Är medveten om att ta bar ett långt tag sedan jag var inne här. Det senaste som jag uppdaterade här på november var inte precis några glada eller positiva inlägg, men det är så jag kände mig då och jag behövde få ventilera mig någonstans. Idag mår jag mycket bättra även om jag fortfarande har dåliga dagar eller i stunder kan känna mig nedstämd. En stor skillnad mot i höstas alltså!

November: I resterande av November månad så var jag bland annat ivåg en helg med Victors vänner från Universitetet, njöt av den första snön i Örebro och fikade med vänner. Jag försökte njuta och umgås med nära och kära så fort inte skoluppgifter behövdes prioriteras. Jag försökte helt enkelt ta det lugnt och njuta av livet och alla omkring mig trotts en klump i bröstet.

December: Denna månad inleddes med mycket tända ljus och flera lucköppningar i min julkalender från The Body Shop. Förutom det var jag på möten med båda mina praktikplatser, kämpade på med skolarbeten, käkade sushi-buffé med mamma, hade lite julbak med några vänner från Universitetet och firade jul med familjen. Jul för mig är offta mycket åkande och mycket folk att träffa hit och dit, men denna jul var jag bara så lättad att jag hade jobbat på med mitt PM så pass mycket att jag kunde vara ledig och umgås med alla. Det var någonting som jag verkligen behövde.

Mitt 2017 avslutades med att jag och Victor åkte till Branäs för att åka skidor och fira nyår med en massa snö och goda vänner. Det enda tråka med resan var att jag skadade knät i första åket och inte kunde åka något mer i backen. Men jag hade ett superbra avslut på ett kämpigt år och en riktigt bra start på 2018.

Januari: Hittills detta år har jag bara haft några få skoldagar och gissa om jag både har försökt att njuta och utnyttja ledigheten?! Jag har bland annat umgåtts med flera av mina vänner, försökt komma igång med träningen igen och firat att Victor fyllt 22 år. Efter att ha haft denna välbehövliga ledigheten så känner jag verkligen att jag är så himla redo för vad detta år och denna termin har att erbjuda. Jag har längtat efter att få påbörja min praktik så länge nu och det är en sådan himla lättnad att faktiskt få göra det i morgon.

Jag hoppas verkligen att årets första halva för med sig mer rutiner och tydligare linjer på ledighet och skola/praktik för det är någonting som min kropp och mitt psyke skiner efter just nu. Vad resten av året kommer att innehålla återstår att se eftersom att Victor tar examen till sommaren så är framtiden ganska så oklar, vilket är väldigt läskigt men samtidigt väldigt väntat. Vi ska nog försöka att både ta tillvara på varandra och lägenheten fram tills vi vet mer om hur det blir med våran framtid som sambos.

Ber om ursäkt för ett rörigt och långt inlägg men det är lite så mitt liv har varit sedan ett tag tillbaka, rörigt och väldigt tufft på ett personligt plan. Jag ska försöka att hålla er mer uppdaterade, dock kanske inte för eran skull utan mest för min egen del.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ett öppet inlägg.

Lördag kväll. Hjärtat slår ovanligt fort. Ensam hemma och favorit jul-filmen spelas upp på datorn. Det växer en smärta i bröstet. Den växer och vill inte stanna. Tårar rinner ner för min kind och jag kommer på mig själv med att inte andas. Jag hyperventilerar, men det känns inte som att jag får ner någon syre i mina lungor. Efter en stund slår jag mig ner på golvet för benen bär mig inte längre.

Här sitter jag en lördagkväll, på sovrumsgolvet, med Håkan Hellströms "Du är snart där" spelandes på repeat för det är det enda som lugnar mig. Min kropp. Min smärta. Mina tårar. Här sitter jag och är stressad över så mycket samtidigt som jag har haft en hel dag utan måsten. Här sitter jag och känner en sådan stor sorg samtidigt som jag har så himla mycket att vara tacksam över. Här sitter jag helt ensam, med ett hjärtan och en hjärnan som bara försöker hitta en balans när bägaren tippar över en lugn lördagkväll.

Är det såhär ångest känns? Är det det här som kallas för panikattack?

Likes

Comments

Under denna höst har jag känt mig väldigt trött hela tiden och det finns inte så mycket motivation till att göra saker som jag i vanligt fall ser mycket fram emot. Jag önskar verkligen att jag fick lite nytändning både när det gäller privatlivet och skolan, för det är någonting som jag verkligen skulle behöva nu i vintermörkret. När jag tittar tillbaka på gamla bilder ser jag en genuint lycklig tjej som ser fram emot varenda sak som kommet i hennes väg, en tjej med kämparglöd och motivation. Men någonstans påvägen mot det som tidigare har varit motiverande försvann glädjen, kämparglöden och motivationen. I vissa stunder titta denna tjej fram igen men hon försvinner alldeles för fort eftersom att det är mycket som känns tungt just nu.


Ber om ursäkt för ett väldigt nedstämt inlägg är på bloggen, men dessa tankar och känslor är en del av anledningen till varför jag ofta är frånvarande här. Det är inte så ofta som jag delar med mig av djupare könslor här men det kändes bara så himla skönt att släpps ut lite "hjärnspöken". 

Likes

Comments

Lite bilder från den senaste tiden. Helgen var ganska lugn för min del och lördagen spenderades först med min familj och sedan med Victor familj för att fira farsdag. Jag har även fått på vinterdäck på bilden vilket känns väldigt bra eftersom det är så kallt ute nu.

I dag väntas ett besök hos tandläkaren för att kolla upp en visdomstand som har gjort ont sedan en vecka tillbaka, hoppas det inte är något värre än att den bara växer och gör ont. Som tur är så blev ju tandvården gratis för mig igen detta år så det är bara att passa på att gå iväg när det ändå inte kostar någonting.

Likes

Comments

Halloweenfesten i lördags blev riktigt lyckad och det som toppade kvällen var nog bålen! Under kvällen var det lite kortspel, beerpong och musikquiz. Det vart dock en hel del städning dagen efter men fick hjälp av Adina efter kvällens slut med alla burkar och flaskor som hjälpte en hel del. Bilderna ovan är tyvärr de enda bilderna jag har från kvällen och jag tycker att det är ett bra bevis på en lyckad kväll när telefonen har fått vila och man bara har koncentrat sig på att umgås med alla vänner.

Likes

Comments

Det känns som att jag lever, äter och andas hemtentan just, därav att uppdateringen här är avsaknad. Jag försöker att koppla bort, göra annat och inte överarbeta texten genom att sitta med den för måga timmar på dygnet. Men det är så svårt att göra det tycker jag eftersom att stressen och ångesten hänger över mig som ett stort grått moln. Det är även därför jag hatar hemtentor! Det är så mycket skönare att gå till skolan skiva i några tinmar och sedan är det över istället för att man går och fixar med den hela tiden och aldrig blir riktigt nöjd eller säker på att man gör rätt.

Jag återkommer här på bloggen när jag börjar bli färdig med tentan och ångesten delvis har försvunnit...

Likes

Comments

Shit, det har redan hunnit blivit ännu en ny vecka. Samtidigt som det känns som att hösten är oändlig så går denna skoltermin super fort förbi mig. Känner lite att jag fortfarande inte är med rent mentalt. Nästa vecka kommer jag även att sitta med min hemtentan, så det är bara att säga hejdå till fritid under den kommande veckan...

I fredags var jag hos frisören och gjorde en rejäl höstförändring, en behövlig sådan. Jag har varit så trött på min urtvättade hårfärg med en blod utväxt sedan en lång tid tillbaka nu. Och som jag känner mig som mig själv igen med mer färg i håret! Så från och med nu och ett tag framöver kommer ni att få se mig med en lila ombre.

Likes

Comments

Här är lite bilder från min vecka. Även fast hösten är här på riktigt nu och alla löv har bytt färg så gör det mig ingenting eftersom att jag ser så himla mycket fram emot att ha tända ljus och inreda lägenheten lite mysigare. Två saker som gjorde mig riktigt glad denna vecka var smset från blodcentralen, att mitt blod faktiskt har kommit till nytta för någon, och att jag klarade min tenta som jag skrev i september.

Även fast att skolan rullar på bra så känner jag mig på något sätt väldigt stressad och allmänt skoltrött, men jag försöker bita ihop och se fram emot små saker i vardagen för att lugna min hjärna och kropp lite.

Likes

Comments

Det är så länge sedan som jag skrev någonting här, men det vart en obestämd paus som var mer än välbehövlig. Det är mycket i skolan och jag har redan hunnit med en tenta och en massa uppgifter. Hela jag längtar verkligen efter ledighet. Det känns så segt att den är så långt bort dock. Antar att det kan sammanfattas som skoltrött..

Jag ska försöka ladda om nu i oktober och se fram emot Halloween och allt höstligt som kommer med denna månad.

Likes

Comments

Sedan sist har jag mest gjort skolarbeten, umgåtts med vänner och ätit en hel del god mat. Jag har även varit sjuk sedan i söndags, därav att det ekat tomt här. Nästa vecka blir nog dock inte bättre eftersom att jag har seminarium, en uppgift som ska in och tenta att tänka på. Allting annat prioriteras sist just nu.

Likes

Comments