Har hälsat på min mor som bor på korttidsboende i Göteborg. Härligt att mysa med henne, visa kort i mobilen, prata minnen och bara tanka över tillhörighet. Men deppigt se hur en kvinna som alltid brytt sig om hur det ser ut, skapat vackert hem, gillat kläder och doften av nybakat nu får bo med okända i ett ålderdomshem som hanteras som en institution. Rationellt och praktiskt för personalen, men med liten omtanke att det är de äldres förlängda hem!

Personal som låter radion spela techno-musik och inte musik som de boende kanske skulle känna igen! Jag googlade för att hitta rätt frekvens för Radio Vinyl eller liknande. Då hittade jag en superfin satsning på försök från Sveriges radio, en digital kanal med bara musik som en mer mogen publik troligen uppskattar! P 4 Plus. Fantastiskt! Må de få genomslag på alla ålderdomshem! Men nu hade inte just Mors hem internetradio tyvärr. Får se till att greja det när hon får en permanent bostad som vi kan inreda.

Förutom att mumsa på bakelser med Mor njöt jag och Felix av underbara Göteborg. Tipsar om Viktoriapassagen, saluhallen som är nyrenoverad och kafekedjan Da Matteo, supergoda dumplings på Dubbeldubbel och inredning hos Artelleriet, som firar 5 år som framgångsrik trendblandare av vintage, ny design och heminredningsdetaljer. Och utanför foodtrucks med strömmingklämmor och italienskt! Lite mer värme var det enda vi saknade av goa Göteborg!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments