.

Vi måste bli bättre på att sprida information om denna sjukdom. Att folk får veta mer om skillnaderna på typ 1 diabetes och typ 2!
varför vi tar sprutor och varför vi vid tillfällen absolut inte får göra det!
Varför varje spruta eller tryck på en insulin pump kan betyda livsfara för oss men livsfara om vi INTE gör det? Ma är förvirrad och arg på livet. Men samtidigt vet jag att detta är det som gjort mig till den starka människan jag är idag.
Och att jag efter min dotter föddes tar mer hand om min kropp, äter bättre och motionerar mer. Och nu även SJÄLV jobbar för att coacha andra i deras livsstil.

Fokusera inte på sjukdomen.
Fokusera inte på vad som KAN hända.
Fokusera istället på att stötta fram ett BOTEMEDEL.
Jag vill en dag kunna säga jag har haft diabetes.
Jag vill kunna leva ett normalt liv,
Och jag vill ha ett normalt liv för min dotter och min familj,


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

27 oktober satte jag och Alex oss i bilen och åkte till STOCKHOLM! på vårat första stora Herbalife Event!
Fullt av inspiration, skratt och information åkte vi hem på söndag eftermiddag trötta men nöjda. Jag var så glad att få komma dit och mitt mål nu är att åka på KICK OFF i Januari i JÖNKÖPING!
Åk med mig!

Matthew, en av dom bästa jag lyssnat på någonsin i något verkligen! Han fick en att drömma högt och se en framtid!

Martin Olsson, med sin fru Zandra Olsson, världens bästa uplines!

Likes

Comments

Sitter just nu i en bil med världens bästa uplines påväg till Sts i Göteborg!
En hel dag fylld med utbildning, gemenskap, kunskap och inspiration!
Något jag skulle tipsa ALLA herbalifeare att åka på om ni inte redan gjort det!
Följ med mig igen i November!😍
Så otroligt givande och man blir super taggad!
Laddade upp med shake på:
Mjölk, Vatten, Banan, Spenat, Hallon, Vanilj F1 och Protein pulver. självklart örtdryck och N.R.G tabletter!

Likes

Comments

Vi hade ju dop för våran lilla valp i Augusti! Så nu vill jag dela med mig av dom super fina bilderna!

Alla bilder är tagna av våran favorit Fotograf: Cherry Sander.

https://www.facebook.com/cherrysanderphoto/

Likes

Comments

Bara för jag fick frågan idag "Vad hände med bloggen?!" kände jag nä jag vet inte.. Jag känner inte alltid att jag har tid för den men jag kanske ska försöka ha det.

Just nu sitter jag och har haft Fokusgrupp mot supervisor. Otroligt givande! Jag älskar mitt jobb!

I förra inlägget skrev jag att jag föll ihop. Efter det blev jag sjukskriven i 2 veckor. Alex fick vara hemma från jobbet och var mycket hos sina föräldrar med Nessa. Jag hade alltså 2 veckor där jag bara skulle vila och ta hand om mig själv. Jag var iväg på babyshower och dagen innan det fixade jag inför den. Alex och Nessa åkte iväg med hans föräldrar fre-sön så då var jag HELT själv.
2 veckor där jag började med mediciner och jobbade, jobbade, jobbade, spelade och sov. NU har jag haft 2 veckor hemma själv.
Med hjälp av medicinerna och Herbalife mår jag OTROLIGT mycket bättre! jag har inte blivit arg, inte blivit ledsen och jag känner att jag faktiskt klarar av det här! Jag känner själv att jag är en bra mamma! Har kommit ut och gått vid tillfällen vilket jag inte klarat av innan!
ca 5 km vid olika tillfällen.

Idag har jag varit iväg på öppna förskolan med en nyfunnen mamma här ute, jätte skönt! Planen är la att vi ska komma iväg och träffa andra mammor och barn imorgon också!

Nu känner jag själv att nu går det framåt! Nu går det åt rätt håll! Och jag är så stolt över mig själv och så stolt över Alex att han står jämte mig i vått och torrt! Jag älskar denna människan så otroligt högt!

Likes

Comments

Det har gått framåt!
Jag har mått mycket bättre även fast jag inte riktigt än mått liksom bra! Med hjälp av Herbalife och att Alex har hjälpt till så mycket med Nessa så har jag orkat mer och jag mår bättre.
Min tanke i helgen var: Nu kan det ju bara gå framåt för oss!
Trodde jag.
Jag jinxade det..

Jag sitter här i soffan med min shake. Ska ta på mig kläder för att åka till vårdcentralen.
Igår valde min kropp att säga STOPP! Den slutade fungera.
Benen vek sig och jag kunde inte längre hålla min balans. Jag lutade mig mot väggen och gjorde allt jag kunde för att inte falla ihop. En RIKTIGT hemsk känsla när man är hemma själv med en bebis..
Mamma fick komma hit. Hjälpa till.
Jag kunde knappt gå.
Jag hade ingen balans.
Jag skakade.
Jag kunde inte bära upp Nessis.
Jag kunde inte ens hålla hennes fjäril över hennes huvud en längre tid. (Väger ingenting) Jag orkade liksom inte hålla uppe armen.
Jag tog en shake, en N.R.G tablett och kände mig lite bättre. ytterst lite.. Och efter lite vila så klarade jag av att röra på mig igen, men på kvällen kom det tillbaka. Slutade med att jag kräktes och gick o la mig..
Och imorse kände jag det med, Jag känner inte lika starkt idag men jag känner det så fick ringa vårdcentralen..
Jag hoppas på att det "bara" är utmattning och inget annat..
och tankarna att vi absolut inte har tid eller råd med att detta ska hända går i mitt huvud hela tiden...

Likes

Comments

9Gårdagen spenderades i Göteborg, information, gästtalare och inspiration hela dagen med Herbalife gänget! Väldigt givande!
Tänk att Herbalife kan hjälpa en att må så otroligt mycket bättre och har så många produkter. Visste ni dessutom att Herbalife grundades redan 1980 och finns nu i över 80 länder i världen! Att dessutom se siffrorna på hur det ser ut är hemskt och påminner en varför man vill göra detta!
49 % av vuxna är överviktiga.
14 % av vuxna har fetma.
38 % av vuxna äter inte frukost.
60 % av barn (!!!) får inte i sig en ordentlig frukost innan dom går till skolan.
68 % av vuxna lider av sjukdomar du kan för enkla om du sköter din kost.
därför finns vi!
Därför är JAG här!
Så glöm inte bort att du kan göra av dig till mig om du vill bli piggare, må bättre och ha en bättre livsstil, jag finns här för o hjälpa!🌿👑
Och förutom inre näring har vi yttre näring för hud och hår också! Och en hel sport serie!

Likes

Comments

Herbalife är ett globalt näringsföretag, vars mission är att hjälpa människor att uppnå en sund och aktiv livsstil. Våra forskningsbaserade produkter är av toppkvalitet och älskas av våra kunder, som har satt upp målet att bli den bästa versionen av sig själva. Miljontals människor har redan nått och lyckats hålla fast vid fantastiska resultat, och vi vill hjälpa dig att göra samma sak.

Herbalifes näringsprodukter är ingen trenddiet eller snabb lösning och handlar inte om att utesluta vissa livsmedelsgrupper. Vår metod bygger istället på att skapa en stöttande gemenskap som hjälper dig att göra livsstilsförändringar på ett kul, effektivt och hållbart sätt. Det som gör Herbalife annorlunda är din personliga coach som är en oberoende Herbalife Medlem. Han eller hon kommer att stötta dig under din resa.

Hur går det till? Tillsammans med dig sätter vi upp konkreta mål och formulerar en plan för en sund och aktiv livsstil som är skräddarsydd efter dina mål, oberoende av om du vill gå ner i vikt, få en bättre kost eller må bättre.

Så varför ska jag använda Herbalife?

1) Om du vill gå ned i vikt och må bättre!

2) Om du inte har tid att laga invecklade måltider bara för att få i dig bra näring varje dag!

3) Om du vill få mer energi, behålla din idealvikt och känna dig starkare!

4) Om du vill lägga på dig muskelmassa och främja uthållighet - Herbalife har till och med produkter speciellt för dig som idrottar!

5) Det är gott! - Den vanligaste feedbacken vi får från kunder är just "wow, det här var ju faktiskt gott också!"

Det finns lika många svar på "Varför?" som det finns produkter i Herbalifes sortiment - det finns något för alla.

Med Herbalife har du möjlighet att nå de resultat du vill nå så hör av dig till mig IDAG och börja må bättre!😍

Gör mitt livsstilstest så hör jag av mig till dig!
www.livsstilstestet.se/lini

Likes

Comments

I ett tidigare inlägg har jag skrivit att jag hade börjat med märket Herbalife i hopp om att få i mig mer näring och orka med livet som mamma med förlossnings depression bättre.
Och vet Ni?
wow! Vilken skillnad!
Jag mår fortfarande dåligt.. Både psykiskt och fysiskt efter allt men jag mår ändå mycket bättre.
Jag börjar VARJE morgon med en shake och ett glas iste.(örtdryck blandat med aloe Vera vatten) och även nu tabletter som heter N.R.G.
Det mesta av mitt sötsug är borta och mitt blodsocker är mycket stabilare.
Jag har mer energi (även fast det inte är mycket) och mitt humör är bättre med.
Jag var utan nu i ca 2 veckor och vilken skillnad det var.. Blodsockret blev lågt hur många gånger som helst på dagarna. jag var så söt sugen så jag trodde jag skulle dö (ungefär som när jag var gravid  😅) jag hade extremt ont i huvudet och jag var förbannad dygnet runt. Nu när jag fortsatt med det så är dom problemen inte alls lika jobbiga längre. och jag har bättre tålamod när Nessa skriker och bråkar.
Jag har dessutom gått ner alla mina graviditets kilon (magen hänger ju fortfarande men det går ju inte att komma undan) och jag skulle inte kunna vara mer nöjd!
Jag skulle rekommendera Herbalife till ALLA jag känner.

Nu har jag dessutom blivit medlem för att kunna hjälpa andra att må mycket bättre! Att orka mer!
Så vill du gå ner i vikt? Gå upp i vikt? Få bättre träningsresultat? Eller bara få en hälsosammare livsstil?
Skriv till mig! greppa tag i mig så hjälper jag dig!
Må inte dåligt i onödan som jag gjorde. Det finns hjälp att få!

Du har chansen att få testa Herbalife och mig! (som coach) gratis i 3 dagar!

Vad gör du idag för att må bättre? 👏

Likes

Comments

Feminist eller inte feminist?
Feminister är manshatare.
Nä.

Nu tänker jag nog mer på detta än vad jag någonsin har gjort innan. Jag har helt plötsligt en dotter som ska växa upp i denna värld,
Manshatare? Nej det är jag absolut inte, långt ifrån. Mina bästa vänner har nästan alltid varit killar. Jag har den mest underbaraste sambon du kan önska dig. Jag har 2 småbröder jag skulle göra allt för. Både min pappa, min sambos pappa och min mammas sambo som är som en pappa för mig är 3 stycken otroliga män.
Det är INTE män i allmänhet som är problemet. Problemet är OFTAST (jag säger OFTAST!!) hur dom är uppfostrade. Hur stereotypen ser ut. För det är la så det ska vara? Du flyttar. Du träffar en partner. Du som kvinna ska städa, laga mat, helst så ska du ju jobba också så mannen inte behöver försörja dig, och tvätta.. Sen ska du bära på barn men du får inte lov att må dåligt under tiden för "Att vara gravid är ju inte precis en sjukdom" så du ska trots illamående, kräkningar, foglossning, osv osv som faktiskt kan göra att du inte FÅR röra dig vara glad, älska livet och vara super LYCKLIG för livet du har inom dig. Sen när barnet kommer ska du amma, fyfan för dig om du inte ammar ditt barn. Vara hemma med barnen i minst 1,5 år men sätter du barnen på dagis TROTS att du är hemma några timmar fyfan. För man måste vara med sina barn dygnet runt! eller hur? så du ska hinna allt detta varje dag, har man hund ska man gå ut med den med. Och när mannen kommer hem ska han sätta sig i soffan, framför tv:n, bli serverad mat och gärna en öl medans du som kvinna diskar med barn i famnen.
Right?


Jag vill uppfostra min dotter till att hon ska veta att hon är lika mycket värd som någon annan, hon ska vara stark, drivande, självsäker och veta att hon har alla möjligheter i världen!

Varför ska vi lära våra döttrar att när pojkar slåss, drar dig i håret och är elaka så är det bara för han tycker om dig. Detta är det vi lär oss! Är det konstigt att kvinnor i vuxen ålder stannar kvar hos män som misshandlar både psykiskt och fysiskt?
Jag kommer ALDRIG tillåta att man säger så till min dotter. Jag vill att hon ska lära sig att tycker man om någon så visar man det..
Jag vet själv när man ändå var äldre och detta var vad man fick höra av lärare osv i skolan. Nej dom var inte kära i mig, dom var på mig för att jag inte var som dom! Jag har alltid varit lite annorlunda jämfört med dom jag gick i skolan med och det syns fortfarande. och efter prat med lärare, rektor, föräldrar osv, INGET fungerade och ingen gjorde något, tillslut sa min pappa till mig att om en kille kommer fram och är elak mot dig vet du vad du gör? Du sparkar honom rakt mellan benen.
Vilket var EXAKT det jag gjorde. Dom lugnande ner sig och även fast dom fortfarande var på mig så backade dom när jag både gjort detta och hoppat på en kille bakifrån när han gått skrattande ifrån mig. Och vet ni vad som hände? JAG fick problemen. JAG fick samtal hem! JAG fick prata med läraren, han fick ingenting..
Är detta rättvist?

Feminism är att alla kön ska ha samma rättigheter. Inget kön är mer värt än något annat. Manshat är en helt annan sak.
Feminist? Ja det är jag. Det är något jag tycker alla människor ska vara. Varför är det manligare könet mer viktigt än vårat?
Det är det INTE.
Och det är upp till oss att bevisa detta. (Ärligt talat jag hade lätt kunna låtsats vara jätte dum och inte kunna någonting och bara ligga i soffan hela dagen för jag är bara en dum kvinna, men någon kom ju på att vi skulle köra ett WE CAN DO IT!!!!! så det där är ju redan förstört😂)
Skämt åsido, ska vi vara påväg mot en bättre framtid så behöver ALLA engagera sig! För ska vi tjejer bevisa att vi kan göra samma saker. GÖR DET DÅ!
peace.

Likes

Comments